Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Reakcija į mokamus skiepus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
ursule
labutis,

nors ir daug jau kalbeta apie reakcijas i skiepus, bet mane domina mamu , kurios pasirinko mokamus skiepus ir sulauke reakciju patirtis. Manajai mergaitei dabar 5 men, vakar skiepijomes mokamu skiepu ligonineje, nes i pirma mokama reagavo baisiai, taigi gavome siuntima i Santariskes, ten prileido vaistu nuo alergijos, temperaturos, ir ka, baige tie vaistai veikti ir vel temperatura 38.5, vaikas visas dege, siand jau antra diena ir vel temperatura sad.gif sad.gif bet mes jau namie, gyd sako kad tai normalu, aisku, o ka jiems belieka sakyti g.gif o man sirdis plysta ziurint i savo vaika, o gal visai ju nereik???????????????????????? o dar net du liko, baisu pagalvoti, ir dar manau, kad nuo ju galima vaiko imuniteta taip susilpninti , kad oho oho... unsure.gif

KA JUS PATYRETE?<ACIU.
Venta
Mes irgi skiepijomes mokama vakcina. Mums pirma karta nebuvo jokios reakcijos. Antras skiepas sukele reakcija: vaikas po keliu valandu pradejo verkti stipriai, ir gana ilgai, nesupratau net kas darosi, paskui visai nevalge, tik ant ranku visa vakara praleido. Bet temperatura neuzkilo. Ir antra diena viskas buvo tvarkoj. Beje ir naktis ta buvo normali.
Trecias skiepas nedave reakcijos, nors po antro labai bijojau.

Siaip tai labai keista, kiek skaiciau lankstinuke, tai tipo ta valyta mokama vakcina duoda reakcija tik kazkur vienam is keliu desimciu ar keliu simtu tukstanciu vaiku. Tik kazkodel ir musiskis i ta tarpa papuole, ir vat taviskis, ir dar buvau girdejusi nemazai atveju... Keista ganetinai. Negi tai tik reklaminis triukas? Seniau vaikus skiepijom nevalyta vakcina (nes kitokiu ir nebuvo), ir reakcijos tikrai nebuvo kazkuo ipatingos: kai kam pakildavo siek tiek temperatura, kai kas neramesnis budavo..... Bet kaip pastebejau, nelabai jau ir skyresi nuo siuolaikines vakcinos, kuri yra mokama ir tikrai brangi. Tai koks tikslas ta mokama skiepyt?
Ingulė
mums po pirmo mokamo buvo temp 37,2, o po kitu jokios reakcijos.
ursule
as jau pradedu galvoti, kad tai daug reklamos su mokamu akiepu, o is tikruju gal su nemokamu butu buve geriau.nors ligonineje mum sake, kad temperatura normalu, o ka jiems belieka sakyti
ViTuTe
O mums nuo visu skiepu reakcija buvo tikrai ziauri.Temperatura kildavo iki 39 ir daugiau,visos naktys buvo bemieges po skiepu.Ir temp.laikydavosi iki 3-5 dienu,nors gerem ir klemastina ir zvakutes vartojom.O i ligonine musu niekas negulde.Man net keista kad jus pagulde g.gif ?Pas mus i namus vis ateidavo musu sesute pasiziureti kaip mazius laikosi.O po paskutinio skiepo mokomo(skiepijomes preita savaite) manzius vaiksciojo slubuodamas,kojyte visa is pradziu smarkiai paraudo po to pamelynavo.Vaikis net ant lovos neuzlipo ir laiptais nesti turejome. sad.gif
picolo
Vakar pirma karta mano vaikinui dare mokama skiepa, bet phu phu phu reakcijos 0, ir temperaturos neturi ir linksmas visa vakara buvo user posted image mano angelelis rolleyes.gif
O del reakcijos ir as baisiai bijojau...
Keista, kad taip smarkiai suregavo, gal pataike salia kokios jautrios vietytes, ar alergiskas vaikas? Nes kiek tenka sia tema diskutuoti nebuvau girdejusi tokiu baisiu pozymiu po skiepo.
Jei kas nors labai neramu, mes turime privacia gydytoja, kuri dirba Santariskese vaiku reanimaciniame ir privaciai konsultuoja, parasyk i AZ, permesiu tel. ji visada labai maloniai sutinka patarti. Taciau jeigu noretumete, kad apziuretu namuose reiketu jai sumoketi.
Sveikite!
Mazule
Mes tai visa laika darem mikamus skiepus ir nebuvo jokiu reakciju clap.gif
Bet norejau visai ka kita pasakyt - valstybinese poliklinikose - kaip nebutu liudna - jus daznai nematote, kokia vakcina leidzia maziui - sumokat uz mokama, o ileidzia paprasta mad.gif - juk net skiepu knyguciu del to ir neduoda, nes ten reikia vakcinos numeri uzrasyt.............
Pati tokia sesute uz rankos pagavau todel ir kalbu.......
Bukite budrios - gal tai ir paaiskins kodel kartais reakcija ira o kartais ne........ sad.gif
Ingaaa
QUOTE (mazule2 @ 2004 11 04, 11:32)
Bet norejau visai ka kita pasakyt - valstybinese poliklinikose - kaip nebutu liudna - jus daznai nematote, kokia vakcina leidzia maziui - sumokat uz mokama, o ileidzia paprasta mad.gif - juk net skiepu knyguciu del to ir neduoda, nes ten reikia vakcinos numeri uzrasyt.............
Bukite budrios - gal tai ir paaiskins kodel kartais reakcija ira o kartais ne........ sad.gif

