Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tėvų veikla vaikų mokykloje
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3
mamulia
as pasipiktinusi. pykstu, nes dukros klasej kabo skelbimas apkamsyti klases langus, dalyvaut turi visi tevai, ty visi po truputi pakamso. as pvz dirbu ir isvis esu viena su 2 vaikais, as namie grindu issiplaut nespeju,o apie klases langus net minties neturiu.... Tai va, ar jus "dirbat" kokius darbus savo vaiku mokykloj? nes neisivaizduoju nei kada, nei kaip man ten tuos langus kamsyt g.gif po darbo? kita vaika turiu iki 17.45 is darzelio pasiimt. nu zodziu. susinervavau.
day
Tai gal vieni gali tą kamšalą nupirk, o kiti kamšyt? g.gif
uola
Kokio dydzio langai , jei planuojat susirinkti 20 tevu? Manau, jei nerandi laiko turetum informuoti, kad neateisi.
mamulia
kamsalas nupirktas centralizuotai.
mamulia
QUOTE (uola @ 2004 10 12, 11:54)
turetum informuoti, kad neateisi.

isivaizduoju reakcija blink.gif
uola
QUOTE (mamulia @ 2004 10 12, 12:01)
isivaizduoju reakcija blink.gif

Nepasakius - nesuzinosi wink.gif . Tak reikalas pasakyt... nedraskant akiu, kad kokiu cia bezobraziju prisigalvojot..." O ,deja negalesiu dalyvaut ", tikiu, kad dar turesi progos prisideti prie visuomenei naudingu darbu wink.gif
Mazule
Nu manajai dar toli iki mokyklos, bet pati turiu griezta nuomone sia tema - niekada tokiu dalyku nedaryciau mad.gif Mane net biesina, kai raso, jog tevai remontavo klase ar panasiai...cia vis durniu mokyklos iesko blink.gif
Vienintele galima ir - kartais - pateisinama pagalba - pinigais...

Manau kad neturetum bijot issakyti sios nuomones - mokyklos turi stalius - tai ju darbas dry.gif

Beje as pati mokytoja doh.gif
Libra
Mamulia, o tu taip nekaltai paklausk mokytojos: "ar galima as su vaikais ateisiu? net neturiu kam palikti". Kol po visu darzu atvarysit i mokykla, bus jau 19-20 val. nemanau kad mokytoja tiek laiko nores laukti. Ir iseis taip, kad tu neatsisakei padeti, net laabai norejai padeti, bet tai neisejo, zodziu aplinka kalta sad.gif biggrin.gif
Vilione
Kol kas neprase...
Bet pamenu, kai buvau mokine, mes patys kamsem tuos langus- netgi smagu budavo... rolleyes.gif Net kai ir mazi visai buvom smile.gif
uola
QUOTE (mazule2 @ 2004 10 12, 12:52)
Manau kad neturetum bijot issakyti sios nuomones - mokyklos turi stalius - tai ju darbas dry.gif

Pasakyk tai staliams laugh.gif laugh.gif rolleyes.gif
Eivina
Pas mus mokytoja pasake kad reikia tik pinigus sunesti i fonda ir niekuo nereikia rupitis kas ten tiksliai viska daro nezinau bet tik rai nemes thumbup.gif tai kaip imanomai mamai dirbanciai su maziuku ir pirmoku dar tuos langus kamsyti ohmy.gif ?
tegul pamasto g.gif
bet kazin cia nepacios mokyklos pareiga? unsure.gif
tai gi jie privalo vaikams saugu ir silta BUVIMA MOKYKLOJ laugh.gif
uola
QUOTE (eglutea @ 2004 10 12, 14:07)
tai kaip imanomai mamai dirbanciai su maziuku ir pirmoku dar tuos langus kamsyti ohmy.gif ?
tegul pamasto g.gif
bet kazin cia nepacios mokyklos pareiga? unsure.gif
tai gi jie privalo vaikams saugu ir silta BUVIMA MOKYKLOJ laugh.gif

Tai negi visi is 20 yra mamos su mazais vaikuciais? Pamastykim biggrin.gif . Kurie nekurie dar turi ir vyrus, mociutes. Kurie nekurie gali savaites begyje isskirti valanda savo laiko mokyklai. Argi ne? O daryti tragedija is langu kaisymo, tai jau , mergytes, persiprasau rolleyes.gif
Ingulė
QUOTE (mazule2 @ 2004 10 12, 13:52)
Nu manajai dar toli iki mokyklos, bet pati turiu griezta nuomone sia tema - niekada tokiu dalyku nedaryciau mad.gif Mane net biesina, kai raso, jog tevai remontavo klase ar panasiai...cia vis durniu mokyklos iesko blink.gif
Vienintele galima ir  - kartais - pateisinama pagalba - pinigais...

Jei tevai isgali sumesti tiek , kad nereiktu patiems remontuot, tai taip. Staliai privalo tik inventoriu pataisyt, o klase remontuot irgi ne jiems. Todel remontuoja patys tevai, taip pigiau , nes uz darba moket nereikia. Beje , as irgi mokytoja, klase remontavau viena, tevai pinigu dave dar tiek savu pridejau, o uz tai nieks net aciu nepasake, ka jau ten kalbet apie kaledine ar gimtadienio dovanas. Per 4 metus nieko. Dabar sakiau, kai manoji i mokykla eis, tai pati visus agituosiu, nenoriu, kad mano vaikas kad ir puse dienos sedetu nusiurusioj klasej.

Nu cia gal ir ne i tema, bet pikta pasidare.

Mamulia, as tavo vietoj tiesiai sviesiai pasakyciau mokytojai kaip yra. Jei nesupras tada, kaip Libra siulo.

