Įkraunama...
Įkraunama...

Mėsos vyniotiniai

QUOTE(georgiana @ 2009 05 20, 08:57)
labas Bitulka, sakyk norejau pasitikslinti siandien nusipirkau karka bandysiu nukaulinus ruosti procesa vyniotiniui, o karkos skura na oda tu irgi paprieskoniuoji ar ja ipjauni? beje prieskoniuojant minejei kad dedi muskato riesuto o nededi pvz. universaliu prieskoniu misinio? ir dar mazdaug turiu nediduke karka, kaip jausti prieskoniu kieki kad skani butu neisivaziduoju kiekiu ne spirma karta vyniotini darysiu mirksiukas.gif


Labukas 4u.gif
Prieskoniuoju ir skuryte, nors ten ir sunkiau isigeria prieskoniai. Universaliu prieskoniu nenaudoju, nes be ju mesyte gali ilgiau isstoveti saldytuve. Buna taip, kad gaunasi vyniotinis nemazas ir po keliu dienu jo valgymo kaip ir apsibosta blush2.gif tada galima padaryti poros dienu pertrauka ir toliau vartoti drasiai, skonis nebuna pakites. Nebent vyniotinis butu nedidelis ir greitam vartojimui, tada galima ir universalius prieskonius naudoti. Normu kiek deti prieskoniu, nepykit bet nezinau, nes dedu is akies. Dekite drasiai daugiau visko. Jei jausite, kad padauginot druskos - marinuokit trumpiau ir virdama i vandeni maziau druskos dekit, nes vanduo pasiims is mesytes druska ir nebus persuru.
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2009 05 20, 10:13)
Labukas 4u.gif
Prieskoniuoju ir skuryte, nors ten ir sunkiau isigeria prieskoniai. Universaliu prieskoniu nenaudoju, nes be ju mesyte gali ilgiau isstoveti saldytuve. Buna taip, kad gaunasi vyniotinis nemazas ir po keliu dienu jo valgymo kaip ir apsibosta blush2.gif  tada galima padaryti poros dienu pertrauka ir toliau vartoti drasiai, skonis nebuna pakites. Nebent vyniotinis butu nedidelis ir greitam vartojimui, tada galima ir universalius prieskonius naudoti. Normu kiek deti prieskoniu, nepykit bet nezinau, nes dedu is akies. Dekite drasiai daugiau visko. Jei jausite, kad padauginot druskos - marinuokit trumpiau ir virdama i vandeni maziau druskos dekit, nes vanduo pasiims is mesytes druska ir nebus persuru.

aciukas 4u.gif einu kaulo nuo karkos nuimineti ax.gif
Atsakyti
Labai megstam liezuvio, ausu vyniotini, galvoju vyra pamaloninsiu, bet nezinau kaip daryti. Gal kas receptuka turit ir schema kaip daryti.
Va toki: http://www.damsa.lt/?id,18
Atsakyti
[quote=SaDa,2009 05 28, 16:14]
Labai megstam liezuvio, ausu vyniotini, galvoju vyra pamaloninsiu, bet nezinau kaip daryti. Gal kas receptuka turit ir schema kaip daryti.
Va toki: http://www.damsa.lt/?id,18
[/quAš,tikiu,kad esi dariusi kuomet vyniotinį.
Juk šioje temoje yra gana geršų receptų,tik pasižiūrėk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2009 05 19, 08:43)
Keptas sonines vyniotinis

Imu pailga gabala liesesnes sonines. Dazniausiai perku paslepsnius ir kadangi siais laikais super riebios mesos turguje tikrai nerasi, manau problemu neiskils ax.gif  Sonine padedu ant stalo oda i apacia, jei reikia palyginu krastus, kad gautusi graziai pailgas gabalelis ir is vieno sono (ilgesnio) pjaunu pusiau, bet iki galo neperpjaunu. Kai atverti, gaunasi kaip knyga.

