Galvokit ką norit, bet tai labai natūralus būdas duoti mažiukui kažko skaniau, ko jis dar pats negali sukramtyti. Ir man ne gėda prisipažinti, kad tarp manęs ir dukriuko buvo toks nedidelis laikotarpis, kuomet lesinomės kaip paukščiukai  Tik to nedarėm demonstratyviai, tai buvo tik mudviejų pasaulėlyje. Beje, įžymios gydytojos F.Taunytės knygoje (vadinasi, berods, "devynios dešimtosios laimės") yra aprašyta, kad vaikams, kenčiantiems nuo baisių maisto alergijų formų, duodant apkramtyto maisto, išnyksta visos odos problemos. Visa esmė mamos seilėse. Va tep va. Tikrai dėmesio verta knyga
as savo mergytem tikrai nekramciau ir nekramtysiu maisto, labai jau slykstu. O drauge tai kai matindavo tai kiekviena sauksteli isikisdavo i burna ir apciulbdavo nu baisu , tai ja bardavau, bet ji sakydavo, kad toks iprotis ir ziuriu jos dukros mazaji broliuka taip pat maitina. Baisu
Alexandra.R.
2011 03 04, 11:48
QUOTE(eling @ 2011 02 23, 22:20) Beje, įžymios gydytojos F.Taunytės knygoje (vadinasi, berods, "devynios dešimtosios laimės") yra aprašyta, kad vaikams, kenčiantiems nuo baisių maisto alergijų formų, duodant apkramtyto maisto, išnyksta visos odos problemos. Na va! Ir velniam tie alergologai reikalingi! (sarkazmas cia)
baronkyte
2011 03 05, 00:53
brrrrr ne ne ne. is pagarbos savo vaikui as to nedaryciau  plius visokios bakterijos sukeliancios dantu gedimus. ne ne ne
v*i*j*a
2011 03 05, 20:17
QUOTE(baronkyte @ 2011 03 05, 00:53)  net temos neskaiciau,uzteko antrastes,kad pasibjaureciau
ir man šlykščiai skamba brrrrrrrrrrrrrrrrrr
Ne ne ne, tikrai negalėčiau duoti tokio maisto. Man pačiai būtų šlykštu, o kas kelia šleikštulį man to niekada neduodu savo vaikams
nu nezinau,jau man irgi butu slykstu savo vaiku duoti pakramtyta maista,fui
Wild Pearl
2011 04 03, 13:46
tikrai ne
Akvilchikas
2011 04 07, 09:24
oj, niekada, mane suvimdytu tai per sekunde...yra blenderiai visokie ir tikrai nereikia patiems to maito kramtyti...oj, net siurpu
Superburbule
2011 04 22, 19:04
net nesu pagalvojusi apie tai, yra blenderis tam, o jei nera, tai sietelis yra
sarafea
2011 04 23, 16:11
daugiausiai naudoju blenderi,bet buna,kad nuo musu stalo kasniuka koki gauna,tai pakramtau,bet tai nutinka tikrai ne kasdien ir ne pastoviai.nieko slykstaus nematau tame,tai mano vaikas,o ne karve ar suo laukinis
QUOTE(Akvilchikas @ 2011 04 07, 10:24) oj, niekada, mane suvimdytu tai per sekunde...yra blenderiai visokie ir tikrai nereikia patiems to maito kramtyti...oj, net siurpu  Ankščiau jų nebūdavo užtai matyt ir darydavo taip mamos..o kas belieka? Aišku,galima juk sutrinti į košytę  atsimenu mama mano pamačius kaip sūnui blenderiu smulkinu maistą pasakė,kad gaila,jog jos laikais tokių nebūdavo,nes atsibosdavo maistą smulinti
jancikas
2011 06 01, 21:27
apsivemciau is karto ir negaleciau duot vaikui
Sveiki,mano mama taip pat sakė,kad man pakramtydavo maistą,nes tada blenderių nebuvo. Bet dabar jau tikrai nebe tie laikai. Man patiko vienos mamos žodžiai, kad iš pagarbos savo vaikui neduotų. Aš taip pat. Juk vaikutis viską suvalgys ką jam pasiūlysite, o gerbdamos jį, neturėtumėte gadinti jo maisto. Sukramtyti vaikučio maistą manau galima, jei nėra kitos išeities arba esant tam tikrom aplinkybėm. Gyvenime visko pasitaiko, bet man iki šiol sunku kovoti su savo tėvų pasakymais "mūsų laikais", tuo metu aš visada pagalvoju "o tai buvo prieš 30 metu". Taip, žmonės nepasikeitė, nepradėjo valgyti akmenų, ar gerti jūros vandenį. Bet mūsų technika, pasiekimai, mokslas vis žengia į priekį, atlieka įvairius tyrimus ir vis stengiasi mums palengvinti gyvenimą. Tad nereikia grįžti atgal į praeitį ir kažką daryti taip kaip mūsų tėvai darė vien dėl to, kad mes būdami kūdikiai nuo to nenumirėme.
