Turiu dvi dukrytes. Vyresnioji 4,5 m. turi labai negera įproti nuėjus į svečius visur landžioti. Lenda į spintas , į stalčius vienu žodžiu visur kur įmanoma.
Laba diena mamytės,
Turiu dvi dukrytes. Vyresnioji 4,5 m. turi labai negera įproti nuėjus į svečius visur landžioti. Lenda į spintas , į stalčius vienu žodžiu visur kur įmanoma. QUOTE(Aideta @ 2006 11 10, 12:42) Laba diena mamytės, Turiu dvi dukrytes. Vyresnioji 4,5 m. turi labai negera įproti nuėjus į svečius visur landžioti. Lenda į spintas , į stalčius vienu žodžiu visur kur įmanoma. Man cia viena labai sauni mamyte pasake (nes ir maniskis taip karts nuo karto padarydavo), kad vaikui svetima aplinka, o ten kur svetima - nesaugu, tai jis ir bando ja pazinti. Antra, labai gerai su vaiku susitarti, sugalvoti, kokia logiska nelabai tinkamo elgesio pasekme (matau jau 4.5), na tarkim, jei lis, jei rankyciu netures kur det, tai po kiekvieno ranku kisimo ten kur nereikia, tures tas rankytes ant stalo padejes pvz 3min pasedet (gal ir 10 kart reiks pasodint, bet kai vaikas pamatys, kad po ispejimo, o is pradziu butina ispeti, seka pasekme, bet VISADA seka), nebelis, nes dazniausiai, sudraudziam, bet ir kas, juk 0 tas draudimas vertas be pasekmiu, ne zodiniu pasekmiu, vaikai daug aiskiau suvokia veiksma. P.S. zinau, kad sunku taip nuosekliai, bet labai verta
Mano vaikis svečiuose taip nesielgia, tačiau jei imasi kokios nederamos veiklos, tiesiog paklausiu ar jam patiktų jei pas jį atėję tie žmonės taip darytų. Ketverių metų vaikas jau didelis. Turėtų suprasti aiškius draudimus.
QUOTE(Yo-yo @ 2006 11 10, 17:20) Mano vaikis svečiuose taip nesielgia, tačiau jei imasi kokios nederamos veiklos, tiesiog paklausiu ar jam patiktų jei pas jį atėję tie žmonės taip darytų. Ketverių metų vaikas jau didelis. Turėtų suprasti aiškius draudimus. Bet kad labai jau daznai tie "jei ateitu, ir jei darytu", "jei" vaikams neveikia, kas butu, jeigu butu ir pan. , as kai taip isvedzioju, mano vaikas paklauso net ir 5 min, o tada ir sako, na o dabar jau vis tiek duok ta saldaini manau, kad 4m. vaikas pakankamai didelis, kad suprastų draudimus. Jūs turėtumėte prieš einant aptarti vaiko elgesio taisykles ir kas bus, jei nesilaikys. Svečiuose beliks priminti tai, ką susitarėt. O leisti vaikui daryti tai, ką jis nori, ypač jei tai nepatinka šeimininkams, nederėtų. Savo namuose jūs laikotės savų taisyklių, o kitų namuose turėtumėt atsižvelgti į tų namų taisykles. Iš vaiko tėvai turi išreikalauti, kad klausytų ( kiekvienas sau priimtinais būdais). O antraip, kaip sako psichologai, kas šeimoje "viršininkas", jūs ar vaikas? Jei vaikas, tai formuojasi gana pavojinga situacija. QUOTE(norako @ 2006 11 10, 16:03) . Antra, labai gerai su vaiku susitarti, sugalvoti, kokia logiska nelabai tinkamo elgesio pasekme (matau jau 4.5), na tarkim, jei lis, jei rankyciu netures kur det, tai po kiekvieno ranku kisimo ten kur nereikia, tures tas rankytes ant stalo padejes pvz 3min pasedet (gal ir 10 kart reiks pasodint, bet kai vaikas pamatys, kad po ispejimo, o is pradziu butina ispeti, seka pasekme, bet VISADA seka), nebelis, nes dazniausiai, sudraudziam, bet ir kas, juk 0 tas draudimas vertas be pasekmiu, ne zodiniu pasekmiu, vaikai daug aiskiau suvokia veiksma. Na gal kiekvienam vaikui savi metodai. Jauciu