Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip vaikas miega lovelėje?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Isabelle
seniau daktarai liepdavo kudikius guldyti ant pilvuko......ar sonuko.......

dabar daktarai liepia ir netgi grieztai liepa...kudikius miegui guldyti tik ant nugaros.....priezastis-netiketa kudikiu mirtis......

pilnai sutinku kad kudikius kurie nevaldo galvytes guldyti ant pilvuku yra rizikinga......mano mamymu kaip jau kudikis galvyte moka pakelti ir sukti i sonus...manau guldyti ant pilvo galima......daktarai aisku neledzia.....

mano sunus uzmiega tik paguldomas ant pilvo......iki menesio ji ant pilvuko guldydavau tik dienos metu.....dabar guldau ji ir nakti......galva jis jau valdo.....persuka nuo vieno sono ant kito......uzdusti tikrai negali......atpilti ir uzspringti aisku gali.....bet ir miegodamas ant nugaros uzspringti gali......

o jau kai vaikas pats pradeda vartytis nuo nugaros ant pilvuko ir nuo pilvuko ant nugaros....tada tipo ant pilvuko jau miegoti gali.....daktarai jau leidzia.....

tai dabar as turiu kankinti savo sunu ...neleisti jam miegoti ant pilvuko...laukti kol jis ptas prades vartytis.....?ant nugaros jis neikaip neuzmiega......verkia ne savo balsu nors tu ka...tik paguldau ant pilvo....is karto sminga.....
nerez
O man gydytoja liepe migdyti ant soniuko smile.gif Ant nugaros grieztai neleidzia - kad neuzspringtu...
Encore
Maniske maza irgi megdavo ant pilvuko miegoti, bet as tai bijodavau, kad neuzdustu, tai tik diena guldydavau. O dabar vistiek ji pati kitaip neuzmiega, tik ant pilvuko... smile.gif
pushis
nuo pusantro men - kai tik mazhe pradejo tvirchiau pakelt ir "pasitaisyt" galvyte, guldau ant pilvuko - tada tikrai miega ramiau, ner kaip makaluotis...smile.gif t.y. turbut 70-80 proc viso miego laiko (daugiau - nakti) ji ishmiega ant pilvuko.
dzeka
Maniskis tik ant pilvuko miegodavo iki kokiu 8 men. Ir iki siol tai dazniausia jo poza, nors dabar jis vyras didelis ir gali atsigulti kaip tinkamas.

Is pradziu guldydavau ant sono, o jis kazkaip sugebedavo ant pilvo persiverti. Jam tada kokie 2 men. buvo. Jeigu tavo vaikutis gerai galva valdo, is savo patirties sakau gali drasiai guldyti ant pilvuko. Kiekvienas vaikas pasirenka sau patogia miego poza. Jeigu jam patogu ant pilvuko, tai lai taip ir miega.
shpika
nuo gimimo guldydavau ant soniuko, ant nugarytes negerai, nes atpyles gali uzspringti unsure.gif . o dabar jis taip vartaliojas ohmy.gif ,kad randu mieganti ir ant soniuko, ir ant pilvuko, bet visitiek pati megstmiausia poza yra nat pilvuko, jau taip graziai savo shikniuka parietes miega wub.gif
Bagel
Ir kaip jums miega vaikuciai ant soniuku? Maniske gal dvieju savaiciu ismoko atsiversti nuo sono ant nugaros, ir dabar niekaip kitaip nemiega tik ant nugaros, o galvyte makaluoja i sonus kaip nori. Du kartus buvo uzmigus ant pilvuko wink.gif
Isabelle
tik nesupranti kodel guldimas ant pilvuko yra netiketos kudikiu mirties priezastis.......daktaru asociasija atliko bandymus ir isiaiskino kad guldymas ant nugaros sumazina netiketos kudikiu mirties galimybes dvigubai....

nu i domu pasidare....uzsienyje daktarai grieztai draudzia vaikus migdyti ant pilvuko...ypac nakti......nes tipo gulejimas ant pilvo didina rizika netiketos kudikiu mirties......ant soniuko irgi nerekomendauoja nes tipo nuo soniuko gali kudikis nuvirsti ant pilvuko.......

o lietuvoje matai daktarai atvirksciai rekomenduoja vaikus guldyti ant soniuko.....

