Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Knygos apie vaikų priežiūrą ir auklėjimą
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Žiogelis
O man labai patiko "5 vaikų meilės kalbos". Tik autorių dabar nepamenu, reikėtų pasižiūrėti
Laisvė
QUOTE(Žiogelis @ 2005 04 30, 22:52)
O man labai patiko "5 vaikų meilės kalbos". Tik autorių dabar nepamenu, reikėtų pasižiūrėti
*

Gal kas galite plačiau pakomentuoti šitą knygą?
Žiogelis
Tai knyga apie tai, kad yra 5 meilės kalbos (fizinis prisilietimas; laiko leidimas kartu; palaikantys žodžiai; dovanos; paslaugos) ir kiekvienas žmogus, tame tarpe ir vaikas, turi pagrindinę meilės kalbą. jei mes kalbame "kita kalba", vaikas nesijaučia mylimas. Pavyzdžiui, jie vaiko pagrindinė meilės kalba yra fizinis prisilietimas, o tėvai prisilietimų vengia, vaikas nesijaus mylimas kad ir kaip jam tėvai tą sakytų.
Knygoje aprašoma, kaip atpažinti vaiko pagrindinę meilės kalbą, kaip koreguoti jo elgesį pasinaudojant jo meilės kalba, kaip bausti, jie reikia, kaip parodyti savo meilę taip, kad vaikas tai suprastų ir pan.
Knyga parašyta lengvu amerikietiškų slf-help knygų stiliumi, su daugybe pavyzdžių, tas mane šiek tiek erzino, bet informacija man tikrai buvo vertinga. Beje, tą patį galima pritaikyti ir santykiuose su kitais artimais žmonėmis.
Šiaurė

Советую книгу thumbup.gif

Библиотека доктора Норбекова
Радость воспитания
Как воспитывать детей без наказания
Milana
Turiu idomia knyga - "Ankstyvasis ugdymas", autore: Dorothy Einon. Knyga skirta vaikuciu ugdymui nuo gimimo iki 6 metu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Kutuliukas
QUOTE(ragnez @ 2004 10 16, 22:51)
dar skaichiau Vaikai kile ish dangaus, Hill'o berods. yra idomiu minchiu, bet sheip jo vaiku auklejimo proncipai ne iki galo priimtini pasirode.
*

J. Gray, Vaikai kilę iš dangaus: pozityvaus vaikų auklėjimo metodai, Vilnius, Alma littera 2001 Visai nieko, lengva tokia...
Jei nori, atsirinksi kas įdomu. To paties autoriaus, kuris parašė "Vyrai kilę iš Marso", "Moterys kilę iš Veneros" knyga.
QUOTE(Žiogelis @ 2005 04 30, 23:52)
*

Gary Chapman, Ross Campbel, 5 vaikų meilės kalbos, Sidabrinis trimitas, Kaunas 2001.
Pradėjau skaityt dar gimdymo namuos (su antra), bet iki šiol nepabaigiau. Ale vienai psichologijos dėstytojai irgi patiko biggrin.gif paaasakojo kokios gali būt santykių šeimoj 5 kalbos...Tai man taip girdėta pasirodė g.gif biggrin.gif
Red
QUOTE(bitutek @ 2005 04 16, 20:17)
"Pirmieji kūdikio metai" A. Eisenberg ir kiti..

Išvaikščiojau visus Vilniaus, o draugė ir Kauno knygynus. Galiausiai radau internete.
*

Aš nusivyliau Spoko knyga schmoll.gif . Atrodo tik pinigus bereikalo ismečiau. Kur galima surasti "Pirmieji kūdikio metai" A. Eisenberg ir kiti.? Ar internete galima surasti visą knygą ar ja tik prekiauja internetinis knygynas? Koks? Gal turit kas nors parduoti?
laukine
na aš irgi dar dairausi kokią čia knygą nusipirkti - kad ir nėštumo laikotarpį apimtų g.gif
varčiau motinos ir vaiko knygą - paveiksliukai tikrai gražūs, bet info tokia neapibendrinta g.gif
velniukste
QUOTE(laukine @ 2005 05 30, 18:08)
na aš irgi dar dairausi kokią čia knygą nusipirkti - kad ir nėštumo laikotarpį apimtų  g.gif
varčiau motinos ir vaiko knygą - paveiksliukai tikrai gražūs, bet info tokia neapibendrinta  g.gif
*

