Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: LOGO klubas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
klopedija
Sveikos kolegės! Neaišku, kodėl uždarytas mūsų klubas verysad.gif Siūlau diskutuoti čia gathering.gif
light blue
O adminams nebandėt parašyti, kodėl čia tai negražiai su mumis pasielgta? Manau reikėtų. Man toks įtarimas kilo, gal čia mes tipo SM logopedę be jos duonos palikom, visur kišom snapus, atsakinėjom už ją g.gif Kažkaip keista... schmoll.gif
KLOPEDIJA, gal Tu AŽ parašyk moderatorei, kuri už mūsų ankstesnius namus buvo atsakinga, užklausk, kas čia nutiko. Aš tai jau tingiu rašinėti ax.gif Man nebe tas šiuo momentu galvoje biggrin.gif O šiaip tai labai džiaugiuosi, kad esu atitrūkusi nuo darbo ir matau, kad į jį teks greičiausiai mane su lazda varyti doh.gif NENOOOORIU šios veiklos sad.gif

SĖKMĖS, kolegės mirksiukas.gif
klopedija
light blue,2006 11 06, 10:27
O adminams nebandėt parašyti, kodėl čia tai negražiai su mumis pasielgta? (...) KLOPEDIJA, gal Tu AŽ parašyk moderatorei, kuri už mūsų ankstesnius namus buvo atsakinga, užklausk, kas čia nutiko.

Rašiau forumo administratorei, bet atsakymo negavau verysad.gif . Reiks parašyti ir moderatorei.
Buvo skelbta moderatorių atranka... gal nėra norinčių prižiūrėti "Klausimą logopedei"...

O šiaip tai labai džiaugiuosi, kad esu atitrūkusi nuo darbo ir matau, kad į jį teks greičiausiai mane su lazda varyti  doh.gif NENOOOORIU šios veiklos sad.gif

Ilsėkis, kaupk jėgas, nelaužyk galvos dėl darbo - ne vilkas, į mišką nepabėgs mirksiukas.gif .
Vėta
Light blue, ar dar nereikia sveikinti? Kaip sveikata?
light blue
QUOTE(Žemaika @ 2006 11 06, 20:25)
Light blue, ar dar nereikia sveikinti? Kaip sveikata?
*

Dar nereikia smile.gif Terminas šis 6dienis. Pažiūrėsiu ar datempsiu smile.gif Sveikata labai gera, tik sloga išlindo labai nelaiku sad.gif Dar tokioje būklėje norėčiau ilgiau pabūti, nes man per visą laikotarpį nebuvo nei sunku, nei požymių kažkokių ypatingų nebuvo. Nesužinojau, kas yra rėmens ėdimas, pykinimas, vėmimas ir jausmas, kai kvėluoti sunku smile.gif aš dar ir koją ant skalbimo mašinos užkeliu lotuliukas.gif Taip kad...viskas labai gerai, kad taip ir toliau viskas klotųsi ax.gif
Vėta
QUOTE(light blue @ 2006 11 07, 12:01)
Dar nereikia smile.gif Terminas šis 6dienis. Pažiūrėsiu ar datempsiu smile.gif Sveikata labai gera, tik sloga išlindo labai nelaiku sad.gif Dar tokioje būklėje norėčiau ilgiau pabūti, nes man per visą laikotarpį nebuvo nei sunku, nei požymių kažkokių ypatingų nebuvo. Nesužinojau, kas yra rėmens ėdimas, pykinimas, vėmimas ir jausmas, kai kvėluoti sunku smile.gif aš dar ir koją ant skalbimo mašinos užkeliu  lotuliukas.gif Taip kad...viskas labai gerai, kad taip ir toliau viskas klotųsi  ax.gif
*

