Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar visoms mažiukus padėjo ant pilvo?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
a79
Skaitau gimdymo istorijas ir toks pavydas ima (nepiktas, zinoma rolleyes.gif ), perskaicius, kokia euforija suėmė,gydytojui padėjus kūdikėlį ant pilvo. Man to patirti neteko, jauciuos lyg ir praradus kažką. Teks laukt sekančio gimdymo tongue.gif
Nors gimdymas nebuvo sunkus (neturiu su kuom lygint, bet taip atrodo), jokių plyšimų, vaikiukas gavo 9-10 balų. Taip kad atrodo viskas normalu. Jam gimus gydytoja tik užpakaliuką parodė, tipo, berniukas, lyg aš pati to nebūčiau žinojus tongue.gif Kai paklausiau kodel jis iskart neverkia, tai gydytoja atrėžė, negi vos išlindęs rėkt turi? Taip nuo gimdymo stalo ir bandžiau įžiūrėt, ką ten mano stebuklui ant kito stalo daro ohmy.gif
Sūnų iškart su manim nuvežė į pogimdyvinę palata ir man atidavė, taip kad, spėju, ir jo savijauta buvo gera.
TAi vat, kame reikalas, negi prieš pagimdant, reikia prašyt gydytojo, kad vaikiuka vos gimusi paliest duotų? Nieko nesuprantu.
Skorpione
Kai as pagimdziau, tai gydytojai apsluoste ir apdenge mazyle is virsaus palute, ir iskart padejo man ant pilvo minutelei:wub: Jausmas, buvo tikrai nuostabus thumbup.gif , kai taip ilgai lauktas vaikelis jau salia... heart.gif heart.gif heart.gif Tik labai greit prabego tas laikas, kai leido taip vaikuti laikyt, mat jam yra labai salta, tai gydytojai ir skuba greiciau ji siltai suvystyt....Nors as norejau ilgiau palaikyt wub.gif ....
LARA
sveika

Na tikrai idomu kodel tau 2.gif neuzdejo?
Maniske tai uzdejo tikrai jausmas begalo geras,malonu jausti buvo ja ant pilvelio.Ir begalo nustebau jos tokius didelius zandelius 2.gif heart.gif (nes sake kad gims iki 3.100 o gyme vos ne 4 thumbup.gif
bet nepergyvenk,juk dabar turi savo maziuka ,ir lauk kito gimdymo wink.gif
asfaltuota
Man ir neuždėjo, nes prieš tai tą pilvą reikėjo užsiūti tongue.gif
taja:)
o man uždėjo rolleyes.gif ir mažė iš kart pradėjo kažko ieškoti ohmy.gif (įdomu iš kur tie lialiukai žino) taip ir teko maitint nuo pirmos minutės, dar ir dabar sunkiai atitraukiu o jau laikas košes valgyt wink.gif
Laisvė
Prisimenu tą žodžiais sunkiai nusakomą jausmą, kai jauti savo tik gimusį kūdikėlį ant pilvo, bet per džiaugsmo ašaras nesugebi gerai jo įžiūrėti.
