Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikų viršsvoris
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Lelija33
Sveiki! Turim problemu su vaiku virssvoriu. Gal kas su tuo susiduret ir sekmingai laimejot kova su per dideliu svoriu? Labai prasau, pasidalinkit patirtimi!
Alexandra
O taviškiams visiems viršsvoris?
Mano tai tik vienam - vyresniam liepia numest porą kg. O mažasis kūdas kaip dviratis. Tai man sunku, kai vienam reikia viską riboti, o kitam reiktų kuo daugiau įkišt. blink.gif Bet pora kg, tai manau nedaug.
Bet yra daug aplinkybių. O visų pirma - vaikas to turi norėti pats. Nes paskui bus kaip mano vienai draugei - jos dukra turi viršsvorį ir eina pas senelius valgyti, nes "man motina neduoda valgyti", o motina tik nori, kad mergaitė paauglė nebūtų storulė.
Tad reikia daug aiškinti, nors kartais jie tyčia šoka priešintis, nors "įkalti į galvą" galima, kad viršsvoris trukdo judėti, kad be jo žmogus yra patrauklesnis ir tt ir tt.
Jei gali valgyti, tai turėtų valgyti daugiau daržovių (aš pati jas nelabai virškinu, bet vaikai skaniai valgo visas mišraines - maišyk su neriebiu majonezu, neriebia grietine ar šiaip su aliejum). Pačią dietą, tai tikriausiai turėtų koks dietologas parinkinėti, o šiaip gi dietinių patiekalų pilni žurnalai ir patarimų. Na tų "limonadų", traškučių, sausainių ir saldainių kiekį mažinti tai visi be išimties pataria.
grazina37
sia problemele turi mano dukra,liepe nevalgyti miltiniu patiekalu ir bulviu ,bet ji ju nevalgo ,problema prasidejo po trukusio apendicito ir nepraeinamumo operaciju,svoris auga nors valgo tikrai normaliai ,daug darzoviu ir nuo 6 nevalgo ,bet tai nemanau kad sveika 13 valandu nevalgyti ,ryte irgi tik arbatos isgere ,jai negalima valgyti to kas pucia vidurius nes prasideda pilvo skausmai ,jai vel rado sirdies uzesius tai laukem kardiologo konsultacijos ,gal kalt sirdele del svorio augimo doh.gif
Lelija33
Ta problema aktuali dviems vyresniesiems (12 m. sunui ir 9 m. dukrai). Mazoji - liesa. Mano vyras irgi turiu virssvorio, matyt, ir paveldimumas turi reiksmes. O vaikai patys rupinasi savo svoriu, tai ne tik man rupi. Rytais sportuoja, sunus lanko krepsinio treniruotes, dukra soka tauitiniu ir siuolaikiniu sokiu studijose, atrodo, ir valgo normaliai, stengiuos ribot kaloringa maista. Bet kol kas rezultatai nekokie schmoll.gif . Dukros sanariai laisvi nuo pat gimimo, tai bijau, kad nepradetu krypt kojos (vaikystej buvo stiprus X iskrypimas). Labai tikiuosi, kad net paveldimuma galima valdyt.
Alexandra
Mano mama sakė, kad rodė per Rusijos TV dietologų patarimus, kad augantiems vaikams būtinai reikia valgyti mėsos (liesos geriau), Nes tai duoda sotumo jausmą ir nesinori užkandžiauti. mirksiukas.gif
furyy
Mano 10-metė dukra taip pat turi antsvorio, sveria 51 kg.
Kai skaičiau jūsų pasisakymus, tai jūsų neaišku nuo ko tunka, nes nelabai daug valgo, o mano tai valgo oho ho. Ir gražiuoju prašau, kad mažiau valgytų ir rėkiu, o ji tik krenta į isteriją...nežinau net ką daryt, ko jai duot, kad apmažint apetitą?
O prasidėjo viskas nuo to, kad būdama maža dažnai važiuodavo pas močiutę, kuri per prievartą vaikui kišdavo maistą. doh.gif
Lelija33
QUOTE(furyy @ 2007 03 18, 08:42)
Kai skaičiau jūsų pasisakymus, tai jūsų neaišku nuo ko tunka, nes nelabai daug valgo, o mano tai valgo oho ho. Ir gražiuoju prašau, kad mažiau valgytų ir rėkiu, o ji tik krenta į isteriją...nežinau net ką daryt, ko jai duot, kad apmažint apetitą?
O prasidėjo viskas nuo to, kad būdama maža dažnai važiuodavo pas močiutę, kuri per prievartą vaikui kišdavo maistą. doh.gif
*