mano berniukas tokį drausminimo būdą priimtų kaip žaidimą. Tų rankyčių tikrai nelaikytų ant stalo nustatytą laiką. O kaip priverst? Turbūt palaikytų truputį ir gaudyt tektų išdykėlį. Lieku prie nuomonės kad draudimas turi būt konkretus: negalima. Negalima todėl, kad... Neklausai? Renkamės šmutkes ir kulniuojam namo. Nors pati iš savo vaikystės labai gerai pamenu tą jausmą, kuris užplūsdavo įlindus į tetos komodos stalčius- akys apraibdavo lyg Sezamui atsivėrus. Arba tetos palėpės lobynai... Nors tikrai nieko gero ten nebūdavo. Stalčiuose broškės ir karoliai, o palėpėj seni žurnalai Jaučiu vaikai besiknisdami po svetimas teritorijas išgyvena malonų atradimo jausmą. Mažieji atradėjai! QUOTE(Aideta @ 2006 11 10, 05:42) Laba diena mamytės, Turiu dvi dukrytes. Vyresnioji 4,5 m. turi labai negera įproti nuėjus į svečius visur landžioti. Lenda į spintas , į stalčius vienu žodžiu visur kur įmanoma. 4.5 metų tai ne 2. Prieš einant į svečius perspėčiau, jei landžios, šausim namo ir negaus to ir ano. Ir savo perspėjimą vykdyčiau jei pradėtų landžioti. Daryti kažką būtina, nes taip gali nustoti kviestis žmonės QUOTE(Taurė @ 2006 11 11, 06:42) 4.5 metų tai ne 2. Prieš einant į svečius perspėčiau, jei landžios, šausim namo ir negaus to ir ano. Ir savo perspėjimą vykdyčiau jei pradėtų landžioti. Daryti kažką būtina, nes taip gali nustoti kviestis žmonės Bet taip gali nustoti ir svečiuose lankytis Mano problema ta, kad randu žaisliukus parsineštus iš darželio...arba iš pusbrolio namų Gal kas ką patarsit? QUOTE(Getter @ 2006 11 11, 09:05) Bet taip gali nustoti ir svečiuose lankytis Mano problema ta, kad randu žaisliukus parsineštus iš darželio...arba iš pusbrolio namų Gal kas ką patarsit? Gal tada ir nereikia lankytis, jei nesusitvarkoma su problema ?
Tokiu bedu pas mus kol kas nebuvo
Pas mus kitas bajeris sveciuose. Aisku juokingas palyginus su anksciau mamu aprasytomis bedomis, bet vistiek kartais keistai atrodo, kai vaikas sveciuose kimste kemsa vaises, lyg namie ji pusbadziu laikytume, ar kokiu meslu maitintume QUOTE(oregano @ 2006 11 11, 15:53) Tokiu bedu pas mus kol kas nebuvo Pas mus kitas bajeris sveciuose. Aisku juokingas palyginus su anksciau mamu aprasytomis bedomis, bet vistiek kartais keistai atrodo, kai vaikas sveciuose kimste kemsa vaises, lyg namie ji pusbadziu laikytume, ar kokiu meslu maitintume
Na tas aptarimas pries einant i svecius tai tikrai neveiksmingas,nes vaikas uzsizaides pamirsta visus draudimus,ne tik 4 metu vaikas,bet net ir 9 metu
QUOTE(Aideta @ 2006 11 10, 11:42) Laba diena mamytės, Turiu dvi dukrytes. Vyresnioji 4,5 m. turi labai negera įproti nuėjus į svečius visur landžioti. Lenda į spintas , į stalčius vienu žodžiu visur kur įmanoma. Nepastave viena taip,mano dukra daro ta pati.Einu tik tien kur yra tokio pat maždaug amžiaus vaikai,ir teveliai žino visus tokius elgesio niuansus QUOTE(jolita.martyna @ 2006 11 19, 02:08) Na tas aptarimas pries einant i svecius tai tikrai neveiksmingas,nes vaikas uzsizaides pamirsta visus draudimus,ne tik 4 metu vaikas,bet net ir 9 metu UJ MANO ketutrmetis pupulis tai kai sedim prie stalo kartais ikisa pirstus i cukrine o tada juos nulaizo. uztvoju per pirstelius ir nurimsta. Deimantute tai sedi santuri.saldainius valgo.zurnaliukus paskaito...