Jei pirkti, tai pirk "Nescios moters vadova".Man labai patiko, nes viskas nuosekliai aprasyta, o ir po gimdymo sesioms savaitems rasi patarimu.Ta knyga veziausi ir i ligonine. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Vaista
QUOTE(velniukste @ 2005 06 04, 20:34)
Jei pirkti, tai pirk "Nescios moters vadova".Man labai patiko, nes viskas nuosekliai aprasyta, o ir po gimdymo sesioms savaitems rasi patarimu.Ta knyga veziausi ir i ligonine. thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Va sita knyga"Nescios moters vadovas", tai is tiesu gera,o tu paciu autoriu "Pirmieji vaiko metai" berods, jau ne tokia sad.gif(( O dar l.patiko "Vaikas auga", ten kiek pamenu irgi nestuma dar apima...
Mulan
Sveikutės,

Gal kas žinote kuo skiriasi šios dvi knygos g.gif

user posted image user posted image
Juste
QUOTE(Mulan @ 2005 06 15, 15:30)
Sveikutės,

Gal kas žinote kuo skiriasi šios dvi knygos  g.gif

user posted image                                 user posted image
*

as zinau ta antra, ja turiu, bent jau man ji labai naudinga buvo ir tebera thumbup.gif , taip nescios vadovas, irgi liuks, daug patarimu pasisemiau is ju, daug ka suzinojau ko dra nezinojau, o pirma knyga esu maciusi bet vartyti neteko...taip pat daud prisidejo ir supermamos forumas wub.gif bis.gif
Diddl
Labutis! Auginancioms berniukus, patarciau uzmesti aki i Cornelijos Nitsch "Berniukai tiesiog kitokie" - tai pedagoginio pobudzio knyga apie berniuku ugdyma apie tai ka jie jaucia , kuo jie skiriasi nuo mergaiciu, ar reikia jiems vyrisko pavyzdzio ir pan. nuo kudikystes iki paauglystes. Knygoje daug patarimu. Gero pasiskaitymo!
tinginiukai
Godaiva, gal dar turi ta knyga? Mielai nusipirkciau, jei dar uzsiliko pas tave tokia paklausi knyga g.gif

QUOTE(godaiva @ 2005 03 07, 20:19)
galiu pasiulyti nauja nenaudota knyga" Pirmieji kudikio metai", galiu persiusti i Kauna ar Vilniu.
gal kas susidomes.nes kaip matau paklausa tikrai didele tos knygos, o pasiulos nelabai yra tongue.gif
*

Etnamliv
QUOTE(Betina @ 2004 11 20, 19:24)
Šiandien Kaune Hyper Maximoje pamačiau naują knygą: Johnson's "Mama ir vaikas". Yra kažkiek informacijos apie nėštumą (nežinau daug ar mažai, nes tą vietą praverčiau..), bet kas man labai patiko - daug prirašyta apie naujagimių vystymąsi, regą, klausą ir t.t. Kaina panaši kaip "Motinos ir vaiko knyga"

Si knygute nebloga gal tuo, kad yra tikrai nemazai informacijos apie nestuma, daug graziu nuotraukyciu, vaiko raida mamytes pilvukyje, bet kai gimsta vaikelis, tai sioje knygoje nesuradau patarimu reikalingu vystantis vaikui. Daug klausimu teko paciai ieskotis internete, kazkiek info radau Spoko knygeleje. Tik atsirinkau kas man buvo naudinga ir priimtina smile.gif
picolo
Labai įdomi būtų Jūsų nuomonė apie literatūrą skirtą tėvams.

Na tarkime vaikučius auginančių tėvelių rūpesčiai, kaip atpratinti nuo pirštuko čiulpimo, valgymo problemos, pratinimas prie puoduko reikalų ir kaip jas spręsti?Ar mums reikia tokios literatūros?

Kokią skaitote jeigu aplamai skaitote, kokios Lietuvoje dar vis trūksta?

Kokie klausimai labiausiai domina?

Ar tai turėtų būti sausa teorija ar šiek tiek su prieskoniu geru pateikimu knyga?

Ar perkate tokias knygas?

Kokios iš paskutinių išleistų labiausiai patiko?