O mokyklos taip privalo, bet patys zinot kaip yra, arba apsimetat, kad nezinot. Mes su vaikais per klases valandeles apkamsydavom.

Aisku paskutiniais metais teko paciai, vaikai pareiske kad nekamsys(cia astuntokai) , tevu net nebandziau prisikviesti, tai paskui viena mergaite , atejusi po pamoku padejo, tik prase klasiokam nesakyt. Tai su pilvu panosej kamsiau langus. Va taip, mamytes, kartais reik ir mokytojas uzjaust is ju irgi per daug reikalaujama.

ech, net lengviau pasidare laugh.gif
Eivina
QUOTE (uola @ 2004 10 12, 15:01)
Tai negi visi is 20 yra mamos su mazais vaikuciais? Pamastykim biggrin.gif . Kurie nekurie dar turi ir vyrus, mociutes. Kurie nekurie gali savaites begyje isskirti valanda savo laiko mokyklai. Argi ne? O daryti tragedija is langu kaisymo, tai jau , mergytes, persiprasau rolleyes.gif

tai kaip pinigus i fonda renka? tai gi uz klases remonta? laugh.gif
tai sumokejai ir netavo bedos kas klase remontuos laugh.gif unsure.gif
Mami-akė
QUOTE (uola @ 2004 10 12, 15:01)

Uola, kodėl, tavo manymu, tai turi daryti tėvai ? g.gif Tėvai turi savo pareigas. rolleyes.gif Mokytojos turi savo. smile.gif O jau, kas langus turi kamšyti - pačios mokyklos "virtuvės" reikalas. unsure.gif Ir ne tėvų reikalas rūpintis mokyklų ūkiniais reikalais. wink.gif Dalis mūsų visų dirbančiųjų pinigų per mokesčių atskaitymus nukeliauja ir švietimui tame tarpe. O jau kaip jie paskirstomi - atskira tema. wink.gif Kaip tau atrodo, kodėl vienos mokyklos apsieina be ypatingos finansinės tėvų paramos ar visuomeninio "įdarbinimo" reikalavimų, o kitos tiesiog vegetuoja išmaldaudamos ? g.gif
Eivina
QUOTE (Ingule @ 2004 10 12, 16:41)
Beje , as irgi mokytoja, klase remontavau viena, tevai pinigu dave dar tiek savu pridejau, o uz tai nieks net aciu nepasake, ka jau ten kalbet apie kaledine ar gimtadienio dovanas.

tai kas ten per klase mad.gif ohmy.gif
pas mus irgi buvo klausimas iskiles gal darytis patiems.bet kazkaip visi isgalejo ir savo laiko neeikvojo wink.gif
o kad mokytoja dar dedas nezinau ,o prie ko cia ji cia tik jos darbo vieta?
o siaip mokytojas labai labai uzjauciu ir gerbiu uztoki sunku darba smile.gif
Ingulė
QUOTE (eglutea @ 2004 10 12, 17:48)
tai kas ten per klase mad.gif  ohmy.gif
pas mus irgi buvo klausimas iskiles gal darytis patiems.bet kazkaip visi isgalejo ir savo laiko neeikvojo wink.gif
o kad mokytoja dar dedas nezinau ,o prie ko cia ji cia tik jos darbo vieta?
o siaip mokytojas labai labai uzjauciu ir gerbiu uztoki  sunku darba smile.gif

klase kaip klase, tik dauguma laiko neranda, kiti tokio darbo dirbt nemoka, treti dirba iki velumos,o mokytoja - juk turi puse laisvos dienos, ka jai sunku. Jie sitokius pinigus po 10lt ir tai ne visi (Jau pradine klase suremontavo, kodel turi dar viena remontuot) sunese, o kaip viskas vyks jau ne ju problemos. Man kainavo klases remontas -rudens atostogos +300lt ir beje, dar ir nepatenkintu buvo.Bet tada buvau pirmus metus dirbanti mokytoja, energijos daug buvo. Pasiseks aukletojai, i kurios klase as vaika vesiu - viska daryt moku. ai vienu zodziu...
Mami-akė
QUOTE (uola @ 2004 10 12, 11:54)
Manau, jei nerandi laiko turetum informuoti, kad neateisi.

Neturėtų informuoti, nes tas reikalavimas - akivaizdi nesąmonė. unsure.gif Langų kamšymas - ne tėvų ir ne mokytojų darbas. mad.gif Ir net ne mokinių. wink.gif unsure.gif Gal dar pradėkim rūpintis poliklinikų, ligoninių, savivaldybių, muzikos mokyklų, sporto mokyklų ir t. t., ir panašių įstaigų langais, remontais. wink.gif O gal dar kokius autobusus paremontuokim, kuriais vaikai važinėja ? g.gif
Ingulė
QUOTE (Mamiakė @ 2004 10 12, 18:02)
Neturėtų informuoti, nes tas reikalavimas - akivaizdi nesąmonė. unsure.gif Langų kamšymas -  ne tėvų ir ne mokytojų darbas.  mad.gif  Ir net ne mokinių. wink.gif  unsure.gif Gal dar pradėkim rūpintis poliklinikų, ligoninių, savivaldybių, muzikos mokyklų, sporto mokyklų ir t. t., ir panašių įstaigų langais, remontais. wink.gif O gal dar kokius autobusus paremontuokim, kuriais vaikai važinėja ? g.gif

Tai ka siulai? Kas turi pasirupinti, kad tavo vaikas siltai klasei sedetu? Kaip pati zinai valdzia to nesugeba...
Nors as tai suprantu kaip prasyma, o ne reikalavima wink.gif
Mami-akė
QUOTE (Ingule @ 2004 10 12, 16:56)

klase kaip klase, tik dauguma laiko neranda, kiti tokio darbo dirbt nemoka, treti dirba iki velumos,o mokytoja - juk turi puse laisvos dienos, ka jai sunku. Jie sitokius pinigus po 10lt ir tai ne visi (Jau pradine klase suremontavo, kodel turi dar viena remontuot) sunese, o kaip viskas vyks jau ne ju problemos. Man kainavo klases remontas -rudens atostogos +300lt ir beje, dar ir nepatenkintu buvo.Bet tada buvau pirmus metus dirbanti mokytoja, energijos daug buvo. Pasiseks aukletojai, i kurios klase as vaika vesiu - viska daryt moku. ai vienu zodziu...

