as kartais kai pati valgau tai ko vaikas dar nebandes tankim koki vaisiu tai atkandu maza gabaliuka sukramtau ir duodu bet tik paragaut aisku nemaitinu jo taip tyrelems daryt turiu blenderi, bet juk vien tam kad vaikas paragautu kriauses neblenderiuosiu vieno kasnelio
NIEKADA NEKRAMTYCIAU VAIKUI MAISTO , KODEL IR KOMENTUOT NEREIKIA , CIA IR TAIP VISKAS AISKU
Tikrai niekada nekramčiau vaikui maisto, juk tai ir nehigieniška... Mažesniam sutrindavau su šakute, dabar jau pats viską kramto.
QUOTE(*INSOMNIA* @ 2010 02 08, 23:54) as kartais kai pati valgau tai ko vaikas dar nebandes tankim koki vaisiu tai atkandu maza gabaliuka sukramtau ir duodu bet tik paragaut aisku nemaitinu jo taip tyrelems daryt turiu blenderi, bet juk vien tam kad vaikas paragautu kriauses neblenderiuosiu vieno kasnelio Na, o pradedant primaitinti, kai rekomenduojama duoti iš pradžių tik šaukštuką tyrės - irgi sukramtyt reiktų?
nekramtau
fuij
as jau ir pietu nebenoriu.... niekados nekramtyciau
Gydytoja net kategoriskai draude vaiku numetus ant grindu ciulptuka ji paimti i burna ir taip nuvalyti, cia dar maista... nu man netelpa galvoje...
NA MANAU KAZKOKS SIAUBAS CIA TAS KRAMTYMAS, TAI DAR CIULPTUKUS MIELOSIOS CIULPKIT KARTU SU VAIKUCIAIS
Oj kaip slikstu, viau viau
Viena pazystama is kaimo taip daro, perkramto ir savo vaikuciui duoda. Viau!
Fui fui fui... Apie ka jus cia kalbat? Nekramciau ir nekramtysiu
TIK retkarciais sukramtau. O siaip su sakute. As tiesiog pagalvoju, ar as noreciau kieno nors sukramtyto maisto? Del to stengiuosi to nedaryt.
man tai nei mama nei močiutė maisto nekramtė, man net į galvą neatėjo, kad galima
oi neeeeeee
QUOTE(Shatura @ 2010 03 01, 22:51) net nuourte perskaicius temos pavadinima QUOTE(sena pažįstama @ 2010 02 04, 09:39) Sia citata pasinaudoju be jokiu asmeniskumu, tiesiog kalbesiu abstrakciai visoms kramtymo priesininkems Jei paziuretume i laukine gamta-visur pateles(o kai kurie ir patinai, pvz pingvinai) palikuonis maitina is burnos/snukio/snapo i burna/snuki/snapa. Iprasta tai ir naturalu rupintis mazylio mityba, nes pateles burnoje prasideda maisto virskinimas, tai yra, tam tikrom-gerom, beje-bakterijom praturtinamas maistas, nes palikuoniu virskinimo traktas dar tik formuojasi, nera tiek daug virskinimo fermentu Taip pat naturalu ir nekenksminga, kaip zisti krutimi kudiki, kas neseniai sugrizo i mada, nes tarybiniais metais tai kele toki pati pasislykstejima, kaip dabar kramtymas vaikui. Visa kita tera tik supratimas, isisamoninimas ir pritaikymas savai situacijai. Sakykim, visos pritaria(o ir teigia, kad grazu), kai motina zindo kudiki Neiprasta, nors tikrai nera jokios baimes del bakteriju, kai motina nulaizo ciulptuka/paragauja pieno, ar nekarsta/sukramto maisto mazyliui, tuoj siuloma paprasyti mamos pakramtyti. Sakyciau, dvigubi standartai. O jau didziausios reksnes, kurios pries tokius veiksmus, tai is viso feministes, net su vyru nesibuciuoja, nes