Mazule 2 as ne karta pagalvojau kad sumoki pinigus o is kur gali zinot kokia ten vakcina skiepija , skiepu knygutes nepildo gi mad.gif
Mus pries dvi savaites skiepino mokamu Infanrix IPV +Hib , mokejom 127 lt , vaikutis visa nakti davesi:( o kita diena nieko nevalge tempe 37 buvo, o dar kita nakti ir sloga islindo:( Iki skiepo ismiegodavo iki ryto o po skiepo ramus miegas dingo
O kai buvo trys men tai isvis buvo tokia baisi reakcija kad gulejo vaikas tris dienas su 40 temperatura ir dejavo:(

Nezinau man tie skiepai tai labai didelis klaustukas ir galvos skausmas, kazi kodel kai kurie gydytojai atsisako ir neskiepija savo vaiku?
Papildyta @ [mergetime]1099570502[/mergetime]
QUOTE (mazule2 @ 2004 11 04, 11:32)

Mazule 2 as ne karta pagalvojau kad sumoki pinigus o is kur gali zinot kokia ten vakcina skiepija , skiepu knygutes nepildo gi mad.gif
Mus pries dvi savaites skiepino mokamu Infanrix IPV +Hib , mokejom 127 lt , vaikutis visa nakti davesi:( o kita diena nieko nevalge tempe 37 buvo, o dar kita nakti ir sloga islindo:( Iki skiepo ismiegodavo iki ryto o po skiepo ramus miegas dingo
O kai buvo trys men tai isvis buvo tokia baisi reakcija kad gulejo vaikas tris dienas su 40 temperatura ir dejavo:(

Nezinau man tie skiepai tai labai didelis klaustukas ir galvos skausmas, kazi kodel kai kurie gydytojai atsisako ir neskiepija savo vaiku?
egliuke
QUOTE (ursule @ 2004 10 15, 22:21)
labutis,

nors ir daug jau kalbeta apie reakcijas i skiepus, bet mane domina mamu , kurios pasirinko mokamus skiepus ir sulauke reakciju patirtis. Manajai mergaitei dabar 5 men, vakar skiepijomes mokamu skiepu ligonineje, nes i pirma mokama reagavo baisiai, taigi gavome siuntima i Santariskes, ten prileido vaistu nuo alergijos, temperaturos, ir ka, baige tie vaistai veikti ir vel temperatura 38.5, vaikas visas dege, siand jau antra diena  ir vel temperatura sad.gif  sad.gif bet mes jau namie, gyd sako kad tai normalu, aisku, o ka jiems belieka sakyti g.gif  o man sirdis plysta ziurint i savo vaika, o gal visai ju nereik???????????????????????? o dar net du liko, baisu pagalvoti,  ir dar manau,  kad nuo ju galima vaiko imuniteta taip susilpninti , kad oho oho... unsure.gif

KA JUS PATYRETE?<ACIU.

