Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skiepai nuo gripo
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata > Vaistai
Pages: 1, 2, 3
laiva
Štai jau ir šaltasis metų laikas atėjo, o jis dažniausiai su savim atsineša ir visokias peršalimo ligeles ir tą baisųjį gripą. Ar jūs, jūsų šeima skiepijatės nuo gripo? Ar skiepijat vaikučius? Juos leidžiama skiepyt nuo berods 6 mėn. Nėščiom kiek žinau skiepytis nepatartina, bent jau aš nesiskiepijau, o kaip dėl maitinančių? Kažkaip šito neužklausiau pas gydytoją. Mes su vyru paprastai skiepijamės, bent jau jis kiekvieną rudenį, o aš va turiu poros metų pertrauką dėl nėštumo ir maitinimo. Pasiskiepiejus gripu tikrai nesirgom, buvo visokių peršalimų, bet be jokių komplikacijų, kas ir būna baisiausia po gripo. Girdėjau įvairų medikų nuomonių, vieni sako, kad tai išmislas, neįmanoma nuspėt koks gripo virusas siaus būtent tą žeimą ir pataikyt pagamint vakciną prieš jį, o kiti tikina, kad viskas teisingai numatyta ir skiepai atitaikomi būtent tai gripo rūšiai. Ką jūs manot šiuo klausimu?
Iva
Skiepijames ir vaika skepijam irgi nuo metuku amziaus biggrin.gif + grudinimas, va tik siemet dar neskiepijom nes negalima dar ( eisim kita sav gal, jeigu viskas gerai bus) ir grudinti siemet neiseis sad.gif tai va kazkur forume tema apie tai buvo, nerandu, gal dingo per perkelima.
kaip negalima atspet koks virusas bus siemet, taigi dauguma vakcinu yra kompleksines, t.y ir keleto viruso atmainu, tad tikimybe pataikyt yra, be to tada kada pas mus skiepija, anglijoj ir ne tik jau serga,tad skelbia duomenys.
mažulka
Tema yra "3-7 metų", o vat nuorodos nemoku padaryti.
Iva
va tame ir reikalas kad nera dabar, bet buvo. nesvarbu galim juk vel pasidalint savo mintim ane?
Bureja
Saugokites ir atsilaikykit priesh "sianžubuna" gripa
Bekasė
net nzn musu gydytoja patare Emili jau geriau pneumo 23 skiepyti. Juk vaikams pirma karta eina 2 skiepai su menesio pertrauka ( tai ir kaina dviguba gaunasi). As nesiskiepiju, o ir jau kelinti metai is eiles neserga. Vyras kazkaip pravaiksto ta laikotarpi, nebent reikes ju direktoriui ideja pameteti, kad visus darbuotujus firmos saskaita paskiepyti - mazau visokiu bacilu namo partemtu.

Visa beda del Migle lieka, bet su ja jau nieko nepadarysi - bet kokie papildomi, o kai kurie ir pagrindiniai skiepai atidedami iki kol jai sukaks metai ( o tai bus vasario men, tai kaip ir jokios naudos del gripo ar panasiu skiepu).
neutralas
O aš šiemet pirmą kartą pasiskiepijau blink.gif Privertė sad.gif Kad namo visokių gripų neprineščiau smile.gif
zuikiausia
ne taip daug ta vakcina kainuoja. Siemet kur skiepina, kainuoja 20lt ir berods 32 centus... turbut girdejote posaki, kad skupus moka 2 kartus... vaistams ne tiek susirge isleisite, saviojauta kokia gi buna, be top uz nedarbingumo lapeli gausit tikrai maziau nei dirbdamos...........................

o be to labai pavaojingos gi gripo komplikacijos yra...

mes skiepinames kasmet
Venecija
Mus darbe skiepijo. Tai ir pasinaudojau ta proga. Pasiskiepijau clap.gif
Kalinka
as skiepijuosi 4 sezona imones saskaita wink.gif vyras tampo bacilas o man jos nekimba po to, vaikas uzsigrudines ir baisiai bijo skiepu tai ir neprievartauju...
