ACIŪ
Gal galetumet pasidalinti patirtimi, kaip namie paciai susukti mesos vyniotini? Mane labiausiai domintu vistienos (kalakutienos arba jautienos arba vershienos - jei is siu mesu daroma
ACIŪ
pamėgink pasinaudoti paieška, tokia tema tikrai buvo
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 11 20, 13:13) Gal galetumet pasidalinti patirtimi, kaip namie paciai susukti mesos vyniotini? Mane labiausiai domintu vistienos (kalakutienos arba jautienos arba vershienos - jei is siu mesu daroma ACIŪ Na as visada darau is kiaulienos vyniotini
Apie vyniotinius buvo kalbeta atrodo "antruose patiekaluose".Vyniotiniai gaminami is zalios mesos. Skaniau, kai ji pries tai pamarinuojama ar palaikoma itrynus prieskoniais. Tada uzdedamas koks nori idaras, susukama, surisama virvele ar kisama i specialu gumini tinkleli, galima sukti ir i drobule. Po to kepami orkaiteje arba verdami, atausinami tame paciame skystyje, paslegus, kad neliktu tarpu.
Vista as tai neperpiovusi isimu kaulus , prikemsu farso+kokiu kruopu ir dziovintu vaisiu, tai cia vyniotiniu nepavadinsi. Galima ja perpiauti, tada isimti kaulus, prideti kokio nori idaro ir susukti kaip vyniotini - yra skyrely apie farsiruota vista . Kalakuto vyniotini darau is jo slaunies, isemusi kaulus ir gyslas. Mesa per nakti pamarinuoju kaip kepsniui - irgi pas SM ismokau. Itrinu cesnakais, pipirais, kokiom zolelem bei majonezu ar garstyciom ( kaip kada), ikisu maiselin, suspaudziu, kad oro neliktu ir ikisu saldytuvan. (Vista, isemusi kaulus pamarinuoju irgi lygiai taip pat ). Kita diena visa tai nuvalau, uzdedu dziovintu slyvu ar kitu vaisiu, susuku oda i virsu, ikisu i tinkleli na ir verdu greitpuody apie pusvalandi. Mes dazniausiai valgom ji karsta pietums, tuomet vistiek reikia palaukti, kad mesa "pailsetu", nes kitaip piaunant isbegs sultys. Galima valgyti ji ir salta. Puode tada ir atausinu, uzdejusi sloika su vandeniu. QUOTE(Dorinda @ 2006 11 22, 23:52) Na as visada darau is kiaulienos vyniotini Labai laukiu Amalia, tu aprashei vyniotinius, kurie jau kaip karshtas patiekalas gali buti valgomas. As kalbu apie vyniotinius, kur nuo vaikystes per visus balius su balta mishraine valgydavom
MAMA2T&T
O žinok, pasiūlysiu labai paprastą vištienos vyniotinį Paruošti 2 l talpos tuščią pakelį nuo sulčių (vidus turi būti dengtas al. folija, bet man atrodo, kad jie visi tokie, bent jau ant kitokio neužtaikiau) Reikia paimti vištienos kumpelių be kaulo (aš tai ir odą nulupu Štai, pažiūrėk - tas vyniotinis, kuris arčiau, ne su slyvomis. Gal kiek prastai matosi, bet formą laiko gerai ![]() pagal viską galima būtų ir priedų kokių įmesti, sakykim gal riešutų arba razinų, gal žirnelių arba morkų kubeliais, bet aš kažkaip tokį natūralų mėgstu QUOTE(Dilma @ 2006 11 24, 13:54) Taip atrodo, kad kilogramas vištienos tai daug
Tai gal ne apie tuos pačius sulčių pakelius šnekam
Dilma Tai tikriausiai štai tokie, tik kad 2 l talpos Aš apie panašius, irgi tetrapakus, bet užsukamus
susikalbėjom vadinasi
Gyvenime neperku tokiu sulciu