Mums po isvalytos vakcinos pirma karta jokiu reakciju nebuvo (tfu tfu tfu), bet jei butu taip buve, vaiko nebeskiepyciau. Cia turbut daugiau zalos nei naudos g.gif
DODAITE
smile.gif Mes taip pat skiepijomės valyta vakcina, nes mažius buvo linkęs į alergiją. Tai kai paskiepijo pirmą sykį, verkė ir buvo neramus porą valandų g.gif Po antrojo, pats pradėjo užmiginėti be jokių sūpimų thumbup.gif , o tečiojo jokių pasekmių nebuvo. Kai tariausi su gydytoja dėl mokamos vakcinos, ji rekomendavo skiepyti rimis dūriais, nes neva gaunasi geresnis imunitetas. Dar sakė, kad reakcijos į valytas vakcinas būna žymiai mažesnės, bet pasitaiko visko. g.gif
Slapux
O mums mokama vakcina patare skiepytis neurologe, mat mergyte jautri, nerami. Sake, kad isvalyta vakcina daro maziau zalos nervu sistemai.
Kazkodel ir mums pirmasis skiepas reakcijos nesukele, o vat po antrojo - ojojoj kokia naktele buvo! Tiesa, be temperaturos. Daktare sake, kad ne nuo skiepu, nuo kazko kito. Tik man kazkodel taip neatrodo. O vakcina tikrai buvo isvalyta. Va tai ir suprask, zmogau, kur cia suo pakastas...
Šmigija
Niekas nesako, jog isvalyta vakcina nesukels reakcijos, jei vaikas labai jautrus, tai yra tikimybe kad sukels, bet rizika zymiai mazesne nei skiepijant valdiska vakcina.
mykolė
Aš manau, kad su skiepais, kaip ir su visais vaistais, yra daugiau politika..Taigi farmacinėm kompanijom ohoho kokie pinigėliai plaukia už mokamus skiepus, (aišku ir už tuos kur valstybė perka).Išvalytas kokliušo komponentas-ot tai jau čia reikalas didelis mad.gif Skiepo gamybos procese to valymo savikaina kapeikos mad.gif mad.gif O jau vartotojui to skiepo kaina kanda..L. dar nedaug domėjausi tais skiepais, tai per daug negaliu putotis čia atsisėdus, bet progai pasitaikius pasidomėsiu, ar yra atliktas nors koks statistinis darbas dėl reakcijų į skiepus.Bijau, kad skiepijant valstybės kompensuojamais ir mokamais skiepais, rezultatai tikrai nedaug skiriasi.
Edutis
Ir aš šią savaitę savo mažąją vežiau į polikliniką "egzekucijai". Kolegės ir gydytojos patarta buvau tvirtai apsisprendusi skiepyti tik mokama vakcina. Deja, ir nuo pastarosios kartais būna ne ką menkesnė reakcija nei nuo nemokamos (vienos pažįstamos mažylis visą savaitę su didžiule temperatūra pragulėjo, klykė nevalgė). Todėl su didžiuliu nerimu laukiau reakcijos. Praėjo keletas dienų, tačiau kol kas didesnių bėdų nepajutom (tfu tfu tfu). Temperatūros nėra, kojytėj net žymės neliko, tiesa, dienos ritmas šiek tiek išsiderino - dabar mažoji mažiau miega bei valgo, pazirzia... Bet tik tiek. Gal čia tiesiog sutapimas. Tikiuosi blogiau jau nieko nebenutiks.
Taigi, gal ir teisybę sako, kad mokamą vakciną vaikutis lengviau pakelia. Žinoma, brangi ta išvalyta vakcina, tačiau vardan mažylės ir mūsų ramybės geriau jau sumokėsiu ir kitą kartą vėl skiepysiu tokia vakcina. Man tik kyla klausimas, kodėl skirtingose poliklinikose ir kabinetuose taip skiriasi jų kaina? Ar čia gydytojai uždarbiauja, ar iš tiesų jos skirtingos? Mes mokėjom 141,2 Lt., o va kolegė tik 68 Lt. (tiesa, jos vaikutis gavo du dūrius). Aišku vienas dūris, geriau nei du, bet kainų skirtumas labai ženklus. Tad kaip įvertinti kurios geresnės?
meska
Mums tai nebuvo visai jokios reakcijos, net durio vieta neparaudo thumbup.gif
Cia apie mokama skiepa
pasagele
Na paskaičiau čia daug komentarų,aišku kiekvienam skirtaingai.Mano vaikas vakar buvo paskiepytas paprasta vakcina ir jokios reakcijos,naktį išmiegojo kaip niekad gerai,o skiepyjau nemokama todel kad tiesiog patare žmogus susiduriantis su šiais dalykais nesvaistyti pinigų.Kaip ir visos jus kur rašet sako čia yra tų skiepų įdomi politika,na pačios suprantat firmos užmokesčiai už tai ir t.t.Aišku jokiu būdu neperšu savo nuomonės,juk ne visi vaikai vienodi,na bet parasiau ką žinau:)))
loretaltl
sveikutes....mes jau nuo pirmo skiepo skiepijames mokamu skiepu......ir jokiu problemu......ir per pusantru metu vaikiukas....vos du kartus sirgo gripu kuris...tesesi keles dienas.......as tai labai patenkinta....
Brigita.
Keista, kad taip smarkiai suregavo, gal pataike salia kokios jautrios vietytes, ar alergiskas vaikas? Nes kiek tenka sia tema diskutuoti nebuvau girdejusi tokiu baisiu pozymiu po skiepo.
Jei kas nors labai neramu, mes turime privacia gydytoja, kuri dirba Santariskese vaiku reanimaciniame ir privaciai konsultuoja, parasyk i AZ, permesiu tel. ji visada labai maloniai sutinka patarti. Taciau jeigu noretumete, kad apziuretu namuose reiketu jai sumoketi.
Sveikite!
*