Labai ačiū už atsakymus mirksiukas.gif
picolo
Nagi būkite draugiškos ir padėkite man apklausoje rašau tokį darbelį šia tema, būčiau laabai dėkinga smile.gif
Maša
Perskaičiau "Laimingai vaikai - iššūkis tėvams". Tik autoriaus neprisimenu... blush2.gif Jeigu reikia, galėsiu namie pažiūrėt.
Patiko ir buvo naudinga ax.gif
picolo
O literaturos tokios vis dar truksta ar jau patenkina ji poreikius skaitytoju?
Bozhena
o apie kokio amziaus vaikus kalbi? kiek suprantu, vaikui apie 1m.?
as galeciau si bei ta pasakyti apie vyresniu vaiku auklejima. ir visos mano skaitytos knygos tik rusu kalba.... tai nezinau, ar galeciau kuo padeti.... g.gif
Anafora
Kadangi vaikuciai dar tik planuose (jau artimuose 4u.gif ), tai man iki siol Zukauskienes Raidos psichologija nepakeiciama, bet cia paskaitoms atsiskaityti, o praktikoje... po keliu metu atsakysiu biggrin.gif
picolo
Amzius nera svarbu.
Tiesiog klausimas:Ar reikia tokios literaturos Jums?
Kokios knygos perskaitytos labiausiai patiko?
Bozhena
QUOTE(picolo @ 2005 09 12, 19:44)
Amzius nera svarbu.
Tiesiog klausimas:Ar reikia tokios literaturos Jums?
Kokios knygos perskaitytos labiausiai patiko?

Taip, reikia. Ir netgi labai.
Man labiausiai patiko rusiska knyga "Bendrauti su vaiku. Kaip?" (rusiskai skamba "Общаться с ребенком. Как?") Autore Гиппенрейтер. Ji labai zinoma rusu psichologe, siaip mokslininke, bet kelias knygas yra isleidus ir paprastiems pilieciams smile.gif Knyga man patiko (siaip, ji visai nedidele), nes ji parodo, kaip galima bendrauti su vaiku, kad sis bendravimas ne tik teiktu dziaugsmo tevams ir vaikui, bet kartu ir padetu jiems atrasti savyje nauju dalyku, tobuleti taip sakant...
Pries tai paklausiau del amziaus, nes pvz. si knyga tikrai nebus aktuali, kai vaikui 1m. Nors... g.gif gal is anksto jau galima ruostis. Na bet vis tiek ko gero ja tikrai "skaitysi" po pirmo rimto skandalo su vaiku...
Bozhena
QUOTE(picolo @ 2005 09 09, 15:11)
O literaturos tokios vis dar truksta ar jau patenkina ji poreikius skaitytoju?

As manau, kad literaturos tikrai yra pakankamai. Ir neblogos literaturos. Kitas reikalas - kaip ja atrinkti, kur ieskoti....
Picolo, ka pati skaitai? mirksiukas.gif
picolo
Skaitau daug ir ivairiu knygu sia tema.
Kol vaikas augo iki 1 metuku naudojausi kasdien "Motinos ir vaiko knyga", "Mazylio metai"dabar idomiau kaip aukleti berniuka, ar reikia skirti nuo mazu dienu ji nuo mergaiciu ir primygtinai jam sakyti tu esi vyras, tau negalima verkti..ir t.t.

Vat ir man kyla klausimas, kaip parodyti mamoms, kad tokios literaturos yra?
Kur ja reklamuoti, kad pasiektu didesne auditorija?
Kaip apie jas suzino?

