Pirmas gimdymas baigėsi cezario pjūviu, tai kirpo tam, kad išvarymas vyktų greičiau ir kuo mažesnis apkrovimas būtų randui gimdoje. Visiškai neskaudėjo, nes suleido lidokaino dozę, o gal ir ne tas svarbiausia buvo. Aišku paskui pirmas dienas truputėlį buvo ne kas bet viskas juk praeina
o man skaudejo.. ir kerpant ir siuvant.. kerpant net sucypiau - turbut nelabai pataike per saremi kirtpti, o siuvant irgi skaudejo, tj man atsake, kad as issigalvoju, kad negali skaudet
Man ne kiek neskaudejo, net nepajauciau, kai kirpo...
sveikutes, as tai znokit nieko nepajutau
Neskaudejo nei kai kirpo, nei kai siuvo. Pries siuvant nuskausmino, o kerpant tai nezinau, bet neskaudejo
as va laukiuosi vaikelio greit gimdyt, pirmus kartus kai gimdziau neplysau bet ir nekirpo o dabar kazko bijau kad nekirptu,
kaip gyja prakirpta tarpviete?
Natūraliai gimdant paprastai nereikia kirpti.
T. y. be skatinamųjų, be nuskausminamųjų, be dangalų dirbtino praplėšimo ir kitų invazijų. Taip kad, merginos, renkamės pačios. viskas turi savo kainą. ir nereikia įsikalbėti, kad gimdymo skausmai nepakeliami, toks nusiteikimas ir stabdo gimdymo eigą...didina skausmą, o dar išsirinkit tokį gydytoją, kuris tik ir galvoja kaip greičiau iš Jūsų išspausti vaikelį, neleisdamas veiksmui natūraliai vykti... suprantu, gydytojai nori viską atlikti nepriekaištingai, bet reikia aukščiausio lygio profesionalui būti, kad sugebėti kiek įmanoma natūraliai duoti pagimdyti pačiai ir įsikišti tik esant BŪTINYBEI. čia kaip su antibiotikais, pamatysit, pagimdysit, ir dauguma gydytojų nuo kiekvienos slogos Jūsų vaikui išrašinės antibiotikus. Būčiau rinkus, per abu vaikus jau geras pluoštelis receptų antibiotikams būtų. Sunku išlaviruoti žolelių pagalba, bet tam ir duotas SVEIKAS PROTAS, taigi atidžiai rinkitės pas ką gimdysit!!! Skaitykit daug literatūros(ne populiariosios) vaikščiokit į kursus(ne ligoninėse:) reikės Jums gimdyti, na tai kas, kad kitus kaltinsit POTO, nukentėsit Jūs ir Jūsų vaikas.
man skaudejo kai kirpo,bet greit dzergzt ir viskas
Papildyta: QUOTE(dekeriene @ 2010 04 07, 12:44) as va laukiuosi vaikelio greit gimdyt, pirmus kartus kai gimdziau neplysau bet ir nekirpo o dabar kazko bijau kad nekirptu, kaip gyja prakirpta tarpviete? man puikiai sugijo,sedet beveik ta pacia diena galejau,malonumas menkas bet ne tragedija.dar manau priklauso ir nuo to kiek daug prakerpa
kazkodel ir as galvoju apie sia beda, nors anokia cia beda viskas praeina, svarbiausia, kad siaip butu viskas gerai, o zaizdos juk uzgyja
na as cia prisiskaiciau visko ir vis tik dar ir dabar manau, kad kirpimas yra baisiausia gimdymo dalis.. Be to girdejau, kad kerpa dabar beveik visi is eiles gydytojai, nes nori apsidrausti, kad nereiketu siuti pvz zaibu plysusio kaklelio.. Kaip isvengti to plysimo ir kirpimo? Nenoriu, kad kirptu be reikalo
nieko nejauciau... tik girdejau kaip sake" kerpam" bet man ir taip jau nuo to stumimo ten toks kaip plysimo jausmas buvo
