ingridatam
2006 11 14, 01:15
oj...tas puodas....as vis tikiuosi kad tas laikas kai jis sedes..... ateis greit
-niekas-
2006 11 14, 14:21
Prisimenu mano sesers vaikas padarė kakų ant stalo visi pasijuokė, matyt jam labai patiko.Sysių darydavo į puoda ir nuogu užpakaliu bėgdavo kakot kur papuola.Gal ir jūs pasijuokėt kai pirma karta padarė ant grindų ir vaikas suprato, kad čia gerai.Pabandyk pasodinti ant puodo tuolete ir pati atsisėsk ant unitazo ir padėk jam stenėti.Taip aš savo sūnų išmokiau kakot į puoda.Vėliau užteks tik šale patupėti ir pastenėti
As kartu su vaiku pasteniu, kad kakuti padarytu, bet vistiek eina kitur pasitustinti Pirmus kartus jis kakojo i puodeli, bet po to staiga ant zemes uzsimane ir tikrai nesijuokem is to, nes buvau apstulbusi. ir dabar nejuokinga kai ant kilimo tai padaro Daug kalbejom su mazuoju ta tema- aiskinom, na bet ziuresim kaip ten toliau bus.
jurgitasta
2006 11 14, 21:12
mano didzioji dukryte irgi kazkodel kakuti darydavo ant zemes,bet aciu dievui viskas truko gal kokias tris dienas, ir viskas susitvarke  . O kaip bus su mazaja tai net bijau pagalvot,nes jinai tokia pasiutus
ingridukas
2006 11 15, 12:10
maniskis tai netik kad ant grindu pakakodavo,bet dar ir valgydavo savo ismatas
jurgitasta
2006 11 15, 12:41
QUOTE(ingridukas @ 2006 11 15, 14:10) maniskis tai netik kad ant grindu pakakodavo,bet dar ir valgydavo savo ismatas  mano Gretute tai seses kakuti ragavo  ,bet nieko,isgyveno  . Isgyvenau ir as. Tik pries tai isploviau burna
mano mergaite tai pirmiau ismoko kaku i puoduka daryti o tik po kokiu 4 menesiu pradejo prasytis sisi.
mano mažius tik nesenai pradėjo į puoduka sysiuka daryt,o su kakojimu kaip ir tu Jurlin kovoju,bet mes vyresni. Ankščiau kakojo stovėdamas,o dabar jei nori tai nueina į kitą kambarį užsidaro duris ir atsitupes,bet ne vienoj vietoj padaro savo tortukus.Tada nueina į toleta pasiima toletini popierių ir viska surinkes išmeta i klozeta ir nuleidžia vandenį.Dar tiesa pakiša man užpakaliuka,kad nuvalyčiau.
QUOTE(Ambrozija @ 2006 12 03, 20:06) MES JAU SENIAI BE PAMPERSU, TAI MAN TA TEMA NETINKA
Mes dar tik antra savaite, kaip mokomes daryti i puoda. Su sysiuku kazkaip be problemu, bet va, kai reikia kakoti, tai jis kencia iki paskutiniuju  Matot, as ji namuose pliku uzpakaliu laikau, tai jis matyt bijo daryti ant grindu  ir todel laiko. O, puodas jam neiprastas dalykas... beto, jis irgi is tu, kuris kakodavo atistojes (cia kalbu, kai dar su daiperiu buvo). Nu, bet aciu Dievui, kita diena neiskentes (pries tai dar daiperio prasesi:)) atsisedo ir padare  dabar jau sekmingai darom, tik tiek kad kas antra diena  Jam matyt vaikui issireguliavo rezimas, nuo to ilgo laikymo... Galvojau, kad mes jau niekad nebeismoksim, bet tfu,tfu,tfu kol kas tikrai neblogai sekasi Manau tam reikaliu tikrai turi ateiti savas laikas. Sekmes visom  Tikiuos mes patys nepalusim  Dar karta semkes
Sunus ilgai nenorejo sestis ant puoduko. Tai pirma ismoko daryt siusiuko atistojes. O va su kakuciu turejom bedu  Darydavo atsistojes i kelnytes (o paskui baisiausiai rekdavo, kad kelnes nesvarios) arba atistodavo plikas ir pasikisdavo puoduli sau po pimpa. Bet kad kakis lenda is kitos puses- jam ne motais  Gaudydavau su popierium  Manau jis bijodavo sestis ant puoduko, kad neisiteptu Viena syki kai labai prispyre, greit pasodinau ir padare  Ir paaiseko, kad nieko cia baisaus  . Palaipsniui eme daryt i puoduka atisedes ir sisi ir kaku Todel manau reikia laiko ir kantrybes. Anksciau ar veliau vistiek susitvarkys viskas.
