Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip įveikti "Alzhaimerio sindromą"?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Laisvė
Pastaruoju metu mano penkiametė pasidarė labai užmarši. Kai ją klausinėju apie dieną, praleistą darželyje, mūsų pokalbis dažniausiai būna toks:
Ar buvote šiandien su vaikučiais lauke? - Neprisimenu.
Ką valgei pietų? - Nežinau, jau nepamenu.
Ar Goda šiandien buvo darželyje? - Pamiršau.
Ir t.t.
Kas tai - nenoras bendrauti ar tingėjimas atsakyti į, rodos, elementariausius klausimus? Tai laikina? O gal tai taps įpročiu - nepasakoju, ir niekas nebeklausinėja? O gal penkiamečiams būdinga Nežiniuko situacija?
Psichologe
Man atrodo, kad mergaite tiesiog nenori Jums pasakoti. Juk kartais ir suauge zmones nenori kalbeti kokia nors tema tam tikru momentu. Gal geriau palaukti, kol pati Jums papasakos, kas buvo darzelyje. Tegul ji nejaucia spaudimo atsakyti i klausimus, nes geru santykiu ir bendravimo per prievarta sukurti neimanoma.
Dar vienas dalykas- ar vaikas neturi kalbos problemu? Nes retkarciais buna, kad vaikai, kuriems sunku formuluoti pasakojima, atsako "nezinau", "neprisimenu", kad nereiktu "vargti" pasakojant.
Laisvė
Kalbos problemų tikrai neturi: anksti pradėjo kalbėti, visus garsus taria taisyklingai, kalba sklandžiai sakiniais. Auklėtoja darželyje ne vieną kartą gyrė, jog labai rišliai ir sklandžiai pasakoja ir atsakinėja į patektus klausimus iš perskaityto teksto.
Tiesiog belaukdama psichologės atsakymo kartą vakare kalbėjausi su dukra apie dienos įspūdžius. Ir kai ji pasakė, jog kažko nebeprisimena, nes visa tai vyko prieš pietus, aš su apgailestavimu atsidusau: "Kai gaila, kad dėl dažno pamiršimo reikės kreiptis į gydytojus... Juk reikia šitą ligą gydyti, nes kai pamirši kelią iš kiemo į namus ar vėliau - iš mokyklos pamirši kelią, tai žmonės tave nuves į policiją. Bet kadangi tu ir vardą, ir pavardę, ir namų adresą gali pamiršti, tai, nežinodami, kur tave nuvesti, gali surasti tau kokius globos namus..." Na, toliau jau pasakoti nebereikėjo - mažė apsikabino kaklą ir sakė stengsis prisiminti. O aš stengsiuos prisiminti Psichologės patarimą ir nespausiu atsakinėti, kai ji "tingės".
Sviesioji
QUOTE(ritatitas @ 2010 01 21, 13:45)
Sveikos, jei kas norite galiu uzsakyti carnosine, kainuoja pats produktas apie 120 litu plius atsiuntimai, rasykite man i asmenine, taip pat galiu parvesti eye q, tai jei ka domina rasykite. smile.gif
Papildyta:
cia nuoroda i carnosine http://www.1stvitality.co.uk/az/carnosine/...gical_brain.htm
*

Lietuviskai tas pats , padeda nuo Alzhaimerio, MAISTO PAPILDAS:
http://translate.google.lt/translate?hl=lt...n.htm%26hl%3Dlt
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.