Aš su vaiku, turinčiu nežymią dizartriją, susidūriau pačioje savo logopedinės praktikos pradžioje
Verta. Aš daug turėjau nusikopijavus iš visokių "spec. ugdymo" žurnalų, konferencijų leidinių, susigraibius po turpinėlį. O čia visa medžiaga vienoje vietoje, plačiau aprašyta. Kainavo 11.85 Lt, mažytė plonytė knygelė, Liucijaus leista. Galima palaukti kokios konferencijos, iš leidėjo nusipirksit pigiau.
Aš su vaiku, turinčiu nežymią dizartriją, susidūriau pačioje savo logopedinės praktikos pradžioje Sveikos, merginos. Ar sestadieni vaziuosit i Logopedu asociacijos seminara? Taip nera laiko ir sestadienio baisiai gaila
Tiksliai! Logopedų asociacija! O aš visą dieną suku galvą, kur ir kam turiu paskambinti! Taigi dėl kelionės į Šiaulius
Merginos,gal norėtumėt o.štitilienės, m. gedrikienės pratybų sasiuvinio skaitmeninio varianto "rašau, spalvinu, skaičiuoju"
QUOTE(speciuke @ 2006 12 20, 22:03) Merginos,gal norėtumėt o.štitilienės, m. gedrikienės pratybų sasiuvinio skaitmeninio varianto "rašau, spalvinu, skaičiuoju" Sveika, norėčiau. Adresą parašysiu į až. Beje, kaip logopedės po asociacijos seminaro? Ką naujo sužinojot? Aš asociacijai nepriklausau. Ir dar, ar yra spec. pedagogų asociacija QUOTE speciuke,2006 12 20, 21:03 Merginos,gal norėtumėt o.štitilienės, m. gedrikienės pratybų sasiuvinio skaitmeninio varianto "rašau, spalvinu, skaičiuoju" Norėčiau QUOTE Žemaika,2006 12 20, 21:17 kaip logopedės po asociacijos seminaro? Nebuvau QUOTE ar yra spec. pedagogų asociacija Apie tai negirdėjau nieko. Manau, kad nėra. QUOTE(Žemaika @ 2006 12 20, 22:17) Sveika, norėčiau. Adresą parašysiu į až. Beje, kaip logopedės po asociacijos seminaro? Ką naujo sužinojot? Aš asociacijai nepriklausau. Ir dar, ar yra spec. pedagogų asociacija SPEC.pedagogų asociacija yra, jei dar neiširo, nes gan vangiai veikė.O susikūrė prieš keletą metų. Logopedų seminare nebuvau, tai nežinau kaip ten buvo. QUOTE Jei,2006 12 22, 18:28 SPEC.pedagogų asociacija yra, jei dar neiširo, nes gan vangiai veikė. Taip
Mielos kolegės,
Po eglute linkiu Jums rasti Pačių brangiausių dovanų: Jėgų pradėtus darbus tęsti, Stiprybės, polėkių, svajų, Sveikatos taurę pilnutėlę, Naujų minčių, skambių dainų Ir įkvėpimo kibirkštėlę, Ir šypsenų - švelnių, šviesių...
Svajonių ir vilčių naktis. Naktis lyg pasaka žvaigždėta, Kalėdos nejučia ateis, tarsi stebuklas pažadėtas. Linksmų Šv. Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų!!!
SU PRAĖJUSIOM IR ATEINANČIOM ŠVENTĖM
Sveikos merginos. Kažkaip jau seniai čia tylu. Norėčiau patarimo iš praktikos. Turiu porą sunkių vaikučių su motorine alalija, žymiu kalbos neišsivystymu. Jie nesugeba net dviskiemenio žodžio, dviejų skiemenukų teisingai pakartoti - iškraipo ir žiauriai. Apie triskiemenius net nekalbu. Labai sutrikusi kalbinė klausa. Nors garsus garsų sraute išgirsta. Gal ką galit patarti. Gal turit stebuklingų receptų?