Dėl močiučių taip, ir pas mus panašiai, ir dabar, man nežinant, močiutė prikemša vaikams saldainių, pyragų, tortų ir džiaugiasi, kad vaikai ją myli. Sudėtinga su tuo kovot, nes močiutė gyvena tame pačiame name.
rašiau Jums i AŽ, kad problemų panašių turim. Vienykimės, mamos, auginančios vaikus, turinčius problemų dėl viršsvorio, daugiau galvų ir išminties daugiau, gal rasim kokią išeitį.
Pastebėjau, kad drausdama vaikams daug valgyti, sulaukiau atvirkštinio rezultato: valgo pasislėpę g.gif
Lelija33
Gal kas bandėt Tibeto pieno grybą naudot? radau info, kad labai tinka lieknėjimui, neskaitant visų kitų gydomųjų savybių. Rašo, kad pašalinio poveikio nėra, tai gal ir vaikams tiktų...
furyy
QUOTE(Lelija33 @ 2007 04 04, 17:08)
Gal kas bandėt Tibeto pieno grybą naudot? radau info, kad labai tinka lieknėjimui, neskaitant visų kitų gydomųjų savybių. Rašo, kad pašalinio poveikio nėra, tai gal ir vaikams tiktų...
*

o kur jį gaut?
Lelija33
QUOTE(furyy @ 2007 04 05, 11:26)
o kur jį gaut?
*

Furyy, rašiau Tau į AŽ apie tą grybą. Pažiūrėk nuorodą, ten mamos dalinasi tais grybais, gal rasi iš savo miesto:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=48&t=18436

Bahama mama
Mano 7 m. sūnui irgi pradėjo sparčiai augti svoris ir apetitas žvėriškas. Atrodo, kad jis nuolat nori valgyti. Tiesa, aš jam niekad neperku jokių čipsų ar kitų kaloringų užkandžių, saldumynų jis irgi beveik nevalgo (nemėgsta). Labiausiai mėgsta mėsą, kurią dažniausiai valgo vieną arba su juoda duona, bulvių iš viso nevalgo. Valgymo režimas daugmaž pastovus. Tad nelabai suprantu, nuo ko jis tunka. Žadu vesti pas gydytoją, gal čia koks hormonų sutrikimas. Nors man atrodo, kad gali būti ir psichologinės problemos, nes apetitas ir svoris ypač išaugo pradėjus lankyti mokyklą. Bandžiau klausinėti, gal mokykloj patiria patyčias ar kažką panašaus, tačiau sako, kad viskas gerai. Ir vis dėlto, krūvis mokykloje kaip pirmokui yra tikrai labai didelis. Todėl bandysiu vesti ir pas psichologę.
Gal kuri nors iš mamų susidūrė su panašia problema, būsiu dėkinga, jei pasidalinsit patirtim.
Lialialia
QUOTE(Lelija33 @ 2007 03 18, 11:38)
Dėl močiučių taip, ir pas mus panašiai, ir dabar, man nežinant, močiutė prikemša vaikams saldainių, pyragų, tortų ir džiaugiasi, kad vaikai ją myli. Sudėtinga su tuo kovot, nes močiutė gyvena tame pačiame name.
rašiau Jums i AŽ, kad problemų panašių turim. Vienykimės, mamos, auginančios vaikus, turinčius problemų dėl viršsvorio, daugiau galvų ir išminties daugiau, gal rasim kokią išeitį.
Pastebėjau, kad drausdama vaikams daug valgyti, sulaukiau atvirkštinio rezultato: valgo pasislėpę  g.gif
*