Ingule, ar tu nepasimetei tarp sąvokų - darbas, pareigos, pilietis, mama ? g.gif
Ingulė
QUOTE (Mamiakė @ 2004 10 12, 18:10)
QUOTE (Ingule @ 2004 10 12, 16:56)

Ingule, ar tu nepasimetei tarp sąvokų - darbas, pareigos, pilietis, mama ? g.gif

Ne nepasimeciau, aplinkybes ismoke, tik va kartais kai paskaitineju, tai labai skaudu pasidaro, tada dar apsizliumbiu ir vyras aiskina, man neta atjungsias laugh.gif

beje, dabar taip nedaryciau, bet jei nieks nedarys, o tik kalbes kaip turi buti...
uola
QUOTE (Mamiakė @ 2004 10 12, 16:44)
Ir ne tėvų reikalas rūpintis mokyklų ūkiniais reikalais. wink.gif Dalis mūsų visų dirbančiųjų pinigų per mokesčių atskaitymus nukeliauja ir švietimui tame tarpe. O jau kaip jie paskirstomi - atskira tema. wink.gif Kaip tau atrodo, kodėl vienos mokyklos apsieina be ypatingos finansinės tėvų paramos ar visuomeninio "įdarbinimo" reikalavimų, o kitos tiesiog vegetuoja išmaldaudamos ? g.gif

Zinai pati, kad reta apsieina be jokios tevu finansines paramos, nebent ji yra finansuojama kokiam nors spec projektui. na nesinoretu cia lysti i finansus, tai , apie ka mes snekame kainuoja - nieko, tik gera valia wink.gif
dar sugalvojau rolleyes.gif Sakykit mielosios , neturincios laiko. O kaip jusu bendravimas su kitu vaiku tevais, tai berods puiki proga susieiti ir neparinancioj aplinkoj pakalbet apie teigiamus ir neigiamus dalykelius wink.gif .
Kas visabediska yra langu kamsyme? mergickos, atrodo neturit bedu laugh.gif
Ingulė
Uola, smagu turet palaikyma biggrin.gif
uola
QUOTE (Ingule @ 2004 10 12, 16:41)
Va taip, mamytes, kartais reik ir mokytojas uzjaust is ju irgi per daug reikalaujama.

ech, net lengviau pasidare laugh.gif

Mamytes, nereik mokytoju uzjaust, ant ju galima karti lygiai tiek kiek jie patys leidziasi karti. Juos reikia gerbti lygiai tiek , kiek jie to nusipelno. Uzuojautas palikim ligoniams ir tiems, kam tikrai uzuojautu reik wink.gif .
Mami-akė
QUOTE (Ingule @ 2004 10 12, 17:14)

Ne nepasimeciau, aplinkybes ismoke, tik va kartais kai paskaitineju, tai labai skaudu pasidaro, tada dar apsizliumbiu ir vyras aiskina, man neta atjungsias laugh.gif

beje, dabar taip nedaryciau, bet jei nieks nedarys, o tik kalbes kaip turi buti...

Ingule, tu geriau savo gražiąsias asmenybės savybes investuok į vaikų vidinį pasaulį, ne į remontus ar langų kamšymus. rolleyes.gif smile.gif Svarbiausia - nepamiršk ir savojo. smile.gif O visų darbų už kitus nenuveiksi. unsure.gif
Ingulė
Ech, bet daug smagiau kurt vidini pasauli grazioj aplinkoj. Apskritai , esu toks zmogus , negaliu uzkraut kitam darbo jei galiu tai padaryti pati. Aisku visda paklausiu gal yra norinciu padet, deja...
uola
QUOTE (Mamiakė @ 2004 10 12, 17:43)
Ingule, tu geriau savo gražiąsias asmenybės savybes investuok į vaikų vidinį pasaulį, ne į remontus ar langų kamšymus. rolleyes.gif smile.gif Svarbiausia - nepamiršk ir savojo. smile.gif O visų darbų už kitus nenuveiksi. unsure.gif

Zinoma, sedek sau apsisnargliavusi klaseje, tarp apsisnargliavusiu vaiku, teik jiems dvasines ir visokias kitokias vertybes, bei lauk, kol kazkas savo pareiga atliks ir , jei tavo klase yra ne viena pirmuju staliaus sarase, tai jis iki tavo klases atkaks po kokios savaites, (cia taip greitai tuo atveju, jei mokykloje jis nera vienas stalius ir jei jis bijodamas prarasti darba nesigincys , kad cia ne jo darbas wink.gif ) wink.gif
biggrin.gif rolleyes.gif
Ingulė
thumbup.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Mami-akė
QUOTE (uola @ 2004 10 12, 18:24)
Zinoma, sedek sau apsisnargliavusi klaseje, tarp apsisnargliavusiu vaiku, teik jiems dvasines ir visokias kitokias vertybes, bei  lauk, kol kazkas savo pareiga atliks ir , jei tavo klase yra ne viena pirmuju staliaus sarase, tai jis iki tavo klases atkaks po kokios savaites, (cia taip greitai tuo atveju, jei mokykloje jis nera vienas stalius ir jei jis bijodamas prarasti darba nesigincys , kad cia ne jo darbas wink.gif ) wink.gif
biggrin.gif  rolleyes.gif