QUOTE Žemaika,2007 01 13, 00:37 Gal turit stebuklingų receptų? Oho! Gerai nori QUOTE(klopedija @ 2007 01 13, 16:07) Oho! Gerai nori O gaila, taip tikėjausi stebuklingų receptų
Labai gaila, bet tokiais atvejais iš karto tėvus nuteikiu, kad stengsimės iš visų jėgų, bet stebuklų neįvyks. Į mokyklą šie vaikai dažnai išeina "neištaisyti". Aš tai vadinu "liekamaisiais reiškiniais". Pvz. vaikas puikiai taria izoliuotus priebalsius, skiemenis su dviem priebalsiais, o ir "str" tipo skiemenis, tačiau spontaniškoje kalboje - niekaip
QUOTE(klopedija @ 2007 01 13, 16:07) Oho! Gerai nori Sveikos, o pagal kokią programą dirbi? Nors mažai susiduriu su ikimokyklinukais, bet ką gali žinoti, kada ko prireiks. Visos taip pritilusios, matyt dirbam. Ar vėjai dar nenupūtė?
Vėjai smegenis išpūtė
![]() Programos (berods QUOTE(klopedija @ 2007 01 17, 19:39) Vėjai smegenis išpūtė ![]() Programos (berods Na, man motorinei alalijai šalinti jų nepakanka. Ypač, jei vaikas jau 5 metų, jam užduotys nebeįdomios. Skaitinėju kur randu, verčiu senus užrašus, praktikų sąsiuvinius, ieškau tų stebuklingų receptų. Galvoju užduotis, tardami skaičiuojam garsus, skiemenis, ieškom paveikslėlių, kurių pavadinimai skiriasi vienu garsu, ar skiemenuku. Vaikui reikia vaizdžiai parodyti, kad netiksliai ištarus žodį, pasikeičia jo reikšmė.
Mes dar vaizdžiai rašome manų kruopose.
Pvz. šią savaitę diferencijuojame o-uo. Vaikai niekaip neištaria "obuolys". Vyresni išanalizuoja žodį, mažesni nukopijuoja nuo kortelės, paskui "skaito". Gana neblogai sekasi
Kol nepradėjote skaityti žinutės, pažiūrėkite, ką rašiau 2006-08-27. Labai gaila, bet buvau teisi
Ir ką gi čia randame?
PATVIRTINTA LR švietimo ir mokslo ministro 2006 m. gruodžio 20 d. įsakymu Nr. ISAK- 2408 ŠVIETIMO ĮSTAIGŲ DARBUOTOJŲ IR KITŲ ĮSTAIGŲ PEDAGOGINIŲ DARBUOTOJŲ DARBO APMOKĖJIMO TVARKOS APRAŠAS ... 35.4. Specialiesiems pedagogams, dirbantiems: 35.4.1. ikimokyklinio ugdymo įstaigose (grupėse), vaikų globos namuose ir vaikų socialinės globos įstaigose su ikimokyklinio amžiaus vaikais už 27 valandas per savaitę, iš jų 22 valandos per savaitę skiriamos tiesioginiam darbui su mokiniais (vaikais) (mokinių specialiųjų ugdymosi poreikių tyrimui ir įvertinimui, specialiųjų pratybų vedimui) ir 5 valandos per savaitę skiriamos netiesioginiam darbui su mokiniais (vaikais) (darbų planavimui; sutrikusių funkcijų lavinimo individualiųjų, pogrupinių ir grupinių (specialiojo pedagogo, tiflopedagogo, surdopedagogo) ir kalbos ugdymo (logopedo) individualiųjų, pogrupinių ir grupinių programų rengimui; pasirengimui pratyboms; pagalbai mokytojams rengiant ugdymo programas; metodinės pagalbos teikimui mokytojams, tėvams (globėjams) ir jų konsultavimui specialiųjų poreikių