Ingutevi
2011 06 09, 11:58
QUOTE(mopule @ 2011 06 03, 15:37) ...sunku kovoti su savo tėvų pasakymais "mūsų laikais", tuo metu aš visada pagalvoju "o tai buvo prieš 30 metu". Kad ir pries 30 metu ne visos kramte Mane augino pries 38 metus ir kol nekramciau maista sutrindavo per sieteli, paskui sakute pasmulkindavo, bet jokio kramtymo Gal todel as nei sunui nekramciau, nei dabar auganciai dukrytei nekramtysiu  Man nepriimtinas toks maitinimo budas
marina86
2011 06 25, 19:06
QUOTE(Ingutevi @ 2011 06 09, 12:58) Mane augino pries 38 metus ir kol nekramciau maista sutrindavo per sieteli, paskui sakute pasmulkindavo, bet jokio kramtymo Mane irgi taip maitino, taip kad tikrai ne visos kramte
auroryte
2011 06 25, 22:52
Mane augino prie 31 metus, bet kai mamos paklausiau, ar tais laikais maista man kramtydavo, tai jinai man vos ne pirsta ties smilkiniu pasukiojo. Beje, o burnoje daugiau bakteriju , nei s...oje, taip kad
Gintareleas
2011 06 26, 12:43
QUOTE(Samanta @ 2006 11 16, 18:06)  sukramtytą maistą, na čia jau žodžių nėr  Smulkintuvė ir laiko sutaupytų ir higieniškiau būtų 1000 kart  Pas kiekvieną savos bacilos. O čia suaugęs vaikui  Sutinku 100%
snekute
2011 07 14, 11:47
taip taip, as irgio sutinku, nebent kas nori savo vaikui perduot Helicobacter Pylori, tada prasom
Barislovas
2011 08 17, 21:22
QUOTE(auroryte @ 2011 06 25, 23:52) Mane augino prie 31 metus, bet kai mamos paklausiau, ar tais laikais maista man kramtydavo, tai jinai man vos ne pirsta ties smilkiniu pasukiojo. Beje, o burnoje daugiau bakteriju , nei s...oje, taip kad  Paskaičiau temos pavadinimą ir  bet įsiskaičius vistiktai nors ir nežinojau ankščiau apie tokį smulkinimo būdą ir šiek tiek šlykščiuosi, bet kita vertus tai nėra taip jau blogai kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Bakterijos bakterijom nelygu, ir tas pasakymas, kad burnoje daugiau bakterijų nei s...oje, beje nuskambėjęs jau iš keleto.. tai Kaip jūs su vyrais bučiuojatės? Taigi šlykštu, ve, fe, fui seilės, neaišku ką prieš tai valgė, gėrė. Ar visada prieš tai patikrinat ar išsivalė dantis ir tarpdančius bei liežuvį bei gaiviai dvelkia skalavimo skysčiu. Vaikui kas duoda sukramtytą maistą ir tai gaunasi natūraliai nemanau, kad čia nepagarba vaikui, tiesiog toks mamos ir vaiko ryšys. Gera mintis buvo apie tai, kad sovietiniais laikais bjaurėjosi krūtimi maitinančia motina. Dabar beje irgi rastumėt ne vieną kuris pasibjaurėjęs būtų jeigu pvz. lektuve šalia sėdinti moteris sugalvotų pažindyt savo kūdikį. Girdėjau net tokį atsiliepimą "Tai ką jina negali į tualetą nueit susitvarkyt  ". Taip manau yra ir su tuo kramtymu. Jeigu pačios nekramtot tai ir nekramtykit, bet užpakalio su burna tai atsiprašant lygint irgi nereiktų
molekulė
2011 09 12, 09:58
Mano manymu, šiais laikai yra visokių smulkinimo aparatų ir tiesiog to daryti net nereikia.
