sakai nehiegieniska? tai tada pagal tavo pasakyma ir vaikui sukramtyta maista duoti yra labai nehigieniska
gal ir nehigieniska, bet visos taip daro
gal ir nehigieniska, bet visos taip daro
Ar tikrai visos vaikam sukramtytą maistą duoda?
Į šį skyrelį iš "Konkursų" perkeliama ne vietoje išsirutuliojusi, tačiau gana įdomi diskusija:
QUOTE sakai nehiegieniska? tai tada pagal tavo pasakyma ir vaikui sukramtyta maista duoti yra labai nehigieniska gal ir nehigieniska, bet visos taip daro Ar tikrai visos vaikam sukramtytą maistą duoda? QUOTE(rds @ 2006 11 16, 16:20) Nu pala....čia aš ir nelyginu (kitos lygina), bet duot vaikui pačios sukramtytą maistą... QUOTE(Patieška @ 2006 11 16, 16:17) Off topic, bet visos vaikam sukramtytą maistą duoda? QUOTE(Patieška @ 2006 11 16, 18:27) Nu pala....čia aš ir nelyginu (kitos lygina), bet duot vaikui pačios sukramtytą maistą... as kalbejau apia vaikui dar mazam duodama maista, o ne tada kai jau pats moka kramtyti, na gerai, gal truputi perdejau, taip sakydama, bet nesakykit kad ne karto ne viena nera kontaktavusios panasiu budu su vaikuciu.... apie vyra gi ne neklabejau, kazkas kalbejo apie smulkintuves maisto, butu labai saunu, kad visos jas isgaletu tureti, bet deja, taip nera ir nebus, todel pilnai tikiu, kad tai dar yra daroma, ir as nematau kazko blogo cionais, as taip uzaugau, ir nenumiriau
Kiekvienas daktaras pasakys, kad burnoje yra daugiausia mikrobų. Daugiau nei ant rankų. Ir kuo vaikas mažesnis, tuo svarbiau tai turėti omeny. O maisto smulkinimui puikiai tarnauja tiek šakutė, tiek sietelis. Man tas kramtymas, atleiskit, akmens amžium kvepia...
kad prieš 20 metų taip darė mano mama tai tikrai prisimenu, kaip mėsytę susmulkinus burnoj mano sesei mažylei duodavo. Tikiu kad tada daug kas taip darė. Bet kai prieš 4 metus pagimdžiau vaiką, jos viena pirmųjų dovanų buvo maisto smulkintuvas
Va , galesiu pasisakyti
Papildyta: QUOTE(Aurėja @ 2006 11 16, 22:45) kad prieš 20 metų taip darė mano mama tai tikrai prisimenu, kaip mėsytę susmulkinus burnoj mano sesei mažylei duodavo. Tikiu kad tada daug kas taip darė. Bet kai prieš 4 metus pagimdžiau vaiką, jos viena pirmųjų dovanų buvo maisto smulkintuvas na pasirodo, kad kazkas bent jau yra mates toki dalyka, o buvo pasisakymu, kad tokiu dalyku net nemate noreciau papildyti, kad tema buvo ne apie tai kas duoda ar neduoda sukramtyta maista, bet apie tai, kad mamos ar teveliai kazkaip vis tiek sukontaktuoja, ar isidedami ciulptuka i burna pries vaikui ji duodant, ar duodant koki maista pries tai taip pat pabuvojusi mamos burnoje.... QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 19:03) na taigi - niekada...apie tai, kad taip bobutės po karo darydavo žinau ir kad pavienės mamos tų bobučių primokintos irgi...bet tai nereiškia, kad tai yra tinkama ir gerai. Lyg kito pasirinkimo nebūtų...Jau niekaip kitaip susmulkint turbūt neina QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 20:49) Va , galesiu pasisakyti Nu matai ten vaikutis neverčiamas gert to vandenuko, o tik taip žaidžia. Jei būtų pilama iš tėvo burnos į vaiko, pasakyčiau tą patį - tikrai labai nehigieniška. Be to - čia jau nebe fotokonkurso tema QUOTE(Patieška @ 2006 11 16, 23:07) gal ir pasijuoke, bet i tai sureaguota buvo kaip ir reikejo tiketis na gerai, maistas nekramtomas, ciulptukas neidedamas i burna (kad nuimti dulkes, jei ciulptukas netycia nukrito ant zemes QUOTE(Patieška @ 2006 11 16, 23:22) o kas jei ne namuose tai yra daroma, kalbu apie maitinima, vienas pavyzdys. nueiname su draugais kur nors uzkasti, jie pasiima metuku neturincius vaikucius, vaikai