Sveikos, susiduriau su sia problema ,,is kitos puses" mirksiukas.gif - kai buvau paaugle turejau nemazai virssvorio, atsimenu kaip mama stengesi ikalbeti mane maziau valgyti ir geruoju, ir bloguoju, tai tiesa - valgiau pasislepusi ir labai pykau ant jos, kaip dabar suprantu, vaikas neturi motyvacijos numesti svorio, ypatingai, jeigu namie nuolatos buna daug skanaus maistelio, kuri visi kiti seimos nariai kerta, o jam tipo negalima.... dabar niekas ir nepagalvotu, kad turejau problemu su svoriu, o problema issisprende tik tuomet, kai visa seima perejo prie kito mitybos rezimo - pradejom valgyti daznai nedidelemis porcijomis nekoloringa maista ir kuo daugiau judeti, ir tik jokiu draudimu - jie sukelia pasipriesinima, ypatingai paaugliams schmoll.gif
lawanda
QUOTE(Lelija33 @ 2006 11 14, 12:29)
O vaikai patys rupinasi savo svoriu, tai ne tik man rupi. Rytais sportuoja, sunus lanko krepsinio treniruotes, dukra soka tauitiniu ir siuolaikiniu sokiu studijose, atrodo, ir valgo normaliai, stengiuos ribot kaloringa maista. Bet kol kas rezultatai nekokie schmoll.gif .
*

Pas mus tas pats, ir sportuoja, ir ištisai judėjime, o svoris auga verysad.gif Buvom ir pas gyd, sakė viskas su hormonais gerai, reikia tiesiog susireguliuot maistą, bet ant dietos irgi vaikui negalima. Tad negi teks visos šeimos įpročius dėl vieno sūnaus keisti verysad.gif

QUOTE(furyy @ 2007 03 18, 09:42)

*

Mūsų irgi daug valgo, bet neduot gi negaliu, net verkia vaikas kai prašau porciją sumažint verysad.gif nebežinau ko griebtis doh.gif O ir sportuoja, ir šoka tautinius vis tiek stambėja verysad.gif
Gal tikrai yra mamyčių, kurioms pavyko "sukūdint" vaikus rolleyes.gif Pasidalinkit patirtim 4u.gif
Monaving
o kaip zinoti tai virssvoris, ar ne? mano vyresnelis drutas vyrukas, visada buvo toks, nuo kokiu 12 likos pats pradejo stebeti ka suryja, kai ant pilvo "parsiuko ringeles", taip mes vadinam, tai susiima ir nustoja vakarais kirsti, pajuda daugiau ir vel lieknesnis, nors daktarai dar neskalambyja varpais, bet ka as zinau, 158 ir 60 kg? daugokai kai parasau, bet vizualiai atrodo sveikas normalus paauglys g.gif
Lelija33
QUOTE(Monaving @ 2007 05 11, 17:49)
o kaip zinoti tai virssvoris, ar ne? mano vyresnelis drutas vyrukas, visada buvo toks, nuo kokiu 12 likos pats pradejo stebeti ka suryja, kai ant pilvo "parsiuko ringeles", taip mes vadinam, tai susiima ir nustoja vakarais kirsti, pajuda daugiau ir vel lieknesnis, nors daktarai dar neskalambyja varpais, bet ka as zinau, 158 ir 60 kg? daugokai kai parasau, bet vizualiai atrodo sveikas normalus paauglys  g.gif
*