[/quote]

Labas Picolo,

Gal galetum ir man ta telefoniuka permesti, nes nors mes ir pasiskiepijome mokama vakcina, bet reakcija buvo baisi: mergaite atsisake valgyti, visa laika verke (kartais tiesiog klyke), galima sakyti visa para ir pranesiojau ant ranku. Temperatura tiesa buvo nedidele - 37,4, bet darbar labai labai bijau antro karto sad.gif .O dar prisiskaiciau, kad po antro buna didesne reakcija... schmoll.gif . Tai dabar is vis nezinau, kaip elgtis g.gif ...
Juodaplauke
mus vakar skiepijo ta brangia vakcija 6 menesiu uz 133lt, kur tik vienas duris,vaikui baisiai patino kojyte ir paraudo,ir vis dar dideja paraudimas,daktare ramina akd issivaikscios cry.gif
jurge7
mes uz antra skiepa mokejom 116,43 Lt, idomu kodel tokie skirtumai, bet vaikas neverke net durio metu ir jokios reakcijos nebuvo thumbup.gif
Šmigija
Skiriasi vakcinnos, o kartais ir jų antkainis mirksiukas.gif Svarbu ne vakcinos kaina, o pati vakcina.
mamose
Sunu skiepino Infanrix IPV +Hib, Seskines polikl. mokejom 109 lt, o Uzupio seimos centre 129Lt., reakcijos jokios, nei duriant, nei po to thumbup.gif tiesa, skiepytis velavom is pradziu del geltos, todel pirmas skiepas buvo 4 men., p.t. del virusu nenorejau eiti i poliklinika, tai antras skiepas 7 men.
Siaip tai isvis galejau skiepus metams atkelti, kita karta taip ir padarysiu, kam toki maziuka virkdyti ir imuniteta silpninti. KA manot?
Eos
mes visus tris skiepus darem mokamus ir nebuvo jokios pastebimos reakcijos, pirma karta tik nezymiai temperatura pakilo.

Jei nuo mokamo yra reakcija, tai kokia butu nuo nevalyto nemokamo g.gif
Naujoke25
Kai mums reikėjo skiepytis, tai daktarė sakė, kad būna, kad vieni tėvai paskiepija mokama vakcina ir būna šalutinis poveikis, kiti paskiepija nemokama vakcina ir nebūna šalutinio poveikio, tai aš mokamos vakcinos dar labiau išsigandau nei nemokamos ir skiepijos nemokama tai buvo ir temperatūros ir rėkė vienąsyk net kratėsi, bet jei taip būtų buvę nuo mokamos vakcinos tai tada g.gif , dabar paskutinis skiepas ant nosies labai bijau..
Šmigija
Nu suvokit jus vieną kartą, kad jei jau nuo mokamos vakcinos (kur valyta kokliuso vakcina) yra reakcija, tai pabandykit įsivaizduoti kokia būtų buvusi reakcija, jei skiepytumėte nevalyta kokliuso vakcina.
Ausyte1
QUOTE(Juodaplauke @ 2005 04 09, 09:39)
mus vakar skiepijo ta brangia vakcija 6 menesiu uz 133lt, kur tik vienas duris,vaikui baisiai patino kojyte ir paraudo,ir vis dar dideja paraudimas,daktare ramina akd issivaikscios  cry.gif
*

Vat mes darėmės nemokamą skiepą (jau 2 kartus, laukia trečias), tai vienintelė reakcija ir buvo tokia pat - dūrio vieta šiek tiek patino ir paraudo, vėliau praėjo. O šiaip nei temperatūra nepakilo, nei labai irzlus vaikas buvo...
inginė
user posted imageMes savo dukrytę iki metų skiepijome mokamomis vakcinomis. Jokių pašalinių reakcijų visiškai nebuvo.

