Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ar skauda kerpant tarpvietę?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
pachuco
Pirmas gimdymas baigėsi cezario pjūviu, tai kirpo tam, kad išvarymas vyktų greičiau ir kuo mažesnis apkrovimas būtų randui gimdoje. Visiškai neskaudėjo, nes suleido lidokaino dozę, o gal ir ne tas svarbiausia buvo. Aišku paskui pirmas dienas truputėlį buvo ne kas bet viskas juk praeina smile.gif fantastiškas dalykas yra diclofenak (berods taip vadinas) žvakutės, tikrai nereik kankintis.
*TyTe*
o man skaudejo.. ir kerpant ir siuvant.. kerpant net sucypiau - turbut nelabai pataike per saremi kirtpti, o siuvant irgi skaudejo, tj man atsake, kad as issigalvoju, kad negali skaudet doh.gif
Tigriukė@
QUOTE(astuliuke @ 2010 03 29, 11:21)
o man skaudejo.. ir kerpant ir siuvant.. kerpant net sucypiau  - turbut nelabai pataike per saremi kirtpti, o siuvant irgi skaudejo, tj man atsake, kad as issigalvoju, kad negali skaudet  doh.gif
*

Man irgi laaabai skaudejo kaip kirpo gimdant pirma vaika. doh.gif
Siurbelyte
Man ne kiek neskaudejo, net nepajauciau, kai kirpo...
VilijaVVK
sveikutes, as tai znokit nieko nepajutau smile.gif o kai pagimdziau tai klausiau kirpot ar ne? smile.gif
sukute
Neskaudejo nei kai kirpo, nei kai siuvo. Pries siuvant nuskausmino, o kerpant tai nezinau, bet neskaudejo smile.gif
dekeriene
as va laukiuosi vaikelio greit gimdyt, pirmus kartus kai gimdziau neplysau bet ir nekirpo o dabar kazko bijau kad nekirptu,
kaip gyja prakirpta tarpviete?
onite.v
Natūraliai gimdant paprastai nereikia kirpti.
T. y. be skatinamųjų, be nuskausminamųjų, be dangalų dirbtino praplėšimo ir kitų invazijų.
Taip kad, merginos, renkamės pačios. viskas turi savo kainą.
ir nereikia įsikalbėti, kad gimdymo skausmai nepakeliami, toks nusiteikimas ir stabdo gimdymo eigą...didina skausmą, o dar išsirinkit tokį gydytoją, kuris tik ir galvoja kaip greičiau iš Jūsų išspausti vaikelį, neleisdamas veiksmui natūraliai vykti...
suprantu, gydytojai nori viską atlikti nepriekaištingai, bet reikia aukščiausio lygio profesionalui būti, kad sugebėti kiek įmanoma natūraliai duoti pagimdyti pačiai ir įsikišti tik esant BŪTINYBEI.
čia kaip su antibiotikais, pamatysit, pagimdysit, ir dauguma gydytojų nuo kiekvienos slogos Jūsų vaikui išrašinės antibiotikus. Būčiau rinkus, per abu vaikus jau geras pluoštelis receptų antibiotikams būtų. Sunku išlaviruoti žolelių pagalba, bet tam ir duotas SVEIKAS PROTAS,
taigi atidžiai rinkitės pas ką gimdysit!!!
Skaitykit daug literatūros(ne populiariosios)
vaikščiokit į kursus(ne ligoninėse:)
reikės Jums gimdyti, na tai kas, kad kitus kaltinsit POTO, nukentėsit Jūs ir Jūsų vaikas.
luckyme
man skaudejo kai kirpo,bet greit dzergzt ir viskas biggrin.gif o kai siuvo nuskausmino nieko nejauciau,tik prisiskaicius SM kad gyva mesa siuna vis daktarui saukiau"tik pabandykit nenuskausmint,ar tikrai nuskausminot ar jau veikia vaistai?jei skaudes reksiu" lotuliukas.gif tai pasijuoke is manes smagiai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(dekeriene @ 2010 04 07, 12:44)
as va laukiuosi vaikelio greit gimdyt, pirmus kartus kai gimdziau neplysau bet ir nekirpo o dabar kazko bijau kad nekirptu,
kaip gyja prakirpta tarpviete?
*

