Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kai ožiai užpuola viešoje vietoje
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
mamoolka
4u.gif ,

Norejau pasidalinti tokia patirtimi ir paklausti jusu patarimo.
Šiaip berniukas labai jautrus, geras ir ganėtinai paklusnus, bet kaip ir kitus vaikučius karts nuo karto mus aplanko ožiukai. Namuose su jais ganėtinai gerai susitvarkome, paverkiame, nusiraminame ir vel linksmuciai ir draugiski. Bet vat problemėlė... lankome mokyklėle, kuri jam taip pat labai patinka ir viskas tvarkoje, bet paskutiniu metu pajautė tokį dalyką, kad pamokėlių metu prasidejus ožiams, aš tyliai, bandau pasakyti, kad taip nedarytų, o jis tada specialiai dar labiau bando išprovokuoti konfliktą, tai mane stumteli, tai užšaukia, tai nugriūna ir šaukia pakelti, tol kol nepakeliu, po to vėl griūna, vienu žodžiu provokuoja, galvoju todėl, kad pajautė, kad prie svetimų aš jo negaliu sutramdyti. Po to kai išeinam iš mokyklėlės aš jį pabaru, jis prižada daugiau taip nedaryti, bet kitą sykį vėl tas pats. Nežinau kaip elgtis, mane žeidžia tokie jo išsidirbinėjimai... unsure.gif

DonaldaB
Pirmiausia reikia nebijoti drausminti vaiko viešoje vietoje ir nekreipti dėmesio ką pasakys ar pamanys aplinkiniai. Aš tai jau išmokau ir ožių tikrai sumažėjo, nes vaikas jaučia, kad viešoje vietoje jis jus gali valdyti, nes jus tikriausiai bijote atkreipti į save dėmesį ir jam nusileidžiate 4u.gif
aqva17
na kas liecia oziukus tai maniskis 2metu,turime aukle manau kad ji jam labai pataikauja nes ji dirba jau menesi pas mus ir bijo gal ji drausminti. todel oziukai paskutiniu metu labai pasireiskia ir namuose ir viesose vietose. mes gyvename ne lietuvoje,jei butume lietuvoje manau kad drausminciau taip pat griestai viesoje vietoje,bet svetur vaikams yra leidziama beveik viskas,o man kaip lietuvaitei mamai visa tai atrodo kraupoi..vaiku isterijos ir panasiai,na nezinau ar kalti pavyzdziai ar musu aukle. viesoje vietoje jei ant vaiko uzsauksi ar uzmesi per sikna tau is karto gali iskvieti vaiku apsauga ir tai mane gasdina,turiu ir as nusileisti ir kesti jo isterijas.nezinau ka daryti kaip pasielgti...
mamoolka
QUOTE(DonaldaB @ 2006 11 12, 13:18)
Pirmiausia reikia nebijoti drausminti vaiko viešoje vietoje ir nekreipti dėmesio ką pasakys ar pamanys aplinkiniai. Aš tai jau išmokau ir ožių tikrai sumažėjo, nes vaikas jaučia, kad viešoje vietoje jis jus gali valdyti, nes jus tikriausiai bijote atkreipti į save dėmesį ir jam nusileidžiate 4u.gif
*

Ačiū 4u.gif
evrasa
QUOTE(aqva17 @ 2006 11 12, 15:57)
na kas liecia oziukus tai maniskis 2metu,turime aukle manau kad ji jam labai pataikauja nes ji dirba jau menesi pas mus ir bijo gal ji drausminti. todel oziukai paskutiniu metu labai pasireiskia ir namuose ir viesose vietose. mes gyvename ne lietuvoje,jei butume lietuvoje manau kad drausminciau taip pat griestai viesoje vietoje,bet svetur vaikams yra leidziama beveik viskas,o man kaip lietuvaitei mamai visa tai atrodo kraupoi..vaiku isterijos ir panasiai,na nezinau ar kalti pavyzdziai ar musu aukle. viesoje vietoje jei ant vaiko uzsauksi ar uzmesi per sikna tau is karto gali iskvieti vaiku apsauga ir tai mane gasdina,turiu ir as nusileisti ir kesti jo isterijas.nezinau ka daryti kaip pasielgti...
*

