Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko elgesys svečiuose
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Aideta
Laba diena mamytės,
Turiu dvi dukrytes. Vyresnioji 4,5 m. turi labai negera įproti nuėjus į svečius visur landžioti. Lenda į spintas , į stalčius vienu žodžiu visur kur įmanoma. blush2.gif Draugai kreivai žiuri, aš ir sudraudžiu ir paaiškinu kad negražu, tačiau kita karta vėl tas pats. verysad.gif Keisčiausiai kad namuose taip nesielgia. Bijau kad kita karta neraščiau namuose kokį ne savo daiktą. Gal galit ką nors patarti. Tirai esu pasimetusi ir nebežinau ko griebtis. Lauksiu atsakymu!!!!
norako
QUOTE(Aideta @ 2006 11 10, 12:42)
Laba diena mamytės,
Turiu dvi dukrytes. Vyresnioji 4,5 m. turi labai negera įproti nuėjus į svečius visur landžioti. Lenda į spintas , į stalčius vienu žodžiu visur kur įmanoma.  blush2.gif Draugai kreivai žiuri, aš ir sudraudžiu ir paaiškinu kad negražu, tačiau kita karta vėl tas pats.  verysad.gif  Keisčiausiai kad namuose taip nesielgia. Bijau kad kita karta neraščiau namuose kokį ne savo daiktą. Gal galit ką nors patarti. Tirai esu pasimetusi ir nebežinau ko griebtis. Lauksiu atsakymu!!!!
*

Man cia viena labai sauni mamyte pasake (nes ir maniskis taip karts nuo karto padarydavo), kad vaikui svetima aplinka, o ten kur svetima - nesaugu, tai jis ir bando ja pazinti.
Antra, labai gerai su vaiku susitarti, sugalvoti, kokia logiska nelabai tinkamo elgesio pasekme (matau jau 4.5), na tarkim, jei lis, jei rankyciu netures kur det, tai po kiekvieno ranku kisimo ten kur nereikia, tures tas rankytes ant stalo padejes pvz 3min pasedet (gal ir 10 kart reiks pasodint, bet kai vaikas pamatys, kad po ispejimo, o is pradziu butina ispeti, seka pasekme, bet VISADA seka), nebelis, nes dazniausiai, sudraudziam, bet ir kas, juk 0 tas draudimas vertas be pasekmiu, ne zodiniu pasekmiu, vaikai daug aiskiau suvokia veiksma.
P.S. zinau, kad sunku taip nuosekliai, bet labai verta thumbup.gif
Yo-yo
Mano vaikis svečiuose taip nesielgia, tačiau jei imasi kokios nederamos veiklos, tiesiog paklausiu ar jam patiktų jei pas jį atėję tie žmonės taip darytų. Ketverių metų vaikas jau didelis. Turėtų suprasti aiškius draudimus.
norako
QUOTE(Yo-yo @ 2006 11 10, 17:20)
Mano vaikis svečiuose taip nesielgia, tačiau jei imasi kokios nederamos veiklos, tiesiog paklausiu ar jam patiktų jei pas jį atėję tie žmonės taip darytų. Ketverių metų vaikas jau didelis. Turėtų suprasti aiškius draudimus.
*

Bet kad labai jau daznai tie "jei ateitu, ir jei darytu", "jei" vaikams neveikia, kas butu, jeigu butu ir pan. , as kai taip isvedzioju, mano vaikas paklauso net ir 5 min, o tada ir sako, na o dabar jau vis tiek duok ta saldaini doh.gif biggrin.gif
Jei

