Sveikos mamytes! Na ne visos cia jus jau tokios ir sveikos, bet visoms linkiu to. Uzvedziau sia tema, nes jau savaite laiko mane kankina stiprus skrandzio skausmai. Jie uzeina bet kada, ir pavalgius, ir kai jau noriu valgyti... Bet niekas nepadeda ju atsikratyti. Na trumpam uzmusu kefyru, bet deja i darba butu per sunku ji tampytis kasdiena, o be to, kaip minejau ne labai ilgam ir padeda. Siaip turiu problemu su skrandziu, turiu gastrita (tai mazos zaizdeles skrandyje), bei kankina aukstas rugstingumas. Baigiu iseiti is proto... Nepaisant visu kitu simptomu, kurie man neduoda pailseti, tai sis labai varginantis ir itin skausmingas. Bandysiu uzsirasyti pas gydytoja, bet nelabai noriu vartoti vaistus. Gal ka nors irgi vargina skrandzio skausmai ir kaip su tuo kovojate? Gal kokiu zoleliu arbatu ar dar ko nors zinote? Aciu.
2Henrika2
2006 11 21, 16:40
Sveika, as taip pat kankinuosi su skrandžio skausmu ir pykinimu. Kadangi turėjau problemų su juo ir anksčiau, tai turiu būdą kaip sutuo kovoti. Reikia tuščiu skrandžiu, kokią valandą prieš valgį išgerti linų sėmenų arbatos. Jie parduodami vaistinėse. Užplikini karštu vandeniu, palauki kol pabrinks ir išgeri su viskuo. Tas glitumas apneša skrandį ir jis mažiau dirginamas. Pabandyk, gal ir Tau padės.
QUOTE(Henriketa @ 2006 11 21, 14:40) Sveika, as taip pat kankinuosi su skrandžio skausmu ir pykinimu. Kadangi turėjau problemų su juo ir anksčiau, tai turiu būdą kaip sutuo kovoti. Reikia tuščiu skrandžiu, kokią valandą prieš valgį išgerti linų sėmenų arbatos. Jie parduodami vaistinėse. Užplikini karštu vandeniu, palauki kol pabrinks ir išgeri su viskuo. Tas glitumas apneša skrandį ir jis mažiau dirginamas. Pabandyk, gal ir Tau padės. Dekui, pabandysiu. O siaip tai ryt einu pas daktare tai paziuresim, gal dar ka nors patars. Nes ta arbata turesiu atsisiusti is LT. Nemanau, kad cia Londone kur rasciau pirtkti, juk tai lietuviskas produktas.
QUOTE(besilaukianti.mamyte @ 2006 11 20, 20:08) Sveikos mamytes! Na ne visos cia jus jau tokios ir sveikos, bet visoms linkiu to. Uzvedziau sia tema, nes jau savaite laiko mane kankina stiprus skrandzio skausmai. Jie uzeina bet kada, ir pavalgius, ir kai jau noriu valgyti... Bet niekas nepadeda ju atsikratyti. Na trumpam uzmusu kefyru, bet deja i darba butu per sunku ji tampytis kasdiena, o be to, kaip minejau ne labai ilgam ir padeda. Siaip turiu problemu su skrandziu, turiu gastrita (tai mazos zaizdeles skrandyje), bei kankina aukstas rugstingumas. Baigiu iseiti is proto... Nepaisant visu kitu simptomu, kurie man neduoda pailseti, tai sis labai varginantis ir itin skausmingas. Bandysiu uzsirasyti pas gydytoja, bet nelabai noriu vartoti vaistus. Gal ka nors irgi vargina skrandzio skausmai ir kaip su tuo kovojate? Gal kokiu zoleliu arbatu ar dar ko nors zinote? Aciu.  kadangi ir as iki nestumo turejau problemu su skrandziu, tai neimano jo ir dabar pamirsti...skrandis pradejo skaudeti praktiskai nuo pastojimo dienos...kai suzinojau, kad laukiuosi, tai vaistuku gerti atsisakiau... gydytojai patare valgyti mazomis porcijomis ir 10 kartu dienoje, tiesiog kas valanda- pusvalandi, butu gerai, kad silta maisteli...svelnus kad butu...desimt minuciu iki valgymo isgerti mineralinio( kuris skirtas gastritui,dvylikapirstes zarnos uzdegimams ir pan.) del rugstingumo vartoti papildomai kalcio produktus. man labai padeda siltas pienelis (nors puses stiklines) galima rinktis jogurta, suri, brokolius, spinatus ir kitus kalcio turincius valgymelius... dar reikia po valgio negulineti, geriausia pasivaikscioti... ir dar 1000 patarimu... kai visu laikaisi, kazkaip lyg ir geriau, bet galimybiu nevisuomet yra. man iki nestumo tokiais letiniais atvejais labai padedavo toks vaistas: omeprasolis. dvieju savaiciu gydymo ciklas ilgam apramindavo skardi. mano ginekologas sake kad omeprasoli skiria nesciosioms paskutini trimestra. kadangi man tik pirmasis, tai nelabai rekomendavo...nebent sako, jau tikrai labai blogai ir kenteti nebegali...