Lauksim naujienų 4u.gif O kojų tai nekilok, kad virkštelė neapsisuktų. Ir nerodyk blogo pavyzdžio angeliukui, bo nespėsi paskui gaudyti. Sėkmės ir sveikatos 4u.gif
light blue
QUOTE(Žemaika @ 2006 11 07, 19:55)
Lauksim naujienų 4u.gif  O kojų tai nekilok, kad virkštelė neapsisuktų. Ir nerodyk blogo pavyzdžio angeliukui, bo nespėsi paskui gaudyti. Sėkmės ir sveikatos 4u.gif
*

Jau vieną kartą apsisukus ta virkštelė sad.gif Bet sakė, kad ramiai į tai reaguočiau, dažnas reiškinys. O dėl sugaudymo tai įtariu turėsiu bėdos, gi skorpionka pakeliui lotuliukas.gif
Vėta
QUOTE(light blue @ 2006 11 08, 15:38)
Jau vieną kartą apsisukus ta virkštelė sad.gif Bet sakė, kad ramiai į tai reaguočiau, dažnas reiškinys. O dėl sugaudymo tai įtariu turėsiu bėdos, gi skorpionka pakeliui  lotuliukas.gif
*

Mano jaunėliui irgi buvo apsisukusi, bet gavosi geras ir gabus vaikis. Taigis raminkis 4u.gif O mano mama skorpionė puikus nesavanaudis žmogus. Jaučiu LOGO klubą paversim į gimdyvių lotuliukas.gif
light blue
QUOTE(Žemaika @ 2006 11 08, 22:06)
Mano jaunėliui irgi buvo apsisukusi, bet gavosi geras ir gabus vaikis. Taigis raminkis 4u.gif  O mano mama skorpionė puikus nesavanaudis žmogus. Jaučiu LOGO klubą paversim į gimdyvių lotuliukas.gif
*

Geriau nereikia biggrin.gif Čia lai būna LOGO respublika smile.gif
Jei

Labutis, gal ką girdėjot apie seminarą Klaipėdoj apie hiperaktyvius vaikus. Į seminarą kviečia ne tik pedagogus, bet ir tėvus. Lektorė iš Vilniaus Tatjana Rožukienė, jei neklystu. Gal esate kuri buvusi? Labai įdomu būtų išgirsti atsiliepimų, komentarų aciuks.gif
klopedija
Nieko nesu girdėjusi. Reikėtų pasidomėti, kur ir ką dirba T.Rožukienė. Pagal tai dalinai galima spręsti, ar seminaras vertas dėmesio g.gif .
klopedija
Domėjausi, seminaras turėtų būti įdomus. good.gif
Vėta
Mergaitės, man vis dar neaišku dėl funkcijų lavinimo programų, kurias privalome rašyti darželyje. Kaip jūs rašote? Ar individualias, ar pogrupiais? Jei dirbat ir logopedu ir spec. pedagogu. tai bendras ar atskiras? Gal galima pavyzdėlį? 4u.gif
Jei
QUOTE(klopedija @ 2006 11 15, 09:22)
Domėjausi, seminaras turėtų būti įdomus.  good.gif
*

Aš irgi domėjausi, bet užsirašyti nebespėjau, neliko vietų. Tatjana Rožukienė dirba GYDOMOSIOS PEDAGOGIKOS CENTRE Vilniuje. Jie dirba su labai sunkiais vaikais - autistai, Dauno sindromas, hiperaktyvumas ir pan. Gal vilnietės žino daugiau?
klopedija
Žemaika,2006 11 15, 20:04
Mergaitės, man vis dar neaišku dėl funkcijų lavinimo programų, kurias privalome rašyti darželyje.

