Uzvedziau sia temele nes siuo metu ji man labai aktuali
Klausiu todel, kad mano pupai nera dar menesiuko na uz keliu dienu sueis bet vistiek, turiu dideli vargeli su jos miegu
Sveikos mamytes,
Uzvedziau sia temele nes siuo metu ji man labai aktuali Klausiu todel, kad mano pupai nera dar menesiuko na uz keliu dienu sueis bet vistiek, turiu dideli vargeli su jos miegu
mano lelyte jau nuo gimimo labai rami, labai tuo dziaugiuosi nes kai pasiklausai kokių rėksniukų yra...................
turbūt čia priklauso nuo vaikiuko charakterio musų mociutė juokauja kad tokius 5 gali susiguldyt ir sau be vargo augint..... QUOTE(Linuxeee @ 2006 11 21, 18:51) Sveikos mamytes, Uzvedziau sia temele nes siuo metu ji man labai aktuali Klausiu todel, kad mano pupai nera dar menesiuko na uz keliu dienu sueis bet vistiek, turiu dideli vargeli su jos miegu QUOTE(Linuxeee @ 2006 11 21, 17:51) Pilvuko jai neskauda tikrai, manau kad verkia nes isvargusi yra. Nakti keliasi kas 2-3val na tada miega, bet labai neramiai blaskosi rankutem maskatuoja dejuoja visokius garsus leidzia Sveika, O iš kur tu žinai, kad jai pilvuko neskauda? Galbūt jai meteorizmas(dujos neišeina)? Mano mažylei retkarčiais taip būna-tokiais atvejais ji tiesiog riaumoja. O dėl miegelio-kai bus galima patariu išbandyti masažus
Kaip tik ieškojau tokios temos ir patirties kiek nešiojate ant rankų savo pumpurėlius. Maniškis ant rankų praleidžia kone visą dieną, su pertrauka kai keliaujam su vežimu į lauką. Kartais kai nenori miego reikia nešioti ir laikyti taip kad kuo daugiau matytų, tada ramiai srebi aplinką. Jei miega reikia tik šiaip laikyti, nes vos padedu į lovelę miegas baigiasi vėliausiai po penkių minučių. Jau ir rankas ir pečius skauda. Šiaip nepasakysi kad rėksnys, bet tik kol ant rankų. Pavydu skaityti, kad kiti tik valgo irmiega(turbūt net savo lovytėse).
Na, aš dėl savo mažiuko galiu tik pasidžiaugti
na mano ir gerietis
QUOTE(Linuxeee @ 2006 11 21, 16:51) Sveikos mamytes, Uzvedziau sia temele nes siuo metu ji man labai aktuali Klausiu todel, kad mano pupai nera dar menesiuko na uz keliu dienu sueis bet vistiek, turiu dideli vargeli su jos miegu Taip taip,visos noretume ,kad maziuliai tik valgytu ir miegotu.Pirma menesi as dziaugiausi,nes taip ir buvo Jau pripratau,ismokau isnaudot kiekviena laisva minute. Kiekvienas vaikutis yra savitas,unikalus-tad nenorekim,kad jis gyventu pagal musu pageidaujama rezima.Juk ir mes pacios esam tokios skirtingos,su skirtingais iprociais ir poreikiais QUOTE(Linuxeee @ 2006 11 21, 17:51) Sveikos mamytes, Uzvedziau sia temele nes siuo metu ji man labai aktuali Klausiu todel, kad mano pupai nera dar menesiuko na uz keliu dienu sueis bet vistiek, turiu dideli vargeli su jos miegu nemanau kad vaikas rekia siaip be priezasties o ju gali but daug. kodel esi tikrai kad neskauda pilvuko??? gal siaip tiesiog neramus vaikas. kaip kazkuri mamyte rase, padeda masazai. juk toks mazas zmogiukas, dar per mazas, kad butu toks nervuotas sekmes ir kantrybes
Uzjauciu mamyte del tokio neramaus klecko... Gal jai tikrai pilvuka skauda...pabandyk paguldziusi paglostyti pilvuka pagal laikrodzio rodykle arba duoti kokiu 10 lasu Espumizano, mums tai padedavo kartais.