Uola, apie ką mes šnekam ? g.gif Jei viską jau išsakei savo valdžiai, kas guli ant širdies, gali ramiai situaciją išdėstyti savo mokinių tėvams. smile.gif Jie normaliai supras. rolleyes.gif Ko nepadarai žmogus dėl bendros gerovės. smile.gif Bet kalba eina apie nenormalias reakcijas į kiekvieno supratimą ir pasirinkimą, kaip elgtis. Jeigu tėvai neateina kamšyti langų arba ne visi atneša pinigus, kai jie renkami, - tai normalus jų pasirinkimas. O kai kai kurie mokytojai labai jau nepatenkinti dėl vadinamų neprivalomų aukų nesunešėjų ir dar juos vadina visokiais skrudžais ar laiko neturėtojais - tai atsiprašau. wink.gif mad.gif

Taigi, aš už tai, kad kiekvienas elgtųsi taip, kaip jam atrodo pagal jo supratimą. smile.gif Ir dar už tai, kad po to nedejuoti, pasielgus vienaip ar kitaip prieš savo valią. wink.gif smile.gif
uola
QUOTE (Mamiakė @ 2004 10 12, 18:58)
1.Jei viską jau išsakei savo valdžiai, kas guli ant širdies, gali ramiai situaciją išdėstyti savo mokinių tėvams. smile.gif
2.Bet kalba eina apie nenormalias reakcijas į kiekvieno supratimą ir pasirinkimą, kaip elgtis. Jeigu tėvai neateina kamšyti langų arba ne visi atneša pinigus, kai jie renkami, - tai normalus jų pasirinkimas.
3.O kai kai kurie mokytojai labai jau nepatenkinti dėl vadinamų neprivalomų aukų nesunešėjų ir dar juos vadina visokiais skrudžais ar laiko neturėtojais - tai atsiprašau. wink.gif mad.gif

1. Beda del langu kamsymo girdziu pirma karta, juolab neketinciau su tokiomis "bedomis" eiti ir guostis "valdziai" . Ats. aiskus biggrin.gif Jie paklaustu ar siulau priimti dar viena mokyklos darbuotoja "langu kamsytoja" smartass.gif . a po to dar as tureciau viska paaiskinti tevams ir prasyti ju supratimo laugh.gif laugh.gif .
2.Jei "valdiskuose" namuose ramiai praeini pro besimetancia siuksle ir jos nepakeli tai cia kas? Nesupratimas, pasirinkimas, ar zinojimas pareigu?
3. Noreciau paaiskinti tokio nepasitebnkinimo sakneles wink.gif Visupirm, mokytojui turetu but giliai nusisvilpt ant tu kurie atnese ar neatnese, nes tai nera jo darbas pinigus rinkt, langus kamsyt ir aplamai apie juos rupintis, ar ne biggrin.gif (bet cia juokelis). Situacijal. Tevai pasitare ir nusprende, kad surinks tiek pinigu remontui. Nubalsavo ir t.t. Penki neatnese. Kam pyktumas ims? Atnesusiems ir... mokytojai. Taip, nes tie like 20 eis ir burnos, jog negali remonto pradet, bo tai truksta 100 lt. jei mokytoja ziopla, ikyriai prasys tu teveliu susimyleti atnesti lt, kol tie pagaliau pagalvos, jog mokytoja nebeturi ko pavalgyti , duos linigu ir burnos visam svietui, kad neteisybe vyrauja. Jei mokytoja protinga i finansinius reikalus nesikis ir neklencins pinigu is kuriu jai jokios naudos(tik tokia, kad klase bus grazesne, kurioje kitais metais gal ji ir nedirbs).
Tiesa, jei tevai leidziasi vadinami skurdziais, tai ju problemos. Nepritariantys bendriems klases sprendimams, turetu aiskiai issakyti savo kontr. Neprivalo-taip. gera valia- taip. Poziuris- sveiko zmogaus sveiki poziuriai biggrin.gif .
kliopa
Nesuprantu tokių kalbų - kodėl turėčiau, kodėl kiti negalėtų, kas per betverkė ir tt. ir tt. Man nei kiek nesunku nueit išvalyt savo vaiko klasę po remonto ( ką beje tik su keliais tėvais ir mokytoja darėm), nesunku apkamšyt langus ar dar ką - juk ten mokosi mano vaikas. Ir man negaila kelių paaukotų vakarų, jei žinau, kad jam nuo to geriau ar gražiau ten būti. Juk jis MANO vaikas. Kas nenori tegu neina. Tegu valstybė rūpinasi. O jei nesirūpina, tai ir aš nieko principingai nedarysiu - nes valstybė privalo mano vaiku pasirūpinti, o aš ne...Prieš pradėdami reikalauti, kas kur ką ir kada turi padaryti, gal pradėkime keistis nuo savęs? O dėl piniginių rinklaivų situacija bjauri. Pamenu darželyje teko už dovanėles Kalėdoms pinigėlius rinkti - visi tėvai sumai pritarė. Ir ką? Dvi savaites vaikščiojau ir maldavau, kad kaip nors suneštų - jaučiausi lyg sau išmaldos prašyčiau, todėl gerai įsivaizduoju, ką jaučia mokytojai. JAUČIA, kad meldžia išmaldos sau. Ir dar žino, kad ne vienas netingintis tėvelis tai pakomentuoja. O ko tie mokytojai čia nervinasi - tegul ne tėvų, o valstybės prašo, ar ne? Puikiai suprantu, kad tėvai gali neturėti, pačiai visko gyvenime buvo, bet ne taip tokie klausimai sprendžiami - manau kiekviena mokytoja supras, pagaliau galima tartis dalimis tegul ir tuos pačius 10 litų sumokėti.