QUOTE(SILVIA @ 2006 11 21, 20:07) kadangi ir as iki nestumo turejau problemu su skrandziu, tai neimano jo ir dabar pamirsti...skrandis pradejo skaudeti praktiskai nuo pastojimo dienos...kai suzinojau, kad laukiuosi, tai vaistuku gerti atsisakiau... gydytojai patare valgyti mazomis porcijomis ir 10 kartu dienoje, tiesiog kas valanda- pusvalandi, butu gerai, kad silta maisteli...svelnus kad butu...desimt minuciu iki valgymo isgerti mineralinio( kuris skirtas gastritui,dvylikapirstes zarnos uzdegimams ir pan.) del rugstingumo vartoti papildomai kalcio produktus. man labai padeda siltas pienelis (nors puses stiklines) galima rinktis jogurta, suri, brokolius, spinatus ir kitus kalcio turincius valgymelius... dar reikia po valgio negulineti, geriausia pasivaikscioti... ir dar 1000 patarimu... kai visu laikaisi, kazkaip lyg ir geriau, bet galimybiu nevisuomet yra. man iki nestumo tokiais letiniais atvejais labai padedavo toks vaistas: omeprasolis. dvieju savaiciu gydymo ciklas ilgam apramindavo skardi. mano ginekologas sake kad omeprasoli skiria nesciosioms paskutini trimestra. kadangi man tik pirmasis, tai nelabai rekomendavo...nebent sako, jau tikrai labai blogai ir kenteti nebegali... Na zinau, kad besilaikantis ivairiausiu patarimu, buna geriau. Bet as dirbu, o mano darbe nuolatos valgyti negalima, nes as atsiliepineju telefonu, tai labai negraz butu, jei atsiliepciau dar kazka kramtydama. Tai darbo metu stengiuosi kramsnoti tik vynuoges, kurios gan greitai susikramto, ir geriu jogurta, arbatas. O per pertrauka pavalgau normaliai. Kai bunu namuose, tai labai padeda kefyras, bet i darba kazkaip nesinori nesioti, be to jis zaraza sunkus labai, o pas mane ir taip tase pilna visalaik. Be to, siandien buvau pas gydytoja, israse kazkokios miksturos, kuria galima ir nesciosioms vartoti, tai veliau nusipirksiu ir tikiuosi pageres
2Henrika2
2006 11 22, 15:14
turintiems problemų su skrandžiu, vynuogių valgyti nerekomenduojama. Is vaisiu tinka tik bananai, kurie nedirgina skrandžio.
QUOTE(besilaukianti.mamyte @ 2006 11 22, 15:37) Tai darbo metu stengiuosi kramsnoti tik vynuoges, kurios gan greitai susikramto, ir geriu jogurta, arbatas. vat nuo arbatu irgi gali padideti skrandzio rugstingumas, ypac, jei juodoji arba,o jei dar stipresne, tai- peilis. ypac jei nemazai tenka gurksnoti. yra toks receptas(gydytojai taiko praktikoje)kad pakelti rugstinguma: pacientui duodama arbatos ir dziuveseli ar koki traskuti. rugstingumas pakyla garantuotai!!! o apie vynuoges tau jau jau Henriketa minejo...geriau siuo atveju tamsiosios-didziosios razinos.
