Taigi, labai idomu kai jus zinote ir ka galvojate apie Naturalu seimos planavima, moters vaisingumo cikla ir tai, kada galima pastoti, kada jus pastojote ir visus kitus su tuo susijusius dalykus
Asara, bet kokiu atveju moterys pastoja pries menesines arba po menesiniu, nelygu is kurio galo paziuresi. Taciau akivaizdu, kad moters ciklas turi tam pikra ritma, kada yra vaisingas laikas, o kada yra nevaisingas laikas. Ir mokslo nustatyta, kad paskutines 10 - 16 (literaturije galima rasti vidutini skaiciu - 14) dienu moteris yra nevaisinga. Taigi, jei ji pastojo, tai pastojo anksciau nei likus 10 dienu iki sekanciu menesiniu. O jei nepastojo, tai per tas 10 - 16 dienu ji pastoti negali. Tokia jau yra moters kuno anatomija. Pastoti is karto po menesiniu yra labai naturalu, ypac jei ciklas yra trumpas. Menesiniu metu organizmas pasiruosia ovuliacijai, pagamina atitinkamas gleives, kad spermatozoidai galetu isgyventi ir palaukti kiausinelio. Tai cia jokio stebuklo nera. Tai tik rodo, kad tu vis delto nenustatei (gal nemokejai) vaisingu dienu pradzios. Buten del to yra nerekomenduojama myletis menesiniu metu, nes vaisingu dienu pradzia rodancios gleives gali pasislepti kraujingose isskyrose. Ir jokios cia paslapties ar stebuklo. Jei ciklas yra ilgas, po menesiniu iki vaisingu dienu pradzios dar buna kelios dienos nevaisingos ir reikia zinoti kaip atpazinti ta pradzia ir nesupainioti seklos su gleivemis.
Jei domiesi naujovemis, tai turejai girdeti, kad mokslininkai nustate, kad kai kurios moterys per menesi patiria kelias ovuliacijas. Ir del to, GALBUT reikes visas medicinos knygas perrasyti. :)
O, taip, tas didysis dvieju ovuliaciju baubas
Dvi ovuliacijos buna, taciau intervalas tarp ju buna 1 valanda max. Is to gaunasi neidentiski dvyniai, ir tai zinoma nuo senu senoves.
Pagal mano menstruacijų ciklą ovuliacija turėjo būti 11.13, bet kadangi aš pastoviai matuodavau bazinę temperatūrą, tai mačiau, jog ovuliacijos 11.13 nebuvo, ovuliacija buvo 11.18, ką patvirtino ovuliacijai nustatyti skirti testai ir temperatūros pokyčiai..Aš pastojau 11.18 ir tai žinojau, bet kaip tai pasakyti medikams, jei jie labai skeptiški..Sulaukiau gana nenormalių replikų, kai pasakiau savo pastojimo datą, bet deja mano data ir buvo teisnga, pagimdžiau kaip laikrodukas. Nelanksti medikų nuomonė, pasižiūri lenteles ir jaučiasi esą teisūs, o kad moteris seka savo organizme vykstančius pokyčius, domisi tuo ir pan. tai jiems vienodai. Va dabar naudoju seilių tyrinėjimus, kai man kas įtartina dar ir bazinės temperatūros matavimą ir puikiai žinau vaisingas nevaisingas dienas. Esu rami kaip belgas, kad pastosiu planuodama arba nepastosiu nenorėdama. jokių tablečių, jokių svetimkūnių, jokių gumų ir pan.
Rasma, jauciuos visiska tundra, bet niekaip nesusivokiu, koki seiliu tyrinejima tu jau kelinta karta mini. gal galetum truputuka apsviest?
http://www.arborita.lt/index_lt.htm
pavyko paciai susirast. gal dar kam parups ;)
Taip, Rasma, tu teisi, dauguma mediku ne tik kad netiki moterimis, kurios moka nustatyti savo ovuliacijos laika, bet ir patys tuo ne kiek nesidomi.
Kazkaip savo durna galva visada galvojau, kad moteris bet kokiu atveju pastoja PER ovuliacija, nu bet tokio net atsakymo varianto nera..Tris dienas pries ovuliacija mylintis sperma gali islikti gyvybinga ir sulaukti ovuliacijos..Kitu jusu pateiktu variantu tiesiog nesuprantu..Bet kokiu atveju, jei pastoji, tai per ovuliacija, o jau kada ivyksta ovuliacija, tai cia jau gali but ir individualumu..