Na mes kai nueinam tai mano mažius taip nesinaršo, tik po žaislus duodasi
QUOTE(Aideta @ 2006 11 10, 13:42) Lenda į spintas , į stalčius vienu žodžiu visur kur įmanoma. Vaikiškai skamba pasiteisinimas, kad nežinai ką daryt. Vienareikšmiškai - NEGALIMA, ir nereikia eiti paskui ir žiūrėti, į kur dar jis įlįs. Draugai kiek per kuklūs žmonės. O aš tai pasakyčiau - arba baigiat "kratą", arba einat namo. Kam tie nemalonumai
gera temele cia radau, tikrai....mano pypliukui 3 metai, na jis sveciuose tai nesiknisa (bent jau kol kas) po svetimus daiktus bet bent jau kiek einam pas kuminus tai visus valdymo pultelius susirenka kiek randa, landzioja ten atgal, visaip stengiasi atkreipt demesi i save 24 val per para
QUOTE(Aideta @ 2006 11 10, 12:42) Laba diena mamytės, Turiu dvi dukrytes. Vyresnioji 4,5 m. turi labai negera įproti nuėjus į svečius visur landžioti. Lenda į spintas , į stalčius vienu žodžiu visur kur įmanoma. QUOTE(Getter @ 2006 11 11, 16:05) Bet taip gali nustoti ir svečiuose lankytis Mano problema ta, kad randu žaisliukus parsineštus iš darželio...arba iš pusbrolio namų Gal kas ką patarsit? Nugi labai paprasta: einat į svečius, nupirkit ta proga, kokį nors žaislą, ar daiktą. Kad svečiuose (ypač jei ten nėra vaikų) turėtų ką veikti. Naują žaislą, kaip žinia, ilgai galima rakinėti ir žiūrinėti, o tėveliai per tą laiką pasisvečiuoti spės
Na jei jau tokios paprastos problemos tėvai patys neišsprendžia, tai jau tada aš neičiau į tuos svečius...Nes jei man toks vaikas atėjęs landžiotų po mano stalčius, tai tikrai tokių svečių vengčiau..Man tai išvis iškilo klausimas, o kaip drausminat tokiais atvejais?Kažkaip atrodo, kad vaikas vadovauja..
as visdelto manau kad viskas priklauso nuo tevu,pati du turiu ir susitvarkau ir labai nemegstu jei atvyke pas mane i svecius kitu vaikai lenda kur nereikia
manau veikas turi suvokt, kad namai ne JO, ir bent kažkiek valdytis.
Na man visi sako kad mano vaikai auksiniai, bet kazkodel namie is ramiu, gerai isaukletu vaiku jie tampa monstrais
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 17, 22:25) Nugi labai paprasta: einat į svečius, nupirkit ta proga, kokį nors žaislą, ar daiktą. Kad svečiuose (ypač jei ten nėra vaikų) turėtų ką veikti. Naują žaislą, kaip žinia, ilgai galima rakinėti ir žiūrinėti, o tėveliai per tą laiką pasisvečiuoti spės visiska nesamone Jau nuo mazens vaika reikia aukleti, kad ne tik sveciuose, bet ir namuose negalima lysti visur, kur tik jis nori. Man pvz kaip mamai butu labai geda,jei mano vaikas sveciuose visur knistusi ir lystu po stalcius,spintas - pasiimciau vaika ir atsiprasius mauciau laukt. O kaip sveciui man irgi labai nepatiktu,kad mano namuose butu daroma "tvarka" - vaiku kambaryje - prasom, zaiskit i valias, bet listi po mano asmeninius daiktus QUOTE(vannilė @ 2008 05 24, 17:21) visiska nesamone Jau nuo mazens vaika reikia aukleti, kad ne tik sveciuose, bet ir namuose negalima lysti visur, kur tik jis nori. Man pvz kaip mamai butu labai geda,jei mano vaikas sveciuose visur knistusi ir lystu po stalcius,spintas - pasiimciau vaika ir atsiprasius mauciau laukt. O kaip sveciui man irgi labai nepatiktu,kad mano namuose butu daroma "tvarka" - vaiku kambaryje - prasom, zaiskit i valias, bet listi po mano asmeninius daiktus
mes kai nueiname i svecius sedi salia,bet kai prisipranta tada eina su zaislais zaisti,visur ziurineja
Dazniausiai kur lankomes nera vaiku,tai mes is namu pasiemam zaislu,tai dukra turi kas veikt