Siaip tai as neturiu problemus su savo maze - ji pas mus nuo gimimo miega gerai --nakti po 6-8 val, o diena dabar jau maziau, bet jei nemiega, tai as jai zaisliuku paduodu ir dazniausiai ji pati guledama zaidzia su jais O nesioti ant ranku tai nuo pirmu dienu nepratinom Sekmes mamytei! Reikia tiketis, kad praeis tas neramus periodas
Neverkia vaikas be priežasties...Galbūt iš tikrųjų skauda pilvuką, juk visų vaikučių simptomai gali skirtis, iš kur toks užtikrintumas, kad neskauda?
Be to, kūdikiui reikia motinos šilumos, o ne tik maisto. Jus jį raminate vėžimėlyje, o jis nori ant rankų, prisiglausti...Aš irgi praleidžiu beveik visą dieną su savo maže ant rankų. Ji jau virš 7 kg sveria, aišku sunku, bet kitaip neišeina. Kai ateina vyras po darbo, įduodu jam, o pati tvarkau savo reikalus. Taip ir nešiojam visą dieną. Pagalvokit, ateis tas laikas, kai norėsit priglausti paaugusį mažylį, o jis nenorės...Taip kad naudokites proga
Taip taip, ka tiesa, tai ne melas
Man atrodo, kad kartais vaikams mama atsibosta, gal jie nori kitu zmoniu demesio, draugijos. Aisku, cia tik mano nuomone QUOTE(Gadiga @ 2006 12 05, 15:07) kai mazuliukas buvo, tai irgi, tai soniukas uztirpes, tai pilveli skauda. Kaip mano mama sako - daryk kas tau atrodo tinkama (supuok, duok atsigert, snekink, glostyk, myluok, panesiok po namus, parodyk kas karta nauja kampeli ir tt.) ir stebek! Greitai pati pamatysi ir jau zinosi kas negerai. Visiškai teisingai, kartais užtenka pakeisti padeį, padeti ant šonuko ir pan. Ir be abėjo-stebėti ir darytis išvadas... QUOTE(Gadiga @ 2006 12 05, 15:07) Man atrodo, kad kartais vaikams mama atsibosta, gal jie nori kitu zmoniu demesio, draugijos. Aisku, cia tik mano nuomone Ir čia teisybė. Pastebėjau, kad kartais reikia ''pakeisti rankas''- jeigu verkia pas mane, nurimsta pas tėtį, jeigu verkia pas jį- užtenka man paimti ant rankų, visi kaprizai baigiasi. Paprasčiausiai kudikis jaučia, kada žmogus suirzęs, jam persiduoda mūsų negeros emocijos.
maniskiui jau bevei 11 men o iki siol ant ranku nesioju arba sedim ir kartu zaidziam, net kai i tulika einu man is paskos sliauzia nes nenori but vienas.
O prasidejo irgi panasiai miegodavo ant ranku, tai kol laikau tol miega kai paguldai viskas jau atsibudo ir ziuri, labai patiko jam lauke vezimelije miegot, o be to atradom pora tokiu geru raminimo budu: 1. plauku dziovintuvas + glostai pilvuka ar galvyte ziurint kas labiau vaikui patinka 2. arba paguldau sau ant pilvo ir liuliuoju, budavo kad taip ir visa nakti ismiegodavom Sie budai labai padedavo ir kai pilvuka skaudejo dabar jau nakti miega pats, na o diena liuliuoju vezime nes kitaip man vaiko gaila kai rekauja ir nenori toj savo lovytej miegot. Taigi linkiu sekmes ir istvermes
Na aš galiu pasidžiaugti savo saulele, nes tikrai labai rami... Jeigu būtų visi tokie vaikučiai tai galėčiau ir dešimt jų turėti
mano dukryte nuo pat pirmos dienos rami, del ko labai dziaugiuosi
Sveikutes,
mano mazyle pirmus du menesiu buvo labai rami, tik valgydavo ir miegodavo, visi labai stebejosi, ypac vyro mama mat besilaukdama as labai nervuodavausi, kai mazyle suejo 3 men, prasidejo neramumai, mergaite per diena miega daugiausiai keturias valandas, jei nori kad ji butu rami turi su ja zaisti, kalbinti, naktys visada buvo geros bet dienom tai gali kazka padaryt namuose tik tuo atveju jai ji miega. Juk neleisi vaikui rekt. Ant ranku nesioju kai jau buna kitaip neimanoma nuramint, seip stengiuosi nepratint, bet kai nuvaziuojam pas vyro tevus, tai niekam nepaaiskinsi.