Ar gydytojai prieš skiepus gerai patikrina vaikų sveikatą? Mes visada daromės kraujo tyrimą.
Editulia
Mano mergicai jokių pašalinių reakcijų į skiepus mokamus nebuvo thumbup.gif nors dar tik du darėm mirksiukas.gif
ICE-T
Pasidarem visus skiepus - jokiu pasaliniu reakciju, va dar pries darzeli noriu paskiepyt nuo vejauraupiu? ar kas skiepijot?
pasagele
Nežinau kaip kitom skiepijau vaiką nemokamom vakcinom ir jokių reakcijų nebuvo sakau čia turi žmogus gerai apgalvot nes su tais skiepais kaip ir su vaistais skirtingos firmos skirtingos kainos.Su skiepais irgi yra savita politika.
Lali
QUOTE(pasagele @ 2005 06 23, 10:39)
Nežinau kaip kitom skiepijau vaiką nemokamom vakcinom ir jokių reakcijų nebuvo sakau čia turi žmogus gerai apgalvot nes su tais skiepais kaip ir su vaistais skirtingos firmos skirtingos kainos.Su skiepais irgi yra savita politika.
*

As is pradziu buvau apsisprendusi savo stebukliuke skiepyti mokamais skiepais - juk ji mano pats didziausias stebuklas, tai, sakiau, pinigu jai negailesiu... Bet pries man skiepyjant savaja, pirma savo dukrele paskiepyjo mokamais skiepais mano pussesere ir ka... temperatura baisine, vaikas irzlus... Skaudancia sirdim nesiau vaika skiepyti, tiksliau, tevelis nese, nes as negalejau jos atiduoti skiepui smile.gif tevelis paeme ir paskiepijo dukra nemokamu skiepu (sake - nemokesiu pinigu uz tai, kad mano dukra kankinsis) ir... 0 reakcijos... thumbup.gif Gal vakare kiek pazyzem... Kita karta irgi skiepysiu nemokamu. (Skiepijomes Seskines poliklinikoje)

Tiesa, kai pasakem, kad persigalvojom ir skiepysim nemokamu skiepu, tai seseles veidas taip issikreipe... blink.gif Ale ot nemalonus zmogus... g.gif Geriau argumentuotu savo nuomone, o nesivaipytu...
Ledo karalienė
QUOTE(ICE-T @ 2005 06 18, 17:48)
Pasidarem visus skiepus - jokiu pasaliniu reakciju,  va dar pries darzeli noriu paskiepyt nuo vejauraupiu? ar kas skiepijot?
*

Kaip tik siandien pasiskiepinom.Kaina 120 lt.,bet man gaila vaiko jei susirgtu,bo jau labiai bjauri liga. Dabar,manau,bus ramu smile.gif
Ledo karalienė
Mums su mokama, isvalyta vakcina poskiepo pakilo 39 temp. Gerai Drambliukas sako,po nemokamos manau numire butume nuo hiperreakcijos.
Bekasė
QUOTE(lucky @ 2005 07 05, 19:31)
Kaip tik siandien pasiskiepinom.Kaina 120 lt.,bet man gaila vaiko jei susirgtu,bo jau labiai bjauri liga. Dabar,manau,bus ramu smile.gif
*

ir kuo gi tai tokia bjauri liga?
Sirgo tiek sunus, tiek dukra ir nebuvo jokiu problemu. Koks nors laringitas yra zymiai bjauresnes liga. O vejaraupiai - kai isbere istepiai, kad vaikui nenieztetu ir viskas. Jei temperaturos neturi net i lauka gali vaikscioti. Sakyciau kiek bjauriau yra tai, kad negalima tam tikra laika vaiko slapinti.
LinaLi
QUOTE(Silvute @ 2005 07 06, 10:09)
ir kuo gi tai tokia bjauri liga?
Sirgo tiek sunus, tiek dukra ir nebuvo jokiu problemu. Koks nors laringitas yra zymiai bjauresnes liga. O vejaraupiai - kai isbere istepiai, kad vaikui nenieztetu ir viskas. Jei temperaturos neturi net i lauka gali vaikscioti. Sakyciau kiek bjauriau yra tai, kad negalima tam tikra laika vaiko slapinti.
*