Heta
Na ir bjaurybe pasitaike tau akusere,gal ji pati vaiku neturi,kad mamai po tokiu dideliu darbu , tokios dzaugsmo akimirkos nesuteike. mad.gif
As kai prisimenu savo mazaja kai uzdejo ant pilvo tai tokie silti prisiminimai uzlieja,na,bet tu nesikrimsk,kai kito 2.gif susilauksi,pradek rekt ,jei vel pasikartos ta pati situacija,duokit man vaika! biggrin.gif wink.gif
a79
QUOTE (Heta @ 2004 10 11, 14:42)
kai kito 2.gif susilauksi,pradek rekt ,jei vel pasikartos ta pati situacija,duokit man vaika! biggrin.gif wink.gif

Taip ir padarysiu. Pirma karta vis tik gimdziau. Kazkaip tikejau, kad taip ir turi but, bet, kad visu skaitytu gimdymo istoriju pabaiga kitokia nei mano, tai ir suabejojau, kur cia suo pakastas mad.gif
musmere
QUOTE (vobla @ 2004 10 11, 12:03)
Man ir neuždėjo, nes prieš tai tą pilvą reikėjo užsiūti tongue.gif

Man irgi neuzdejo, nes cezari dare. Bet as kita syki butinai ieskosiu tokio gydytojo ir tokios ligonines, kurie sutiks net po cezario ant krutines vaikiuka padeti. Nes dabar tai tikrai jauciuos kazka labai daug praradusi sad.gif
Beje, man grda prisipazint, bet as net neatsimenu, ar vaikiukas reke, ar nereke, kai ji man tik istraukta is pilvo rode blink.gif
jaunute
Man irgi neuzdeji sad.gif nes mazius gime priduses.zinoma liudna, bet...svarbu, kad sveikas tongue.gif
griegzde
O man kai gime iskart prinese prie veido liepe paliesti as labai nedrasei ji paglosciau tai akusere man jo galvute priliete prie lupu liktai kad buciuociau. ir padejo ant krutines kad zistu kruti. ir tai man paliko nepamirstamus ispudzius biggrin.gif
Atize
ech wub.gif wub.gif
Meisy
man maze uzdejo ant pilvuko ir mudvi pasisveikinom ir galejau savo spinduliuka pabuciuoti wub.gif
Daile
QUOTE (a79 @ 2004 10 11, 10:07)
Skaitau gimdymo istorijas ir toks pavydas ima (nepiktas, zinoma rolleyes.gif ), perskaicius, kokia euforija suėmė,gydytojui padėjus kūdikėlį ant pilvo. Man to patirti neteko, jauciuos lyg ir praradus kažką. Teks laukt sekančio gimdymo tongue.gif
Nors gimdymas nebuvo sunkus (neturiu su kuom lygint, bet taip atrodo), jokių plyšimų, vaikiukas gavo 9-10 balų. Taip kad atrodo viskas normalu. Jam gimus gydytoja tik užpakaliuką parodė, tipo, berniukas, lyg aš pati to nebūčiau žinojus tongue.gif Kai paklausiau kodel jis iskart neverkia, tai gydytoja atrėžė, negi vos išlindęs rėkt turi? Taip nuo gimdymo stalo ir bandžiau įžiūrėt, ką ten mano stebuklui ant kito stalo daro ohmy.gif
Sūnų iškart su manim nuvežė į pogimdyvinę palata ir man atidavė, taip kad, spėju, ir jo savijauta buvo gera.
TAi vat, kame reikalas, negi prieš pagimdant, reikia prašyt gydytojo, kad vaikiuka vos gimusi paliest duotų? Nieko nesuprantu.

Neuzdejo, jau sesi metai praejo ir prisiminus vis pajuntu kazkokio rysio praradimo jausma. po uzgimimo mano mazyle nuprause suvyste ir padejo ant vystymo stalo per metra nuo manes. ji verke, gulejau ziuredama, bandydama akimis ja prisitraukiti ir taipogi verkiau...taip norejau priglausti...
dabar kiekviena diena daug kartu glaudziu dukryte prie sirdies, lyg kompensuodama ta, toki reikalinga priglaudima...tikrai suprantu tave.
Elvita
Abu vaikucius po gimdymo uzdejo ant pilvo, is tiesu nepakartojamas jausmas wub.gif , kai toks maziukas gleznas kunelis lieciasi prie tavo odos wub.gif Antras vaikiukas, tai murkdamas ir uzmigo, o pirmasis siek tieke pailsejes, puole ieskoti kruties smile.gif
Auxelis
Pirmiausiai ką gydytoja padarė kai sūnelis gimė - padėjo man jį ant pilvo clap.gif . Jausmas buvo neapsakomas, kai tokį šiltą ir mažą, ilgai lauktą 2.gif pajauti ne pilvelyje, o ant jo.... Ašaros riedėjo iš laimėsuser posted image
ajd
Man irgi neuždėjo. Bet ištikrųjų aš buvau pasimetusi, nesuvokiau kad jau gimė. Gal net sakyčiau išsigandusi. Tokia keista būsena. Tik kai išvežė į koridorių su lašaline, tada atsipeikėjau. Gimė su placenta, tai reikėjo tik susiūti. Bet jį labai greit išnešė,irgi biski pridusęs gimė.