mano maziukas ramus 3* thpu. bet kartais uzzirzena kai nori kad ji panesiotu.o labiausiai tai terorizuoja mociute. kai isgirsta jos balsa tai net pradeda spurdet nes jau zino kad ji tampys ant ranku,sokdins ir kutulios
bet kai liekam dviese tai galiu ramiai paguldyt i lovele ir jis vienas sau ten zaidzia, barasi su zaislais, ar uzminga
Mano abu vaikai yra ramus.Na didzioji jau isaugo,bet buvo labai rami.Na kas be ko buvo ir asaru ir oziuku.Bet asareles tikrai ne be priezasties
Sekmes ir istvermes
sveika,
nu ka zinok skaitau ir prisimenu kaip man tas pats budavo...
nu mano mažulė tai per viduriuka nera nei labai rami nei labai zyzliukas. Aišku visko buna . . . kartais tik dienos viduryje nueinu nusiprausti, nes ankščiau niekaip nespėju
O mano mažylė pirmais mėnesiais miegojo neramiai - labai blaškydavosi, ir rėkdavo po maitinimo. Kartais duodavom Espumisan. Labai gaila vaiko būdavo... Bet vaistukais tikrai nepiktnaudžiadavom. O dabar rėkimas baigėsi. Tiesiog išaugo. Tuo metu dar padėdavo maudynės - nereikėdavo jokių žolelių, tiesiog mažylė labai mėgdavo maudytis. Ir dabar mėgsta.
Tiesa, dar padėjo guldymas ant pilvuko - kai tik pradėjau dažniau guldyti taip, vaiko pilvo raumenukai sustiprėjo ir tikriausiai tai taip pat padėjo. O dėl miego - dabar maniškė visai mažai miega. Jei būnam namuose, tai dar dar... Bet jei važiuojam į lauką, į svečius, tai apie miega jokios kalbos. Juk reikia viskuo domėtis.. Linkiu kantrybės rėksniukų mamytėms.
Mano maziukas pirmus tris men. buvo laaaabai ramus. Bet gerai pagalvojus, jam nedauk ir tereikejo: pavalgyt, pamiegot, prie mamytes prisiglaust, pilvuko problemu kaip ir neturejom. O suejus trim men. sunus eme po mazu keistis. Dabar zinoma reikalauja daug demesio, daugiau diena budrauja, bet ir gudraut jau ismoko: cia verkia, o ant ranku paimi, lektuveliu paskraidini ir jau juokias
Nemegsta jis vienas buti, vienas kambari buna daugiausia 20 min. tai lekiu tada ka namuos padaryt, o likusis laikas visas sunui
mano labai neramus.gal pilvukas skauda,bet kiekviena vakara klykia iki pamelynavimo.pamasazuoju pilvuka,atrodo nurimsta ir po keliu minuciu vel tas pats.
Manoji nerami, na galima sakyti rami buvo kai gimė ir tol, kol buvom ligoninėj.
sveikutes, mamo kleckas tai kaip kada ziurek jis viena diena tikras angeliukas o jau kita nebezinau kas darosi atrodo ir sausas ir pavalges bet va visteik neramus. nurimsta tik jei paimi ant ranku ir pradedi dainuoti.
Ramutis buvo kelias diena kai gryzom is GM. Po to prasidejo pilvelio putimas, su miegu vargas. Ir sotus ir sausa, bet kazko zirzia.
maniskis kol kas ramus-nor sjau 3 men bet diena ismiega(su pertraukom aisku) apie 6 val.pavalgo,truputi pazaidzia,tada praso soskes,ikeliu i vezimuka ir vaikas uzmiega.paskui keliasi valgyti,pasimankstinam ir vel viskas is naujo.vakare po maudyniu ir vakarienes apie 9 val i lovyte nesam jau mieganti beveik,jei nemiega tai pagulejes uzmiega pats.nakti nesikelia,keliames 6-7 ryto pusryciauti.tpfu tpfu tpfu kad neiskalbeciau
mano mazoji nuo pirmos dienos rankinukas. augant ir norai dideja, nes dabar nebeuztenka vien tik ant ranku buti, reikia zaidimu. tik nuo 5men pradejo po truputi pietu nusnausti tai jauciuosi taip lyg laiko tiek kad net nezinau kuo uzsiimti. apie laika sau jau seniai uzmirsau jau pirmajam gimus, gal todel, kad stengiuosi kuo daugiau su vaikais laiko praleisti.
