Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar duodat vaikui sukramtytą maistą?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Brunhilda
Pilnai pritaru: jokių sukramtyto maisto ir nulaižyto čiulptuko davimų schmoll.gif
una
Buvau net uzmirsusi, kad egzistuoja/egzistavo kadaise toks reiskinys doh.gif Tema primine. Esu apie tai girdejusi, bet manes tikrai taip nemaitino, kiek zinau, trindavo per sieteli ar sakute.
Suprantama, kad taip darydavo senoves kaime, nu bet dabar, kogda nasi korabli borozdiat... vienzo, dabar tikrai netruksta informacijos apie higiena, ir visur aiskinama, kad visokios bakterijos ir t.p. kariesas gali buti perduodamas vaikui tokiu budu. Kramtyti vaikui maista - o kodel tada neristi paaugusio kudikio prie stalo kojos ir neiseit gyvuliu liuobti? ir kam isvis valytis dantis? ir kam zindukus pirkti - surisai i skuduriuka sukramtytos duonos ir davei zisti? ir kam dar planuoti tuos vaikus- gimdai bele kada bele kiek? ir t.t. lotuliukas.gif

Edelveis
QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 20:03)
as kalbejau apia vaikui dar mazam duodama maista, o ne tada kai jau pats moka kramtyti, na gerai, gal truputi perdejau, taip sakydama, bet nesakykit kad ne karto ne viena nera kontaktavusios panasiu budu su vaikuciu.... apie vyra gi ne neklabejau, blink.gif  is vis, tema apie iki 1m vaikus, o ne apie tokius, kuriuos jau mokinama neimti apciulptu saldainiu, cia ir kalbos nebuvo... schmoll.gif  neperdekit, moteriskaites 4u.gif

kazkas kalbejo apie smulkintuves maisto, butu labai saunu, kad visos jas isgaletu tureti, bet deja, taip nera ir nebus, todel pilnai tikiu, kad tai dar yra daroma, ir as nematau kazko blogo cionais, as taip uzaugau, ir nenumiriau biggrin.gif  ir nesu garantuota, kad kada neaplaizysiu saukstelio, kurio maitinsiu vaika savo tongue.gif ir jam nebus taip blogai kaip gali kai kurios pamanyti, manau mano burna daug svaresne, nei rankos, kurios paduotu vaikui zaisliuka, o jis ji kis i burna tongue.gif  tai tada irgi nehigieniska lotuliukas.gif
*

tikrai nedaviau ir neduosiu sukramtyto doh.gif .juk be to , kad labai nehig. - tai ir visas maistingas medž. pačios ir suvalgot. aš taip pat ne visada trintuvę turėjau, bet rasdavau būdų, kaip viską susmulkinti smile.gif
Makarska
Mano vaikui jau 1.2 metai, bet as NIEKADA per visa sita laika nesu isidejusi jos ciulptuko i burna (nebekalbu apie maisto kramtyma swoon.gif swoon.gif ), ir nesu susigrudusi maisto sauksto i savo burna tam, kad nuimciau kaupa, ar paziureciau maisto temepratura...Fui.... schmoll.gif Paziureti ar ne perkarsta sauksteli galima prideti prie lupos (neissiziojus) arba paziureti pirstu, jei rankos svarios (man tai daug higieniskiau, nei grustis i savo nasrus smile.gif ).
Esu macius (net pazistu viena moteri), kuri kiekviena sauksteli, pries duodam vaikui, susigruda i savo kariesuota burna, nulaizo, ir tik tada kisa vaikui... Nu naturaliai pykina ziurint... Vargsas vaikas... verysad.gif Zodziu, KLAIKU!!!!!
*

[/quote]

Pritariu. Vieną kartą pasibjaurėjau, kaip viena mama viešoj vietoj apsipatenkinusi maitino savo rubuilį desertine varške prieš tai pati apčiaumodama šaukštelį. Fuij. O jau čiulptuko "nukenksminimas" mamytės burnoje tai iš vis vimdo.