juk ten jo seiles nedezinfekuotos Ace, feee. Tik kazkodel irgi nepagalvoja, kad savo liezuviu isvalo visus vyro tarpdancius, o dazniausiai tai buna daroma tikrai ne po dantu valymo Sakyciau, gal tikrai atleiskit tas savo kategoriskumo vadzias ir pradekite ziureti i viska atlaidziau, juk nebutina to daryti pacioms 100 proc pritariu Man net keista, kodel mama pamaciusi kita mama kramtancia vaikui maista i ja akmens nepaleidzia? Ai, prisimenu kazkokia laida, gal baimes faktorius ar kaip ten, kur viena samane kramte zalia mesa, o dalyviai turejo ja suvalgyt
Mane baisingai supykino
Ruta, as manau tau mama kramte maista arba tavo mociute tavo mamai
Papildyta: Beje, prasau i AZ man parasykit fraze, kuria ivedus google paieskos sistemoj ismestu info apie maisto kramtymo zala kudikiui, as nerandu Del bakteriju ir mikroorganizmu. Apsauga nuo įvairių žalingų mikroorganizmų. Valgydami maistą dažniausiai kartu suvalgome ir daugybę bakterijų, ypač tai pasakytina apie termiškai neapdorotą maistą: vaisius, daržoves. Kramtymo metu su seilėmis išskiriamos medžiagos naikina bakterijas ir kitus mums pavojingus mikroorganizmus. Tačiau šis barjeras tinkamai veikia tik tada, jei maistą kramtome. Tai nereiškia, kad gerai kramtant, maisto plauti nebūtina, tiesiog sąžiningai maistą sukramtydami savo kūną papildomai apsaugosime nuo nepageidaujamų įnamių. Seilėms būdingas bakteriocidinis ir bakteriostatinis poveikis. Jose yra fermento lizocimo, kuris skaido bakterijų sieneles ir ištirpina bakterijas; laktoferino (geležies turintis glikoproteinas), kuris slopina mikroorganizmų dauginimąsį, taip pat imunoglobulinų, daugiausia A klasės (IgA), kurie apsaugo gleivines ir virškinamąjį kanalą nuo bakterijų įsiskverbimo. Paruošta: Tomo Lenart Recenzuota šeimos gydytojos Tamaros Pečiuro Cia ne apie kudikius, bet apie kramtymo nauda. 3w.sveikaszmogus.lt Taigi, jeigu kazka teigiat ar irodinejat, bent pasidomekit to teiginio teisingumu.
As siek tiek ne i tema. O kodel, pavyzdziui, mes nesakom fe-e-e, slykstu vynams, kuriu uogos trinamos kojomis. Gal zmones, kurie tryne, sirgo kuo nors ar grybeli koju turejo...
Niekada net minties tokios neturėjau, kam vaikui perduoti savo zarazas ?
QUOTE(_Draugė_ @ 2010 03 28, 21:47) Drauge, dabar paskaityk, ka as parasiau siek tiek auksciau, idemiai paskaityk. Tada issigydyk savo zarazas. Taigi, galimai grybelinetos kojos mindo delikatesines uogas ir visi pasicepsedama tai vartoja
Net minciu tokiu nebuvo kyle, duoti pacios sukramtyta maista. Taigi ne akmens amziuja gyvename, galima peiliu susmulkinti, jei jau neturite kombaino ar smulkintuvo specialaus prie mikserio. Beto daug produktu galima nusipirkti ir kuriu jau nereiketu smulkinti.
nu mociutes blenderiu neturedavo tai ir kramtydavo, negi kisi vaikui gabalais kad paspringtu. O musu laikais manau technikos netruksta maisto smulkinimui. Tai kazkaip net nepagalvociau pati sukramtyt ir po to vaikui duot...