Maniskis irgi rekia prikakojes i kelnes visa gerkle. susiraukes issizerges eina ir rodo pirstu i uzpakali sakydamas KAKA. Ant suaugusiuju klozeto irgi nedaro, planuoji pakeisti naktipuodi, gal kai bus naujas, prades daryti
kukliuke
2006 12 07, 20:04
dukrytei jau metai ir septyni menesiai, taciau paniskai bijo puodo  tiek sysiuka tiek kaku nedaro ir gana...  rekia, saukia, bega nuo puodo ir nieko nedarro  o ne per seniausiai pabandziau kartu su savim vestis i tualeta, tai labiau patiko ir dabar jau viska darom i dideli "puoda" aisku, ne visada suspeja, bet pazanga yra  Manau su laiku viskas ateina, taip kad kantrybes ir sekmes mamytems
Na maniškiui nepatikdavo, kai sysių ar kakį į kelnes pavarydavo..Atvaro ir, tipo,gelbėk-mauk kelnes greičiau.. Mes Jį vėliau plika šikna paleisdavom ir, kai pamatydavom, kad prasideda veiksmas, keliam sąmyšį ir ieškom greit puodą pakišt. Tai neužilgo ir pats kai pajusdavo, kad kažkas prasidėjo ar jau psibaigė-bėga jau ieškot, kur čia priklausytų viską kaip reik padaryti. Nu tai ir būdavo-pasysioja ar pakakoja-o tada jau tupia ant puodo. Po kurio laiko, matyt jau išmoko kiek kontroliuoti pojūčius, tai ir suspėti pradėjo ant puodo atsisėsti.Beje, pirmiau išmoko kakį padaryt.
QUOTE(Jurlin @ 2006 12 03, 22:09) MES JAU SENIAI BE PAMPERSU, TAI MAN TA TEMA NETINKA  Kada gales sesti ant puodo po biski ir sodink  ,matysi kaip bus,kantrybes reikia,mes nuo 6 men su drauge pradejom sodint savo vaikucius,tai dabar jau be pamperiu.1met,3men abieju vaiku amz. Ir vienodai atprato,gime 10 val skitumu jie,pas ja tik berniukas pas mane merg.Jau metuku praktiskai be problemu buvo,o dabar tai isvis lafa mums.
Tai jis protingai nusiimdavo kelnes, o tada tik sliukst ant zemes Na bet jau viskas susitvarke Pries Naujus, pradejo sestis ant klozeto kakucio daryti, o i puodeli nepatinka, nors ir ten retkarciais daro, kai nematau
O maniske, kaip uzeinna, vien dien padaro i puoda kita diena ziurek jau ant kilimo pridirba ir dar i burnyte prisikisa. Bet, cia tikriausiai kai uzsimirsta, as taip manau.
RESPECT...
