Ketinu savo vaikuti nuo 1 metuku jau nebeauklėt pati...
Tačiau nežinau ką geriau pasirinkt ar auklę ar privatų darželį
Patarkit, kurios turit patirties
Sveikos mamytės,
Ketinu savo vaikuti nuo 1 metuku jau nebeauklėt pati... Tačiau nežinau ką geriau pasirinkt ar auklę ar privatų darželį Patarkit, kurios turit patirties
Maniškis pradėjo lankyti darželį nuo 2,5 metukų.
Tavo atveju rinkčiausi auklę. Dar tik metukai baisoka būtų palikti grupėje, kur du žmonės prižiūri tokių ir vyresnių 18....
Mielai rinkčiaus metinukui privatų lopšelį, kuriame viena auklėtoja rūpinasi ne daugiau nei 2-3 vaikais, kuriame vaikui yra galimybė gyventi savo dienos ritmu (miegoti tiek kartų ir laiko, kiek jis įprastai namie miega, valgyti tokį maistą, tiek kartų ir tokiais kiekiais, kokį jis namie gauna), kuriame jis kasdien galėtų pabūti lauke (galbūt net pamiegoti ten), į kurį neprimtų kosinčių ar sloguojančių vaikų (ar bent jau jie būtų atskirti nuo visiškai sveikų)... Tačiau tokio lopšelio bent jau Klaipėdoje neradau, o ir Lietuvoje negirdėjau. Tad ir trečiam vaikučiui ieškojausi auklės... Metinukui dar reikia kiek įmanoma daugiau rutinos, pastovios aplinkos, pastovios dienotvarkės, pastovaus juo besirūpinančio žmogaus, tad įprasti lietuviški lopšeliai (nesvarbu, valdiški ar privatūs) jam tikrai nepritaikyti.
QUOTE(Baltike @ 2006 11 07, 12:39) Mielai rinkčiaus metinukui privatų lopšelį, kuriame viena auklėtoja rūpinasi ne daugiau nei 2-3 vaikais, kuriame vaikui yra galimybė gyventi savo dienos ritmu (miegoti tiek kartų ir laiko, kiek jis įprastai namie miega, valgyti tokį maistą, tiek kartų ir tokiais kiekiais, kokį jis namie gauna), kuriame jis kasdien galėtų pabūti lauke (galbūt net pamiegoti ten), į kurį neprimtų kosinčių ar sloguojančių vaikų (ar bent jau jie būtų atskirti nuo visiškai sveikų)... Jo čia iš fantastikos srities...
Savo dukrytę į privatų darželį išleidau kai jai buvo 1 metukai 1 mėnuo. Ir kolkas savo pasirinkimu labai džiaugiuosi.
Gabija labai aktyvi, jai nuolat reikia veiklos, vaikų. Su aukle jai, manau, būtų liūdna, o ir nuvargtų auklė su ja nerealiai ... Prie naujo ritmo ji įprato labai greitai, galbūt šiek tiek ilgiau užtruko įprasti prie maisto ... O dabar ji nuolat tobulėja, džiaugiasi, kai vežu į darželį - vadinasi jai ten patinka. Ir kai matau linksmą ir kasdien vis kažką naujo išmokstantį vaiką, tai man yra įrodymas, kad mano pasirinkimas buvo teisingas. QUOTE(zombiuke @ 2006 11 06, 08:46) Sveikos mamytės, Ketinu savo vaikuti nuo 1 metuku jau nebeauklėt pati... Tačiau nežinau ką geriau pasirinkt ar auklę ar privatų darželį Patarkit, kurios turit patirties Buvau praejusia savaite klinikose pas profesoriu tiesiog pasikalbeti pasikonsultuoti del vaiko sveikatos(jis neserga bet daznokai pakosti pasnargliuoja ir pan), zodziu mano vaikui 2m 3 men. jis man pasake aiskiai: vaikus vesti i darzeli NEREKOMENDUOJAMA ISVIS IKI 4 METU!