Kažkaip iškrito iš konteksto... g.gif
Kokių funkcijų?.. Kokias programas?..
Jei PPT nerekomenduoja ugdyti pagal adaptuotas ir kt. programas, nieko rašyti neprivalome.
Gal nesupratau Tavo klausimo?..
Vėta
QUOTE(klopedija @ 2006 11 16, 15:02)
Kažkaip iškrito iš konteksto...  g.gif 
Kokių funkcijų?.. Kokias programas?..
Jei PPT nerekomenduoja ugdyti pagal adaptuotas ir kt. programas, nieko rašyti neprivalome.
Gal nesupratau Tavo klausimo?..
*

"kimokyklinio ugdymo įstaigose, mokyklose, vykdančiose ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą, specialieji pedagogai(logopedai, surdo..., tiflo...) rašo sutrikusių funkcijų lavinimo individualias, pogrupines ir grupines programas, ..." Čia iš spec. pedagogo pareigybių aprašo g.gif . Ar pakanka turėti "Ikim. amž.vaikų žymiai ir vidutiniškai neišsivysčiusios kalbos ugdymo programą", " Ikimokyklinio amž. sutrikusio vystymosi vaikų ugdymo programą" ir kt?
klopedija
Kalbos sutrikimams šalinti yra SMM patvirtintos programos. Jei PPT nerekomenduoja kitaip, nieko rašyti nereikia.
Nežinau, kaip spec. pedagogės... g.gif greičiausiai kažką rašo...
klopedija
user posted imageKaaaiiip čia tuščiaaa... user posted image
Vėta
QUOTE(klopedija @ 2006 11 18, 16:07)
user posted imageKaaaiiip čia tuščiaaa... user posted image
*

Ačiū už atsakymą. 4u.gif Niekas nenori sukti galvos per išeigines apie darbą biggrin.gif
klopedija
user posted image Ooo!.. Sizifas doh.gif
Vėta
QUOTE(klopedija @ 2006 11 19, 18:51)
user posted image  Ooo!.. Sizifas  doh.gif
*

Tokia dabar mano būsena lotuliukas.gif
klopedija
Na, jei dar neaptikote, tai čia truputį lietuviškai apie autizmą.
Vėta

Merginos iškilo klausimas, apšvieskit mane. Girdėjau tokius dalykus, kad logopedui dirbant spec. pedagogu, galioja jo turima kvalifikacinė kategorija. O spec. pedagogui dirbant logopedu, jo kvalifikacinė kategorija jau negalioja. Kur čia teisybė g.gif ? Juk diplomas tai tas pats. O jei aš, turėdama vyr. spec. pedagogo kvalifikacinę kategoriją, dirbu darželyje ir tuo, ir tuo? Tai man pusė atlyginimo mažesnis? Ką daryti tokiu atveju? Važiuoti kelti ir logopedo kvalifikaciją? Ar tokiu atveju reikia įskaitas laikyti Vilniuje? 4u.gif
klopedija
Aš su tuo tiesiogiai nesusidūriau, bet girdėjau, kad mokama skirtingais tarifais pagal kvalifikacinę kategoriją, pvz., už vyr.logopedą vienu tarifu, o už spec.ped. metodininką - kitu. Ir "Dialoge" už kažko panašaus akis užkliuvo verysad.gif .

P.s. Kvalifikacijos kėlimo kursai lankomi ir įskaitos laikomos savo miesto ar rajono pedagogų kvalifikacijos centruose. Tų centrų veiklos planuose skelbiama paskaitų tvarkaraštis.

Pvz. mūsų KPKC mėnesio plano gabaliukas:

Atestaciniai renginiai
Diena Valanda Renginys Atsakingas asmuo Vieta
07 15 Seminaras įvairių dalykų mokytojams „Pedagoginės minties ir Lietuvos švietimo raida“. Lektorė – prof. dr. M.Teresevičienė. V.Barzdžiuvienė
Tel. 20-01-27 KPKC, Vytauto pr. 44
13 10 Įskaita ikimokyklinio ugdymo pedagogams „Ikimokyklinio ugdymo specialybės dalyko metodikos naujovės“. Egzaminuoja – dr. V.Gražienė V.Barzdžiuvienė
14 10 Seminaras įvairių dalykų mokytojams „Lietuvių kalbos kultūra“. Lektorius – doc. dr. B.Dobrovolskis. V.Barzdžiuvienė
16 10 Seminaras įvairių dalykų mokytojams „Šiuolaikinės pedagoginės psichologijos pagrindai“. Lektorė – doc. dr. A.Petrulytė. V.Barzdžiuvienė
21 15 Įskaita įvairių dalykų mokytojams „Pedagoginės minties ir Lietuvos švietimo raida“. Lektorė – prof. dr. M.Teresevičienė. V.Barzdžiuvienė
28 10 Įskaita įvairių dalykų mokytojams „Lietuvių kalbos kultūra“. Lektorius – doc. dr. B.Dobrovolskis. V.Barzdžiuvienė
30 10 Įskaita įvairių dalykų mokytojams „Šiuolaikinės pedagoginės psichologijos pagrindai“. Lektorė – doc. dr. A.Petrulytė. V.Barzdžiuvienė
Kompiuterinio raštingumo kursai

