Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kur perkat mėsą, paukštieną
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3, 4
dzhina
Jau nebezinau kur pirkti mesyte, vieni pataria tik parduotuveje, o kiti sako, kad geresne yra turguje. ax.gif
Mamytes pasidalinkit savo patirtimi kur geriausia, jusu nuomone, pirkti mesyte norint namuose paruosti leliukam pietus, nes gatavu kosiu mes neperkam, nes turim daug savu darzoviu, mociutes uzaugintu. 4u.gif
-niekas-
Patarčiau pirkti turguj ir būtinai pasakyk, kad vaikučiui.Nes tikrai žinau, kad didžiuosiuose centruose mėsa apipurškia chemija, kad visada būtų graži raudona ir nedžiūtų doh.gif
Kori
Mes irgi turguj triušį nusipirkom. Kažkaip turguj patikimiau atrodo, perki iš ūkininko tiesiai, gali pasiklausti kaip augino, pasakyti, kad kūdikiui perki. mirksiukas.gif
aguliero
Aš tai irgi už turgų. Ir pasirinkimas didesnis, ir kokybė geresnė ir pasiderėt galima. Juk turguje visą mėsą tikrina, tai dėl saugumo jokių problemų nėra. Nusipirkai didesnį gabalą, susipjaustei į norimus gabaliukus ir į kamerą. Kai reikia, visada po ranka 4u.gif
Aš kai prie namų esančią parduotuvę nueinu mėsos savo šeimai pirkti, tai už galvos susiimu, kokia mėsa baisi schmoll.gif
dzhina
O gal kuri galetu rekomenduoti pas koki konkreciai ukininka turguje pirkti ax.gif
sraigyte1
Mums pusseserė užaugina triušienos,bandžiau duoti pirktinę,tai net šaukštelio nesuvalgė,taip pat ir su jautiena doh.gif
Žana B
as tai perku ir turgui ir parduotuvei
kiri111
As perku Maximoj, nezinau ar labai ta mesyte ekologiska bet visvien imu su
" sveikas pradas" zenklu. g.gif
slonko
QUOTE(dzhina @ 2006 11 14, 11:47)
Jau nebezinau kur pirkti mesyte, vieni pataria tik parduotuveje, o kiti sako, kad geresne yra turguje. ax.gif
Mamytes pasidalinkit savo patirtimi kur geriausia, jusu nuomone, pirkti mesyte norint namuose paruosti leliukam pietus, nes gatavu kosiu mes neperkam, nes turim daug savu darzoviu, mociutes uzaugintu. 4u.gif
*

as tai turguje kazkaip prisibijau unsure.gif perku parduotuveje grazu mesos gabaliuka ir- per mesmale thumbup.gif
Kipsiuke
QUOTE(-niekas- @ 2006 11 14, 16:30)
Patarčiau pirkti turguj ir būtinai pasakyk, kad vaikučiui.Nes tikrai žinau, kad didžiuosiuose centruose mėsa apipurškia chemija, kad visada būtų graži raudona ir nedžiūtų  doh.gif
*