Keiti
kolkas dar nuo gripo ne karto nesiskiepijome, bet su vyru pasizadejome, kad tokia tradicija atsiras butinai, kai atsiras maziukas 2.gif
Selena
Pernai vaikus paskiepijom ir ka -nesirgo.Siemet turbut reikes vel pabandyti.
Vilione
Taip, taip, as is tu, kurios pripazista skiepus nuo gripo clap.gif
Darbovieteje pati skiepijuosi nuo gripo, o sunu skiepiju poliklinikoj, siemet skiepas kainavo 23 Lt., skiepijomes praeita ketvirtadieni, aciu Dievui, jokiu komplikaciju nebuvo( sake, kad gali durio vieta parausti).
Pernai sunu irgi skiepijau:tikrai, gripu nesirgo, tik siaip slogike buvo pora kartu prikibus.
Uzpernai neskiepijau-sirgo sad.gif
Vat uztai pripazistu skiepu nauda biggrin.gif
VIP
Mus pernai darbe skiepijo ir siemet skiepys tai manes klause ar skiepysiuos. Kadangi as nestuke.gif tai tikrai nezinojau ar galima bet paklausiau gydytojos sake galima skiepytis. Tikriausiai skiepysiuos kadangi darbas su klientais nezinai kada kas uznes bacilu.
*Smilga*
Aš savo vyresnėlį (11m) visuomet skiepydavau, nes gripu sirkdavo sunkiai ir su komplikacijom. Pernai nepaskiepijau, tai kai parnešė iš mokyklos bacilą, tai visa šeimyna į lovas suvirto. O pats tai pora mėnesių ( gripas - laringitas - bronchitas ) kol išsikapstė. Tai šiemet būtinai skiepysiu. Tik va, prisiskaičiau čia forume apie kažkokias vakcinas nuo peršalimo ligų, tai dabar abejoju... Ar skiepyti abejom vakcinom, ar tik nuo gripo? Reiks eit su savo gydytoja pasitart...... g.gif
Li ute
Ar verta skiepytis nuo gripo? Pas mus darbe skiepys... Oij, kaip baisu laugh.gif Ka Jus galvojat?
agacaga
QUOTE (Li ute @ 2004 10 01, 11:31)
Ar verta skiepytis nuo gripo? Pas mus darbe skiepys... Oij, kaip baisu laugh.gif Ka Jus galvojat?

Na mano ginekologe,tai sake,kad neverta, bo sako visvien niekad tixliai nebuna aisq koks ten to gripo porusis tais metais paplis, tai skiepas gali buti visai ne nuo to porusio g.gif Ir jinai sake,kad nei pati skiepyjas,nei savo vaiku skiepija dry.gif
Mane tai pernai darbe irgi buvo paskiepyje,na tai siaip nebuvo prisikabines gripas,bet ar del to,kad buvau pasiskiepijus,ar siaip tai neaisq dry.gif
Bet galvoju,jei darbe siemet skiepytu, tai pasiskiepyciau,aj, blogiau gi gal nuo to nebutu rolleyes.gif
zyle
Aš 4 metus iš eilės skiepijuosi ir niekada per tuos metus nesirgau, nors šiaip anksčiau sirgdavau kasmet. Aš tikrai skiepysiuos, ir vyras skiepysis, tik va dukrai tai kažko vis gydytojai nerekomenduoja, tai dėl jos nežinau. O šiaip aš tikrai UŽ wink.gif
lapukas
BŪTINAI.Kasmet sirgdavau, jau eilę metų, o va pagimdžius prieeš 5 metus pradėjau skiepytis, kad nesirgčiau dėl vaikelio. Ir ką? Nesergu jau penki metai...Kasmet "įsiduriu". LLaaaaaaabai patogu, nereikia gulėti ir vaistų ryti thumbup.gif Oi, gerai, kad priminei. Šiemet dar nesusidūriau. Bėgu....... wink.gif
Tutsi
as niekada nesiskiepiju huh.gif laikausi tos nuomones, kad jei bus lemta, tai susirgsi ir skiepai neisgelbes laugh.gif
Gregorij L.
nu ka jus, kokio velnio skiepytis, be reikalo imunizuotis blink.gif
kiekvienais metais tas gripas mutuoja ir vakcina bus efektyvi tik metus o gal net ir maziau. geriau naturaliais budais stiprinti imuniteta thumbup.gif
vilma Liu
As tai skiepijuos ir rimtai susirgus dar nebuvau, tfiu, tfiu, tfiu....Manau, kad i bloga puse tai tikrai nepakenks tie skiepai.
vedeja
As tai UZ. Skiepysiuos jau trecius metus is eiles.