manau tam tikru atveju tai nieko baisaus. bet siaip tai slykstoka
QUOTE(bundze @ 2011 09 14, 10:39) manau tam tikru atveju tai nieko baisaus. bet siaip tai slykstoka  pritariu, tikrai slykstoka
Nelaikau jokios savo kūno vietos "nešvaria", nes kiek išmanau anatomiją jis visas padengtas tam tikra bakterine mikroflora, kuri bet kada gali " supiktybėti" esant tam tikroms aplinkybėms, taigi matau racijos maisto smulkinime/ suvilgyme seilėmis, kaip kad daro gyvūnai savo jaunikliams ar dar ne taip kaip mes nuo savo instinktyvaus žinojimo atsiriboję mūsų močiutės. Ir jei jau taip skubame su tuo kietu maistu, kol vaikas dar neturi pakankamai dantų, gal ta mamos pagalba ne toks ir blogas dalykas, kai pagalvoji. Ne smulkinime čia iš ties esmė,aišku kad yra visokių tam būdų, kam kas patogiau/ prieinamiau tuo metu- šakutės, grūstuvai, blenderiai, kaip sakot. Bet maistą pakramčius kokį dar gaunam šalutinį efektą - Seilės padeda nebrandžiai kūdikio virškinimo sistemai geriau atlikti savo darbą. Nesiplėsiu, kaip ten kas vyksta, nes nieko nenoriu įtikinėti savo teisumu ar ne. Tiesiog norėjau palaikyti mamas, kurias vidinis balsas ragina taip elgtis, nepaisant to, ką sakytų medikai ar kiti. Ir tas, kurios su papildomu maistu neskuba apskritai ir stebi savo vaiko pasirengimą. Mes visos savaip teisios, nes yra taip, kaip galvojame. O kad nesuklystume turim pačius puikiausius mokytojus- motinišką nuojautą ir savo vaikus
Man nepriimtinas toks maisto smulkinimo būdas  Aš galvoju taip- pati nenorėčiau maisto valgyti iš kito burnos, todėl ir savo mažyliui taip smulkinto maisto nedaviau. Juk tokiu būdu ką perduodame greičiausiai, tai yra Streptococus mutans (bakterija, sukelianti kariesą), kuri gyvena pas suaugusiuosius. Seilės ir visą kitą, gal ir yra racijos, kad jos padeda, tačiau man karieso bakterijos baisesnės Tryniau maistelį su kočėlu, šakute, blenderiu. Apsėjom be kramtymų.
Tuo mes visi ir žavūs, kad kiekviena šeima - atskiras mikrokosmosas su skirtingomis situacijomis, skirtingais reagavimo į jas būdais bei įvairių poelgių motyvais. Jei mąstyčiau protu, galbūt kažkokių bakterijų, estetinių kitų žmonių jausmų baimės ir mane priverstų pasisakyti panašiai, tad ir noriu pabrėžti, jog visos esame teisios savaip. Bet dabar tiesiog žiūriu savo vaiko poreikių, į juos atsiliepiu taip, kaip jaučiu ir savo postais tiesiog noriu paraginti visas mamas daryti tą patį  O kam įdomu, kodėl augindama antrąjį kartais būtent taip "apdorotą" maistą jam duodu, trumpai aprašau: nors jis jau beveik metinukas - pagrindinis maistas - mano pienas, kuris, mano giliu pajautimu, aprūpina jį viskuo, ko reikia ir taip bus tol, kol to reikės. Tyrelės jam tiesiog neįdomios. Visai kas kita tai - kas yra mano lėkštėje. Ir nebandyk apgaudinėti  Tik pamato mane bandančią ką nors užkąsti, tuoj griebia, stveria, lupa - blenderio išsitraukti net nespėčiau, o jei ir spėčiau susilaukčiau didžiulio protesto ir pasipiktinimo. Taigi sukuosi, kaip išmanau - šakutė kažkiek pagelbėja, bet negaliu visada valgyti vien košių ir sriubų, turiu rūpintis savo sveikata ir valgyti įvairų, man tinkantį maistą, kad turėčiau jėgų jam auginti  Taigi kartais dėl visų ramybės ir gerovės tenka pateikti maistą ir tokiu būdu - kaip, juokauju, su visais įrodymais, kad tai tikrai didelių žmonių maistas, kad mama tikrai tai valgo ir jai skanu  Pasibaisi ir vyras kartais - nieko čia nuostabaus, mums į galvas nuo mažens įkalta daug dalykų, bet aš, kaip minėjau, tiesiog neturiu nei laiko, nei daug atliekamos energijos, kad ją švaistyčiau bandydama kažko nepapiktinti, ar kažkokioms baimėms.