traliabum
maniskis irgi gime priduses, bet man ji po kiek laiko pridejo ant krutines, tada ji suvyste ir mane siuvo, o maziukas salia gulejo pataluose wub.gif
vilko_puse, nesigedink, as irgii ne viska atsimenu is gimdymo, o gimimo momentu is vis buvau uzsimerkus ir nemaciau, koks melynas gime ir kaip nuvyniojo virkstele nuo kakliuko, uztat ta mate vyras ir jam tai labai baisiai pasirode, o as kaip nujausdama apsaugojau save nuo tokiu vaizdu wink.gif rolleyes.gif
zanet
Man tai uzdejo suneli ant pilvo, bet as ne euforija pajauciau, o isgasti, kad jis ne kvepuoja ar rekia, o burbulus is nosies leidzia. Matyt is nuovargio jau stogas buvo pavaziaves laugh.gif Taip man bepergyvenant, kodel jis nerekia, ant to pacio mano pilvo vyrui ibruko zirkles i rankas ir liepe nukirpti virkstele. Po to maziuka paeme, sutvarke ir vel man grazino, bet si karta svaru, grazu ir normaliai kvepuojanti laugh.gif
ader
Man irgi uzdejo ant krutines leliuka, leido is karto maitinti ir po kokio pusvalandzio tiktai paeme pasverti, pamatuoti, o paskui vel atidave taip ir nesiskyrem daugiau.
krika
man irgi uzdejo mazyle ant pilvo. tik labai nustebau, kad pries uzdedant atsiklause: "ar nori?" g.gif
Jurgytė
Man maziukes nedejo man ant pilvo. As kazkaip nesureiksminu sio dalyko. Ta akimirka buvo svarbiausia, kad gydytoja apziuretu ar vaikuciui viskas gerai. Jai virkstele buvo 3 kartus apsisukusi aplink kakliuka. Tai juk svarbiau paziuret ar vaikuciui viskas gerai! Kai mergyte prause ir vyste - vyras buvo prie jos. As girdejau jos verkslenima, (kuris tarsi sako: daugiau nebebusi viena, sitas zirzliukas nuo sios akimirkos visada su tavimi!)
Po to atnese mazyle man, kad pajustu pirmojo pienuko skoni.
Veliau susitikom jau palatoj.
Nemanau, kad tai didziulis praradimas. Na, nebent apie tai labai svajojote. Tokiu atveju jau is anxto galima pasakyti gydytojai, kad labai noretumete, kad mazyli padetu jums ant pilvo. Keistas pasakymas: praradau rysi. Jis 9 menesiu augo jusu pilve! Kokio dar stipresnio rysio reikia?! Bukit laimingos!
Neglaite
Abu vaikelius uzdejo ant krutines,nors su pirmu ir cezari dare. Jis man ant krutines,toks sviesutis,grazutis,o gydytojai mane siuva. Tik uzsimint jiems kartais reikia kad butinai to nori,nes gali ir pamirst. Na o jei priduses,tai reik ziuret kaip vaikeliui geriau.
