sveikutes. turiu maza klausimuka. as kaip ir visos busimos mamytes labai bijau gimdymo. bet labiausiai mane gasdina visi tie plysimai, kirpimai, siuvimai. norejau pakalsuti ar labai tai labai skausminga? gydytoja man sake, kad kerpant jokie nuskausminamieji nenaudojami, nes audiniai labai isitempe ir moterys beveik nieko nejaucia !!!??? o siuvant nuskausmina, taciau daug mano gimdziusiu draugiu pasakojo, kad siuti pradejo dar nesuveikus nuskausminamiesiems ir tai buvo nepakeliama. o kaip buvo jums? is anksto aciu uz atsakymus
Galiu pasakyt tik tai ka pati patyriau. Tarpviete kerpa saremio metu ir tikrai jokio skausmo kerpant nejauciau tik poto jutau perstejima toje vietoje ypac stumimo metu. Man asmeniskai tikrai neskaudejo, nors kirpimu irgi ziauriai bijojau. Baisesnis yra siuvimas, bet jei paprasai kad prie siunant nuskausmintu, vel nieko nieko nejauti kai siuna. Tikrai neverta tu kirpimu bijot, jie po gimdymo tik suteikia nemalonumu, kai siutos zaizdos gyja, kai negali sedet ir pan.
Labas,
nesuprantu, kam bijoti, ypac jeigu tai pirmasisi gimdymas, pati dar nezinai, kaip tau bus, gal ir neskaudes taip , kaip drauges pripasakojo. As, asmeniskai, visai nebijojau. Aisku, negaliu pasakyti , kad gimdymas- pats kaip po toks procesas yra labai malonus. Bet, visa laika galvojau, kad jau tuoj, tuoj, praeis, ir laikiau tos pirmos pazinties su maziuku, akip gi atrodys MANO vaikutis????? Ah, labai smagus laikas... Tik per ta kancia ir pajauti, koks jis tau yra brangus ir laukiamas. O kas del tavo klausimo, tai asmeniskai man, kai jau laikas brendo prie tarpvietes kirpimo, paciai norejosi prasyti gydytojos:"nu gi, greiciau kirpikite, nes jau ten galva maziau uzstrigo". Ir is tiesu, kirpimo visai nejauciau. Vat, aiksu, siuvimas nebuvo labai malonu, bet, vyro pagalbos deka, istveriau. Viskas yra imanoma, tik reikia nusiteikti ir svarbiausia, mano nuomone, nesiblaskyti. Sekmes gimdant ir salin visas baimes....
Mamos tik nekentekit siuvimo, juk uztenka suleist viena ampulyte ten ir jokio skausmo nejusite. As pasakiau, kad jei nenuskausmint tai lipsiu nuo stalo neisuta
Kai tarpvietę kirpo, tai darė sąrėmio metu..per sąrėmio skausmą to kirpimo nejutau... pagimdžiau labai greit, iškart per antrą stangą, stūmimo laikotarpį man užfiksavo 10 min., nors dabar man atrodo, kad tiek net nebuvo
Na aš irgi bijojau tų žodžių kaip KIRPTI, ar SIŲTI. Neįsivaizdavau, kaip galima kirpti TEN
(pamiršau kaip siųti rašomas, ar su nosinėm ar su ilgosiomis O kitoms skauda gal dėl to, kad nepilnai nuskausmina
Is tiesu tai ne to bijai, ko istikruju reiketu
Man per saremius irgi kirpo, bet suzinojau tai tik jau pagimdzius, kai reikejo siuti Patikek, nieko tikrai nejausi. Blogai tai, kad jei buna plysimu ar jei tarpviete siuva, po gimdymo kokia savaite negali nei sedeti, nei normaliai vaikscioti (man pirmomis dienomis po gimdymo taip skaudejo ta vieta, kad net verkt norejosi) - tikrai slykstesnis jausmas nei pats gimdymas!
As apie kirpima suzinojau tik po kirpimo, kai pradejo perstet, tadad paklausiau kas yra ir man pasake kad kirpo, Nors mano vyras isigando kai pamate zirkles, sake man ranka net stipriau suspaude, o as nejutau
Beje buna kad reikia siut kakleli, tai zinokit net ir be nuskausminamuju neskauda
Aš irgi labai bijojau kirpimų, siuvimų, plyšimų. Čia buvo mano didžiausia baimė. Bet tikrai nebuvo taip jau baisu. Kai kirpo nejaučiau, nes kaip ir kitos minėjo, kirpo per sąrėmį. O po to siuvo. Dar paklausė prieš siuvant - nuskausmint ar ne. Sakau, pabandykit be nuskasminimo, o jei labai skaudės, tai pasakysiu. Nu ir dūrė pirmąkart
Jo, man gimdos kaklelis plyšo dvejose vietose ir susiuvo nenuskausminant..jokio skausmo
Kai kirpo neskaudėjo, bet kai siuvo, tai baisiau už sąrėmius buvo, nieks manęs neskausmino nei sąrėmių, nei siuvimo metu. Dabar irgi bijau ne sąrėmių, ne gimdymo, bet siuvimo.