man puikiai sugijo,sedet beveik ta pacia diena galejau,malonumas menkas bet ne tragedija.dar manau priklauso ir nuo to kiek daug prakerpa g.gif
Jugita29
kazkodel ir as galvoju apie sia beda, nors anokia cia beda viskas praeina, svarbiausia, kad siaip butu viskas gerai, o zaizdos juk uzgyja smile.gif
skraja.psm
na as cia prisiskaiciau visko ir vis tik dar ir dabar manau, kad kirpimas yra baisiausia gimdymo dalis.. Be to girdejau, kad kerpa dabar beveik visi is eiles gydytojai, nes nori apsidrausti, kad nereiketu siuti pvz zaibu plysusio kaklelio.. Kaip isvengti to plysimo ir kirpimo? Nenoriu, kad kirptu be reikalo schmoll.gif
Auriuxe
nieko nejauciau... tik girdejau kaip sake" kerpam" bet man ir taip jau nuo to stumimo ten toks kaip plysimo jausmas buvo biggrin.gif
hedelix
Su pirmu ir kirpo ir dar plysau, ir kai siuvo skaudejo be proto ir po to gijo gana ilgai ir skausmingai ten viskas buvo ziauriai verysad.gif O su antru plysau, nes mazoji labai greit gime, nespejau net normaliai atsigulti, tai nieko nejutau ir sugijo greit smile.gif
Browny
QUOTE(skraja.psm @ 2010 04 09, 20:36)
na as cia prisiskaiciau visko ir vis tik dar ir dabar manau, kad kirpimas yra baisiausia gimdymo dalis.. Be to girdejau, kad kerpa dabar beveik visi is eiles gydytojai, nes nori apsidrausti, kad nereiketu siuti pvz zaibu plysusio kaklelio.. Kaip isvengti to plysimo ir kirpimo? Nenoriu, kad kirptu be reikalo  schmoll.gif
*

kaklelio niekas nekerpa biggrin.gif kerpa tarpviete biggrin.gif as nieko nejutau nei kaip siuvo, nei kirpo smile.gif bet uztat kaisiuvo suzinojau, jog ten viskas isplyse smile.gif bet va kantrybes ir ilgo laiko deka, viskas uzgijo...apie normalu sedejima apie menesi laiko as net nekalbu 4u.gif
Alsė
Tarpviete kirpo per saremi, todel net nepajutau ax.gif kai isgirdau gydytojos zodziu "kerpam", baisiai issigandau, prasiau, kad nekirptu, o ij man ir sako "jau viskas, prakirpom" lotuliukas.gif
rutene32
gimdant antra, dukryte pirmiausiai iskiso ranka ( gerai kad neissisuko tos rankos ) ir perplese man klitori.tai po gimdymo kai siuvo,galvojau nulipsiu nuo to stalo is skausmo.jos ten kazkuo purske,tipo nuskausmino,bet nieko ten nepadejo.tai siuvimas buvo baisiau nei gimdymas unsure.gif
benitaa
visiskai neskaudejo,nes kerpa per saremi
vioringa
QUOTE(benitaa @ 2010 04 22, 00:52)
*

drinks_cheers.gif , bet siūnant tai doh.gif , geriau kelis kart pagimdyt biggrin.gif
Dovivana
QUOTE(benitaa @ 2010 04 22, 00:52)
*

