visi mazhi vaikai megdzioja suaugusius. matydami mama besitvarkanchia namie, gaminanchia valgyt, teti remontuojanti televizoriu, jie butinai nori "padeti". kaip reaguojate i mazhuju "pagalba"?
Mano Kleo man tikrai daug padeda.
Pvz. iš nešvarių skalbinių krepšio išima drabužėlius, nuneša į skalbimo mašiną. Tą patį daro, jei randa kokį drabužėlį? besimetantį ant grindų Po skalbimo viską išima iš skalbimo mašinos ir suneša man, kad sukabinčiau džiovykloje. Labai mėgsta daryti mamai kavą. Pastatau puodelį ant kedės, duodu jai šaukštuką ir dvi bonkutes - vieną su kava, kitą su cukrumi. Pati atidaro ir įdeda į puodelį lygiai po 2 šaukštus kavos ir cukraus. Dar kartais duodu Santa Masia cinamono įndelį - moka pabarstyti į kavą. Po "mažo reikalo" atlikimo, būdama geros nuotaikos, gali pati nunešti puoda į tualetą arba į vonią. Padeda rasti įvairius daiktus, jei nerandu TV pulto ar raktų nuo auto Gal tiek... Mums 1 metai ir 11 mėn.
Mano maziui 1.7 metai.
Kokius "darbus" dirba? - Jei pritrupina ant grindu, butinai atsinesa sluota ir siupeliuka ir "pasluoja" (aisku, daugiau prisiukslina, bet labai grazu ziureti); - padeda mamai is skalbimo masinos rubus isimti ir sudeti (ir kartais dar balkone padavineja rubelius, kad as padziauciau); - Ijungia televizoriu -Megsta pripilti bide vandeniu ir koki gera drabuzeli isskalbti (daznai reikia saugoti , kad to nepadarytu - Megsta dulkes valyti su skudureliu, jei ir as valau. Niekada nedraudziu siu darbu dirbti, nes veliau turbut reikes paciai prasyti, kad ka nors padetu
smagu! o kaip jums pavyxta sugalvoti vaikams aplinkai saugiu darbu?
Nieko nereikia mums galvoti.
patikek, jie patys randa ka cia "naudingo" ir nelabai nuveikti Niekada smecialiai vaiko nepratinau kazko dirbti. Jie tiesiog ziuri ir megdzioja
matai, manishkis jau trimetinis ir man tenka tikrai kurybishkai suktis, kad jo pagalba pridarytu kuo mazhiau zhalos o kai jie dar abudu su broliu man i pagalba ateina, tai jau visai geda prisipazhinti, bet kartais mano nervai tokios ju pagalbos neatlaiko
labai netgi suprantu! As irgi kartais sukandusi dantis vaikstau. Reikia kenteti
2.7 mėn. Vasara moka sumaišyti blynams tešlą (nuo pradžios iki galo), padaryti kavą savaitgalio rytais (karštą vandenį įsipilame patys), padaryti kotletukus, bando skusti bulves (pirkau skustuką), plauna grindis, šluosto dulkes, sudeda drabužius į skalbimo mašiną ir supila miltelius (aš parodau kiek), plauna indus (mama tuo metu stovi šalia su skuduru ir skubiuoju būdu semia vandenį nuo grindų, kad neužtvindytume kaimynų
1.4 mėn. Vakaris bando viską daryti kaip sesė, tačiau geriausiai išeina šluoti grindis, siurbti kilimus, šluostyti dulkes, pripilti miltelių į skalbimo mašiną. Ruošti maisto kartu dar nesiveržia (šiaip ar taip dvi moteriškės darbuojasi), bet mielai stovi šalia ir žiūri
vajeezau mamos, kokios jus shaunuoles
na, mano nervai atlaiko tokia pagalba: 3.6 metu benas siurba su siurbliu (svariai 1.3 metu gustas shluosto dulkes ir grindis, nesha daiktus padeti i vieta, nesha shiukshles i shiukshliu kibira (po to, zhinoma, shiukshliadezhej gali rasti idomiu dalyku bet man kartais galva neishnesha, kai benas valanda duzgina siurbli arba staiga uzhsimano valyti langus kaip jum pavyxta susitvarkyti su pagalba ne vietoj ir nelaiku?