2007 01 18, 18:39
O Jezauuuu Marijaaaa  Aš jau galvojau čia mums taip nesiseka su kakojimu ant puodo, o čia pasirodo dar blogiau būna  ...ir ant žemės...ir į burną... oi mamytės užuojauta Jums Maniškis sysiu ant puodo tai visada pasiprašo, nu o kaku - nė už ką  Būna žaidžia sau žaidžia ir tik šast iš kambario, prie lauko durų ir stovi akim išpūstom  Sakau: - Ką darai?. O jis: - Nieko. Aš: - Nu kažką tai darai? Jis: - kaku. Aš: - nu tai kodėl ne ant puoduko? Jis: - kodėl, kodėl, todėl nenoliu kad, todėl  . Nu tai aš galvoju, kad palauksiu kol norės daryti ant puoduko kaku va.  Nu daug kam žiūriu taip yra, o kodėl nežinom
QUOTE(Erika-amerika @ 2007 01 18, 19:39) O Jezauuuu Marijaaaa  Aš jau galvojau čia mums taip nesiseka su kakojimu ant puodo, o čia pasirodo dar blogiau būna  ...ir ant žemės...ir į burną... oi mamytės užuojauta Jums Maniškis sysiu ant puodo tai visada pasiprašo, nu o kaku - nė už ką  Būna žaidžia sau žaidžia ir tik šast iš kambario, prie lauko durų ir stovi akim išpūstom  Sakau: - Ką darai?. O jis: - Nieko. Aš: - Nu kažką tai darai? Jis: - kaku. Aš: - nu tai kodėl ne ant puoduko? Jis: - kodėl, kodėl, todėl nenoliu kad, todėl  . Nu tai aš galvoju, kad palauksiu kol norės daryti ant puoduko kaku va.  Nu daug kam žiūriu taip yra, o kodėl nežinom  As ilgai nesicackinau su savuoju, menesi pakakojo ant zemes, nors ir aiskinau ir kartu bandem, o kai tik pamatydavau kad trypcioja ant pirstu galiuku, uz pazastu ir ant klozeto. riesdavosi su isterijom ir rekdavo kaip skerdziamas. po poros kartu tokiu proceduru-pats pasako ir nubeges nusiima kelnytes ir kviecia "kaku". pasodinu palaikau ir laukiam kol atliks viska. o kai neesu salia, jau ir puodelyje daro
Saule25
2007 01 19, 15:54
QUOTE(ODRE28 @ 2007 01 17, 23:59) Kada gales sesti ant puodo po biski ir sodink  ,matysi kaip bus,kantrybes reikia,mes nuo 6 men su drauge pradejom sodint savo vaikucius,tai dabar jau be pamperiu.1met,3men abieju vaiku amz. Ir vienodai atprato,gime 10 val skitumu jie,pas ja tik berniukas pas mane merg.Jau metuku praktiskai be problemu buvo,o dabar tai isvis lafa mums.  tik sutapimas  mes nuo 4mėn.ant puodo- iš pradžių kabėjo, po to ir sėdėjo...ir dabar be problemų sėdi ir padaro... bet NESIPRAŠO...nors ir moka... sakiau jam, kad neduosiu arbatos, jei nedaro ant puoduko - tai gudriai sukasi..pirmiausia pasako, kad nori syyyysiu...o atsisėdęs iš karto arbatos pareikalauja p.s. gerai, kad radau šią temą - o tai būčiau pamiršusi šiandien pampersų nupirkti
Maniškė (jai dabar 1 m. ir 10 mėn.) jau 3 mėnesiai siusioja ant puoduko (nakčiai dar dedam pampersus), bet va su kakojimu, tai irgi problema - kai tik užsimano, atsineša pampersą ir liepia uždėt  . Tada įlenda į vonią (čia jau taip vyresnioji sesuo pripratino, kad kambaryje nesmardintų  ) ir pakakoja. Į puoduką kakoti griežtai atsisako, o jei netyčia taip gaunas, tai su didžiausiu pasibaisėjimu žiūri į puoduko turinį ir verkia  . Jei nededam pamperso, kai ji prašo, tai išvis nekakoja  . Kenčia ir baigta  .