Papildyta:
QUOTE(Sandrag @ 2006 11 22, 11:33)
Savo vaikams stengiausi nekramtyti, o trinti sakute arba per sieteli, nes smulkintuvu nebuvo tuo laiku 4u.gif taciau niekada nedarydavau problemos is to, kad nulaizyti nukritusi ciulptuka. Jei motinos dantys tvarkingi-vaikai negaus jokiu bakteriju schmoll.gif Tai toks naturalus procesas, kaip ir maitinimas krutimi-vaikas gauna motinos piena su tomis paciomis bakteijomis, kurias mama turi kune, tuo paciu ir burnoje. Plius seilese yra priesbakteriniu medziagu, kurios neleidzia baisesnems ligoms uzpulti. Neveltui suo zaizdas issilaizo 4u.gif Ir net medikai pirmiausia pataria, jei susizeidete ir neturite vaistineles-laizykite zaizda mirksiukas.gif isvengsite kraujo uzkretimo 4u.gif
*

Iš kur tokių tamsių žmonių randasi doh.gif
liseklis
maistelio tai niekad nekramciau, bet ciulptuka tenka nulaizyti ax.gif
markse
QUOTE(liseklis @ 2006 12 19, 09:39)
maistelio tai niekad nekramciau, bet ciulptuka tenka nulaizyti  ax.gif
*

na man mintis kramtyti maistą, tai absurdiška blink.gif niekada to nedarysiu schmoll.gif o čiulptuką kartais ir man tenka nulaižyt blush2.gif
SANTA
Feeeee doh.gif ,vaikui renki ka skaniau nupirkt ,o cia sukramtyta maista kai kas kisa i burnyte.Nesuprantu tokiu mamu blink.gif
ausand
Nei pati norėčiau kažkieno sukramtytą maistą valgyti, nei tuo labiau savo vaikui duočiau. Šlykštu, kaip kažkas rašė savo kariesą vaikui perduoti. O čiulptukų laižymas yra visai tas pat. Mačiau kažkada kaip lauke vaikui numetus čiulptuką mama paėmus nulaižė ir vėl jam padavė. Nu nesamonė didžiausia, kodėl aš turėčiau žemes laižyti, ką negalima įsidėti buteliuko su vandeniu, arba prisegti čiulptuką, kad jis nenukristų. Akmens amžius doh.gif
Hermion@
Net į galvą neatėjo vaikui maistą kramtyti. Beje, blenderio neturiu, maistą trindavau su mediniu šaukštu per sietelį.
ddile
nea, siais laikais yra trintuviu.
sraigyte1
Tikrai,kad fui schmoll.gif
Opusas
fu kaip šlykštu pasidarė beskaitat temą doh.gif negi dar tikrai yra mamų kurios taip daro g.gif juk tam yra maisto smulkintuvai, sieteliai, galų gale su šakute sutrinti galima, o čiulptukui nuplauti nešiodavausi mažiuką buteliuką vandens, o jei neturėdavau tai juk vandens galima nusipirkti bet kuriam kioskelyj ir ne karvę kainuoja doh.gif
VOLVIKE
Jo na tikrai fu schmoll.gif na tai žinau gad dar yra tokiu mano draugė pasamdė auklę pecininkę tai kai viresnėlis pasakė kad ji tam vaikui kramtė cepeliną ir davė doh.gif tai ji lyg su ta pačia diena ją atleido net šlykštu pasidaro kai prisimenu
nanainis
schmoll.gif man tokia mintis nekilo, nes pas dantistę pirma reiktų apsilankyt doctor.gif o taip mačiau kaip gydytoja barė vieną mamą kam tūtę iš savo burnos vaikučiui davė-''juk velniai žino kas ten burnoj ''gyvena'' , kokia užslėpta bacila laukia, verčiau nuo žemės pakeltą įduot nevalytą, nei pačiai nulaižyt ir t.t.'' mirksiukas.gif tai apie maisto sukramtymą be žodžių.... ohmy.gif nors šiaip vaizdas, kai mama atkanda obuolį mažiukui, kai nėr kuo atpjaut man priimtinas, bet tai ne tas pats kaip visiškas maisto sugromuliavimas blink.gif
Žana B
fui tikrai ne
tam yra trintuves o jei neturim tai geriau sakute sutrint
deivydukomama
fui kas gali kramtyti dar tokiam pypliui,jug visokiu bacilu gali uzsikresti as tai turiu nusipirkusi trintuva specialu ir sutrenu maisteli koki isverdu thumbup.gif
Riole
as smulkindavau viska su kavos smulkinimo aparaciuku (nes pagal paskirti vistiek jo nenaudodavau) tai super ...ir trintuvu jokiu pirk kitu nereikejo...o kramtyti ir duoti vaikui blink.gif nehigieniska sakyciau g.gif
biscuit
o siaube swoon.gif net bloga pasidare blink.gif
juk jei jau neisgali smulkintuvo nusipirkti, tai bent jau su sakute sutrinti tikrai imanoma. na nebent ir sakutes neturi lotuliukas.gif
puciuko mamyte
Prisimenu,kaip dar mano pusbroli mama maitindavo pacios sukramtytu maistu, dar buvau maza,bet iki siol atsimenu blink.gif .Nu nedariau as taip ir nedarysiu schmoll.gif .Mazesniems vaikuciams tam smulkintuvai yra,didesniems sakute- susmulkinti. Juk pas kiekviena zmogu kur kur,o jau burnoj bacilu pilna...Juk to galima isvenkti,o jei dar mama ruko,tai supraskite... blush2.gif
Kipsiuke
niekada neduodu, ir jai suzinociau, kad kazkas mano vaikui dave, tai butu prastai schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif tai nehigieniska....be to kiek mikrobu perduot vaikui galima schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif ir neestetiska schmoll.gif schmoll.gif o jus patys, ar nieko pries pakramtyta maista valgyt blink.gif blink.gif blink.gif
~Rasa~
QUOTE(beata777 @ 2007 02 22, 01:37)
....o jus patys, ar nieko pries pakramtyta maista valgyt blink.gif  blink.gif  blink.gif