Čia turėjo būti lentelė, bet nenusikopijavo doh.gif
klopedija
Radau daug nuorodų į žaidimus vaikams šiame subforume rolleyes.gif .
diasaja
[gal isduotumet paslapti-kur rasti tas smm patvirtintas programas kalbos sutrikimams salinti smile.gif
klopedija
Išduotume: knygyne ax.gif . O ką? mirksiukas.gif
Mil@na
Labutis smile.gif Pagaliau ir aš prisijungiau. Merginos-noriu jūsų paprašyti asmeninės pagalbos- rašau darbą apie logopedijos raidą Lietuvoje-medžiagos nerasta cray.gif Tiktų bet kokia informacija, nuoroda ar patarimas 4u.gif Būčiau labai labai jums dėkinga..., nes nebežinau, ko griebtis sad.gif
Ačiū toms, kurios atsakė asmeniškai.... wub.gif
light blue
QUOTE(Žemaika @ 2006 11 28, 20:05)
Merginos iškilo klausimas, apšvieskit mane. Girdėjau tokius dalykus, kad logopedui dirbant spec. pedagogu, galioja jo turima kvalifikacinė kategorija. O spec. pedagogui dirbant logopedu, jo kvalifikacinė kategorija jau negalioja. Kur čia teisybė g.gif ? Juk diplomas tai tas pats. O jei aš, turėdama vyr. spec. pedagogo kvalifikacinę kategoriją, dirbu darželyje ir tuo, ir tuo? Tai man pusė atlyginimo mažesnis? Ką daryti tokiu atveju? Važiuoti kelti ir logopedo kvalifikaciją? Ar tokiu atveju reikia įskaitas laikyti Vilniuje? 4u.gif
*

aš su tuo susidūriau tiesiogiai. Jei tvirtintumeisi spec. pedagogą, tai logopedas tau neužsiskaitytų. O jei logopedą, spec. pedagogas užsiskaito. Kažkokia nesąmonė. Kuom tada spec. pedagogas blogesnis nei logopedas g.gif Aš dabar pasitvirtinimui palikau popierius, tai prašyme parašiau, kad norui pasitvirtinti logopedo kvalifikacinę kategoriją. Jei būčiau rašiusi spec. pedagogo, tai tik jį ir gaučiau. tada norint logopedą dar pasitvirtinti reikia kitą segtuvą rodiklių suruošti. Kažkas iš unreal serijos doh.gif O KLOPEDIJA dėl apmokėjimo teisi, skiriasi tarifikavimas logopedo ir spec. pedagogo.
Vėta
QUOTE(light blue @ 2006 12 01, 14:14)
aš su tuo susidūriau tiesiogiai. Jei tvirtintumeisi spec. pedagogą, tai logopedas tau neužsiskaitytų. O jei logopedą, spec. pedagogas užsiskaito. Kažkokia nesąmonė. Kuom tada spec. pedagogas blogesnis nei logopedas  g.gif Aš dabar pasitvirtinimui palikau popierius, tai prašyme parašiau, kad norui pasitvirtinti logopedo kvalifikacinę kategoriją. Jei būčiau rašiusi spec. pedagogo, tai tik jį ir gaučiau. tada norint logopedą dar pasitvirtinti reikia kitą segtuvą rodiklių suruošti. Kažkas iš unreal serijos  doh.gif O KLOPEDIJA dėl apmokėjimo teisi, skiriasi tarifikavimas logopedo ir spec. pedagogo.
*