drinks_cheers.gif aga, bet siuvant man 3 nuskausminamuju dozes suleido, kad nejausti skausmo.
Velniukste;)))
Kai kirpo tikrai nieko nejauciau, uztai kai siuvo jautesi, siek tiek skaudejo,bet palyginus su gimdymu tas siuvimas vieni niekai 4u.gif
Širdele
kai kerpa, tai nieko nesijaucia, kai siuva buna nemalonu, bet sunkiausias yra gijimo periodas ,kai negali sedeti dvi savaites, sunku vaikscioti ir kiti nepatogumai. Bet jau geriau kerpa nei plysta, nes plysimai ilgiau gyja tada pora menesiu intensyviai jauti.
sukute
man gijo kazkur apie menesi.. pirmas dvi savaites irgi nei sedet, nei normaliai vaikscioti buvo neimanoma doh.gif , na o paskui po truputi po truputi vis labiau gyja ir maziau jauciasi smile.gif
kristalcik25
ir as nejauciau kai kirpo..,tik kai siuvo
pugaliuks
o tai gal iš karto atvykus į gimdymo namus, na kai jau reikia gimdyti, reikia gal paklausti daktarės, kad jei kirps tai, kad nuskausmintų ? g.gif nes kiek supratau paskaičius čia visų mamyčių situacijas, tai kitų net neklausia...siuva ir viskas..skauda ar neskauda nesvarbu daktarams schmoll.gif unsure.gif
Aš tai pat labiau pergyvenu ne dėl gimdymo, o dėl to kaip bus jei kirps ir teks siųti blush2.gif nestuke.gif
Kažin ar labai įžūliai prieš daktarę pasirodyčiau jei paklausčiau ar nuskausmins jeigu ką.. ? 4u.gif
xxsxx
As po gimdymo klausiu, ar jau galiu "normaliai" atsigulti, o man ir sako: "Palaukite - susiusime"... Net nesupratau kada prakirpo.... doh.gif
O KMUK gydytojui, kuris susiuvo - bis.gif notworthy.gif thumb_yello.gif first.gif aciuks.gif
Nieko nejutau, nei kaip prakirpo, nei kaip siuvo... schmoll.gif
Normaliai sedeti galejau jau turbut po kokiu 3-4 dienu, vaikscioti truputi sunkiau buvo... ax.gif
Taciau sugijo ok.gif
Neveltui ji Zingeriu vadina.... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Kisssanka
net nezinau kada prakirpo,nieko nejutau,kai siuvo siektiekk jutau,bet neskaudziai. sugijo per 1.5sav.
Fifux'e
QUOTE(benitaa @ 2010 04 21, 23:52)
*

drinks_cheers.gif man ir kai kirpo nieko nejutau,nes paciu laiku per saremy perkirpo...ir plius ziuri ar jau pakankamai vaikas su galvyte uzspaudes nerva yra,tada ir neskauda...o jei nepataiko kai tas nervas neuzspaustas,tada ir skauda....
man tik kai siuvo buvo nemalonu,bet pakenciama...dukryte gulejo ant krutines,tai ne tas galvoj buvo wub.gif smile.gif

QUOTE(pugaliuks @ 2010 05 13, 12:46)

Kažin ar labai įžūliai prieš daktarę pasirodyčiau jei paklausčiau ar nuskausmins jeigu ką.. ? 4u.gif
*

nemanau kad pasirodysi izuli mirksiukas.gif juk turi pilna teise zinoti ka ir kaip daro ir prasyti pilnai tave viskuo aprupinti.... mirksiukas.gif tad jei jauti skausma,jie privalo kazka daryti 4u.gif
September_Lady
QUOTE(Mijos mama @ 2010 05 16, 17:26)
drinks_cheers.gif man ir kai kirpo nieko nejutau,nes paciu laiku per saremy perkirpo...ir plius ziuri ar jau pakankamai vaikas su galvyte uzspaudes nerva yra,tada ir neskauda...o jei nepataiko kai tas nervas neuzspaustas,tada ir skauda....
man tik kai siuvo buvo nemalonu,bet pakenciama...dukryte gulejo ant krutines,tai ne tas galvoj buvo wub.gif  smile.gif

Man kai kirpo irgi neskaudejo, nes kerpa, kai buna isitempes kazkip tas audinys, nejautrus...o vat kai siuvo, tai rekiau, kad nebesiutu, kad ir taip man bus gerai doh.gif nors irgi maziu ant krutines turejau ax.gif
roberta_a
kai kirpo tai neskaudejo, nes per saremi kerpa, bet kai siuvo tai viena puse neuzsimarino tai skausmas nemazas doh.gif
Kyvis
as net nesupratau, kas ivyko, kai kirpo. tikrai neskaudejo.
Daiva41
Bent jau man neskaudėjo biggrin.gif
-Alice-
Būčiau labai dėkinga- parašykite kas, per kiek laiko ištirpo siūlai?
Man 12 diena, bet dar siūlai neištirpo..... ax.gif
freimule
QUOTE(onite.v @ 2010 04 07, 23:34)
T. y. be skatinamųjų, be nuskausminamųjų, be dangalų dirbtino praplėšimo ir kitų invazijų.
ir nereikia įsikalbėti, kad gimdymo skausmai nepakeliami, toks nusiteikimas ir stabdo gimdymo eigą...didina skausmą, o dar išsirinkit tokį gydytoją, kuris tik ir galvoja kaip greičiau iš Jūsų išspausti vaikelį, neleisdamas veiksmui natūraliai vykti...
suprantu, gydytojai nori viską atlikti nepriekaištingai, bet reikia aukščiausio lygio profesionalui būti, kad sugebėti kiek įmanoma natūraliai duoti pagimdyti pačiai ir įsikišti tik esant BŪTINYBEI.
čia kaip su antibiotikais, pamatysit, pagimdysit, ir dauguma gydytojų nuo kiekvienos slogos Jūsų vaikui išrašinės antibiotikus. Būčiau rinkus, per abu vaikus jau geras pluoštelis receptų antibiotikams būtų. Sunku išlaviruoti žolelių pagalba, bet tam ir duotas SVEIKAS PROTAS,
reikės Jums gimdyti, na tai kas, kad kitus kaltinsit POTO, nukentėsit Jūs ir Jūsų vaikas.
*

