Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ar skauda kerpant tarpvietę?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
lincia_pincia
QUOTE(donabraskita @ 2008 12 11, 18:00)
merginos kaip jus manot ar gali reikt kirpti arba galeciau plysti per antra gimdyma jei per pirmaji normaliai pagimdziau be kirpimu ir plysimu? unsure.gif  ax.gif
*

tai aisku, kad gali... jeigu vaikiukas bus didesnis ir t.t. blush2.gif
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 02 26, 09:52)
tikrai neskauda.tik va kai siuva doh.gif
*

o kodel neprasei, kad nuskausmintu papildomai kai siuvo? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Lorkakiv @ 2009 03 05, 17:35)
Man taip pat.
*

o skauda kai tuos vaistus leidzia? blush2.gif
katiniuks
kerpant, nei plyštant nieko nejaučiau, bet va kai vaistus nuskausminamuosius leido, tai nuo kiekvieno durio pašokdavau blush2.gif
Mamyyte
Nieko nejutau blush2.gif
Valentukė
nieko nejutau kerpant , tik kai išgirdau čekšt čekšt čekšt tai tuomet supratau kad mane jau kerpa, ir siuvimo nejutau, na tik truputuką pagraužė kai su spiritų patpė ax.gif
neringuutia
kai kirpo tikrai nieko nejutau,nei perstejo ten ,nei skaudejo.Bet siuvimas ko gero man buvo baisiau ir skausmingiau nei pats gimdymas...ypac kai siuva visai salia uzpakaliuko... blink.gif
anikute
Prieš gimdymą prisiskaičiau, kad neskauda kai kerpa. Tai taip ramiai priėmiau pasakymą, kad kirps ir, kad skaudėjo, tai skaudėjo blink.gif Kaip su karšta geležim, kad būtų perėję doh.gif ir siūnant skaudėjo baisiai, nors suleido dvi dozes nuskausminamųjų, bet cypiau kol sulopė apie valandą doh.gif
Keli Mutu
Priklauso kur kerpa, kiek, ar spėjo pradėti veikti nuskausminamieji, ar ne. Jei kerpa kokius 2-3 cm tik tai dažniausiai neskauda, o jei daugiau ir giliau - visko gali būti. Na, bet paprastai tai būna toks momentas, kad jau paskutinis sąrėmis ir viskas dažniausiai įvyksta labai greitai ir užgimsta lėliukas, tai apie tą skausmą nėra laiko net galvoti jei skauda.
LaurM
Mane kirpo abieju gimdymu metu. Visai neskaudejo, bet kai siuvo, baisu. Ypac antro gimdymo metu. Viena karta susiuvo, bet susidare hematoma. Arde siules ir siuvo dar karta. Nuskausminamieji sunkiai padejo.
Egoiste26
4u.gif nors as pati nesu dar gimdziusi,bet kartais pasiziuriu pe yuotube ,kaip tai daroma ir kazkaip pataikiau kai rodo tarpvietes kirpima,moteris visai nieko nejaute...hmm...pagalvojau,kraujas teka, o ji nieko nejaucia...buvau apstulbusi! blink.gif Bet ...sekmes Jums ir istvermes..J uk manau,kad visi skausmai lieka uzmarsti,kai pamatai savo vaikelio juoka smile.gif
ernestacingiene
Sveikos, man taip pat kirpo, bet net nesupratau, kada ir kaip, jokio skausmo nejutau schmoll.gif
Gimdziau naturaliai, be jokiu nuskausminamuju, tik tiek, kad tarpviete buvo su saldanciu skysciu ispurksta ax.gif
Apsimetele
visiskai nieko nejauciau, jei nebutu akusere pasakius, kad tuoj kirpsiu, jauciu nebuciau net zinojus biggrin.gif gal del to, kad ji specialiai saremiu lauke ir tada tik kirpo g.gif
ARETA)
kada gimdziau pirma karta tai pajauciau kais perkirpo nes nenuskausmino net surekiau ir kaip siuvo jauciau. o antra karta tai pasake kad kirps tik silta pasidare kaip kjaujas pradejo teketi smile.gif
Baniukas
Kai kirpo nepajutau,bet kai siuvo,tai vos nekaukiau verysad.gif Labai baisiai skaudėjo scare.gif bijau.gif bijau.gif
jutu
Neskaudėjo, kai kirpo. Tačiau, kai siuva nemalonu.
Agė
suleido i ta vieta vaistuku..neskaudejo nei kai kirpo nei kai plyso nei po to
Voje
Pati labai bijojau to kirpimo, bet neskaudejo visai lotuliukas.gif va kai siuvo buvo nemalonu schmoll.gif
Įsimylėjus
As nejauciau jokio skausmo,tik lengva brukstelejima mirksiukas.gif Matyt todel,kad kirpo per saremi smile.gif
Sinera
QUOTE(ernestacingiene @ 2009 03 17, 10:48)
Sveikos, man taip pat kirpo, bet net nesupratau, kada ir kaip, jokio skausmo nejutau schmoll.gif
Gimdziau naturaliai, be jokiu nuskausminamuju, tik tiek, kad tarpviete buvo su saldanciu skysciu ispurksta ax.gif
*