manau, kad 4m. vaikas pakankamai didelis, kad suprastų draudimus. Jūs turėtumėte prieš einant aptarti vaiko elgesio taisykles ir kas bus, jei nesilaikys.
Svečiuose beliks priminti tai, ką susitarėt. O leisti vaikui daryti tai, ką jis nori, ypač jei tai nepatinka šeimininkams, nederėtų. Savo namuose jūs laikotės savų taisyklių, o kitų namuose turėtumėt atsižvelgti į tų namų taisykles. Iš vaiko tėvai turi išreikalauti, kad klausytų ( kiekvienas sau priimtinais būdais). O antraip, kaip sako psichologai, kas šeimoje "viršininkas", jūs ar vaikas? Jei vaikas, tai formuojasi gana pavojinga situacija.
Yo-yo
QUOTE(norako @ 2006 11 10, 16:03)
.
Antra, labai gerai su vaiku susitarti, sugalvoti, kokia logiska nelabai tinkamo elgesio pasekme (matau jau 4.5), na tarkim, jei lis, jei rankyciu netures kur det, tai po kiekvieno ranku kisimo ten kur nereikia, tures tas rankytes ant stalo padejes pvz 3min pasedet (gal ir 10 kart reiks pasodint, bet kai vaikas pamatys, kad po ispejimo, o is pradziu butina ispeti, seka pasekme, bet VISADA seka), nebelis, nes dazniausiai, sudraudziam, bet ir kas, juk 0 tas draudimas vertas be pasekmiu, ne zodiniu pasekmiu, vaikai daug aiskiau suvokia veiksma.
*

Na gal kiekvienam vaikui savi metodai. Jauciu mano berniukas tokį drausminimo būdą priimtų kaip žaidimą. Tų rankyčių tikrai nelaikytų ant stalo nustatytą laiką. O kaip priverst? Turbūt palaikytų truputį ir gaudyt tektų išdykėlį.
Lieku prie nuomonės kad draudimas turi būt konkretus: negalima. Negalima todėl, kad... Neklausai? Renkamės šmutkes ir kulniuojam namo.

Nors pati iš savo vaikystės labai gerai pamenu tą jausmą, kuris užplūsdavo įlindus į tetos komodos stalčius- akys apraibdavo lyg Sezamui atsivėrus. Arba tetos palėpės lobynai... Nors tikrai nieko gero ten nebūdavo. Stalčiuose broškės ir karoliai, o palėpėj seni žurnalai smile.gif
Jaučiu vaikai besiknisdami po svetimas teritorijas išgyvena malonų atradimo jausmą. Mažieji atradėjai! biggrin.gif
Taurė
QUOTE(Aideta @ 2006 11 10, 05:42)
Laba diena mamytės,
Turiu dvi dukrytes. Vyresnioji 4,5 m. turi labai negera įproti nuėjus į svečius visur landžioti. Lenda į spintas , į stalčius vienu žodžiu visur kur įmanoma.  blush2.gif Draugai kreivai žiuri, aš ir sudraudžiu ir paaiškinu kad negražu, tačiau kita karta vėl tas pats.  verysad.gif  Keisčiausiai kad namuose taip nesielgia. Bijau kad kita karta neraščiau namuose kokį ne savo daiktą. Gal galit ką nors patarti. Tirai esu pasimetusi ir nebežinau ko griebtis. Lauksiu atsakymu!!!!
*

4.5 metų tai ne 2. Prieš einant į svečius perspėčiau, jei landžios, šausim namo ir negaus to ir ano. Ir savo perspėjimą vykdyčiau jei pradėtų landžioti.
Daryti kažką būtina, nes taip gali nustoti kviestis žmonės unsure.gif
Getter
QUOTE(Taurė @ 2006 11 11, 06:42)
4.5 metų tai ne 2. Prieš einant į svečius perspėčiau, jei landžios, šausim namo ir negaus to ir ano. Ir savo perspėjimą vykdyčiau jei pradėtų landžioti.
Daryti kažką būtina, nes taip gali nustoti kviestis žmonės  unsure.gif
*

