as 9 men vaikus nupirkau bartek firmos basutes 20dydzio, o dabar jam 1,5m., tai dar tinka. Is pradziu kol sedejo vezime, buvo dideles, bet gerai, o kai 1 m. pradejo vaikscioti, tai jau neblogos buvo, o dabar kaip tik, baigiantis vasarai pirksiu kitas, nes reiks vis tiek, ir rudeniui ir po namus nesiojame. Pirksime matyut 23dydi.
mūsų metinukui 20 dydis darosi ankštas... jau dauromės naujų batukų, bet kol kas nerandam tinkamų.
SIANDIEN CIPOLINE AKROPOLYJE NUPIRKAU SUNUI BARTEK 22 DYDZIO BASUTES , KURIOS KAINAVO 105 LT, BET SIANDIEN TAIKO 20 % NUOLAIDA, TAI VIS PIGIAU, O DUKRAI UZ 89 LT SU 20 % NUOLAIDA. TRUPUTI SUTAUPEME,
DUKRAI 6 M., O SUNUI 1,5M.
Mano sūnyčiui 1,4mėn.nešioja 23 dydžio basutes,kedukai 24 dydžio
Kažkur namie "sugiai pasidėjau" lentelę su vaikiškais dydžiais. Kai rasiu, įkelsiu.
...o as galvojau, kad maniskio koja didele!!! jam 1metai ir 7 men. nesioja 22batukus...praeita savaite pirkau 23basutes, tai priekis dar gerokai tuscias
Nors dauguma mamyčių pasisako prieš batukų pirkimą iš anksto, nematavus, visgi yra atvejų, kuomet verta tai daryti:
- Batukai geros firmos, odiniai, atitinkantys ortopedinius reikalavimus. Idealu, jei batuko plotį galima reguliuoti - Pasitaikė proga gerus batukus įsigyti už gerą kainą (akcija, nuolaida ar kuri nors forumo mamytė siūlo priimtiną variantą), nes kai ateina avėjimo sezonas, tenka už tą patį daiktą pakloti žymiai brangiau Kol kas tuo vadovaujuosi ir nė karto nenusivyliau. Dukrytei metukai, avime 20 dydį (artėjame prie 21)
mums metukai,nesioja maziukas 20dydzio batukus
Namuose nešiojam 20 dydžio, o lauke 21 dydžio batukus
Nešiojame 22 dydžio batus, 21d beveik prašokome, panešiojo gal kokį mėn ir pasidarė ankšti.
Mano mažyliui 2 metukai su trupučiu, prieš mėnesį pirkom 23 išmeros batukus, bet matau, kad tik tik, reiks tuoj keisti.
Dukrytei 1m.9men. nesiojam 21d. batukus. Metuku mums tiko 19d. kaip matau esam pelenes
Ir mano dukrytė nešioja 19dydžio batukus.Vasarai nupirkau basutes,irgi 19 dydžio...Bet ,žiūriu,mažytė mūsų kojytė..Kiti vaikučiai didesnius batukus nešioja...
na kojytės dydis yra labai individualus dakykas, mes pvz. prieš du mėn pirkom batukus, kurių dydis 23, jau dabar manau kai žiūrėsim reikės 24 dydžio, bet mano vaikinas visai ne pagal savo amžių, jo ūgis jau dabar 82 cm.
Kai buvome metuku, tai irgi nesiojome 19.
O mes dabar nešiojame 22 dydį, bet dar šiek tiek didoki, bet gerai, nes mes tai vyrukai irgi ne iš mažųjų ir taip sparčiai augame
kai pradėjom vaikščioti su 19 dydžio batukais taip ir dabar su jais vaikštom. Mums jau 1m 1mėn. Nors basutes nupirkau 20dydžio, nes sakau vistiek juk išaugs kada nors tuos 19dydžio
Musu dabar 25d.