Aura, ovuliacija - tai toks procesas, kurio metu issilaisvina kiausinelis. Po to jis keliauja kiausintakiais, kur susitinka su spermatozoidais. jei ten esantys spermatozoidai per silpni, netinkami, kiausinelis gali "nesileisti" apvaisinamas ir laukti kitu, "kokybiskesniu". Bet laukia jis ne ilgiau kaip 24 val. Taciau tiksiai pasakyti kuria akimirka kiausinelis buvo apvaisintas - nera galimybiu. Kiti variantai yra paimti is moteru pasisakymu apie pastojimo momenta ;)
Na, del 24 val. sutinku, bet is esmes yra PER ovuliacija arba 24 val. po jos-stai ir visi atsakymai
Sutinku su Aura ir manau dar truksta atsakymo varianto "is kart po menesiniu". :)
Jei sutinki su Aura, tai ka tavo manymu turetu reiksti "is kart po menesiniu"? Is kart po menesiniu, jei ovuliacija ir neivyko? ar is kart po menesiniu, jei ovuliacija ivyko?
Pastojama ir pries menesines maziau negu 10-16, na nebent as jau labai didele isimtis ( gal galiu buti pasikelus? ;D ). susirgau (5d) paskui 28d.ramu, veluojant menesinem 2d. nuejau pas gydytoja, ir ji ir pagal echoskopija nustate kad yra siek tiek daugiau arba lygu 5 savaites. Tai galejau pastoti tik pries pat menesines. Gerai, jei moteriskem viskas kaip laikrodukas, bet as natureliu planavimu netikiu.
drystu priestarauti- jei viskas butu taip paprasra... kelios ovuliacijos viename cikle nei naujove, nei baubas, blefas nei stebuklas, nei butinai dvyniai ar 1 val. intervale... elementari echo ar hormonu sekimas- viska sudelioja... yra poru kurios gali pasikliauti naturaliu planavimu, taciau kruva- milijona vaikuciu susilauktu- tiesiok labai skiriasi konkreciu poru vaisingumas [smiley=000137.gif]
Mingaude, tai arba tu vartojai hormoninius preparatus ir menesinemis laikei tai, kas nera menesines arba tavo gydytoja is lempos nurase tas 5 savaites. As pati menesinems veluojant del kraujavimo perlekiau tris skirtingus gydytojus ir jie visi man skirtinga nestumo savaite nustate
Dekui, sauluke, uz info. Kaip tik ryt vaziuoju i seminara sia tema ir paklausiu
Naturalus seimos planavimas mums tinka
??? nieko subjektyvaus- realus vaikuciai! o koks seminaras?
Na, subjektyvios priezastys - tai nezinojimas kaip ir/arba nenorejimas naudotis tokiu metodu. Nezinojimas apima ir tuos atvejus, kai bandoma apsiriboti kalendoriniu metodu arba bandymas pritaikyti kitus metodus gerai neismanant visu taisykliu. Na, bet tikiuosi, greitai internete bus svetaine su visom taisykle nuo a iki z apie NSP. O seminaras yra buten Naturalaus seimos planavimo konsultantu rengimas. Taigi, po jo (vyks dar ir kita savaitgali) jau busiu konsultante su pazymejimu, nes dabar teesu tik savamoksle praktike
Rimaiste, gal ir vartojau kontraceptikus, bet to pati nezinojau, gal gydytoja is lempos nurase tas savaites, tik paskui visas nestumas pagal tai pasikoregavo. Ka as zinau, juk savo organizmo visai nepazystu, tik yra vienas bet pries kelis ( 2-3)menesius iki abieju nestumu as zinojau kad pastosiu ir zinojau tiek kad patvirtinimo del nestumo nereikejo. Lygiai tas pats buvo su persileidimu (labai neseniai) kai tiksliai zinojau kad kudikio neturesiu jau pries pastojima. Zinoma tai gali buti eilini karta mano nesusigaudymas.