pamato maista, labai valgyt nori, ir mama paima siek tiek ant sakutes, priliecia prie burnos, truputi paragauja gal kad nebutu karstas, ir duoda vaikuj, mesmales neturi su savim antras variantas.... tevai uzsisako sriubos, tevai valgo, vaikas irgi nori, tuo paciu saukstu duodama sriuba vaikui. QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 21:21) Tai atsidaryk kitą temą, šita kaip tik apie sukramtyto mausto higieniškumą, o temos neatitinkančios žinutės kaip ir bet kur kitur laikomos SPAMu QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 21:30) QUOTE(Patieška @ 2006 11 16, 23:29) Tai atsidaryk kitą temą, šita kaip tik apie sukramtyto mausto higieniškumą, o temos neatitinkančios žinutės kaip ir bet kur kitur laikomos SPAMu na tada as nebeturiu cia ka ir parasyti, nes as vaiku neturiu dar, todel nemaitinau p.s. as kalbejau apie tokio pobudzio higiena, ta prasme maisto, o ne kitokia, netiksliai parasiau, bet maniau, kad supras QUOTE(Uliuliuska @ 2006 11 16, 21:14) Nu nezinau, nezinau.....turiu dar is mociutes laiku toki maza sieteli, laikydavo specialiai vaikui maisteli pertrinti. O blenderi siandien galima ir uz 19 lt nusipirkti, metams tikrai uzteks. Aš lygiai tą patį norėjau parašyti QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 21:34) gal ir taip, bet vaikui gi nepasakysi, kad negaliu tau vaikeli duoti sriubos, nes tai nehigieniska, paverks vaikas ir nustos O susmulkint šakute neįmanoma jei ką? Tau paprašius kavinė gal dar ir tris atskiras duotų... galų gale pirma gali maitint vaiką, o tik paskui pati "damušt"...Ar pasirūpint atskiru maisteliu vaikui neįmanoma, nežino mamkos, kad gali išalkt? Niekada nesu kavinėj mačius, kad mama pirma sugromuliuotų maistą, o tik po to duotų vaikui... QUOTE(Patieška @ 2006 11 16, 23:35) O susmulkit šakute neįmanoma jei ką? Tau paprašius kavinė gal dar ir tris atskiras duotų... galų gale pirma gali maitint vaiką, o tik paskui pati "damušt"...Ar pasirūpint atskiru maisteliu vaikui neįmanoma, nežino mamkos, kad gali išalkt? Niekada nesu kavinėj mačius, kad mama pirma sugromuliuotų maistą, o tik po to duotų vaikui... parodyk kur rasiau, kad maistas yra "sugrumuliuojamas" viesoje vietoje QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 21:44) parodyk kur rasiau, kad maistas yra "sugrumuliuojamas" viesoje vietoje labai aiškiai šneki, kur ragavimas, o kur sukramtymas. Nu, blyn, ir aš lūpom paliečiu ar ne per karštas kąsnis, bet aš jo nekramtau. Du absoliučiai skirtingi dalykai ir jei išsireiškei ne taip, kas labai aišku, nes dauguma čia tavęs nesuprato, nra ko pykti. Skirtingi dalykai liesti lūpomis ar sukramtyti tą maistą smulkinant... MAn rodos, pati nesupranti apie ką kalbi QUOTE(Isila @ 2006 11 16, 23:47) labai aiškiai šneki, kur ragavimas, o kur sukramtymas. Nu, blyn, ir aš lūpom paliečiu ar ne per karštas kąsnis, bet aš jo nekramtau. Du absoliučiai skirtingi dalykai ir jei išsireiškei ne taip, kas labai aišku, nes dauguma čia tavęs nesuprato, nra ko pykti. Skirtingi dalykai liesti lūpomis ar sukramtyti tą maistą smulkinant... MAn rodos, pati nesupranti apie ką kalbi tas kramtymas man issiprudo kitoje temoje, kaip palyginimas, ir gan grubus sakyciau, bet veliau pasitaisiau, ir vis tiek kalbama apie kramtyma.... QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 21:52) tas kramtymas man issiprudo kitoje temoje, kaip palyginimas, ir gan grubus sakyciau, bet veliau pasitaisiau, ir vis tiek kalbama apie kramtyma.... bet pati tai daug kartų kartojai... Na, nesvarbu O kaip pvz pati siūlai sužinot ar vaikui duodamas košės kąsnis nėra per karštas?
