Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip aš darbą dirbau...
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Jauja
Likus iki termino pusantros savaitės sužinojau, kad mano gimdos kaklelis atidaręs 3 cm ir visas išsilyginęs. Baisiausiai apsidžiaugiau, parskridau kaip ant sparnų, iš to džiaugsmo išgaravo visos gimdymo baimės, nors vyrui tai buvo stresas smile.gif Tačiau… Tai buvo antradienį, spalio 5, savaitės dienos toliau slinko, o mano taip laukiamas gimdymas nerodė jokių gyvybės požymių. Laksčiau po miestą, kuičiausi po namus – nieko sad.gif Galop ketvirtadienį vakare su vyru “pasiskatinom” smileysex.gif , dar pakeičiau patalynę (nors galvojau tai padaryti po gimdymo, nes galiu ištepti) ir nudrožėm miegoti. Trečią nakties rutininis atsikėlimas į WC. Pakeliui kažkas išvarva. Skrupulingai apžiūriu ir konstatuoju, kad, deja, bet ne vandenys. Atsigulu toliau miegoti ir čia mano dėmesį patraukia, kad man silpnai maudžia strėnas, ir kas įdomiausia, periodiškai. Pasiimu mobilų ir seku laiką: 3.15, 3.18, 3.21. Taip paguliu kokias 20 minučių galvodama: Nu, kokia nesąmonė, jei čia sąrėmiai, tai kurio galo jie iš karto kas tris minutes. Tai ką dabar ir lėkti į tą ligoninę. Pusę keturių nusprendžiu keltis ir eiti į dušą – o gal praeis. Nepraeina. Pavaikštau po namus, išdžiaustau skalbinius iš skalbyklės, iškraustau indaplovę, pradedu daryti arbatą į termosą. Ant popieriuko užsirašinėju laiką, kada man tą nugarą maudžia. Nueinu ir pažadinu vyrą, sakau: Kelkis, nežinau ar gimdau, bet bent jau nuvažiuosim pasitikrinti. Kad jis taip į darbą keltųsi… smile.gif Padarau jam kavos ir sakau, kad man dar reikia, jog jis mane apskustų. Vyras sėdi, gurkšnoja kavą, spokso į mano lapuką su sąrėmių laikais ir sako, kad gal aš apsieisiu ir be skutimo. Kadangi tašytę aš kaip pavyzdinga pilietė susikrovusi prieš mėnesį, čiumpam ją ir važiuojam į Raudonojo kryžiaus ligoninę. Akušerei dar neskambinu, man vis neatrodo, kad gimdau, tai kam čia žmogų žadinti.
Penkios ryto. Ligoninės priimamasis, skambinu į duris ir pasirodžiusiai seselei sakau, kad nesu tikra, bet, regis, gimdau. Mane flegmatiškai nuveda patikrinti – kaklelis atsidaręs 7 cm. Kaip gerai, kad epiduro ir nenorėjau. doh.gif Pagaliau patikiu, kad gimdau, visi aplinkui tik sukrunta, vyras išlekia atsivežti akušerės. Surašo duomenis, tuo tarpu vaikštinėju, kartkartėmis patrindama nugarą. Sesutės sako, kad aš labai kantri, aš manau, kad man tiesiog nelabai skauda.
Įsikuriam gimdykloje, žiūriu niekas man nesiūlo nei skustis, nei klizmos darytis. Klizmos pareikalauju pati, man jos duoti nelabai nori, turbūt bijo, kad nepagimdyčiau. Sakau, kad man reikia ir, be to, turėsiu ką veikti artimiausią pusvalandį. O ta klizma, kaip pirmam kartui visai nieko rolleyes.gif Įsitaisom su vyru – aš ant kamuolio, jis už manęs, ir dirbam – kvėpuojam, masažuojamės, tarp sąrėmių kalbamės apie bele ką. Sąrėmiai vis dar nestiprūs, tą patvirtina ir aparatas. Po poros valandų patikrinimas – kaklelis atsidaręs 8 cm. Paaiškėjus, kad ne viskas pas mane taip greitai, personalas atsipalaiduoja. Liekam dviese su vyru. Mane siaubingai laužia miegas – miegu ant kamuolio tarp sąrėmių, užėjus sąrėmiui pakvėpuoju, taip ir neišeidama iš savotiško transo, o vyras tuo tarpu masažuoja masažuoja masažuoja ...