Kiekvienas gali negalėti padėti tuo metu, neturėti lėšų, bet pats požiūris ir tas keistas pyktis kelia nuostabą.
Mazule
QUOTE (kliopa @ 2004 10 12, 20:54)

Kiekvienas gali negalėti padėti tuo metu, neturėti lėšų, bet pats požiūris ir tas keistas pyktis kelia nuostabą.

cia nera jokio pykcio - zmones gal tik karsciau issako savo nuomone - nu mamulia uzvedei cia kose wink.gif
As tai lieku prie savosios - deja, bet musu visuomeneje tokia jusu altruistine pagalba - eiti padeti nes ten MANO vaikas - prasantiesiems tik sukelia sypsena ir patikekit - slapta jie trina rankas, kad tokius tevus randa...Tai jiems turi buti blogai, kad tokiomis salygomis mokomi JUSU vaikai, jie turi jausti, kad esant tokiom salygom jus pasiimsit SAVO vaikus ir eisit i kita mokykla, kurioje neuzkamsyti langai nebus pagrindine mokytojos galvos skausmo priezastis.
Deja - patys tevai ir sukuria tokia nenormalia situacija...
Labai abejoju, ar kurioje kitoje issivysciusio pasaulio salyje kas nors suprastu, apie ka cia mes kalbam tongue.gif

Pasikartosiu - esu mokytoja wink.gif
uola
QUOTE (mazule2 @ 2004 10 12, 22:30)

1.As tai lieku prie savosios - deja, bet musu visuomeneje tokia jusu altruistine pagalba - eiti padeti nes ten MANO vaikas - prasantiesiems tik sukelia sypsena ir patikekit - slapta jie trina rankas, kad tokius tevus randa...
2.Tai jiems turi buti blogai, kad tokiomis salygomis mokomi JUSU vaikai, jie turi jausti, kad esant tokiom salygom jus pasiimsit SAVO vaikus ir eisit i kita mokykla, kurioje neuzkamsyti langai nebus pagrindine mokytojos galvos skausmo priezastis.
3.Deja - patys tevai ir sukuria tokia nenormalia situacija...
Labai abejoju, ar kurioje kitoje issivysciusio pasaulio salyje kas nors suprastu, apie ka cia mes kalbam tongue.gif

1.Gal gali tiksliau apibudinti , ka turi galvoje "prasantys"? Cia kas mokytojai, mokyklos administracija, svietimo skyrius, ministerija are valstybe.... kas praso, kad langus uzklijuotu ir kurie trina rankas?? laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
2.nematau as cia bedos, bet jei jau kazkas ja sumaste, tai visai idomu pasigilinti i "langu kamsymo problemas mjokykloje" laugh.gif laugh.gif laugh.gif galima pasakyti, kad langu nekamsymo problema griauna visa mokyklos struktura. ateini i klase ir pirmu rozu reik paklaust" A kaip cia pas jus su langu kamsymais? Ka... nieks neuzkamso? mad.gif na tai mums , deja, netiks jusu mokykla, dekoju, eisime i kita...Tiesa patariu susirasti langu kamsytoja, nes vaikai su savo krepseliais tikrai neis i tokia mokykle, kur nera langu kamsytojo. Jus ka, manote lengva rasti dirbanciam zmogui viena karta metuose lysna valandele ir ateit langu kamsyt. Ne dekui, tai jusu beda..."
Nesuprastu, nes issivysciusiose pasaulio salyse yra isskiriamos savaites, dienos, per kurias tevai ateina patalkinti mokyklai, pabendrauti, kartu pasilinksminti, pabuti ir inesti siek tiek savo darbo i patalpa, kurioja didziaja dali savo dienos praleidzia ju vaikai.
Mami-akė
QUOTE (mazule2 @ 2004 10 12, 22:30)
QUOTE (kliopa @ 2004 10 12, 20:54)

cia nera jokio pykcio - zmones gal tik karsciau issako savo nuomone - nu mamulia uzvedei cia kose wink.gif
As tai lieku prie savosios - deja, bet musu visuomeneje tokia jusu altruistine pagalba - eiti padeti nes ten MANO vaikas - prasantiesiems tik sukelia sypsena ir patikekit - slapta jie trina rankas, kad tokius tevus randa...Tai jiems turi buti blogai, kad tokiomis salygomis mokomi JUSU vaikai, jie turi jausti, kad esant tokiom salygom jus pasiimsit SAVO vaikus ir eisit i kita mokykla, kurioje neuzkamsyti langai nebus pagrindine mokytojos galvos skausmo priezastis.
Deja - patys tevai ir sukuria tokia nenormalia situacija...

