Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pačių gaminti žaislai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Žaislai
Pages: 1, 2, 3
Double Latte
Sveiki bigsmile.gif ,

auginu mergytes, atėjo laikas susipažinti su lėlėmis. Bet visos tos barbės ir panašus šlamštas iš PC tai man schmoll.gif labai nepriimtina.

Galvoju siūti lėlytę pati. Gal kas bandė ir patartų ? ax.gif
O gal teko gaminti kitokius žaislus? o vaikas labiau myli parduotuvinius ar naminius žaislus???

Išvis, įdomu tėvų ir vaikų požiūris į natūralių medžiagų žaisliukus.
Edelveis
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2006 11 23, 15:09)
Sveiki  bigsmile.gif ,

auginu mergytes, atėjo laikas susipažinti su lėlėmis. Bet visos tos barbės ir panašus šlamštas iš PC tai man  schmoll.gif  labai nepriimtina.

Galvoju siūti lėlytę pati. Gal kas bandė ir patartų ?  ax.gif 
O gal teko gaminti kitokius žaislus? o vaikas labiau myli parduotuvinius ar naminius žaislus???

Išvis, įdomu tėvų ir vaikų požiūris į natūralių medžiagų žaisliukus.
*

aš taip pat labai mėgstu įvairius rankdarbius. buvau nunėrusi mažytį teletabiuką- Lialią- viens prie vieno kaip tikrą(t.y. iš teliko) -net ,,ausys" pavyko. maniškėm labai patiko. o dabar jos jau pačios siūnasi ir neriasi - darbštuolės...į mamą lotuliukas.gif ...nebent mažajai teks ką pasigaminti. man tai patinka- vis ne kaip visur, ir jei stengiesi(dėl vaikų tikrai verta pasistengti), išeina labai dailūs. smile.gif
HULDRA
Mes turim nunertą kamuoliuką ( bumbulą) biggrin.gif .Vaikui labai patinka žaisti, minkštas, švelnus. Ne tik mėto, bet ir " myliu myliu " daro.
JM
Gaila,kad nemoku nei nerti,nei megsti,nes siaip tai vertinu naturalius,savo pagamintus zaisliukus sad.gif
Špoka
Esu pasiuvus namuka "gyvent" mazam beibybornui,nes vargselis vis gyvendavo kokioj dezej, kaip bomzas hihihi.gif
Ir Fise is tvyniu pasiuvau smile.gif Kai pradejo Tvynius rodyt pirma karta, kazkaip nematydavau pirkt...o Fise buvo maniskes pati mylimiausia- teko padirbet ... reiks , kai busim Lietuvoj, nufotografuot smile.gif
O dabar, kai jau didesne, tai tenka siut barbems ir beibybornui dideliam rubus ir patalelius .... ax.gif
*Lina*
man labai gražūs manie siūti žaisliukai,visokios skudurinės Onytės,bet aš nemoku nei siūti nei megzti.
Jurlin
Netureciau laiko siuti ar megzti zaislu, o naktys man sventas reikalas, tad ir ju neaukociau. man uztenka tas kas parduotuvej, ten irgi yra tokiu, kurios atrodo, kaip paciu darytos, tik ju kaina didesne
naitas
Na, mano berniukai nesidomi minkštais žaislais, nesvarbu, pirkti ar vietoj nerti jie.. tai ir nėra reikalo vargti.
gal mergaitėms tai ir tiktų ax.gif
EDCKA
Nu leliu,tai negaminu,nes nemoku blush2.gif ,bet visoms kitoms lelems net ir bracem ar barbem esu numezgusi nemazai rubeliu,teko kelis ir pasiuti,bet siuveja nesu gera verysad.gif
Ecola
Mano sunelis kai gime is mamos drauge gavo dovanu megzta spalvota zmogeliuka.. niu myli ta zaisla dar ir dabar.. ir vardas jo Algirdas Mykolas.. taip ir vadina abiem vardais smile.gif
kamilyte
Aš taip pat esu pagaminus kelis mielus žaisliukus dukrytei (siuvau ir lėlytę). Kol dygo dantukai labai tikdavo drobės maišelis su pupomis viduje (SM narės Žiogelio dovanėlė wub.gif ), vėliau dariau nertą kirmėliuką, kurio viduje kaštonai (jis mano avatare). Dabar lankome būrelį, kur vaikams labai patinka dainuoti ir atlikti įvairius veiksmus su minkštais megztais ir siūtais kamuolėliais. Tokį numezgiau dukrytei, tai dabar jis "ant bangos" biggrin.gif - supuoja, mikdo, mėto, ridena.... biggrin.gif
Daivulyte
Cia zaisliukas is tualetinio popieriaus tubeles lotuliukas.gif
Senukas
condoleeza
QUOTE(Pasaulyte @ 2007 02 23, 17:42)
Cia zaisliukas is tualetinio popieriaus tubeles lotuliukas.gif
Senukas
*