Bitulka, nusipirkau šiandien šoninės , bet kvailas klausimas iškilo blush2.gif . Ar šoninės skūrą reikia nuimti? g.gif Nes , jei vyniosiu, tai vidurys bus su skūra tada blink.gif
negavau kepimui celafano, tai bandysiu virti, nes kepimo rankove negalėsiu suveržti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 05 29, 09:16)
Bitulka, nusipirkau šiandien šoninės , bet kvailas klausimas iškilo blush2.gif . Ar šoninės skūrą reikia nuimti? g.gif  Nes , jei vyniosiu, tai vidurys bus su skūra tada  blink.gif
negavau kepimui celafano, tai bandysiu virti, nes kepimo  rankove negalėsiu suveržti doh.gif

Oi ne nereikia nuimti skuros ir reikia ja lenkti taip,kad skura liktu virsuje(lauke). O jei negavai celofano, bet turi rankoves kapimui, tai bandyk i ja vyniot, tik tada jos daugiau susinaudos, nes privyniot daugiau reiks, kad neplistu taip greitai ax.gif
Jei gerai nesupratai kaip reikia suvynioti sonine, tai pameginsiu dar smulkiau papasakoti: Imi gabala sonines ir dedi ant stalo skura i apacia. Gabalas turi buti pailgas. Tada siauraji gala atsuki i save ir is sono horizontaliai pjauni mesa lyg noretum padalinti i dvi dalis, bet iki pat galo nenupjauni. Tada virsutine dali atverti tartum knyga(skura kaip buvo ant stalo taip ir liko), sumarinuoji, po kiek laiko dedi farsa ant tos atverstos knygos ir uzverti atgal.Rankom apspaudai gerai, kad farsas viduje psiskirstytu tolygiai, galuose jei islenda - pakemsi atgal ir vynioji i celofana.
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2009 05 29, 09:33)



aciuks.gif
Atsakyti
neturejau laiko parasyt bet pagal Biltulkos recepta dariua karkos vyniotini, tikrai isejo kiap pirmam kartui neblogai tik neradau pirkti muskato riesuto ir karka pacia marinavau ne para o dvi tiesiog teko isvaziuoti ir ja palikti saldytuve taciau nieko blogo neatstiko tok tikiu kad gal geriau isigere prieskoniai, viskas buvo super, ai tiesa iskilo neiskumu: pirma biskiuka vyniotiniui truko na gero skonio, gal cia trukumas muskato riesuto ar, gal Bitulka patikslins, ir na nzn man pasirode kad nuo uzvirimo pradzios virti 1 val. maoka viriau dvi, kaip tiksliia nustatyti virimo laika, kad zalias nesigautu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 05 30, 21:42)
neturejau laiko parasyt bet pagal Biltulkos recepta dariua karkos vyniotini, tikrai isejo kiap pirmam kartui neblogai tik neradau pirkti muskato riesuto ir karka pacia marinavau ne para o dvi tiesiog teko isvaziuoti ir ja palikti saldytuve taciau nieko blogo neatstiko tok tikiu kad gal geriau isigere prieskoniai, viskas buvo super, ai tiesa iskilo neiskumu: pirma biskiuka vyniotiniui truko na gero skonio, gal cia trukumas muskato riesuto ar, gal Bitulka patikslins, ir na nzn man pasirode kad nuo uzvirimo pradzios virti 1 val. maoka viriau dvi, kaip tiksliia nustatyti virimo laika, kad zalias nesigautu? g.gif


Del prieskoniu galiu pasakyti tik tiek, kad ju ivarove priklauso nuo kiekvienos seimininkes skonio. Sekanti karta kai gamisit, dekit kitokius kokius nors, arba dar ka nors sugalvokit. Nebijokit eksperimentuot, juk tik taip ir atsirinksit kada gaunasi skaniausiai mirksiukas.gif O virimo laika nusistatau mazdaug pagal vyniotinio dydi - kuo didesnis, tuo ilgiau verdu. Maziausiai verdu 1.5val. nuo uzvirimo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2009 06 01, 09:34)
Del prieskoniu galiu pasakyti tik tiek, kad ju ivarove priklauso nuo kiekvienos seimininkes skonio. Sekanti karta kai gamisit, dekit kitokius kokius nors, arba dar ka nors sugalvokit. Nebijokit eksperimentuot, juk tik taip ir atsirinksit kada gaunasi skaniausiai mirksiukas.gif  O virimo laika nusistatau mazdaug pagal vyniotinio dydi - kuo didesnis, tuo ilgiau verdu. Maziausiai verdu 1.5val. nuo uzvirimo. ax.gif