Manau, kad kiekvienam vaikui tas reikalas labai individualiai vyksta. Sunu pradejau sodinti dar metu neturinti, kartais padarydavo, kartais ne, paskui uzejo laikotarpis kai nesesdavo visai ant puodo, paskui pameginau su kelnytem leisti vaikscioti, tai apsisisiodavo ir toliau vaiksciodavo. Supratau, kad dar anksti. Ir tik gerokai virs 2m. nuemiau vel sauskelnes ir ka is karto sedo ant puoduko ir is karto prasesi  o su kaku jau ilgiau uztruko, tik artejant visai prie 3m. pradejo daryti i puoduka. Todel ir dukra(1,11m.) nesidraskau, dabar tik pradejau pastebeti, kad lyg ir laikas butu meginti nedeti sauskelniu, nes atsirado samoningumas siuo klausimu
sandra00
2007 01 19, 17:41
nu o mums kažkaip atvirkščiai,kaku visada daro tolete,nesiprašo,o tiesiog bėga į toletą. o va dėl sisiu,tai kartais dar ištinka nelaimės,būna šlapios kelnės,bet retai. ir tas pratinimas prie poduko truko man tik tris dienas,pati stebėjausi kad taip greit atpratom nuo pamperų  . na juos bededu nakčiai ir kai einam į lauką,bet ir tai dažniausiai nuimu tuščią.
RESPECT...
2007 01 19, 18:41
QUOTE(sandra00 @ 2007 01 19, 19:41) nu o mums kažkaip atvirkščiai,kaku visada daro tolete,nesiprašo,o tiesiog bėga į toletą. o va dėl sisiu,tai kartais dar ištinka nelaimės,būna šlapios kelnės,bet retai. ir tas pratinimas prie poduko truko man tik tris dienas,pati stebėjausi kad taip greit atpratom nuo pamperų  . na juos bededu nakčiai ir kai einam į lauką,bet ir tai dažniausiai nuimu tuščią. Nu va kokie malačiai  Tikiuosi ir mums taip greitai bus
*Urtėja*
2007 08 06, 09:01
Pas mus irgi tas pats sysiuka daro i puoduka ir jau kaip vyras butinai atsistpjas mums (1,8men), bet va su kaku irgi problema, kai prispiria reikalas laksto po namus kai pamises ant pirstu galu ir laukia kol iskris, niekaip nedaro i puoda, jau pazengem bent tiek kad bent tualete darom ant zemes  viena kart maciau tyliai uzsidare , nusieme triusikelius, pakakino, greit imete i tualeta ir tipo su popierium pavale grindis, ir apsimove triusikelius, ir ateina lyg niekur nieko  o visas uzpakaliukas murzinas...
Margarita 25
2007 08 06, 09:12
Maniškis ir taip dažnai padaro.
QUOTE(Mazulikee^ @ 2007 08 06, 10:01) Pas mus irgi tas pats sysiuka daro i puoduka ir jau kaip vyras butinai atsistpjas mums (1,8men), bet va su kaku irgi problema, kai prispiria reikalas laksto po namus kai pamises ant pirstu galu ir laukia kol iskris, niekaip nedaro i puoda, jau pazengem bent tiek kad bent tualete darom ant zemes  viena kart maciau tyliai uzsidare , nusieme triusikelius, pakakino, greit imete i tualeta ir tipo su popierium pavale grindis, ir apsimove triusikelius, ir ateina lyg niekur nieko  o visas uzpakaliukas murzinas...  O maniškis salione ant kilimo
elinaa81
2007 08 08, 12:29
QUOTE(Mazulikee^ @ 2007 08 06, 10:01) Pas mus irgi tas pats sysiuka daro i puoduka ir jau kaip vyras butinai atsistpjas mums (1,8men), bet va su kaku irgi problema, kai prispiria reikalas laksto po namus kai pamises ant pirstu galu ir laukia kol iskris, niekaip nedaro i puoda, jau pazengem bent tiek kad bent tualete darom ant zemes  viena kart maciau tyliai uzsidare , nusieme triusikelius, pakakino, greit imete i tualeta ir tipo su popierium pavale grindis, ir apsimove triusikelius, ir ateina lyg niekur nieko  o visas uzpakaliukas murzinas...  Pas mus irgi analogiska situacija.
dowilia
2007 08 08, 13:26
pas mus irgi panašu, ir vis galvoju,kaip bus daržely,nes jau rudenį keliausim
*Urtėja*
2007 08 10, 09:07
na mes dar turim metelius ismokti kakinti normaliai, ne i kampa  nes kita rugseji jau i darzeli zygiuosim
o as galvojau kad cis tik maniske visas grindis apvaro
Mano mažoji irgi įdomi - sysiu daro tik vonioj ant puodo, o kaku tik tualete ant puodo  Taigi teko įsigyti du puodus...