pas mus labai panasi situacija schmoll.gif
tik mes neturime aukles, tai pana viesose vietose, butent ten, kaip reikiant mane pasokdina. dar visada buvo palyginti normaliai, bet sestadieni, prazviege gal 20 min!!!!!!!!aisku bandziau visais imanomais budais "susidraugauti", bet si per savo rekimus i nieka nereagvo
manau, jei buciau Lt, siuo atveju, nebuciau taip nusileidusi g.gif
man irgi baisu tos vaiku apsaugos, bet per " jas" mano vaikas zino, kada ir kur gali mane pasokdinti blush2.gif
inguska26
sveikutes,ir mano sunui (jam 2 metukai su virs) labai megsta pasirodyti oziukai,namie,tai jokiu problemu,jei pradeda oziuotis,eina i kita kambari,ten issibliauna ir ateina jau viska pamirses,bet lauke,tai viskas,pvz einam pasivaikscioti,tai jis eina tik kur jam reikia,jeigu pasakai ,kad gryztam atgal ,arba einam i ta puse tai krenta ant zemes ir rekia,tai dazniausiai vasara taip ir parsinesdavau rekianti ant ranku,tas pats ir parduotuveje,jei ko nors nepaduodi-tragedija,nezinau kaip jam paaiskinti kad yra dalyku kuriu negalima daryti,o gal jis dar paprasciauisiai per mazas ir reikia kazkaip isaugti ta laikotarpi g.gif doh.gif schmoll.gif
LINUTUKĖ
sveikutes,ir mano sunui (jam 2 metukai su virs) labai megsta pasirodyti oziukai,namie,tai jokiu problemu,jei pradeda oziuotis,eina i kita kambari,ten issibliauna ir ateina jau viska pamirses,bet lauke,tai viskas,pvz einam pasivaikscioti,tai jis eina tik kur jam reikia,jeigu pasakai ,kad gryztam atgal ,arba einam i ta puse tai krenta ant zemes ir rekia,tai dazniausiai vasara taip ir parsinesdavau rekianti ant ranku,tas pats ir parduotuveje,jei ko nors nepaduodi-tragedija,nezinau kaip jam paaiskinti kad yra dalyku kuriu negalima daryti,o gal jis dar paprasciauisiai per mazas ir reikia kazkaip isaugti ta laikotarpi [COLOR=blue]

MAN IR TAIP BUVO KAI MANO PANELEI BUVO 2 METUKAI, BET AS KASKAIP RAMIAI SUREGAVAU PATI PIRMA TOKI JOS ISSISOKIMA, JI MAN SUKELE ISTERIJA EINANT NAMO IS PASIVAIKSCIOJIMO, KRITO ANT ZEMES IR REKE, TAI AS STOVEJAU SALIA, NIEKO NESAKIAU IR LAUKIAU LAIKIAU LAUKIAU KOKIA 15 MIN. PER TA LAIKA TEKO KOKIAS TRIS SUSIRUPINUSIAS BOBUTES PRAVARYTI, NES NAGALEJO PRAEITI PRO SALI NEPAKOMENTAVUSIOS, BET ZINAI KA, PO 15 MIN ATSIKELE IR PAREJO NAMO, IR DAUGIAU NEKELE JOKIU SCENU NES SUPRATO, KAD TUO NIEKO NELAIMES.
Nyka
pats geriausias dalykas - pasitraukimas is situacijos ir nereagavimas i si jegos konflikta mirksiukas.gif
o siaip mamytes, kovojancias su vaiku oziukais kvieciu prisijungti i nemokama "mamu mokyklele" kovo vidury blush-anim-cl.gif
daugiau info cia:

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...p;#entry8221008
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.