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 11 24, 06:45) Amalia, tu aprashei vyniotinius, kurie jau kaip karshtas patiekalas gali buti valgomas. As kalbu apie vyniotinius, kur nuo vaikystes per visus balius su balta mishraine valgydavom Visai mane subalamūtinai. Esu tetos išmokyta tuos, kur vaikystėje kaime per vestuves šaltus valgydavom, būtent taip daryti - ji juos gamindavo užsakyta. Ji tiesa gamindavo pagrinde iš veršienos, visuomet vyniodavo drobulėn, tada sušniūruodavo, virdavo, paskui suslėgtą šaldydavo...Va tik mano šeimyna šiltus labiau mėgsta, tai aš pati modifikavau. Bet mane pribloškė patsai lietuvaičių išradingumas - aš mat kankinuosi, mėsos gabalą grūsdama tinkliukan, kuris neperpigiausias, paskui kankinuosi jį nuimdama, plaunu ir kitą kartą vėl vartoju, kol gumos atsisako tarnaut. Tai va, paaiškinkit man turndrai, ar teisingai supratau - mėsgaliai (ne cielas gabalas, kaip pas mane) pamarinuojami (kai maži gabaliukai, valandos kaip ir gana), sukratomi į tetrapako pakuotę ir verdami puode. Ar taip? Tada toje pakuotėje ataušinami, jinai nuplėšiama...Dabar pora klausimų - kaip galą užtaisot? Pas mus tos pakuotės kiek kitokios, pritaisytas užsukamas vamzdelis išpylimui. Na, galą būtų galima atkrapštyt. O tada? Užlenkti, užrišti, laisvą palikti, kad garas išeitų? Į puodą guldyti ar statyti. Kaip tada su dažais iš išorės, ar jie vidun neįlenda? Aš aplamai greitpuody verdu, manau kad ir čia galimėtų. Dvilitrinių pas mus nebūna, manau ir litrinis praeitų, kas ten didžiulį ir suvalgys, mums kimštos ( ar vyniotos) vištos, kurią tarp kitko šaltą valgom, trim dienom užtenka
MAMA2T&T
Ir pas mane problema po to kur tas sultis dėti Amalia QUOTE mėsgaliai (ne cielas gabalas, kaip pas mane) pamarinuojami (kai maži gabaliukai, valandos kaip ir gana), sukratomi į tetrapako pakuotę ir verdami puode. Ar taip? Tada toje pakuotėje ataušinami, jinai nuplėšiama... Būtent taip QUOTE Dabar pora klausimų - kaip galą užtaisot? Pas mus tos pakuotės kiek kitokios, pritaisytas užsukamas vamzdelis išpylimui. Na, galą būtų galima atkrapštyt. O tada? Užlenkti, užrišti, laisvą palikti, kad garas išeitų? Aš lygiai taip ir darau - išardau viršų, po to ji sulankstau, susuku į tokį vamzdelį, jį prilaikant įstatau į vandenį (į puodą dedu skudurėlį, kaip kad stiklainius sterilizuojant Dažų nepastebėjau - jokio tiesioginio sąlyčio su jais nėra :)Daug lengviau šitaip daryti, nors gaunasi kiek kitoks produktas nei įprastas vyniotinis. Bet ne mažiau skanus QUOTE(Glacee @ 2006 11 26, 18:50) Dažų nepastebėjau - jokio tiesioginio sąlyčio su jais nėra :)Daug lengviau šitaip daryti, nors gaunasi kiek kitoks produktas nei įprastas vyniotinis. Bet ne mažiau skanus Labai aciu! Koks ten skirtumas, i ta pati pilva As mat nebuvau tikra, ar jis guldomas, ar statomas, dabar aisku. Bandysiu kisti i litrini poka nuo pieno (koks gi skirtumas) ir statyt ji i greitpuodi (jame jautis ar saltiena per pusvalandi isverda) , o jei nesigaus, tai reikes normaliai. Nes pamenu, kad teta tai virdavo ilgai ir nuobodziai ant mazos ugnies, ileidusi ta puoda vos ne iki aseliu i peciu. Gal ta mesa letai verdant kitaip reaguoja, aplamai nemoku su ja kariauti, va