nu nezinau...pasimeciau.. g.gif

o su atpilimu ir uzspringimu gulint ant nugaros.......tipo daktarai issiaiskino kad vaikas miegodamas ant nugaros uzsprikti niekaip negali.....

ai vienu zodziu tie daktarai mane nervina.....praeis keli metai ir vel istirs ka nors naujo......o po keleriu metu paneigs tai ka istyre.......taip dazniausiai buna.... mad.gif
MAMA2T&T
Jooo... Kai ateinu pas savo daktara, pirmas klausimas - kaip vaikas miega biggrin.gif Ant shoniuko tai dar dar, bet jeigu pasakyciau, kad ant pilvo ohmy.gif tongue.gif

Ant nugaros vaikas guledamas tikrai negali pasprinkti - shita jau sena tiesa, tikra tiesa biggrin.gif

O del tos staigios kudikiu mirties sindromo, tai as tiek isibauginus, kad jeigu kambaryje pakyla aukstesne temperatura, man jau paranoja doh.gif Per velykas su vyru islekem minutei be vaiku, griztu - uosviene suneli uzmigdziusi ant pilvo blink.gif Tai man net shirdis i kulnus nusirito rolleyes.gif

Kai vaikas paauga ir pradeda pats vartytis, tai jau visai kas kita.. Cia tikriausiai diskutuojame apie naujagimiu guldyma g.gif

Tikrai, Isabele, praeis dar penkmetis, ir jau sekanti vaika vel kitaip daktarai lieps guldyti doh.gif Spek cia su jais tongue.gif
Isabelle
mama2t&t.......as tai net nesakau daktarui kad migdau vaika ant pilvo........nes morala reiketu isklausyti ziauru......

pasidomejau as tuo guldymo ant pilvo......tai daug kas guldo....tik va amerikones perka monitorius.....kuris tipo fiksuoja ne vaiko verksma o vaiko kvepavima......

mano manymu.....reikia daryti taip kaip vaikui geriau...jei jis geriau issimiega ant pilvo...tai kodel ji per prievarta migdyti ant nugaros......

aisku savo daktarui taip nesakau ir nesakysiu....nes nenoriu moralo ir apie sids paskaitos klausytis doh.gif
laiva
Maniškis nuo kokių 3 mėnesių miega ant pilvo, šitaip jis geriau išmiega, nesimakaluoja, rankutėm nesitranko (kol mažas visai buvo, dabar tai ir taip nesitranko biggrin.gif), nenusispardo užklojimo, na ir iš principo ilgiau ir ramiau miega. Aišku, prisipergyvenau dėl tų visų miegelio ant pilvo grėsmių kol pyplys buvo, o dabar jau ir pats kai miegelio užsimano, tai gulasi ant pilvo ir parpia.
bsgess
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 04 22, 19:39)
Jooo... Kai ateinu pas savo daktara, pirmas klausimas - kaip vaikas miega biggrin.gif Ant shoniuko tai dar dar, bet jeigu pasakyciau, kad ant pilvo ohmy.gif tongue.gif

Aha, ir musu siandien klause wink.gif Ant pilvuko "pasitreniravimams" liepe guldyt tik kai vaikas nemiega.

Siaip ar taip, manau, kad miegojimas ant nugaros ar ant pilvo yra paprasciausias pripratimas, kaip ir miegojimas su pagalve ar be jos. Ir jei tyrimai rodo, kad mirstanciu miego metu vaiku vien nuo guldymo ant nugaros sumazejo DVIGUBAI, tai as taip ir guldau rolleyes.gif Kai vaikas miega neramiai - paprasciausiai suvystau, o dabar jau pati ismoko ismest rankutes i virsu ir nepajudint ju 3-4 valandas thumbup.gif Abejoju, ar maniskei patiktu miegot ant pilvo, kai iprato kitaip g.gif

As nenoriu rizikuoti savo vaiko gyvybe, nes pazistu seima, kuriu berniukas mire nuo SIDS, budamas sveikas kaip ridikas unsure.gif Beje, jam buvo jau metukai...
Taurė
as irgi maze guldziau tik ant nugarytes, kol ji pati ismoko vartytis. dabar atsigula pati kaip nori ir kuriam nori lovos gale rolleyes.gif
kaip baltic girl ir minejo, jei maze budavo nerami irgi suvystydavau g.gif
Isabelle
jei buciua vysciusi savo maziu nuo pat pradziu gal ir leistu vystomas......bet dabar kai pabandziau suvystiti tai tokia kakryne paleido.....kad ojojoi......o seip jis ramus vaikas pas mane......balsa rodo kai kas nors nepatinka......