Va va, Ragnez, man su ta šiukšliadėže irgi cirkų buvo:))) Iš namų pradėjo dingti arbatiniai šaukšteliai.
gerai, kad vasara baigesi, nes musu lelius, budamas balkone viska ka rasdavo pro ji ir ismesdavo. Mes su vyru grizdami is darbo butinai praeidavome pro balkonus, kad surigti visokius saukstus, samcius ir kitus daiktus, pasipainiojusius leliaus kelyje
Na maniske tai ypac megsta kiausiniene plakt. Stala valyt (isskirtinai savo) ir grindis sluot ir plaut. Padet man tvarkyt stalcius: pagalba pasireiskia taip: atidaromas stalcius, isverciami rubai ant zemes ir kvieciama mama sudet.
Megsta batus deliot, rusiuot ir i vietas det, kompa "tvarkyt", alaus butelius i maisus kraut, kad tetukas isveztu, praustis pati ir prausti zaisliukus, kuo didesnis ir pukuotesnis zaisliukas, tuo labiau mums patinka ji praust.
Maniskis (1m.5men.) sluoja su sluotele grindis, siurbia, sluosto dulkes, "plauna" indus. Vakar atsineses is vonios skudura isvale savo balute
Kieme grebia lapus, sluoja takelius, nesioja malkas. Ir panasiai kaip Summer mazulis - surenka visas siukslytes. O pries pora savaiciu ledaineje Soprano vale langus...
O mano tvarkinguolis tvarkosi savo zaisliukus vakarais, bet daznai kviecia ir mane pagalbon
Labiausiai patinka, kai vaikstant lauke, puola pakelti numesto ledu popierelio ir nesa i artimiausia siuksliadeze, moralizuodamas, mol, negelas dede numete
Maniske paduoda man skalbinius is skalbimo masinos, o as dziaunu.
Pasiemus skudureli valo dulkes. Susukuoja mane ir nuvalo man nosyte. O vakar neblogai "padejo": as pasidariau kavos ir puodeli pastaciau toleliau ant stalo. Kazko ieskau spinteleje ir girdziu, kaip uz manes zuja Smilte pasiemusi pakeli tirpios kavos ir sneka: "padarysiu kavos, padarysiu kavos". Tik girdziu "sliukst" mano kavos puodelis ant stalo... Gerai, kad neapsiliejo. Ji yra ismokyta neimti puodeliu su gerimais, bet matyt pagalvojo, kad puodukas tuscias... Teko plaut grindis, staltiese ir daryti nauja kava :-)
Dar pamirsau pasigirti, kad kai turim sveciu, Augustas visada noriai nesa ant stalo lekstutes su vaisemis, jei jos nelabai sunkios, o po viskam padeda sunešioti indus i virtuve
Maniskis irgi visus panasius darbus padeda nudirbti. Be jusu paminetos pagalbos, Poviliukas dar labai megsta ... dziovinti mamai plaukus
Na, cia paskaiciau apie Jusu darbininkelius, ir manau, kad maniske tikra caraite... Jai dabar 1,4 m.
Valo savo stala su skudureliu (arba pampers servetele, kuria nudziauna kai tik gauna priejima prie dezutes), bando darbutis sluota, kai siurbiu kilimus irgi prisideda: ara nusitverusi uz gali bruzina, arba ta pati daro su savo stumdomu zaisliuku. Paprasyta ismeta siuksle i siuksliadeze, paduoda daiktus, skalbinius, sudeda knygas (savo pacios isverstas) i lentyna. Megsta mane pamaitinti sauksteliu. Labai megsta valytis rankas ir veiduka (ta pacia pampers servetele). Na, langu nevalo... Nes nei karto nemate mamytes taip darant... O butu smagu.
Maniškį labiausiai domina kulinarija
Dar mėgsta siurbti kilimus, šluoti grindis, "tvarkyti" savo drabužėlių spintelę, sudėti - išimti skalbinius iš skalbyklės...... visuomet pasidžiauna savo kojinytes Būtų gerai, kad ir po 5-10 metų visi šie darbai jam teiktų malonumą
Labai matytas vaizdelis Pas mus pradejo irgi dingti sauksciukai. Galvoju, nu kur jis juos kisa?... Kol issiaikinau, kitaip sakant, viena karta netycia uztikau... - siukslineje... Bet is viso rinkinuko buvo like tik 2 sauksteliai
Gerai, tvarkytis tai padeda,viska megdzioja
Bet tik tada kai pats to nori!!! O vat kaip ji priversti tvarkytis kai mamyte papraso?!
priversti greichiausiai nepavyks. be to, sukursi neigiamas asociacijas su tvarkymusi, ir vaikas ish viso nebenores tvarkytis. apie tai ir yra shi tema - kaip neatmushti vaikams noro padeti daryti buities darbu - juk jie nori! - nors ju pagalba konkrechiu momentu tik trukdo. o shiaip, jei nori, pavyzdzhiui, kad tavo mazhasis susitvarkytu zhaislus - pradek pati tvarkyti ir kviesk ji prisijungti. tokiems mazhuliams svarbesnis pavyzdys, o ne zhodzhiai. ir dar gerai butu, kad tas tvarkymasis butu itrauktas i kasdienini rituala - pvz, susitvarkom zhaislus, valgom vakariene, prausiames, klausom pasakeles ir einam miegot... dar svarbu, kad visa tai vyktu tuo pachiu laiku, kitaip nieko nebus. sekmes!