tai jau tikrai, ar vyras jums pakramto ir jūsų į burnytę.... lotuliukas.gif
Tam yra smulkintuvai, plaktuvai, trintuvės, šakutės ir kita buit virtuvės įranga thumbup.gif
Natoske
QUOTE(Rasa G. @ 2007 02 22, 12:30)
tai jau tikrai, ar vyras jums pakramto ir jūsų į burnytę.... lotuliukas.gif
Tam yra smulkintuvai, plaktuvai, trintuvės, šakutės ir kita buit virtuvės įranga thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif zmogaus burnoje juk tiek visokiu bacilu..naudokim viska pagal paskirti.. schmoll.gif schmoll.gif
Valedy
Sveikutės mielos mamos.Noriu ir turiu savo tvirtą nuomonę pareikšti,kad baisesnio dalyko kaip iš burnos duoti vaikui maistą turbūt nebūna blink.gif Siaubas kažkoks,šlykštu...Atrodo gyvenam jau 21amžiuj,o dar tokių dalykų pasitaiko,net pati tai mačiau neperseniausiai savo akim.Dirbau maitinimo įstaigoj,kur mama pati gerdama svaigujį gėrimą maitino vaiką pakramtydama,patikėkit vos "neatpyliau"pati...
rklp
Sukramtytas maistas?! Fu blink.gif , juk burnoj tiek daug bakteriju, sie laikai civilizuoti manau smile.gif
Nesuprantu... g.gif
-simona-
QUOTE(Sandrag @ 2006 11 22, 14:33)
Savo vaikams stengiausi nekramtyti, o trinti sakute arba per sieteli, nes smulkintuvu nebuvo tuo laiku 4u.gif taciau niekada nedarydavau problemos is to, kad nulaizyti nukritusi ciulptuka. Jei motinos dantys tvarkingi-vaikai negaus jokiu bakteriju schmoll.gif Tai toks naturalus procesas, kaip ir maitinimas krutimi-vaikas gauna motinos piena su tomis paciomis bakteijomis, kurias mama turi kune, tuo paciu ir burnoje. Plius seilese yra priesbakteriniu medziagu, kurios neleidzia baisesnems ligoms uzpulti. Neveltui suo zaizdas issilaizo 4u.gif Ir net medikai pirmiausia pataria, jei susizeidete ir neturite vaistineles-laizykite zaizda mirksiukas.gif isvengsite kraujo uzkretimo 4u.gif
*