Bet taip gali nustoti ir svečiuose lankytis unsure.gif g.gif
Mano problema ta, kad randu žaisliukus parsineštus iš darželio...arba iš pusbrolio namų unsure.gif Nžn kaip su tuo susitvarkyti g.gif Kalbam aiškinamės kiekvieną kartą, bet pažangos nematau...tai kartojasi unsure.gif
Gal kas ką patarsit? g.gif
Taurė
QUOTE(Getter @ 2006 11 11, 09:05)
Bet taip gali nustoti ir svečiuose lankytis  unsure.gif  g.gif 
Mano problema ta, kad randu žaisliukus parsineštus iš darželio...arba iš pusbrolio namų  unsure.gif  Nžn kaip su tuo susitvarkyti  g.gif  Kalbam aiškinamės kiekvieną kartą, bet pažangos nematau...tai kartojasi  unsure.gif 
Gal kas ką patarsit?  g.gif
*

Gal tada ir nereikia lankytis, jei nesusitvarkoma su problema ?
ore|gano
Tokiu bedu pas mus kol kas nebuvo blink.gif Zinoma, nei vienas nera apsaugotas nuo tokiu vaiku "fintu" doh.gif, maza kas ton galvelen sauna... g.gif
Pas mus kitas bajeris sveciuose. Aisku juokingas palyginus su anksciau mamu aprasytomis bedomis, bet vistiek kartais keistai atrodo, kai vaikas sveciuose kimste kemsa vaises, lyg namie ji pusbadziu laikytume, ar kokiu meslu maitintume schmoll.gif ! Jau toks puikus apetitas sveciuose, atrodo pati sh.. surytu, o namuose issikalineja, - tai tas netinka, tai tas nepatinka, tai ano neduok, tai kitko padaryk... doh.gif Nors susirink savo maista ir keliauk kasdien i svecius, - bent pavalgys be muistymosi ir niurnejimo biggrin.gif
agata
QUOTE(oregano @ 2006 11 11, 15:53)
Tokiu bedu pas mus kol kas nebuvo  blink.gif Zinoma, nei vienas nera apsaugotas nuo tokiu vaiku "fintu" doh.gif, maza kas ton galvelen sauna...  g.gif
Pas mus kitas bajeris sveciuose. Aisku juokingas palyginus su anksciau mamu aprasytomis bedomis, bet vistiek kartais keistai atrodo, kai vaikas sveciuose kimste kemsa vaises, lyg namie ji pusbadziu laikytume, ar kokiu meslu maitintume schmoll.gif !  Jau toks puikus apetitas sveciuose, atrodo pati sh.. surytu, o namuose issikalineja, - tai tas netinka, tai tas nepatinka, tai ano neduok, tai kitko padaryk...  doh.gif Nors susirink savo maista ir keliauk kasdien i svecius, - bent pavalgys be muistymosi ir niurnejimo  biggrin.gif
*

lotuliukas.gif Prisiminiau kaip mus su sesemis mama vesdavosi i svecius, nupirkdavo po pokeli saldainiu + dar ant stalo sveciuose padeti. kol kelyje vaziuodavom susveisdavom saldainius, ir dar nuo stalo imdavom lyg butume ju nevalge, kaip dabar pagalvoju, kogi noreti is savo vaiko. Nors jis elgiasi atvirksciai, nei mama vaikysteje, turbut i teti pasekes:)
JM
Na tas aptarimas pries einant i svecius tai tikrai neveiksmingas,nes vaikas uzsizaides pamirsta visus draudimus,ne tik 4 metu vaikas,bet net ir 9 metu unsure.gif Labai gerus patarimus Norako parase thumbup.gif
Getter
QUOTE(Taurė @ 2006 11 11, 15:45)
Gal tada ir nereikia lankytis, jei nesusitvarkoma su problema ?
*

Joooo lotuliukas.gif
Bus jam banned2.gif lotuliukas.gif
happy mama
QUOTE(Aideta @ 2006 11 10, 11:42)
Laba diena mamytės,
*

Nepastave viena taip,mano dukra daro ta pati.Einu tik tien kur yra tokio pat maždaug amžiaus vaikai,ir teveliai žino visus tokius elgesio niuansus biggrin.gif
ulrikas
QUOTE(jolita.martyna @ 2006 11 19, 02:08)
Na tas aptarimas pries einant i svecius tai tikrai neveiksmingas,nes vaikas uzsizaides pamirsta visus draudimus,ne tik 4 metu vaikas,bet net ir 9 metu unsure.gif Labai gerus patarimus Norako parase thumbup.gif
*

UJ MANO ketutrmetis pupulis tai kai sedim prie stalo kartais ikisa pirstus i cukrine o tada juos nulaizo.

uztvoju per pirstelius ir nurimsta.