Na, cia tai jau teorijos, Ragnez... Jeigu maniskio paemus uz pakarpos "nepaprasyciau" susirinkti zaislu, tai as galeciau rinkti juos nors ir visa nakti - nieks man i pagalba nesiteiktu ateiti. Galeciau ir graziuoju ir piktuoju zadinti vaiko "solidaruma", taciau "susirinkime zaislus" liktu tik mano reikalas... Geri pavyzdziai neuzkrecia...
chia ne teorijos. ash taip darau su savishkiais. yra dar viena salyga, kurios nepaminejau. benui skaitydavom pasakele arba rodydavom filmuka tik tada, kai zhaislai budavo sutvarkyti. jeigu zhaislu tvarkymas uzhtrukdavo - atitinkamai trumpejo pasaka arba filmukas. arba ish viso pasakai nelikdavo laiko. taip dirbom apie menesi - ir ginchu del zhaislu tvarkymo beveik nebeliko. deja, atejo atostogos, vaikus palikom pas mochiute ir visa tvarka ishiro. reikes viska vel pradeti ish pradzhiu jeigu tu dabar ish tvarkymosi padarysi kova - vaikas visada prieshinsis tvarkymui ir kuo toliau, tuo sunkiau bus ka nors pakeisti. ish savo vaikystes prisimenu, kad man atrodydavo beprasmishka delioti zhaislus i vieta - nes vis tiek juos rytoj ishversim. kam gaishti laika ash dar kaip ash, kaip vyriausia buvau ishmokinta tvarkos, o mano broliams tai taip ir liko laiko gaishimas... tiesa, dar viena salyga - jei liepi vaikui tvarkytis, turi ir pati taip elgtis, ty. pasideti savo daiktus i vieta. nes vaikas mokosi butent ish pavyzdzhio, o ne zhodzhio - kaip elgiesi tu, taip elgiasi ir jis. bet visa tai jau off topic. kalbam apie pagalbininkus
Mano pagalbininkes naujas pasiekimas: vakar issiskalbem savo rubelius buvusius vonioj ir ant saves vienu metu
Cia tai geras!!!
Maniskis tai: 1.padeda kloti lovas 2.su pasididziavimu ismeta privaryta pampersa 3.sluosto dulkes ( nuo visko) 4.Supyle savo sultis i vazona (nes girdejo kaip mamyte aiskina, kad gelytes gerti nori Na ir kaip pas visas dar daug daug visokeriopos "pagalbos" namu ruosoje
gustas (1.4 metu) shiandien nurinko nuo muzikinio centro rankeneles ir ishmete i shiukshliu kibira
TEGYVUOJA TVARKA NAMIE
Vaikinui tuoj tuoj VIENERI suėjos,tai jau perėjom į jūsų skyrelį.
Vaikiukas dar gyvenime nelabai susipratęs,tai mamytei labai mėgsta "padėti":aš dedu drabužius į skalbyklę-jis lauk traukia; skutant bulvytes-mamai reikia skubiai padavinėt neskustas,kol apkraus iki ausų;
mano zuikis rigi "pasitvarko"
tai grindis su sultimis isplauna, tai siuksliu deze perrusiuoja na o geriausias darbas padeti teveliui is indaploves lekstes iskraustyt a, dar viena karta zuvytes "pasere", nu tai teko vel apsilankyt kikoj......
Maniskis irgi megejas mamytei padeti:
-ir tesla pamaisyti -ir grindis pasluoti(pries tai buna zemes is geles ismetes) - pasiurbti(jei neijungtas,ijungto dar bijo) -pakalt,varzteli isukt(aisku bandyt) -duris atrakint -Skalbinius idet/isimt is skalbimo masinos O jei ko mamyte papraso daryti,o jis ne nuotaikoj--tuoj sako--Nenoriu! Ir ka tu padarysi!?
Na maniskis tai siandien super pagalbininkas,kaip tycia viska daro,as tvarkau viena kambaris viska sutvarkau, kai nueinu tvarkyt kita, tai jis padaro savo tvarka tame kambary kur as pries tai dariau,nekreipiau demesio,kol nesutvarke jis 3 kambariu, bei kai sutvarkiau virtuves spintele, ir atejus pamaciau, kad vel viskas is jos iskrauta, tai ojojoj, nelabai man jau tada juokas beeme
O geras.