siaubas, negi mes valgem mazos kazkieno sukramtyta maista
Pati tokiu minciu neturejau,kad kramtyti,manau tai ir nefigieniska.Musu mamos,mociutes zinau kramtydavo,nes tai buvo greiciau ir paprasciau nei sugalvoti buda kaip tai padaryti
Fui kai bjauru niekada net mintis nekilo vaikui duoti sukramtyta maista
QUOTE(Tomana @ 2010 08 20, 15:18) siaubas, negi mes valgem mazos kazkieno sukramtyta maista kam dabar kramtyti, kai rankiniu būdu galima su trintuve (ta, kur bulvių košei trint), arba blenderiu, ar mikseriu, ar kokiu biesu. nors mano viena brolienė kramto Gal tai ir nėra pats didžiausias blogis, kokį bandytų įpiršt ka nors, bet kam? Juk nebe akmens amžius
IDOMI TEMA SIAIS LAIKAIS
QUOTE(Murlyka @ 2010 03 28, 11:39) Ruta, as manau tau mama kramte maista arba tavo mociute tavo mamai Papildyta: Beje, prasau i AZ man parasykit fraze, kuria ivedus google paieskos sistemoj ismestu info apie maisto kramtymo zala kudikiui, as nerandu Del bakteriju ir mikroorganizmu. Apsauga nuo įvairių žalingų mikroorganizmų. Valgydami maistą dažniausiai kartu suvalgome ir daugybę bakterijų, ypač tai pasakytina apie termiškai neapdorotą maistą: vaisius, daržoves. Kramtymo metu su seilėmis išskiriamos medžiagos naikina bakterijas ir kitus mums pavojingus mikroorganizmus. Tačiau šis barjeras tinkamai veikia tik tada, jei maistą kramtome. Tai nereiškia, kad gerai kramtant, maisto plauti nebūtina, tiesiog sąžiningai maistą sukramtydami savo kūną papildomai apsaugosime nuo nepageidaujamų įnamių. Seilėms būdingas bakteriocidinis ir bakteriostatinis poveikis. Jose yra fermento lizocimo, kuris skaido bakterijų sieneles ir ištirpina bakterijas; laktoferino (geležies turintis glikoproteinas), kuris slopina mikroorganizmų dauginimąsį, taip pat imunoglobulinų, daugiausia A klasės (IgA), kurie apsaugo gleivines ir virškinamąjį kanalą nuo bakterijų įsiskverbimo. Paruošta: Tomo Lenart Recenzuota šeimos gydytojos Tamaros Pečiuro Cia ne apie kudikius, bet apie kramtymo nauda. 3w.sveikaszmogus.lt Taigi, jeigu kazka teigiat ar irodinejat, bent pasidomekit to teiginio teisingumu. tai ka jus parasete a suprantu paprastai ir aiskiai kad zmogus pats kramtydamas maista savo seilemis naikina tam tikras bakterijas ir t.t. cia nekalbama apie ukramtyta maista ir atiduodama suvalgyti vaikui. Cia kaip suprantu kalbama apie pacias seiles kaip po tokias. Bet be seiliu kiekvieno burnoje yra likuciai tarkim uzkandziu, kavos, cigareciu, vyno ir t.t. na nezinau man niekada nekilo mintis duoti vaikui kramtyto maisto . Tai gal butu dar sveikiau pakramcius nuryti o paskui ,, atrajoti" juk jis jau butu apvirskintas maziau darbo tektu vaiko skrandukui buvo kalbama apie gyvunus kad jie maitina savo vaikucius is snapo/burnos. Nu klausykit nemanau kad gyvunai sugebetu susiblenderiuoti ar kazkokiu kitu budu surinti maista mazyliams
atsimenu tuos laikus kai visos aplink kramtė savo vaikiukams, ir žindukus laižė
man net minties tokios niekada nebuvo
As irgi apie tai net nepaglvodavau
QUOTE(R.P.Z. @ 2010 08 16, 14:22) nu mociutes blenderiu neturedavo tai ir kramtydavo, negi kisi vaikui gabalais kad paspringtu. O musu laikais manau technikos netruksta maisto smulkinimui. Tai kazkaip net nepagalvociau pati sukramtyt ir po to vaikui duot... Nu ir kam tas blenderis?
labiausiai man patinka posakis nei viena nenumire!tai tada reiskia galima ir cipsus duot ir alaus paragaut ir dar daug tokiu ir, ir irgi pasakysim kad nei vienas nenumire, bet taigi ziurim kas vaikui geriau ir jei yra galimybe rinktis tai kam rinktis blogesni varianta???as kartais paziuriu kaip augina vaikus visokie pijokeliai, varo tie vaikai ziema pusplikiai nu ir ka ir nei vienas gi nenumire, bet ar tai reiskia kad tai gerai?