darzoves tai gaminu visoliausiais pavidalais, o mesa - su SM patirtim. QUOTE(Glacee @ 2006 11 26, 19:50) [Aš lygiai taip ir darau - išardau viršų, po to ji sulankstau, susuku į tokį vamzdelį, jį prilaikant įstatau į vandenį (į puodą dedu skudurėlį, kaip kad stiklainius sterilizuojant Dažų nepastebėjau - jokio tiesioginio sąlyčio su jais nėra :)Daug lengviau šitaip daryti, nors gaunasi kiek kitoks produktas nei įprastas vyniotinis. Bet ne mažiau skanus aciu uz issamius paaiskinimus bandysiu, gal kas iseis, produktus nusipirkau ir sulciu pakeli taigi gersiu sultis ir valgysiu vistienos vyniotini (arba vistienos kratini
Niu ka - vaziuosim sulciu pirkti.. Ziuresim, kas per "aparatas" isheis
As norejau paklausti, ar tas pakeliu vidus tikrai folija isklotas? Nes tikroji folija tokia labiau "metaline", o pakeliuose kazkokia kombinuota su plevele
Ir - ar ta pakeli kaitinant neissiskiria kokios nuodingos medziagos i mesa? Na, cia klausimas , ko gero, ne i sita skyreli.
Lidija
MAMA2T&T lauksiu rezultatų Gricė dėl kiaulienos tai net nežinau, pagal idėją turėtų būti gerai, nebent jautiena perilgai virtų ir jai tiek laiko nepakaktų. Bet, manau, kad kiaulienai dar reiktų pridėti želatinos. Tiesiai su mėsa išmaišyti porą šaukšteliš ir virti pakelyje. Fijona teisingai pastebėjai - tokia plevelinė folija. O dėl nuodingų medžiagų išsiskyrimo, tai nemanau kad taip yra. Juk sultys tai irgi maisto produktas, jos yra termiškai apdorojamos, tad folija turi būti tinkanti sąlyčiui su maistu QUOTE(Glacee @ 2006 11 28, 16:14) rezultatai labai netgi neblogi viriau greitpuodyje paguldzius, tai susukta krasta prispaudziau panaudojus MB pinta zvejybos vala viriau apie pusvalandi, po to puodas pats puskejo. nustojus pusket ausinau, bet jau taip skaniai kvepejo, taip skaniai kvepejo QUOTE(Lidija @ 2006 11 30, 00:27) rezultatai labai netgi neblogi viriau greitpuodyje paguldzius, tai susukta krasta prispaudziau panaudojus MB pinta zvejybos vala viriau apie pusvalandi, po to puodas pats puskejo. nustojus pusket ausinau, bet jau taip skaniai kvepejo, taip skaniai kvepejo Na, aš irgi virsiu Kalėdoms. Bet bandysiu ir su kiauliena. Manau, kokią karką reikia nusipirkti ir nugremžti mėsytę nuo kaulo, tada pamaišyti su kita mėsyte, gal nereiks ir želatinos?
Lidija
džiaugiuosi, kad tau patiko Gricė oi, lauksiu žinių, kaip tau pasiseks su kiauliena
O žinok, pasiūlysiu labai paprastą vištienos vyniotinį
Paruošti 2 l talpos tuščią pakelį nuo sulčių (vidus turi būti dengtas al. folija, bet man atrodo, kad jie visi tokie, bent jau ant kitokio neužtaikiau) Bandžiau. Tik pabandymui paėmiau 0,5 l talpos sulčių pakelį - gavosi tikrai labai skaniai. Vešiu receptą į kaimą šventėm ir mamą naujų technologijų išmokysiu Fantastiški recepta!!! O ar teisingai supratau, kad vištienos kumpeliai ir krūtinėlė dar buvo maišoma su mėsa, tai jautiena arba kaiuliena? Šiaip norėčiau kažką panašaus iš žuvies pasidaryti, kažin kokia žuvis tiktų, ar tiktų menkių arba heko filė? Kaip manot? Ir kas įdarui tiktų prie žuvies? Vištiena tai manau ir su ananasais ir graikiškais riešutais skaniai gautūsi.