Rasma
Man pagimdžius šalia stovėjo neonatologė, ji žvilgtelėjo į vaikutį ir tada nebyliai pritarė linktelėdama, kad akušerė padėtų man ant pilvo..Akušerė pakėlė mano naktinius marškinius ir padėjo vaikutį, tuo pačiu jį pridengdama tokia žalia marška..Neilgai davė pasidžiaugt, kelias minutes ir vėl paėmė jau neonatologė, nusinešė ant atskiro stalo ir apžiūrinėjo..mačiau tik švysčiojant pamėlusius kulniukus ir girdėjau garsų verksmą "ne...ne...ne..." bei neonatologės bei akušerės pajuokavimą "taip mažute, taip"...Iš mano kūdikėlio verksmo visi juokdavosi..tai buvo toks aiškus NE NE NE kartojimas laugh.gif
Vegas
Man taippat vaiko neuždėjo ant pilvo nes gimė priduses, kai tik jis gimė ji pradžioje gaivino viena akim mačiau ką jam darė visokius vamzdukus į nosį kišo kai pradėjo kvėpuoti tada jį pasvėrė pamėravo suvystė ir paguldė į kaškokį kaip inkubatoriu ir leido deguonį kad kuo daugiau oro gautų, tai man tuo momentu net neatėjo į galvą mintis kad man jį ant pilvo guldytų aš tik meldžiau Dievą kad viskas būtu gerai, ir nejaučiu kad būčiau kašką praradusi.
Spyglys
As kaip tik pries 3 dienas pagimdziau VGN, tai mano dukryte tiesiai visiskai neprausta ir nevalyta pagulde ant krutines,.Kai as paklausiau kodel taip, maloniai paaiskino, kad viskas susigers tarsi kremas. Ir taip ji ilgai gulejo, kol as pagimdziau palcenta, kol mane apziurejo po gimdymo. O kai paliko laukti tas 2val po gimdymo, pridejo ir prie kruties. Siaip labai tuo dziaugiosi nes mano aukselis visa laika buvo tik su manimi. soske.gif
zarija
Sveikutes,

Pirmagimio man ant krutines nedejo, nes vuvo labai ilgas gimdymas. As buvau pavargus ir na nezinau, nieks neaiskino...
O va antraji uzdejo, toki visa nuostabu ant krutines..bet del to mano meile vaikam nei mazesne nei didesne..jie abu mano mazi pipiriukai, mano gyvenimo stebukliukai...svarbiausia as ju laukiau...
ragnez
QUOTE (Spyglys @ 2004 10 15, 14:41)
As kaip tik pries 3 dienas pagimdziau VGN, tai mano dukryte tiesiai visiskai neprausta ir nevalyta pagulde ant krutines,.Kai as paklausiau kodel taip, maloniai paaiskino, kad viskas susigers tarsi kremas. Ir taip ji ilgai gulejo, kol as pagimdziau palcenta, kol mane apziurejo po gimdymo. O kai paliko laukti tas 2val po gimdymo, pridejo ir prie kruties. Siaip labai tuo dziaugiosi nes mano aukselis visa laika buvo tik su manimi. soske.gif

man su abiem taip pat - shviezhutelius nuogutelius pagulde ant krutines, uzhklojo su marshka ant virshaus. visa laika gimdykloj pragulejo, zhindo, miegojo. nuo manes juos paeme tik priesh perkeliant i pagimdzhiusiuju skyriu - palatoj atgavau savo auxelius jau suvystytus.
Limcamca
Ir man neuzdejo. Neontologe is karto ji nusinese po lempa, sluoste, apziurinejo, ir masazavo. Nors viskas tvarkoje buvo. Ir pirmam vyrui leido i ji paziureti. Tik tada kai apziurejo, ant pilvo padejo, ir leido paciam vaikui kruti susirasti.
Nemanau, kad del to rysys musu blogesnis tapo. Svarbiau, kaip po to vaika priziuri ir myli.