Man irgi taip pat buvo ax.gif tik kai maziuka ant pilvo pagulde,pasake kad reikejo prakirpt mirksiukas.gif Nesukau per daug galvos,nes nieko nejutau... bet va po visko,kai reikejo siut,tai doh.gif ziauru,paskui visa savaite skaudejo... blush2.gif
lincia_pincia
QUOTE(Voje @ 2009 03 20, 11:36)
Pati labai bijojau to kirpimo, bet neskaudejo visai lotuliukas.gif va kai siuvo buvo nemalonu schmoll.gif
*

vat uztad siuvimo as ir bijau labiau nei kirpimo doh.gif
o kiek siuliu dazniausiai daro? unsure.gif
Uksnė
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 03 23, 13:11)
vat uztad siuvimo as ir bijau labiau nei kirpimo  doh.gif
o kiek siuliu dazniausiai daro?  unsure.gif
*

siūlių deda tiek, kiek reikia kirpimui ar plyšimui užsiūti. Kiekvieai individualiai.
Aš pati truputį plyšau, tai nieko nejaučiau, gal tik vos vos tokį perštėjimą.
belekur
Is tikruju dazniausiai kirpimas yra visiskai nejauciamas, siuvimas, kaip matyti, labai skirtingai. Cia ir patys zmones bet kokias medicinines intervencijas priima skirtingai. Siek tiek jauciau ir as kai bakstelejo vietomis siunant po kirpimo, bet vis tiek dazniausiai pries kerpant yra apsaldoma, tad dar veikia tie vaistai ir nepastoviai jauciama...Bet kai sulauki to ilgai laukto zmogeliuko, pasibaige saremiu skausmai, zodziu visas sunkus darbas jau atliktas, manau, tada jau toks skausmas kaip siuvimas nebeturi egzistuoti biggrin.gif
dolina
visai neskaudejo, tik va, gime lelia, jai galvyte buvo ibresta. matyt kerpant netycia uzkliuvo sad.gif bet nieko baisaus, uzgijo jau tongue.gif
emilka
QUOTE(dolina @ 2009 03 25, 15:21)
visai neskaudejo, tik va, gime lelia, jai galvyte buvo ibresta. matyt kerpant netycia uzkliuvo sad.gif bet nieko baisaus, uzgijo jau tongue.gif
*

siuvimas labiau skauda blink.gif nors.. palyginus su paskutiniu saremiu tai niekai
Totosha1980
Visiskai nieko nejauciau,tiesa pasakius net nesupratau kad prakirpo,supratau tada,kai siuvo. lotuliukas.gif
areida
kai kerpa schmoll.gif neskauda visai,o jau kai siuna tai nemalonu lb doh.gif
klara.
Idomu, ar kerpa kiekvienai ,,del visa ko", ar kerpa tik toms, kurioms is tiesu reikia?
lincia_pincia
QUOTE(claudija @ 2009 04 04, 18:18)
Idomu, ar kerpa kiekvienai ,,del visa ko", ar kerpa tik toms, kurioms is tiesu reikia?
*

manau, kad labai daug tu kirpimu isties buna 'del visa ko'... doh.gif vat bijau, kad ir man teip nebutu schmoll.gif
klara.
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 04 04, 18:53)
manau, kad labai daug tu kirpimu isties buna 'del visa ko'... doh.gif vat bijau, kad ir man teip nebutu  schmoll.gif
*