As irgi experimentuoju su sulciu pokeliu...jei kas neblogo gausis pranesiu
QUOTE(kakajedze @ 2007 02 01, 08:13) As irgi experimentuoju su sulciu pokeliu...jei kas neblogo gausis pranesiu Aš dariau iš veršienos, man nesigavo Visų pirma viršuje, kur pakelis buvo neapsemtas mėsa liko žalia, tai galų gale paguldžiau ant šono, na o po to nuėmus pakelį - subyrėjo gabalais Bet vistiek skanu buvo Bandysiu dar kartą, gal kada pavyks.... QUOTE(Papooga @ 2007 02 01, 10:58) Aš dariau iš veršienos, man nesigavo Visų pirma viršuje, kur pakelis buvo neapsemtas mėsa liko žalia, tai galų gale paguldžiau ant šono, na o po to nuėmus pakelį - subyrėjo gabalais Bandysiu dar kartą, gal kada pavyks.... Kaip as supratau, kai kiek mesos prideta, tiek ir vandens turi buti pilama - kaip ta mesa ore isvirs...Man tai nieko nesigavo, nes issileido tas pokelis per siule...Matomai, ne ta kokybe. Vistiek suvalgem, nors ir su popierium virta, nenumirem.
Atreportuoju ir as...
dariau pirm karta...tai kaip pirmas kartas, tai man bet dariau is maltos mesos, tai gal kas ir pasigincys, kad cia vyniotinis, bet vistiek prie uzkandziu priskaitau, o ir dariau, pagal jusu aprasyta buda... Paemiau maziau nei 1kg maltos vistienos (tiek teturejau QUOTE(kakajedze @ 2007 02 01, 17:35) Atreportuoju ir as... dariau pirm karta...tai kaip pirmas kartas, tai man bet dariau is maltos mesos, tai gal kas ir pasigincys, kad cia vyniotinis, bet vistiek prie uzkandziu priskaitau, o ir dariau, pagal jusu aprasyta buda... Paemiau maziau nei 1kg maltos vistienos (tiek teturejau Na atrodo tai Reiks ir man iš maltos pabandyti. O tai vanduo apie pusę pakelio tik apsėmė, aš teisingai supratau???? QUOTE(Papooga @ 2007 02 01, 12:55) Na atrodo tai Reiks ir man iš maltos pabandyti. O tai vanduo apie pusę pakelio tik apsėmė, aš teisingai supratau???? Na gal ir daugiau nei puse buvo, bet pilnai viso tai tikrai nebuvo apseme...guldyti neguldziau
Na štai, pabandžiau ir aš iš faršo, gavosi
![]() ![]() ![]() ![]()
Buvau labai susidomejusi siuo receptu ir siandien pasidariau.Sudejau vistienos gabaliukus ismarinuotus su daaaug cesnaku ir pridejau grybu.Nu gavosi
QUOTE(Amalia @ 2007 02 01, 12:11) Man tai nieko nesigavo, nes issileido tas pokelis per siule...Matomai, ne ta kokybe. Nežinau kaip pas jus, bet pas mus Olandijoj tai buna tokių dvilitrinių sriubos skarbonkių parduotuvėj, tai vyniotiniam aš jas gana sėkmingai panaudoju, tik reikia atidarius neishmest dangtelio - sudedi mėsą, tada dangteliu gerai prispaudi (jis gi įkrenta kai atidarai skardinę, tai nei mažint nereikia, tik reikia gerai paslėgt kad tarpų neliktų), tik reikia žiūrėt kad vandens per daug nebūtų ir nepribėgtų į vidų.