Koks geras! thumbup.gif Ir pagamint visai nesunku.
Beje, mažiems leliams yra gerų idėjų ir šiame saite www.danilova.ru/master/for_kids_igrushki_14.htm Vis įdomiau nei įprasti barškučiai. mirksiukas.gif

P.S.mamytės, gal žinot dar kokių gerų saitų, kur yra pavyzdžių, kaip leliams pasidaryti kažką įdomaus. REKOMENDUOKIT 4u.gif
daivaja
Sitie labai grazus--gal isiziurejus pavyks ir sumeistrauti smile.gif http://www.keptin-jr.com/
condoleeza
QUOTE(daivaja @ 2007 02 26, 20:19)
Sitie labai grazus--gal isiziurejus pavyks ir sumeistrauti smile.gif http://www.keptin-jr.com/
*

thumbup.gif Mes su močiute jau apžiūrėjom, susižavėjom ir užsidegėm meistraut. Tik vat nežinia, ar rezultatas bus toks kaip originalo... Matysim.
Dalyčiukas
Aš dažnai kažką sumeistrauju saviesiems.Siuvu pagalvėles,žaislus,lėlėms drabužėlius,iš kantoninių dėžių statom pilis ax.gif
Dalyčiukas
user posted image
Dalyčiukas
Gaila nemoku normalių nuotraukų įkelt verysad.gif user posted image
inginė
Aš mėgstu ir megzti, ir siūti žaisliukus, tik laiko nebėra tam blink.gif Kai dukrytė pradėjo žaisti su barbėm, tenka joms rūbelius siūti, megzti. Ir dukrytė džiaugiasi, ir man malonu užsiimti tokia veikla.
arabe
Daug žaislų negaminu, nes vaikui labiau patinka kaladėlės, knygutės, bet vieną pati užsimaniusi pasiuvau. Taigi savo dukrai pasiuvau tokia lėlę - katę, su sijonu, su ilgom rankom ir kojom, snukelį labai dailiai apipavidalinau, akis išsiuvinėjau, kietai prikimšau ir tas žaislas gavosi labai originalus ir tinkamas, smagus žaisti, nes ryškus, stamantus ir lengva suprasti, kad tai katinas, o ne kažkoks neaiškus mikimauzas.

Mano dukra pvz. su pliušiniais pirktiniais žaislais nežaidžia, pavarto ir pastato - nėra ką su jais veikti, taip ir stovi pristatyta visokių šuniukų, meškiukų.
condoleeza
Kartu su mano mama jau sumeistravom is vienos mamytes rekomenduoto saito keleta zaisliuku. Vargo buvo blink.gif , bet pavyko visai neblogai. clap.gif Dukryte ivertino thumbup.gif . Is pradziu kai tik parodydavau, net kryksdavo is dziaugsmo. clap_1.gif
strazdanėlė...
kolkas ne, bet galvoju nusimegsti pirštukus-žvėriukus mirksiukas.gif
@DZIMBA@
Sveikos gal zinot kur galima Vilniuje nusipirkti plaukuotu vieluciu ir judanciu akiu zaislams gaminti
-rasa-
QUOTE(condoleeza @ 2007 03 20, 16:06)
Kartu su mano mama jau sumeistravom is vienos mamytes rekomenduoto saito keleta zaisliuku. Vargo buvo blink.gif , bet pavyko visai neblogai. clap.gif Dukryte ivertino  thumbup.gif . Is pradziu kai tik parodydavau, net kryksdavo is dziaugsmo.  clap_1.gif
*

o mamai dvigubai tiek džiaugsmo yess.gif yahoo.gif
suprantu džiugesį, nes naujagimei irgi siuvau blush2.gif
edvina
Manau, kad visos susiduriate su ta situacija, kai vaikučiai brangiausią žaislą mieliau iškeičia į samtį ar puodą smile.gif ar kažką panašaus ax.gif
Pasidalinkime patirtimi kaip buityje nereikalingi, o gal ir reikalingi daiktai, praverčia norint užimti ir sudominti mūsų atžalėles ax.gif
edvina
Štai tokie mano pusantrų metukų mažylį labai dominantys dalykėliai blush2.gif
"Molbertas mažąjam dailininkui" smile.gif
Nemažą popierinę dėžę apklijuoju baltu popieriumi iš visų pusių. kai būna pripiešta ant viršaus vėl prikabinu naujų lapų (arba su klijaia arba lipnia juosta). Kai nusibosta negaila išmesti.