Madam W...
2011 09 29, 12:27
Neduodu
Stengiuosi to nedaryti, bet esant butinybei sukramtau ir is to tragedijos nedarau. O del bacilu... Na, vienas dalykas, ne akmens amziuj gyvenam, gi laikomes svaros ir higienos, valome dantis ir priziurime savo burna, nemanau, kad sveiko proto moteris isopejusioje burnoje kramtytu savo vaikui maista. O kitas dalykas, kiek man zinoma, burnoje yra maziausiai bacilu, del to ir zaizdos ten daug greiciau gyja nei bet kurioje kitoje vietoje
ruta_zalia
2011 10 07, 11:52
Kas cia per kramtymas, siais laikais yra daug patogiu smulkinimo priemoniu  Kietesni maista vaikuciai ir patys megsta savo pirmasiais dantykais grauzti  Musu turtingais laikais nemaciau dar tokio alkano vaiko, kuris mamai is burnos ar lekstes maista plestu
Mūsų turtingais laikais kūdikiai pasiekę tokį intelekto lygį, kad labai gerai supranta, jog jiems bandai įkišti tai, ko pats nevalgai, o į maistą, ypač žindomi, žiūri ne tiek, kaip į statybinių medžiagų šaltinį, kiek kaip į dar vieną įdomų objektą, kurį smalsu pažinti - iš operos "O ką čia ta mama daro?":) Na bet nesipiktinkim viena kita ir nebesibaisėkim - niekam ne paslaptis, kad pirmą vaiką augindamas mąstai ir viską darai vienaip, antrą - jau visai kitaip į viską žiūri - tiesiog turi mažiau laiko dalykų sureikšminimui ir elgiesi taip, kaip tuo metu išeina  Svarbiausia, kad visi sveiki ir laimingi
Sveiko žmogaus burna yra įvairiausių mikrobų tėvynė". Joje yra daugiau kaip 600 skirtingų rūšių ir apie 100 mln. mikrobų viename mililitre seilių. Apytiksliai pusė jų dar neturi pavadinimų ir mes kaip tik bandome apibūdinti ir pavadinti naują rūšį", - sako profesorius Williamas Wade`as iš Londono. Mokslininkai rado trijų atmainų Prevotella" rūšies bakterijų. Tyrėjai naują porūšį pavadino Prevotella histicola". Išsamus apibūdinimas ir vardas kiekvienai bakterijų rūšiai yra būtini", - teigia profesorius. Gydytoja perspejo , kad net zinduko vaikui neduoti aplaizius is savo burnos - kaip kad daro kaikurios mamos ..
Va, kodėl aš ir bijau to mokslo. Kai paimama informacija, ištraukiama iš konteksto ir pateikiama taip, kaip kam nors patogu, kaip ji dera su kieno nors įsitikinimais. O va kad paminėti "gerosios" tos bakterijos ar tokios jau "blogos" (kaip mes tas sąvokas suprantam). O gal visgi ten jų tiek, nes jos kam nors reikalingos. Gal jos mus nuo ko nors saugo, gal mūsų visas kūnas padengtas milijardais tų bakterijų ir kasdien apsikeičiame jomis net sveikindamiesi ar kvėpuodami...Arba koks yra ryšys tarp bakterijų baimės ir alergijų... Va, kokia pikta aš šiandien
Akvilchikas
2011 11 08, 14:37
QUOTE(Madam W... @ 2011 09 29, 13:27) Neduodu  Saunuole...