Selena
O as jau paskiepijau abu vaikus.Musu seimos daktare tam dalykui labai pritaria.O siemet zada bjauru gripo virusa,tai gal pades.Bent jau del komplikaciju bus ramiau.Pernai vaikus skiepijom,tai irgi nesirgo.
Venecija
As siais metais pirma karta pasiskiepijau. Ir to tik del to, kad darbe nemokamai skiepijo. rolleyes.gif Na tikiuosi nesirgti. Nors kaip gydytoja sake, kad ir su ksiepais zmones suserga, tik kur kas silpnesne forma ir komplikaciju tikimybe labai maza. Vien del to manau verta skiepytis. wink.gif
Šmigija
Na siandien ir as darbe pasiskiepijau, ziuresim ar bus kokiu reakciju, nes pirma karta skiepijaus, sako buna komplikaciju. Paskutiniu metu jauciu kad imunitetas ziauriai nusilpes, tai bijau, kad ligos kabintis gali, gal skiepas bent kiek apsaugos
erikele
Aš už skiepą. Vyras jau 4 metai skiepijasi, dukrą šiemet antri metai skiepysiu. Labai gerai, pernai visą žiemą be jokių ligų prabuvom. O šiemet dar mažas leliukas bus, tai net tokių minčių, kad nesiskiepyt nebuvo.
Selena
QUOTE (vaivina @ 2004 10 04, 18:29)
As siais metais pirma karta pasiskiepijau. Ir to tik del to, kad darbe nemokamai skiepijo. rolleyes.gif Na tikiuosi nesirgti. Nors kaip gydytoja sake, kad ir su ksiepais zmones suserga, tik kur kas silpnesne forma ir komplikaciju tikimybe labai maza. Vien del to manau verta skiepytis. wink.gif

Tikra teisybe.Pries pora metu vyresnis sunus skiepijosi,o mazius liko neskiepytas.Tai vyresnelis,kad ir susirgo,tai labai lengva forma,o maziukas,tai o jo joi kaip sirgo.
ENIGMA
SKIEPIJAMES JAU TRETI METAI VYRESNELIS IR MES SU VYRU. VERTINU TEIGIAMAI. JEI NESISAUGOSI PATS TAI NIEKAS NEAPSAUGOS.
TIKRAI MAZIAU VAIKAS SIRGO IR MES PATYS KAZKAIP PRASLYDOM, NUO VISU LIGU. thumbup.gif
Skruzdeliukas
Sveikos mergaites!
Ka manote apie skiepus nuo gripo?Nesuprantu, sitiek priestaringos informacijos randu.Vieni sako, kad jie isbalansuoja organizma, o kiti sako, kad tai apsauga nuo fataliskos baigties (mirties del gripo komplikaciju). Asmeniskai as jau 3m.skiepijuosi nuo gripo ir pajauciau teigiama poveiki.Tikrai, tuos 3 m. as nesirgau gripu, tik sloga. Pries tai nebudavo nei vienos ziemos be ligos, kuri paguldydavo i patalus. Praguledavau su auksta temperatura savaite, o paskui savaite kol atsistatydavau....Vienu zodziu, nemalonu, nelaukdavau ziemos...O dabar pagerejo gyvenimo kokybe, liga neatitraukia nuo svarbiu darbu. Aisku, dar geriu papildomai vit. C ir naturalios citrinos, cesnakiuka kartais ir liuks thumbup.gif Bet vienas dalykas del ko baiminuosi, tai kodel atsiranda gydytoju kurie teigia, kad skiepai kenkia...Kuo jie man gali pakenkti?
yclius
Iškelių seną, bet aktualią temą.