Su pirmu ir kirpo ir dar plysau, ir kai siuvo skaudejo be proto ir po to gijo gana ilgai ir skausmingai ten viskas buvo ziauriai
QUOTE(skraja.psm @ 2010 04 09, 20:36) na as cia prisiskaiciau visko ir vis tik dar ir dabar manau, kad kirpimas yra baisiausia gimdymo dalis.. Be to girdejau, kad kerpa dabar beveik visi is eiles gydytojai, nes nori apsidrausti, kad nereiketu siuti pvz zaibu plysusio kaklelio.. Kaip isvengti to plysimo ir kirpimo? Nenoriu, kad kirptu be reikalo kaklelio niekas nekerpa
Tarpviete kirpo per saremi, todel net nepajutau
gimdant antra, dukryte pirmiausiai iskiso ranka ( gerai kad neissisuko tos rankos ) ir perplese man klitori.tai po gimdymo kai siuvo,galvojau nulipsiu nuo to stalo is skausmo.jos ten kazkuo purske,tipo nuskausmino,bet nieko ten nepadejo.tai siuvimas buvo baisiau nei gimdymas
visiskai neskaudejo,nes kerpa per saremi
Kai kirpo tikrai nieko nejauciau, uztai kai siuvo jautesi, siek tiek skaudejo,bet palyginus su gimdymu tas siuvimas vieni niekai
kai kerpa, tai nieko nesijaucia, kai siuva buna nemalonu, bet sunkiausias yra gijimo periodas ,kai negali sedeti dvi savaites, sunku vaikscioti ir kiti nepatogumai. Bet jau geriau kerpa nei plysta, nes plysimai ilgiau gyja tada pora menesiu intensyviai jauti.
man gijo kazkur apie menesi.. pirmas dvi savaites irgi nei sedet, nei normaliai vaikscioti buvo neimanoma
ir as nejauciau kai kirpo..,tik kai siuvo
o tai gal iš karto atvykus į gimdymo namus, na kai jau reikia gimdyti, reikia gal paklausti daktarės, kad jei kirps tai, kad nuskausmintų ?
Aš tai pat labiau pergyvenu ne dėl gimdymo, o dėl to kaip bus jei kirps ir teks siųti Kažin ar labai įžūliai prieš daktarę pasirodyčiau jei paklausčiau ar nuskausmins jeigu ką.. ?
As po gimdymo klausiu, ar jau galiu "normaliai" atsigulti, o man ir sako: "Palaukite - susiusime"... Net nesupratau kada prakirpo....
O KMUK gydytojui, kuris susiuvo - Nieko nejutau, nei kaip prakirpo, nei kaip siuvo... Normaliai sedeti galejau jau turbut po kokiu 3-4 dienu, vaikscioti truputi sunkiau buvo... Taciau sugijo Neveltui ji Zingeriu vadina....
net nezinau kada prakirpo,nieko nejutau,kai siuvo siektiekk jutau,bet neskaudziai. sugijo per 1.5sav.
QUOTE(benitaa @ 2010 04 21, 23:52) man tik kai siuvo buvo nemalonu,bet pakenciama...dukryte gulejo ant krutines,tai ne tas galvoj buvo QUOTE(pugaliuks @ 2010 05 13, 12:46) nemanau kad pasirodysi izuli QUOTE(Mijos mama @ 2010 05 16, 17:26) man tik kai siuvo buvo nemalonu,bet pakenciama...dukryte gulejo ant krutines,tai ne tas galvoj buvo Man kai kirpo irgi neskaudejo, nes kerpa, kai buna isitempes kazkip tas audinys, nejautrus...o vat kai siuvo, tai rekiau, kad nebesiutu, kad ir taip man bus gerai
kai kirpo tai neskaudejo, nes per saremi kerpa, bet kai siuvo tai viena puse neuzsimarino tai skausmas nemazas
as net nesupratau, kas ivyko, kai kirpo. tikrai neskaudejo.
Bent jau man neskaudėjo
Būčiau labai dėkinga- parašykite kas, per kiek laiko ištirpo siūlai?