Vat tokias mokytojas aš ypatingai gerbiu. smile.gif Kurios šalia mokymosi programos dar netyčia išdėstys ir pilietinio orumo discipliną mūsų vaikams. rolleyes.gif thumbup.gif Ir vaikai paūgėję tokias mokytojas stipriai gerbia. Ir lieka jos kaip autoritetai visam gyvenimui. smile.gif thumbup.gif
ewita
Keista man buvo skaityti visą šitą diskusiją. Nebuvo mūsų mokykloje tokių problemų: mokslo metų pradžioje per tėvų susirinkimą visada išrinkdavom tėvų komitetą. Jis ir sprendė tokius dalykus, žinojo, kas turi laiko. Manau, kiekvienoje klaseje tokių tėvų atsiras. biggrin.gif Na o kitų nieks ir nemano trukdyti. Pinigus renka irgi tėvų komitetas, žino kad yra keletas negalinčiujų padėti materialiai, tad ir skaičioja išlaidas be jų. Nieko, nenuskurdom. biggrin.gif
mamulia
Mielosios, as esu VIENA. Todel skirti langams laika man yra problema. As baigiu darba 17val. Kol per kamscius nuvaziuoju iki darzelio buna 17.30, tada i mokyla (prailginta iki 18), ten bunu 17.45. Kada? Kaip?
Libra
O as nepatarciau tiesiai sviesiai sakyt kad neateisiu ir viskas. Kodel? Todel kad paskui uz toki atviruma kentes vaikas. Mano mama irgi savo laiku buvo pasakiusi pora pastabeliu, tai paskui buvau atsipirkinejimo ozys iki mokyklos pabaigos. Gal mamulia, pasinaudok, taip sakant, tarnybine padetimi ir pasakyk: atseit, rengsi laida, ir noresi apsviesti mokyklos problemas, pav. kaip sita. Na ka nors gudraus sugalvok wink.gif
uola
mamulia, sakyk, kad neturesi galimybes atvykti. ten gi ne dinozaurai dirba, gali suprasti paprastus dalykus. Be taves dar yra daug tevu is kuriu kokie penki vistik suras laiko. Ir valio. Kaip suprantu, tai diskusija isilingavo del "aplamai" langu kamsymo "problemos". Tavo konkreciu atveju - konkretus poelgiai. Negali- neateini. Viskas.
Mami-akė
QUOTE (uola @ 2004 10 13, 09:13)

Nesuprastu, nes issivysciusiose pasaulio salyse yra isskiriamos savaites, dienos, per kurias tevai ateina patalkinti mokyklai, pabendrauti, kartu pasilinksminti, pabuti ir inesti siek tiek savo darbo i patalpa, kurioja didziaja dali savo dienos praleidzia ju vaikai.

Uola, gyvenam čia ir dabar. Didžioji dalis tėvų suka galvas, kaip išmaitinti šeimas, kaip aprengti vaikus, kaip išgalėti jiems nupirkti pratybas, kaip kaip nors išgyventi iš skurdaus atlyginimo. sad.gif Manai, iš gero gyvenimo jau pusė milijono mūsiškių su trečiąja emigracijos banga nusibloškė į užsienį ? g.gif Gal pradėkim mąstyti, kodėl taip gyvenam. Gal nebetūnokim mažam savo pasaulėly ir pradėkim reikalauti iš visų, su kuriais susiduriam, dirbti atsakingai savo darbą ir nebeleiskim naudotis silpnųjų gerumu ar naivumu. Jeigu didžioji dalis tėvų neatneša pinigų į tuos vadinamus klasės fondus arba neša dantis sukandę - tai čia tau atrodo smulkmenėlė? g.gif Arba "prašomi" po savo vergiškos darbo dienos dar padirbėti mokykloje, į kurią niekaip nepatenka iš jų pačių atlyginimų atskaityti mokesčiai, kad pagaliau daug maž atsirastų bent šiokia tokia tvarka - tai čia dar viena smulkmenėlė ? g.gif
ewita
QUOTE (mamulia @ 2004 10 13, 10:39)
Mielosios, as esu VIENA. Visai VIENA. Man nieks nepadeda. Todel skirti langams laika man yra problema. As baigiu darba 17val. Kol per kamscius nuvaziuoju iki darzelio buna 17.30, tada i mokyla (prailginta iki 18), ten bunu 17.45. Kada? Kaip?

Tiesiog neik ir viskas, kai turėsi laiko pasiūlik padaryti kaip pas mus. biggrin.gif
Mami-akė
QUOTE (mamulia @ 2004 10 13, 10:39)
Mielosios, as esu VIENA. Visai VIENA. Man nieks nepadeda. Todel skirti langams laika man yra problema. As baigiu darba 17val. Kol per kamscius nuvaziuoju iki darzelio buna 17.30, tada i mokyla (prailginta iki 18), ten bunu 17.45. Kada? Kaip?

Mamulia, tiesiog neik ir viskas. Ir nereikia čia prieš nieką aiškintis. Pati sau tvirtai žinok, kad darai dėl savo vaiko viską, ką gali. Ir tavo laikas po darbo yra tavo laikas. O savo dukrytei pasakyk, kad tiesiog negali ten eiti ir to daryti. Juk jūs puikiai bendraujat, kaip suprantu. Paaiškink, kad mokytoja nebūna visada teisi. rolleyes.gif smile.gif
uola
QUOTE (Mamiakė @ 2004 10 13, 10:55)

1.Gal nebetūnokim mažam savo pasaulėly ir pradėkim reikalauti iš visų, su kuriais susiduriam, dirbti atsakingai savo darbą ir nebeleiskim naudotis silpnųjų gerumu ar naivumu. 2. Jeigu didžioji dalis tėvų neatneša pinigų į tuos vadinamus klasės fondus arba neša dantis sukandę - tai čia tau atrodo smulkmenėlė? g.gif
3. Arba "prašomi" po savo vergiškos darbo dienos dar padirbėti mokykloje, į kurią niekaip nepatenka iš jų pačių atlyginimų atskaityti mokesčiai, kad pagaliau daug maž atsirastų bent šiokia tokia tvarka - tai čia dar viena smulkmenėlė ? g.gif