mokinių (vaikų) ugdymo klausimais; darbui ikimokyklinio ugdymo įstaigos specialiojo ugdymo komisijoje; vidaus audito atlikimui ir kt.); 35.4.2. bendrojo lavinimo mokyklose, profesinėse mokyklose ir vaikų socialinės globos įstaigose su mokyklinio amžiaus vaikais už 23 valandas per savaitę, iš jų 18 valandų per savaitę skiriama tiesioginiam darbui su mokiniais (mokinių specialiųjų ugdymosi poreikių tyrimui ir įvertinimui, specialiųjų pratybų vedimui) ir 5 valandos per savaitę skiriamos netiesioginiam darbui su mokiniais (darbų planavimui; kalbos ugdymo individualiųjų, pogrupinių ir grupinių programų rengimui (tik logopedo); pasirengimui pratyboms; pagalbai mokytojams modifikuojant ar adaptuojant bendrąsias ugdymo programas; metodinės pagalbos teikimui mokytojams, tėvams (globėjams, rūpintojams) ir jų konsultavimui specialiųjų poreikių vaikų ugdymo klausimais; darbui mokyklos specialiojo ugdymo komisijoje; vidaus audito atlikimui ir kt.); Geras su manų kruopom Čia tai dar niekis. QUOTE jei negaila, išduok dar paslapčių. Išduosiu, kai atgausiu sąmonę. Kaune "Švara" (šiukšlės) vairuotojams siūlo 4000 Lt atlyginimą. Nei jokio išsilavinimo, nei užsienio kalbos, nei kvalifikacijos... QUOTE(klopedija @ 2007 01 18, 19:57) Išduosiu, kai atgausiu sąmonę. Kaune "Švara" (šiukšlės) vairuotojams siūlo 4000 Lt atlyginimą. Nei jokio išsilavinimo, nei užsienio kalbos, nei kvalifikacijos... Be žodžių
O tai kas dirba vairuotojais? Ar ne tie, kurie daugiau nieko neįstengė išmokti?! Ar ne adaptuotieji ir modifikuotieji?! (Atleisk man, Viešpaite... nenoriu nieko įžeisti...)
Bet mums nuo to ne geriau gyventi
Geriau: šiukšlių gatvėje ... daugiau
Šiandien nusisisisikaliau... Kaip ir rugsėjo pradžioje, įstrižai viso kabineto vanduo nuo lubų varva! Visą dieną siutau, bet kad nėra ant ko pyktį išlieti, tik ant kažkokios abstrakčios savivaldybės ir švietimo skyriaus
Ačiū Dievui, kompo nesuliejo, bet tai - tik mano nuopelnas QUOTE(klopedija @ 2007 01 19, 19:48) Labas duetui Užeinu aš vis čia, bet...arba nieko nėra, arba kalbate apie alalijas, kurių aš nečiupinėjau. Ir tik iš mamos sužinojau, kad valandų darbe padaugėjo...Tai jau matau, kad grįžus reiktų biški krūvį pasikarpyti Ai, Klopedija, klausei, kaip laikomės
l
QUOTE ight blue,2007 01 23, 16:05 Labas duetui QUOTE Ai, Klopedija, klausei, kaip laikomės Tai smagu
Light blue, sveika sugrįžusi. O man alalijos ir dizartrijos labiausiai gyventi neduoda. Tikrą dislaliką seniai bemačiusi
radau puslapiuką apie žaidimus vaikams nuo 1 iki 10 metų.gal panaudosit darbe ar su savo vaikučiais
http://www.i-deti.ru/
Mergaitės, gal galite patarti-reikia pristatyti priemonę parodai..Pasidalinkite idėjomis-ką gražaus ir naudingo esate sukūrusios jūs??