Tikrai labai sunku nustatyt, ar yra viršsvoris, nes pats svoris ne visada pakankamai pasako. Daug priklauso nuo kaulų stambumo, raumenų masės. Žinau, kad dabar atliekami specialūs riebalinės kūno struktūros tyrimai, va ten tai gal ir tiksliai pasako...
vaižgantė
Esu linkus manyti, kad vaikų viršsvoris neturi nieko bendro su tuo, ką jie valgo...Vaikai tunka dėl daugybės priežasčių- pavadinkime jas psichologinėmis. Dėl nesaugumo jausmo, baimių, dėl nepilnavertiškumo ir pan. Viena pažįstama neseniai pasakojo, kad jos dukra sugebėjo priaugti 5 kg per mėnesį, kol ji buvo užsienyje...Ji, aišku, suvertė kaltę močiutėms, bet, matyt, dukra ilgėjosi mamos ir valgė, valgė... Juk dauguma suaugusių, kai nervinasi, vis varsto šaldytuvo duris ieškodami, ką čia užkąsti. Vaikams tas pats...Nutukimas- tai sutrikęs virškinimas. Virškinimas sutrinka dėl problemų, esančių galvoje...Sakot- paveldimumas kaltas. Paveldime ne tik ligas, bet ir mąstymo modelius, baimes...
Lelija33
QUOTE(vaižgantė @ 2007 05 19, 10:02)
Esu linkus manyti, kad vaikų viršsvoris neturi nieko bendro su tuo, ką jie valgo...Vaikai tunka dėl daugybės priežasčių- pavadinkime jas psichologinėmis. Dėl nesaugumo jausmo, baimių, dėl nepilnavertiškumo ir pan. Viena pažįstama neseniai pasakojo, kad jos dukra sugebėjo priaugti 5 kg per mėnesį, kol ji buvo užsienyje...Ji, aišku, suvertė kaltę močiutėms, bet, matyt, dukra ilgėjosi mamos ir valgė, valgė... Juk dauguma suaugusių, kai nervinasi, vis varsto šaldytuvo duris ieškodami, ką čia užkąsti. Vaikams tas pats...Nutukimas- tai sutrikęs virškinimas. Virškinimas sutrinka dėl problemų, esančių galvoje...Sakot- paveldimumas kaltas. Paveldime ne tik ligas, bet ir mąstymo modelius, baimes...
*

Sutinku su Vaižgantės mintimis. Ne visada priežastis tokia, bet daugumoje atvejų -tikrai. Ir skirtingi žmonės skirtingai reaguoja į tam tikras aplinkybes. Mano dukra kaip tik nevalgė, kai buvo stovykloj ir kai mes su vyru buvom išvykę į užsienį. Tada sulieknėjo, bet iškart, kai grįžom, atsivalgė ir už tas nevalgymo dienas blink.gif
Tik ką daryt dėl tų psichologinių problemų? Ne taip paprasta su jomis susidorot. Beje, psichologais nepasitikiu (turiu neigiamos patirties).

vaižgantė
Kažin, ar psichologas gali padėti...Mama turi pati stengtis pažinti savo vaiką ir rasti priežastį, kodėl jis blogai jaučiasi.
Lelija33
QUOTE(vaižgantė @ 2007 05 20, 20:44)
Kažin, ar psichologas gali padėti...Mama turi pati stengtis pažinti savo vaiką ir rasti priežastį, kodėl jis blogai jaučiasi.
*

