pirmasis variantas man toks netikslus atrodo, nes kulniukas gi užlinksta į viršų, neaišku, iki kurios vietos matuoti
Mamytės, kaip taisyklingai išmatuoti vaikučio pėdutę: ar tiesiog su liniuote/metru pačią pėdutę matuoti ar padaryti antspauduką ant pipieriaus ir tuomet matuoti?
pirmasis variantas man toks netikslus atrodo, nes kulniukas gi užlinksta į viršų, neaišku, iki kurios vietos matuoti
geriausia pėdutę apsivesti ant popieriaus lapo o tada matuoti nes kojytė remiasi tada visu svoriu...
Mes matavome su liniuote ir batukus pirkome 1cm didesnius. Bet vistiek geriau matuoti batukus.
QUOTE(benitaa @ 2011 04 16, 00:56) Pradejau ir as dometis vaikiskais batukais, nes maniske jau 11men ir pradeda po truputi jau savarankiskai judeti. Namie vaikstom be jokiu tapkyciu tik su kojinytems, o kadangi pavasareja, tai jau reikia ziurineti batuku mazajai. Vakar kaip tik skaiciau straipsni, kad perkant batukus jie turi buti 12mm didesni nei vaiko pedute ir nepamirsti, kad vaiko kojyte auga be galo greitai. Per mazi batukai deformuoja kojyte, o pats vaikas dar negali pasakyti, kad jam batukai per mazi. Taip pat ir nepatogus (nors ir grazus mamytei) batukai negerai vaikui. Taip kad eisiu matuoti mazosios pedutes, o tada ziuresiu kokius batukus pirkti
as arba veduos vaikinus ir ziuriu kad pirsta dar uz kulno galeciau uzkisti,arba jau kai didesni tai i sezona 1 dydi pridedu.kazkada pirkau didesnius 2 dydziais kad liktu ilgiau<na rudeni pirkau kad dar uztektu ir pavasariui>tai rudeni kojos plaukiojo bate,o pavasari jau buvo mazi.
Batuko vidų išmatuoju. Man taip geriausia.
Jei apsivedu kojos dydi popieriuje, tai batus visada nuperku ismiera didesnius nei reikia. Geriausia vesti vaika ir matuoti ir tai vis i didziaja puse nuperku, nes jei bato priekis kietas negali paspausti, sunku susigaudyti. Gydytoja rekomendavo su pagaliuku issimatuoti.
|