Dukros jau 35-36d
musu metuku buvo 20.5 dydis,o dabar 1metu ir 7menesiu jau nesiojam 23 dydi
musu metuku 21 dydis
Maniškiui tuoj 1,9m.,tai mes jau 26 dydi nešiojam
QUOTE(madlen @ 2006 06 13, 15:07) Maniškiui tuoj 1,9m.,tai mes jau 26 dydi nešiojam sveika,o ko taip pergyveni sakoma,pirma koja auga,o po to vaikiukas kai sauna...
mes pirmuosius batukus užsidėjome 7 mėn. (kai vaikinukas pradėjo stotis), 18 dydžio, apie 11cm viduje. Vieną porą batukų nešiojame apie 2-3 mėn., paskui jau reikia pirkti didesnius. dabar mums 1,2 m. pėdutė apie 13,5 cm, tai iš 19 d. iš kart peršokom į 21d. Šiaip mano nuomonė būtų neskubėti iš anksto pirkti batukų, nes nežinai kaip kojytė augs, vaiko amžius dar ne rodiklis. Juk kiekvienas vaikas auga ir vystosi skirtingai. Aš pati auginu antrą viruką, tai labai džiaugiausi, kad nuo pirmojo buvo likę visi batukai ir galvojau tikrai su jais išsiversiu ir nereiks pirkti. Deja, antrojo vaiko yra labai plati koja ir nors tokio dydžio basutes ir turiu, bet kojytė netelpa per plotį. Tai va, buvau priversta vaikinukui vasarai pirkti kitas. O ir šiaip dabar suku galvą, kai priaugsime kitų batukų dydį, ar tiks, ar reiks pirkti kitus.
Ir dar noriu pasakyt, kad skiriasi firmų batų dydžiai
Na jo su tom putliom kojytem tikra problema.Gerai kad pirmuju batu vaikiui prireike siltuoju metu laiku,basutes reguliuojasi,bet artinasi ruduo ,ko gero reiks pavargt kol ka surasim.O be to pas mus provincijoj(Rokisky) aplamai su vaikiska avalyne problematiska,tik turguj,ir neaisku kokios kokybes
Mūsiškei 1m. ir nešioja 20 nr. batukus.
Sūnui metukai ir 14 dienų, avi 18 dydžio basutes
mes nesiojam 22 dydi
Mums metai ir menuo, bet jau 23 dydi nesiojam. Maziausio net nenesiojom, pradejom nuo 20. Tikrai kojyte kiekvieno skirtingai, ir reikia matuoti. Tik as pirkau tokius pacius kaip ir nesiojom, tik dydi vienu didesnius paemiau. O ziemai reiks butinai matuoti. Nes tikrai kojytes ne i visus batukus to pacio dydzio ilenda.
Mums metukai ir mėno,nešiojam 20 dydį
QUOTE(jurgelencius @ 2005 09 11, 21:33) gal ir gera butu ta lentele jei gamintojai susitartu ir normaliai zymetu batuku dydzius. nes kaip pamatuoji vienur, nueini dar kitur, batuku dydziai ryskiai skiriasi. vienoj vietoj 24 dydis kaip tik, o jau kitoj ziurek per mazas ar per didelis. todel niekad ir neperkam batuku pagal kazkokias lentes, tempiames vaika kartu su savim ir matuojam viska is eiles. vat butent ,as vat pastebejau kad Clarc batukai visad eina viena ismiera mazesni, o Ecco i didesniaja puse, taip pat ir next firmu. Adidas i mazaja puse......