QUOTE(SILVIA @ 2006 11 22, 13:38) vat nuo arbatu irgi gali padideti skrandzio rugstingumas, ypac, jei juodoji arba,o jei dar stipresne, tai- peilis. ypac jei nemazai tenka gurksnoti. yra toks receptas(gydytojai taiko praktikoje)kad pakelti rugstinguma: pacientui duodama arbatos ir dziuveseli ar koki traskuti. rugstingumas pakyla garantuotai!!! o apie vynuoges tau jau jau Henriketa minejo...geriau siuo atveju tamsiosios-didziosios razinos.  nezinojau, na reikes tada kazka kita sugalvoti. O i bananus, tai nebegaliu ziureti, nes kasdiena suvalgau 1 ryte, paskui 1 diena, ir 1 ar 2 po darbo. Tai man jau jie net nelenda. O jokiu kitu citrusiniu vaisiu negaliu valgyti  Beje arbatas geriu vaisines, nes pradzioje geriau juoda su pienu (angliska), tai jauciau, kad man nuo jos negerai. Na o ir gurksnoju ne taip jau daug, viena ar du puodelius per diena, o kiti skysciai - daug vandens, truputis sulciu, o vakarais po darbelio dar kefyro isgeriu, man jis labai padeda, bet deja tik trumpam Dekui uz patarimus, tikrai pakeisiu i ka nors kita.
Kaip gerai as tave suprantu  Per pirma nestuma atsikankinau, kol nepradejau gerti vaistu. Dabar vel tas pats. Jei yra skrandzio zaizdeles gali drasiai gerti homopatinius vaistus "Gastrikumel" - man juos isunte is LT. Skausmui kuri sukele sukilusios rugstys galima drasiai naudoti Zantac (manau pas jus ju irgi bus), arba kitas ju pavadinimas Rantadimin.
QUOTE(Titia @ 2006 11 22, 17:47) Kaip gerai as tave suprantu  Per pirma nestuma atsikankinau, kol nepradejau gerti vaistu. Dabar vel tas pats. Jei yra skrandzio zaizdeles gali drasiai gerti homopatinius vaistus "Gastrikumel" - man juos isunte is LT. Skausmui kuri sukele sukilusios rugstys galima drasiai naudoti Zantac (manau pas jus ju irgi bus), arba kitas ju pavadinimas Rantadimin.  Dekui pabandysiu, bet veliau, nes dabar tai gydytoja israse, irgi kazkokiu gaviskon ar kazkas panasaus, tai jau nusipirkau. Bet gausiu juos tik rytoj, tai nekantriai laukiu, nes tie skausmai jau varo is proto
QUOTE(besilaukianti.mamyte @ 2006 11 23, 14:42) Dekui pabandysiu, bet veliau, nes dabar tai gydytoja israse, irgi kazkokiu gaviskon ar kazkas panasaus, tai jau nusipirkau. Bet gausiu juos tik rytoj, tai nekantriai laukiu, nes tie skausmai jau varo is proto  pamatysi viskas susitvarkys. vat tuos vaistukus pagersi, dar mityba pareguliuosi...o be to, prasidejus antram trimestrui skausmai turetu liautis ar silpneti... as irgi labai vargau...ir tikriausiai nera dar savaites, kaip mazeja jie...retesni pasidare. mat jau tuoj vienuolikta savaite... is citrusiniu vaisiu galima :kivius(nezinau ar jie citrusiniai  suabejojau pati  tik prisirpusius ir tik 2 i diena- ne daugiau. sultis irgi pastebek kokias geri?... labai tinka ananasu, slyvu dar abrikosai-persikai. jokiu budu ne apelsinu,greifurtu
raimuxe
2008 02 26, 13:22
Iš tiesų, atrodo, kad skrandyje greit atsiras skylė, ką tik beužvalgau kyla rūgštis
katyciuke
2008 02 28, 13:13