Devintą ryto pasikeičia pamaina, su manim ateina susipažinti gydytoja Puzienė. Ta proga ir patikrina – kaklelis pilnai atsidaręs clap.gif . Prakerpa vandenmaišį, nuleidžia vandenis ir – kokia kiaulystė blink.gif – palieka mane gulėti ant tos sąrėmių lovelės su prijungtu aparatu. Ant šono gulėti negaliu, iškart slopsta vaisiaus tonai, tenka gulėti ant nugaros. Čia tau ne kamuolys – nei masažo, nei patogios padėties. O ir sąrėmiai sustiprėja. Taip aš ant tos lovos ir prasikankinu kokias dvi valandas. Spėju pagalvoti, kad nebenoriu aš viso šito, ir jei būtų mano valia, va dabar imčiau ir nieko nebedaryčiau. Bet valia tai ne mano. Kai nelabai skauda dar kvėpuoju taisyklingai, kai labiau – tiesiog kvėpuoju ir jau ne galvoj jokie atsipalaidavimai. Atsiranda pirmosios stangos, patampa smagiau – stumti tai niekas neduoda. Raitausi ant tos lovelės, kaip kirminas, į kurį bakstelėjo pagaliuku. Pagaliau ateina gydytoja, liepia man susiriesti į kamuoliuką ir kai bus sąrėmis, stumti. Apsidžiaugiu – pagaliau. Ateina sąrėmis, stumiu – ir – niekas nesistumia. Nesitikėjau, kad gali būti taip be galo fiziškai sunku. Bandau klausyti akušerės, stumiu iš visų jėgų, bet man vis tiek atrodo, kad nieko nevyksta. Tačiau – išgirstu, kaip tėveliui liepia pažiūrėti, matosi vaiko plaukučiai, kažkas pagriebia mano ranką ir liepia pačiupinėti galvytę. Vos neapsiverkiu iš tos laimės, kad vis dėl to jis lenda lauk.
Keliaujam ant gimdymo stalo stumti toliau. Akušerė su gydytoja vis kartoja, kad stumčiau iš visų jėgų, regis taip ir darau, bet vis tiek man atrodo, kad niekas nevyksta. Beprotiškai sunku. Blyksteli panika, kad man neužteks jėgų, nustumiu ją kuo toliau į minčių kamputį. Gydytoja vis kartoja: Stumk stumk šaunuolė šaunuolė. Aš stumiu ir tuo tarpu mintyse piktinuosi – kokia dar šaunuolė, jei man nei velnio nesigauna, bent jau teisybę pasakytų. Kaip nebūtų keista, bestenėdama spėju pagalvoti ir kaip čia nepristūmus sau kraujosruvų į žandus, ir kaip būtų gerai nesuplyšus… Ot, moters natūra… doh.gif
Pagaliau užgimsta galvutė, patampa lengviau, patikiu, kad visa tai tuoj baigsis. 11.33 gimsta vaikiukas, pradeda klykti, atsisėdu pasižiūrėti į jį. Pirmas dalykas – mane tiesiog pribloškia beprotiškas mano vaiko grožis. Suskystu ir imu vapalioti kažką panašaus į “jetau, koks gražus”. Gydytoja vis kartoja “Ar matai ką turi”, galop man dašyla pažiūrėti vaikui tarp kojų – dukrytė. Išvis susilydau. Virkštelė tokia trumpa, kad vaiko neįmanoma pakelti ir uždėti man ant pilvo. O aš visą nėštumą bijojau vos ne vienintelio dalyko – kad vaikui virkštelė neapsisuktų aplink kaklą. doh.gif Ją nukerpa, bet dukrytės man vis tiek neduoda, nusineša tvarkyti. Nespėju pasipiktinti, kai man liepia išstumti placentą. Išstumiu, man paguldo vaiką, susiruošiu žliumbti, vaiką vėl atima ir ima mane tvarkyti. Taip ir lieku nepažliumbusi iš tos laimės. sad.gif
Guliu, mane tvarko, sako, kad tarpvietė neplyšo, tik kažkur gleivinė įtrūko. Vienas dygsniukas ir viskas. Na gerai, prakenčiam tą dygsniuką su visokiais aikčiojimais ir oikčiojimais. blink.gif Po to akušerė sako, kad dar reikia siūti – tarpvietė sveika, tačiau vaikas praeidamas nosimi perplėšė lytinę lūpą iš vidaus. Toliau aikčioju, laidau juokelius, akušerei pasakau, kad vieni žmonės mėgsta megzti, o jos hobis matyt bus siūti. Bandau kelti galvą ir dairytis, jaučiu, kad svaigsta. Užsimenu apie tai, man pastato lašelinę, guliu, laukiu, kol pagerės. Šnekučiuojuosi su vyru, sakau, kad nežinau, ar ištversiu neatsijungusi. Vyras sako, kad neleis, aš jam atšaunu, jog špygą jis man neleis, jei aš nualpsiu. Po šitų žodžių abi akušerės sužiūra į mane apvaliom akutėm. blink.gif Staigiai atsiranda antra lašelinė, matuoja spaudimą, klausiu kiek, man nesako, o perdavinėja viena kitai pašnibždom į ausį. O man kažkodėl juokinga – galėtų ir pasakyti, panikuoti nesiruošiu, šiaip smalsu tiesiog. Tuo tarpu akušerė, užsiimanti siuvinėjimu, ima panikuoti – plyšimas eina giliau, kraujavimas nesiliauna, ir jai atrodo, kad vaikas mane perplėšė nuo pat gerklės. Atlekia gydytoja, paskui dar debesis visokio plauko personalo, mane migdo, dar spėju pajausti, kaip mane aptupia iš visų pusių it spiečius uodų ir beda adatas į visas įmanomas venas.