maza to kai centruose perki, tai jau kita diena ji kvapu atsiduoda
o va is turgaus pirkta mesyte visai kitokia, be to ten pasirinkimas didesnis
dazniausiai perku vaikui versiena,vistiena, kalakutiena
kristal
As visuomet perku Maximoje ekologiskus Linija Vitalis (jei neklystu, taip vadinasi) supakuotus versienos, triusienos gabaliukus arba jauno versiuko liezuvi thumbup.gif
Tik gaila,ad ne visada buna gausus pasirinkimas sios produkcijos doh.gif
fana
Aš tai taip pat iš turgaus kaž kaip bijau schmoll.gif
Torres
Mums jau beveik 6 men., mazdaug po menesio zadu ivedineti mesyte. Kur jus perkate? Ir ar saldyta perkate? Kazkaip is prekybos centru man nedrasu g.gif , o turguje irgi gal ne visada sukontroliuoja kad butu sviezia ir pan.?
aistemo
as kazkaip daugiau uz turgu mirksiukas.gif bet triusio niekur nepavyksta gauti doh.gif Gal kas isduos paslapti, kur ir kas Kaune prekiauja triusiais?Ar dabar nelabai tu triusiu buna (turiu galvoje, kad pavasaris -nesezonas)
Nemarioji
As tai perku turguje ,is PC ne karto nebandziau pirkti,man ten itartinai atrodo...
enrikad
Mes tai kalakutiena perkam, triusienos nebandem. Girdejau, kad sveikiausia mesa, bet kad as pati jos nevelgyciau, nezinau, kazkodel man slykstu triusi valgyti, tas pats kas varle. tai ir vaikui nedaviau. Valgom kalakutiena, vistiena, kiauliena, jautienos nelabai megsta, lasisa... smile.gif
~INGUTĖ~
Na dar neperku bet jau neuzkanu reiks pirkti tai dar nezinau kur cia geriau butu pirkti g.gif
rasras
Aš perku visur: ir prekybos centruose, ir turguje. 4u.gif
deividaite
mums labai pasiseke, tetis mano augina triusius, tai vis mums mesytes atveza.. ax.gif o bandem pirkti is PC kalakutienos, tai ne tik dukryte apsinuodijo, bet ir mums nelabai gerai buvo blush2.gif tai dabar tik gryna mesyte perkam 4u.gif
Demi
sveika,

mums jau 6 men ir mes jau kosyte su mesyte valgome nuo 5 men, perku PC mesa, aisku sviezia visada ,o ne saldyta.saldyta nelabai manau maziukui.kai perku visada pasakau pardavejai ,kad perku mazyliui,ir jos visada jau man parupina pacios svieziausios mesytes wub.gif
Laaila
As perku prekybos centruose, ir pagrinde triusiena. Bet reikia atkreipti demesi i galiojimo data ir isvaizda. Neseniai maximoj pirkau triusiena, tai kai namuose ispakavau toks kvapelis itartinas pasirode. g.gif Tai dabar ir nezinau ka daryti gun_rifle.gif
Demi
QUOTE(Laaila @ 2007 05 07, 22:46)
As perku prekybos centruose, ir pagrinde triusiena. Bet reikia atkreipti demesi i galiojimo data ir isvaizda. Neseniai maximoj pirkau triusiena, tai kai namuose ispakavau toks kvapelis itartinas pasirode.  g.gif Tai dabar ir nezinau ka daryti  gun_rifle.gif
*

reikia pamineti pardavejai ,kad perkate mazyliui ir neimti tokios mesos kuri yra jau supakuota,reikia pirkti sveriama, ir aisku ziurint kokiame prekybos centre perkate, as tai jau zinau kuriuose svieziausia buna,o kur ne ,bet aisku visur gali pasitaikyti visko.
*vandene*
O kodel turguj labiau patikima negu PC? g.gif Man kaip tik atvirksciai atrodo.
Kribuk
Perku turguje. Kartais faršą perku ir PC "Iki".
Laaila
Na, turgus ir man kakaip kelia itarima..... blink.gif Gal visgi geriau pc! Ten nors apskusti galimybe yra jei kas negerai mirksiukas.gif
laukinukė
QUOTE(Kribuk @ 2007 05 15, 21:56)
Kartais faršą perku ir PC "Iki".
*