kristee
ir man maziuko ant pilvo neuzdejo unsure.gif sad.gif tik nezinau kodel, mano ir pimas apziurejo suneli, o po to man atnese prie kruties tongue.gif
klumpele
man ka tik gimusia dukryte uzdejo ant krutines, bet turiu prisipazinti kad nelabai tai prisimenu, kartais atrodo kad pats gimdymas buvo tik miglotas sapnas. kas keisciausia kad ka prisimenu iskart po gimdymo, kad pradejo toks nezmoniskas saltis purtyti, ir visas kunas tirtejo tarsi nesavas. zodziu labai gaila kad nelabai gerai prisimenu ta momenta sad.gif
-Lilė-
Ir man dukrytės neuždėjo ant pilvo, nei neaiškino kodėl, gal dėl to kad virkštelė buvo apsisukus g.gif Iš karto nunešė ant stalo šluostyt, praust, matuot ir sverti. Vyras pirmas ją pamatė, o aš atsimenu kaip per miglą iš toli mačiau mažiukę kleckiukę, šlapiais styrančiais plaukučiais, o po to mačiau jau išpraustą ir labai gražią angeliukę wub.gif
Brooke
Kai mano dukriukas gimė, tai staigiai tik pasvėrė, pamatavo, ir nuogut nuogutėlę man ant krutinės thumbup.gif Užklojo adijalu, ir gulėjom taip abi apie puse valandos, gal net valandą, tiksliai nepamenu, kol sutvarkė man ten placentą, įtrūkimus ir panašiai smile.gif Po to paprašė rūbelių, sutvarkė viską ir aprengė, perrengė mane, ir vėl paguldė mažylę man ant krutinės smile.gif Taip palaukėm dar apie 10-15 minučių, apsižiūrėjom, apsityrinėjom, kas mes tokios, sulaukėm tetutės Jolantos (mūsų draugės, atlėkusios tiesiai į gimdyklą su maistu man ir vyrui, nes buvom išbadėję iki beprotybės biggrin.gif), tada seselė paėmė mažę, apkutojo ją kaldrom, mane perkėlė ant kažkokios važiuojančios lovos, ir nuvažiavom visi į palatą smile.gif Eikit sau, rankos kojos dreba, kai atsimenu laugh.gif Čia VGN viskas vyko smile.gif
Kazimiera d'Artanjan
Padėjo, buvo gera...Laiko tėkmės nesuvokiau, taigi nežinau kiek tai tęsėsi...
-Justina-
ir man padejo tik ka gimusia, neapsakomas jausmas......... vis prisimenu ir prisimenu kaip ji i mane ziurejo akutes atmerkusi wub.gif wub.gif wub.gif
Brooke
Aga, naujagimiai taip gražiai žiūri thumbup.gif Fantastika thumbup.gif O nageliai kokie gražūs būna biggrin.gif Kaip po apsilankymo grožio centre clap_1.gif
kajote
...man deja irgi nepadejo. Gal del to, kad ant galvytes buvo pajungtas monitorius? turbut skubejo ji nuimti... na, bet nieko gavau as ji po to, kai jau buvo siek tiek aptvarkytas wink.gif
tulpe
Maniske i reanimacija isveze net lyties nepasake bet dabar viskas ok
Arinva
na nepergyvenk kai gimdysi antra tai pati paprasyk busi jau labiau patyrus thumbup.gif rolleyes.gif
o pirmas kartas gi dazniausiai buna truputi prisviles biggrin.gif biggrin.gif svarbu lelkius sveikas
Čili
maniskes virkstele buvo laabai trumpute,todel tikrai neimanoma buvo padeti ant pilvo iskart pagimdzius...kai nukirpo,tada ir uzdejo smile.gif
Astule
Man ir neteko dziaugti sta laime, nes gimdymas buvo sunkus- leta eiga, o lelius buvo 4350g....tai kai tik gime is kart paeme valymui ir suspimui ir tik momenta teko pamatyti ir paglostyti i ri skart isnese i naujagimiu skyriu stebeti kvepavimo ir t.t. Aciu Dievui ,viskas baigesi gerai. Taip kad as labai nesisieloju, svarbu, kad lelka sveikas gyvas.. wub.gif wub.gif