Tame ir esmė, kad abu mano vyresnieji vaikai (stambūs) jaučiasi gerai: linksmi, pakankamai savimi pasitikintys, laisvai bendraujantys... Lyg ir nėra psichologinių problemų, nebent tik tai, kad abu jautrūs (jautriai reaguoja į aplinką, kitų žmonių žodžius ir jausmus). O to juk nepakeisi. Daug lengviau gyventi žmonėms, kuriems viskas lyg vanduo nuo žąsies smile.gif Bet jie turi kitokių problemų... Toks jau įdomus yra tas gyvenimas biggrin.gif
vaižgantė
Sudėtinga įlįsti į vaiko vidų...
furyy
o mus dėl antsvorio nusiuntė pas endokrinologą į klinikas. Darė nemažai tyrimų, vakar pasiskambinu, o jis man ir sako: vaikas mažas 11 m., o problemos didelės. Cukrus ant ribos, o išgėrus gliukozės - jau viršija normą, tai reiškia, kad cukrinis diabetas ant nosies. cholesterolio irgi per daug. ir pasakė, jei greit nenumes svorio, cukrinį diabetą tikrai turės...
nežinau kaip padėt vaikui, kaip jai tą svorį mest, gal ant kokios dietos pastatyt, bet gi vaikas...net neįsivaizduoju............
vaižgantė
Siūlyčiau pasidomėti, kokios yra dvasinės cukrinio diabeto priežastys...Gal dar būtų įmanoma ką nors padaryti...
oaze 2
QUOTE(furyy @ 2007 05 24, 08:54)
o mus dėl antsvorio nusiuntė pas endokrinologą į klinikas. Darė nemažai tyrimų, vakar pasiskambinu, o jis man ir sako: vaikas mažas 11 m., o problemos didelės. Cukrus ant ribos, o išgėrus gliukozės - jau viršija normą, tai reiškia, kad cukrinis diabetas ant nosies. cholesterolio irgi per daug. ir pasakė, jei greit nenumes svorio, cukrinį diabetą tikrai turės...
nežinau kaip padėt vaikui, kaip jai tą svorį mest, gal ant kokios dietos pastatyt, bet gi vaikas...net neįsivaizduoju............
*

Labai paprasta.Visai vasarai,arba bent pusei-užrašyti į vaikų stovyklas.Jei neduosi pinigų su savim,kad pirktu saldainių ir čipsų,tai svorio tikrai numes.Pripras laikų valgyti,turės kuom užsiimti,daug veiklos dabar siūlo stovyklos thumbup.gif thumbup.gif
vaižgantė
O jeigu vaikas stovykloje mamos ilgėsis? Svoris nesumažės nuo tokių "priemonių"...
Lelija33
Izraelio mokslininkai mėgina sukurti vaistus hormonų pagrindu, kurie suteikia sotumo jausmą ir padeda efektyviai sumažinti svorį, tuo pačiu nesikankinant dėl alkio jausmo.
Tyrėjai sukūrė preparatą, kuris yra panašios sudėties kaip ir hormonas aMSH, išsiskiriantis valgant. Jis susijęs su smegenų receptoriumi MC4R, siunčiančiu signalą apie pasisotinimą.
12 dienų trukusio eksperimento metu pelės suliesėjo 40 proc. Tokiu būdu, jeigu ateityje būtų sukurtas preparatas šių komponentų pagrindu, žmonės, kenčiantys nuo nutukimo ar per didelio svorio, galėtų be didelio vargo pažaboti savo apetitą ir apriboti kenksmingo maisto žmogaus sveikatai vartojimą.

Va tokie papildai būtų liuks smile.gif
erika.gut
QUOTE(lawanda @ 2007 05 11, 16:56)
Pas mus tas pats, ir sportuoja, ir ištisai judėjime, o svoris auga  verysad.gif  Buvom ir pas gyd, sakė viskas su hormonais gerai, reikia tiesiog susireguliuot maistą, bet ant dietos irgi vaikui negalima. Tad negi teks visos šeimos įpročius dėl vieno sūnaus keisti  verysad.gif
Mūsų irgi daug valgo, bet neduot gi negaliu, net verkia vaikas kai prašau porciją sumažint  verysad.gif  nebežinau ko griebtis   doh.gif  O ir sportuoja, ir šoka tautinius vis tiek stambėja  verysad.gif
Gal tikrai yra mamyčių, kurioms pavyko "sukūdint" vaikus  rolleyes.gif  Pasidalinkit patirtim  4u.gif
*

