Pilnai pritaru: jokių sukramtyto maisto ir nulaižyto čiulptuko davimų
Buvau net uzmirsusi, kad egzistuoja/egzistavo kadaise toks reiskinys
Suprantama, kad taip darydavo senoves kaime, nu bet dabar, kogda nasi korabli borozdiat... vienzo, dabar tikrai netruksta informacijos apie higiena, ir visur aiskinama, kad visokios bakterijos ir t.p. kariesas gali buti perduodamas vaikui tokiu budu. Kramtyti vaikui maista - o kodel tada neristi paaugusio kudikio prie stalo kojos ir neiseit gyvuliu liuobti? ir kam isvis valytis dantis? ir kam zindukus pirkti - surisai i skuduriuka sukramtytos duonos ir davei zisti? ir kam dar planuoti tuos vaikus- gimdai bele kada bele kiek? ir t.t. QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 20:03) as kalbejau apia vaikui dar mazam duodama maista, o ne tada kai jau pats moka kramtyti, na gerai, gal truputi perdejau, taip sakydama, bet nesakykit kad ne karto ne viena nera kontaktavusios panasiu budu su vaikuciu.... apie vyra gi ne neklabejau, kazkas kalbejo apie smulkintuves maisto, butu labai saunu, kad visos jas isgaletu tureti, bet deja, taip nera ir nebus, todel pilnai tikiu, kad tai dar yra daroma, ir as nematau kazko blogo cionais, as taip uzaugau, ir nenumiriau tikrai nedaviau ir neduosiu sukramtyto
Mano vaikui jau 1.2 metai, bet as NIEKADA per visa sita laika nesu isidejusi jos ciulptuko i burna (nebekalbu apie maisto kramtyma
Esu macius (net pazistu viena moteri), kuri kiekviena sauksteli, pries duodam vaikui, susigruda i savo kariesuota burna, nulaizo, ir tik tada kisa vaikui... Nu naturaliai pykina ziurint... Vargsas vaikas... [/quote] Pritariu. Vieną kartą pasibjaurėjau, kaip viena mama viešoj vietoj apsipatenkinusi maitino savo rubuilį desertine varške prieš tai pati apčiaumodama šaukštelį. Fuij. O jau čiulptuko "nukenksminimas" mamytės burnoje tai iš vis vimdo. Papildyta: QUOTE(Sandrag @ 2006 11 22, 11:33) Savo vaikams stengiausi nekramtyti, o trinti sakute arba per sieteli, nes smulkintuvu nebuvo tuo laiku Iš kur tokių tamsių žmonių randasi
maistelio tai niekad nekramciau, bet ciulptuka tenka nulaizyti
Feeeee
Nei pati norėčiau kažkieno sukramtytą maistą valgyti, nei tuo labiau savo vaikui duočiau. Šlykštu, kaip kažkas rašė savo kariesą vaikui perduoti. O čiulptukų laižymas yra visai tas pat. Mačiau kažkada kaip lauke vaikui numetus čiulptuką mama paėmus nulaižė ir vėl jam padavė. Nu nesamonė didžiausia, kodėl aš turėčiau žemes laižyti, ką negalima įsidėti buteliuko su vandeniu, arba prisegti čiulptuką, kad jis nenukristų. Akmens amžius
Net į galvą neatėjo vaikui maistą kramtyti. Beje, blenderio neturiu, maistą trindavau su mediniu šaukštu per sietelį.
nea, siais laikais yra trintuviu.
Tikrai,kad fui
fu kaip šlykštu pasidarė beskaitat temą
Jo na tikrai fu
fui tikrai ne
tam yra trintuves o jei neturim tai geriau sakute sutrint
fui kas gali kramtyti dar tokiam pypliui,jug visokiu bacilu gali uzsikresti as tai turiu nusipirkusi trintuva specialu ir sutrenu maisteli koki isverdu
as smulkindavau viska su kavos smulkinimo aparaciuku (nes pagal paskirti vistiek jo nenaudodavau) tai super ...ir trintuvu jokiu pirk kitu nereikejo...o kramtyti ir duoti vaikui
o siaube
juk jei jau neisgali smulkintuvo nusipirkti, tai bent jau su sakute sutrinti tikrai imanoma. na nebent ir sakutes neturi
Prisimenu,kaip dar mano pusbroli mama maitindavo pacios sukramtytu maistu, dar buvau maza,bet iki siol atsimenu
niekada neduodu, ir jai suzinociau, kad kazkas mano vaikui dave, tai butu prastai
QUOTE(beata777 @ 2007 02 22, 01:37) ....o jus patys, ar nieko pries pakramtyta maista valgyt tai jau tikrai, ar vyras jums pakramto ir jūsų į burnytę.... Tam yra smulkintuvai, plaktuvai, trintuvės, šakutės ir kita buit virtuvės įranga
Sveikutės mielos mamos.Noriu ir turiu savo tvirtą nuomonę pareikšti,kad baisesnio dalyko kaip iš burnos duoti vaikui maistą turbūt nebūna
Sukramtytas maistas?! Fu
Nesuprantu... QUOTE(Sandrag @ 2006 11 22, 14:33) Savo vaikams stengiausi nekramtyti, o trinti sakute arba per sieteli, nes smulkintuvu nebuvo tuo laiku atleiskit, jei įžeisiu...bet jau tokias mintis/pasisakymus pasilaikykit pati sau 2. nukritęs čiulptukas...netingėkit jo nuplauti ne su seilėm, o su vandeniu. pati esu susijusi su odontologija ir patikėkit tvarkingi mamos dantys tikrai dar ne viskas 3. na o paskaičius apie maitinimą krūtimi...vos nuo kėdės nenukritau, o mokslininkai,gydytojai, mamos turbūt visai netektų žado o apie kramtymą griežtai NE. žinau, kad mane maitino ir kramtytu maistu, mamai papraščiausiai trūko kaime informacijos. tačiau, tai buvo prieš daug metų. prieš kokius 3metus, pamačiau kaip brolis sukramtė 1 metų sūnui maistą, pašiurpau, bet jis nereagavo, tikuosi gal bent pagalvojo ką pasakiau. ar ne karštas maistas galima priliest prie lūpų, bet ne kramtyt... o smulkint, aš puikiai išsiverčiau su šakute, peiliu, o į kavines iki metų veždavomės maistą dukrelei, vėliau parašydavau papildomų įrankių.