Man 12 diena, bet dar siūlai neištirpo..... QUOTE(onite.v @ 2010 04 07, 23:34) Natūraliai gimdant paprastai nereikia kirpti. T. y. be skatinamųjų, be nuskausminamųjų, be dangalų dirbtino praplėšimo ir kitų invazijų. Taip kad, merginos, renkamės pačios. viskas turi savo kainą. ir nereikia įsikalbėti, kad gimdymo skausmai nepakeliami, toks nusiteikimas ir stabdo gimdymo eigą...didina skausmą, o dar išsirinkit tokį gydytoją, kuris tik ir galvoja kaip greičiau iš Jūsų išspausti vaikelį, neleisdamas veiksmui natūraliai vykti... suprantu, gydytojai nori viską atlikti nepriekaištingai, bet reikia aukščiausio lygio profesionalui būti, kad sugebėti kiek įmanoma natūraliai duoti pagimdyti pačiai ir įsikišti tik esant BŪTINYBEI. čia kaip su antibiotikais, pamatysit, pagimdysit, ir dauguma gydytojų nuo kiekvienos slogos Jūsų vaikui išrašinės antibiotikus. Būčiau rinkus, per abu vaikus jau geras pluoštelis receptų antibiotikams būtų. Sunku išlaviruoti žolelių pagalba, bet tam ir duotas SVEIKAS PROTAS, taigi atidžiai rinkitės pas ką gimdysit!!! Skaitykit daug literatūros(ne populiariosios) vaikščiokit į kursus(ne ligoninėse:) reikės Jums gimdyti, na tai kas, kad kitus kaltinsit POTO, nukentėsit Jūs ir Jūsų vaikas. nesutinku nei su vienu Jūsų teiginiu, nei patarimu, nei moralu gimdant ėmiau epidūrą, tačiau neplyšau, vandenis taip pat reikėjo prakirpti. Gydytojas veiklos visiškai neskatino, anaiptol, esant savaitės pernešiojimui, neskatino, praėjus parai po pirmųjų sąrėmių, neguldė į stacionarą, o išleido namo "ramiai" išsimiegoti QUOTE(onite.v @ 2010 04 07, 23:34) Natūraliai gimdant paprastai nereikia kirpti. T. y. be skatinamųjų, be nuskausminamųjų, be dangalų dirbtino praplėšimo ir kitų invazijų. Taip kad, merginos, renkamės pačios. viskas turi savo kainą. ir nereikia įsikalbėti, kad gimdymo skausmai nepakeliami, toks nusiteikimas ir stabdo gimdymo eigą...didina skausmą, o dar išsirinkit tokį gydytoją, kuris tik ir galvoja kaip greičiau iš Jūsų išspausti vaikelį, neleisdamas veiksmui natūraliai vykti... suprantu, gydytojai nori viską atlikti nepriekaištingai, bet reikia aukščiausio lygio profesionalui būti, kad sugebėti kiek įmanoma natūraliai duoti pagimdyti pačiai ir įsikišti tik esant BŪTINYBEI. čia kaip su antibiotikais, pamatysit, pagimdysit, ir dauguma gydytojų nuo kiekvienos slogos Jūsų vaikui išrašinės antibiotikus. Būčiau rinkus, per abu vaikus jau geras pluoštelis receptų antibiotikams būtų. Sunku išlaviruoti žolelių pagalba, bet tam ir duotas SVEIKAS PROTAS, taigi atidžiai rinkitės pas ką gimdysit!!! Skaitykit daug literatūros(ne populiariosios) vaikščiokit į kursus(ne ligoninėse:) reikės Jums gimdyti, na tai kas, kad kitus kaltinsit POTO, nukentėsit Jūs ir Jūsų vaikas. cia jau nusisnekejai totaliai QUOTE(erika08 @ 2010 05 29, 21:00) Būčiau labai dėkinga- parašykite kas, per kiek laiko ištirpo siūlai? Man 12 diena, bet dar siūlai neištirpo..... man tie siulai prakeikti tirpo gana ilgai... po poros kazkur savaiciu pradejo gal taip dalimis aptirpe kristi. Zodziu paskutiniai tai po triju ar net keturiu savaiciu istirpo ir iskrito QUOTE(sukute @ 2010 05 31, 14:10) man tie siulai prakeikti tirpo gana ilgai... po poros kazkur savaiciu pradejo gal taip dalimis