maniskiui 1 m ir 3 men. ir nesiojam 23 dydi
QUOTE(beetle @ 2006 08 04, 15:09) Na jo su tom putliom kojytem tikra problema.Gerai kad pirmuju batu vaikiui prireike siltuoju metu laiku,basutes reguliuojasi,bet artinasi ruduo ,ko gero reiks pavargt kol ka surasim.O be to pas mus provincijoj(Rokisky) aplamai su vaikiska avalyne problematiska,tik turguj,ir neaisku kokios kokybes
Musu dabar 19 d,bet i lauka pradesim su 20 eiti,nes tik pora dieno -vaiksto jau:super
mūsų metukų dukrytei dar puikiai tiko 20 nr. o ir 19 dar tilpdavo. dabar 1 m. ir 3 mėn. 21-22 nr. paaugo kojytė ir vizuliai gana smarkiai. nors nuo firmos irgi labai priklauso. va vienus kedukus dabar pradėjom nešioti, ti dar tik 20 nr. o pavasarinių batų 20 nr. nė už ką kojytė nelenda. reik matuoti
As tai vaikus labai retai tempiuos, dazniausiai perku tu paciu firmu batukus, o ir iskarto su pardavejom tariuosi, kad jei netiks dydis ateisiu keisti.
Aš pieštuką pjaudavau pagal pėdutę, o paskui su tuo pieštuku po batus makaluodavau
As kerpu kokteilini siaudeli - lankstesnis kai reikia kisti i bata ir lengviau prisigaminti tokiu pavyzdziu nei piestuka nupjauti.
Aš važiuoju pirkti batukus tik su vaiku. Jo koja yra ilga ir siaurą, tai labai sunku parinkti batukus. Bijau pirkti viena, nes gali buti ir nepatogus, gali ir vaikui nepatikti. Kai einame į parduotuvę arba važiuojame į turgų, tai daug batų išmatuojame. Dar verčiu vaiką pavaikščiuti ilgiau su jais. Nes batai turi buti patogus ir geros kokybės. Pati žinau ką reiškia vaikščiuoti nepatogiais batais.
Kiek batų pirkta be vaikų - visi netinkami. Maniškių labai plačios kojos ir aukštos keltys, ir dar pas mažiuką stora blauzda.Paskui tenka tuos mums netinkamus batus pardavinėt
As ir visada su vaiku perku batukus, na bet vs tiek turiu issikirpusi apvesta vaiko kojyte, kad butu tiksliau pamatyt, kiek didesni batukai bus .
QUOTE(kristupukas2004 @ 2006 11 24, 17:48) As ir visada su vaiku perku batukus, na bet vs tiek turiu issikirpusi apvesta vaiko kojyte, kad butu tiksliau pamatyt, kiek didesni batukai bus . Reikės ir man isikirpti, nes nemoku patikrinti ar gerai vaikui batukai. Visada jo paklausiu ar gerai, ar patogu.
As tai vaiko pedute istepu savo lupdaziais, paskui pora anspaudeliu padarau ant popieriaus ir isimatuoju pedutes ilgi, o kai einu pirkti batuku, nesuosi su savimi vyro metaline juosta "rulete", ji lanksti ir tikrai tiksli tad nesunku pamatuoti batuko vidu
as taip pat turiu tokia liniuote vaiko kojos dydziui nustatyt, bet niekada ja dar nesinaudojau. o batukus perkam kartu su mazium,bet vis tiek ne visada pavyksta gerus nupirkt
mes irgi daromes pagaliukam jei neiseina su vaiku vaziuot, bet dazniausiai vezuosi kartu.
Mano lelkaijau metai,tai namie tepina su basutem 20 dydzio,bet manau ir 19 tiktu.
Basutes namuose 21 dydzio,o zieminiai batukai 22.
mes metų tipenome su 18d. batukais, bet panelė buvo kątik pradėjusi vaikščioti. dabar 1,4m. ir po namus jau laksto su 21 d basutėm. kai atsistojo pilna koja ant grindų ir pradėjo savarankiškus žygius, tai labai greitai pėda išsitempė. taip kad sunku numatyti ir išmatuoti pėdos augimą. geriau pirkti tada kai jau reikia. aš tai taip darau
Po namus basutes 19, i lauka zieminiai batukai - 21. Didoki dar truputi, bet su vilnonem kojnytem - pats tas
|