niu as ir esu maciusi toki dalyka kaip,teta sukramto maista ir duoda pusseserei bet tai buvo pries 18 metu.Dabar pati turiu vaika ir tikrai nesiruosiu maitinti tokiu budu,nes man vien pagalvojus bloga darosi,o ka tie maziukai leliukai jiegi nieko nesupranta o valgyt tai nori.
nu ziaurus vaizdas, fuuu rimtai kai pagalvoji kad tau kas duotu suziaumota maista feee, niekada taip nedariau, o kas teisinasi kad anksciau mikseriu nebuvo, tai manau sakutes buvo, sieteliai irgi, kai kas ir siandien neturi tu blenderiu, tai su kitom priemonem sutrina, bet ne su dantim. Kazkoks akmens amzius
Kažkas baisaus,sukramtytą maistą vaikui įspjaut
Fui! Dar taip negirdejau! Kas cia prisiklause bubuciu psaku? Tai gal dar vietoj misineliu karves piena duokit! Arba aguonu nuovirelio, kad ramesnis butu, juk mociutes taip ir darydavo!
QUOTE(villu @ 2007 04 03, 23:55) Fui! Dar taip negirdejau! Kas cia prisiklause bubuciu psaku? Tai gal dar vietoj misineliu karves piena duokit! Arba aguonu nuovirelio, kad ramesnis butu, juk mociutes taip ir darydavo! Tesa, siandien paklausiau mociutes apie situos sukramtymus, tai ji sako, kad net jos laikais taip nebedarydavo! O trindavo per "tarka", merle.. Taip, kad cia isvis Vytauto Didziojo laikai..
O dėl kramtymo, nu tai gal jei staiga dingtų visi civilizacijos pasiekimai (nebūtinai blenderiai, bet ir visos šakutės, peiliai, sieteliai), nieko kito neliktų. Bet dabar
o ten del maisto kramtymo tai gal ysigykit smulkintuva rankini ar bent jau sakute nes kramtyti vaikui
o del kramtymo tai esu neutralios nuomones, nes mes cia internetu apsikrovusios mamytes galim sau leist smulkintuvus pirkt ir tai gal ne visos, o vat tom kurios negali - ka daryt? taip kad visai nieko ir kramtyt ,maistely
QUOTE(Ledute @ 2007 04 05, 12:34) o del kramtymo tai esu neutralios nuomones, nes mes cia internetu apsikrovusios mamytes galim sau leist smulkintuvus pirkt ir tai gal ne visos, o vat tom kurios negali - ka daryt? taip kad visai nieko ir kramtyt ,maistely Manau, kad net pačiuose vargingiausiuose namuose galima rasti šakutę ar sietelį maistui sutrinti QUOTE(dange @ 2007 04 05, 10:51) na, tikrai mesyte su shakute sutrinsi ir per sieteli pavarysi zdz...ash uzh kramtyma ir tolerancija tamsta turbut nebuvot lietuvos kaimo gludumoj, kur motina su 5 vaikais sedi ir jai tas pats ar kramtyt ar mikseriuot, ji geriau vaikui ruba nupirks
as kramtau mazyliui banana... jei su smulkintuvu (kuri irgi turime) taI pasigamini iskart didesni kieki, nei reikia...
QUOTE(ligita33 @ 2007 04 10, 18:20) as kramtau mazyliui banana... jei su smulkintuvu (kuri irgi turime) taI pasigamini iskart didesni kieki, nei reikia... Fui
Niekada neduodavau kramtyto maisto
Niekada
fuiiiii,
Niekada to nedariau ir negaliu žiūrėt kai kitos taip daro,man tai kultūros stoka
QUOTE(ligita33 @ 2007 04 10, 17:20) as kramtau mazyliui banana... jei su smulkintuvu (kuri irgi turime) taI pasigamini iskart didesni kieki, nei reikia... nu jau banano gabaliuka galima ir sakute ar sauksteliu sutrint arba pagramdyt daugiausia problemu kelia mesa, ir tai kai labai jau tingedavau plaut kombaino dalis, tai su peiliu smulkiai susmulkindavau bet ne karto nekramčiau
Net nesugalvočiau kramtyti vaikučiui maisto, juk tereikia paprasto sietelio ir šaukšto, kas neįstengia smulkintuvo įpirkti.
Neeeeeeeeeeee fui
Neisivaizduoju kaip galima sukramtyta iš savo burnos maistą duoti vaikui
Is tiesu slykstus iprotis duoti sukramtyta maista kudikiui
ne ne ne , jokiu kramtymu. As ir manau kad daug ka galima susmulkinti smulkintuvu ar sakute, reikia tik nepatingeti
|