ant nugaros guldydavau vaika kelias savaites.....po to guldydavau ant soniuko.....viena karta nuvirto ant pilvuko ir ismiegojo visa nakti.......o pries tai keldavosi kas tris valandas.....dabar tik ant pilvuko uzmiega........

daug mamu sako kad kai vaikai miega ant pilvuko ilgiau ismiega......tikra teisybe.....
Malibu
Nuo gimimo guldžiau mažutį ant nugaros ir ant šoniuko. Dabar jam 6mėn. ir jis moka vartytis. Dieną paguldžiau ant šono, atėjusi radau miegantį ant pilvo. Matyt jam taip patogiau. Aš taip pat prisiskaičiusi apie SKMS ir labai bijojau. Namuose buvo labai šilta, nors ir sumažindavom temperatūrą, pasukdami radiatoriaus rankenėlę, o lango žiemą juk neatidarysi.
Kuzia

Ant nugaros vaikas guledamas tikrai negali pasprinkti - shita jau sena tiesa, tikra tiesa biggrin.gif

Zinau atveji, kai suauges zmogus girtas budamas apsiveme guledamas ant nugaros - ryte ji rado negyva. Paspringo. blink.gif ohmy.gif
Kuzia
QUOTE (Isabelle @ 2004 04 22, 20:28)

aisku savo daktarui taip nesakau ir nesakysiu....nes nenoriu moralo ir apie sids paskaitos klausytis doh.gif

O as savo gydytojai pasakiau, kad miega ant pilvo. Mano dideliam nustebimui ji pasake "tai labai gerai!"
Isabelle
kuzia....girtas suauges zmogus..ir kudikis.....du skirtingi dalykai.......kudikis ant nugaros uzsprinkti negali......kudikio liezuviukas atpilta skysti stumia lauk......
Taurė
QUOTE (Isabelle @ 2004 04 23, 06:37)
jei buciua vysciusi savo maziu nuo pat pradziu gal ir leistu vystomas......bet dabar kai pabandziau suvystiti tai tokia kakryne paleido.....kad ojojoi......o seip jis ramus vaikas pas mane......balsa rodo kai kas nors nepatinka......

ant nugaros guldydavau vaika kelias savaites.....po to guldydavau ant soniuko.....viena karta nuvirto ant pilvuko ir ismiegojo visa nakti.......o pries tai keldavosi kas tris valandas.....dabar tik ant pilvuko uzmiega........

daug mamu sako kad kai vaikai miega ant pilvuko ilgiau ismiega......tikra teisybe.....

as nevysciau kaip leliuko i vystykla, o tesiog i adijaliuka, kad judeti taip smarkiai negaletu. rankytes palikdavau isoreje, kad galetu maskatuoti rolleyes.gif
Isabelle
diskucija eina ne apie vartytis mokancius vaikus....nes kai vaikai patys reguliuoja savo kuno padeti..ant pilvo miegoti gali........

kalba eina apie kudikius kurie dar patys nesivarto......aisku kalba neina ir apie ka tik gimusius vaikus.....kalba eina apie sustiprejusius vaikus...kurie galvute gerai valdo....gali nuo vieno sono persukti i kita....arba pakelti galvute......

tai mazdaug nuo menesio iki triju menesiu....
Taurė
QUOTE (Isabelle @ 2004 04 23, 23:34)
diskucija eina ne apie vartytis mokancius vaikus....nes kai vaikai patys reguliuoja savo kuno padeti..ant pilvo miegoti gali........

kalba eina apie kudikius kurie dar patys nesivarto......aisku kalba neina ir apie ka tik gimusius vaikus.....kalba eina apie sustiprejusius vaikus...kurie galvute gerai valdo....gali nuo vieno sono persukti i kita....arba pakelti galvute......

tai mazdaug nuo menesio iki triju menesiu....

as visgi nerizikuociau g.gif
Kuzia
QUOTE (Isabelle @ 2004 04 23, 23:28)
kuzia....girtas suauges zmogus..ir kudikis.....du skirtingi dalykai.......kudikis ant nugaros uzsprinkti negali......kudikio liezuviukas atpilta skysti stumia lauk......