Vakar paskaitinejau vienoje knygoje nestukems, kad esa kerpa neretai ir del to, kad tarpviete pernelyg neissitemtu. Atseit jei naturaliai issitempia, po to tarpvietes raumenu tonuso neimanoma atstatyti, o jei kerpa - viskas taip neissitampo ir lengviau po to buna. Beje, du kartus mane kirpo (pirmakart tikrai nereikejo, pagimdziau itin lengvai, o antrakart turbut ,,del visa ko" kirpo...), negaliu pasakyti, ar tai tiesa, ar melas schmoll.gif O dabar ir pati laukiu su siaubu treciojo kirpimo (kirpimas nebaisu, nesijaucia, ale va siuvimas ir gyjimas... doh.gif )

user posted image
Nireglina
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 04 04, 18:53)
manau, kad labai daug tu kirpimu isties buna 'del visa ko'... doh.gif vat bijau, kad ir man teip nebutu  schmoll.gif

Įtariu, kad pirmą kartą man kirpo dėl visa ko. Antrą kartą tikrai reikėjo, nes vaikas buvo labai didelis, užstrigo ties išėjimu ir būtų plyšę. Akušerė siekdama to išvengti, man pasakė, kad reikėtų kirpti. Sutikau. Kai kirpo pirmo gimdymo metu, visiškai neskaudėjo, o antrą kartą vieną kirpimą (iš viso buvo du) darė ne per sąrėmį. Buvo "skanu" doh.gif Kai siuvo neskaudėjo, abu kartus greitai užgijo.
Omrum
QUOTE(claudija @ 2009 04 05, 08:45)
*

parašą turi kopijot ne į kiekviena savo parašyta žinutė , o nueit į profilį savo rast "redaguoti mano parašą" ir įdėt ten tada kiekviena kartą rašant žinutė ir norint kad matytųsi linuote pastatyk varnelė Įjungti parašą mirksiukas.gif

sorry už offtopiką ax.gif
lincia_pincia
QUOTE(claudija @ 2009 04 05, 10:45)
Vakar paskaitinejau vienoje knygoje nestukems, kad esa kerpa neretai ir del to, kad tarpviete pernelyg neissitemtu. Atseit jei naturaliai issitempia, po to tarpvietes raumenu tonuso neimanoma atstatyti, o jei kerpa - viskas taip neissitampo ir lengviau po to buna. Beje, du kartus mane kirpo (pirmakart tikrai nereikejo, pagimdziau itin lengvai, o antrakart turbut ,,del visa ko" kirpo...), negaliu pasakyti, ar tai tiesa, ar melas  schmoll.gif  O dabar ir pati laukiu su siaubu treciojo kirpimo (kirpimas nebaisu, nesijaucia, ale va siuvimas ir gyjimas... doh.gif )
*

niu nzn nzn schmoll.gif tai gal tada, kad ten neissitampytu isvis CP tegu daro visoms ir viskas... pravalas man tas kirpimas atrodo doh.gif
senovei nei en kas karpydavo nei ka ir negi visos issitampiusios vaiksciojo? blink.gif
klara.
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 04 08, 20:15)
niu nzn nzn  schmoll.gif  tai gal tada, kad ten neissitampytu isvis CP tegu daro visoms ir viskas... pravalas man tas kirpimas atrodo  doh.gif
senovei nei en kas karpydavo nei ka ir negi visos issitampiusios vaiksciojo?  blink.gif
*