Labai džiaugiuos, kad nevedžiau saviškės nuo metukų į darželį. Turėjom auklytę iki 2,3 m. O va nuo rugpjūčio einam į darželį, kuriame ji jautėsi kaip žuvis vandeny nuo pirmos dienos
Labai labai ačiū visoms mamytėms už pareikštą nuomonę - jau apsisprendžiau visgi rinktis auklę....
Tik va vėl - kur ir kokia gera surast
Su ta pačia dilema buvau ir a š susidūrusi ir kaip ir tu pasirinkau aukles varianta. Esu tikrą, kad taip geriau, tačiau labai svarbu pasirinkti gerą auklę, kuri būtų žmogus. Ir patariu, netikek aiškinimais, kad vaikas turi verkti, kai mam ieseina. Jei jis tau verks ilgiau nei savaitę, patariu susimąstyti apie auklę.
QUOTE(zombiuke @ 2006 11 09, 11:14) Labai labai ačiū visoms mamytėms už pareikštą nuomonę - jau apsisprendžiau visgi rinktis auklę.... Tik va vėl - kur ir kokia gera surast Na ir apie aukles juk yra temos Geriausia būtų su patikimom rekomendacijom Pati dirbau aukle kažkada, tai vaikiukai dažniausiai paverkia kelias pirmas dienas ir tai ne ilgai. Nors žinoma nuo vaikučio priklauso. Sėkmės paieškose P.S šaunuolė kad rūpiniesi tuo iš anksto, turi net pusmetį paieškoms , o tai nėra mažai QUOTE(Antilope @ 2006 11 09, 15:08) Ir patariu, netikek aiškinimais, kad vaikas turi verkti, kai mam ieseina. Jei jis tau verks ilgiau nei savaitę, patariu susimąstyti apie auklę. Papildyta: QUOTE(murzinyte @ 2006 11 09, 15:34) 1. Na ir apie aukles juk yra temos 2. Geriausia būtų su patikimom rekomendacijom 3. Sėkmės paieškose P.S šaunuolė kad rūpiniesi tuo iš anksto, turi net pusmetį paieškoms , o tai nėra mažai 1. Aga, jau skaitinėju 2. 3. Ačiū
Tokie privatus darzeliai tikrai ne is fantastikos pasaulio.
Aš irgi rinkčiausi auklę, ne darželį, metinukui
o as gal susimastyciau apie privatu darzeli, kur vienas zmogus priziuri (nuosirdziai) vos 3-4 vaikus. O ir pigiau...
Gal kuri turit patarimu del privataus darzelio Vilniuje? Kad butu patikimas, o ir aukle dirbtu su uzsidegimu... Irmushka2, kur tu savaji atidavei? O dar ir patenkinta esi... QUOTE(Irmuska2 @ 2006 11 17, 13:47) Pažiūrėk prie Vilniaus darželių yra tema apie privačius darželius, ten aš nemažai rašiau. O jei norėsi kažką detaliau sužinoti, tai parašyk man AŽ Kadangi as guvenu Šiauliuos, tai saviske, nuo 1 m. 4 mėn išleidau i normalu tradicini lopseli... grupej buvo 15 vaikuciu. Nesiskundziu, aisku pirmais metais sirgom, bet, jau antri metai einam be jokiu problemu ir ligu (3xtfu). Pirmas savaites, aisku paverksleno, o veliau viskas buvo ciki Siemet mes jau darzelinukes, tai jau sekmadienio rytą klausia kada eis i darzeli.... Aplamai tai manau, kad labiausiai viskas priklauso nuo pačio vaikučio. Va yra pažįstamu vaikuciu kur po siai dienai nenoriai eina i darzeli, nors jau antri ar net treti metai lanko....
Tik aukle
Jei rinktis paprastą lopšelį ar auklę, aš TIK už auklę. Kai pasižiūriu į savo mažąją... net širdį suspaudžia pagalvojus, kad ją tokią pažutę leisti į lopšelį kur kokie 15 vaikų duodasi, o tik kelios auklėtojos. Nors jei po ranka būtų privatus darželis, kur būtų 3-4 vaikai, tikrai pamąstyčiau, nes puikiai matau, kaip vaikai mokosi vieni iš kitų.