vargina rankinukai, bet kazkaip ir dziaugiuosi, nes zinau kad tai ne amzinai, todel branginu tas akimirkas.
mielos mamytes,
ne "norai" ir "kaprizai" yra kalti. dar anksti kalbeti apie tokius dalykus. esme ne tame. neramus yra daugelis vaiku, ir neturetumet del to eiti is proto. zinoma, reik daryti visa, kad padetu vaikui nurimti. bet jei labai nesiseka.... zinotina, kad pirmieji ypac 3-4 menesiai yra - SUNKUS KUDIKIO APADTAVIMOSI SVETIMAMAE PASAULYJE PROCESAS. Atminkit, jog daugely dalyku mes suauge darom nesusimaste, mums tai nereikalauja jokiu pastangu. taciau KUDIKIUI paciam kvepuoti, alsuoti, ismokti nurimti prie miega, uzmigti, keltis, laukti valgio, zisti, virskinti, steneti, kakoti, sisioti, reguoti i visokius dirgiklius, sviesa, garsa, salti, siluma, tinkamai atrinkti ivairius pojucius, juo surusiuoti, priimti ar atmesti ir tuo paciu islikti ramiam ir patenkintam - yra didziulis darbas. istirta vienam vokietijoj darytam tyrime, jog vaikai daznai ne vien del diegliu rekia. rekdami jie prisigaudo oro, ir tada jis ir pucia vargsiukams vidurius. taigi, pilvo diegliai yra daznai ne verkimo PRIEZASTIS, o PASEKME. o verkimo PRIEZASTIS? ju daug, o tiesiog paprasciausiai ta, jog vaikiukas dar labai MAZAS. vieni, kuriu mamos turejo lengvesni nestuma, auga ramesni. zindomi vaikai auga ramesni. taciau atrodo, viska padarei, namuose nieks netriuksmauja, maitini pati, kiti vaikai aplink nerekauja, ir maziukui vis kazkas negerai. jei nera rimtu ligu, turime TIK LAUKTI. beje, vaikas labai jaucia mamos isgyvenama itampa,. ir jei mama nerami, ir jis pats neramus. todel susidaro uzdaras ratas, ir vaikas ir mama kartu turi mokytis ramybes. kita vertus, pati auginau rankinuka, ir jums turiu pasakyti, rankinukai daug kuo atsipreka. tie kudikiai, kurie turi stiprius poreikius daznai zistti ar nori, kad juos imtu ant ranku, jie auga maslus, mastantys, smalsus; ju intelektas sparciai vystosi, jie komunikabilesni; nors mamas tas gal daugiau isvargina. keliaudami ant ranku po buta, jie patiria ivariu pojuciu, garsu, kvapu-ir jie labiau ima suvokt ir pazint pasauly, nei ramuciai gulintys lovytese (jei mamos, zinoma, piktnaudziauja ju ramumu, ir ilgam palieka juos ten guleti). be to, toks intensyvus santykis ugdo stipru dvasini rysi su mama. todel labai siuloma, ypac neramiems vaikaims, tureti spec.nesynes, kuriur siuvamu galima isigyti, ir nesioti vaikeli po buta darant pietus ar sluostant dulkes, jei vaikelis nenuguli vienas vietoj. beje, jam dar, bent iki 9men, ir nereikia NORETI PASILIKTI BE MAMOS. yra sakoma: "Vaika reik nesioti intensyviai 18menesiu. 