Paklausiau apie tavo atveji destytoju (taip pat ginekologu). Taigi. Moters kraujavimai gali tureti 4 priezastis: menstruacijos, ovuliacijos, implantacijos ir staigaus hormonu pokycio. Taigi, tai ka tu laikei menesinemis greiciausiai nebuvo menesines, o kraujavimas del kitu priezasciu, pvz., ovuliacijos ar implantacijos, taigi, kai kraujavo, tu jau buvai nescia o po atitinkamo laiko gydytoja tau diagnozavo nestuma. Ar sitie dalykai susiveda?
Kad kraujavimas butu laikomas menesinemis, turetu pries 10-16 dienu buti ivykusi ovuliacija. Taigi, jei tu nezinai ar ivyko ovuliacija, tai negali buti tikra, kad tau buvo menesines. Ovuliacija buities salygomis gali buti nustatyta matuojant bazine kuno temperatura.
Žinot ką - aš irgi bandžiau nustatinėt pagal seiles savo ovuliaciją. Atrodo, kad pavyko ir nepirkau tam specialiai skirto aparačiuko, užteko tik mikroskopo, kuris didina 100 x (daugiau neapsimoka). Kas norėtų taip bandyt, geriau būtų, kad pažiūrėtų pirma aprašymus kaip ką daryt prie tų tipo specialių aparačiukų, nes kitaip gali būt neaišku..
Klausyk, o kas įvardinama kaip staigus hormonų pokytis? Kas tai gali būti realiai? Nes man vis buvo mėnesinės kas 35 d., o paskutinis tai 20 d. ciklas tebuvo ir tos dienos buvo tokios labai lengvos, nors ir netrumpos. Nežinau, kas įtakojo tokį patrumpėjimą - ar mano smarkokas peršalimas ciklo pradžioj ar tai, akd pradėjau vartot Mastodynon (dėl PMS). Kažkaip man nelabai patinka, kai ciklo ilgis svyruoja 15 dienų.
Rimaiste, gal but ir buvo kraujavimas del kitu priezasciu, bet tai ivyko viena diena anksciau negu turejo buti menesines, todel man nelabai buvo skirtumo kaip vadinti, tesesi taip pat normaliai. Pati biski keistai jauciausi, tai vyras zvenge, kad koks isterinis nestumas, bet kai pasake, kad tikrai nescia, daejo ir savijauta ir pilvo issitempimas.
Matai, Mingaude, tu pateiki savo istorija ir po to paaiskini, kad netiki NSP. Taip iseitu del to, kad pastojai tavo manymu kelios dienos pries menesines. Taciau dabar jau lyg ir sakai, kad tau nebesvarbu kas tai buvo ir kaip tai vadinti. Bet juk tai is semes: jei ovuliacini kraujavima palaikai menesinemis, tai juk toje vietoje ir susimauni, jeigu nenori pastoti - pataikai kaip tik ant ovuliacijos.
Tai kam sakyti, kad NSP netiki, jei is tiesu tau nesvarbu kas ivyko ir kodel tai ivyko? Tu tik matei kraujavima, kuris ivyko tuo metu, kai pastojai ar jau buvai nescia, o palaikei ji menesinemis ir dabar tiki, kad pastojama dvi ar trys dienos pries menesines. Tokiu kraujavimu pasitaiko, man taip pat buvo ir tai visai ne menesines ir tikejimas ar netikejimas cia niekuo detas, detas tik nezinojimas ir nenoras zinoti. Asara, ar tai taip pat paaiskina tavo ar tavo sesers atvejus, kai buvo pastojama pries menesines?