Zinoma, kad ne. Taciau juk gydytojui lengviau siuti kirpima, o ne nelygu plysima. Ir jai visai nesvarbu, kad plysta vos kelios, karpo visas is eiles (nebent per eile metu kas pasikeite?) doh.gif
klisiai
Man,tai keisciausia,kad kai gydytoja pasako,jog bus didelis vaikas ir butinai pasakyti,tai akuserei,tavimi kazkodel naturaliai NEPATIKI! Zinoma izvargsti,iskenti, issikankini - pasigimdai nesvarbu,kad SUPLYSTI per visus galus ir po to tave LOPO visa valanda! Mes kantrios ir tikrai tokiomis situacijomis pacios save pranokstame....Bet ar to reikia.....? Buvo galima graziai prakirpti,po to visa tai dailiai siusiuti ir butu visiems geriau,o dabar ir vaikui TRAUMA,isivaizduoju kokios kancios pumpureliui buvo i si pasauli ateiti pro tokius sudetingus "VARTUS" ir po to stebisi is kur tokie vaikai traumuoti ir t.t.........nesuprantu...
Siuo metu laukiuosi antro pumpuriuko,bet vis kamuoja tie patys klausimai,o kaip bus dabar ....? Vigi praejo 11-a metu nuo pirmagymio,gal jau laikai pasikeite ir viskas yra daug paprasciau...?Paskaiciusi jusu moterys ivairius komentarus, pasidariau ISVADA: niekas nepasikeite tongue.gif uz mus niekas ju nepagimdys ir musu skausmo niekas nepasiims,visa tai turim iskesti daugiau ar maziau,bet mes MOTERYS.....
klara.
QUOTE(klisiai @ 2009 04 09, 12:30)
Man,tai keisciausia,kad kai gydytoja pasako,jog bus didelis vaikas ir butinai pasakyti,tai akuserei,tavimi kazkodel naturaliai NEPATIKI! Zinoma izvargsti,iskenti, issikankini - pasigimdai nesvarbu,kad SUPLYSTI per visus galus ir po to tave LOPO visa valanda! Mes kantrios ir tikrai tokiomis situacijomis pacios save pranokstame....Bet ar to reikia.....? Buvo galima graziai prakirpti,po to visa tai dailiai siusiuti ir butu visiems geriau,o dabar ir vaikui TRAUMA,isivaizduoju kokios kancios pumpureliui buvo i si pasauli ateiti pro tokius sudetingus "VARTUS" ir po to stebisi is kur tokie vaikai traumuoti ir t.t.........nesuprantu...
Siuo metu laukiuosi antro pumpuriuko,bet vis kamuoja tie patys klausimai,o kaip bus dabar ....? Vigi praejo 11-a metu nuo pirmagymio,gal jau laikai pasikeite ir viskas yra daug paprasciau...?Paskaiciusi jusu moterys ivairius komentarus, pasidariau ISVADA: niekas nepasikeite tongue.gif  uz mus niekas ju nepagimdys ir musu skausmo niekas nepasiims,visa tai turim iskesti daugiau ar maziau,bet mes MOTERYS.....
*

Sventa tiesa. Nuo amno paskutiniojo gimdymo praejo 9 metai, taciau matau, akd niekas nesikeicia, tik kainos pakilo doh.gif
malinkaja18
QUOTE(klisiai @ 2009 04 09, 12:30)
Siuo metu laukiuosi antro pumpuriuko,bet vis kamuoja tie patys klausimai,o kaip bus dabar ....? Vigi praejo 11-a metu nuo pirmagymio,gal jau laikai pasikeite ir viskas yra daug paprasciau...?Paskaiciusi jusu moterys ivairius komentarus, pasidariau ISVADA: niekas nepasikeite tongue.gif  uz mus niekas ju nepagimdys ir musu skausmo niekas nepasiims,visa tai turim iskesti daugiau ar maziau,bet mes MOTERYS.....
*

as gimdziau siais metais nu man tai prakirpo poto susiuvo.db graziai uzgijo biggrin.gif nu tims daktarams dabar daugiau pinigu tik ikisk tai gerai viska padarys blink.gif kad tik nescias isnaudot dar,beto kad gimdai
klara.
QUOTE(malinkaja18 @ 2009 04 09, 19:38)
as gimdziau siais metais nu man tai prakirpo poto susiuvo.db graziai uzgijo biggrin.gif nu tims daktarams dabar daugiau pinigu tik ikisk tai gerai viska padarys blink.gif kad tik nescias isnaudot dar,beto kad gimdai
*