Man ir visokios mintys lenda ir pasimečiau - skiepytis ar ne? Yra žala kokia skiepo vakcinos, ar vis tik nauda didesnė?
Šiaip kiekvieną žiemą kiekvieną mėnesį po savaitę sirguliuoju, todėl buvau nusitekusi skiepytis. Atkalbėjo. Teigia, kad išbalansuojamas imunitetas negryžtamai.
Pasidalinkit nuomonėm 4u.gif
Gritė
Pas mus darbe taippat darbe nemokamai skiepys. Bet tiek prisiklausiau prieštaringų nuomonių, kad pasimečiau.
Idomu būtų, jei kas pasisakytų, kad buvę atvejų kai pasiskiepija ir vistiek serga. O gal nebuna?
Rasma
Mūsų darbe tikrai neskiepys, niekas nerekomenduoja. Tik vyresniems nei 50 metų arba pasiligojusiems siūlo rolleyes.gif Tik tiek ir išsiaiškinau, kai aiškinausi, kad jei pradėsi skiepytis, tai reiks skiepytis kasmet...pastoviai paveikiama imuninė sistema..iš pradžių po skiepo susilpnėja, kol įgyjamas imunitetas..
Vis vien gydytojai gripo sezonu net netiria (juk reiktų normalių kraujo serologinių tyrimų), tik lengva ranka užrašo gripas, nors tai toli gražu gali būti ir visai kitokia virusine kvėpavimo takų infekcija rolleyes.gif Nesiskiepiju ir vaiko neskiepiju, mums dar nėra reikalo..
Lape Snape
As jau apie sesis metus kasmet skiepijuosi nuo gripo. Ir ka - ne karto nesirgau. O pernai, po operacijos skiepytis negalejau, ir uzpuole mane gripas, kuris komplikavosi i baisu plauciu uzdegima... cry.gif
Tai siais metais butinai skiepysiuos.
Planuoju ir nuo gripo, ir su Pneumo 23 skiepytis sekancia savaite. Gydytoja sake, kad galima nuo abieju skiepytis viena diena, i skirtingas rankas.
Rasma
Būtent..mums taip ir aiškino, kad jei pradėję skiepytis, vienus metus skiepus norėsim praleist ir praleisim, tai tais metais bus didelė grėsmė sirgt gripu ir galbūt net su komplikacijomis..todėl, arba jei skiepytis, tai daryt tai nuosekliai kasmet, arba tiesiog leist organizmui pačiam atsilaikyti prieš virusą.
Lape Snape
As irgi esu apie tai girdejusi. Tai teoriskai, kadangi pernai nesiskiepijau, galeciau turbut ir siemet nesiskiepyti - gal jau nesirgsiu?
Taciau is kitos puses ziurint, mano imunine sistema nusilpusi po operacijos ir to plauciu uzdegimo, kazkaip bijau rizikuoti. Jauciu geriau skiepytis.
Rasma
Turbūt, jei nusilpęs org-mas tai gal ir verta skiepytis..mums tai darbe taip ir buvo pasakyta, kad galima bus skiepytis žmonėms virš 50 metų ir tarkim sergantiems kokia lėtine liga ar pan., na, kurių imunitetas silpnas...
Lape Snape
Na, tai nuspresta galutinai - skiepysiuos nuo gripo ir nuo plauciu ligu 4u.gif
Mama123
Aš šiemet nusprendžiau, kad reik pasiskiepyt- mažiukas namie, nesinorėtų, kad jis užsikrėstų nuo mūsų jei ką. Bet gi mano vyras baisingai bijo adatų blush2.gif ir niekaip aš jo įkalbėt negaliu, tai vis atidedam ir atidedam.
yclius
QUOTE(Rasma @ 2005 10 27, 10:43)
Turbūt, jei nusilpęs org-mas tai gal ir verta skiepytis..mums tai darbe taip ir buvo pasakyta, kad galima bus skiepytis žmonėms virš 50 metų ir tarkim sergantiems kokia lėtine liga ar pan., na, kurių imunitetas silpnas...