Na, po menesiniu, estrogenu ir progesterono kiekis kraujyje pamazu kyla. Estrogenu greiciau ir ju didelis kiekis issaukia ovuliacija (cia labai supaprastintai). Po to estrogenu kraujyje staigiai sumazeja. O progesterono kiekis vis dideja. Pries menesines staigiai krinta. Kai vartoji kontraceptines piliules, tokiu budu issaukiamas kraujavimas, kuri populiaru vadinti menesinemis, nors tokios jos nera. Kodel tavo ciklas sutrumpejo iki 20 dienu negaliu atsakyti. Pasvarstymu gali buti visokiu, taciau kadangi neesu ginekologe, tai geriau nesvarstysiu
Taigi, sauluke, dar karta grizkime prie dvigubos ovuliacijos. Klausiau. Atsake zmogus, kuris skaite pati straipsni, o ne girdejo populiariai paiskinamas jo isvadas ziniasklaidoje. Vienintele isvada, kuria is to straipsnio galima padaryti yra ta, kad kai estrogenu kiekis iki ovuliacijos kyla, jis kyra ne kiekviena diena po truputi, o viena diena pakyla, kita gali siek tiek nukristi, po to vel pakilti. Bet nukritimas yra ne is esmes. Daugiau jokiu isvadu. Taip, kad kol estrogenai nepasiekia maksimumo, ovuliacija neivyksta, o kai pasiekia, ju kiekis sumazeja. Nieko ypatingai naujo ir stulbinancio. Beje, kai tik gausiu ta straipsni, galesiu pasidalinti su tavimi, kad sumazintum savo nerima
Bet jei ovuliacinis kraujavimas buna ciklo 27d, kai 28d.turi prasideti menesines tai koks gali buti tikejimas NSP, kaip gali apskaiciuoti. As juk rasiau, kad kraujavimas buvo diena pries kai turejo prasideti menesines, nebent man buna viskas isskyrus menesines kiekviena menesi.
O parasiau, kad man nesvarbu kaip tai vadinasi, nes tikrai isivaizdavau, kad jei daugmaz normalus ciklas ir normaliai kraujuoji tai ir yra menesines, ir kad pagal jas aiskinama galima nustatyti vaisingas dienas, o ne tai kad kas kelinta diena darytis ovuliacijos testus ir spresti ar normaliai besikartojantis kraujavimas menesines, ovuliacija ar t.t.
Tai, kad tu manei, kad menesines turi prasideti ta diena, lemia musu visu isivaizdavimas, kad ciklas yra laikrodukas. 28 dienos ir taskas. Deja, stresai, nerimas, ligos ir daugybe kitu faktoriu gali nulemti tai, kad ovuliacija nusikelia, ir nusikelia gana ilgam. Turejau tokios patirties. Todel kalendorinis (arba vadinamas ritmo) metodas gali buti naudojams vaisingos fazes pradziai nustatyti, bet jokiu budu ne pabaigai, nes pabaiga priklauso nuo to, kada gi ivyks ovuliacija. O tada, kai ovuliacija ivyko, tada jau gali sakyti, kad iki menesiniu liko 10 - 16 dienu. Kalendorinio metodo, kuris sako is ilgiausio ciklo atimk 10 ir nuo tos dienos esi nevaisinga - taip pat smarkiai prasauna kaip ir nutrauktas lytinis aktas. Kad ovuliacija ivyko, tvirtai parodo bazines kuno temperaturos pakilimas ir testu ovuliacijai nustatyti pirktis nereikia. Kai nezinai, kad ovuliacija ivyko, nezinai is tiesu kokia kraujavimo priezastis. Daugeliui moteru, tai buna menesines. Taciau net ir sveikoms moterims gali buti neovuliaciniu ciklu (statitiskai 1 per metus), gali buti kraujvimu ovuliacijos ir implantacijos metu. Man teko matyti tokiu moteru temperaturinius ir gleiviu grafikus. Patikek, kraujavimas buna visai panasus i menesines. Taigi, o del to, kad tau kas menesi buna kazkas kito... Na, abejoju. Nebent vartoji kontraceptikus (nors su kontraceptikais statistiskiai apie 6 % ciklu taip pat buna ovuliaciniai ir baigiasi liudnai vaikeliui, kuris pradetas). Bet atrodo, kad ju nevartoji ir nepastoji kiekviena cikla. Tik gamta kartais iskrecia pokstus, o mes, nezinodami jos veiklos pozymiu, galvojam kai ka kita. Gal tavo vaikeliui labai reikejo ateiti, tai jis tokiu budu ir pasibelde pas tave
Ir visai nesigailiu, kad ji nusprende ateiti menesiu anksciau (gimtadieniai buna ne per adventa), tik tada menesines man susvyravo min 10d. (jei tai buvo ovuliacija) vieninteli karta gyvenime. Siaip karatis buna iki 3d.
esu visiskai rami ir siuo atveju pilnai isitikinusi.ziniu turiu pakankamai-siuo klausimu ;)aciu uz rupesti
Na, tai gal galetum pasidalinti tomis ziniomis - kur jas galima rasti, kas jose sakoma? O tai as naivuole sventai tikiu max viena ovuliacija per cikla ir tais zmonemis, kurie yra ginekologai NSP salininkai. Gal galetum ka nors pateikti?