paukstyte
Aš irgi turiu "Pirmieji kūdikio metai". Ten aprašytas kiekvienas mėnesiukas ir praktiškų klausimų su atsakymais. Taip pat turiu tokią nedidelę knygelę "pirmosios 365 dienos. Kūdikio vystymasis". Čia irgi aprašytas kiekvienas mėnesiukas, yra nuotraukyčių. Iš mano vaikystės dar yra Spoko knyga. Šiaip tai manau, kad dabar tų knygų yra labai daug, tik kad kainos jau doh.gif
saulyte525
man patiko June THOMPSON knyga "Nėštumas: nuo pastojimo iki gimdymo". Spalvota, su iliustracijomis. O po gimdymo nusipirkau panašiai atrodančią, "Mūsų knyga" išleistą, "Moters sveikata po gimdymo". Dar patiko dr. Helmut Keudel "Vaikų ligos", nes yra nuotraukos kaip pačiai atpažinti pvz. bėrimą ir tai kokius tyrimus reikia daryti vaikui.
Krisliukas
As knygas apie kudikius irgi skaitau ir nemazai turiu. Bet vaikuti auginu tikrai ne pagal knygas. Mamos supratingumas, sveika nuovoka ir sirdis, yra pati brangiausia ir geriausia knyga. Aisku nuo kitu mamu, su kuriomis bendrauju ne internetu, o realiai gaunu pylos uz tai. Jos sako tu ta blogai darai ar ana. Knygoj taip raso, o tu kitaip darai. Man labai sunku issaiskinti, kad vaika auginu as be knygu, o joms sunku mane suprasti. As labai stengiuosi ir viska darau pagal savo vaikuti ir jo galimybes. Reaguoju i jo poreikius ir t.t. As visada sakau knygos tik rekomenduoja, o elgtis reikia pagal situacija.
Nihile
Mano pediatrė labai rekomendavo knygą Petra Lange "Vaikų gydymas namie" Ji ne bendro pobūdžio, o medicininės pakraipos: kaip atpažinti vaikų ligas, jų pirmuosius simptomus, kaip gydyti be antibiotikų ir t.t. Galvoju, ar verta įsigyti - gal kas turite ir galite pasidalinti, kuo jums naudinga ši knyga.
Hermion@
Kai laukiausi pirmojo, nusipirkau "Motinos ir vaiko knygą" (tą, kur vienas lelius ant viršelio), nes patiko, kaip nėštumas aprašytas. Ji labai pravertė mano vyresniajam, kuris kiekvieną mėnesį pagal ją patikrindavo, kaip sesytė pilve auga, o ir apie gimdymą jam nieko pasakoti nebereikėjo, viską pats persiskaitė ir nuotraukas labai rimtai išsinagrinėjo wink.gif
A.Vingro knyga "Jūsų kūdikis" šiek tiek senobinė (tipo, jeigu vaikas naktį verkia, jokiu būdu neimkit ant rankų; vežimėlyje nesupkit - o dabar kaip tik visur rašoma, kad supimas kūdikiui į naudą) ir dar man patiko požiūris, kad moteriškė, namie sėdėdama, nieko neveikia (cituoju): "Žinokite, kad pirmaisiais mėnesiais po gimdymo jums kenkia sunkūs darbai. Galite TIK išvirti pietus, nuvalyti dulkes, sutvarkyti kambarius bei prižiūrėti kūdikį." Ačiū gerb. docentui, kad leido bulvių nekasti ar sienų nedažyti lotuliukas.gif
lial_ka

Gal kuriai is mamyci jau nebereikia knygos "Pirmieji kudikio metai",

leidykla "Tyrai",
autoriai : A.Eisenberg, H.E.Murkoff, S.E.Hathaway.

Arba gal zinote, kur ja gauti???

Paimciau ir tu paciu autoriu "Nescios moters vadovas"

Busiu dekinga uz pasiulymus!!! Butu gerai, jei gauciau atsakymus i AZ.
NOKIA
Man tai buvo nepamainoma knyga ,,pirmieji kūdikio metai'',bet mes jau išaugom,todėl galiu kaip ir parduoti. smile.gif
Ajya
QUOTE(NOKIA @ 2006 02 03, 16:20)
Man tai buvo nepamainoma knyga ,,pirmieji kūdikio metai'',bet mes jau išaugom,todėl galiu kaip ir parduoti. smile.gif
*

Norėčiau pirkti smile.gif
Kiek norite už knygą ir kokiame mieste esate? smile.gif
Elzyte
tongue.gif
KRISTIDA
QUOTE(Krisliukas @ 2006 01 08, 00:04)
As knygas apie kudikius irgi skaitau ir nemazai turiu. Bet vaikuti auginu tikrai ne pagal knygas. Mamos supratingumas, sveika nuovoka ir sirdis, yra pati brangiausia ir geriausia knyga. Aisku nuo kitu mamu, su kuriomis bendrauju ne internetu, o realiai gaunu pylos uz tai. Jos sako tu ta blogai darai ar ana. Knygoj taip raso, o tu kitaip darai. Man labai sunku issaiskinti, kad vaika auginu as be knygu, o joms sunku mane suprasti. As labai stengiuosi ir viska darau pagal savo vaikuti ir jo galimybes. Reaguoju i jo poreikius ir t.t. As visada sakau knygos tik rekomenduoja, o elgtis reikia pagal situacija.
*