As nesuprantu kaip gydytojai gali siuti be nuskausminimo
As gimdziau su epiduru. Per stumima tiesa nuskauminamuju man nesuleido, bet as nieko nejauciau kai kirpo, nors per stumima jauciau skausmus. O kai siuvo tai aisku, kad nieko nejauciau, nes suleido nuskausminamuju.
nejutau nei kai kirpo, nei kai siuvo. nemalonu buvo tik veliau, kai gijo siule. kai priesh antra gimdyma kalbejau su pussesere (medike) ir skundzhiausi, kad gal be reikalo kirpo, ir ka chia daryt, kad antra karta gimdant nereiketu, ji man pasake - "stebiuosi, kad tau tai shitaip rupi. ish visko, kas gali atcitikti gimdant, tarpvietes kirpimas/plyshimas mazhiausia komplikacija". zhinot, jos zhodzhiai mane priverte susimastyt
Man tai kirpimas ir siuvimas buvo nemaloniausia dalis
mums per Semetos kursus, sake geriau, kad butu plysimas nei kirpimas, nes atseit plysta tik tiek kiek reik, o kerpa kita kart ir daugiau ir is atsargos, gal ir be reikalo kerpa, o be to plysus geriau gyja, nei kirpta.... va tai kai as plysau, tai nejauciau nieko, tik kai siuvo tai suleido dviguba nuskausminamuju doze, bet jauciau kiekviena duri ir net tuomet, kai ta siula riso ... brrr..
Egliuke, po gimdymo mylintis siule skauda ilgokai , patampi vos ne kaip mergaite is naujo, tik jau daugiau laiko reikia, kol imi nebejausti, to verzimo
Eikit sau, nu ir prigąsdinot jūs čia mane.
niu ir prigazdinote cia mamos
Aš irgi ne tiek gimdymo bijau kiek siuvimo
nu ir ko cia gasdinates? svarbiausia paprasyt , kad nuskausmintu, o jei vistiek skauda, tai paprasyt, kad palauktu, kol prades veikt nuskausminamieji...
Nereikia gasdintis be reikalo. Mane ir kirpo, ir plysau. O lope po visko gera valanda. Kai saremiai buna, maziausia kas rupi ar jauciasi - visi sitie kirpimai, plysimai. O siunant - tam yra nuskausminamieji. Gyjimas kiekvienai individualiai. Po gimdymo visas siules proceduriniam kasdien pridegins, ko nereikia bijoti - tai tikrai palengvina gyjima. Kasdien numatykit vis didesni atstuma nueiti, siules prasitampo, netems taip, tai ir skaudes maziau.
to editukas, qlinqlinqas, iddi raminkites, neprisigalvokit baimiu ish anksto. o gal jums ish vis neplish ir nekirps nieko. baikit pergyventi del to, ar skauda, kai siuva - verchiau paieshkokit info arba gydytoju paklauskit, kaip galima kirpimu ir plyshimu ishvengti ir itraukit pasirinktas priemones i gimdymo plana.
pvz, ar teko girdeti apie tarpvietes masazha? to egliukas - ko tu nori, tik 2,5 men praejo. ir visai nekirptom buna skauda pradzhioj myletis!
man ir kirpo, ir plyso. Kai kirpo, tai tikrai nejauciau, nes ir taip viska skaudejo... Siuvo nuskausminus, bet ne viskas ten nusiskausmina, taip kad turejau ta siuvimo skausma iskvepuoti kaip per saremius. Bet tai jau niekis po VISO GIMDYMO IR SUSITIKIMO SU MAZIUKU, erunda, taip tariant, nors labai bijojau irgi pries gimdyma tu visu kirpimu, siuvimu...
