Ishdidzhiai persikeliame i skyreli nuo 1 metuku
Tad ir klausimas toks: KOKIA KNYGA PATARTUMETE ISIGYTI APIE VAIKUS NUO VIENERIU METUKU? Jau ishaugom savo knygeles - pagalbininkes
Sveikos mamos!
Ishdidzhiai persikeliame i skyreli nuo 1 metuku Tad ir klausimas toks: KOKIA KNYGA PATARTUMETE ISIGYTI APIE VAIKUS NUO VIENERIU METUKU? Jau ishaugom savo knygeles - pagalbininkes
na, ash turiu tu pachiu autoriu kaip ir "pirmieji kudikio metai", tokio pat formato knyga toliau apie vaiko augima ir vystymasi.
o sheip, gal ne iki galo i tema. shiuo metu skaitau benui vakarais "mazhyli ir karlsona, kuris gyvena ant stogo". nuostabi knyga, teisinga iki graudumo itariu, reiketu paieshkoti skandinavu autoriu knygu apie vaiku auklejima, nes kuo toliau, tuo labiau man skandinavu pozhiuris i vaikus patinka
Taip, man Mamos, nagi, ka skaitote apie savo atzhalas (be Supermamos formo
man labai patiko Ypatingi tevai, ypatingi vaikai. autoriu nepasakysiu, neturiu knygos po ranka. dar skaichiau Vaikai kile ish dangaus, Hill'o berods. yra idomiu minchiu, bet sheip jo vaiku auklejimo proncipai ne iki galo priimtini pasirode.
![]() Frances Kendall "Ypatingi tėvai - ypatingi vaikai": Šioje knygoje: visos problemos, susijusios su vaikų auklėjimu, gvildenamos remiantis svarbiausiais - savidrausmės, abipusės pagarbos ir pasirinkimo laisvės - principais; akcentuojamas pagrindinių vertybių suvokimas bei tėvų įtaka šiam suvokimui; siūlomas naujas būdas, kaip vaiką paruošti savarankiškam gyvenimui; pateikiamas išsamus praktinis vadovas: nuo valgymo įgūdžių iki seksualinės atsakomybės. Knygos tikslas - parodyti, kad tėvai ir vaikai gali gyventi laimingai, gerbdami vieni kitus ir brangindami tas pačias vertybes.
Jau pora menesiu ieskau sitos knygos - knygynuose nebera jeigu kam ji nera labai reikalinga - mielai nupirkciau ja is jusu
Jei labai reikia gali uzsisakyti www.super.lt tik reikes sumoketi + 5 lt uz pristatyma. As daznai is ju uzsisakineju, nes kai niekur nera pirkti knygynuose, pas juos kazkodel buna visada
As irgi labai ieskau sios knygos
Gal kas nors galit pasakyti kokioje leidykloje ji isleista
Leidykla: Andrena Išleidimo metai: 2001 Formatas: 15x22 cm ISBN: 9986-37-029-9 Puslapių skaičius: 152 Įrišimas: Minkštas Iš anglų kalbos vertė Ilona Daukienė Šioje knygoje: visos problemos, susijusios su vaikų auklėjimu, gvildenamos remiantis svarbiausiais - savidrausmės, abipusės pagarbos ir pasirinkimo laisvės - principais; akcentuojamas pagrindinių vertybių suvokimas bei tėvų įtaka šiam suvokimui; siūlomas naujas būdas, kaip vaiką paruošti savarankiškam gyvenimui; pateikiamas išsamus praktinis vadovas: nuo valgymo įgūdžių iki seksualinės atsakomybės. Knygos tikslas - parodyti, kad tėvai ir vaikai gali gyventi laimingai, gerbdami vieni kitus ir brangindami tas pačias vertybes. Cia is super.lt puslapio
O man si knyga vidutiniska - nieko naujo ar stebinancio neatradau
o kokios knygos apie vaiku auklejima tau idomios? pasidalink, mielai paskaitysiu
Kadangi beveik visos skaitytos knygos pateikia daugiau teorines zinias (kad taip yra, kad taip turi buti, kad tai normalu ir t.t.) apie vaiku raida, taciau nepateikia jokiu praktiniu problemu sprendimo budu, tai as mieliau skaitineju mamyciu foruma
Viena is knygu, kuri man tikrai padare ispudi, buvo "Vaikai: palaiminimas ar prakeikimas". Ten, remiantis Biblijos citatomis, kalbama apie fiziniu bausmiu nauda vaikams. Na, musu laikais tai labai nepopuliarus poziuris (deja, ne visada tai, kas madinga psichologijoje, yra teisinga) ir galima su juo nesutikti ar jo nepriimti. Man jis pasirode pakankamai idomus, taciau reikalaujantis labai griezto nusistatymo ir siuolaikineje "laisves idejomis" persmelktoje visuomeneje sunkokai taikomas (jauti pasamoninga sazines grauzima...)