sveikutes, mane kamuoja tokia pati problema.kai tik suzinojau kad laukiuos tuoj ir pradejo kamuoti skrandzio skausmai.bet jie budavo nereguliarus.uzeidavo bet kada, ar ryte, ar diena, nesvarbu.ir budavo tokie skausmingi, kad net pykinti pradedavo.vaistu gert nenorejau, ai pora kartu geriau omeprozoli, nes kesti nebegalejau.bandziau daug ka, bet nepadejo.man jau eina 14 sav, bet vistiek kartais vargina skausmai.atradau viena veiksminga buda(bent man jis sumazindavo skausmus), tai pomidoru sultys.skamba kvailai, bet i diena isgeriu ju kazkur 1litra ir patikekit tie skausmai nebera tokie astrus. aisku visu organizmai yra skirtingi, ir produktai reaguoja kitaip.tiesiog vertetu atrast tai kas jums tinka  ir tinka jusu
Loretutia
2008 04 08, 19:46
Ir man taip buvo, skaudejo skrandi labai  tai as skysciu kuo daugiau stengiaus gert, ivairiu sriubu pavalgyt  Man skausma saldi ryziu kose numalsindavo, ir skanu ir sveika  Ginekologe man patare
krisliuke
2009 01 20, 11:19
O aš reguliuodama maistą skrandžio skausmų mažinti negaliu, nes negaliu beveik nieko valgyti...  Labai skauda skrandį, pykina, tai pasakyčiau, kad aš labiau užkandžiauju, nei normaliai maitinuosi... Žinau, kad taip negerai, bet nieko normalaus valgyt negaliu (bent jau kol kas)...  O skrandį man pradėjo skaudėt praktiškai nuo pastojimo dienos ir tęsiasi iki šiol (man tuoj 8 sav.)...
ritukej
2009 01 20, 12:56
QUOTE(krisliuke @ 2009 01 20, 13:19) O aš reguliuodama maistą skrandžio skausmų mažinti negaliu, nes negaliu beveik nieko valgyti...  Labai skauda skrandį, pykina, tai pasakyčiau, kad aš labiau užkandžiauju, nei normaliai maitinuosi... Žinau, kad taip negerai, bet nieko normalaus valgyt negaliu (bent jau kol kas)...  O skrandį man pradėjo skaudėt praktiškai nuo pastojimo dienos ir tęsiasi iki šiol (man tuoj 8 sav.)... Aš irgi kankinuos  Pavakarieniavus iškart susuka skausmas. Po pusryčių ir pietų nieko nesidaro, kad ir ką bevalgyčiau, o vakarais tai nė užmigt neina. Po ryt eisiu pas ginekologe ir pasiskūsiu
brigute12
2009 01 26, 13:58
Sveikutes mamytes! As irgi turiu nauja beda - skrandzio rugstinguma...Man jis tik pries kelias dieneles prasidejo, bet kankina nemaloniai, ypac nakti, niekaip uzmigti negaliu, man dar kelios savaiteles liko iki leliaus...Bet po poros dienu leksiu pas savo daktariuke, paklaust kaip galiu sau padeti, nes tikrai nemalonus jausmas...
jurguze
2009 01 26, 14:18
As irgi turiu bedu su skrandziu. Vos uzvlagau,o toks jausmas, kad persivalgiau. man vissas maistas stovi skrandyje, atrodo, kad istisai persivalgius bunu
Linukas-0131
2009 01 26, 19:20
Sveikos, Man skrandis stovejo dar nespejus susivokti, kad jau  . Kazkaip galvodavau, tai, kad kazka uzvalgiau, tai gal kas... na, o savaitelei praejus paaiskejo ir tikroji priezastis.. Ir dabar dar pastovi skrandis - bet stengiuosi lengvesni maista valgyti, tai lyg ir viskas gerai. Darbe - arbatyte su dziuveseliais ar pan., kad skrandis nebutu tuscias (Problemu su skrandziu kol nebuvau  as niekada neturejau. Turejau bedu su kepenimis - tai pacioje pradzioja labai jas skaudejo.. bet dabar tfu tfu.. lyg ir viskas gerai)
Ievuzia
2009 01 30, 09:42
Sveikos, žiūriu čia labai aktualiu klausimu diskutuojate. Aš tai visada su skrandžiu bėdų turėjai ir gastritą, o dabar ir prieš nėštumą labai padidėjusį skrandžio rūgštingumą nuo kurio jau ir skausmai ir kosulys užeina. Laba dažnai gydydavausi omeprazoliu ir ranitidinu. Dabar jau laukiuosi 7 savaites ir jau nebežinau ką daryti. Kai tik sužinojau, kad  iškart mečiau visus vaistus. O ką dabar daryti ir nebežinau. Gal kas dar turite tokių problemų? Ar labai pavojinga nėštumo metu gerti, kad ir raniberlą?