As irgi pries gimdyma baisiausiai bijojau kirpimo. Tai kai jau supratau, kad mazius nepralenda ir reikia kirpti, as taip pradejau maldauti gydytojo, kad nekirptu, kad gal nereikia. Nepadejo, gydytojas tik nustate mimika "nada Fedia nada" ir prakirpo, o as net nepastebejau kuri ten momenta kirpo
Kai pradejo siuti irgi nieko nejauciau, pradejau "jausti" tik, kai pamaciau tarp koju smezuojancia adata. Pareikalavau nuskausminti. Gydytojas bande aiskinti, kad man padarytas epiduras, o as jam "vis tiek jauciu" Po gimdymo tai tikrai nemalonus jausmas, kai ten susiuta: nei sedeti normaliai, nei kakoti normaliai. Nors jau ketvirta diena su vyru issiruosem savo tradiciniam pasivaiksciojimui po parka, uzsukant i parduotuve. Taigi, vaikscioti letai ir po truputi visai imanoma
Dej anuskausminamieji nevisada veikia. Isitikinau. na ne per gimdyma, bet per menesines. Suleido tiek vaistu kad net sirdis vos atlaike, o nuo skausmo vos ne nualpau... cia ziurint jei koki nerva kur uzspaudzia tai kartais niekas nepadeda, na bet, viskas mums bus gerai. tik ta isankstine baime trukdo biski
man irgi kirpo
Man taip pat kirpo. Pamatė, kad pradeda plyšti, tai kirpo. Pajutau tik kažkokį dilgtelėjimą ir viskas. Nors iš pat pradžių ir aš labiausiai bijojau kirpimo, bet po lankytų kursų ir pokalbio su neseniai gimdžiusia pussesere visos baimės dingo. Dėl susiuvimo nieko negaliu pasakyti, nes buvau truputį "atsijungusi" (teisingiau mane anesteziologas dėl iškilusių komplikacijų "atjungė"). Va kas nemalonu, tai tos dvi savaitės po gimdymo: atsisėsti negali, tai tik stovi, vaikštai ar guli. Bet kai pasižiūri į savo
eikit sau skaitau ir atrodo jau jauciu sias nemalonias proceduras
palyginus su sąrėmaiais tikrai "neskauda", o kiti potyriai panašūs kaip aukščiau pasisakiusių.
nenoriu nieko gąsdinti, bet tikrai nesutinku su tom , kurios sakė, kad tie visi kirpimai -siuvimai nieko tokio baisaus. kai kirpo, skausmo didelio nejutau, bet tas garsas, toks čyyyrkšt buvo toks, kad ir šiandien nejauku prisimint.
o siuvo man su narkoze, (nes bijojo leisti nuskausminančius dėl galimo alerginio šoko, nes buvo abejonės kaip reaguosiu į vaistus). suleido narkozę, pradėjo siūti ir kažkas iškvietė mano akušerę. o kai ji po kurio laiko grįžo, aš dar buvau nepabudus, bet skausmą jau jutau. ir rėkiau ne savu balsu, nesovokdama, ką man daro. taip ji ir baigė savo pradėtą ir numestą darbelį.
baikit gasdinti(s)!!!!
yra tik trys variantai: 1. neplyshta/nekerpa - nesiuva (beje, nereishkia, kad tarpvietes po gimdymo vis tiek neskauda) 2. plyshta/kerpa - siuva - neskauda 3. plyshta/kerpa - siuva - skauda taigi, tik 1/3 tikimybes plyshimo/kirpimo tur but ne viena nepajunta, nes ishtempti audiniai pasidaro nejautrus. siuvant gali skaudeti del nepakankamo nuskausminimo. bet kaip zhinia, kuo greichiau pazheisti audiniai sujungiami, tuo geriau ir greichiau zhaizda gyja jums leidus, pasikartosiu - galvojimas skauda/neskauda nieko nepadeda. geriau pasidometi, kokiais budais ishvengti plyshimu/kirpimu, ir aptarti su gydytoju.
Kai kirpo, nieko nejutau, o kai pradėjo siūti skuadėjo, bet suleido nuskausminamųjų ir nieko nebesijautė.Nei gimdymas baisus nei siuvimas, tik į viską reikia reaguoti normaliai ir iš anksto nebijoti, nes gal gi net kirpti nereikės o pagimdysi per kelias valandas
Na jus pagalvokit, jei visos taip blogai jaustusi po kirpimu, plysimu, siuvimu ir t.t. negi ryztusi antrajam vaikeliui... Juk visa tai nuplaukia i antra plana, pasimirsta. Visos pasakoja apie tai, tarsi kokius statistinius duomenis rikiuodamos.
Viskas bus gerai, tam ir nusiteikite.