Matai, nelabai aš pareigingai jas tyriau, bet maždaug tuo metu nebuvo vaisingos tos dienos, keik pamenu. Vaisingas rodė gal savaitę prieš tai, kas man buvo keista, bet visgi gal tos seilės nemeluoja...
Liepsnele, jei tu neturi duomenu, tai niekas tau isvados padaryti negales
Sauluke, ta straipsni jau turiu. Tai kaip? Skaitysi ar tavo nuomone nepajudimama kaip Everestas? Juk cia tas straipsnis, kurio pagrindu visa pasauli "sukrete" zinia apie dvi ovuliacijas vieno ciklo metu! ;D
Galiu tik pasidalinti kas gali nulemti netiketa pailgejima - stresas, itampa, nerimas - oi kaip sugeba pailginti.
O kas patrumpina - na nezinau, nezinau Cia juokais
[quote]
paskaityciau mielai... bet nuomone ir uz everesta tvirtesne ;D
dar jei ir e-maila kaip nors man parasytum, tai neuztruks ir galesi skaityti.
Kaip supratau is kitos temos, tu naudojai kontraceptikus, ar ne? Ir nelabai seniai juos nutraukei? O ilgi ciklai budavo pries kontraceptikus? Tai yra normalu, kad tavo ciklas dabar buvo trumpas. Paprastai reikia laiko, kad organizmas atsigautu. O ciklas sutrumpeja, nes buna labai trumpa poovuliacine faze - ovuliacija, ir po keliu dienu menesines. Tai gali sutrukdyti pastoti, nes leliukas neturi laiko isitrvirtinti gimdoje. Kiek laiko uztruks organizmo atsistatymas? gali ilgai, o gali ir ne...
Taip, teisingai supratai. Vartojau kontraceptikus ir po jų du ciklai buvo 35d., prieš geraint juos būdavo 28-31 d. ciklas. O kai pradėjau gert Mastodynon (nes labai jau PMS pradėjo reikštis ciklui pailgėjus), tai vienas ciklas buvo 20d., kitas 10d. ir dar krūtis skaudėt pradėjo, ko niekad nebūdavo. Tai mečiau šalin tuos lašus ir jau geriau jaučiuos Kokia nesąmonė su tuo organizmu... Na ką, kaip sakė mano gydytoja - jei iki Naujų nepastosiu - varysiu pas ją. Nenoriu dabar pradėt pergyvent, žiūrėsiu kaip bus ciklas be tų lašų...
naturalus sheimos planavimas - kiek dievas duos vaiku, tiek ir auginsim
Mama2t, kiek Dievas duos - tam nereikia jokio planavimo
O aš niekaip negalėčiau natūraliai planuoti
O dabar įsidėjau MIRENĄ, ir ramu
Zinodama kaip spirales veika as niekada negaleciau jos isideti O naturalus metodai - jie padeda susidrausminti
As uz naturalius metodus. Tik juos naudojame ir labai sekmingai. As manau toks planavimo metodas padeda ne tik moteriai daugiau pazinti save, tuo dometis bet ir vyras (bent mano atveju) yra i tai itraukiamas, jis zino kas vyksta moters organizme, ir tada abu partneriai yra atsakingi uz seimos planavima.
Neperskaiciau visu zinuciu, gal kas nors apie tai jau ir kalbejo. Bet as pasakysiu, kad tos, kuriu ciklas nereguliarus, gali nesvaigti apie NSP. Wat teip wat. Nes taip netyciukai ir atsiranda paskui
Smurka, tas nera tiesa, nes mano ciklas nera reguliarus, o as puikiausiai jais naudojuosi. Kad kalendorinis metodas netinka - taip. Bet ne viskas vien kalendorium naturaliuose metoduose grista
O kaip spiralės veikia? Mano gydytoja tai labai išgyrė, bent jau konkrečiai MIRENĄ. Aš kažkaip irgi nieko blogo nejaučiu Šiaip aš medicinoj ne itin nusimanau, tai dažniausiai pasikliauju gydytoja, bet gal ko nedasakė |