idomu, kaip toji knyga argumentuoja fiziniu bausmiu nauda?
Jau turiu Na dar kartu uzsisakiau "Buti tevais pamisusiame pasaulyje"
Turiu 'Vaikas auga', 'Pirmieji vaiko metai' (angl.), 'Pirmieji 18 men.'. Visgi 'Vaikas auga' yra pirmasis shaltinis, i kuri zhiuriu, ishkilus problemai, klausimui, reikalui...
Na o ash regis radau ko ieshkojau
Puiki knyga Piero Ferrucci "VAIKAI MUS MOKO" Parashyta lengvai, su meile ir filosofishka
Naudojomes Spko knyga ir visokiais vaiku zurnalais, taciau vis delto apssisprendeme nusipirkti knyga apie 1 uosius vaiko metus. ju yra isties daug.
gal mamytes is praktikos parekomenduosite geriausia? aciu
Su A.Vingro knyga, kurios pavadinimo dabar nepamenu ("Tavo vaikas" ar "Jusu vaikas" ar kazk. pan.), isleista apie 1997 m., uzauginau savo abu bei dar kelios drauges augino. Buvo labai patogi vien todel, kad isdestyta viskas pamenesiui (t.y. nuo 1 iki 12 men.) - "kas, kaip, kodel ir ka".
Drauge turejo nusispirkusi didele ir grazia "Motinos ir vaiko knyga", bet ja pasikolinusi greit grazinau, kadangi isdestymas pagal temas buvo itin nepatogus (jei nori pasiskaityti apie dvieju men. kudiki turi vartyti visa knyga nuo pradzios iki galo ir skaityti kiekviena tema). Siaip ji turejo tik viena dideli pliusa - pirmoji dalis apie nestuma ir gimdyma buvo pakankamai informatyvi ir naudinga. Be to ne tokia konservatyvi (juk verstine) kaip Vingro. Bet kai kur pernelyg "amerikoniska" blogaja prasme.
Is Spoko knygos, sakyciau, tinkamos tik manksteles, ir tai dabar jos daug humaniskesnes... Man kazkaip nepasirode patikima ne viena isleista didele knyga - jos patogios, bet visos su minusais, nepatyrusi mama gali nuvaziuoti i lankas su ju patarimais.
Vingras tarp gydytoju vertinamas, taciau kai pas ji lankiau paskaitas, sudare nekoki vaizda Rimciausios temos man atrodo zurnale "Tavo vaikas". Ir pastoviai eina ciklai apie pirmuosius dvylika menesiu, kam aktualu. Kitas, idomesnes temas, tiesiog reikia "gaudyti" - visados perversti ir kitus zurnalus.
turiu knyga " pirmieji kudikio metai" A. Eisenberg ir kiti.. visai nesigailiu... ten apie kiekviena menesi parasyta ir dar daug kitos informacijos man patinka
turiu "Motinos ir vaiko" knygą,gal tik iliustracijos gražios,bet daugiau nieko gero.
"Motinos ir vaiko knyga" daug kas nusivyle. Ash tame tarpe. Neglaliu ja pasitiketi, kadangi, pvz, niekur kitur, tik toje knygoje radau, kad valyti akytes reikia is vidaus i isore, o ne is isores i vidu.
