Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: išsigimino baimė
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Nėštumas
TUSINA
Laba diena.
Manau, kad normalu nerimauti del apsigimimu, bet mane del to jau paranoja uzpuole.
Mes su vyru jauni (man 26m), sveiki. Mano nestumui apie 12 sav. Alkoholio nevartoju. Vis dar rukau, bet nuo 20 cigareciu sumazinau iki 5-6 vnt per diena (vyras neruko). Nei vieno gimineje nebuvo jokiu paveldimu ligu ar apsigimimu. Jauciuosi gerai. Gyvenu Dubline, todel pirmo patikrinimo lauksiu iki gruodzio vidurio.
Norejau paklausti kas sukelia apsigimimus ir kokius? Kas itakoja Dauno sindroma? Ar rukymas gali tureti tam itakos?
Aciu uz atsakyma.
Rita Matulionytė
Atleiskit, bet trumpai atsakyti į jūsų klausimą neįmanoma. Apsigimimų yra labai įvairių, ir ir priežąsčių taipogi be galo daug.
Pats rūkymas tam ytakos neturi, tačiau rūkančiųjų naujagimiai būna mažesnio svorio, nes per nuolat spazmuojančias kraujagysles nepakankamai gaun maisto medžiagų. Taip pat dažnai būna priešlaikinis gimdymas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.