atleiskit, jei įžeisiu...bet jau tokias mintis/pasisakymus pasilaikykit pati sau doh.gif palaižyti žaizdą.... doh.gif gal dar šuniuko paprašykit, gi senovėj tikėjo, kad... doh.gif taip seilės svarbios pradiniam virškinimau, imunogenezei, bet burnoje be pastoviųjų bakterijų, kartais atkeliauja ir nepastoviosios (negeros). taigi seilės turi būti burnoje, kur joms ir vieta mirksiukas.gif .
2. nukritęs čiulptukas...netingėkit jo nuplauti ne su seilėm, o su vandeniu. pati esu susijusi su odontologija ir patikėkit tvarkingi mamos dantys tikrai dar ne viskas schmoll.gif (aš iš vis prieš čiulptukus) schmoll.gif
3. na o paskaičius apie maitinimą krūtimi...vos nuo kėdės nenukritau, o mokslininkai,gydytojai, mamos turbūt visai netektų žado g.gif unsure.gif kokios dar kūno bakterijos, esančios mamos piene? ar gi daugelį metų nebuvo tvirtinama, kad mamos pienas yra unikalus, nepakartojamas savo sudėtimi kūdikiui ir vaikui??? pienas, kuris turi įvairių imuninę sistemą stiprinančių medžiagų, mineralų, vitaminų. net mišinėlio gamintojai negali išgauti jo sudėties, tik bando karvės piena keisti lyg mamos pieno, tačiau mamos sudėtis - tobulai unikali. thumbup.gif aišku, jei mam nevalyva...gali visko būti.
o apie kramtymą griežtai NE. žinau, kad mane maitino ir kramtytu maistu, mamai papraščiausiai trūko kaime informacijos. tačiau, tai buvo prieš daug metų. prieš kokius 3metus, pamačiau kaip brolis sukramtė 1 metų sūnui maistą, pašiurpau, bet jis nereagavo, tikuosi gal bent pagalvojo ką pasakiau. ar ne karštas maistas galima priliest prie lūpų, bet ne kramtyt... o smulkint, aš puikiai išsiverčiau su šakute, peiliu, o į kavines iki metų veždavomės maistą dukrelei, vėliau parašydavau papildomų įrankių. smile.gif
semkaxxx
niu as ir esu maciusi toki dalyka kaip,teta sukramto maista ir duoda pusseserei bet tai buvo pries 18 metu.Dabar pati turiu vaika ir tikrai nesiruosiu maitinti tokiu budu,nes man vien pagalvojus bloga darosi,o ka tie maziukai leliukai jiegi nieko nesupranta o valgyt tai nori.
Leilla
nu ziaurus vaizdas, fuuu rimtai kai pagalvoji kad tau kas duotu suziaumota maista feee, niekada taip nedariau, o kas teisinasi kad anksciau mikseriu nebuvo, tai manau sakutes buvo, sieteliai irgi, kai kas ir siandien neturi tu blenderiu, tai su kitom priemonem sutrina, bet ne su dantim. Kazkoks akmens amzius lotuliukas.gif
Margita
Kažkas baisaus,sukramtytą maistą vaikui įspjaut doh.gif schmoll.gif .Tikrai neapsidžiaugčiau sužinojusi,kad mane taip maitino mad.gif .Nors artimą giminaitę mačiau,kaip ji savo vaiką maitina būtent taip,bet neišdrysau pasakyt doh.gif
villu
Fui! Dar taip negirdejau! Kas cia prisiklause bubuciu psaku? Tai gal dar vietoj misineliu karves piena duokit! Arba aguonu nuovirelio, kad ramesnis butu, juk mociutes taip ir darydavo! blink.gif Pasiskaitykit daugiau literaturos, kad burnoj pilnu pilniausia mikrobu, net ciulptuko aplaizyt nepatariama.
villu
QUOTE(villu @ 2007 04 03, 23:55)
Fui! Dar taip negirdejau! Kas cia prisiklause bubuciu psaku? Tai gal dar vietoj misineliu karves piena duokit! Arba aguonu nuovirelio, kad ramesnis butu, juk mociutes taip ir darydavo!  blink.gif  Pasiskaitykit daugiau literaturos, kad burnoj pilnu pilniausia mikrobu, net ciulptuko aplaizyt nepatariama.
*

Tesa, siandien paklausiau mociutes apie situos sukramtymus, tai ji sako, kad net jos laikais taip nebedarydavo! O trindavo per "tarka", merle.. Taip, kad cia isvis Vytauto Didziojo laikai.. cool.gif
laukinukė
O dėl kramtymo, nu tai gal jei staiga dingtų visi civilizacijos pasiekimai (nebūtinai blenderiai, bet ir visos šakutės, peiliai, sieteliai), nieko kito neliktų. Bet dabar doh.gif

i 
Pašalinta off-topic žinutės dalis
rafaelo
o ten del maisto kramtymo tai gal ysigykit smulkintuva rankini ar bent jau sakute nes kramtyti vaikui blink.gif tai nusikaltimas

i 
Ledute
o del kramtymo tai esu neutralios nuomones, nes mes cia internetu apsikrovusios mamytes galim sau leist smulkintuvus pirkt ir tai gal ne visos, o vat tom kurios negali - ka daryt? taip kad visai nieko ir kramtyt ,maistely smile.gif

i 
dange
QUOTE(Ledute @ 2007 04 05, 12:34)
o del kramtymo tai esu neutralios nuomones, nes mes cia internetu apsikrovusios mamytes galim sau leist smulkintuvus pirkt ir tai gal ne visos, o vat tom kurios negali - ka daryt? taip kad visai nieko ir kramtyt ,maistely smile.gif
*