9 men. isciose, 9men.gimus. tada turesim laimingus kudikius". juk jie ir taip greit uzauga, kazkada tik atbegs, pakstels mums, ir begs tolyn. QUOTE(zuzu @ 2007 10 09, 17:19) mielos mamytes, ne "norai" ir "kaprizai" yra kalti. dar anksti kalbeti apie tokius dalykus. esme ne tame. neramus yra daugelis vaiku, ir neturetumet del to eiti is proto. zinoma, reik daryti visa, kad padetu vaikui nurimti. bet jei labai nesiseka.... zinotina, kad pirmieji ypac 3-4 menesiai yra - SUNKUS KUDIKIO APADTAVIMOSI SVETIMAMAE PASAULYJE PROCESAS. Atminkit, jog daugely dalyku mes suauge darom nesusimaste, mums tai nereikalauja jokiu pastangu. taciau KUDIKIUI paciam kvepuoti, alsuoti, ismokti nurimti prie miega, uzmigti, keltis, laukti valgio, zisti, virskinti, steneti, kakoti, sisioti, reguoti i visokius dirgiklius, sviesa, garsa, salti, siluma, tinkamai atrinkti ivairius pojucius, juo surusiuoti, priimti ar atmesti ir tuo paciu islikti ramiam ir patenkintam - yra didziulis darbas. istirta vienam vokietijoj darytam tyrime, jog vaikai daznai ne vien del diegliu rekia. rekdami jie prisigaudo oro, ir tada jis ir pucia vargsiukams vidurius. taigi, pilvo diegliai yra daznai ne verkimo PRIEZASTIS, o PASEKME. o verkimo PRIEZASTIS? ju daug, o tiesiog paprasciausiai ta, jog vaikiukas dar labai MAZAS. vieni, kuriu mamos turejo lengvesni nestuma, auga ramesni. zindomi vaikai auga ramesni. taciau atrodo, viska padarei, namuose nieks netriuksmauja, maitini pati, kiti vaikai aplink nerekauja, ir maziukui vis kazkas negerai. jei nera rimtu ligu, turime TIK LAUKTI. beje, vaikas labai jaucia mamos isgyvenama itampa,. ir jei mama nerami, ir jis pats neramus. todel susidaro uzdaras ratas, ir vaikas ir mama kartu turi mokytis ramybes. kita vertus, pati auginau rankinuka, ir jums turiu pasakyti, rankinukai daug kuo atsipreka. tie kudikiai, kurie turi stiprius poreikius daznai zistti ar nori, kad juos imtu ant ranku, jie auga maslus, mastantys, smalsus; ju intelektas sparciai vystosi, jie komunikabilesni; nors mamas tas gal daugiau isvargina. keliaudami ant ranku po buta, jie patiria ivariu pojuciu, garsu, kvapu-ir jie labiau ima suvokt ir pazint pasauly, nei ramuciai gulintys lovytese (jei mamos, zinoma, piktnaudziauja ju ramumu, ir ilgam palieka juos ten guleti). be to, toks intensyvus santykis ugdo stipru dvasini rysi su mama. todel labai siuloma, ypac neramiems vaikaims, tureti spec.nesynes, kuriur siuvamu galima isigyti, ir nesioti vaikeli po buta darant pietus ar sluostant dulkes, jei vaikelis nenuguli vienas vietoj. beje, jam dar, bent iki 9men, ir nereikia NORETI PASILIKTI BE MAMOS. yra sakoma: "Vaika reik nesioti intensyviai 18menesiu. 9 men. isciose, 9men.gimus. tada turesim laimingus kudikius". juk jie ir taip greit uzauga, kazkada tik atbegs, pakstels mums, ir begs tolyn. Miela zuzu, kaip nuostabiai tu parasei... Pati auginu rankinuka
Mano pyplius pirmus mėnesius užmigdavo tik 5 ryto
Dabar džiaugiuosi jei užmiega iki 23val. O jei dar nakti vieną kart gert parašo tai iš vis kaifas
yra sakoma: "Vaika reik nesioti intensyviai 18menesiu. 9 men. isciose, 9men.gimus. tada turesim laimingus kudikius". juk jie ir taip greit uzauga, kazkada tik atbegs, pakstels mums, ir begs tolyn.