Faršo net sau neperku iš parduotuvės, ką jau sakyti apie vaiką. Juk ten sumala viską, kas atlieka. Jau geriau pirkti gabalą mėsos ir paprašyti, kad sumaltų, jei nėra galimybės namie.
Jeigu turėčiau turguje kokį patikimą savą pardavėją, tai tikrai pirkčiau ten.
odetee
o kokioj konkreciai parduotuveje perkat vilniuje mesa?
gupija
Perku tam PC, kuriam tuo metu esu, ir kur mėsa padoriai atrodo mirksiukas.gif Paukštieną perku dažniausiai iš turgaus- pas tą pačią pardavėją jau 10 metų perku ax.gif
linkse
mielos mamytes siūlau pirkti parduotuvei mėsa bet nesaldyta nes ten dar plius už leda mokėti reiks mėsos kombinate dirbu žinau kaip ten viskas vyksta
essen.gif o mėsa parduotuvėse tikrai gera kiek žinau iš patikimu šaltiniu soske.gif musu vaikeliamstikrai tinka
egzigo
as perku PC
Miegaliuke S
as ir perkuPC
Ievasa
Neradau tokios temos, arba pražiopsojau smile.gif Reikia pradėti savo mažyliui duoti daržovių košę su mėsyte, bet neįsivaizduoju, kur galima kokybiškos mėsos įsigyti. Bandžiau Hipo jautienos ruošinį, bet kaip ir daržovių košės, taip ir šis ruošinys man ir mano mažyliui nepriimtinas. Norėčiau pati virti košes, jos kažkokios skanesnes, o ir maniškis jas geriau valgo
Kur jus mamytes perkate mėsą? ax.gif
mikki
as perku ruosinius,maniskis viska pirktini valgo,nes parduotuvese darzoves tragiskos,mesa tai pat.iki pavasario taip tempti teks.neteko matyti niekur kad mesa ekologiska deja ax.gif
Kucheriashka
Aš perku turguje mėsytę.Neseniai pirkau PC vištieną,padėjau šaldytuvą,kitą dieną išmečiau į šiukšlių dėžę.Visas šaldytuvas prasmirdo.Vat jums ir PC.
Bonifacija
QUOTE(mikki @ 2008 01 28, 12:20)
as perku ruosinius,maniskis viska pirktini valgo,nes parduotuvese darzoves tragiskos,mesa tai pat.iki pavasario taip tempti teks.neteko matyti niekur kad mesa ekologiska deja ax.gif
*

o tyrelese ne tragiskos darzoves? As perku saldytas darzoves (brokoliai, ziediniai kopustai, spinatas), bulves ir morkas turguje pas mociutes (turiu pora etatiniu biggrin.gif ), jautiena perku turguje pas ta pacia jau patikrinta moteri, o vistiena perku is parduotuviu (imu file).

tiesa, gal kas zino, kur galima nusipirkti kokybiskos eriuko mesos?
Pakalnutės
QUOTE(Bonifacija @ 2008 01 28, 13:53)
o tyrelese ne tragiskos darzoves? As perku saldytas darzoves (brokoliai, ziediniai kopustai, spinatas), bulves ir morkas turguje pas mociutes (turiu pora etatiniu biggrin.gif ), jautiena perku turguje pas ta pacia jau patikrinta moteri, o vistiena perku is parduotuviu (imu file).
tiesa, gal kas zino, kur galima nusipirkti kokybiskos eriuko mesos?
*

o kokiame turguje perkat? ax.gif
Bonifacija
QUOTE(Pakalnutės @ 2008 01 28, 12:57)
o kokiame turguje perkat? ax.gif
*

Kalvariju, nes mums arciausia ten. 4u.gif
Ievasa
O nupirkta mėsą šaldote? Ar kiekvieną kartą bėgate šviežios pirkti? Nes kai paskaitau knygose, tai reikia, kad mėsa nebūtų buvusi užšaldyta, košytė irgi tik švieži... tipo negalima šaldyti. Man truputi galvoje netelpa kaip čia taip padaryti smile.gif
O aš tai daržoves perku ekologiškoje parduotuvėje.
Bonifacija
QUOTE(Ievasa @ 2008 01 28, 13:18)
O nupirkta mėsą šaldote? Ar kiekvieną kartą bėgate šviežios pirkti? Nes kai paskaitau knygose, tai reikia, kad mėsa nebūtų buvusi užšaldyta, košytė irgi tik švieži... tipo negalima šaldyti. Man truputi galvoje netelpa kaip čia taip padaryti  smile.gif
O aš tai daržoves perku ekologiškoje parduotuvėje.
*