Papildyta @ [mergetime]1098982798[/mergetime]
Man ir neteko dziaugti sta laime, nes gimdymas buvo sunkus- leta eiga, o lelius buvo 4350g....tai kai tik gime is kart paeme valymui ir suspimui ir tik momenta teko pamatyti ir paglostyti i ri skart isnese i naujagimiu skyriu stebeti kvepavimo ir t.t. Aciu Dievui ,viskas baigesi gerai. Taip kad as labai nesisieloju, svarbu, kad lelka sveikas gyvas.. wub.gif wub.gif
saltrune
Man pirmosios neuždėjo, nes labai stipriai kraujavau ir visi lakstė pasimetę, nes niekaip negalėjo anesteziologo rasti blink.gif . Tad neonatologė nušluostė, suvystė ir vyrui davė biggrin.gif . O mažają tik po pusvalandžio irgi davė, nes sriubtelėjo vandenų, tai atmasažavo, deguonim davė kvėpuot, bet po to vis tiek plikutę ir nepraustą abnt krūtinės padėjo. laugh.gif O gyvenime vyresnioji kaip tik labiau glaustukė, mažoji taip "nelimpa", šypsosi daugiau laugh.gif
Liorka
kai pagimdzhiau, manishkei virkshtele nupjove ir nusinese ant stalo, nezhinau ka ten dare, bet po 5min atneshe ir padejo ant pilvo, tiesa, buvo uzhdeta kepuryte ir veidukas nuvalytas. nepasakychiau kad apeme euforija, buvo labiau keista, va cia ka tik stanginaisi, vargai, o cia kazhkox minkshtutis kleckiukas guli biggrin.gif ant pilvo gulejo apie dvi valandas, nors galima buvoir turmpiau, nuo nuųovargio paskui jau nelabai ka ir pamenu biggrin.gif
Missy
Maniske uzdejo tada, kai nukirpo virkstele, nuvale, pamatavo ir pasvere.
Jolkiux
maniske ant pilvo uzdejo kai nukirpo virkstele ir siek tiek aptvarke buvo labai gera matyti kvarkianti savo pilvelio gyventoja
nerile
Man pirmaja kai dejo, pradejau saukti "Nenoriu" doh.gif Bijojau kazkaip tongue.gif
O antros nepamenu. Bet tik prisimenu toks siltas gumuliukas wub.gif
Neglaite
Padejo rekianti ir iskart nurimo,o paskui istase abi krutis,dar melyniu prisiurbe,o paskui parpe patenkintas rolleyes.gif
marsiukė
Na, niekaip negaliu užmiršti tos akimirkos, kai tik pagimdžius, mano mažė atsidūrė man ant pilvo-tokia šiltutė, šlapia, susigūžus į kamuoliuką...Virkštelę mums užspaudė su žirklėmis, o kai ji nustojo pulsuoti, tai tetukas ją perkirpo. Iki tol mano mažylė, kuri gulėjo man ant pilvo, susigrūdo vieną kumščiuką į burnytę ir čepsėjo...O kita ranka įsitvėrė į tas žirkles ir nepaleido jų geruoju... wink.gif
Merlote
Man mazyli uzdejo bene is karto kai gime ir vyrui pasiule nukirpti virkstele. Buvo nuostabu. thumbup.gif Bet neilgai leido tureti, nes suleido narkoze ir dare gimdos valyma sad.gif( Bet buvau rami, nes maciau kaip leliu suvyste ir dave teciui nesioti. O del padejimu ant pilvo ir virkteliu nukirpimu reiketu is karto susitarti su gydytoja ar akusere.
Žilvinė
nea, man neuzdejo. g.gif g.gif ir nezinau kodel, nes gime sveikutis, 8-10 balu.... kazkaip buvau pasimetusi, tai neklausiau... gal todel, kad dar gimdos valyma dare? g.gif na nezinau, bet mano visas gimdymas buvo nevykes... kazkaip mano noru niekas neklause, o jei ir bandziau ka sakyti, tai niekas nepaise. jei ka, tai cia VGN. jausmas tureti tik gimusi sviezuteli kudiki ant pilvo turetu buti nepakartojamas.... rolleyes.gif jei dar gimdysiu - kovosiu! mad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.