Sutinku, kad yra daug bjauresnių ligų, nei vėjaraupiai. Tačiau kartais ir ši liga gali būti labai nemaloni ir komplikuota. Dukra vėjaraupiais susirgo būdama 4 metukų, išbėrė žiauriai, turbūt nebuvo nei vienos nepažeistos kūno vietelės, net akių vokai, burnytės gleivinė, lytiniai organai. Vėliau visa tai komplikavosi į plaučių uždegimą sad.gif . Jei būčiau žinojusi, kad taip sunkiai teks visa tai iškęsti, tikrai būčiau paskiepijusi.
jurgita_b
Gal galetumet paaiskinti, man kaimui, isvalyta(tai mokama) ir neisvalyta(nemokama) vakcina, ka tai reiskia? Tik del salutiniu pozymiu ar dar ka nors? Bet chemija lieka chemija g.gif
Ledo karalienė
QUOTE(LinaLi @ 2005 07 06, 12:47)
Sutinku, kad yra daug bjauresnių ligų, nei vėjaraupiai. Tačiau kartais ir ši liga gali būti labai nemaloni ir komplikuota. Dukra vėjaraupiais susirgo būdama 4 metukų, išbėrė žiauriai, turbūt nebuvo nei vienos nepažeistos kūno vietelės, net akių vokai, burnytės gleivinė, lytiniai organai. Vėliau visa tai komplikavosi į plaučių uždegimą sad.gif . Jei būčiau žinojusi, kad taip sunkiai teks visa tai iškęsti, tikrai būčiau paskiepijusi.
*

As ta ir turejau galvoje. Neperseniausiai mano pazystamu vaikai persirgo, tai burnyte taip isberta buvo, kad vaiks nieko valgyt negalejo, tai jei galima to isvengt, kam ta vaika kankinti? blink.gif
Mona
QUOTE(jurgita_b @ 2005 07 06, 17:59)
Gal galetumet paaiskinti, man kaimui, isvalyta(tai mokama) ir neisvalyta(nemokama) vakcina, ka tai reiskia? Tik del salutiniu pozymiu ar dar ka nors? Bet chemija lieka chemija g.gif
*

Skiepinant mokama vakcina ne tik išvengiama stiprios šalutinės reakcijos. Ji tausoja vaiko imunitetą, kuris skiepinant neišvalytu skiepu labai apkraunamas, vo tep mirksiukas.gif. Tarp kitko, mano mažiukei po mokamo skiepo 2 dienas buvo pakilus temperatūra 37,7, bet aš save paraminau, kad tokiu atveju po nemokamo visai prastai būtų buvę sad.gif.
Ingridele
VAkar paskiepijome maze mokama vakcina...deja situacija nekokia. Vakare po skiepo uzkilo temperatura 37.7 siandiena ryte 38.1 per pietus 39 ikisau paracetamolio svakute numuse temperatura iki 37.8...ziuresime kaip naktis bus....gaila vaiko, nieko negali padeti, o ji visa diena miega...nors gerai pavalgo. Velavome skiepitis du menesius...tai vat kokia musu situacija su pirmuoju skiepu! schmoll.gif
Simomama
Šiuo metu apskritai daug diskuotama apie skiepų reikalingumą.Nes ir esant pilnai imunizacijai, neišnyko tos ligos. Ir iš viso - kas paneigs, kad susirgimai mažėja, gerėjant gyvenimo sąlygoms?

TAPAU skiepų priešininkė po to, kai mano mažylis atsikankino po pirmojo nemokamo (rėkė be perstojo 5 valandas ir karščiavo iki 40 laipsnių, o ligoninėje tik pečiais pagūžčiojo).Antrasis mokamas praėjo be pasekmių, o trečiajį mokamą taip pat atsikankinom.

Bet, kas svarbiausia, puikiai augęs ir stiprus mažylis tieisog "sugedo" po pirmojo skiepo.
Pradėjau gilintis labiau, ir pasirodo, po tokių reakcijų kaip ilgas nenutrūkstamas verksmas iš viso kokliušo vakcija nerekomenduojama skiepyti, patys skiepų gamintojai savo tinklapyje rašo!

Literatūroje rašoma, kad nėra įvertinta skiepų poveikis imuninei sistemai (yra mokslininkų kurie teigia, kad skiepai ją pažeidžia!).
Ir kaip ir visuose bizniuose, nuslepiami faktai, koks gi iš tiesų tų skiepų efektyvumas - juk po keleto metų jis artėja prie nulio!Taip pat yra prielaidų kad toks įsikišimas į organizmą gali turėti įtakos vėžiniams susirgimams.

paskaitykit pvz www.vaikas.lt dalis sveikata.