labuka, vadinsi aisku pataikiau nes viriau neragaudama, nedarau to niekada o pagal isvaizda reiskiasi pataikiau kad reikia ilgiua virti, na bandysiu eksperimentuoti ir meginsiu kitus variantus, dekui dar karta 4u.gif
Atsakyti
Užsidegiau ir aš sulčių pakelyje pasidaryti vyniotinį, bet vyras mane nuleido ant žemės. ax.gif Gal ir jums bus įdomu paskaityti:

"Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba aliuminio indų kategoriškai nedraudžia, tačiau įspėja, jog šie indai netinkami rūgštiems maisto produktams.

Aliuminio induose maisto produktus galima laikyti ne ilgiau kaip tris valandas.
Aliuminio panaudojimas maisto gamyboje nėra labai saugus.
Aliuminis naudojamas mažiems konteineriams gaminti. Jis gali būti naudojamas gaiviųjų gėrimų skardinėms. Jas ne tik lengva naudota, bet jos lengvai perdirbamos ir neteršia aplinkos.
Aliuminis maisto pramonėje:
Aliuminis (E173) naudojamas kaip maisto gaminių paviršiaus metalinis dažiklis.
Aliuminis naudojamas įvairiausių mažo tankio lydinių gamybai. JAV kasmet pagaminama apie 5 milijonus tonų aliuminio. Aliuminis, kaip ir kiti šios grupės metalai, yra aktyvus metalas. Aliuminis - pikes reduktorius, nes jis labai lengvai oksiduojasi sudarydamas joną su krūviu +3. Reaguodamas su rūgštimis jis išstumia vandenilį.
Cheminės Aliuminio savybės
Paviršius apsitraukia tvirta plona oksido (Al2O3) plėvele. Amfoterinis, reaguoja tiek su rūgštimis, tiek ir su šarmais."
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2009 07 28, 11:02)
Užsidegiau ir aš sulčių pakelyje pasidaryti vyniotinį, bet vyras mane nuleido ant žemės.  ax.gif Gal ir jums bus įdomu paskaityti:

"Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba aliuminio indų kategoriškai nedraudžia, tačiau įspėja, jog šie indai netinkami rūgštiems maisto produktams.

Aliuminio induose maisto produktus galima laikyti ne ilgiau kaip tris valandas.
Aliuminio panaudojimas maisto gamyboje nėra labai saugus.
Aliuminis naudojamas mažiems konteineriams gaminti. Jis gali būti naudojamas gaiviųjų gėrimų skardinėms. Jas ne tik lengva naudota, bet jos lengvai perdirbamos ir neteršia aplinkos.
Aliuminis maisto pramonėje:
Aliuminis (E173) naudojamas kaip maisto gaminių paviršiaus metalinis dažiklis.
Aliuminis naudojamas įvairiausių mažo tankio lydinių gamybai. JAV kasmet pagaminama apie 5 milijonus tonų aliuminio. Aliuminis, kaip ir kiti šios grupės metalai, yra aktyvus metalas. Aliuminis - pikes reduktorius, nes jis labai lengvai oksiduojasi sudarydamas joną su krūviu +3. Reaguodamas su rūgštimis jis išstumia vandenilį.
Cheminės Aliuminio savybės
Paviršius apsitraukia tvirta plona oksido (Al2O3) plėvele. Amfoterinis, reaguoja tiek su rūgštimis, tiek ir su šarmais."

Jei gerai paziuretumet,tai tetrapako vidus ne aliuminiu padengtas,o plevele.Kadangi aliuminis reaguoja su rugstimi ir jei vidus butu aliuminis,tai visos sultys esancios tokiame ipakavime,butu tiesiog atomine bomba.Tai tiek
Atsakyti