Šis požiūris man labiausiai patiko thumbup.gif
Turiu iš mamos laikų Špoko knygą, P. Šimulio ir A. Vingro "Jauniems tėvams", labai seną "Vaikas auga", ABC tėvams apie vaikų ligas. Kas tinka pasinaudoju, kas pasenę vyrui vietoj anekdotų paskaitau biggrin.gif Kiek varčiau naujus leidinius - nieko įpatingo apart gražių paveiksliukų neradau g.gif Vis tiek konkrečiu atveju norisi pasitarti su gydytoju. Nu, bet čia tik mano nuomonė mirksiukas.gif
X-iuke
gal kas gali parduot Eisenberg "pirmieji kudikio metai"?
buchiau labai dekinga, nes knigynuose kazhkodel nerandu g.gif verysad.gif
HERBERA
Gal kas turite Algimanto Vingro knygas "Mamos žinynas" ir "Jusu vaikas". Pagal aprašymus atrodo turetu buti abi vertingos knygos, o kaip istikruju.
Pirmoji šeimai auginanciai ivairaus amziaus vaikus.
Antroji apie kudikio prieziura.
Galvoju jas nusipirkti, patarkite ar verta.
Raganiute
turim ir mes knygų visokiausių dovanotų, atiduotų, paskolintų, tarybinės ypač linksmos thumbup.gif
Bet greičiau ir patogiau man reikiamą informaciją susižinoti internete, va ir čia SM yra daug vertingos info. Dar turim gerą daktarytę, kuriai galime skambinti į kabinetą kai ji dirba, tai ji visada noriai paaiškina, konsultuoja, pataria ax.gif
goldengirl
Jei yra galimybiu, labai rekomenduoju isigyti Dr. William Sears Martha Sears"The Baby Book". Tai tikra enciklopedija, parasyta remiantis asmenine ( 8 vaikai) ir darbine patirtimi ( autorius ir jo zmona vaiku gydytojai). Nuo nestumo iki 2 metu. Jame viskas ir kaku spalvu reiksmes, ir verkimo priezastys, ligos. alergijos ir t.t. ir pan.
JURGITA31
Labai idomiai tose knygose parasyta.Vienam puslapyje vienaip, kitam kitaip- ir nezinai kaip geriau. pvz.: A. Vingro 2men. nesiojimo menas- nesiokit kuo daugiau.O kitame skyriuje- neimkit, tegul pratinasi buti vienas.Tokiu pvz. daug. Dukryte auginau su A. Vingro '' pirmieji metai" 97m Beveik viskas raidoje atitiko. Sunelis auga kaip jam norisi. Todel kraustausi is proto, nes pagal knyga atsilieka. tiesa jis neisnesiotas 4sav. nors gim4 3300. skaitau pasiekimus kas antra diena- viska zinau atmintinai. Fiziskai viskas gerai, opsichologiskai ir sociologiskai atsilieka. labai patiko dar ligonineje gautos knygutes Milupos apie primaitinima ir mamos zurnalo "pirmieji metai". paprasta ir aisku.
grazina37
kiekvienas vaikas yra asmenybe 4u.gif ,o kodel jis turetu buti kaip kiti ir geriausia auginti vaikuti nesukti galvos del smulkmenu ,vaikai juk nievienodo svorio gime nevienodai valgo ir pagal laika ir kieki ,tai ir pasiekimai kitokie ,skaitau ir vertinu knygas apie ligas ir maitinima ,o daugiausia patarimu gaunu mamos ar tavo vaikas zurnaluose thumbup.gif
aistiushka_
Turiu Vingro "Pirmieji gyvenimo metai". Knyga yra patogi tuo, kad viskas aprasyta pagal menesius, nors kartais tam tikru dalyku prireikia ir anksciau, todel visa laika skaitau menesi i prieki tongue.gif Man patinka, kad cia galima rasti pradine info apie daugeli problemu ir ligu, geri masazai ir gimnastikos pratimai, patarimai del maitinimo. Taciau knyga sausoka. Truksta informacijos apie psichologinius dalykus: tevu ir vaiko rysi, bendravima. Todel is Amazones parsisiunciau Penelope Leach "You Baby & Child" thumbup.gif Apie vaikus nuo gimimo iki 5 metu. Penelope Leach yra laikoma liberalumo auginant vaikus guru, o as laikausi tokios pacios nuomones, todel man si knyga labai tiko. Spoko salininkems jos skaityti tikrai neverta tongue.gif
Kokere
QUOTE(lial_ka @ 2006 02 02, 22:00)
Gal kuriai is mamyci jau nebereikia knygos  "Pirmieji kudikio metai",

leidykla "Tyrai",
autoriai : A.Eisenberg, H.E.Murkoff, S.E.Hathaway.