Pasiseke. As tai su pirmu gimdymu mokejau visiems (dar ir per daug ikisom) - gydytojai, akuserei, anesteziologui. Ale kaip siuvo, net prisimint nenoriu - uzsaldymas neveike, siuvo ,,gyva mesa", o kai pagimdziau antraji, gydytoja pakraupo: ,,ir kas gi tave vaikeli taip baisiai pirmakart susiuvo????". doh.gif
djusted
o as daug kur skaiciau kad dabar kerpa beveik visas, nes bijo plysimu ir ju komplikaciju. juk sunkiau siuti, ilgiau gyja...
mane irgi kirpo...
bet jei tema apie tai ar skauda ar ne, tai galiu pasakyti, kad man neskaudejo... visai net nejauciau. pagimdzius paklausiau ar kirpot ar plysau smile.gif sako kirpom biski smile.gif tai tada issigandau siuvimo, o dar durna i adata paziurejau blush2.gif bet nieko nejauciau smile.gif laukiau kada skaudes ir paprasiau kad pasakytu kai baigs smile.gif o man ir sako: jau baigem biggrin.gif
lincia_pincia
QUOTE(djusted @ 2009 04 15, 11:36)

bet jei tema apie tai ar skauda ar ne, tai galiu pasakyti, kad man neskaudejo... visai net nejauciau. pagimdzius paklausiau ar kirpot ar plysau  smile.gif  sako kirpom biski  smile.gif tai tada issigandau siuvimo, o dar durna i adata paziurejau  blush2.gif  bet nieko nejauciau  smile.gif laukiau kada skaudes ir paprasiau kad pasakytu kai baigs  smile.gif  o man ir sako: jau baigem  biggrin.gif
*

o gimdei su epiduru? blush2.gif

tai gal pries siuvant nuskausmino? blush2.gif
klara.
Gal kuri dar galetu pasidalyti patirtimi, kai jau yra du kirpimai ir laukia treciasis? Ar kerpa per ta pacia vieta, ar kitoje? (man pirmus du kartus kirpo skirtingose vietose).
agnek
Tikrai nieko nepajutau schmoll.gif
kristinap
Neskaudėjo kai kirpo, bet kai siuvo blink.gif doh.gif su kiekvienu dūriu kruptelėdavu iš skausmo verysad.gif bet čia mano tokia fiziologija... dantų nuskausminimas manęs irgi neima schmoll.gif
didyle
paprastai ten, kur jau yra randas, nekerpama, nes randinis audinys gyja sunkiau. turetu kirpti naujoj vietoj
na bet pasirinkimo didelio juk nera
svarbu kad viskas gerai praeitu, tada gera prieziura, as kiek zinau taip octeniseptt tam labai gerai, geriausiai turbut

o mokejimas ne visada garantuoja rezultata geriausia, cia turbut vistiek kazkoks likimo niuansiukas groja... viena pazystama kai gimde, tai irgi atsimokejo visiems dosniai, o jai paliko placentos dali, tai vargsiuke vos mirtinai nenukraujavo
o kitos isvis nieko nemokejo ir pagimde kaip lelytes smile.gif
Sun_girl~
na as pirma kai gimdziau tai nedaviau daktaram,o antra is kart tariaus su daktare,tai nepalyginsi,viskas greiciau ir lengviau.O del kirpimo tai kirpo,bet cia tik baika.Na o kai siuvo,tai o jo joi,
dolly*
Neskaudejo, bet girdejau garsa, kuris buvo labai nemalonus doh.gif O mano vyra tai ismuse is veziu, vos pajutes ta garsa, teko trumpam gimdykla palikti biggrin.gif
pomada
abu kartus kirpo-ale nejutau schmoll.gif
Tahoe
As tai visai nejauciau, nors man ir plyso, ir kirpo doh.gif Tik kai siuvo kaip reikiant jauciau, bet tai niekis palyginus su saremiu skausmu smile.gif
žydrynė
visiškai neskaudėjo,nieko nepajaučiau,nors prieš pat kerpant perspėjo ir mačiau,kai paėmė "žirkles" unsure.gif
DonAlma
Garsas buvo, bet skausmo nebuvo visiskai thumbup.gif
*caffe macchiato*
Tiesa sakant man visai neskaudejo kai kirpo, bet kai paskaiciau, tai garsas irgi buvo toks keistas, bet kai toookeeee saremiai, tai nepalyginsi doh.gif o kai siuvo, tai irgi nepasakyciau, kad laaabai jau skauda, tiesiog jutau durius ir tiek ax.gif
Sansara
neskaudejo visiskai, garsu negirdejau. tik perspejo pries kerpant ir tiek. man siuvimas po to - blogiausias prisiminimas is gimdymo, nepadejo nei kelios dozes uzmarinimo doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.