Sveikos logopedės
Gal galite duoti patarimų kaip vaiką išmokyti sakyti Rrrrrrr...jam jau virš 5ių metų ir nesiseka niekaip su ta RRRR Gal yra kokių pratimukų, ar geriau pasirodyt logopedams kai būsim Lt??? QUOTE Getter,2007 01 24, 23:21 Parašykite a.ž. savo el.p. adresą, atsiųsiu artikuliacinės mankštos pratimukų .Gal galite duoti patarimų kaip vaiką išmokyti sakyti Rrrrrrr... QUOTE Ar gali turėti įtakos pertrumpas pasaitėlis??? Gali.QUOTE Aišku įtakos daro kad jis kalba dviem kalbom Dvikalbystė tarties sutrikimų nekelia, tik atsiranda kitos kalbos akcentas, ir to praktiškai neišvengsite, gyvendami ne Lietuvoje.QUOTE ar geriau pasirodyt logopedams kai būsim Lt??? Jei turėsit galimybę, pasirodykit, nepakenks QUOTE(klopedija @ 2007 01 25, 13:50) Parašykite a.ž. savo el.p. adresą, atsiųsiu artikuliacinės mankštos pratimukų . Gali. Dvikalbystė tarties sutrikimų nekelia, tik atsiranda kitos kalbos akcentas, ir to praktiškai neišvengsite, gyvendami ne Lietuvoje. Jei turėsit galimybę, pasirodykit, nepakenks OK ačiū QUOTE Mil@na,2007 01 24, 22:14 Aha, įsisvajojai! Darom, turim, slepiam! Pasidalinkite idėjomis-ką gražaus ir naudingo esate sukūrusios jūs?? mergaitės, padėkite išmokyti vaiką tarti kietą garsą s.... nebeturiu nė sveikatos, nė idėjų... atrodo, kad visas artikuliacinis aparatas kaip ir tvarkoj, bet...
Tai va, aš nuo rudens mokau kietą š. Minkštas yra, kieto niekaip
Neįsivaizduoju, koks ten tas jūsų s. Gal vaikas nepakankamai stipriai įremia liežuvį į dantukus
o man niekaip nepavyksta išmokyti garso b.....
klopedija QUOTE Mil@na,2007 01 31, 23:01 Ką ką klopedija Priebalsių skardinimas - vienas iš pačių sudėtingiausių darbų, nes beveik nėra būdų vaizdžiai, praktiškai pademonstruoti, paaiškinti, kaip "įsijungia" balso stygos.
Taip-gavau-dar kartelį
Parašiau tau el. laišką
Gerai. Sekantis seansas rytoj, nes nuotraukėles palikau dukros kompe, o ji jau miega
klopedija
sveikute, o kokius ten turi pratimukus gal priebalsių skardinimui? man irgi labai jų reiktų nuoširdžiai dėkoju Papildyta: mergaitės, kaip reikia rašyti a.ž.?
Neturiu jokių pratimukų
P.s. Vartotojo langelyje, kur yra avataras, kiti vartotojo duomenys, apačioje yra mygtukas, ant kurio parašyta až. Spaudi až, atsidaro naujas langas, ten rašai žinutę, siunti. (Nežinau, ar aiškiai parašiau
[quote=klopedija,2007 02 01, 13:03]
ačiū, klopedija dabar išsiunčiau tau a.ž. parašyk ar gavai...
Moki moki
Sveikos, kolegės. Klopedija, nejau ir Tu išsisėmei. Užeinu, pažiūriu, tuščia
Taigi
O naujienos t.p. nelinksmos. Algą, atsieit, pakėlė. Koks čia algos kėlimas, jei pridėjo dar vieną darbo valandą. QUOTE(klopedija @ 2007 02 11, 10:45) Taigi O naujienos t.p. nelinksmos. Algą, atsieit, pakėlė. Koks čia algos kėlimas, jei pridėjo dar vieną darbo valandą. Sveika, Klopedija. Na reikėtų aktyvesnėms būti, pažiūrėk, kas piketą pagrasino suorganizuoti, kaip pvz. medikai iš karto algą didina ir valandų nepridėdami. O mūsų nedaug, mes taktiškos, tai kam mums čia algą didinti. Nesmagu sakyti, tačiau, kol koks funkcionierius nesulauks neįgalios atžalos, tol mes būsim niekam neįdomios. |