Taigi savo vaiko nusprendžiau toliau nebeskiepyti ir kito visai skiepyti nepradėsiu.
Šmigija
Man irgi keista kad medikai nereaguoja į tai kad vakcinų gamintojai nerekomenduoja skiepyti vaiko vakcina jei nuo jos anksciau yra buvę sunkių reakcijų. Taspats yra ir dabar mums, artėja MMR vakcinos laikas, o jos informaciniame lapelyje juoda ant balto parašyta, kad sia vakcina skiepyti negalima jei anksčiau (net ne dabartiniu metu) asmuo buvo alergiškas kiaušinio baltymui, o mūsų gydytoja primygtinai reikalauja, jog vaiką vistiek paskiepyčiau. Ir nebežinau ko labaiu bijoti, kiaulytės pasekmių kurių gali ir nebūti, ar reakcijos pasekmių. Jei kam neaišku kalbėjau apie Priorix vakcina, deja jokios alternatyvos jai lietuvoje nėra.
jurgita_b
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 07 22, 09:35)
Man irgi keista kad medikai nereaguoja į tai kad vakcinų gamintojai nerekomenduoja skiepyti vaiko vakcina jei nuo jos anksciau yra buvę sunkių reakcijų. Taspats yra ir dabar mums, artėja MMR vakcinos laikas, o jos informaciniame lapelyje juoda ant balto parašyta, kad sia vakcina skiepyti negalima jei anksčiau (net ne dabartiniu metu) asmuo buvo alergiškas kiaušinio baltymui, o mūsų gydytoja primygtinai reikalauja, jog vaiką vistiek paskiepyčiau. Ir nebežinau ko labaiu bijoti, kiaulytės pasekmių kurių gali ir nebūti, ar reakcijos pasekmių.  Jei kam neaišku kalbėjau apie Priorix vakcina, deja jokios alternatyvos jai lietuvoje nėra.
*

mum irgi jau seniai laikas buvo skiepytis MMR, bet neskiepysiu, nors i visus skiepus jokios reakcijos nebuvo(aciu Dievui!), bet mano dukrytei kartais "pasirodo" dermatitas, ir as atsekiau, kad kaip tik po skiepu. ir reikia laiko, kad vel "dingtu". musu gydytoja homeopate irgi tos nuomones, kad tai reakcija i skiepus.
Baiba
aciu, mamaites, daug naudingos info prisiskaiciau apie skiepus drinks_cheers.gif
Cvetocek
QUOTE(ursule @ 2004 10 16, 00:20)
labutis,

nors ir daug jau kalbeta apie reakcijas i skiepus, bet mane domina mamu , kurios pasirinko mokamus skiepus ir sulauke reakciju patirtis. Manajai mergaitei dabar 5 men, vakar skiepijomes mokamu skiepu ligonineje, nes i pirma mokama reagavo baisiai, taigi gavome siuntima i Santariskes, ten prileido vaistu nuo alergijos, temperaturos, ir ka, baige tie vaistai veikti ir vel temperatura 38.5, vaikas visas dege, siand jau antra diena  ir vel temperatura sad.gif  sad.gif bet mes jau namie, gyd sako kad tai normalu, aisku, o ka jiems belieka sakyti g.gif  o man sirdis plysta ziurint i savo vaika, o gal visai ju nereik???????????????????????? o dar net du liko, baisu pagalvoti,  ir dar manau,  kad nuo ju galima vaiko imuniteta taip susilpninti , kad oho oho... unsure.gif

KA JUS PATYRETE?<ACIU.
*

Sveiki.Mes pirmą kartą kai skiepijom vaiką su valdišką vakciną,buvo sukilusi tempertatūra,bet vaikas buvo ramus,daug miegojo.Antrą kartą kai skiepijom,tai mum taip išreklamavo mokomą vakciną,kad mes sutikom ir pasiskėpijom,reakcija buvo baisi.Sūnelis šauke,verke,pakilo temperatura,kitą dieną vaiką išbere.Į namus kvietem gydytoją,nes labai išsigandom. verysad.gif :verysad:Po keliu dienu viskas stabilizavosi.Aš sau padariau išvadą,kad daugiau nesiliaisiu buti įkalbinėjama.
Šmigija
QUOTE(Cvetocek @ 2005 08 06, 11:13)
Sveiki.Mes pirmą kartą kai skiepijom vaiką su valdišką vakciną,buvo sukilusi tempertatūra,bet vaikas buvo ramus,daug miegojo.Antrą kartą kai skiepijom,tai mum taip išreklamavo mokomą vakciną,kad mes sutikom ir pasiskėpijom,reakcija buvo baisi.Sūnelis šauke,verke,pakilo temperatura,kitą dieną vaiką išbere.Į namus kvietem gydytoją,nes labai išsigandom. verysad.gif  :verysad:Po keliu dienu viskas stabilizavosi.Aš sau padariau išvadą,kad daugiau nesiliaisiu buti įkalbinėjama.
*