Deimantute tai sedi santuri.saldainius valgo.zurnaliukus paskaito...
Margarita 25
Na mes kai nueinam tai mano mažius taip nesinaršo, tik po žaislus duodasi
naitas
QUOTE(Aideta @ 2006 11 10, 13:42)
Lenda į spintas , į stalčius vienu žodžiu visur kur įmanoma.  blush2.gif Draugai kreivai žiuri, aš ir sudraudžiu ir paaiškinu kad negražu, tačiau kita karta vėl tas pats.  verysad.gif  Keisčiausiai kad namuose taip nesielgia. Bijau kad kita karta neraščiau namuose kokį ne savo daiktą.
*

Vaikiškai skamba pasiteisinimas, kad nežinai ką daryt. Vienareikšmiškai - NEGALIMA, ir nereikia eiti paskui ir žiūrėti, į kur dar jis įlįs. Draugai kiek per kuklūs žmonės. O aš tai pasakyčiau - arba baigiat "kratą", arba einat namo.
Kam tie nemalonumai doh.gif Dings pinigai kokie, brangus papuošalas... Gal ir neims vaikas, bet va visi bus matę, jog vaikas knisosi svetimuose daiktuose.
Katiusa
gera temele cia radau, tikrai....mano pypliukui 3 metai, na jis sveciuose tai nesiknisa (bent jau kol kas) po svetimus daiktus bet bent jau kiek einam pas kuminus tai visus valdymo pultelius susirenka kiek randa, landzioja ten atgal, visaip stengiasi atkreipt demesi i save 24 val per para smile.gif tai gal ne kiek nusiskundimas is mano puses, suprantu puikiai savo sunuti ir stengiuosi tarp bendravimo su draugem skirt laiko ir jam (turiu omeny bunant svecdiuose). cia tiesiog ko gero pasidalijimas su jumis mano situacija, mano nuomonem, nes palyginus dar padoriai elgiasi mano vaikas sveciuose wink.gif
Limcamca
Laba diena mamytės,
*

QUOTE(Getter @ 2006 11 11, 16:05)
Bet taip gali nustoti ir svečiuose lankytis  unsure.gif  g.gif 
Mano problema ta, kad randu žaisliukus parsineštus iš darželio...arba iš pusbrolio namų  unsure.gif  Nžn kaip su tuo susitvarkyti  g.gif  Kalbam aiškinamės kiekvieną kartą, bet pažangos nematau...tai kartojasi  unsure.gif 
Gal kas ką patarsit?  g.gif
*

Nugi labai paprasta: einat į svečius, nupirkit ta proga, kokį nors žaislą, ar daiktą. Kad svečiuose (ypač jei ten nėra vaikų) turėtų ką veikti. Naują žaislą, kaip žinia, ilgai galima rakinėti ir žiūrinėti, o tėveliai per tą laiką pasisvečiuoti spės mirksiukas.gif
Furtado
Na jei jau tokios paprastos problemos tėvai patys neišsprendžia, tai jau tada aš neičiau į tuos svečius...Nes jei man toks vaikas atėjęs landžiotų po mano stalčius, tai tikrai tokių svečių vengčiau..Man tai išvis iškilo klausimas, o kaip drausminat tokiais atvejais?Kažkaip atrodo, kad vaikas vadovauja..
g.daiva
QUOTE(Margarita23 @ 2007 05 17, 12:51)
*