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 09 12, 08:48) Pabandykite su "tarka" ar mediniu trintuvu sutrinti...mesa Darzoviu koses taip tryne: su mediniais trintuvais tik nereikia perdeti ir apsimesti kad neimanoma susmulkinti mesios ,augo musu vaikai dar nebuvo smulkintuvu ,isverdi mesyte ir du kartus per mesmale permali ,o darzoves per sieteli pertrini ,viska sumaisai ir dapili sultinuko ,valgydavo vaikuciai ir vargo nemate QUOTE(grazina37 @ 2010 09 14, 10:28) tik nereikia perdeti ir apsimesti kad neimanoma susmulkinti mesios ,augo musu vaikai dar nebuvo smulkintuvu ,isverdi mesyte ir du kartus per mesmale permali ,o darzoves per sieteli pertrini ,viska sumaisai ir dapili sultinuko ,valgydavo vaikuciai ir vargo nemate Taip, pritariu, taip koses ir trindavo, tik daugiau laiko uzimdavo, nei dabar. Bet seniau ir gyvenimo tempas buvo kitas QUOTE(gedimine @ 2010 09 14, 14:04) Taip, pritariu, taip koses ir trindavo, tik daugiau laiko uzimdavo, nei dabar. Bet seniau ir gyvenimo tempas buvo kitas zinoma buvo kitas tempas,nes reikejo netik namuose tvarkytis ,valgyti daryti ,bet dar ir kruvas vistyklu ir sliauztu issiskalbti ,bet viska suspedavom
niekada nedaviau ir neduosiu savo sukarmtyto maisto,
Jei atvirai, tai net nekilo tokia mintis
Nu jau ne!!!!!!!!!
eina sau, slyksciausias dalykas,koki galiu isivaizduoti
QUOTE(Soffyyy @ 2010 09 12, 09:39) Nu ir kam tas blenderis? QUOTE(grazina37 @ 2010 09 14, 10:28) tik nereikia perdeti ir apsimesti kad neimanoma susmulkinti mesios ,augo musu vaikai dar nebuvo smulkintuvu ,isverdi mesyte ir du kartus per mesmale permali ,o darzoves per sieteli pertrini ,viska sumaisai ir dapili sultinuko ,valgydavo vaikuciai ir vargo nemate pritariu 100% , mano mociute taip darydavo
brrrrrrrrrrr, tikrai neduodu
o as taup darau.ir visai gerai.tai jei mikrobu bijot, tai visai nieko vaikui neduokit, net ir kvepuot...o uztat man ramu, kad joks kauliukas, pvz mesytei ar kur, nepapuls, ir vaikas neuzspring...darykit kaip kiekvienai geriau atrodo...as darau kaip man geriau
QUOTE(neringuskinas @ 2010 09 30, 10:36) o as taup darau.ir visai gerai.tai jei mikrobu bijot, tai visai nieko vaikui neduokit, net ir kvepuot...o uztat man ramu, kad joks kauliukas, pvz mesytei ar kur, nepapuls, ir vaikas neuzspring...darykit kaip kiekvienai geriau atrodo...as darau kaip man geriau Vien tik faktas, kad burnoje daugiau mikrobų nei užpakalyje, man neleistų kramtyti vaikui maisto....Juk visos dantų ligos taip pat persiduoda taip...Nu, visiškas akmens amžius
kam cia kishti mikrobus, apie kuriuos jus nieko nenutuokiat, jei tiesiog tingit ir nesugebat gaminti taip, kad vaikui butu patogu valgyti ir nekiltu jokiu ruopeschiu del kaulu...
Be to tokio amziaus mergaite puikiausiai moka suvalgyti smulkiai peiliu supjaustyta mesa, jei zinoma mama moka ja minkstai ir skaniai isvirti:P QUOTE(neringuskinas @ 2010 09 30, 09:36)
as taip pat perkramtydavau savo dukrelei maista,nes metuku dar tik du dantukus turejom
Visada su blenderiu darydavau tyreles, arba darzoves per sieteli sutrindavau. O dabar tik su sakute patrinu pora kartu, virta mesa pora kartu susmulkinu, o jai kokie maltinukai tai gabaliukais ir duodu.
Nematau butinybes kramtyti paciai, juk visos sultys tarkim is mesos iseina, visas skonis, ir duodate isvis beskoni sausa maista savo vaikui. Na bet cia jusu pasirinkimas
iki metuku viska tryniau su blenderiu, dabar jau kramto pati.
o kaip mintis " jei galėtumėte rinktis ar pačios valgytumėte kažkieno sukramtytą maistą, jei tai ir jūsų mama" O jūsų vaikelis dar negali pasirinkti....
|