O tu įsivaizduok, kad jei jau nuo valytos vakcinos tokia baisi reakcija, tai kokia būtų buvusi nuo nevalytos.
Ir aplamai man kuo toliau tuo labaiu neaiškus vakcinų skirstymai į mokamas ir nemokamas. Jei moki tai bent zinok uz ka moki mirksiukas.gif Rinkitės ne kainą o pačią vakciną bei jos sudėtį mirksiukas.gif
Milana
Tris skiepus darem mokamus ir jokiu salutiniu poveikiu nebuvo. Veliau priklausancius 15men. skiepus - nemokamus, tai irgi gerai. Dabar turim 18men eiti skiepu (zadam nemokamus) bet cia prisiskaicius, neramu pasidare unsure.gif
Milana
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 08 08, 12:48)
Jei moki tai bent zinok uz ka moki  mirksiukas.gif  Rinkitės ne kainą o pačią vakciną bei jos sudėtį  mirksiukas.gif
*

O tai, kaip galima pasirinkti sudeti. Negi ateini ir sakai: man prasau, kad ieitu "tas" ir "tas", o "to" nereikia g.gif
Bekasė
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 08 08, 12:48)
O tu įsivaizduok, kad jei jau nuo valytos vakcinos tokia baisi reakcija, tai kokia būtų buvusi nuo nevalytos.

*

Taigi Cvetocek ir rase, kad pirma karta skiepijo nemokama vakcina ir reakcija buvo mazesne, nei paskiepijus antra karta mokama vakcina.
Zinai kyla itarimas, kad tu esi suinteresuota mokamu vakcinu reklamavimu, nes visur irodineji ju nauda, net gerai neisiskaiciusi
Šmigija
Nesu nei farmacininkė nei su farmacija susijusi. Pastebejau šiame forume kad mamos vis dar maišo kas tai yra ta mokama vakcina nuo kurios mažesnė tikimybė sulaukti reakcijų. Daugelis iš jau vyresnių vaikuciu mamyciu pruie tos mokamos vakcinos prsikiria tą į kurią kazkada iėjo mokama Hemofilus influensa vakcina, bet kokliusas ten buvo nevalytas.
Nauda tų valytų mokamų vakcinų yra tik tokia, kad ji apsaugo nuo didelių reakcijų į kokliušo vakciną. O reakcija priklauso nuo kiekvieno vaiko individualiai. Kvaila būtų įrodinėti, kad nevalyta kokliušo vakcina nesukėlė reakcijos o va valyta ėmė ir sukėlė. Tai tiesiog neįmanoma. Vadinasi jei mama ir vel butu pasirinkus nevalytą vakciną reakcija irgi būtų buvusi ir net didesnė nei nuo valytos. Jei vaikutis labai jautrus jį kankins ir nevalytos ir valytos vakcinos reakcijos, o jei jo organizmas nejautrus jis vienodai iškęs abejas vakcinas.
Beto pirmas skiepas kad ir kokį pasirinktumėte visada duoda mažesnę reakcija, o vėlesnių skiepų reakcijos stiprėja, nes didėja viruso koncentracija vaiko organizme ir jam vis sunkiau su tais virusais kovoti.

Milana, o tu nieko nemaišai, nes 15 men priklauso MMR skiepas nuo tymų raudoniukės ir parotito (beje jo mokamo ir nebūna o tik nemokamas), o va 18 men vėl laukia skiepas nuo kokliušo difterijos stabligės ir t.t.

Bet kokiu atvejų BŪTINA konsultuotis su vaiko pediatru, kuris pakankamai gerai pažįsta jųsų vaikučių atsparumą skiepų reakcijoms.
Milana
"Drambliukas", mums greit reiks daryt skiepus, kur 18men daro. 15men jau darem, tik as galvojau, kad ir jie buna mokami ax.gif Dabar aisku
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.