Prieš akis lekia haliucinacijos, tikras LSD traukinukas pagal geriausias Pelevino (rusų rašytojas fantastas) tradicijas. cool.gif Po šimto metų (kelių minučių) praplėšiu akis ir grįžtu iš kito pasaulio. Velnias, viskas dvejinasi, liežuvis pinasi. Kūnas tirta, ant pilvo ledo pūslė. Vaikas knerkteli, aš iš kart šokteliu, bet orientacijos nulis. Pamažu, be galo lėtai, viskas grįžta į vėžes. Nuima ledą, atneša dukrytę pamaitinti, atneša man valgyti. Ryju kaip kalinė. Akušerė sako, kad suvarvino man 2.5 litro skysčių, nes nukraujavau kaip reikalas, ir paaiškina, kad ne iki galo atsidalino placenta, teko valyti gimdą, ir tas plyšimas niekuo dėtas.
Važiuojam į palatą, viskas baigta. Jaučiuosi tiesiog atlikusi didelį darbą ir nieko daugiau. Dukriuką pamatau tik vakare, aišku, visą naktį nemiegu ir žiūriu į ją. Gyvenime nemačiau nieko gražesnio, įsimyliu iš pirmo žvilgsnio į tą mažą padarėlį, ir man jau dabar taip gaila, kad ji užaugs…
UKĖ
SVEIKINU clap.gif !!!
Aukit sveikuciai ir diduciai !!! smile.gif
wub.gif wub.gif wub.gif
Jo-ma-Jo
Super thumbup.gif thumbup.gif Labai jaudinanti istorija wub.gif
Puumpaa
Saunuole! wink.gif Labai graziai parasei. thumbup.gif Buckis mazylei wub.gif ir mamytei nuo musu! heart.gif
Meg
Ech, skaitau tas istorijas ir baltas pavydas ima - jas rasho jau mamytes, jau patyrusios visa tai... ir laukiu ir baisu darosi...
Zaiza
SVEIKINU[SIZE=7]SVEIKINU clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif SVEIKINU[SIZE=7]
Tikrai jaudinanti istorija net apsiasarojau turbut kad paciai uz savaites tes savo istorija isgyventi
SiDo
''Gydytoja vis kartoja: Stumk stumk šaunuolė šaunuolė. Aš stumiu ir tuo tarpu mintyse piktinuosi – kokia dar šaunuolė, jei man nei velnio nesigauna, bent jau teisybę pasakytų. Kaip nebūtų keista, bestenėdama spėju pagalvoti ir kaip čia nepristūmus sau kraujosruvų į žandus, ir kaip būtų gerai nesuplyšus… Ot, moters natūra… ''

thumbup.gif 100 procentu atitinka mano pamastymus ant gimdymo stalo laugh.gif laugh.gif
Ramirami
Taip ir lieku nepažliumbusi iš tos laimės.

Uztai as beskaitydama asara nubraukiau... Labai sveikinu!
FF
Ech.... Grazi istorija thumbup.gif Aukit sveikos ir grazios wub.gif
Yurgita
QUOTE (Jauja @ 2004 10 15, 12:12)
Jaučiuosi tiesiog atlikusi didelį darbą ir nieko daugiau. Dukriuką pamatau tik vakare, aišku, visą naktį nemiegu ir žiūriu į ją. Gyvenime nemačiau nieko gražesnio, įsimyliu iš pirmo žvilgsnio į tą mažą padarėlį, ir man jau dabar taip gaila, kad ji užaugs…

wub.gif wub.gif wub.gif
pravirkdei mane wub.gif
Bituks
Sveikinu mamytę ir mažylę ! Svarbiausia, kad sveika mergyte,labai džiaugiuosi už jus abi .... Aš irgi labai noriu dukrytės....