Nu tikrai nuostabiai atrodo,būtinai reiks pasidaryt,juk labai paprasta,o svarbiausia greita
QUOTE(Mintibutė @ 2007 03 18, 03:59) Buvau labai susidomejusi siuo receptu ir siandien pasidariau.Sudejau vistienos gabaliukus ismarinuotus su daaaug cesnaku ir pridejau grybu.Nu gavosi O kokių grybų dėjot?Ta prasme,džiovintų?Dėkoju už ats
Tema aprimusi grokai- net prieš velykas aprimusi buvo... Argi niekas nedaro mėsos vyniotinių
Aš per Velykas išbandžiau- galvojau, kad nesigaus, nes nupirko šeima mėsos gabalą tokį prastą- sudriskusį visą, su riebalynais visokiais padriskusiais, tai susinervijau, ir galvojau net nebandyti daryti- nes vyniotiniui gi naudoja gerą mėsą, lygią, dar gi kai kas vientisą tiktai- nesuardytą, o tokią iš kurios galima išpjauti gražią išklotinę, atversti kaip knygą, ir vynioti visokius įdarus... Bet kažkaip pagalvojau, kad darbo nedaug prie vyniotinių, o mėsą per niek nuleisti irgi kažkaip nesinorėjo, be to išbandyti buvo labai smalsu, nes niekad nedariusi- tai pamaniau, jog nesigaus- tai tiek to, bet būsiu pasitreniravusi kitoms šventėms- reikia gi kažkada išbandyti, o pirmas blynas visada būna prisvilęs... Nu ir sumečiau aš tą subrizgusią mėsą, prieskoniais pabarsčiusi ir džiovintų abrikosų įdėjusi per vidurį, į skarbonkę, paslėgiau jūros akmenimis, tokiais plokščiais, pririnktais kažkada Nidoje, ir viriau apie porą valandų. Ir gavosi Kitą kartą bandžiau iš vištienos, kurią pamarinavau su garstyčiomis, bet ir vėl matyt, kmynų padauginusi būsiu, be to sausas gavosi, ir sprangus toks... Gal aš per ilgai verdu Naudoju aš sriubos skardinę- tokią aukštą ir nelabai plačią- na, aišku daug platesnė ji nei sulčių pakelis, ir apvali, kaip dauguma skardinių, bet man kažkaip patikimiau, biskį pabijojau aš, kad kokios chemijos nepatektų į vidų, be to nereikia kaskart galvoti kur pilti sultis Apskritai tai tos skardinės visos irgi nėra pats patikimiausias variantas- juk aš tiksliai nežinau, ar būtent ta skardinė tinka verdančio vandens temperatūrai, ar nesiskiria kokios nuodingos medžiagos, ar joje pirktas produktas buvo termiškai apdorotas jau su skardine, ar toks metalas tinkamas ir t.t. Skardinės dangtelio aš neišmetu, o įstumiu į vidų ant mėsos, ir ant viršaus dedu akmenis paslėgti- bet kartą pabandžiau dar ir folija viršų uždengti (tam nėra reikalo, bet planavau kažkada pabandyti taip virti vyniotinį kepimo skardelėje siauroje, įdėjus ją į kokį kepimo maišą ir užrišus, kad nepritikštų per viršų vandens, arba folija viršų apdėjus , tai išmėgint norėjau). Taigi, folijos kraštai siekė vandenį, na taip nuleisti į jį buvo, ir nuėmus foliją, ta dalis, kuri buvo vandeny tapo grynų gryniausios juodos spalvos, o vanduo įgavo tokį drumstą metalo atspalvį- nu ne sidabrinį, bet drumstą tokį Būna tokių emaliuotų maistui skirtų aukštų puodukų, panašaus platumo ir aukščio kaip ta skardinė (senukuose mačiau, ir kitose indų pard.), tik vos vos platesnių- tai jei nieko gersnio nerasiu, manau nusipirksiu tokį, tai bus ramu ir patogu... Jis, toks, su rankena, bet rankena nemaišys, manau į puodą