Na jei pradėčiau vardinti ką ji man padeda, tai pabostų skaityti. Svarbiausia: šluoja grindis, minko tešlą, suberia į mikserį produktus ir t.t. Bet turiu vieną pastebėjimai. Aišku, reikia skatinti, bet charakterio nepakeisi
Mano grazuole visada padavineja skalbinius, t.y. padeda juos isdziaustyt
Mano merginą 17 mėn. ir ūkio darbai baisulingai traukia
Kiaušinienę pusryčiams plakasi pati. Ne kartą teko man tą kiaušinienę nuo grindų skudurėliu rinkti Radusi kokį rūbą ant grindų labai stengiasi suvynioti ir grūda į artimiausią stalčių Šiandien pirmą kartą pati susitvarkė savo žaislų kampą Žodžiu labai veikli panelė. Dabar jau prasideda apsirenginėjimų/nusirenginėjimų periodas
Paskaicius apie pagalbininku darbelius prisimenu ir saviski. kai kuriuos darbelius ir mes dziaugsmingai atliekame, iki kitu dar reikia paugeti.
Nors tikriausiai daugelis mamyciu sutiks, kad i sias pagalbas ziurime sukandusios dantis( Kai pagalvoji jog ta pati darba gali atlikti daug greiciau ir be terlioniu.) Kartais ir kameros po ranka ieskome, kad uzfiksuoti mazuju pastangas ( pavizdziui klojant dvigule lova). [Noriu visoms palinketi daug ir begalines kantrybes]
Padeda man, padeda
O tėčiui kaip padeda, tai savo įrankių ilgai ieško
Abu pas mane labai nori dirbti, bet susipeša dėl to, kuris indus plaus ar kilimą siurbs, tai kartais būna vargas. Aišku, svarbiausia pastangos, norsw mamytėms ir nervus kainuoja
Manoji irgi mamytės didžiausia pagalbininkė
OI,turiu pagalbininka tai turiu,viska "padeda" daryti.
QUOTE Va va, Ragnez, man su ta šiukšliadėže irgi cirkų buvo:))) Iš namų pradėjo dingti arbatiniai šaukšteliai. Detektyvo pabaiga buvo geresnė nei knygoj. Vieną kartą pagavau savo metant arbatinį šaukštelį į šiukšlių maišą... Oi, kam sauksteliai dingo, o as jau keli menesiai nebeturiu savo mobilaus telefono, įtariu jo likimą O mes dirbam irgi daug, labbbbbbbai daug
Mano mazoji pagalbininke nuolatos stengiasi padeti
pagalbininkas bezdzioniukas
skudura ima nuo kriaukles ir valo grindis, padeda man stumt siurbli, o paskui slanga nesa iki sandeliuko, lekste kartais i virtuve nesa po valgio kaip as suprantu, svarbiausiai neatbaidyti nuo "darbu", kad paskui neverkti pacioms, prasant susitvarkyti
maniskiui 2.3metuku,jau geras puse metu kai mes tvarkomes kartu - laistom geles,valom dulkes,sluoja,siurbliuojam,dziaustom drabuzius,einam lyginti,jis nunesa drabuzius i kambari ar virtuve,indus padeda isplauti,bulves pjaustom,plaunam ir t.t net kaime malkas abu nesem,pastaciau jam kibira ir jis ten dejo,kol prideda pilna.labai faina tureti toki pagalbininka
Padeda daug, kaip ir jums visoms
Labiausiai džiaugiuosi, kai išmeta į šiukšlių dėžę savo sauskelnes arba paprašytas atneša savo tapkytes
mano mažiukas labai mėgsta man padėti.Ypač kai mato,kad aš neturiu ką veikti tada jis staigiai suvelia visa butą
Pvz;kartu grindis plaunam,dulkes valom,tešlą maišom ir begale kitokių darbų atliekam
Na mano dar labai mazas,bet irgi jau turi potrauki dulkiu siurbliui.Beveik kasdien rodo i siurbli ,ir praso,kad ji istraukciau.dar kaip ir daugeliui vaikuciu patinka "atrinkineti" skalbinius,ir "sluostyti" dulkes
kaip matau dažniausiai vaikučiai mėgsta padėti mamoms su skalbiniais, kaip ir musiškis(1,5) visada mamai padeda atrinkti rubelius i skalbyklę, o kai baigia skalbt tai pirmasis skuba traukt viską
|