Kur tau!Lekia trankos.žodžiu auga "miss chuliganka"Ba jau dabar mėlynių turi
Jau kelinta naktimis man be miego,speju dantukai,senai taip durniavo anktimis.iSMIEGAKELIAS VALIRGYVE,TAI NUO 1VALIKI 4VAL TURIUSU JA ZAISTI
Jau norėjau sk(stis, kad turiu rankinukę
pirma pusmeti maziukas buvo labai ramus, o ir dabar diena labai daug miega, tik beda ta, kad miega tik su manim, na bet bent pailsiu, tv paziuriu
QUOTE(rutufka @ 2007 12 08, 23:14) Jau norėjau sk(stis, kad turiu rankinukę linksmai tu cia parasei,manoir bendrautiir bendrauti su mamyte nori
pas mane pirmieji trys menesiai buvo gulimoji-miegamoji padetis. su maudymosi pertraukom ir vystymais. atrode net vaikas net verkti nemoka.uztat po trecio menesio.dieninis rezimas prasidejo.idomu ir zvaigzdute ir langas ir barskutis.va buna kai pradeda be jokios priezasties verkti.su tokiu biski juokingu pasikukciojimu.bet praeina.manau dantukai kalas, nes seilius mano mazyle visiskas.ir i burna viskas keliauja.nors soskes nepripazista iki siol.spjauna toliau nei mato.dulka pora poru soskiu stalciui.gal ir gerai.
o kai neramus vaikas tai reikia panesiot.pasneket.paglostyt galvyte.jei viduriukai kankina pabandyt pilvuka paglostyt ratu.nors maniske tai prblemu del pilvuko neturejo.bezda kai reikalas.nakti tik girdziu pirst pirst.arba kai razosi skaiciau vienoj knygoj ,kad negalima leisti kudikiui isisriubauti. nes kenksminga sveikatai ir papildomas stresas. o del to kad kudikis rankinu pataps.manau tikrai neturetu mamos nerimauti.kada gi mes daugiau panesiosime maziukus?kai suaugs? o jiems dabar labai reikia saugumo, meiles, silumos, prislietimu, nes per mus kudikiai mato pasauli.
Viska speju pasidaryti ir vaika pasnekyti, ir darbus nusidirbti, ir namus apsitvarkyti. Megsta sedeti nesyneje, zaisti, bet karts nuo mkarto ir demsio pareikalauja
O KURIS VAIKUTIS DEMESIO NEPAREIKALAUJA
QUOTE(gabby27 @ 2007 12 13, 00:43) Mane ne labai ramute,megsta pazirzti,labaigreitai viskas nusibosta,zaisti tingi,tai kariasi man ant galvo spastoviai.Pardejau vadinti ja prielipa O sveria beveik11kg.Vakare ir jauciuosi nusikalusi
Nu net labai sutinku su paskutiniu pasisakymu
QUOTE(-mamukas- @ 2007 12 13, 12:05) Nu net labai sutinku su paskutiniu pasisakymu Man ir vargelio buvo iki 6men,labai norejo sedeti,as ensodindavau,juk gydt rekomenduoja nuo 6men,tai nuo 5men tik ant ranku irantranku.Pradejo sedeti baigaisi pastovu sbuviai antranku QUOTE(snekute @ 2007 12 09, 18:49) pirma pusmeti maziukas buvo labai ramus, o ir dabar diena labai daug miega, tik beda ta, kad miega tik su manim, na bet bent pailsiu, tv paziuriu mano maziuke ir buvo ipratus pietu miegoti tik su mani , bet atpratinau. kol uzmiega paguliu salia o po to iseinu is kambario. jei prabunda vel atejus paguliu truputi salia, ir taip atsipratinau kartu pietu miegoti, tik reikia kantrybes.
Kol kas jokiu bedu su maziuke neturiu, miega zaidzia valgo ir vel viskas nuo pradziu. As turiu pinta kasika diena idedu ja ten prikabinu daug zaislu tai jai ten vienas malonumas guleti, krykstauja barskina zaisliukais ir nereikalauja daug demesio is manes.
na ,manoji megsta ir demesi,ir ant ranku pabut ir kad "patrintu"ja.Bet seip,kaip mano drauge sako"ji pas tave lovytej ir uzaugo"
QUOTE(XXXXXX @ 2007 12 16, 18:03) na ,manoji megsta ir demesi,ir ant ranku pabut ir kad "patrintu"ja.Bet seip,kaip mano drauge sako"ji pas tave lovytej ir uzaugo" Pavydeti tau belieka tokio ramaus maziuko |