as tai paimciau ir tikria paragauciau, ciulptuka irgi nukritusi ant zemes isideciau pirma i burna, ypac jei vaikas smarkiai verkia del iskritusio ciulptuko
beje, jau paciam pirmajame puslapyje stengiausi pataisyti kramtyma ir ragavima.... p.s. dar apie kramtyma....as nekalbu apie tai, kai vaikui pastoviai,- pusryciai, pietus, vakariene- yra taip sukramtomas maistas, net iki skystimo
Kadangi aš vaikų turiu
Dėl nukritusio ant žemės čiulptuko. Tam visada nešiodavausi mažą virinto vandens buteliuką. Maniškė iš jo niekada negėrė, bet gavom dovanų, tai buvo patogu nešiotis netikėtam atvejui Paragaut ar karšta aš ir namie paragauju, tam nė kavinės nereikia
Dabar galvoju, ar kramčiau
Tetis nupirko mikserį su blenderiu, nes labai zurkiau, kad mačiau tokį daiktą. Puikiai sumaldavo... ir tikrai neteko kaip čiukčiai cepelinų daryti Mamos klausiau, sako nu ne, nekramtydavau
gal mamos ir seneles kramte ,as nekramciau nei dukrelei nei suneliui ,tam yra brenderei mesmales ,na nazinau kazkaip man nehigieniskai skamba tas kramtymas ir bacilu perdavimas vaikuciui
QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 20:03) as kalbejau apia vaikui dar mazam duodama maista, o ne tada kai jau pats moka kramtyti, na gerai, gal truputi perdejau, taip sakydama, bet nesakykit kad ne karto ne viena nera kontaktavusios panasiu budu su vaikuciu.... apie vyra gi ne neklabejau, is vis, tema apie iki 1m vaikus, o ne apie tokius, kuriuos jau mokinama neimti apciulptu saldainiu, cia ir kalbos nebuvo... neperdekit, moteriskaites kazkas kalbejo apie smulkintuves maisto, butu labai saunu, kad visos jas isgaletu tureti, bet deja, taip nera ir nebus, todel pilnai tikiu, kad tai dar yra daroma, ir as nematau kazko blogo cionais, as taip uzaugau, ir nenumiriau ir nesu garantuota, kad kada neaplaizysiu saukstelio, kurio maitinsiu vaika savo ir jam nebus taip blogai kaip gali kai kurios pamanyti, manau mano burna daug svaresne, nei rankos, kurios paduotu vaikui zaisliuka, o jis ji kis i burna tai tada irgi nehigieniska QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 20:36) QUOTE(Patieška @ 2006 11 16, 22:07) na taigi - niekada...apie tai, kad taip bobutės po karo darydavo žinau ir kad pavienės mamos tų bobučių primokintos irgi...bet tai nereiškia, kad tai yra tinkama ir gerai. Lyg kito pasirinkimo nebūtų...Jau niekaip kitaip susmulkint turbūt neina Nu matai ten vaikutis neverčiamas gert to vandenuko, o tik taip žaidžia. Jei būtų pilama iš tėvo burnos į vaiko, pasakyčiau tą patį - tikrai labai nehigieniška. Be to - čia jau nebe fotokonkurso tema Dėl nehigieniškumo Agotukas ten tik pasijuokė, o va šios temos tikslas ne visai pašmaikštaut...likau išsižiojus, kad ir mūsų laikais taip dar daroma Ir kad taip daro rods protingos moterys Suprantu ankstesnės kartos moteris (nors aš tai jau 30 lyg ir siekiu, bet taip nebuvau maitinama), na bet dabar....tai pagal tą logiką ir kūdikius turėtume nuo gimimo kuo kiečiau suvystytus laikyt ir ligoninėse gaut klykiančius pamaitint tik atitinkamom valandom, nes mus mamos taip augino ir nieko - užaugom QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 23:04) as tai paimciau ir tikria paragauciau, ciulptuka irgi nukritusi ant zemes isideciau pirma i burna, ypac jei vaikas smarkiai verkia del iskritusio ciulptuko dabar galit metyti mane akmenimis ar laikyti mane "nevalyma mama" beje, jau paciam pirmajame puslapyje stengiausi pataisyti kramtyma ir ragavima.... p.s. dar apie kramtyma....as nekalbu apie tai, kai vaikui pastoviai,- pusryciai, pietus, vakariene- yra taip sukramtomas maistas, net iki skystimo Gal tu ir nesi nevalyva, o tiesiog truksta ziniu... QUOTE(Goldy @ 2006 11 17, 10:15) :na įsikišiu.Juk patikrint košę ar ne per karšta,nereikia jos perkošt dantimis.tik nepykit Mano vaikui jau 1.2 metai, bet as NIEKADA per visa sita laika nesu isidejusi jos ciulptuko i burna (nebekalbu apie maisto kramtyma Esu macius (net pazistu viena moteri), kuri kiekviena sauksteli, pries duodam vaikui, susigruda i savo kariesuota burna, nulaizo, ir tik tada kisa vaikui... Nu naturaliai pykina ziurint... Vargsas vaikas... QUOTE(Sapokliaka @ 2006 11 17, 09:58) Mano vaikui jau 1.2 metai, bet as NIEKADA per visa sita laika nesu isidejusi jos ciulptuko i burna (nebekalbu apie maisto kramtyma aš tikrinu irgi su lūpom