Inga_ba666
2009 02 16, 21:19
Sveikutes, As ir baigiu per si savaitgali nupuset del rugsties ri skausmo stemplej , pas mane yra refliusija, kad ten kazkas neuzsidaro, ir zodziu pastoviai kildavo rugstys tik omeprozolis padedavo, o dabar kai suzinojau kad laukiuosi negeriu nieko, tai nebezinau ka begert vandeni, piena, bet nieks nepadeda, kyla eda rugstis
Huba Buba
2009 02 25, 13:21
QUOTE(Inga_ba666 @ 2009 02 16, 23:19) Sveikutes, As ir baigiu per si savaitgali nupuset del rugsties ri skausmo stemplej , pas mane yra refliusija, kad ten kazkas neuzsidaro, ir zodziu pastoviai kildavo rugstys tik omeprozolis padedavo, o dabar kai suzinojau kad laukiuosi negeriu nieko, tai nebezinau ka begert vandeni, piena, bet nieks nepadeda, kyla eda rugstis  Man lygiai tas pats. Kankinuosi vos ne iki ašarų. Tai skauda skrandį, tai nevirškina, tai pykina, tai vidurius raižo. Blogiausia, kai graužia skrandį, rėmuo ėda... Turu RENNIE, bet nelb ką ir padeda.. Ojojoj... Kelinta tau sav.? Man 7 eina..
Inga_ba666
2009 02 26, 10:37
QUOTE(Huba Buba @ 2009 02 25, 14:21) Man lygiai tas pats. Kankinuosi vos ne iki ašarų. Tai skauda skrandį, tai nevirškina, tai pykina, tai vidurius raižo. Blogiausia, kai graužia skrandį, rėmuo ėda... Turu RENNIE, bet nelb ką ir padeda.. Ojojoj... Kelinta tau sav.? Man 7 eina.. Man sesta savaite...
Huba Buba
2009 02 26, 13:32
Man tai vanduo kaip tik sukelia skausmą. Stengiuosi gerti pomidorų sultis, arbatą, aišku ir vandenį, bet vandenį geriu tik pabvalgius iškart. Bet niekaip neina išvengt skasumo...
Inga_ba666
2009 02 26, 16:00
nu mane dabar gelbeja linu semenis  bent biski ramiau
na as su savo vaikiuku tai labai kankinausi, bet pasitariau su gydytoja kas geriau, ir man israse maalox'a, nes niekas nepadejo, jo ir veiksmingumas po 5min, o ne po pusvalandzio kaip kitu.. o maitinant galima vartoti ir be gydytojo konsultacijos ir ko mes tik mamos neisgyvenam
pasiklydau
2009 04 01, 15:47
o rimtai taip greitai suveikia? tada reiks pasirupint, nes nervuoja kai isgeri ir dar puse valandos kankiniesi
Boruzele***
2009 04 01, 16:30
Mano skrandukas pasidare labai jautrus  labai daug ka negaliu valgyti
pasiklydau
2009 04 03, 11:13
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 04 01, 17:30) Mano skrandukas pasidare labai jautrus  labai daug ka negaliu valgyti  ir as... man net nuo sulciu spazmuoja  as tai nusipirkau jau tuos vaistukus, nusibosta kankintis
golden.aukse
2009 04 03, 12:18
man skrandi apsikritai daznai skauda, reikes paparasyti mamos kad atsiustu is Lietuvos nuo skrandzio situ vaistuku. o tabletemis maloksas taip pat greitai suveikia kaip ir skystas?