QUOTE(Villke @ 2006 12 01, 17:30) Jei rinktis paprastą lopšelį ar auklę, aš TIK už auklę. Kai pasižiūriu į savo mažąją... net širdį suspaudžia pagalvojus, kad ją tokią pažutę leisti į lopšelį kur kokie 15 vaikų duodasi, o tik kelios auklėtojos. Nors jei po ranka būtų privatus darželis, kur būtų 3-4 vaikai, tikrai pamąstyčiau, nes puikiai matau, kaip vaikai mokosi vieni iš kitų. Siaip tai 15 vaiku duodasi ir ne kelios,oVIENA aukletoja juos priziuri.Ir dar turi kruvas popieriu suspeti parasyti.
teks ir man viską apsvarsyti. jau dabar vis pagalvoju kaip bus kai mažiui bus metukai. auklė man brangu
Mums ta pat nebuvo didelio pasirinkimo kai buvo metukai vaikuciui,turejom ir aukle laikinai susirade bet.... 1m ir men. mums paskambino is darzelio kuriame buvome uzsirase kad bus sudaroma nauja grupe kurioje yra tik 7 vaikai ir musu mazylis iki pat siol eina ir man yra visai ramu nes aukletojos tikrai geros.
QUOTE(juratija @ 2006 11 16, 17:58) o as gal susimastyciau apie privatu darzeli, kur vienas zmogus priziuri (nuosirdziai) vos 3-4 vaikus. O ir pigiau... Gal kuri turit patarimu del privataus darzelio Vilniuje? Kad butu patikimas, o ir aukle dirbtu su uzsidegimu... Irmushka2, kur tu savaji atidavei? O dar ir patenkinta esi... dėl pigumo, tai labai panašiai gaunasi
mes ne Lietuvoj gyvenam, bet galiu pasidalinti patirtim... kol nepradejo lankyti darzelio, tai irgi ir akys dregdavo nuo minties, kad kaip mano aukselis ten toks maziukas ir tt... aisku, pradzioj gal pora savaiciu kol aukletojos igijo jo pasitikejima, tai verkdavo ir as masinoj verkdavau ji palikus
grupeje yra 12 vaiku (nuo 1 iki 3 metu amziaus) ir 3 aukletojos. jie ten soka, dainuoja, piesia, eina i lauka kasdien, bet kokiu oru. tevai parupina reikiamus drabuzius, tai jie ir per lietu eina kapstosi po balas ir pan... eina pasivaikscioti/ i isvykas, nu zodziu esu ziauriai patenkinta ir vaikas pasidare visai kitoks. anksciau maminukas toks, dabar toks savarankiskesnis, noriai tvarkosi savo zaisliukus, kai ateinam tik speju perrengti ir pabega pas draugus aisku, daug kas priklauso nuo aukletoju, nes kai paskaiciau tema, kad vaikai net nevedami i lauka, nes sunku aprengti- ziauru! ir aisku, visiska nesamone, kad grupei vaiku tenka tik viena aukletoja na o blogoji puse- pradejom sirgti... bet cia visi turi tai praeiti, kol igis imuniteta baciloms. tai aisku vargina, bet labai tikiuosi, kad jau pavasari nebesirgsim tiek daug.
metinukui tai nei auklė, nei darželis, o mama su tėčiu ir tik taip. Nesuprantu kam gimdyt tą vaikiuką, kad praktiškai iškart atiduot svetimų priežiūrai...