O kuom taip skiriasi? Man atrodo kaip tik, kad kiet ten tereikia 2.gif ? O kodel 2.gif bevalgydami springsta iki padusimo(melynavimo), jei ten liezuviukas taip gerai dirba unsure.gif ?
bsgess
QUOTE (Isabelle @ 2004 04 23, 06:37)

Isabelle, tai SKMS ir yra susijes su stipriu imigiu unsure.gif Tikru priezasciu niekas nezino, bet net misinukais maitinami kudikiai yra labiau linke taip numirti, nes giliau uzmiega... Tad tas "geresnis miegojimas" man toks baisus atrodo unsure.gif

Be to, tavasis avataroje tai ant nugareles pucia? laugh.gif thumbup.gif

Kuzia, kudikiu atpylinejimas teoriskai baisiai skamba, bet praktika nerodo jokiu baisiu pasekmiu wink.gif
Isabelle
baltic girl.....i aki pute manasis ant nugaros tik kelias savaites.....kol nenuvirto ant pilvo...nezinojo miego skonio biggrin.gif

imigis cia ne prie ko......ant pilvuko tipo negalima miegoti...nes vaikas gali uzdusti.....vaikas gali atpilti ir su nosyte itraukti atpila......

tik va labai keista...kad afrikieciu-amerikieciu vaikai linke i SKMS dvigubai daugiau.......o amerikieciu-indenu vaikai net trigubai.....
bsgess
QUOTE (Isabelle @ 2004 04 24, 02:48)
imigis cia ne prie ko......ant pilvuko tipo negalima miegoti...nes vaikas gali uzdusti.....vaikas gali atpilti ir su nosyte itraukti atpila......

There is some very interesting research about SIDS (Sudden Infant Death Syndrome), breastfeeding, and co-sleeping. This tragedy strikes approximately two of every thousand babies, who die in their sleep with no apparent cause. Most SIDS deaths occur between 2 and 6 months of age, with the peak occurring at around 10 weeks. Numerous studies have shown that not breastfeeding is a risk factor for SIDS. We also know that babies should sleep on their back or side, rather than on their stomach, to reduce the risk of SIDS. The peak age for SIDS is around the time that babies often start spending a larger period of their time in deep sleep. Babies who sleep with their mothers spend more time in REM sleep and are aroused more often by her natural breathing and movements. Since SIDS is related to a diminished arousal response in some babies, sharing sleep and night nursing may help reduce the risk. While more research is needed, it is clear that breastfeeding your baby reduces the risk of SIDS, even if we aren’t exactly sure of all the reasons why. Make sure that when you are done nursing, you lay the baby on his back or side, and not his tummy. It is also important not to lay him down and leave him on a soft surface, such as a beanbag chair or a waterbed. Sleeping face down on soft surfaces like these has been linked to a higher incidence of SIDS. By the time most babies have learned to roll over on their own, they are usually past the peak age for SIDS.

http://www.2coolbaby.com/Documents/nursesleep.htm
Papildyta @ [mergetime]1082768515[/mergetime]
Dar cia: http://xpedio02.childrenshc.org/stellent/g...e/web025038.asp

"Studies of SIDS victims reveal that many SIDS infants have abnormalities in the "arcuate nucleus," a portion of the brain that is likely to be involved in controlling breathing and waking during sleep."
MAMA2T&T
QUOTE (Kuzia @ 2004 04 23, 12:41)

O as savo gydytojai pasakiau, kad miega ant pilvo. Mano dideliam nustebimui ji pasake "tai labai gerai!"

kuzia, tavo dukryte jau tokio amziaus, kad ne tik pati vartosi lovyteje, bet ir daug daugiau daro gyvenime biggrin.gif Mes kalbame apie vaikucius, kuriuos kaip bepadesi, taip ir gules tongue.gif Va tokius ir puola tas SKMS sad.gif