LIght blue sveikinu su dukrytės gimimu thumbup.gif . Dar vakar norėjau apie tave užklausti. Kaip laikotės? Dėl kvalifikacijos. Aš jau 11 matų turiu vyr.spec. pedagogės kvalifikaciją, dirbau ir vargo nemačiau dar ir logopede. Tai ką man daba daryt? Ar persikvalifikuojant logopede reikia važiuoti į Vilnių laikyt logopedinės įskaitos? Esu iš mažo šiaurės miestelio, pas mus metodinė taryba ne itin veikia. Seminarai kvalifikacijos kėlimui vyko Vilniuje. Gal kas gali konkrečiau parašyti apie tokį atvejį. Aplamai šiame darbe jau 18 metų, nesu tokia štiš..., kad būtų sunku gauti ir logopedo kvalifikaciją. Juk dirbu su dizartrikais, žymų kalbos neišsivystymą turinčiais vaikais.
diasaja
dekui smile.gif turiu.
klopedija
Supratau, Specuke, kad tik pradedi dirbti. Drąsiai klausk, jei kyla problemų, bandysime padėti 4u.gif . Sėkmės!
diasaja
dirbu daugiau kaip metai smile.gif noriu viską žinoti ir galvojau,kad minit smm patvirtintas programas apie kurias nesu girdėjusi verysad.gifo jūs visos labai šaunios thumbup.gif
klopedija
speciuke,2006 12 02, 23:42
o jūs visos labai šaunios thumbup.gif

Ačiū. Stengiamės. notworthy.gif Kuo dirbi, logopede ar spec.pedagoge?
diasaja
spec.pedagoge ir logopede biggrin.gif
klopedija
Aha! Tai atkreipk dėmesį, ką rašo Žemaika ir Light blue dėl atestacijos. mirksiukas.gif Iš karto kaupk 2 segtuvus popierių. Nors gali būti, kad po poros metelių atestacijos nebeliks. Apie tai jau ir "Dialogas" užsimena ax.gif .
diasaja
seniai jau visi garsiai kalba,kad atestacijos nebus smile.gif ,bet juk atestacijos projektas paruoštas,kurį žada patvirtinti blink.gif o del popierėlių,tai tiesa. kur nors pakalbėjai ar padarei ką nors-užfiksuok,nes po kelių metelių pamirši
Papildyta:
merginos, gal kuri nors bandėt užsiimti privačia logopedo veikla? thumbup.gif
klopedija
Na, kad pedagogai kalba, tai aišku, bet jau ir oficialiai "Dialoge" apie tai prabilo.

Bandėm ax.gif . Labai smagiai dirbasi. Kai su vienu vaiku dirbi, ir jam gali daug daugiau duoti, ir iš jo išpešti daugiau. Individualiai tą patį darbą gali padaryti triskart greičiau nei darže per grupines pratybas. mirksiukas.gif
Jei
QUOTE(klopedija @ 2006 12 03, 11:11)
Aha! Tai atkreipk dėmesį, ką rašo Žemaika ir Light blue dėl atestacijos.  mirksiukas.gif  Iš karto kaupk 2 segtuvus popierių. Nors gali būti, kad po poros metelių atestacijos nebeliks. Apie tai jau ir "Dialogas" užsimena ax.gif .
*

Sveikos 4u.gif
Su ta atestacija jau seniai taip yra:liks ar neliks. Kai prieš 7m. norėjau pasikelti aukštesnę kategoriją, jau tada galvojom - gal neverta, tuoj keisis ar neliks visai. Bet štai aš jau ir antrą kartą pasitvirtinau, o kalbos vis tos pačios. Taigi, jei turi atliktus darbelius ir tai įrodančius popierėlius, ko laukti, atestuokis.
klopedija
O! Matau Jei prisijungė! Kaip seminaras? mirksiukas.gif
Jei
QUOTE(klopedija @ 2006 12 03, 15:15)
O! Matau Jei prisijungė! Kaip seminaras?  mirksiukas.gif
*