SVEIKOS mamos . 4u.gif Mano 10-mete dukra irgi turi virssvorio . Buvom pas gydytoja ,nes pagalvojau kad gal skydliauke. g.gif Pridavem krauja hormonams -viskas gerai.Cukrus irgi norma. Bet asvoris auga .Per atostogas kai nueina pas mociute pvz. 5 dienom ,tai grizta 2kg +. doh.gif Ji svere 42kg. ugis 138cm. Tetis jos tikrai ne is plonu zmoniu .(dabar sverie 120kg ugis 187cm).
As visa savo gyvenima bandau sukusti essen.gif . dabar budama nestuke.gif priauga 23kg , pagimdzius numeciau 13kg ,bet 10 dar liko . doh.gif Zinoma noreciau 15 kg kad butu thumbup.gif .
Nutarem su dukra skaicuoti kalorijas .Visai neblogai iseina thumbup.gif .
As per 7d numeciau 3kg , dukra irgi 3kg, dabar sveria 39kg.

Valgom mazdaug taip.:
Rytas pvz. 10-00.-liesa varske su puse banano -apie 180kkal.
Ne anksciau nei po 5 val valgom antra karta.Tai 15-00 -arba sriuba (be duonos ir grietines), arba salotos su soju padazu(agurjkas ,pomidoras ,kopustai) -apie200kkal,arba vistiena su pomidoru.
Vel po 5 val.-20-00 -jogurtas 1,8% riebumo su pjaustitu bananu ir Maxima dripsniais -apie 250kkal.(gali buti ir ryte-pusriciams).
Tarp valgymu geriam kiek norim . As vandens ,o dukrai leidziu ir sulciu ,kartais ledu suvalgo (uzsaldytu sulciu).
Vaisius valgo vietoj PVZ. vakarienes. -braskes ,kivi ,kreuses .
O as kartais vietoj vakarienes -sveziai spaustu sulciu -Maximoi.(stengiosi greifruktu ,nors ir 0,5 litro).
ZINOMA, ne tokie mes ir sadistai .Kai buna kokia svente ,ar gimtadienis ,ar siap prie ezero saslykai -tai pavalgom .Bet tik ta karta.Kita dien vel musu vadinama dieta .
Dukra pas drauge gimtadieni ir pica suvalge ir saldainiu ...
Noriu pasakyti ,kad jos skrandis jau susiaurejo ,nes pati sako ,kad tiek kiek anksciau valgydavo -dabar jau netelpa. thumbup.gif
Nors gyvenime mums toek pagundu ,kad daznai ir susibaram .Abi megstam ir cipsus ,ir sokolada, ir ledus .. blush2.gif Nezinau kiek istversim ..Va ir dabar ji pas mociute savaitgaliui doh.gif ,bet prizadejo nevalgyti. mirksiukas.gif
Lelija33
Atsiprašau, kad ne visai į temą klausimą turiu, tiksliau, būtų įdomu sužinoti jūsų nuomonę apie mintį, kurią parašysiu.
Skaičiau, kad "žmogaus emocijos sudaro jo charakterio ir pasaulėžiūros pagrindą, kad nuo emocijų priklauso žmogaus likimas ir netgi KŪNO FORMOS, kadangi emocijos susijusios su biolauko genotipu". Galbūt viršsvoris ir panašūs kūno netobulumai turi tiesioginį ryšį su mūsų emocijomis? Ką apie tai manote?
editele81
Mano sese irgi turejo virsvori. Dabar lieknute. Geguze jai sueis 10 metu. Ji sustorejo labai greitai. Tevai veze pas visokius gydytojus, viskas gerai. Bet po kiek laiko jai sutriko tustinimasis, negalejo tustintis. Turejo klizmuoti. O vaikui tai yra baisu. Jai buvo baisus stresas. Daiktai rase visokius papildus ir vastukus . Liepe sureguliuoti mityma. Na maistu uzsiemiau as. Kontroliavau, kad nevalgyti miltiniu patiekalu, saldumynu. Valge mesyte tik su darzovemis. Labai daug vartojo jogurto, varskytes, pieno kokteiliu, vaisiu, darzoviu, sriubu. Papildomai gere vitaminu, kad nenusilptu. I diena suvalgydavo daug slyvu. Na svoris tikrai pradejo kristi, gal dar kad ji nervavosi. Dabar valgo visko, bet su saiku.
Zinoma vengia traskuciu, bulkuciu.
O prie nutukimo prisideji ir seneliai is dideles meiles su miltiniais blynais, manu , ryziu kosem.
Dabar jauciasi gerai, tustinasi normaliai, kaip ir issisprende visos bedos smile.gif
Runciuke
QUOTE(furyy @ 2007 05 24, 08:54)
*