mano irgi blush2.gif
ruoniukas
as visdelto manau kad viskas priklauso nuo tevu,pati du turiu ir susitvarkau ir labai nemegstu jei atvyke pas mane i svecius kitu vaikai lenda kur nereikia
jurgute91
manau veikas turi suvokt, kad namai ne JO, ir bent kažkiek valdytis.
eris
Na man visi sako kad mano vaikai auksiniai, bet kazkodel namie is ramiu, gerai isaukletu vaiku jie tampa monstrais lotuliukas.gif
*liolka*
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 17, 22:25)
Nugi labai paprasta: einat į svečius, nupirkit ta proga, kokį nors žaislą, ar daiktą. Kad svečiuose (ypač jei ten nėra vaikų) turėtų ką veikti. Naują žaislą, kaip žinia, ilgai galima rakinėti ir žiūrinėti, o tėveliai per tą laiką pasisvečiuoti spės  mirksiukas.gif
*

visiska nesamone schmoll.gif taip tik vaika ipratinsite,kad kieviena karta kazkur jums nuejus jis butinai turi gauti nauja daikta. tada jei daikto negaus prasides naujos bedos - verkimai,nepasitenkinimas.
Jau nuo mazens vaika reikia aukleti, kad ne tik sveciuose, bet ir namuose negalima lysti visur, kur tik jis nori.
Man pvz kaip mamai butu labai geda,jei mano vaikas sveciuose visur knistusi ir lystu po stalcius,spintas - pasiimciau vaika ir atsiprasius mauciau laukt. O kaip sveciui man irgi labai nepatiktu,kad mano namuose butu daroma "tvarka" - vaiku kambaryje - prasom, zaiskit i valias, bet listi po mano asmeninius daiktus schmoll.gif schmoll.gif

fiona35
QUOTE(vannilė @ 2008 05 24, 17:21)
visiska nesamone  schmoll.gif  taip tik vaika ipratinsite,kad kieviena karta kazkur jums nuejus jis butinai turi gauti nauja daikta. tada jei daikto negaus prasides naujos bedos - verkimai,nepasitenkinimas.
Jau nuo mazens vaika reikia aukleti, kad ne tik sveciuose, bet ir namuose negalima lysti visur, kur tik jis nori.
Man pvz kaip mamai butu labai geda,jei mano vaikas sveciuose visur knistusi ir lystu po stalcius,spintas - pasiimciau vaika ir atsiprasius mauciau laukt. O kaip sveciui man irgi labai nepatiktu,kad mano namuose butu daroma "tvarka" - vaiku kambaryje -  prasom, zaiskit i valias, bet listi po mano asmeninius daiktus  schmoll.gif  schmoll.gif
*

thumbup.gif .Ir paskui turėsit dvi problemas(su tuo pirkimu).Nei su vienu vaiku tokių cirkų nebuvo.Yra žodžiai "galima" ir "negalima".Pas mane syki buvo atėjus pažįstama su gan nemažu vaiku(6-7m),ir tas pradėjo šokinėti salone ant lovos galvūgalio,mums besišnekučiuojant ir begeriant kavą.Aš jam pasakiau,kad pas mus taip nesielgiama,ir jei jis nori dūkti-prašom eiti į vaikų kambarį.Jo mamai tas vaizdas,tikriausiai,buvo įprastas,nes į jos pasakymus "nu, baigk"vaikas visiškai neregavo.
neringa_lt
mes kai nueiname i svecius sedi salia,bet kai prisipranta tada eina su zaislais zaisti,visur ziurineja
Sidabrinė
Dazniausiai kur lankomes nera vaiku,tai mes is namu pasiemam zaislu,tai dukra turi kas veikt ax.gif Aisku is pradziu ,kol ipranta,pasedi,o tada eina zaisti.Siaip rami ji sveciuose,nereikia aplink ja sokinet kad ko neimtu ar nekistu nosytes kur nereikia thumbup.gif
mantuxx
9men sunus nebijo svetimu ir sveciuose labai linksmas buna smile.gif
sena niekšė
[quote=*liolka*,2008 05 24, 16:21]
visiska nesamone schmoll.gif taip tik vaika ipratinsite,kad kieviena karta kazkur jums nuejus jis butinai turi gauti nauja daikta. tada jei daikto negaus prasides naujos bedos - verkimai,nepasitenkinimas.[/QUOTE]

nebūtinai naują, galima paimt ir seną, bet su kuriuo vaikas užsiimtų. pvz. piešimo sąsiuvinį.