Dabar ieskau knygos "pirmiegi kudikio metai", bet nerandu
Jei tu kalbi apie A. Eisenberg ir kt. "Pirmieji kudikio metai" , aš irgi jos ieškau keli mėnesiai (kvaila nepirkau, kai nėščia buvau
Jeigu kas nors kur nors ją pamatysit ar turite parduoti - parašykite.
Man sita labai patinka knyga
turiu ir spoko,ir dar pora kitu,net nepamenu,kieno rasytos,bet is ju naudos tiek,kad renka dulkes...idomu paskaityt buvo,kol buvau nescia,pirma menesi,o paskui tik siaip-paziuret tuos patarimus...bet kad jais naudotis...neteko kazkaip.nezinau,man nuojauta visad pakuzdedavo,ka ir kaip daryt,o jei jau kas neaisku,klausdavau sesutes ar daktares...
as ja irgi turiu
nusipirkau viena knyga, Dorothy Einon "nuobodziasia ir zavingiausi veikla" taciau joje neradau tokiupatarimu, kuriu man reikejo, o ir kainuoja nemazai. patiko tik tai kad joje yra vaiko raidos vystymasis iki 3 metu, ir aprasoma, kokius zaislus vaikui reikia siulyti.
Šiandien Kaune Hyper Maximoje pamačiau naują knygą: Johnson's "Mama ir vaikas". Yra kažkiek informacijos apie nėštumą (nežinau daug ar mažai, nes tą vietą praverčiau..), bet kas man labai patiko - daug prirašyta apie naujagimių vystymąsi, regą, klausą ir t.t. Kaina panaši kaip "Motinos ir vaiko knyga"
Johnson's "Mama ir vaikas"
sveikos, man ta A. Eisenberg ir kt. "Pirmieji kudikio metai" knyga vyras nupirko mazdaug pries menesi knygyne priesais buvusia Nemuno parduotuve, jo adresas - Pylimo 50-4. 42 Lt. Gera knyga, dziaugiuosi kad turiu. Tik tiek, kad kai skaitai bent keliose knygose apie ta pati, informacija kartais skiriasi, ir ka tada daryti???
Ir ash turiu
Turiu 3 knygas: kokiu 60uju "Vaikas auga", Spoka ir "Pirmieji kudikio metai". Ir galiu pasakyti, kad pasiskaitineju visas. Nenoriu nei kurios nors labai jau isaukstinti ar supeikti. Aisku, senuju knygu mokymai jau tikrai kai kas pasene ir pasikeite, taciau kai kuri informacija visai tinkama. "Pirmieji kudikio metai" gal ir nebloga, taciau laaabai jau amerikietisko ar zydisko (!?) stiliaus, pvz. labai jau daug apie apipjaustyma ir siaip nemaza bereikalingu plepalu. Kartais man joje truksta konkretumo, praktisku patarimu.
Manau, kad skaityti reikia ir zurnalus, ten daug ko aktualaus galima rasti. Svarbiausia, ne aklai vadovautis kazkuo vienu, o atsirinkti , kas tinka konkreciai jums ir jusu kudikiui
As irgi turiu knyga "Vaikas auga". Idomi knyga. Ja skaiciau paskutiniais nestumo menesiais, tai visai patiko. Tik kaikurie skyriai nelabai aktualus, nes knyga verstine. Vaiko vystymasis pagal menesius ten irgi isskirtas, tik man tos informacijos buvo per maza.
Daugiau praktiniu straipsniu radau zurnaluose: "Tavo vaikas", "Mamos zurnalas", "Mazylis". Manau knygos yra daugiau teorines. Nors, aisku, visada geriau paskaityti daugiau saltiniu.
Knygas visas iš eilės ryte ryjau, kol buvau nėščia, žurnalus taipogi. Dabr apsiraminau, nes tikrai daug žinių pasisėmiau. Išskirti negalėčiau nei vienos, bet nepatikusių buvo. pasigedau nėščiosioms informacijos" Nėščiosios moters vadovas "-informatyviausia.