Mano sunui lygiai tas pats, tiesiog zodis i zodi....irgi tyremes ligoninej - cukrus ant ribos, ir cholesterolis.....jam dabar 14 metu. As labai rimtai noriu uzsiimti sita jo problema, nes iki siol tai vis guodemes kad gal isaugs (nors as pati vaikysteje buvau stamboka, o 18 metu kazkaip savaime suskudau, isaugau...) Taigi dabar ieskau info apie kokias nors svorio metimo programas paaugliams, ypac noreciau rasti kur kreiptis del fizinio kruvio, ar del baseino, ar kt. ? Gal kas girdejot ar yra paaugliams kokiu programu ? Nes kiek ieskojau internete, tai nieko nerandu..... Arba turbut reikia eiti i sporto kluba ir tartis individualiai.........
Džiaugsma
QUOTE(Runciuke @ 2008 09 01, 13:16)
Taigi dabar ieskau info apie kokias nors svorio metimo programas paaugliams, ypac noreciau rasti kur kreiptis del fizinio kruvio, ar del baseino, ar kt. ? Gal kas girdejot ar yra paaugliams kokiu programu ? Nes kiek ieskojau internete, tai nieko nerandu..... Arba turbut reikia eiti i sporto kluba ir tartis individualiai.........
*

Ir aš ieškojau tokios info. Gaila, radau tik Šiauliuose. Ten vyksta Body Flex'o užsiėmimai vaikams. Pavydžiu šiauliečiams smile.gif
GREK
Sveikos, nu ir aš turiu tokią bėdą - abu mano vaikai kaip burundukai. Didžioji dabar jau šiek tiek patįso, tai kaip ir palieknėjo, bet viršsvorio tai tikrai dar turi. O valgo abu neperdaugiausiai.
Draugės mergaitė turi tikrai didelį viršsvorį, vežiojo į Kauną pas endokrinologus, darė tyrimus ir paskyrė dietą. Tikrai kokią negaliu pasakyt, žinau, kad liepė ribot angliavandenius, saldumynus, tik liesus produktus valgyti. O jum nepaskyrė gydytojai dietų, nes daug kurios rašėt, kad tyrimus darėt vaikams?
Rijana
Sveikos. Skaičiau, kad dažnai pagrindas vaiko nutukimui padedamas dar pačioje kūdikystėje, kai jis yra nuolat permaitinamas arba kai gauna padidintą baltymo kiekį, t.y. gauna karvės pieno, kurio baltymai yra netinkami žmonių vaikams iki trijų metų. Tuomet riebalinės ląstelės sparčiai pridaugina ir gali nebūtinai iškart pasireikšti nutukimu, bet jau kai pasireiškia, tada itin sunku būna viršsvorio atsikratyti.
Džiaugsma
QUOTE(Rijana @ 2009 10 12, 16:57)
Sveikos. Skaičiau, kad dažnai pagrindas vaiko nutukimui padedamas dar pačioje kūdikystėje, kai jis yra nuolat permaitinamas arba kai gauna padidintą baltymo kiekį, t.y. gauna karvės pieno, kurio baltymai yra netinkami žmonių vaikams iki trijų metų. Tuomet riebalinės ląstelės sparčiai pridaugina ir gali nebūtinai iškart pasireikšti nutukimu, bet jau kai pasireiškia, tada itin sunku būna viršsvorio atsikratyti.
*