QUOTE(cia_as_vel @ 2012 01 26, 18:39) metinukui tai nei auklė, nei darželis, o mama su tėčiu ir tik taip. Nesuprantu kam gimdyt tą vaikiuką, kad praktiškai iškart atiduot svetimų priežiūrai... Jau tik nereikia cia taip kategoriskai - kam gimdyti vaika. Yra gi visokiu situaciju, pavyzdziui man i dienines studijas grizti reikejo kai mazei buvo 5 men, neatidaviau tada svetimu prieziurai, priziurejo vyras, mamo mama ir sesuo. O nuo sio rugsejo (1m ir 5men) iskeliavom i lopsiuka, jeigu butu reikeje buciau ir 1 m vedusi, ir ka -kuo puikiausiai adaptavosi, galima sakyti per 2 dienas, yra komunikabili, nebijo zmoniu. O pas drauge - priesinga situacija, sedejo namuose su vaiku iki 2 metu, lopselis - didziausias kosmaras, svetimu neprisileidzia, is streso pradejo lopselyje i kelnes sisioti, nors jau seniai be pampiu vaiksciojo. Ir visai nesijauciu be reikalo pagimdziusi QUOTE(eveeez @ 2012 01 28, 02:03) Jau tik nereikia cia taip kategoriskai - kam gimdyti vaika. Yra gi visokiu situaciju, pavyzdziui man i dienines studijas grizti reikejo kai mazei buvo 5 men, neatidaviau tada svetimu prieziurai, priziurejo vyras, mamo mama ir sesuo. O nuo sio rugsejo (1m ir 5men) iskeliavom i lopsiuka, jeigu butu reikeje buciau ir 1 m vedusi, ir ka -kuo puikiausiai adaptavosi, galima sakyti per 2 dienas, yra komunikabili, nebijo zmoniu. O pas drauge - priesinga situacija, sedejo namuose su vaiku iki 2 metu, lopselis - didziausias kosmaras, svetimu neprisileidzia, is streso pradejo lopselyje i kelnes sisioti, nors jau seniai be pampiu vaiksciojo. Ir visai nesijauciu be reikalo pagimdziusi na taip, kas belieka tam vaikiukui, tik susitaikyt su esama padetim, kad su mama laiko tenka praleisti maziausiai... o paskui va tokios mamos ir reikalauja nezinia ko is pedagogu, gydytoju ir kitu zmoniu, nes pirmiausia juk reikia save realizuoti...
Jeigu reikia rinktis tik iš šių dviejų variantų ir nėra trečiojo - būti su mama - tai sakyčiau tada auklė
QUOTE(cia_as_vel @ 2012 01 29, 17:36) na taip, kas belieka tam vaikiukui, tik susitaikyt su esama padetim, kad su mama laiko tenka praleisti maziausiai... o paskui va tokios mamos ir reikalauja nezinia ko is pedagogu, gydytoju ir kitu zmoniu, nes pirmiausia juk reikia save realizuoti... Nereikia nusisneketi ir teisti zmogaus, kurio visai nepazistate. Ka reiskia "tokios mamos"? Kokios? Kurios dirba, stengiasu del seimos ateities? Jeigu nepastebejote vaiko auginima parasiau pirmoje vietoje, t.y. svarbiausia savirealizacijos dalis, o tik po to visa kita. Nuo to, kad vaika palikdavau ir palieku 5-6 val per para musu rysys ne kiek nenukentejo, issaugojom ypatingiausia - zindyma iki 1m ir 3men, nezinau ar kiekviena sededama namuose gali tuo pasigirti. I viska ziuriu pozityviai, aisku nesu besirde ir is pradziu skaudedavo sirdi, bet dabar matau kaip vaikui kolektyve yra gerai, kaip noriai eina, kaip greitai visko mokosi, kaip greitai pradejo kalbeti, niuniuoti melodijas, stebedama vyresnius daryti ant puoduko, matau kaip vaikas laveja, ugdosi ir sirdis dziaugiasi. Zinau kad viska darau gerai, ugdau socialu, savimi pasitikinti zmogu, nieko is nieko NEREIKALAUJU, ir niekas man neirodys priesingai. QUOTE(eveeez @ 2012 01 29, 18:48) Nereikia nusisneketi ir teisti zmogaus, kurio visai nepazistate. Ka reiskia "tokios mamos"? Kokios? Kurios dirba, stengiasu del seimos ateities? Jeigu nepastebejote vaiko auginima parasiau pirmoje vietoje, t.y. svarbiausia savirealizacijos dalis, o tik po to visa kita. Nuo to, kad vaika palikdavau ir palieku 5-6 val per para musu rysys ne kiek nenukentejo, issaugojom ypatingiausia - zindyma iki 1m ir 3men, nezinau ar kiekviena sededama namuose gali tuo pasigirti. I viska ziuriu pozityviai, aisku nesu besirde ir is pradziu skaudedavo sirdi, bet dabar matau kaip vaikui kolektyve yra gerai, kaip noriai eina, kaip greitai visko mokosi, kaip greitai pradejo kalbeti, niuniuoti melodijas, stebedama vyresnius daryti ant puoduko, matau kaip vaikas laveja, ugdosi ir sirdis dziaugiasi. Zinau kad viska darau gerai, ugdau socialu, savimi pasitikinti zmogu, nieko is nieko NEREIKALAUJU, ir niekas man neirodys priesingai. Super kad yra tokiu mamu kurios gali suderinti laika sau ir vaikui, pilnai jus palaikau. QUOTE(***PUZLE*** @ 2012 01 29, 19:59) Aciu labai QUOTE(eveeez @ 2012 01 29, 19:17) Aciu labai Nekreipkite demesio i tokias mamas, jos tik moka mokinti kitas bet pacios gyventi nemoka ir negali dziaugtis gyvenimu QUOTE(*PM* @ 2006 11 08, 10:28) Buvau praejusia savaite klinikose pas profesoriu tiesiog pasikalbeti pasikonsultuoti del vaiko sveikatos(jis neserga bet daznokai pakosti pasnargliuoja ir pan), zodziu mano vaikui 2m 3 men. jis man pasake aiskiai: vaikus vesti i darzeli NEREKOMENDUOJAMA ISVIS IKI 4 METU! Nu kaip tokiu pasakymu nekenciu QUOTE(Suomi @ 2012 02 02, 17:41) Nu kaip tokiu pasakymu nekenciu UK iki 6 mėn. tik motinystes atostogos
Tai va. Betgi visuomet atsiras pamoralizuojanciu, kas geriausia vaikui, kaip musu valstybe nesugeba pasirupinti savo pilieciais, ir t.t. Sedim visos su vaikais iki mokyklos ir bus geriausia, ar ne?
nemanau, kad Skandinavijoj ar UK vaikus veda į darželį tokiomis sąlygomis kaip Lietuvoje, t.y. krūva vaikų, vienas pedagogas ir nuo ryto iki vakaro. Nemanau, kad tokios sąlygos metinukui yra geros. Bet aišku yra visokių vaikų, vieni labai prisitaiko, kiti ne. Bet betkokiu atveju pritarčiau Albai, kad tokio amžiaus vaikiukui jau tada geriau auklė, negu darželis, o geriausia aišku, kad mama. Kiekvienam rinktis savo... aš asmeniškai tikrai neatiduočiau savo mažiuko nei į darželį, nei svetimam žmogui, nebent savas kažkas galėtų prižiūrėti, pvz., mama ar sesė. Neįsivaizduoju tokios situacijos, kurios nebūtų įmanoma atidėti dėl savo vaiko. Manau bent jau pusantrų metukų savirealizaciją galima atidėti. Bet čia tik mano nuomonė
QUOTE(Suomi @ 2012 02 02, 19:35) Tai va. Betgi visuomet atsiras pamoralizuojanciu, kas geriausia vaikui, kaip musu valstybe nesugeba pasirupinti savo pilieciais, ir t.t. Sedim visos su vaikais iki mokyklos ir bus geriausia, ar ne? Iki universiteto:) Juk, kai išeina į pirmą klasę, tai išvis daug pirežiūros reikia. Jeigu rimtai, tai manau, kad ši tema -- kaip derinti vaiko auginimą ir kitas pareigas arba savirealizacijos siekius -- labai jautri ir receptų čia negali būti. Todėl labai nesinorėtų kategoriškų pasisakymų. Mano patirtis auginant pirmąjį ir antrąjį labai skirtinga. Su pirmuoju sėdėjau iki dvejų metų ir raudodama išleidau į darželį (stigo pinigų ir giminė spaudė eiti dirbti -- o jis labai pamėgo tą įstaigą iškart ir iki šiol geru žodžiu mini). Neturėjau nei giminių kurie galėtų padėti vaiką prižiūrėti, nei pinigų auklei, nei pagalbos iš vyro, dirbusio iki vėlaus vakaro, nei, tiesą sakant, noro palikti metinuką, be galo prisirišusį, nuolat žindantį -- nei mielo darbo, į kurį būčiau norėjusi grįžti. Antrąjį ėmiau palikinėti valandinei auklei septynių mėnesių, nes labai norėjosi nors trupučio intelektualinės veiklos. Turėjau kur ir ką dirbti. Ir turėjau už ką auklę samdyti...O sklandžiai suderinti vaikų auginimo ir savirealizacijos man nepavyksta. Visvien pirmenybė -- vaikų interesai ir visvien tokia pirmenybė labai riboja darbinę veiklą.