"Lavinamoji dėžutė"
Nuo Pampers servetėlių atlikusi dėžutė puikiausiai pasitarnauja mesti kamštelius nuo Kubuš sulčių, kai nusibosta kamšteliai juos pakeičiam baltais centais (prieš tai juos nuplikinu vandeniu, nes visgi per daug rankų pereina) Puikiausia mankšta mažiem piršteliam čiupinėti smulkius daiktus ir sumesti į dėžutėje esantį plyšelį.

"Kėgliai"
Aktimelio buteliukus išplovus ir išdžiovinus sustatau eilėje, arba šiaip krūvelėje ir link jų ridename nedidelį kamuoliuką ax.gif Kai neturim kaqntrybės ridenti paprasčiausiai metame smile.gif Būna labai linksma kai jie išsilaksto į visas puses.

"Kiaušiniai"
:Kiner kiaušinių lukštus arba teniso kamuoliukus dėliojam į kiaušiniams skirtus dėkliukus.

"Piramidė"
Nereikalingus CD diskus dėliojam į tą apvalią diskam skirtą dėžutę.

"Knygelės" Prikarpau įvairių paveiksliukų su gyvūnais, su mašinomis suklijuoju ant piešimo lapų ir sudėlioju į albumiukus, vartom ir gėrimės. Galim nuolatos atsinaujinti savo knygutes ax.gif
*Jalta*
Labai gera tema! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Mes žaidžiam su dantų krapštukų dėžute. Išberiam pro mažą skylutę keletą pagaliukų, o po to bandom atgal sukišti pro skylutes. Irgi daug darbo mažiems pirščiukams. Aišku, aš būnu šalia ir atidžiai stebiu, kad neįsidurtų. smile.gif
jurga11
Ausų krapštukai - iš jų dėliojame snaiges, kvadratelius, visokias figūras. Labai mėgsta stebėti, o paskui sugriauti tongue.gif

Didelės kartoninės dėžės - isėda į jas, o mes tampome po kambarį - juokasi iki ašarų.

Kiniškos lazdelės maistui tarnauja puikiai kaip būgno lazdelės, būgnas - tos pačios didelės kartoninės dėžės.

edvina
QUOTE(jurga11 @ 2007 12 17, 11:17)
Ausų krapštukai - iš jų dėliojame snaiges, kvadratelius, visokias figūras. Labai mėgsta stebėti, o paskui sugriauti  tongue.gif

Pasiskolinsiu šitą idėją ax.gif thumbup.gif
Papugele
QUOTE(edvina @ 2007 12 15, 16:16)
"Molbertas mažąjam dailininkui"
"Kėgliai"
"Kiaušiniai"
"Piramidė"
"Knygelės
*

edvina, tavo žaislų įdėjos thumbup.gif . Būtinai pasinaudosiu mirksiukas.gif wub.gif
roman
As irgi savo dukrytej is dazuciu nuo batu ar kitu daiktu dariau leliu namus apklijuoju spalvotu popierium jinai ir pati man padeda apipaisom ir zaidzia smile.gif Arba padarem ciuozykla is lovytes smile.gif isimti is mazos lovytes dugna mes apklijavom krastus paralonu ir atremti i lova tarkim, vaikas ciuozineja duksta smile.gif ir dar visokiausiu dalykeliu mes jei prigalvojam smile.gif
Nordex
Mano dukra turi toki zaidima - i viena dubeneli iberiu sauja zirniuku ar pupo, o i kita dubeneli (aukstesni) idedu piltuveli, kad stovetu - tada dukra deda po kelis ar 1 zirniuka i piltuveli ir stebi kaip ikrenta. Kai visus sumeta, apkeiciam dubenelius thumbup.gif Zaidimas trunka apie 1 val. thumbup.gif
ingakyca
Maniškis irgi mėgsta su namų daiktais pažaisti, o ne su savo žaislais lotuliukas.gif Pvz, pasičiumpa stiklainį kuriame yra kokios kruopos ir barškina vis biggrin.gif ir šaukštai jam džiaugsmas didelis lotuliukas.gif net nupirkom jam atskirai skaičiavimo mašinėlę, o tai vis manąją naudodavosi biggrin.gif tai dabar sau pasiima ir spaudinėja - skaičiuoja, gal bus matematikas koks hihihi.gif
Limcamca
QUOTE(edvina @ 2007 12 15, 16:16)
Aktimelio buteliukus išplovus ir išdžiovinus sustatau eilėje, arba šiaip krūvelėje ir  link jų ridename nedidelį kamuoliuką ax.gif Kai neturim kaqntrybės ridenti paprasčiausiai metame smile.gif Būna labai linksma kai jie išsilaksto į visas puses.