aptirpe kristi. Zodziu paskutiniai tai po triju ar net keturiu savaiciu istirpo ir iskrito Ačiū. O aš jau pradėjau pergyventi, ko tie siūlai taip ilgai man.... Papildyta: QUOTE(onite.v @ 2010 04 07, 22:34) Natūraliai gimdant paprastai nereikia kirpti. T. y. be skatinamųjų, be nuskausminamųjų, be dangalų dirbtino praplėšimo ir kitų invazijų. Taip kad, merginos, renkamės pačios. viskas turi savo kainą. ir nereikia įsikalbėti, kad gimdymo skausmai nepakeliami, toks nusiteikimas ir stabdo gimdymo eigą...didina skausmą, o dar išsirinkit tokį gydytoją, kuris tik ir galvoja kaip greičiau iš Jūsų išspausti vaikelį, neleisdamas veiksmui natūraliai vykti... suprantu, gydytojai nori viską atlikti nepriekaištingai, bet reikia aukščiausio lygio profesionalui būti, kad sugebėti kiek įmanoma natūraliai duoti pagimdyti pačiai ir įsikišti tik esant BŪTINYBEI. čia kaip su antibiotikais, pamatysit, pagimdysit, ir dauguma gydytojų nuo kiekvienos slogos Jūsų vaikui išrašinės antibiotikus. Būčiau rinkus, per abu vaikus jau geras pluoštelis receptų antibiotikams būtų. Sunku išlaviruoti žolelių pagalba, bet tam ir duotas SVEIKAS PROTAS, taigi atidžiai rinkitės pas ką gimdysit!!! Skaitykit daug literatūros(ne populiariosios) vaikščiokit į kursus(ne ligoninėse:) reikės Jums gimdyti, na tai kas, kad kitus kaltinsit POTO, nukentėsit Jūs ir Jūsų vaikas. va aš irgi niekaip nesutinku su čia išsakytomis mintimis. "Natūraliai gimdant nereikia kirpti..... " nu neeee....... aš gimdžiau natūraliai, bet kirpo tik dėl to, kad leliui buvo virkštelė aplink kaklą apsivijusi. Nebūtų kirpę, būtų batai buvę QUOTE(onite.v @ 2010 04 08, 00:34) Natūraliai gimdant paprastai nereikia kirpti. T. y. be skatinamųjų, be nuskausminamųjų, be dangalų dirbtino praplėšimo ir kitų invazijų. Taip kad, merginos, renkamės pačios. viskas turi savo kainą. ir nereikia įsikalbėti, kad gimdymo skausmai nepakeliami, toks nusiteikimas ir stabdo gimdymo eigą...didina skausmą, o dar išsirinkit tokį gydytoją, kuris tik ir galvoja kaip greičiau iš Jūsų išspausti vaikelį, neleisdamas veiksmui natūraliai vykti... suprantu, gydytojai nori viską atlikti nepriekaištingai, bet reikia aukščiausio lygio profesionalui būti, kad sugebėti kiek įmanoma natūraliai duoti pagimdyti pačiai ir įsikišti tik esant BŪTINYBEI. čia kaip su antibiotikais, pamatysit, pagimdysit, ir dauguma gydytojų nuo kiekvienos slogos Jūsų vaikui išrašinės antibiotikus. Būčiau rinkus, per abu vaikus jau geras pluoštelis receptų antibiotikams būtų. Sunku išlaviruoti žolelių pagalba, bet tam ir duotas SVEIKAS PROTAS, taigi atidžiai rinkitės pas ką gimdysit!!! Skaitykit daug literatūros(ne populiariosios) vaikščiokit į kursus(ne ligoninėse:) reikės Jums gimdyti, na tai kas, kad kitus kaltinsit POTO, nukentėsit Jūs ir Jūsų vaikas. Kaip noreciau sutikt su jusu zodziais, bet neiseina. Mano manymu, geriausia kirpt, negu, kai kazkas pasake, staigiai plyst arba po gimdymo turet, atsiprasant, per didele tarpviete. Del ko gali nukentet lytinis gyvenimas (siek tiek nusisneku). Dar: ne visada iseina issirinkt, pas ka gimdyt. Musu artimiausia ligonine randasi 60km nuo musu miesto. O jei nespesi? Tikrai nesiruosiu vaziuot uz 150km tam, kad gimdyciau pas zinoma gydytoja.