Į seminarą nepatekau. Per ilgai mąsčiau, neliko vietų ax.gif Galvoju gal pasikviesti lektorę pas save. Bet baisiai daug organizacinio darbo, o dar jei kolegoms nepatiks, nes vistik tai gana nauja, yra rizikos. Dar nežinau...
Papildyta:
QUOTE(speciuke @ 2006 12 03, 13:13)
seniai jau visi garsiai kalba,kad atestacijos nebus smile.gif ,bet juk atestacijos projektas paruoštas,kurį žada patvirtinti blink.gif o del popierėlių,tai tiesa. kur nors pakalbėjai ar padarei ką nors-užfiksuok,nes po kelių metelių pamirši
Papildyta:
merginos, gal kuri nors bandėt užsiimti privačia logopedo veikla? thumbup.gif
*

Aš irgi dirbu privačiai ir tai man labai patinka.
klopedija
Jei,2006 12 03, 14:15
Taigi, jei turi atliktus darbelius ir tai įrodančius popierėlius, ko laukti, atestuokis.

Aš vyr-ą apsigyniau pernai gruody, bet vėl sparčiai kaupiu popierius, jau dabar pagal rodiklius galėčiau metodininką gintis rolleyes.gif . Atestuotis reikia, nes neaišku, gal turėta kategorija kiek įtakos algos dydį. Viltis - kvailių motina hihihi.gif
diasaja
Gal galėtumėt pasidalinti patirtimi Jei ir Klopedija? smile.gif Ar savo darbo vietoje priimdavot, ar eidavot pas vaiką į namus?Labai jau smalsu blush2.gif
klopedija
Namuose sąlygų dirbti neturiu, darbe, pati supranti,.. tuoj visos pavydėtų ir tavo pinigus pradėtų skaičiuoti, todėl einu į namus. Namuose kas nors mato, kaip yra dirbama, ką vaikas daro, ko nedaro. Iš karto galima paaiškinti užduotis.
Pratybos gali būti nekokios, jei vaikas nedrausmingas, pernelyg laisvai jaučiasi savuose namuose. Tuomet geriau prisitaikyti dirbti ne jo namuose.
diasaja
o ar nėra noro tik privačiai dirbti ?smile.gif aš jau kuris laikas apie tai galvoju doh.gif bet prisibijau atsisakyti nuolatinio darbo verysad.gif apima dvejonės verysad.gif ar tėvams bus kantrybės ilgai laukti rezultatų ir pinigėlių
klopedija
speciuke,2006 12 03, 20:20
o ar nėra noro tik privačiai dirbti ?smile.gif aš jau kuris laikas apie tai galvoju doh.gif bet prisibijau atsisakyti nuolatinio darbo

Valdiškas darbas turi privalumų: visada laiku atlyginimas, sergi - moka už nedarbingumą, nereikia rūpintis klientūra ir pan.
Jei gyveni Vilniuje, tikimybė išlaikyti privatų kabinetą didelė, jei kitur - abejotina. Kaune veikia tik vienas oficialus Kalbos korekcijos centras. Kituose miestuose nieko nežinau.
diasaja
teko pabuvoti kalbos korekcijos centre thumbup.gif likau sužavėta smile.gif
klopedija
Galų gale nusipirkau V.Baracevičienės "Nežymi dizartrija", knygyno darbuotoja vos surado tam šamšalyne... user posted image

Bet kaip čia nyku... Ar visos atia-atia?..
Vėta
[quote=klopedija,2006 12 08, 21:13]
Galų gale nusipirkau V.Baracevičienės "Nežymi dizartrija", knygyno darbuotoja vos surado tam šamšalyne... user posted image

Ar verta pirkti? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.