[QUOTE]Jau nuo mazens vaika reikia aukleti, kad ne tik sveciuose, bet ir namuose negalima lysti visur, kur tik jis nori.
Man pvz kaip mamai butu labai geda,jei mano vaikas sveciuose visur knistusi ir lystu po stalcius,spintas - pasiimciau vaika ir atsiprasius mauciau laukt. O kaip sveciui man irgi labai nepatiktu,kad mano namuose butu daroma "tvarka" - vaiku kambaryje - prasom, zaiskit i valias, bet listi po mano asmeninius daiktus schmoll.gif schmoll.gif
*

[/quote]
[/QUOTE]
iš vaikystės prisimenu vieną tokią nerealią tetą, kuri man leisdavo knistis po jos komodą. ir drabužius pasimatuodavau, ir papuošalus. o laimės buvo pilnos kelnės thumbup.gif
dėl to nedarau tragedijos jei svečių vaikai knisa. aišku ne bet ką, bet tai kas nepavojinga ir negenda. pvz. batų dėžę. kol visus pasimatuoja ir pavaikšto lotuliukas.gif

vienu žodžiu -- bus taika, bus ir tvarka 4u.gif
- hal -
maniskiui 4,matot liniuotei mirksiukas.gif tokiu problemu nesuprantu,yra griestas NE ir viskas,isai net namie nesirausia kur aiskiai yra pasakyta cia tecio ar mamos ir ju liesti negalima,aisku smlasauja,papraso parodyti ir nebelenda,bet sveciuose tai jau ne.. mirksiukas.gif turejau tokiu sveciu bet berniukui 9 metai jau buvo,man nepatiko ir buvo labai nemalonu kai rausesi po mano daiktus,maza ka rasti galejo paskui visai gedos butu cool.gif daugiau nebesikvieciu i svecius nes bet kokie mano perspejimai kad negalima nepadejo,o mamyte neregavo visai.
kristeen
QUOTE(Margarita 25 @ 2007 05 17, 12:51)
*

NATURALU JUK VAIKAS IDOMU KITU VAIKU ZAISLIUKAI NAUJOVE VAIKUI KITOKIE NEI JO smile.gif ,BET,KAD LANDZIOTU PO SPINTAS STALCIUS KAIP PIRMAME PUSLAPI RASO TAI MAN JAU NESUPRANTAMA g.gif TOKI VAIKA GAL TEREIKIA SUGEDINTI PRIE SVETIMU ZMONIU IR TO PAKAKS?????? g.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(- hal - @ 2010 06 09, 14:49)
maniskiui 4,matot liniuotei mirksiukas.gif  tokiu problemu nesuprantu,yra griestas NE ir viskas,isai net namie nesirausia kur aiskiai yra pasakyta cia tecio ar mamos ir ju liesti negalima,aisku smlasauja,papraso parodyti ir nebelenda,bet sveciuose tai jau ne.. mirksiukas.gif  turejau tokiu sveciu bet berniukui 9 metai jau buvo,man nepatiko ir buvo labai nemalonu kai rausesi po mano daiktus,maza ka rasti galejo paskui visai gedos butu cool.gif daugiau nebesikvieciu i svecius nes bet kokie mano perspejimai kad negalima nepadejo,o mamyte neregavo visai.
*

NA VAIKAS LENDA,MAMA NET NEREGUOJA TAI KA AS ZINAU,NORECIAU PO 10METU APIE TOKI VAIKA ISGIRSTI KARTAIS NERODYS ZINIOSE KRIMINALU RUBRIKOJ g.gif g.gif g.gif
Gabriete
Laba diena mamytės,
*

