Sveiki, noreciau paklausti, kokia zuvis tinka mazyliui saldyta ar butinai sviezia.Mano drauges vaikelio pediatre grieztai uz sviezia, tai dabar mums labai rupi Jusu nuomones.
Gal galite pasidalinti kosiu ar kt. receptais su zuvimi.
Aciu.
Sveiki, noreciau paklausti, kokia zuvis tinka mazyliui saldyta ar butinai sviezia.Mano drauges vaikelio pediatre grieztai uz sviezia, tai dabar mums labai rupi Jusu nuomones.
Gal galite pasidalinti kosiu ar kt. receptais su zuvimi. Aciu.
mes zuvi ragaujame nuo 9menesiuko. karta arba 2 per savaite. kolkas pirkau saldyta juros lydeka, bet tikriausiai kaip ir visas maistas geriau sviezia.
Mes tai kol kas zuvi dar neparagavom, bet greit bandysiu pasiulyti
As tai paprasciausiai viska ant garu darau arba be alejaus kepu, pas mane indai specialus O del svezios ar saldytos, tai musu "kaime" svezios mazai kur pirksi
MEs zuvi pradejome ragauti nuo 9,5 men. PAti neisivaizduoju kaip padaryti , kokia zuvi pirkti ir t.t. Viena karta valgeme semper fimos menke-tai suneliui nelabai patiko,o vakar ragavome Hipp'o darzoves su zuvimi ir makaronais-tai ojoj kaip sulapnojo visa 200 g!!.MAn taip pat butu idomu suzinoti receptuku is zuvies. NEmanau , kad saldyta zuvis jau taip blogai.
QUOTE(Ingulik @ 2006 11 14, 21:04) Mes tai kol kas zuvi dar neparagavom, bet greit bandysiu pasiulyti As tai paprasciausiai viska ant garu darau arba be alejaus kepu, pas mane indai specialus O del svezios ar saldytos, tai musu "kaime" svezios mazai kur pirksi okokia technologija darant ant garu? Pvz., mesa ar ilgai darosi?
Mes tai nuo 10 mėn. pradėjom valgyti lašišą. Pirkdavau lašišos kepsnį, padalindavau į keletą gabaliukų. Vieną gabaliuką tą pačią dieną sunaudodavau, o kitus užšaldydavau dėžutėje. Kaip man aiškino, žuviai nekenkia truputį (2 savaites ilgiausiai) pabūti užšaldytai. Bet tik tuo atveju, kaip pats šviežią užšaldai. Niekada nepirkdavau parduotuvinės šaldytos žuvies.
Tai va, o žuvies daržovienę darydavau paprastai: lašišos gabaliuką virdavau atskirai nuo daržoviu kokias 8 min. (nes labai greit išverda). Iš daržovių tai vaikui su žuvim skanu buvo bulvių, pomidorų virta masė su prieskoniais. Dar gali būti cukinija su bulvėm. O tada virtus daiktus sumesdavau į blenderį ir sumakaluodavau. Nu nežinau, maniškiui tai tokios košės su lašiša būdavo liuks. Duodavau 2 k. per savaitę. Tik nepamirškit kauliukus iš virtos žuvytės išrankiot!
mes valgom lašišą ir menkę. ruošiu pati, nes konservuotų nevalgo...
valgom ir šviežią, ir šaldytą.
Mes dar zuvies neragavom,bet jau tuoj pradfesim ragauti,tai pasiskaiciau ir dabar zinosiu kokia zuvi duoti ir kaip ja ruosti.
Mes saviskei zuvi nuo 7 menesiu duodam. Davem semperi su pleksne - apsiziaukciojo tik..
Duodam zuvi sviezia, bet manau, kad jei randat patikima vieta pirkti uzsaldyta, galima duoti ir uzsaldyta. Davem oto, lasisos, upetakio ir sterko. Labai vaikui patiko. Pirmaji karta tiesiog daviau paragauti is savo lekstes grynos zuvytes - tai paprase dar Tiesa, su kruopomis niekada nemaisiau, tai negaleciau nieko apie tai pasakyti. Skanaus
As irgi kaip ir mamymamy, nusiperku lasisos gabaliuka, ta diena sviezia isverdu, o kita zuvies dali supjaustau ir i kamera. Sviezios kiekviena karta nepripirksi, nieks po 50g. nepardavineja. Tik as kazkaip ilgiau kameroj palaikau, nesuvartojam per 2sav. O idomu, kas jau ten tai mesai po 2sav. atsitinka
Mes ir lasisa sviezia perkam, kas palieka tai i kamera
Perkam sviezia. Jei per daug, tai patys uzsaldom
mano vyras zvejys ir pagauna tikrai sviezios ir be antibiotiku uzaugusios zuvies, manau, kad tai pati tinkamiausia zuvis vaikeliui. Ir as manau kad ja praduosiu duoti nuo 6 men.,nes butent siandien pagavo, tai manau reiks pabandyti.
As vakar sviezios pangasijos nupirkau, ir noreciau pabandyt mazei pasiulyt, bet kazin ne per anksti nuo 7 menesiu
tai nuo keliu menesiu geriausiai pradet duot zuvi?
vienoj knygoj parašyta kad galima duot žuvį nuo šešiu mėnesių, o parašyš taip 4 kartus pieno mišinys kūdikiams, 1karta trinta daržovių ar grūdų košė su 10g mėsos (be sultinio) arba žuvies( 2-3g/100ml) vaisių tyrelė arba sultys-nedaugiau kaip 150g
Zuvi kudikiams galima duoti nuo 10 men.
as tik uz sviezius produktus, tikrai nesaldytus, nes absoliuciai visos darzoves, vaisia i rkt ruosiant pramoniniam uzsaldymui yra purskiama kokiais tai chemikalais
mums pediatre patare nuo 9-10 men zuvi ragauti, o zadu pirkti sviezia lasisa, nes jinai vertingiausia
Zuvi galima duoti nuo 10 - 12 men.Kaip tik ir galvoju , kuria cia zuvi pradet duoti pirmiausiai
QUOTE(ryyd @ 2006 11 14, 19:22) mes zuvi ragaujame nuo 9menesiuko. karta arba 2 per savaite. kolkas pirkau saldyta juros lydeka, bet tikriausiai kaip ir visas maistas geriau sviezia. ATSARGIAI juros lydekos raumenyje kirmėlės, pasibaisejau radus ir dabar bijau pirkti zuvi tiek sau o tuo labiau dukrytei Visada viskas geriau yra sviezia. QUOTE(realax @ 2009 04 26, 13:22) mes valgo zuvi nuo 7men.perku sviezia lasisa.puode pakaitinu alyvuogiu aliejaus,imetu smulkiai supjaustyta zuvyte,pakepu 3mi,kai ji pabala sumetu kelias riekeles poro baltos dalies,dar minute ir viska uzpilu verdanciu vandeniu,sudedu darzoves.viskas paverda kol darzoves suminksteja.manoji valgo sitokia kose pasigardziuodama.
ir sviezia, ir saldyta
|