9men sunus nebijo svetimu ir sveciuose labai linksmas buna
[quote=*liolka*,2008 05 24, 16:21]
visiska nesamone nebūtinai naują, galima paimt ir seną, bet su kuriuo vaikas užsiimtų. pvz. piešimo sąsiuvinį. [QUOTE]Jau nuo mazens vaika reikia aukleti, kad ne tik sveciuose, bet ir namuose negalima lysti visur, kur tik jis nori. Man pvz kaip mamai butu labai geda,jei mano vaikas sveciuose visur knistusi ir lystu po stalcius,spintas - pasiimciau vaika ir atsiprasius mauciau laukt. O kaip sveciui man irgi labai nepatiktu,kad mano namuose butu daroma "tvarka" - vaiku kambaryje - prasom, zaiskit i valias, bet listi po mano asmeninius daiktus [/quote] [/QUOTE] iš vaikystės prisimenu vieną tokią nerealią tetą, kuri man leisdavo knistis po jos komodą. ir drabužius pasimatuodavau, ir papuošalus. o laimės buvo pilnos kelnės dėl to nedarau tragedijos jei svečių vaikai knisa. aišku ne bet ką, bet tai kas nepavojinga ir negenda. pvz. batų dėžę. kol visus pasimatuoja ir pavaikšto vienu žodžiu -- bus taika, bus ir tvarka
maniskiui 4,matot liniuotei
QUOTE(Margarita 25 @ 2007 05 17, 12:51) NATURALU JUK VAIKAS IDOMU KITU VAIKU ZAISLIUKAI NAUJOVE VAIKUI KITOKIE NEI JO Papildyta: QUOTE(- hal - @ 2010 06 09, 14:49) maniskiui 4,matot liniuotei NA VAIKAS LENDA,MAMA NET NEREGUOJA TAI KA AS ZINAU,NORECIAU PO 10METU APIE TOKI VAIKA ISGIRSTI KARTAIS NERODYS ZINIOSE KRIMINALU RUBRIKOJ QUOTE(Aideta @ 2006 11 10, 12:42) Laba diena mamytės, Turiu dvi dukrytes. Vyresnioji 4,5 m. turi labai negera įproti nuėjus į svečius visur landžioti. Lenda į spintas , į stalčius vienu žodžiu visur kur įmanoma. Mano vyro draugų mergaitė (mzd. 6 metų) taip elgiasi, atėjusi su tėvais pas mus pradeda darinėti sekcijos dureles, spintą, perdėlioti daiktus. Turiu polinkį į pedantiškumą, ir man toks jos elgesys nepatinka. Manau, kad mergaitė pakankamai didelė, kad susivoktų, kaip dera elgtis namuose, o kaip svečiuose. Įdomiausia man tėvų reagcija į dukrą, jie sako mums, kad mes jai pasakytume nelandžioti prie mūsų daiktų, tarti tai mūsų pareiga ją auklėti. Manau, jos elgesio priežastis-užsiėmimo neturėjimas. Tėvai svečiuose ją palieka sau, nepaima jos žaislų, tai vaikas ir dykinėja. Ir juokingiausia, kad tie draugai ateina pas mus į svečius ir tikisi, kad mes auklėsime jų dukrą. Stengiuosi, kad vyras kviestųsi juos kuo rečiau QUOTE(Gabriete @ 2010 06 09, 19:17) Mano vyro draugų mergaitė (mzd. 6 metų) taip elgiasi, atėjusi su tėvais pas mus pradeda darinėti sekcijos dureles, spintą, perdėlioti daiktus. Turiu polinkį į pedantiškumą, ir man toks jos elgesys nepatinka. Manau, kad mergaitė pakankamai didelė, kad susivoktų, kaip dera elgtis namuose, o kaip svečiuose. Įdomiausia man tėvų reagcija į dukrą, jie sako mums, kad mes jai pasakytume nelandžioti prie mūsų daiktų, tarti tai mūsų pareiga ją auklėti. Manau, jos elgesio priežastis-užsiėmimo neturėjimas. Tėvai svečiuose ją palieka sau, nepaima jos žaislų, tai vaikas ir dykinėja. Ir juokingiausia, kad tie draugai ateina pas mus į svečius ir tikisi, kad mes auklėsime jų dukrą. Stengiuosi, kad vyras kviestųsi juos kuo rečiau NA TOKIU SVECIU AS IRGI NELABAI NORECIAU! Papildyta: QUOTE(fiona35 @ 2008 05 24, 17:59)
Hmmm.
Landžioja po spintas tik kai slėpynių žaidžia
Mano sesers vaikas ,kai buvo treju-ketveriu metu atvaziaves landziodavo po spinteles,spintas...,net buvo neklauses paemes mano vaiko sutaupytus pinigelius
|