QUOTE(Jurlin @ 2006 11 14, 00:38) Mano sunelis, kai pratinosi prie puodo, irgi pradzioje tik mazus reikalus ten padarydavo  o rimtesni reikala darydavo i kelnes  Bet po kokio menesio priprato prie savo naujo "draugo" ir viska darydavo kur reikia
Krisliukas
2007 08 20, 09:14
QUOTE(kajote @ 2006 12 07, 08:24) Mes dar tik antra savaite, kaip mokomes daryti i puoda. Su sysiuku kazkaip be problemu, bet va, kai reikia kakoti, tai jis kencia iki paskutiniuju  Matot, as ji namuose pliku uzpakaliu laikau, tai jis matyt bijo daryti ant grindu  ir todel laiko. O, puodas jam neiprastas dalykas... beto, jis irgi is tu, kuris kakodavo atistojes (cia kalbu, kai dar su daiperiu buvo). Nu, bet aciu Dievui, kita diena neiskentes (pries tai dar daiperio prasesi:)) atsisedo ir padare  dabar jau sekmingai darom, tik tiek kad kas antra diena  Jam matyt vaikui issireguliavo rezimas, nuo to ilgo laikymo... Galvojau, kad mes jau niekad nebeismoksim, bet tfu,tfu,tfu kol kas tikrai neblogai sekasi Manau tam reikaliu tikrai turi ateiti savas laikas. Sekmes visom  Tikiuos mes patys nepalusim  Dar karta semkes  Maniskis lygiai taip pat laiko iki paskutinio. Buna prakankina mus ir pats prasikankina 5 paras. Kaku daro tik i vonią ir stovedamas. Lankemies visur ir pas psichologa buvom. Jis teige, kad tai laikinas dalykas, kuris yra daugeliui vaiku ir kuris su laiku susitvarkys. Svarbiausia vaikuti suprasti, ant jo nepykti, graziai aiskinti jam. O kai padaro kaku pasidziaugti kartu su juo. Pagirti vaikuti. Pasakyti, o jei butai padares ant puodelio ar tualeto tai is vis saunuolis butai... ir t.t. As pamenu mes piesdavo net saulytes jei padaro kaku, jei nepadaro priesiam verkianti debeseli. Piesdavom kartu su suneliu. Nu zodziu visokiu priemoniu yra. Zaisdavo darzeli. Zaislus ant puodo sodindavom, kad sie pakakotu ir t.t.
gruzdzevičienė
2007 08 20, 11:33
mes irgi sysiuka darom į puoduka be jokių problemų, o va kakojam į triusikėlius. Kazkodėl į puoduką sunkiai sekasi pakakot  . Reikia tikėtis kad su laiku susitvarkys
Sveikos,na prisijuokiau,ak tie vaikai,ko tik neprisigalvoja.Maniske seniai jau ant puodo siusioja,bet kai reikia kaku daryti tai reikia apmauti pampersa,nes ant puodo neseda net.O jei nori sisio ir kaku tai pirma atsiseda pasiusioja o paskui reikia pampersa uzmauti kad pakakotu  ir kakojimo vieta prie stalo.Buvo kazkada pakakojus ant puodo,tai kai pamate savo kaki,kai soko nuo puodo,nubego,o paskui klausia: kas cia ?paaiskinau kad jos kakis,bet ryskiai matesi kad nesuprato,pakui bndziau ir kartu su ja bet nesekmingai,nezianu kokiais dar budais pripratinti sodinti kakoti.  ,jau 3 greit o dar kaku daro i pampersa.
QUOTE(*gl-s* @ 2007 09 18, 16:31) ,jau 3 greit o dar kaku daro i pampersa.  Sakyciau ilgokai uzsitempe problemele, o jei nedeti pamperso, nejau kentes tiek, gal verta bandyti. Na mums tai kas kita buvo, amzius dar puse velnio, bet per menesi ar du savaime susitvarke
gabyte00
2007 09 18, 21:01
mano zuikis irgi kaku i puoda nedaro,sisiu padaro visada o va kai nori kaku tai kur nors pasislepia ir padaro i sauskelnes  ,jam daug aiskinta kad kai nori kaku kad pasakytu,bet jis pasako tik tada kai jau buna padares  .