Benedicta, sutinku, kad receptu cia negali buti. Tiesiog akivaizdu, kad esama ivairiausiu situaciju - vienos vaikus kazkam palieka del savirealizacijos, kitos - kad seima ismaitintu, kitoms tiesiog valstybes politika kitaip neleidzia (salia UK ir Skandinavijos dar galiu pamineti toki Niujorka, kur ir i darzeli pakliuti NEIMANOMA, ir i darba grizti reikia mazdaug po triju menesiu
QUOTE(Suomi @ 2012 02 02, 22:55) As ketinu i privatu darzeli leisti metu ir desimties menesiu sunu - manau, viskas jam bus gerai, nes prie valandiniu aukliu jis prates nuo keliu menesiu amziaus (uzmetykit dabar akmenimis Aš turėjau 'pastovią' valandinę auklę vaikui nuo 5 mėn. (kasdien ateidavo 3-4 val.) ir nedirbau, tai jau man į žemę gyvai sulįsti, nes kaip ir neturiu pateisinamos priežasties auklei Tas kelias valandas skirdavau sau - sporto klubui, vizitui pas kosmetologą ar tiesiog papietavimui mieste, susitikimui su draugais, kinui - būtent, ištrūkimui iš namų, kuris ne visada buvo suderinamas su vaiku (dabar gal daugiau suteikiama paslaugų, kur galima vestis vaikutį, tobulėjam Vaikus myliu beatodairiškai ir 'atidirbdavau' tas likusias 20 val. per parą. Tikrąja to žodžio prasme 'atidirbdavau' - žaisdavau, dūkdavau, kurdavau kartu ir kuo tik neužsiimdavom visi drauge..ir ištisomis naktimis pranešiodavau ant rankų, kai kamavo diegliai, šiaip nebūdavo nuotaikos miegoti ar tiesiog man tai buvo gera - laikyti glėbyje miegančius Galima nesamdyti jokių auklių, visądien nuo ryto iki vakaro būti su vaiku ir būti tuo pačiu labai abejinga 'besiaukojančia' mama O atsakant į temos klausimą, tai idealu vaikui iki 3 m. - mama (arba auklė). O vaikų darželis - nuo 3 metukų. Jei visiškai nėra jokių galimybių samdyti auklę, belieka darželis..bet turbūt geriau privatus, kur grupėje nedaug mažylių Aš pati dirbti grįžau, kai vaikui buvo truputį daugiau nei 2 m., vienerius metus samdėm auklę, o dabar - valstybinis darželis.
nuo 1 metu tik AUKLE. Be jokiu isimciu.