saldau (perku po kokius 100gr). Saldytame maiste lieka visi vitaminai. Nematau nieko blogesnio, nei pirkti tyreles, kurios lentynose stovi po pora metu smile.gif
mylimuke
Tokiais klausimais yra ATSKIRAS MAITINIMO SKYRELIS.
Gendre
QUOTE(Bonifacija @ 2008 01 28, 14:44)
saldau (perku po kokius 100gr). Saldytame maiste lieka visi vitaminai. Nematau nieko blogesnio, nei pirkti tyreles, kurios lentynose stovi po pora metu  smile.gif
*

Uzsaldzius mesa ar darzovias lieka visi vitaminai, bet atsildant viskas sekminai zuva del didelio temperaturos pasikeitimo 4u.gif
Bonifacija
QUOTE(Gendre @ 2008 01 28, 14:18)
Uzsaldzius mesa ar darzovias lieka visi vitaminai, bet atsildant viskas sekminai zuva del didelio temperaturos pasikeitimo 4u.gif
*

o kaip pvz is saldytuvo verda mesa? irgi negerai? juk irgi didelis temperaturos skirtumas g.gif
gvineja
Aišku, geriau kasdien šviežią ir nešaldytą virt thumbup.gif - iš didelio išvirto mėsos gabalo viduriuką įšpjaut - bet ar jūs galite sau tai leist? g.gif Šiaip, apie tai daug diskutuojama temoje ''Vaikų mityba'' 4u.gif
Gendre
QUOTE(Gendre @ 2008 01 28, 15:18)
*

Verdant irgi didelis kiekis maisto medziagu pasisalina, todel maista geriausia vaminti garuose. mirksiukas.gif
motinyste_veza
QUOTE(Bonifacija @ 2008 01 28, 14:44)
saldau (perku po kokius 100gr). Saldytame maiste lieka visi vitaminai. Nematau nieko blogesnio, nei pirkti tyreles, kurios lentynose stovi po pora metu  smile.gif
*