Gal ir tiesa, bet mano pana tik mano pienu maitinosi iki 1,5 metų, o ir vėliau nelabai karvės pieną mėgo. Deja, labai stambi.
vilke_ziema
QUOTE(erika.gut @ 2007 06 09, 16:04)

Valgom mazdaug taip.:
*

Bet pagal koloriju skaiciu, kurias cia suraset, tai cia badas tikras doh.gif
Ydomu, jei i plaukima uzrasyt..juk vandeny labai daug energijos sunaudojama..ir plius dar emocijos teigiamos smile.gif
Džiaugsma
QUOTE(vilke_ziema @ 2010 04 08, 07:54)

Ydomu, jei i plaukima uzrasyt..juk vandeny labai daug energijos sunaudojama..ir plius dar emocijos teigiamos  smile.gif
*

Liuks mintis thumbup.gif Mano sūnus, būdamas apie 12 m., atrodė kaip statinė. Kelnes pirkdavom kaip storam suaugusiam vyrui ir nukirpdavom apačią, nes tokiai figūrai neįmanoma buvo rasti rūbų. Tada pradėjo lankyti baseiną, rimtai treniruotis. Sužinojom, kad didelį viršsvorį turintiems plaukimas tinka labiausiai, nes kitos sporto rūšys gali pakenkti sąnariams. Maždaug per metus viršsvorio nebeliko, o dabar (jam 15 m.) vaiko figūra puiki. Sportuoja intensyviai, nors jau nebe plaukimą lanko. Aišku, dar didelę reikšmę turi hormoniniai pakitimai - brendimas. Apie 12 m. paaugliai būna storiausi dėl hormoninio fono. Endokrinologė aiškino, kai lankėmės.
vilke_ziema
Jus is Vilniaus?O i koki baseina jus uzsiraset? Ieskau, bet nelabai randu kad butu kakokie uzsiemimai grupei vaiku..
Džiaugsma
QUOTE(vilke_ziema @ 2010 04 08, 11:51)
Jus is Vilniaus?O i koki baseina jus uzsiraset? Ieskau, bet nelabai randu kad butu kakokie uzsiemimai grupei vaiku..
*

Ne, Kaune lankė maniškis.
sapula
Mes taip pat turime tokią problemą. Vyresnysis labai išrankus maistui, tai vis sunku įtikti - kūdas, mažasis storulis - 8 metai ir jau 51 kg. Dar keli kg ir sversime vienodai verysad.gif
Taip stengiuosi riboti, o ir pats pradeda suprasti, kad jau nebegerai, bet niekaip nesusotja svoris augęs.... verysad.gif verysad.gif Lanko futbolą, bet gal dar tikrai bandyti rasti baseiną, tik nežinau, kur Panevėžyje būtų galima vesti? g.gif
Vilon
QUOTE(sapula @ 2010 04 10, 17:04)
Mes taip pat turime tokią problemą. Vyresnysis labai išrankus maistui, tai vis sunku įtikti - kūdas, mažasis storulis - 8 metai ir jau 51 kg. Dar keli kg ir sversime vienodai verysad.gif
Taip stengiuosi riboti, o ir pats pradeda suprasti, kad jau nebegerai, bet niekaip nesusotja svoris augęs....  verysad.gif  verysad.gif Lanko futbolą, bet gal dar tikrai bandyti rasti baseiną, tik nežinau, kur Panevėžyje būtų galima vesti?  g.gif
*

yra nemuno poliklinikoje bet ten gal brangoka ir 14 zemynos mokykloje mirksiukas.gif
sapula
Žemynos mokykloje priima tik su tėvais vakarais arba šeštadieniais.verysad.gif, nes grupės vaikų pilnos ir nėra galimybės patekti sportuoti su treneriu verysad.gif Na o Nemuno poliklinikoje brangu... nuolat nepalankysi.... dar nesidomėjau apie Aukštaitijos baseiną.... Gal apie jį ką žinote?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.