nesutinku nei su vienu Jūsų teiginiu, nei patarimu, nei moralu biggrin.gif mano praktika visiškai kitką parodė:
gimdant ėmiau epidūrą, tačiau neplyšau, vandenis taip pat reikėjo prakirpti. Gydytojas veiklos visiškai neskatino, anaiptol, esant savaitės pernešiojimui, neskatino, praėjus parai po pirmųjų sąrėmių, neguldė į stacionarą, o išleido namo "ramiai" išsimiegoti biggrin.gif buvau tvirtai pasiryžusi pagimdyti be epidūro, tačiau iš mano planų Dievulis turbūt pasijuokė ir nebeiškentusi beveik 30 valandų trunkančių skausmų, galiausiai paprašiau nuskausminimo. Paskaitėles lankiau GN ir man patiko (nesupratau Jūsų rekomendacijos nelankyti jų ligoninėje - o kur daugiau? Pas Šemetą iš Kauno važiuoti? Nematau būtinybės tikrai). Gydytoja mūsų per gal kokius 4 apsilankymus su peršalimu nėkart neskyrė gydymo antibiotikais. Na negi mums taip visur sekasi? smile.gif
Browny
*

cia jau nusisnekejai totaliai 4u.gif
sukute
QUOTE(erika08 @ 2010 05 29, 21:00)
Būčiau labai dėkinga- parašykite kas, per kiek laiko ištirpo siūlai?
Man 12 diena, bet dar siūlai neištirpo.....  ax.gif
*

man tie siulai prakeikti tirpo gana ilgai... po poros kazkur savaiciu pradejo gal taip dalimis aptirpe kristi. Zodziu paskutiniai tai po triju ar net keturiu savaiciu istirpo ir iskrito g.gif
-Alice-
QUOTE(sukute @ 2010 05 31, 14:10)
man tie siulai prakeikti tirpo gana ilgai... po poros kazkur savaiciu pradejo gal taip dalimis aptirpe kristi. Zodziu paskutiniai tai po triju ar net keturiu savaiciu istirpo ir iskrito g.gif
*

Ačiū. O aš jau pradėjau pergyventi, ko tie siūlai taip ilgai man.... lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(onite.v @ 2010 04 07, 22:34)
*

va aš irgi niekaip nesutinku su čia išsakytomis mintimis.
"Natūraliai gimdant nereikia kirpti..... " nu neeee....... aš gimdžiau natūraliai, bet kirpo tik dėl to, kad leliui buvo virkštelė aplink kaklą apsivijusi. Nebūtų kirpę, būtų batai buvę blink.gif
vikulia 84
QUOTE(onite.v @ 2010 04 08, 00:34)
*

Kaip noreciau sutikt su jusu zodziais, bet neiseina. Mano manymu, geriausia kirpt, negu, kai kazkas pasake, staigiai plyst arba po gimdymo turet, atsiprasant, per didele tarpviete. Del ko gali nukentet lytinis gyvenimas (siek tiek nusisneku).
Dar: ne visada iseina issirinkt, pas ka gimdyt. Musu artimiausia ligonine randasi 60km nuo musu miesto. O jei nespesi? Tikrai nesiruosiu vaziuot uz 150km tam, kad gimdyciau pas zinoma gydytoja.
Roxaniuke
Pamenu, kai gimdžiau naturaliai ,tai nekirpo,bet blogai padarė,suplyšau,tai kiek vargo vėliau buvo...pirmiausiai siuvimas iš visų pusių,dar daktaras juokavo:reikia padaryt taip, kad vyras pažintu,net į WC apie tris mėnesius sudėtinga buvo nueiti,dar tie siūlai ne visi vienodai ištirpę,teko metus vaikščiot su jais.
Antra karta kai gimdysiu tai jau išanksto perspėsiu kad kirptų...
smille_for_you
*