1.Na cia labai geras sukis bolotiruojantis i seima. Vis bandydama nenukrypti nuo temos apie langu kamsyma, butent apie juos ir kalbejau. Kartoju man tai juokinga. pinigai -kita tema. taciau temoje apie pinigus labai aiski pozicija. Arba gera valia duodi , arba neduodi . Viskas. Kas per cypavimai? As tureciau uzstoti kazkoki ziopli, kuris nesugeba issakyti savo nuomones? Jei linksi galva visame kame, tai jis gerai naivus? nesu profsajunga.
2.Sakyk , jei tevai sugalvojo remontuoti klase(nes ji der eile metu nebus remontuojama), ir jei gera savo valia sumislijo tai padaryti. Kurioje vietoje cia neigiama? neigiama, kad kazkoks kvaisius negeba isvapeti, jog jis neprisides prie sito(nes neleidzia principas, neturi pinigu, nemato tikslo ir t.t. )Na isvepenk, kad i sarasa neieisi, bet nebambek, kad tave vargseli visi engia)
3. Jei dirba "vergiskai", tai tegul issikovoja is savo darbdaviu reikiamas salygas(cia tiems kovotiojams uz tiesa ir teisinguma), arba susiranda kita darba(panasiai , kaip siulo su langais. Uzkamsytojo ner-einu i kita mokykla. laugh.gif laugh.gif zodziu cia nuskiedziau panasiai kaip tu, apie tai jog "susikimbam visi uz ranku ir einam svietimo sistema pertvarkyt ir isskirt eteta langu kamsytojui, bo tai pavarge nesugebam nuslinkt i mokykla penkiolikai minuciu"
uola
QUOTE (Mamiakė @ 2004 10 13, 11:09)
Paaiškink, kad mokytoja nebūna visada teisi. rolleyes.gif smile.gif

Tak paaiskinkit prie ko cia tas mokytojos teisumas?
Zinoma, kad nebuna visada teisi, bet ar butent toje vietoje su vaiku apie mokytojos teisuma pokalbis turetu vykti rolleyes.gif ?
mamulia
sakysiu, prasidejo sildymo sezonas, tai gal jau nebekamsykim biggrin.gif biggrin.gif
na bandysiu kaip nors paisaiskinti,kad negaliu, nors taip nusibodo aiskintis visur....
Kai neatejau i viena susirinkima, kuris vyko 18-20val. tai man buvo priminta, kad buvo susirinkimas ir as esa daug ko dabar nezinosiu. Tai kita karta atejau su mazyle,kuri po 15min. pavargo sedet, pritrupino visur sausainiu (buvau paemus,nes ji buvo alkana), paskui eme rekti, tai isejau daug anksciau, manau daugiau manes ten nepasiges biggrin.gif
Ingulė
QUOTE (mamulia @ 2004 10 13, 12:47)
sakysiu, prasidejo sildymo sezonas, tai gal jau nebekamsykim biggrin.gif biggrin.gif
na bandysiu kaip nors paisaiskinti,kad negaliu, nors taip nusibodo aiskintis visur....
Kai neatejau i viena susirinkima, kuris vyko 18-20val. tai man buvo priminta, kad buvo susirinkimas ir as esa daug ko dabar nezinosiu. Tai kita karta atejau su mazyle,kuri po 15min. pavargo sedet, pritrupino visur sausainiu (buvau paemus,nes ji buvo alkana), paskui eme rekti, tai isejau daug anksciau, manau daugiau manes ten nepasiges biggrin.gif

thumbup.gif saunuole thumbup.gif
Mami-akė
QUOTE (mamulia @ 2004 10 13, 11:47)

Na, Mamulia, į susirinkimus tai jau vistiek reikia stengtis vaikščiot. Iš tiesų daug ko gali nesužinoti ir prarasti galimybę pakreipti savo vaiką viena ar kita linkme. rolleyes.gif Aišku, jei tame susirinkime ne vien tik apie ūkinius reikalus diskutuojama ar abstrakčiai moralizuojama. wink.gif smile.gif
kliopa
QUOTE (mazule2 @ 2004 10 12, 23:30)
As tai lieku prie savosios - deja, bet musu visuomeneje tokia jusu altruistine pagalba - eiti padeti nes ten MANO vaikas - prasantiesiems tik sukelia sypsena ir patikekit - slapta jie trina rankas, kad tokius tevus randa...

Na jei kaip mokytoja rašai apie tai iš savo asmeninės patirties ir to ką jauti kalbėdama su savo mokinių tėvais blink.gif tai tikiuosi, kad mano vaikų kelyje tokių mokytojų mad.gif nepasitaikys.
Jei jau kalbama apie tai, kad mokytojai privalo skaudėti galvą dėl apsilupusių sienų ar neužkamšytų langų, tai ,manau, kad jai turi tas tiek pat mažai rūpėti kaip ir mokinių tėvams. Jos darbas tik mokyti. Kodėl ji turėtų rūpintis kad jūsų vaikams būtų švaru ar gera? Juk jus savo darbovietėse irgi remontu nesidarot. Man asmeniškai žymiai fainiau turėti mokytoją, kuri stengiasi, kad vaikai turėtų gražią aplinką ir stengiasi kartu su tėvais ją keisti, jei daugiau nėr kam, negus sėdi apsėdi apkiaustusi, nes tai jai neprikauso. Taip sakant apsi**kusi, bet žinanti savo pareigas
Mazule
QUOTE (kliopa @ 2004 10 13, 19:53)