Pamenu, kai gimdžiau naturaliai ,tai nekirpo,bet blogai padarė,suplyšau,tai kiek vargo vėliau buvo...pirmiausiai siuvimas iš visų pusių,dar daktaras juokavo:reikia padaryt taip, kad vyras pažintu,net į WC apie tris mėnesius sudėtinga buvo nueiti,dar tie siūlai ne visi vienodai ištirpę,teko metus vaikščiot su jais.
Antra karta kai gimdysiu tai jau išanksto perspėsiu kad kirptų... QUOTE(onite.v @ 2010 04 07, 23:34) Natūraliai gimdant paprastai nereikia kirpti. T. y. be skatinamųjų, be nuskausminamųjų, be dangalų dirbtino praplėšimo ir kitų invazijų. Taip kad, merginos, renkamės pačios. viskas turi savo kainą. ir nereikia įsikalbėti, kad gimdymo skausmai nepakeliami, toks nusiteikimas ir stabdo gimdymo eigą...didina skausmą, o dar išsirinkit tokį gydytoją, kuris tik ir galvoja kaip greičiau iš Jūsų išspausti vaikelį, neleisdamas veiksmui natūraliai vykti... suprantu, gydytojai nori viską atlikti nepriekaištingai, bet reikia aukščiausio lygio profesionalui būti, kad sugebėti kiek įmanoma natūraliai duoti pagimdyti pačiai ir įsikišti tik esant BŪTINYBEI. čia kaip su antibiotikais, pamatysit, pagimdysit, ir dauguma gydytojų nuo kiekvienos slogos Jūsų vaikui išrašinės antibiotikus. Būčiau rinkus, per abu vaikus jau geras pluoštelis receptų antibiotikams būtų. Sunku išlaviruoti žolelių pagalba, bet tam ir duotas SVEIKAS PROTAS, taigi atidžiai rinkitės pas ką gimdysit!!! Skaitykit daug literatūros(ne populiariosios) vaikščiokit į kursus(ne ligoninėse:) reikės Jums gimdyti, na tai kas, kad kitus kaltinsit POTO, nukentėsit Jūs ir Jūsų vaikas. Zinokite, labai atsiprasau,bet nesutinku su jusu nuomone,pati gimdziau be nuskausminamuju, bet vis vien kirpo,nes nemokejau stumti, nes niekada nebuvo man uzketejo viduriai ir nezinojau kaip reikia stumt, nes sake kakok kakok... o kaip kirpo tai buvo pats ziauriausias momenta, si skausma atsimenu tikrai!!! viso gimdimo ne bet vat si momenta net rekaiu ne savo balsu,vyras sake kat pakraupes buvo QUOTE(smille_for_you @ 2010 06 02, 17:02) Zinokite, labai atsiprasau,bet nesutinku su jusu nuomone,pati gimdziau be nuskausminamuju, bet vis vien kirpo,nes nemokejau stumti, nes niekada nebuvo man uzketejo viduriai ir nezinojau kaip reikia stumt, nes sake kakok kakok... o kaip kirpo tai buvo pats ziauriausias momenta, si skausma atsimenu tikrai!!! viso gimdimo ne bet vat si momenta net rekaiu ne savo balsu,vyras sake kat pakraupes buvo Dieve, kaip baisu. O kodel taip skaudejo, gal jokiu nuskausminamuju nedave? Man tai pries kerpant kazkuo papurske, tad, palyginus su paciais saremiais, beveik neskaudejo.
As asmeniskai nejutau nieko kai kirpo ,o kai gimdziau antra vaika ,net kirpt nereikejo nors vaikas gime didesnis uz pirmaji
O siaip tai lidokaino suleidzia
man kai kirpo, tai nieko net nejutau. O kai siuvo irgi nieko nejutau, nes suleido nuskausminamuosius
Palygint su sąrėmiais tas kirpimas - tik juokai.
gimdziau be nuskausminimo, kad pries kerpant nuskausmintu nepastebejau, bet nieko baisaus, pakenciama, nors sake, kad oda kieta ir jutau, kad per kelis kartus ten ja "gnybe" kol "pragnybe", toks jausmas lyg atsipusiom zirklem kirpo
Idomu kiek procentu moterų pagimdo nekerpant ir neplyšant
aciu dievui, apsiejau be plysimu, kirpimu ir siuvimu
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|