*

Man ir reik ax.gif
Pasiūlykit pršau blush2.gif
Kačia
Is visu turimu knygu labiausia patinka Eisenberg "Pirmieji kudikio metai" Ten viska galima labai greitai surasti, trumpai, suprantamai ir aiskiai parasyta. Pirkau gimus pirmam vaikiukui, o dabar pravercia ir antra auginant. tongue.gif
Dar rekomenduociau tu paciu autoriu "Mazylio meta" (apie 2-3 metu mazyli) thumbup.gif
Atlante
As turiu Eisenberg "Pirmieji kudikio metai" ir "Jusu vaikas" berods Vingro. Tai abi knygeles labai patinka.
crazy_ausrele
Sveikos,
turiu keletą knygų apie nėštumą ir vaiko priežiūra. Šiuo metu laikau stalčiuje tris knygas - "Motina ir vaikas", Vingro knygutes - "Jūsų vaikas" ir "Pirmieji gyvenimo metai". Ir ką jūs manot? Kai neturiu kuom užsiimti, tuomet atsivečiu paskaitinėti.

Motina ir vaikas - graži knygutė, daug paveiksliukų, mažai info. Bet yra nemažai informacijos apie ligas, pirmąją pagalbą, su paveiksliukais. Čia pliusas. Tačiau kol nesergam, nebuvau atsivertusi. biggrin.gif

Jūsų vaikas - knygoje pateikti dažniausiai užduodami klausimai apie vaiko priežiūrą. Didžioji dalis apie maitinimą, taip pat ligas. Man kol kas naudos nedavė.

Pirmieji gyvenimo metai - info pateikta pamėnesiui. Didžioji dalis knygos skirta pirmajam mėnesiui, taip pat kūdikių maitinimui. Tiesa, čia naudos duoda ta informacija, kur aprašyta, ką vaikasturi mokėti, kokia jo vystymosi raida ir pan. Bet tai tik skaitaliukai. verysad.gif

Reziume - geriausia infoamcija supermamos forumuose, taip pat žurnaluose. thumbup.gif

Beje, mane Vingras buvo įstūmęs į depresiją, kuomet savo pienu negalėjau maitinti vaiko - jo visuomet trūko. Jaučiausi nusikaltėlė, kai kišdavau buteliuką su mišinuku. gun_rifle.gif Taigi, siūlau kuo mažiau skaityti, ką reikia daryti, ko nereikia. Mamos jaučia pačios, kas gerai, kas blogai. O jei kyla klausimų - visuomet galima rasti informacijos internete bei žurnaluose, kurie yra daug pigesni nei knygos.
kastone
man naudinga Vingro knyga 'jusu vaikas' . daug patarimu, kuriais naudojuosi thumbup.gif
nors del ciulptuko ir buteliuku toje knygoje perlenkta. prisiskaiciusi ne uz ka nenorejau duoti soskes vaikui. taip ji reke 2 savaites, kol mama su vyru neikalbino duoti. ir vaikas nurimo. taigi, mamytems patarciau vadovautis ne tik protingais knygu patarimais, bet ir savo intuicija mirksiukas.gif
eglius
man taip pat patinka Vingro knyga , ja turejau kai gime pries 5 m., sunelis nemazai praverte, zinoma kai ka atsirenki ir sau netaikai, taip pat idomu paskaityti ir Spoko sena knyga. O jei ko nezinai ir nesutinki su knygoje aprasyta autoriaus nuomone nepuolu i depresija, o pasikonsultuoju su gydytojais .
zaiza66
turiu keletą knygu, bt as daugiausia info gavau iš žurnalų .kiekvienoj vis kitaip rašoma. manau pati mama supranta kas jos vaikui geriausia. nereikia visada vadovautis knygomis.

bigsmile.gif
TeQuiLa
Gal kas turit parduoti knyga Eisenberg ir kt. "Pirmieji kudikio metai"? wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.