Turiu 2 dukreles:4,6 ir 9 metų. Man labai nepatinka kaip vyresnioji dukra elgiasi su jaunesne sese.Visada bendrauja su ja grubiai,visko jai gaili,jeigu kažkur eina abi niekada neduos rankytės,niekada neapkabins ir t.t. Ir žinokit nebesuprantu jau kaip su ja bendrauti,kaip kalbėtis ir kaip mokinti. Nes jau pati matau,kad tai vyksta kiekvieną dieną, ir aš nesivaldau ir pastoviai ant vyresnės rėkiu. Ir ji jau nemoka normaliai bendrauti,kai tik pradedi su ja kalbėti ji pradeda psichuoti.
as manau, akd cia vaikiskas pavydas, kuris vieniems vyresniems vaikams pasireiskia stipriau kitiems silpniau.
taciau, kas matosi is tavo pasakotos istorijos, tai jog tavo vyresniajai labia truksta tavojo demesio. o ji ji gauna tik tuomet kai skriaudzia mazaja. gal tas tavo demesys tuomet buna ir labia neigiamas jai, taciau vis vien, jos galvyteje uzsikoduoja, tai jog tik taip elgdamasi ji gaus is taves demesio. patarimas: rasti proga viena diena iseiti su vyresniaja, na manyciau kad tai tiktu penktadienis arba sestadienis, nes ji mokyklinio amziaus:) ir pabuti jums tik dviese, nueiti ledu, tiesiog kad su ja tu pasikalbetum ramiai, pasakytum kaip myli, ir t.t. aisku, viskas iskart neissisprendzia, taciau, pabandyti verta:)
patarkite kaip dar rodyti jai savo dėmesį. Aš nedirbu, tad laiko kaip ir turiu.
Pvz, nueikit TIK ABI į kiną
Gera mintis- daugiau bendrauti kartu. Vyresne dukra gali pavydeti demesio jaunesniajai net ir tada, kai tevai skiria pakankamai demesio abiems vaikams. Kelia pykti tai, kad demesys yra ne tik man vienai, bet ir sesei taip pat. Jeigu tapsite labiau artimesnes su vyresniaja dukra, ji gali pati panoreti gerai elgtis su sese, kad islaikytu gerus santykius su Jumis (nes zino, kad Jus pykstate, kai ji grubiai elgiasi su mazaja).
Skaiciau viena straipsniuka, kuris mane sokiravo. Sako, vyresnis vaikas elgiasi su jaunesniu taip, kaip su juo elgesi ir elgiasi tevai... Mano su broliu santykius prisiminus - simtas procentu atitinka, o dabar, su mano vaikais, gal ir ne viskas, arba man taip atrodo
Tai teisybe. Ir vaikas elgesio modeli atkartoja ne tik savo elgesy su jaunesniu broliu/seserim, bet ir su naminiais gyvunais. As pati pastebejau, kad vaikas su sunim elgiasi taip, kaip mes su vaiku (t.y., kai mes pykstam ant vaiko, jis issilieja ant suns, kai mes geri - jis su sunim irgi draugas). Gaunasi grandinine reakcija
absoliuti teisybe. vaikas ishmoksta toki elgesio modeli, kaip su juo elgiasi tevai, bei kaip tevai elgiasi tarpusavyje, ir ji pritaiko bendraudamas. akivaizdu - matau, kaip elgiasi mano vaikai o kodel tave straipsnis shokiravo?
Aš dar kartais praktikuoju tokį dalyką - kiekvienam atskirai kai nieks negirdi į ausį pašnibždu "aš tave myliu labiausiai
|