Aš tiesiog trinu su blenderiu
Dizulka
2011 12 06, 21:30
Fui nesamone... zinoma musu laikais paprasciau susmulkinti, todel manau retas kas dar taip daro, kaip mociutes dare...
QUOTE(Shalna @ 2011 10 03, 10:24) Stengiuosi to nedaryti, bet esant butinybei sukramtau ir is to tragedijos nedarau. O del bacilu... Na, vienas dalykas, ne akmens amziuj gyvenam, gi laikomes svaros ir higienos, valome dantis ir priziurime savo burna, nemanau, kad sveiko proto moteris isopejusioje burnoje kramtytu savo vaikui maista. O kitas dalykas, kiek man zinoma, burnoje yra maziausiai bacilu, del to ir zaizdos ten daug greiciau gyja nei bet kurioje kitoje vietoje  Klystate, burna yra nesvariausia (bacilu kiekio prasme) zmogaus kuno vieta!
Ruby Tuesday
2012 02 04, 19:51
QUOTE(agluce @ 2011 09 24, 14:44) Tik pamato mane bandančią ką nors užkąsti, tuoj griebia, stveria, lupa - blenderio išsitraukti net nespėčiau, o jei ir spėčiau susilaukčiau didžiulio protesto ir pasipiktinimo. Taigi sukuosi, kaip išmanau - šakutė kažkiek pagelbėja, bet negaliu visada valgyti vien košių ir sriubų, turiu rūpintis savo sveikata ir valgyti įvairų, man tinkantį maistą, kad turėčiau jėgų jam auginti  Taigi kartais dėl visų ramybės ir gerovės tenka pateikti maistą ir tokiu būdu - kaip, juokauju, su visais įrodymais, kad tai tikrai didelių žmonių maistas, kad mama tikrai tai valgo ir jai skanu Neitikino  Mano maziulis irgi nuolat reikalauja maisto nuo bendro stalo, kaip vyras sako "atakuoja lekstes". Tada duodam ar duonos riekele, ar kokio agurko gabaleli. Galu gale, galima maista patrinti tarp pirstu, juk plaunames rankas pries valgi...
O siaube!!! Mintis nekiltu sitaip daryti  Ka nera blenderiu, galu gale su sakute sutrint. Man maisto niekas niekad nekramte ir as nekramtau, nors vaikas tik 2 dantis turi, viska suvalgo. Cia blogiau nei zinduka apciulpt pries duodant vaikui, siaubas siaubas.
ne
eliafam
2012 02 07, 23:29
Niekada man nekildavo tokia mintis... ir nesuprantu tokiu kas taip daro.
Lijana2012
2012 02 19, 23:15
Kam cia tokios kvailos mintys (dovanokit bet tikrai kvailos) kyla...????Ar isprotejot mamos,juk suaugusiojo burnoje tiek bakteriju kad vaikui jos gali buti net prazutingos... As net kai pamatau kai mamos ar kiti vaiko "soske" i burna isideda as jau bunu pakraupus...Na gal cia mano toks supratimas, bet jei norit apsaugot savo vaikucius, higiena yra numeris vienas dalykas... Tik niekaip nesuprantu kam cia kilo tokia mintis... Juk yra procesoriai, "blenderiai" kurie gali padaryti kosyte jusu vaikeliui... baisu... negaliu patiketi kad tokia tema teko isvysti apskritai...
QUOTE(eliafam @ 2012 02 07, 23:29) Niekada man nekildavo tokia mintis... ir nesuprantu tokiu kas taip daro. pritariu, niekad taip nedarysiu
pingvinukas lolo
2012 02 24, 01:15
kariesu galima pasidalinti
ramunele 28
2012 03 05, 11:38
Aš tai nekramtydavau  Bet juk visi buvom kazkada taip maitinami
Ruby Tuesday
2012 03 06, 14:31
QUOTE(ramunele 28 @ 2012 03 05, 14:38) Bet juk visi buvom kazkada taip maitinami  As nebuvau
ememdemsas1
2012 03 08, 18:03
fuij,neduodu ir jei pamatyciau kazka duodant gerokai supykintu  niekada nelaiziau jokiu soskiu sauksteliu ir t.t. jau ka kalbet apie maisto kramtyma.....manes tai pat taip nematino...
admin*1
2012 03 08, 18:03
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|