*

Ačiū už vertingą informaciją 4u.gif
Kadangi niekada nesiskiepydavau, nesiskiepysiu ir šiemet.
sigulda:)
skiepytis butina, norint isvengti ne pacio gripo taciau jo komplikaciju doh.gif kurios kartais gali buti net tragiskos
JaHarta
Aš tai šiais metais pirmą kartą pasiskiepyjau, tai man nelabai gera po to buvo pora dienų blink.gif Galvą ir akis skaudėjo,kaip ir būna gripo metu, tik be temperatūros ir kitų dalykų, atrodo, kad persirgau labai lengva forma tuo gripu...Bet vis tiek porą dienų kankinausi, nieko negalėjau veikti normaliai cry.gif
murzinyte
O gal jau skiepijotės.... ?
Ar apsimoka? Ta prasme kas skiepijosi ar jautė teigiamą poveikį šaltuoju sezonu, kaip savijauta po skiepo ?

Kaip manot ar verta ?
dominyka3
Jei kasmet sergi gripu tai gal ir verta, pati nesiskiepiju, nes kas skiepijos tai pasakojo, kad sunkiai" perneša skiepą ".
rimule
O as siandien pasiskiepijau. Nors iki siol niekada to nedariau, tiesiog dabar noriu apsaugoti vaika, nes jis buna namuose, o as dirbu, tai galiu ji uzkresti. Tiesa sakant, siandien jokio neigiamo poveikio po skiepo nepajutau. Ziuresim, kaip bus rytoj g.gif
Vicci
skiepijuos kiekvienais metais. Šiaip linkusi pasigauti bet kokią zarazą, bet skiepai apsaugo.
Miaška
Kai vaikai buvo maži, kasmet per Naujuosius susirgdavo gripu - temperatūros baisinės, greitoji ir t.t. doh.gif Pradėjom skiepyt, baigėsi gripai. Skiepijom trejus metus iš eilės, paskui nustojom. Kiek pamenu, daugiau gripais nebesirgo, gal tiesiog organizmas sustiprėjo.
Aš irgi skiepijuosi, bet tik todėl, kad darbe nemokamai paskiepija tongue.gif . Jokių blogybių nepastebėjau, gripu irgi nesergu, kažkokių šalutinių reiškinių nebūna.
Euforija
Gripų yra įvairiausių rūšių, faktas, todėl skiepai apsaugo toli gražu ne nuo visų...plius iš aplinkinių iš tikrųtų toli gražu ne visi gerai pernešdavo skiepą ir nesusirgdavo doh.gif
murzinyte
Tai vat aš ir galvoju jei nesusirgsi gripu, tai nereiškia kad neperšalsi, nebus slogos ar temperatūros.... g.gif
Rytoj skiepys darbe, manau "pasirašysiu"... Tikiuosi skiepas nesugadins savaitgalio.... g.gif
Saule100
QUOTE(Euforija @ 2006 11 02, 01:58)
Gripų yra įvairiausių rūšių, faktas, todėl skiepai apsaugo toli gražu ne nuo visų...plius iš aplinkinių iš tikrųtų toli gražu ne visi gerai pernešdavo skiepą ir nesusirgdavo  doh.gif
*

Gripų nėra įvairiausių rūšių. Gripas kaip liga yra viena su tokiais pat simptomais ir pasekmėm, tačiau gripo viruso yra kelios rūšys. Dažniausiai ligą sukelia A arba B tipo virusas. KAsmet prieš kylant gripo epidemijai, yra nustatinėjamas gripo viruso štamas, kuris manoma realiausias sukelti epidemiją. Prieš jį kuriama vakcina, todėl skiepytis verta, nes jei ir neapsaugos nuo ligos, tai bent jau sirgsit nesunkiai ir be komplikacijų, kurios, tikro gripo atveju yra baisios.
Taip kad skiepykitės thumbup.gif Aš irgi skiepysiuos ir visč šeimą irgi paskiepysiu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.