Man taip pat patiko "Nėščios moters vadovas"
O štai šiemetėj knygų mugėj įsigijau Dorothy Einon "Ankstyvasis auklėęjimas". Ir tikrai pigiai kainavo (13Lt). Manau, tikrai vertinga knyga - apie vaikų lavinimą nuo gimimo iki 6 metų. Dar tik pradėjau skaityti, bet jau tikrai nemažai naujo sužinojau. Tiesa, tik labai visose knygose pasigendu info apie dvynių auginimą
As per ta Vingro knyga vos i depresija nepuoliau
![]()
Iš pradžių skaitėm Spoko knygą. man ji patiko ne tiek praktiškais patarimais, kaip psichologiniu paruošimu. kartais atrodydavo, kad esu bloga mama, kad nemoku susitvarkyti, kartais pykstu ant savo klecko...o paskaičiusi šią knygą nusiraminau. supratau, kad visos emocijos yra normalios
o visų pratiškų patarimų susirankioju iš žurnalų:"Mažylis", "Tavo vaikas" ir "Mamos žurnalas". temos šiuolaikiškos ir pateikti optimalūs problemų sprendimo būdai, o be to, ir viename ir kitame žurnale pateikti projektai, kai galima stebėti vaikus, kaip jie vystosi kiekvieną mėnesį. kadangi tų vaikučių amžius stebėtinai sutapo su maniškio, yra galimybė lyginti, analizuoti
Man irgi labai patinka knyga "Pirmieji kudikio metai".Per nestuma mano didysis patarejas be kurio ir atostogaut nevaziavome buvo "Nescios moters vadovas".Ja pasiemus buvau ir i gimdymo namus.Dabar paskolinau draugei.
O dabar toks pat patarejas yra "Pirmieji kudikio metai" to paties autoriaus.Nors-kiek zmoniu -tiek nuomoniu.Kitoms mamos sako, ten kvepia amerikonizmu, o as daug kuo pasinaudojau ir naudosiuos.Dar nusipirkau to paties autoriaus "Mazylio metai" - ten jau raso aie diesnius vaikus. QUOTE(Mazhulka @ 2005 02 21, 20:34) o visų pratiškų patarimų susirankioju iš žurnalų:"Mažylis", "Tavo vaikas" ir "Mamos žurnalas". temos šiuolaikiškos ir pateikti optimalūs problemų sprendimo būdai, o be to, ir viename ir kitame žurnale pateikti projektai, kai galima stebėti vaikus, kaip jie vystosi kiekvieną mėnesį. kadangi tų vaikučių amžius stebėtinai sutapo su maniškio, yra galimybė lyginti, analizuoti As irgi labai daug ko gero randu siuose zurnaluose.Kai laukiausi, is drauges buvau pasiemusi visu metu zurnalus ir su vyru "svietemes".Buvo labai naudinga,nes ir laiko skaitymams turejom- ne taip,kaip dabar QUOTE(velniukste @ 2005 02 23, 12:36) Man irgi labai patinka knyga "Pirmieji kudikio metai".Per nestuma mano didysis patarejas be kurio ir atostogaut nevaziavome buvo "Nescios moters vadovas".Ja pasiemus buvau ir i gimdymo namus.Dabar paskolinau draugei. O dabar toks pat patarejas yra "Pirmieji kudikio metai" to paties autoriaus.Nors-kiek zmoniu -tiek nuomoniu.Kitoms mamos sako, ten kvepia amerikonizmu, o as daug kuo pasinaudojau ir naudosiuos.Dar nusipirkau to paties autoriaus "Mazylio metai" - ten jau raso aie diesnius vaikus. labai pritariu!!! esu labai patenkinta siomis knygomis, mano "kolekcijoje" dar puikuojasi "Mamos ir vaiko" knyga. ji grazi bet brangi ir ten informacijos tik "konspektas"
gavau dovanu ,,mamos ir vaiko knyga,, pati tikrai jos nepirkciau