As tai neguldau ant pilvo.. Geriau pakentesiu kelis menesiukus, bet nors ramiai gyvensiu...Juk ne desimt metu tas vaikas bus naujagimiu tongue.gif
bsgess
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 04 24, 04:13)
QUOTE (Kuzia @ 2004 04 23, 12:41)

kuzia, tavo dukryte jau tokio amziaus, kad ne tik pati vartosi lovyteje, bet ir daug daugiau daro gyvenime biggrin.gif Mes kalbame apie vaikucius, kuriuos kaip bepadesi, taip ir gules tongue.gif Va tokius ir puola tas SKMS sad.gif

Be to, tavo dukryte gyvena Lietuvoj. Kadangi tuos tyrimus dare JAV, tai ten gydytojai rimciau i juos ir atsizvelgia g.gif
Isabelle
vienu zodziu as pastebejau kad kuo daugiau gilinies i tema.....ypac ieskai per web...tuo daugiau visokiu baisybiu prisikaitai........ypac kai domejausi apie sojos misinukus.....atrodo kad sojos misinukai tai jau mirtis vaikui.....nors jau daugiau 20 metu tie misinukai yra ir nieko.....

taip pat ir apie skms......kuo daugiau domiesi tuo daugiau suzinai tokiu dalyku kuriu geriau visai nezinoti....

prisikaicius tokiu staipsniu - isvada visai vaiku nemigdykime biggrin.gif ir bus ramu.....

o del skms daktarai niekiap negali nustatyti priezasties...todel ir vercia ant visko....pvz....siluma......tai ka ten kur silta tipo daugiau vaiku mirsta....? g.gif
Kuzia
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 04 24, 04:13)

Dabar as cia pagalvojau sau - o gal mano vaikai gime iskart dideli? g.gif unsure.gif
Nea, mano abu vaikai kazkada irgi buvo mazulyciai ir miegodavo va taip smile.gif
--Resize_Images_Alt_Text--
Kuzia
QUOTE (baltic*girl @ 2004 04 24, 05:35)
Be to, tavo dukryte gyvena Lietuvoj. Kadangi tuos tyrimus dare JAV, tai ten gydytojai rimciau i juos ir atsizvelgia g.gif

Ne visi gydytojai Lietuvoj tokie, kur siaubiakuos paskaitot.
MAMA2T&T
QUOTE (Kuzia @ 2004 04 24, 06:28)
Ne visi gydytojai Lietuvoj tokie, kur siaubiakuos paskaitot.

TAI NIEKAS IR NESAKE, KAD GYDYTOJAI BLOGI LIETUVOJE wink.gif TIESIOG REMIASI KITOKIOM ZINIOM, KITOKIAIS TYRIMAIS IR TIEK.. O MES IR DISKUTUOJAM, KAS GERIAU VAIKUI, O NE DAKTARAMS tongue.gif
Kuzia
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 04 24, 18:19)
O MES IR DISKUTUOJAM, KAS GERIAU VAIKUI, O NE DAKTARAMS tongue.gif

O tai cia, tipo, mano daktarei geriau bus, kad mano vaikas uzdus(3k tpfu) guledamas ant pilviuko? Kazka ne ta mes cia snekam. Aplamai, jeigu bus lemta, tai taip ir atsitiks. O lengviausia priezasti surast ir galvot, kad viskas atsitiko tik del TO. Sekmes smile.gif
MAMA2T&T
QUOTE (Kuzia @ 2004 04 24, 12:46)
O tai cia, tipo, mano daktarei geriau bus, kad mano vaikas uzdus(3k tpfu) guledamas ant pilviuko? Kazka ne ta mes cia snekam. Aplamai, jeigu bus lemta, tai taip ir atsitiks. O lengviausia priezasti surast ir galvot, kad viskas atsitiko tik del TO. Sekmes smile.gif

Kuzia, ar tu tik ne teisininke tongue.gif Nes yra cia kelios tokios, kurios moka zodzius is konteksto istraukti... wink.gif

As nesakiau, kad tavo vaikui uzdusti reikia ar kad daktarams nuo to bus geriau. Tik pasakiau, kad daktarai remiasi skirtinga informacija ir tiek... O man dzinn kuris daktaras ka sako, as tik noriu, kad mano vaikas augtu sveikas ir gyvas smile.gif

o jeigu mokslininkai iesko atsakymu i tokiu beprasmiu mirciu priezastis, tai nemanau, kad jie visas tas rekomendacijas is pirsto lauzia g.gif
Isabelle
kudzia....pas jus daktarai neduoda jums tiek informacijos....kaip pas mus.....pas mus cia labai rimtai ziuri i ta miega ant pilvuko....siuncia visokias skrajutes ir taip toliau....nueini pas daktra tai visas ofisas iskabinetas kaip isvengti SKMS...
bsgess
QUOTE (Kuzia @ 2004 04 24, 18:46)
O tai cia, tipo, mano daktarei geriau bus, kad mano vaikas uzdus(3k tpfu) guledamas ant pilviuko?