Zinokite, labai atsiprasau,bet nesutinku su jusu nuomone,pati gimdziau be nuskausminamuju, bet vis vien kirpo,nes nemokejau stumti, nes niekada nebuvo man uzketejo viduriai ir nezinojau kaip reikia stumt, nes sake kakok kakok... lotuliukas.gif o gydytojai ziuri vaiko bukle, nes jei negali isstumti tada kerpa kad per saremi neuzdusintum vaikelio smile.gif
o kaip kirpo tai buvo pats ziauriausias momenta, si skausma atsimenu tikrai!!! viso gimdimo ne bet vat si momenta net rekaiu ne savo balsu,vyras sake kat pakraupes buvo sad.gif tikrai lb skaudejo.
vikulia 84
QUOTE(smille_for_you @ 2010 06 02, 17:02)
Zinokite, labai atsiprasau,bet nesutinku su jusu nuomone,pati gimdziau be nuskausminamuju, bet vis vien kirpo,nes nemokejau stumti, nes niekada nebuvo man uzketejo viduriai ir nezinojau kaip reikia stumt, nes sake kakok kakok...  lotuliukas.gif o gydytojai ziuri vaiko bukle, nes jei negali isstumti tada kerpa kad per saremi neuzdusintum vaikelio smile.gif
o kaip kirpo tai buvo pats ziauriausias momenta, si skausma atsimenu tikrai!!! viso gimdimo  ne bet vat si momenta net rekaiu ne savo balsu,vyras sake kat pakraupes buvo sad.gif tikrai lb skaudejo.
*

Dieve, kaip baisu. O kodel taip skaudejo, gal jokiu nuskausminamuju nedave? Man tai pries kerpant kazkuo papurske, tad, palyginus su paciais saremiais, beveik neskaudejo.
bambuziuke
As asmeniskai nejutau nieko kai kirpo ,o kai gimdziau antra vaika ,net kirpt nereikejo nors vaikas gime didesnis uz pirmaji 4u.gif
O siaip tai lidokaino suleidzia smile.gif ar kitokiu nuskausminamuju , as net duriu nejauciau smile.gif o kai po prakirpimo siuvo tai tik vos vos jutau adateliu durius
-Alice-
man kai kirpo, tai nieko net nejutau. O kai siuvo irgi nieko nejutau, nes suleido nuskausminamuosius biggrin.gif
Nelsona
Palygint su sąrėmiais tas kirpimas - tik juokai. bigsmile.gif
Paulina26
gimdziau be nuskausminimo, kad pries kerpant nuskausmintu nepastebejau, bet nieko baisaus, pakenciama, nors sake, kad oda kieta ir jutau, kad per kelis kartus ten ja "gnybe" kol "pragnybe", toks jausmas lyg atsipusiom zirklem kirpo biggrin.gif
Fifachka
Idomu kiek procentu moterų pagimdo nekerpant ir neplyšant g.gif Gal tos, kurios pagimdė ir neplyšo bei nekirpo joms turi patarimų kaip to išvengti blush2.gif
Isila
QUOTE(Fifachka @ 2010 06 10, 10:27)
Idomu kiek procentu moterų pagimdo nekerpant ir neplyšant  g.gif Gal tos, kurios pagimdė ir neplyšo bei nekirpo joms turi patarimų kaip to išvengti  blush2.gif
*

turbūt teisingai vykdyti gydytojo nurodymus ir teisingai stumti.. g.gif
@qua
QUOTE(Nelsona @ 2010 06 08, 09:21)
Palygint su sąrėmiais tas kirpimas - tik juokai. bigsmile.gif
*

visiskai pritariu siai nuomonei mirksiukas.gif po 16 valandu nepakeliamu saremiu, kirpimo net nepajutau, o kai siuvo vos vos jauciau adatos durius. bet tai jau buvo smulkmena po paties gmdymo biggrin.gif
L'aurora
aciu dievui, apsiejau be plysimu, kirpimu ir siuvimu thumbup.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.