PienėsPūkas
2007 09 19, 13:50
Aha, kaku reikalas sudėtingas  Blogiausia, kad jis supranta, kada nori ir ateina ir pasisako. Sysiu tai žmoniškai ant vaikiško klozeto dangčio atsisėdęs daro. O kai kaku - reik eit uždėti pampersą. Pasodini, tai stengiasi baisiai, visas bestenėdamas išraudonuoja, o rezultato jokio, va tada, pradeda spiegti, kad jį paleistume. Paleidžiam, tai kenčia kaip Marytė Melnikaitė, kol pampersą uždedam. Jis vis aiškina, kad kaku nori, kad bambai didelis popa ir tepti reikia  O su pampersu tai daro tik atsistojęs, dar geriau jei susiranda į ką tvirtai atsiremti ir baisiausiai stena, nors viduriai tokie poskysčiai. Be to, visą procesą gali matyti tik mama  Nuo kitų slepiasi ir darželyje jau koks pusmetis, kai suprato, kas čia per reikalas, ir nekakoja. Nors aukletoja akivaizdai mato, kad nori, bet nepasirašo vaikis nors tu ką ir kenčia. O topas yra parduotuvių matavimosi kabinos. Ten be pampersų neinam, jei mamai, ką matuotis rekia
saule_vire
2007 09 19, 14:49
Maniškė dar nė karto nepadarė į puodą,kai buvo šilta laikiau su triusikėliais ir pastebėjau kad ji retai daro,tik kas 2-3 val.ir kol pati neprašys kaip žinot kad jau?juk nelaikysi pasodinus kelias valandas,o be to ji ir neišsėdėtų,pasodinu,iki 5 suskaičiuoju,o jos jau nė kvapo,na bet dar tragedijos nedarau,nes gimė 28 savaitę,tai pas ją viskas vėliau vyksta,su vyresniąja nebuvo jokių problemų dėl puodo,o su šita...
mano sunytis jau pasipraso ir sisiu ir kakucio,bent jau namuose visada,  ir darom ant puoduko,miegam tik su pampersu....o vat darzelyje buna su pampersu matyt taip patogiau,ir vaikui ir aukletojom  dar nebandem buti grupeje be pamperso...
Miegaliuke S
2008 05 21, 22:10
QUOTE(egle.k @ 2007 09 19, 19:55) mano sunytis jau pasipraso ir sisiu ir kakucio,bent jau namuose visada,  ir darom ant puoduko,miegam tik su pampersu....o vat darzelyje buna su pampersu matyt taip patogiau,ir vaikui ir aukletojom  dar nebandem buti grupeje be pamperso...  jo
maniske ir sysioja ir kakoja i pampersa  palieku be pamperso,pasysioja-tada sako,reikia det kitas kelnes  nu ka as jai galiu pasakyt.Geda,jau sakyciau seniai laikas su puoduku draugaut,bet...
Miegaliuke S
2008 05 21, 22:22
manomazylei 1m,3men bet ant puodukonedaro.Okaipaklausiu ku rreikiasisiuar kaki daryti,nuejusiparodo i puoda
QUOTE(Miegaliuke S @ 2008 05 22, 00:22) manomazylei 1m,3men bet ant puodukonedaro.Okaipaklausiu ku rreikiasisiuar kaki daryti,nuejusiparodo i puoda maniske taip pat zino,kur sysiuka daryt,bet...  pasysioja i kelnes,nusiima jas,uzsimauna sausas.  slapia nevaiksto ne minutes
Kriiste
2008 05 23, 16:01
O maniske priesingai - kaku visada i puoda, va sysius tai bile kur bega.
favoritadora
2008 05 23, 19:33
manoji pradejo daryti kai as nekeiciau jai slapiu kelniu,sakau zinai kad nori neprasai, nuo to karto zino kad bus slapios kelnytes jei neprasys ir pradejo prasytis kaip pirklauso
|
|