Na jei kaip mokytoja rašai apie tai iš savo asmeninės patirties ir to ką jauti kalbėdama su savo mokinių tėvais blink.gif tai tikiuosi, kad mano vaikų kelyje tokių mokytojų mad.gif nepasitaikys.
Jei jau kalbama apie tai, kad mokytojai privalo skaudėti galvą dėl apsilupusių sienų ar neužkamšytų langų, tai ,manau, kad jai turi tas tiek pat mažai rūpėti kaip ir mokinių tėvams. Jos darbas tik mokyti. Kodėl ji turėtų rūpintis kad jūsų vaikams būtų švaru ar gera? Juk jus savo darbovietėse irgi remontu nesidarot. Man asmeniškai žymiai fainiau turėti mokytoją, kuri stengiasi, kad vaikai turėtų gražią aplinką ir stengiasi kartu su tėvais ją keisti, jei daugiau nėr kam, negus sėdi apsėdi apkiaustusi, nes tai jai neprikauso. Taip sakant apsi**kusi, bet žinanti savo pareigas

blink.gif
As apakus...
Neturiu ka pasakyt...
Darykit kaip darot - jei tik jums gerai.... huh.gif
Sunku kalbet su zmonem, kurie tarp eiluciu priskaito visokiu neamoniu...
Nu bet tyliu-tyliu....ir tikiuosi tavo vaiku mano klaseje nebus biggrin.gif
Mazule
Nu blyn vis delto pasisakysiu - net miegot negaliu kaip susibiesinau - kazkokia KLIOPA mane aps**ikusia isvadino... blink.gif
Jei kam idomu - mano klase mokykloje viena graziausiu - puikus remontas, langai, nauki suolai ir kedes - viskas aisku uz tevu pinigus, bet cia jau kita tema...Jei kas is teveliu paklausia, ar reikia kokios pagalbos - visada sakau NE, NES VISKA ISSIREIKALAUJU IS TU, KAS PRIVALO TAI DARYTI - STALIAUS, UKIO DALIES AR NET DIREKTORIAUS.
Tai ka - as bloga, apsi**ikusi mokytoja?
Tai blogai, kad pas mane vaikams visu pirma rupi mokslas, o ne mokytojos zurzimas apie tevus - atveskit kad padetu?...

Nu bet KLIOPAI tai leisciau grindis isplaut ar langus uzkamsyt - ziuriu nervu nelaikanti boba tongue.gif
dainele
mazules2 nuomone palaikau, kad ne mokytojai apie suolus ir langu kamshyma sukti galva. Tam yra mokyklu administrracija, kuria islaiko svietimas per pilieciu mokescius, ji ir turi pasirupinti mokyklos isvaizda ir mokymose baze.
Vakaruose, ( oteko gyventi ir dirbti ne vienoje valstybeje; siuo metu gyvenu JAV) mokyklos vadovybe ir administracija rupinasi mokymosi baze. Jei mato, kad biudzetas mazinamas, neuztex savivaldybes at valstybes pinigu, kiekviena mokykla ar kooperuojantis su kitomis, administracija iesko budu laisvojoj rinkoj surasti pinigu sponsoriu pavidalu. Kitais atvejais yra skiriami keli savaitgaliai metuose, kuomet vaikams duodama galimybe pasijusti mokyklos dalimi. Tuomet organizuojami vadinami klasiu "fundrising'ai" kuomet klases mokinai "uzdirba" pinigus plaudami mashnas uz dyka benzino kolonelese. Tuomet atvaziuoja ir tevai ir ju draugai "paremti" vakuciu iniciatyva, - kad jie nuplautu ju masinas. Is su surinktu pinigu didesne dalis skiriama mokyklai, kita dalis - vaikai pavaisinami restorane. Abi puses lieka patenkintos. Siaip man neteko nei Vokietijoje, nei Austrijoje girdeti, kad vaiku teveliu "socializacija" vyktu remontuojant klases ar jas svarinant-sildant ir t.t Tokie socialinai uzsiemimai dazniausia vyksta baznytinese bendruomenes, kur mielai "volunteriaujama" ,, nes daznai galima nurasyti ar sumazinti kazkokius mokescius.
Pati dirbau ne vienus metus destytoja viename is LT univeru: maciau kaip univerkes valdzia "tvarkosi" pinigus, kox ispustas administracinis aparatas, kurio nauda daznai budavo arti 0. O Univeras pastoviai verkia, kad neuztenka pinigu ir reikai kelti studentams mokescius.
Vzn, tiek darzeliu, tiek mokyklos vadovybe didesneje LT dalyje (valdisku m-klu, ne privaciu) nemoka ukiskai tvarkytis ir viska stengiasi uzmesti ant tevu peciu, o veliau ir univeras stengiasi padalinti "nasta" valstybei (moketojams) ir studentams ( vel tiems patiems moketojams tik is kt. puses)
Uola, keista man tavo pozicija skaitant tavo kai kuriuos postus, kuriame palieciama
liet. mokyklos sistema, konkreciai paciu mokytoju elgesys. Suprantu, tave, kad esant to luomo atstove, tau norisi besalygiskai ginti mokytojus ir vis stengtis paliesti mamu sazines stygas apeliuojant joms i "supratima". Atsimerk ir apsizvalgyk, nebegyvenam mes sovietmeciu, kada leninines talkos buvo privalomos ir viskas buvo daroma atbulom rankom. Suprantu, kad liet. mokytojai isgyvena psichologine krize, nes pagalaiu ir mokiniai igyjo siokias tokias teises, kurios anksciau neegzistavo, nes mokinys nebuvo laikomas zhmogumi. Suprantu, kad ta nostalgija besalygiskam mokytojo autoritetui dar labai gaji ir mokytojai vis dar tikisi is tevu/moklseiviu daug ka ispesti for granted...
Aciu Dievui, kad laikai pasikeite ir kad anksvciau ar veliau ir mokytojai ismox buti pileitiski o ne bailiai besilankstantys vadovybei, bet issireikalaus, kad ju darbo salygos butu humaniskos.
Linkiu tau sekmes kontempliacijoje, kad mokytoja nera visagale deive, prasytoja, tvarkytoja, vyresnybes padlaize, kad ji taip pat turi imtis atsakomybes ir pagaliau, kad musu visuomene, o tame tarpe ir mokiniu gyvenimas transformuojasi i laisvos rinkos diktuojamas salygas, prei kuriu privalo taikytis it "tamstos mokytojos" .
Uztenka idealizuoti, kur nereikia ir barshkinti pastoviai i mamu sazhine... mad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.