O tai musu daktarams bus geriau, jei vaikas "nepatogiai" be priezasties ant nugaros gules? g.gif

Kuzia, MAMA2T&T ir Isabelle teisingai pasake, kad diskutuojam tik del skirtingos gydytoju informacijos. O visa kita mamos pacios pasirinks, kas jom atrodo geriau wink.gif Juk Isabelle, kaip matai, tu gydytoju rekomendaciju neklauso... O jei as klausau savo vaiko pediatro, o ne skaitomu lietuvisku straipsniu - tai cia irgi yra mano pasirinkimas wink.gif Juk ne visi vaikai numirsta guldomi ant pilvo... Net tyrimai rodo, kad tai tik padidina rizika (perpus - man tai kazka sakantis faktas g.gif ). Man labai nemalonu, kad isskaitei daugiau, nei parasiau... Ir visai ne i tema, beje wink.gif
Kuzia
Nu ne Amerikej gyvenu, nu bet ir ne kokioj nors Afrikos genty. Zinau ir as pakankamai daug apie SKMS. Ir ne is lempos ar gossip.gif . Ir nereikia but gydytoju, kad galetum pasiskaityt informacijos kiek % mirciu sudaro SKMS.
mažulka
Šiaip, kiek man teko skaityti, tai "Staigios kūdikio mirties sindromas" dažniausiai būna vaikams nuo 3 mėnesių iki metukų. Dar teko skaityti, kad anksčiau, Amerikoje buvo labai madinga vaikus ant pilvo migdyti ir ar tai sutapimas, ar iš tikro, bet labai padaugėjo SKMS. Dėl to dabar ir draudžia migdyti ant pilvo. O vaikų atpylinėjimai ir SKMS visai skirtingi dalykai. SKMS, kai vaikas, dėl nepaaiškinamų priežasčių nustoja kvėpuoti.

Auginau jau antrą vaiką, bet gydytojas nei karto nėra paklausęs, kaip migdau. Kol buvo mažyliukai migdžiau ant šono ar nugaros. Vėliau, kai išmoko patys vartytis, miegodavo(ir miega) ant pilvo. Tiesa pasakius, jei jie būtų nuo pat kūdikystės pradžios užsimanę miegoti ant pilvo, būčiau bijojusi ir pati miegoti.
Vega

NETIESA. Dabar kaip tik bendrauju su motina, kurios 2men. vaikiukas paspringo atpyles pieno mishinuka.
MAMA2T&T
QUOTE (Vega @ 2004 04 24, 15:40)

NETIESA. Dabar kaip tik bendrauju su motina, kurios 2men. vaikiukas paspringo atpyles pieno mishinuka.

Isimtis tik patvirtina taisykle tongue.gif
Isabelle
vega ziurint kaip paspringo......jei iki uzdusimo.....tai isimtis visur buna...o jeigu tik pakrekstejo tai nieko baisaus.....
pjer
na ir prigasdinot... jau kaip tik buvau apsiraminusi del SKMS, dabar vel sukilo visos baimes g.gif
mano vaikas miega tik ant nugaros, nors ant pilvo niekada nebandziau migdyt. sesute liepe migdyt ant sono, taciau ji is karto atsivercia ant nugaros.
tiesa, skaiciau, kad kudiki reikia guldyti ant kieto pagrindo, neturi buti jokiu puku. turi buti naujas ciuzinys, netinka padeveti.
bet tai tikriausiai visos zino smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1082887880[/mergetime]
ir dar: skaiciau, kad pavojus yra iki puses metu, o ne iki metu g.gif
Isabelle
didziausias skms nuo 1-3........nuo 3-6 menesiu sksm sumazeja....o nuo 6 iki 12 menesiu labai mazas procentas.....
MAMA2T&T
tai blyn, kaip tuos vaikus migdyti blink.gif
bsgess
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 04 26, 02:47)
tai blyn, kaip tuos vaikus migdyti blink.gif