simons.kitty
2009 04 03, 14:47
QUOTE(golden.aukse @ 2009 04 03, 13:18) man skrandi apsikritai daznai skauda, reikes paparasyti mamos kad atsiustu is Lietuvos nuo skrandzio situ vaistuku. o tabletemis maloksas taip pat greitai suveikia kaip ir skystas? nesvarbu ar tabletemis ar skystu pavidalu, vaistai veikia vienodai efektingai
marijanazo
2009 04 06, 13:12
QUOTE(simons.kitty @ 2009 04 03, 14:47) nesvarbu ar tabletemis ar skystu pavidalu, vaistai veikia vienodai efektingai  as su savim nesiojuosi tabletemis, o kadangi daug keliauju, tai tabletes patogiau nei skystis
iewa.uoga
2009 04 09, 13:01
oi kaip askankinausi. beveiki visus 9men. isbandziau paciu ivairiausiu preparatu kad tik skausmas butu mazesnis
simons.kitty
2009 04 09, 14:04
QUOTE(iewa.uoga @ 2009 04 09, 14:01) oi kaip askankinausi. beveiki visus 9men. isbandziau paciu ivairiausiu preparatu kad tik skausmas butu mazesnis na ir man kankyne buvo, uztat ir isigyjau
marijanazo
2009 04 15, 10:41
QUOTE(simons.kitty @ 2009 04 09, 14:04) na ir man kankyne buvo, uztat ir isigyjau o tu skysta suspensija naudoji ar tabletemis?
(pauliukes)
2009 04 15, 12:26
Man opa atsinaujino dabar nuo didelio streso, kazin ar man pades tas maaloxas, nes taip skauda skrandi kad uoj ;(
sofija.li
2009 04 20, 10:35
Stresas, jaudinimasis greiciausiai issaukia skrandzio skausma. As dar patariu gerti ramuneliu arbata. o del maalox'o reikia pasitarti su gydytoja
essa.inn
2009 04 30, 10:14
As irgi skrandzio skausma tik maaloxu gydausi tai svelni nedirginanti skrandzio suspencija, tai nuo seno zinomas ir patikrintas vaistukas, i nestumo metu kartais gerdavau, ir po nestumo kai tik skauda tai geriu ,padeda iskarto man
kamilyytee
2009 06 30, 16:44
Maalox senas ,patikrintas vaistas, mano tevai irgi maaloxu malsindavo skrandzio skausma, tai manau kad neblogas ;)aisku visuomet geriau pasitarti su gydytoju ar vaistininku.
Boruzele***
2009 06 30, 18:25
Jau pora dienu ir man skranduka ir skauda ir suka
vilma*25
2009 07 01, 14:21
pries keleta dienu suvalgiau pora braskiu. o jos taip rugsti sukele skrandyje, kad su burbulais is skrandzio isejo...  ir taip gerkle isdraske, kad dar ir siandien gyva zaizda stemplej jauciu  tai jau padejau kryziu ant skaniu uogyciu siai vasarai taip pat ir su pomidorais, jogurtu, ir dar sako - maitinkis sveikai...
Baniukas
2009 07 01, 16:07
Oij kaip keletą kartų buvo surietę,kad siaubas,vos neišvežė į ligoninę,o po to išsiaiškinau,kad nuo maisto kurį užsisakau iš kavinės  SPazmai konkretūs užeidavo ir nuo magnio praeidavo
super_wife
2009 07 02, 11:24
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=463648 MAMOS TAI LIECIA MUS VISAS, O NE TIK LUBAS!!!SIANDIEN LUBOS,O RYT %!!!!
ramsaite
2010 02 21, 19:18
o man jau antra diena skauda valgant, kai ryju maista ypac kietesni nugaroj ties sonkauliu... o suvalgiau kelis kasnius svoguno ir sustojo skrandis, pradejo skaudeti, ir kita ryta ryjant skauda. seip skrandis dirba dabar gan gerai, tik tas skausmas tai vargina labai. sakau gal zaizda atsirado... geriu linu semenys bet dar rezultato gero nera...