Suznojusi kad laukiuosi nusipirkau "Motinos ir vaiko knyga". Man ji visai patiko, bet daugiau informacijos nei supermamoj neradau niekur
QUOTE(Betina @ 2004 11 15, 15:52) Jei tu kalbi apie A. Eisenberg ir kt. "Pirmieji kudikio metai" , aš irgi jos ieškau keli mėnesiai (kvaila nepirkau, kai nėščia buvau Jeigu kas nors kur nors ją pamatysit ar turite parduoti - parašykite. galiu pasiulyti nauja nenaudota knyga" Pirmieji kudikio metai", galiu persiusti i Kauna ar Vilniu. gal kas susidomes.nes kaip matau paklausa tikrai didele tos knygos, o pasiulos nelabai yra
Eisenberg - pirmieji kudikio metai
QUOTE(Jo-ma-Jo @ 2005 02 28, 19:01) Suznojusi kad laukiuosi nusipirkau "Motinos ir vaiko knyga". Man ji visai patiko, bet daugiau informacijos nei supermamoj neradau niekur Visiškai pritariu.Manau,kad čia tik pinigų švaistymas Kai nėščia buvau irgi labai norėjau nusipirkti knygą,apie vaikučio vystymąsi.Dabar pagalvoju,kad man jos visai nereikėjo(gerai ,kad aš jos tada neradau)
Man labai,tiesiog fantastiskai patiko Barbara Nees-Delaval ,,Vaikas auga''
Dar visai nieko ,,kudikiu masazas'' Merce Simon Marian Sanchez Queca Elizalde
"Pirmieji kūdikio metai" A. Eisenberg ir kiti..
Išvaikščiojau visus Vilniaus, o draugė ir Kauno knygynus. Galiausiai radau internete.
Grįžkime į temą!!! Kas naujo išleista? Noriu rimtos knygos, gal netgi pagrindų. Nes jau po truputį matau, kad ne visada atrandu pateisinimą savo veiksmams, kodėl taip reikia, o gal kitaip. Trūksta pagrindo gero.
Varčiusi tik esu visas populiariąsias, su paveikslėliais, gražias, dideles.. Ką skaitote, mamytės?
Parankiojau keletą knygų,kurios sudomino, gal skaitėt?
![]() Autorius: Jean Piaget "Vaiko kalba ir mąstymas" Vaikas turi savo individualų pasaulį, kuriam neužtenka žinių, informacijos, patirties, gaunamos iš kitų žmonių. J. Piaget tyrimai akivazdūs - vaikas pats atranda, sužino stebėdamas, fantazuodamas, eksperimentuodamas, tirdamas, bandydamas, kurdamas, - jis konstruoja" save. Suagusio vaidmuo dėl šios priežasties anaiptol neturėtų sumažėti, tik įgyti kitą pobūdį. Anot J. Piaget, svarbiausias ugdymo tikslas - parengti vaiką kūrybingam darbui, taigi ir kūrybingam gyvenimui. Iš pratarmės Jan - Uwe Rogge Vaikams reikia ribų cia Ši paprastai parašyta knyga pataria, kaip išvengti nuolatinio streso auklėjant vaikus ir netapti diktatoriais. Mūsų dienomis vaikai nėra nei sunkesnio būdo, nei įžūlesni negu anksčiau taip pat kaip ir tėvai bei auklėtojos nėra mažiau išmanantys. Tad kodėl kasdien pasitaiko stresinių situacijų, kai mažasis tironas triumfuoja, o suaugusieji puola į neviltį? Ir rengiantis, ir tvarkant kambarius, ir prie televizoriaus, ir prie žaidimų kompiuterio. Tėvai ir auklėtojos šiandien gerokai jautresni vaikams. Tai tikrai sveikintina. Bet labai dažnai jie elgiasi neryžtingai, nori viską daryti geriau už savo pačių tėvus kad tik be draudimų! ir šitaip vaikus palieka saviauklai. O vaikams tokia našta savarankiškai susivokti sudėtingame pasaulyje pernelyg sunki.
[I][COLOR=blue]Aš tai špoko knyga nusivyliau
|