Kad kirpo .pasake jau po gimdymo... O kai siuvo neatsimenu, nes sunelis ant krutines gulejo ir apie nieka negalvojau
Bjauriausia man tie visi nepatogumai savaite po - skauda vaikscioti, skauda sedeti ir pan. O gal kuri turit patirties del antro gimdymo? Jei pirma karta kirpo, kirps ir antra? Baisiai nenoreciau
dazhnai kerpa ir antra, nes surandeje audiniai nebuna pakankamai elastingi. bet nebutinai - yra budu kaip padaryti tarpvietes audinius elastingesniu ir ishvengti kirpimo. info galit pasieshkoti i-nete, ash nelabai galiu ka pasakyt, nes pati nepasinaudojau tais patarimais. man kirpo ir per antra - nes buvo po pirmo labai siaurai susiuta. net ginekologe per apzhiura shaipydavos, kad "kaip mergaite"
Ne visada kerpa antra karta, jei kirpo pirma. Mano mamai gimdant mane kirpo, o kai uz 4 metu gimde mano broli, kuo puikiausiai apsiejo be kirpimu ir plysimu. Taigi, cia irgi, matyt, kiekvienai individualiai. Jau pagimdziusios mamos, mus, nestukes, vis ramina, bet vis tiek gimdymui artejant toks neramumas viduj yra. Ir kiek kartu bandau save ramint, skaitau zinutes tu, kurios raso, kad nieko cia baisaus, bet vis tiek siek tiek bijau...
Pritariu Indruzei. Man kirpimas buvo grynas menkniekis palyginus su saremiais. Ir isstumimas buvo vienas malonumas, man saremiai skaudziausia dalis buvo. O kirpima vertinu taip- pajutau lyg trumpa adatos duri, jei nebuciau macius zirkliu, nebuciau supratus, kad prakirpo
Beje, kol buvau nescia, vis galvojau, kad skaudziausia dalis bus- kirpimas. Ir pasirodo-mano oraginizmui tai tebuvo smulkmena. Dar norejau nusistebeti, kad per Semetos kursus sake, kad plysimas geriau, nei kirpimas. Kiek zinau, kirpta zaizda daug greiciau uzgija, nei plysimas. Nu ir tikek kuo nori...
nu gi normalu neramumas - priesh elementaru egzamina "i kelnes dedam", o chia gimdymas ant nosies. svarbiausia - neuzhsiciklint, nepasiduoti tam nerimui ir baimei. viskas bus gerai
ai geriau ta epidiurini, labai jau baisu...ir kuo daugiau nuskausminamuju...
Kai man ikirpo
Siuvinejo kryziuku turbut, ir prisisiuvinejo tiek kad tapau kaip mergaite, veliau dar su vyru juokavom kad vyrui matyt daugiau malonumo norejo suteikt ateiciai Del plysusiu ir kirptu audiniu gijimo diskutavom jau kazkurioj temoj. Vieningos nuomones taip ir nepriejom, na tai normalu, taciau pagal savo organizma matau kad plysusi tarpviete uzgijo greiciau nei su skutimosi peiliuku isipjautas pirstas Semetos teiginys kad plestine zaizda uzgija greiciau remiasi tuo, kad plestines zaizdos krastai lieciasi didesniu plotu, nei kirptos. Manau yra tame tiesos, bet ... visada lieka bet
O as norejau isgirst is patyrusiu mamu
Net negirdejau tokiu dalyku! Tiesiog ar servetele,ar tuoletiniu popierium nusausini ir tiek,bet kiekvienuose gym.namuose viskas skirtingai yra daroma ir aiskinama.
Jo cia man irgi naujiena.Manau kiekviena pagal save pasirenka.Man pvz, WC popierius buvo per siurkstus ,naudojau serveteles. Dar pamenu tupedavau medetku arbatoj Kiekviena pasirenka savo
Tualetinio popieriaus ar serveteliu nenaudojima motyvuoja tuo kad, kai siulai apdziusta jie pasidaro kietesni ir kabinasi uz to popieriaus, arba ant siulu lieka popieriaus gabaliuku, siuliuku, tas padidina infekcijos rizika. Todel rekomenduojama sluostyt svelnia medziagyte, linine palute. Na man taip ligoninej aiskino.
Na, man nekirpo, ir nesiuvo tarpvietės, bet siuvo įtrūkimus odos, ir liežuvis neapsiverčia, sakyt, kad skausmas siūnant buvo nepakeliamas..
Aciu uz pasidalijima patirtim!
O dar, beje - yra sako kazkoks vaistas nuo kurio lengviau gyja siuta tarpviete! Gal kuri zinot pavadinima? Kazkur buvo parasyta Supermamoj, bet tingiu ieskoti
ash naudojau (pagal forumo mamu rekomendacijas) purshkiama dezinfekuojanchia priemone Octanicept.
aisku nenoriu gazdint bet gimdymo skausmus as pamirsau labai greitai bet ta savijauta po gimdymo kokias dvi savaites tai dar dabar nupurto
noriu pritarti tai nuomonei nes mane uzsiuvo taip kad vyras po to teiravosi ar as kartais nekaltybes susigrazinimo operacijos nesidariau
Inga 888,
Na o jei rimtai - tai tuo momentu nieko nejutau, neas leliukas tempe oda ir raumenini audini ir visi pojuciai buvo nukreipti ta linkme. |