Taigi vaikai siaip ar taip nemiega, kokios problemos? rolleyes.gif
mažulka
QUOTE (pjer @ 2004 04 25, 12:05)

ir dar: skaiciau, kad pavojus yra iki puses metu, o ne iki metu g.gif

Tolimų giminaičių sūnus, nuo SKMS, mirė 8 su trupučiu mėnesio. sad.gif Tiesiog ryte tėvai rado negyvą, savo lovelėje. Gal rizika mažesnė, bet deja, ji yra.
krika
nežinau ar čia įtakoja, kad šalta kambatyje ir vaikui reikia šilumos g.gif bet mane neramina tai, kad kada bemiegotų, visada prisispaudžia prie apsaugėlių. įsilenda į kampą, galvytę užverčia, kad veidukas būtų prispaustas prie apsaugėlių blink.gif o jeigu slinkdamasi link apsaugelių pakeliui užmiega laugh.gif tai rankyte pati įsikabina į apsaugėles ir jas prisitraukia prie veiduko blink.gif

ir dar... nebandyk pakišti rankytes po anklode tongue.gif visada miega rankytėmis iškeltomis virš galvos. ir visada jos būna ledinės - bijau kad nesusirgtų sad.gif

as labai bijau kad neuždustų ji taip bemiegodama. o kai ją ištiesinu ir patraukiu žemyn nuo apsaugėlių - tai išsibudina.

kaip jūsų vaikučiai miega? ir ar taisot jų padėtį lovytėje?
Arinva
rolleyes.gif nepergyvenk kiekvienas vaikutis renkasi kaip jam patogiau as saviskio irgi rankyciu nepakisu po kaldryte mat cia tokia mazulu miegojimo poza rankom i virsu nera galimybiu rolleyes.gif o siaip kiti deda nakciai pirstinytes o kad nosi priglaudzia tai cia instinktas iesko prie ko prisiglausti maniskis i kaldryte nosi ispraudzia ir nebandyk atitraukti 2.gif ir dar butinai pries uzmiegan treikia salia zaisliuka padeti kad turetu ka pakrapstyti kol miegelis ateina sleep.gif
aisku as vis pribegdama pakisu rankytes bet tai tik laiko svaistymas nei minuteles nepraeina o jos vel lauke bet man taip ramiau tongue.gif
linksmutis
musu taip pat prisispaudzia, bet ne prie apsaugu, o prie savo suniuko ar kito zaisliuko. rankytes aisku buna iskistos lauke, o vasara tai nusiklojes miegodavo, as ji uzkloju, o jis vistiek nusispardo, matomai jam silta budavo. o dabar tai visa nakti miega uzsiklojes, bet rankytes nebuna saltos, nebent kai atsibunda ir nusispardo, tai tada atsala.
manau, jei rankytes saltos, tai nieko, svarbu kojytes butu siltos.
idomu kokiais pataliukais kloji? musu kaldryte, tai vilnone, labai gerai sildo ir praleidzia ora, taip vaikutis nesuprakaituoja.
hidra
mazoji bemiegodama 360 laipsniu lovyteje sukinejasi doh.gif ..rankytes taip pat i virsu iskelusi miega... laugh.gif visi maziukai taip...o jei tu pergyveni kad nesusaltu tai pirstinytes dek... wink.gif
Jurgitutė
Žinai, mano dukrytės tankų irgi nebuvo galima pakišti po antklode- jos irgi šaldavo, bet nesusirgo. Matyt taip vaikui norisi ir jam taip gerai. Sūnelis, nors jam tik 1,5 mėnesio, irgi nemėgsta pakišti rankyčių po antklode- vis ištraukia.Tai dabar, kai lauke atšalo (namuose taip pat), savo mažylį guldausi pas save į lovą. Taip jis nors ir ištrauktom rankytėm nesušala, nes rankytės šyla nuo tėvelių. Tai ne išeitis, bet ir vaikučiui nešalta, ir man labai gera miegoti kartu su juo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.