L'aurora
2010 02 21, 23:20
man tai neskauda, bet spaudzia. toks jausmas, kad kazkas sunkaus uzdeta ir taip nusiimt noris  deja, cia nuo  viskas taip... spaudzia
indriuska
2010 02 22, 09:23
visa nakti prasikankinau be miego siandien tikiuos cia taip neisisuks tas skrandis kasdien mus kankint
QUOTE(indriuska @ 2010 02 22, 11:23) visa nakti prasikankinau be miego siandien tikiuos cia taip neisisuks tas skrandis kasdien mus kankint  -------------------------------------------------------------------- radau patarima kaip gydyti skrandzio skausmus sergant skrandzio uzdegimu(gastritu) ,raso taip: "Jeigu dėl kokių nors priežasčių neįmanoma kreiptis į gydytoją, reikia bandyti gydytis savarankiškai. Pavyzdžiui, kamuojant stipriam skrandžio skausmui, galima išgerti vaistingųjų augalų (ramunėlių, melisos, mėtų) arbatos, o po to skrandžio sritį pašildyti šildykle. Ramunėlės malšina lygiųjų raumenų susitraukimus, mėtos mažina vidurių pūtimą, melisa ramina, malšina skausmą. MAN LABAI PADEDA,visai nuima skausma,nes suaktyveja kraujotaka ir is karto pradeda virskint,aisku vaistukus gert reikia,bet skausmo nebebaisu. paskaitykite placiau cia: http://www.medicinavisiems.lt/Negalavimai/...zio-veikla.html
Siguliukasss82
2010 03 31, 12:11
As irgi susiduriaus su skrandzio skausmu, bet tokiu sakyciau idomiu...  Reikalas tame, kad man ji pradeda skaudeti, tarsi labai labai valgyti noreciau, nors visai nesenai pavalgius buvau  Tai vienintelis vaistas - nuolat valgyti  nepadeda nei vanduo, nei arbata  Jau pradejau galvoti, kad kokia zaizdele nebutu atsiradusi, nes esu girdejus, kad esant skrandyje zaizdoms, atrodo, kad nuolat valgyti nori  Idomu, ar buvo kuri nors susidurusi su panasia problema, ar cia normalu, kad beveik nuolat nori valgyti, ar jau laikas sunerimti?
QUOTE(Siguliukasss82 @ 2010 03 31, 14:11) As irgi susiduriaus su skrandzio skausmu, bet tokiu sakyciau idomiu...  Reikalas tame, kad man ji pradeda skaudeti, tarsi labai labai valgyti noreciau, nors visai nesenai pavalgius buvau  Tai vienintelis vaistas - nuolat valgyti  nepadeda nei vanduo, nei arbata  Jau pradejau galvoti, kad kokia zaizdele nebutu atsiradusi, nes esu girdejus, kad esant skrandyje zaizdoms, atrodo, kad nuolat valgyti nori  Idomu, ar buvo kuri nors susidurusi su panasia problema, ar cia normalu, kad beveik nuolat nori valgyti, ar jau laikas sunerimti?  Man taip buvo... pries daug metu  ryjau zarna, nustate dvylikapirstes zarnos opa, gydziausi labai ilgai, niekaip nepraejo, is vieno pazistamo suzinojau apie kazkoki bakterijos tyrima (pries daug metu tai buvo, todel nebeatsimenu kaip tai vadinasi). Reikejo vaistinej nusipirkt tabletele, ant kurios buvo uzlasinta skrandzio sulciu (vel teko ryti zarna), tabletele nusidaze ir tai reiske, kad yra tu bakteriju. tada buvo israsyti spec vaistai nuo kuriu labai greitai zaizdeles uzgijo, po to kelis kartus dar buvo gastritas ir siaip skrandi paskauda kai susinervinu, bet tokiu bedu, kaip pries daug metu turejau, nebeturiu
niu va- man jau kelinta diena skrandį skauda ir vis blogyn  kaip suprantu ne vienintelė  kurią kankiną šitas skausmas....  tiesiog degina viska.... QUOTE(Inga_ba666 @ 2009 02 26, 16:00) nu mane dabar gelbeja linu semenis  bent biski ramiau reiks bandyt ir šitą.. gal ir vaistuku kokių reiks... manau be daktarės konsultacijos neišsiversiu stiprybės visoms  ir šiaip skrandžio skausmų užpultoms
|
|