Manau, kad net pačiuose vargingiausiuose namuose galima rasti šakutę ar sietelį maistui sutrinti ax.gif
Ledute
QUOTE(dange @ 2007 04 05, 10:51)
Manau, kad net pačiuose vargingiausiuose namuose galima rasti šakutę ar sietelį maistui sutrinti  ax.gif
*

na, tikrai mesyte su shakute sutrinsi ir per sieteli pavarysi smile.gif deja, dauguma vaiku kieta/sunku maista valgo anksti jei tinkamai pripratini prie jo, lygiai taip pat kaip vieni vaikai su soske sedi iki 3 metu, o kiti atpratinami jau 11 menesiu tongue.gif
zdz...ash uzh kramtyma ir tolerancija smile.gif
tamsta turbut nebuvot lietuvos kaimo gludumoj, kur motina su 5 vaikais sedi ir jai tas pats ar kramtyt ar mikseriuot, ji geriau vaikui ruba nupirks smile.gif
ligita33
as kramtau mazyliui banana... jei su smulkintuvu (kuri irgi turime) taI pasigamini iskart didesni kieki, nei reikia... biggrin.gif
Valedy
QUOTE(ligita33 @ 2007 04 10, 18:20)
as kramtau mazyliui banana... jei su smulkintuvu (kuri irgi turime) taI pasigamini iskart didesni kieki, nei reikia... biggrin.gif
*

Fui schmoll.gif blink.gif ,nu nieko sau,o šaukšteliu pagramdyt negali,būtinai savo seiles vaikui šert turi... blink.gif g.gif Nemanau,kad tau patiktų jei tau tavo mama sukramtytų ir duotų valgyt,feeeeeeeee blink.gif schmoll.gif
Joana
Niekada neduodavau kramtyto maisto schmoll.gif kol neturėjau smulkintuvo, trindavau šakute, šaukštuku, bet kuo, tik ne iš savo burnos vaikui kišdavau doh.gif beje, čiulptuko irgi po savo burną nemakaluodavau unsure.gif
mazile
Niekada schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
villu
QUOTE(ligita33 @ 2007 04 10, 16:20)
*

O tu pabandyk uzsaldyti ta likusi kieki kitam sykiui.. smile.gif
*GAILĖ*
fuiiiii, schmoll.gif niekada gyvenime taip nedariau ir tikiuosi neteks daryt
Baltupyte
Niekada to nedariau ir negaliu žiūrėt kai kitos taip daro,man tai kultūros stoka blink.gif Tas pats ir su čiulptuku schmoll.gif
Opusas
QUOTE(ligita33 @ 2007 04 10, 17:20)
*

nu jau banano gabaliuka galima ir sakute ar sauksteliu sutrint arba pagramdyt blink.gif
daugiausia problemu kelia mesa, ir tai kai labai jau tingedavau plaut kombaino dalis, tai su peiliu smulkiai susmulkindavau bet ne karto nekramčiau schmoll.gif
*Jalta*
Net nesugalvočiau kramtyti vaikučiui maisto, juk tereikia paprasto sietelio ir šaukšto, kas neįstengia smulkintuvo įpirkti. smile.gif O kramtyti tai niekada nekramtčiau, nekramtau ir nekramtysiu. schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
~INGUTĖ~
Neeeeeeeeeeee fui schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Elmiko
Neisivaizduoju kaip galima sukramtyta iš savo burnos maistą duoti vaikui g.gif Papraščiausiai tai tikrai nehigieniška.Juk pagaliau yra tam puiki virtuvinė technika.Yra teke matyt kai kurios mamos taip daro netgi iš mano pažystamų rato.Man asmeniškai bjauru doh.gif
kackac
Is tiesu slykstus iprotis duoti sukramtyta maista kudikiui protest.gif Pabandykite isivaizduoti save vaikiuko vietoje... manau, kad apsivemtumete... tai va g.gif
bitute maja
ne ne ne , jokiu kramtymu. As ir manau kad daug ka galima susmulkinti smulkintuvu ar sakute, reikia tik nepatingeti
Kentė
QUOTE(bitute maja @ 2007 05 15, 11:35)
ne ne ne , jokiu kramtymu. As ir manau kad daug ka galima susmulkinti smulkintuvu ar sakute, reikia tik nepatingeti
*

drinks_cheers.gif

tikrai savo vaikui taip nedaryčiau,net gimus vaikeliui,gydytoja pasakė kad soskės vaiko aplaižyti negalima schmoll.gif o geriau nuprausti po vandeniu.
*Lina*
doh.gif tikrai ne doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.