daili
susigraudinau smile.gif pavydziu ir neisivaizduoju, tau Jauja reikia priza uz toki turininga ir linksma pasakojima! Gera jumoro jausma turi, linkiu niekada jo neprarasti tongue.gif
smalsute
Grazi istorija wub.gif Sveikinu dar karta smile.gif
Palma
Jauja, tikrai didelį darbą nudirbai smile.gif Šaunuolė thumbup.gif Beje tavo dukrelė gimė lygiai po metų kaip tu prisiregistravusi Supermamoje smile.gif
Jau-Mamyte
Nuostabi istorija, labai sauniai aprasyta... wub.gif Linkiu jusu seimynelei graziausiu ilgiausiu metu!!!... heart.gif
traliabum
labai grazi istorija wub.gif geriausia vieta, kaip vyrui aiskinai, kad atsijungsi biggrin.gif
*Nendria*
Lygiai taip pat buvo ir man heart.gif Zhiauriai viskas atitinka.Net panashus laikas,tiesa,pagimdzhiau shiek tiek veliau.Skaichiau ir galvojau:va,kazhkas parashe mano gimdymo istorija g.gif
Jauja,linkiu daug sekmes jusu sheimynelei.Buk laiminga heart.gif
Keiti
labai graziai aprsei savo isgyvenimus, sekmes auginant dukryte! wink.gif
Smaližė
Labai grazi istorija wub.gif . Linkiu daug laimes ir stiprybes auginant mamytei ir augant dukrytei.. heart.gif
LiVo
Sveikinu sauniai pasidarbavus wink.gif ir sulaukus savo mazules, sveikatos jums abiem
Sofia
Apsizliumbojau. Daznai zliumbiu laimingai pasibaigusias istorijas skaitydama. Gimdymo istorijas. Laimes Jums wub.gif visiems
kregzduce
oi kaip gražu.... wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif pati čiut neapsižliumbojau cry.gif cry.gif cry.gif
iš pasigerėjimo, žinoma, o ir nuotraukytės jūsų - tikros gražuolės esat su dukryte... na ji čia turbūt iš mamytės paveldėjo ax.gif
ir puikiai ištvėrėt visus sunkumus - su humoru - šaunuolės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Džiuga+
Man irgi nesinori, kad dukrelė užaugtų... Kai pavargsti, zizzelina visą dieną, atrodo greičiau greičiau auk tu, mokykis visko, bus lengviau... Bet kai vakare į miegančią pasižiūri - liūdna darosi...jau tokia didelė, kur tos pėdutės, kur pusę delno užimdavo...Sėkmės Jums augant, būkit sveikos ir gražios.
Aushrinė
Smagu skaityti tokias istorijas... Sveikinam drinks_cheers.gif
*ziurkyte*
sekmes auginant dukryte! wub.gif
EMILIUX
BESKAITYDAMA PRADĖJAU AŠAROTI,PRISIMINIAU SAVO MAŽĄJĄ.PUIKIAI SUPRANTU KAIP JAUTEISI.TIK GALVOJU,KODĖL DIEVAS SKYRĖ MUMS,MOTERIMS ŠĮ VARGĄ IR ŠĮ DŽIAUGSMĄ.KIEKVIENOS IŠ MŪSŲ ISTORIJA, YRA VIENINTELĖ IR NEPAKARTOJAMA.ZINOKIT,MAMOS,ESATE VISOS VISOS LABAI YPATINGOS.
millamia
4u.gif
Lineja 29
Labai gražu wub.gif
Kiek matau, neužilgo ir antros istorijos sulaukt turėtume wub.gif thumbup.gif
Omrum
šaunuole mamyte, matau dar kartelis laukia wub.gif sekmes antram gimdyme šį kartą linkiu kad butu viskas geriau nei pirmą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Sela:)
Smagu thumbup.gif ,nuosirdziausi sveikinimai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aryvle
QUOTE(Jauja @ 2004 10 15, 12:11)
Pirmas dalykas – mane tiesiog pribloškia beprotiškas mano vaiko grožis. Suskystu ir imu vapalioti kažką panašaus į “jetau, koks gražus”. Gydytoja vis kartoja “Ar matai ką turi”, galop man dašyla pažiūrėti vaikui tarp kojų – dukrytė. Išvis susilydau.
*

grazi istorija, ciut is juoko nenumiriau is sito bajerio thumbup.gif

sveikinu smile.gif
daluzenik
Labai, nu tiokrai laaaaabai grazu 4u.gif
Be zodziu.........
Galima
Stipruole mamyte:) Linkiu lengvo antro gimdymo 4u.gif
loraliu
4u.gif
smarty_978
labai graziai ir jaudinanciai papasakota! 4u.gif
DC*
Labai grazi istorija,sekmes 4u.gif
Akmenskeltė
Gera buvo skaityti ir įsijausti į istoriją....Kaip smagu bus Mantei kada nors tai perskaityti wub.gif
begedia
wub.gif grazu ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.