Vien temos pavadinima perskaiciau ir supykino
QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 19:03) as kalbejau apia vaikui dar mazam duodama maista, o ne tada kai jau pats moka kramtyti, na gerai, gal truputi perdejau, taip sakydama, bet nesakykit kad ne karto ne viena nera kontaktavusios panasiu budu su vaikuciu.... apie vyra gi ne neklabejau, kazkas kalbejo apie smulkintuves maisto, butu labai saunu, kad visos jas isgaletu tureti, bet deja, taip nera ir nebus, todel pilnai tikiu, kad tai dar yra daroma, ir as nematau kazko blogo cionais, as taip uzaugau, ir nenumiriau maistelio smulkintuvai kainuoja tikrai nedaug 20 lituku ,o jei jo neturi ar nenori pikti tai labai gerai mesmale ar kostuvelis ,juk pries 10 ar 15 metu taip ir smulkinom ,bent as tai kai gaudavau pinigus visada pirmiausia pirkdavau vaikuciui ko reikia ,kiekviena menesi vis po koki didesni daikta ,tai ir smulkintuvas ir maitinimo kedute ar brangesni rubeli ,nes tie pinigeliai yra jam mokami
Maisto nekramciau, zinduko i savo burna nekisau, tik sauksteli prie lupu kartais pridedu, bet jokiu budu ne i burna ir atgal
niekad nekramciau,culptuku nenulaizydavau..man paciai britku yra..ir likusiu tyreliu nevalgydavau.skoniui ir karstumui nustatyt isidedavau i lekstele kita ir paragaudavau.ir seip negaliu niekieno prakasto ir palikto maisto valgyt..
o del kavines tai galima vaikui uzsakyti dar viena porcija arba paprasyti kad esama padalytu i dvi dalis,tada gausi ir svaria lekstute ir irankius.neieskokit problemu ten kur ju nera.. QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 22:04) as tai paimciau ir tikria paragauciau, ciulptuka irgi nukritusi ant zemes isideciau pirma i burna, ypac jei vaikas smarkiai verkia del iskritusio ciulptuko Kažkada viena gydytoja sakė, kad, jei jau taip norisi savo burnoje "nuvalyti" nukritusį ant žemės čiulptuką, geriau jį tualeto bakely pamirkyt - mažiau bakterijų bus
Na maisto sukramtyto nedaviau ir neduodu,jai labai nori tai ciela duodu
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 11 19, 15:22) Maisto nekramciau, zinduko i savo burna nekisau, tik sauksteli prie lupu kartais pridedu, bet jokiu budu ne i burna ir atgal Buvau neseniai pas vieną draugę, tai man buvo nemalonu stebinti kaip ji savo dukrai sriubą kramto Čiulptukų laižyti neteko, bet nukritusius daiktams šluostau drėgnom servetėlėm
As karta savo akim maciau kaip mama kavineje savo dukrai sriuba kramte ir paskui pirstu is savo burnos dave vaikui
Savo vaikams stengiausi nekramtyti, o trinti sakute arba per sieteli, nes smulkintuvu nebuvo tuo laiku
QUOTE(Aurėja @ 2006 11 16, 22:45) kad prieš 20 metų taip darė mano mama tai tikrai prisimenu, kaip mėsytę susmulkinus burnoj mano sesei mažylei duodavo. Tikiu kad tada daug kas taip darė. Bet kai prieš 4 metus pagimdžiau vaiką, jos viena pirmųjų dovanų buvo maisto smulkintuvas Aš tai viską smulkinu mikseriu, labai gerai, kaip HIPP gaunasi ir vaikui skanu ir higieniška.
aš neturiu žodžių, kad dar išviso galima apie tai diskutuoti
QUOTE(cara @ 2006 11 25, 02:05) aš neturiu žodžių, kad dar išviso galima apie tai diskutuoti 100 proc. pritariu Ir dar... Angliavandeniai pradedami virškinti burnoje. Tie kurie susmulkina maistą sukramtydami, padaro vaikams meškos paslaugą, nes šie jau gauna apvirškintus angliavandenius. Be to, burna- nešvariausia kūno vieta ( gausu įvairiausių "mikrobų" dėl sugedusių dantų, dantenų ligų ir pan. ). kam kūdikiai turi valgyti tai, ką suaugę jau apvirškina ir apseilioja. feee.... |