Labai liudna asmenine patirtis su darzeliu kai vaikui buvo 1m10men. 4 men kankinomes, verkeme abi (ji viduje as uz duru) nuolat sirgome (irgi abi ji pirma , po keliu dienu ir mane apkresdavo) ir vistiek po siu baisiu 4 men. vaika is darzelio pasiememe. Geriau buciau jau net nebandzius, vaiko nekankinus QUOTE(jalo @ 2012 02 04, 15:34) nuo 1 metu tik AUKLE. Be jokiu isimciu. Labai liudna asmenine patirtis su darzeliu kai vaikui buvo 1m10men. 4 men kankinomes, verkeme abi (ji viduje as uz duru) nuolat sirgome (irgi abi ji pirma , po keliu dienu ir mane apkresdavo) ir vistiek po siu baisiu 4 men. vaika is darzelio pasiememe. Geriau buciau jau net nebandzius, vaiko nekankinus gal kas zinote, ar nebuna problemu darzelyje del to, kad vaikas dar nekalba? ateina laikas kada uzrasytas mano 2 m vaikas, bet as tik dabar susivokiu, kad man jis dar toks mazas, nei nekalba, tik puse zodzio, arba viena raide
Baisu man cia jus paskaicius darosi... Bet labai tikiuosi, kad siaip ar taip nuo dvieju metu gausim valstybini darzeli - kitaip mes tiesiog neissimoketume, nei auklei, nei privaciam darzeliui. Tas privatus - tik kol prieis eile i valstybini, nes man verkiant reikia laiko darbui. Guodzia tai, kad ligi siol svetimos tetos jam visad labai patiko. Gasdina tai, kad vaikus jis musa, jei tik jie kesinasi priliesti koki zaisla
Rasma, pavydziu as jums tu "asmeniniu" triju valandu Offtopic: Menuli, tasai geliu angelas - nuostabus, nors iki galo ir nesupratau, kas tai QUOTE(mėnulis @ 2012 02 05, 17:44) gal kas zinote, ar nebuna problemu darzelyje del to, kad vaikas dar nekalba? ateina laikas kada uzrasytas mano 2 m vaikas, bet as tik dabar susivokiu, kad man jis dar toks mazas, nei nekalba, tik puse zodzio, arba viena raide tai kad 2 metu beveik niekas nekalba. Be to issigande pirmom dienom, nekalbetu jei ir moketu, tik verkia mamos ner..... ir dauguma su pampersais. Valgo kas kaip sugeba, kas pats , prie kitu periodiskai aukletoja prieina ir po sauksta iskisa. Jie ten visi tokie patys plius/ minus. Kartu ir mokosi. Be abejo 2 m. maziukas, labai ju gaila QUOTE(jalo @ 2012 02 05, 19:22) tai kad 2 metu beveik niekas nekalba. Be to issigande pirmom dienom, nekalbetu jei ir moketu, tik verkia mamos ner..... ir dauguma su pampersais. Valgo kas kaip sugeba, kas pats , prie kitu periodiskai aukletoja prieina ir po sauksta iskisa. Jie ten visi tokie patys plius/ minus. Kartu ir mokosi. Be abejo 2 m. maziukas, labai ju gaila kai kurie ir kalba...na, gal retesnis... taciau idomu ar buna tokio amziaus vaikiuku, kuriems labai darezlyje patinka? man viena mama pasakojo, kaip jos vaikui gerai, nuvede i darza 1,6 m, tai atseit aukletoja sako, eikit is cia, kol nemato. isejo, grizo popiet, vaikui neva gerai, jis ramus, zaidzia, net nepamate, kad nera mamos siaip as labai noreciau isijausti i savo vaika ir netraumuoti jo kiek imanoma. QUOTE(jalo @ 2012 02 05, 20:22) tai kad 2 metu beveik niekas nekalba. Be to issigande pirmom dienom, nekalbetu jei ir moketu, tik verkia mamos ner..... ir dauguma su pampersais. Valgo kas kaip sugeba, kas pats , prie kitu periodiskai aukletoja prieina ir po sauksta iskisa. Jie ten visi tokie patys plius/ minus. Kartu ir mokosi. Be abejo 2 m. maziukas, labai ju gaila Ne visi verkia,
AŠ GERIAU Į DARŽELĮ LEISČIAU
QUOTE(Enriko mama @ 2012 02 06, 18:24) Ne visi verkia, Pradejau vesti 1,5 m. i privatu darzeli. Nors buvau pasiruosus kuri laika kartu vaikscioti, kad priprastu, jau po pirmos dienos buvo aisku, kad vaikui ten gerai ir jokiu asaru nebuvo. Mano vaikas kalbeti pradejo mazdaug 1,8 m., tai problemu del susisnekejimo nebuvo. O ir iki tol kelis menesius, kol vartojo tik pagrindinius zodelius, atidzios ir svelnios aukletojos visada sugebedavo issiaiskinti, ko vaikas nori, ka nori pasakyti. As vienareiksmiskai uz darzeli nuo 1 metu, JEIGU vaikas nelinkes sirgi daznai, JEIGU darzelis ir aukletojos yra labai geri. |