sutalpinti- paprastas, toks kaip lietuviškas, kaip bielarusiškas- geltonos emalės, kaip tarybų laikais būdavo metaliniai indai.... Taigi, bandysiu jame daryti, bet bus dar vos vos storesnis vyniotinis Dar buvo minčių nusipirkti tokių skardinių dėžučių keturkampų, kur būna skirtos arbatai, kavai, ar biriems produktams- ir virti vyniotinius jose- nes ir neplačios, ir aukštos, ir forma daili, bet pabūgau, kad nepritaikyti aukštai temperatūrai bus, tai lieka arba virti storus nusipirkus tą metalinį puoduką, arba pagal užsakymą kokį maistui tinkamą pasidaryti, arba dairytis toliau, nes mintys vynioti į celofanus tinklelius, drobes man nepatinka, daug terlionės paskui plauti visa tai, o be to visokie celofanai ir panašūs dalykai, kai juos reikia ilgai virti su maistu nekelia man pasitikėjimo, nors tu ką- nekyla ranka taip daryti, ir viskas- nors niekada nebuvau kraštutinė ekologė ir sveiko maisto propaguotoja, ir nesu, bet TAI man visai nepatinka
Mes darom tokius suktinukus:
Mėsos vyniotinis: mėsos gabaliukus padaužyt muštuku, pabarstyt prieskoniais, tada ant jų išdėliot kepintus pievagrybius (galima juos pakeist kuo pagal skonį), tada dėti faršą, sumaišytą su prieskoniais. Visa tai susukti, aprišti ir virti ar kepti. Pagal norus, galima patroškinti su grietinėle, apibarstyt tarkuotu sūriu ir pan. gan nesudėtinga ir skanu O čia žuvies vyniotinis. dar nemėgintas, bet žinaus tokį: Žuvį sumalti, įberti prieskonių. Ant lašišos filė uždėti ploną sluoksnį virtų ryžių, maišytų su majonezu. Tada dėti žuvies masę ir tada susukus kepti orkaitėje, galima troškinti apipylus grietinėle. Iškepus apibarstyti tarkuotu sūriu.
Mmmm.... noriu valgyti
Jurvite, o tas žuvies vyniotinis tinka valgyti šaltas, kaip užkandis? Ar čia toks daugiau toks pietų patiekalas?
Dėl to žuvies vyniotinio, tai nežinau, tiesiog yra tarp turimų receptų užrašytas, nemėgintas. Kažkaip lašišos nenusiperkam šviežios (vis dėl jos brangumo). Manau, kad jei nesuvalgysi šilto pietums , bus neblogas ir kaip šaltas patiekalas
Beje, Švytėjime ežero dugne, aš irgi pritariu ir nemanau, kad dera naudoti pakuotes nuo sulčių, jas virti kartu su maistu
Uoj kokia temele uzmaciau! Liux
Bandysiu ir as is vistienos pagamint viniotini! QUOTE(jurvite @ 2008 04 18, 19:59) Mes darom tokius suktinukus: Mėsos vyniotinis: mėsos gabaliukus padaužyt muštuku, pabarstyt prieskoniais, tada ant jų išdėliot kepintus pievagrybius (galima juos pakeist kuo pagal skonį), tada dėti faršą, sumaišytą su prieskoniais. Visa tai susukti, aprišti ir virti ar kepti. Pagal norus, galima patroškinti su grietinėle, apibarstyt tarkuotu sūriu ir pan. gan nesudėtinga ir skanu O čia žuvies vyniotinis. dar nemėgintas, bet žinaus tokį: Žuvį sumalti, įberti prieskonių. Ant lašišos filė uždėti ploną sluoksnį virtų ryžių, maišytų su majonezu. Tada dėti žuvies masę ir tada susukus kepti orkaitėje, galima troškinti apipylus grietinėle. Iškepus apibarstyti tarkuotu sūriu. Su zuvim geras receptukas,reikes pabandyti
tikrai su zuvimi labai gardus receptuas gavosi, vakar dariau,tai vyras labai isgyre aciu jurvite
|