Mano vyro draugų mergaitė (mzd. 6 metų) taip elgiasi, atėjusi su tėvais pas mus pradeda darinėti sekcijos dureles, spintą, perdėlioti daiktus. Turiu polinkį į pedantiškumą, ir man toks jos elgesys nepatinka. Manau, kad mergaitė pakankamai didelė, kad susivoktų, kaip dera elgtis namuose, o kaip svečiuose. Įdomiausia man tėvų reagcija į dukrą, jie sako mums, kad mes jai pasakytume nelandžioti prie mūsų daiktų, tarti tai mūsų pareiga ją auklėti.
Manau, jos elgesio priežastis-užsiėmimo neturėjimas. Tėvai svečiuose ją palieka sau, nepaima jos žaislų, tai vaikas ir dykinėja. Ir juokingiausia, kad tie draugai ateina pas mus į svečius ir tikisi, kad mes auklėsime jų dukrą. Stengiuosi, kad vyras kviestųsi juos kuo rečiau smile.gif.
kristeen
QUOTE(Gabriete @ 2010 06 09, 19:17)
Mano vyro draugų mergaitė (mzd. 6 metų) taip elgiasi, atėjusi su tėvais pas mus pradeda darinėti sekcijos dureles, spintą, perdėlioti daiktus. Turiu polinkį į pedantiškumą, ir man toks jos elgesys nepatinka. Manau, kad mergaitė pakankamai didelė, kad susivoktų, kaip dera elgtis namuose, o kaip svečiuose. Įdomiausia man tėvų reagcija į dukrą, jie sako mums, kad mes jai pasakytume nelandžioti prie mūsų daiktų, tarti tai mūsų pareiga ją auklėti.
Manau, jos elgesio priežastis-užsiėmimo neturėjimas. Tėvai svečiuose ją palieka sau, nepaima jos žaislų, tai vaikas ir dykinėja. Ir juokingiausia, kad tie draugai ateina pas mus į svečius ir tikisi, kad mes auklėsime jų dukrą. Stengiuosi, kad vyras kviestųsi juos kuo rečiau smile.gif.
*

NA TOKIU SVECIU AS IRGI NELABAI NORECIAU! schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(fiona35 @ 2008 05 24, 17:59)
thumbup.gif .Ir paskui turėsit dvi problemas(su tuo pirkimu).Nei su vienu vaiku tokių cirkų nebuvo.Yra žodžiai "galima" ir "negalima".Pas mane syki buvo atėjus pažįstama su gan nemažu vaiku(6-7m),ir tas pradėjo šokinėti salone ant lovos galvūgalio,mums besišnekučiuojant ir begeriant kavą.Aš jam pasakiau,kad pas mus taip nesielgiama,ir jei jis nori dūkti-prašom eiti į vaikų kambarį.Jo mamai tas vaizdas,tikriausiai,buvo įprastas,nes į jos pasakymus "nu, baigk"vaikas visiškai neregavo.
*

drinks_cheers.gif
Pekutis*
Hmmm. g.gif Na, neteko dar nei su savo, nei su svečių vaikais tokios problemos turėt. Vienintelė vieta, kuri vaikams įdomi, tai vaiko kambarys. o po spintas neteko matyt landžiojant.
Bamse
Landžioja po spintas tik kai slėpynių žaidžia ax.gif Šiaip svečiuose kol kas problemų nesam turėję smile.gif
Ilgaplaukė
Mano sesers vaikas ,kai buvo treju-ketveriu metu atvaziaves landziodavo po spinteles,spintas...,net buvo neklauses paemes mano vaiko sutaupytus pinigelius doh.gif Mane tai sokiravo,nes pacios vaikas niekada "nesiknisdavo"( net ir mano sesers,jos vaiku,mociutes ...) po kitu zmoniu daiktus,zaislus... ax.gif As jo nebariau,bet grieztai pasakiau,kad NEGALIMA schmoll.gif ,be to buvo grieztas pokalbis su sese (ji tame nieko blogo nemate doh.gif ) ax.gif Matyt poveikis buvo ir sesei ,ir vaikui,nes daugiau niekada,niekur jis nelisdavo be leidimo mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.