o as nieko blogesnio nematau pirkti mesa (taip pat ir PC) turguje! siaubas!!! doh.gif
kudikiu tyreliu gamintojai praeina simtai patikrinimu, kad galetu parduoti savo produkcija, be to, pramoniu budu padarytos tyreles zymiai maziau praranda vitaminu. ir dar - tos tyreles uzdaromos vakuuminiu budu, tai nieko tokio,kad pastovi keleta men. kiek apie chemija ismanytum, taip nekalbetum.
Klepesova
tai kad akvile_kn aš apie chemiją išmanau... šiaip esu cheminės analizės technologė... na atleisk. keletą mėnesių gali mėsa išlikti šviežia- yra spec dujos- šiuo metu plačiai taikomos- pasižiūrėk parduotuvėse- visa mėsa šviežia uždarinėta tokiose dėžutėse(jei neperki tos- kur vitrinoje pasveria kiek tau reikia... bet ir tai ne keletrą mėnesių galioja o keletą savaičių... Jei esi chemikė puikiai žinai kad idealaus vakuumo nebūna. Aš pirkau iš pradžių tą- ne naminį maistą- dabar nebeperku- tik vaisines tyreles- ir jei kur važiuojame ką pasismailyt- kad neišalktų- o šiaip- perku mėsą TURGUJE. Jei ydomu Halios turguje- taip ten brangu- kai kuri mėsa net brangesnė už parduotuvės mėsytę- bet žinai. Nusiperku aš tą mėsytę- 1kg supjaustau į 11 gabaliukų- iš vieno iš karto ruošiu kitus užšaldau. Kai perkame sau- gali ir į šaldytuvą įdėti- per parą ta mėsytė nepasmirsta. O štai pirkau kalakutienos file faršo (už 16Lt) parduotuvėje- vakare dar buvo geras- ryte nusprendžiau padaryti kotletukus- keptus sau ir MB o jis dvokia... teko išmesti.taip pagailo tų 7Lt (gerai kad nekilo noras daugiau nusipirkti ir užšaldyti)
Ir žinote ką... nustebinta turiu pripažinti (nors gal man tik tuos 7 kartus pasitaikė) kad turguje mėsytė šviežesnė ir geresnė (arba niekada nepasitaikė nusipirkti parsduotuvėje iš tiesų šviežios) Kai iš mėsytės gaminu guliašą- tai iš parduotuvinės pusę keptuvės išteka sulčių... ir mėsytės lieka ištiesų mažai...O štai kai perki iš turgaus sulčių iš mėsos išteka labai mažai (ir vienu ir kitu atveju nededu druskytės)
Papildyta:
Ir dar
Kūdikių tyrelės galioja ne kelis mėnesius o kelis metus- tai buvo viena iš priežasčių kodėl aš rimtai pagalvojusi atsisakiau minties maitinti vaiką šiomis tyrelėmis. Antra priežastis buvo ta kad rimtai pagalvojau... Šildytas maistas nėra gerai. O tyreles reikia pašildyti- Ir per dieną susidaro 3 kartai šildymo. Tuo tarpu maitindama vaiką savo gamintu maistu aš šildau tik 1 kartą. 1- kartą gauna šviežiai pagamintą maistą, 2- kartą pašildytą. Trečią kartą gaminu vėl. Nes reikia įvairovės vaikui.. Ne aš griežtai neatsisakau tyrelių bet atleiskite jogurtukai galiojantys pusę metų ir daugiau, varškytės tokios pat galiojimo datos. NE tai ne mano mažąjai. tegul greičiau pripranta prie tokios mitybos prie kokios pripratę tėveliai- manau vėliau iškils mažiau problemų
Ievasa
Jo as irgi labiau pritariu mesyte pirkti turguje ir daryti paciai koses. Kai paragauju kas gaunasi is pirktinio mesos ruosinio, o kas pacios padaryta.... didelis skirtumas. Neveltui ir mazius, geriau valgo mano gaminta, o pirktines koses sugeba kelis saukstus suvalgyti.
motinyste_veza

ne sviezume esme, nes sviezia mesa gali pasisekti bet kur nusipirkti, o tai ar ta mesa ekologiska. jei buciau tikra, kad gyvuliai auginami be hormonu skatinanciu augima, tai pirkciau ir as turguje... bet deja...
o tyreliu ir negalima sildyti antra karta, juolab trecia... sildai tiek, kiek vaikas suvalgys.
ottile
Mes tyrelių nemėgstam ir gal sutapimas,o gal ne,bet mažius po tyrelės valgymo būna raustelėjusiais žandžiukais:(o va,naminis tai ir kvepia kitaip....nuo daržovienių pirktinių žiaugčioja...ko gero teks jų atsisakyti,nes pusė indelio ar daugiau visada keliauja į šiukšlių dėžę blush2.gif
gvineja
Pritariu, kad geriausia yra maitintis ekologiškais produktais, kvepuoti grynu oru-ir t. t.-sveikai gyventi thumbup.gif - bet ar į manoma šiais laikais? verysad.gif Realybė tokia, kad vaikas visvien turės pereiti prie ''bendro stalo'' doh.gif ...Nesakau, kad nuo kūdikystės reikia siūlyt įvairaus šlamšto vaikui schmoll.gif O, kas geriau-tyrelės ar mamos pagamintas maistas-tai retoriškas klausimas g.gif , į kurį kiekviena atsakom taip ,kaip mums atrodo geriau, nes kiekviena pusė turi savo tiesą g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.