Pasiskolinsiu šią idėją. Labai puiku thumbup.gif

stepa
QUOTE(daivaja @ 2007 02 26, 20:19)
*

situ yra Vilniuje pirkt http://www.rasakila.lt/produktai/zaislai/
tik brangu...
nusiziurejau ir pasiuvau cool.gif ir puikiai gavosi. nuotraukos tik neturiu ax.gif
justina_r
QUOTE(Dalyčiukas @ 2007 03 05, 18:57)
Gaila nemoku normalių nuotraukų įkelt verysad.gif user posted image
*

oj kokia grazi sofkute wub.gif , ir kaip tu ja taip fainai sukonstravai Dalyčiuk g.gif ax.gif
aurusha
cia uk pastebejau dabar labai populiarus pasidare zaisliukai, pvz nunerta spurga, oboulys, na visi vaisiai...ir atrodo kaip tikri..tokie skanus, bet cia gan brangus... Tai jei kas moka graziai nert, praneskit, darysim versla lotuliukas.gif as savo suneliui tai nuneriau kamuoli, jam labai patinka su juo zaist.. mirksiukas.gif
Ir Guste
Labai smagus žaislas - drambliukas. Mes darėme iš popieriaus, bet jei apnersite, tai bus ilgalaikis. Reikia nupiešti drambliuką iš priekio - priekinės kojytės, galvytė su ausytėm, akytės, tik straublio vietoje palikti skylutę pirštui. Turėsite dramblį su "gyvu straubliu" 4u.gif
Sniega1
Pirmajam ir siuvau ir mezgiau..., bet dabar jau ne, laiko nebesurandu verysad.gif
juodojilu
Ačiū. Ačiū, kad priminėt. Buvau ir pamiršus, kad moku nerti, megzti ir pan. ir kad galima patiems kažką pasidaryti. Vyresniajai esu dariusi lėlytes, drabužėlius pirktinėms lėlėms. Dabar šios temos paraginta mažiui padariau barškutį- siūlinuką. Apneriau spalvotais siūlais plastikinį indelį į kurio vidų dar pridėjau pupų, kad barškėtų. O galuose ir šonuose dar visokiausių siūlų palikau ir juostelių dar prinėriau. Maniškiam labai patiko. Jis šiaip labai mėgsta visokias medžiagas, virveles čiupinėti.
Esu labai už pačių gamintus žaisliukus. Jie, gal ne tokie išvaizdūs kaip pirktiniai, bet dažnai mielesni. Juk tikrai sutiksit, kad pačios ar močiutės megztas megztinis mielesnis, o kojinės šiltesnės... smile.gif
Papildyta:
Buvau pamiršusi. Visai neblogas puslapis, kur galima visokių darbelių rasti
www.enchantedlearning.com
Awita
Maniske turi kruva barbiu ir bratz, bet uzeina, kai praso pasiuti skudurine Onute. Esu ju prisiuvus ivairiu dydziu. Nekaip man iseina, bet dukrai patinka. Rubeliu megzt ir siut taip pat tenka smile.gif
vogels
auginu ir aš dvi panas . barbių visas kalnas o parduotuvinės suknelės negražios todėl ir man tenka megsti va kelios barbėsuser posted image
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
user posted image
inginė
Aš šiuo metu pasinėrusi į dukrytės barbių garderobą biggrin.gif
http://public.fotki.com/ingine/rubeliai-ba...s/dsc00193.html
Ange
wub.gif wub.gif wub.gif Oi kaip puikiai mamytes jus cia prigalvojate! Smagu jusu vaikuciams tureti tokias mamytes. As anksciau labai siudavau zaislus mazajai sesei ir siaip pazistamu vaikams dovanu, bet dabar sesuo jau uzaugo, o siuti jau nebera/dar nera kam smile.gif Kartais tik pazistamu vaikams su gimtadieniu ar kokia kita proga pagaminu ka nors. Be to del darbo ir laiko kazkaip nebelieka, apleidau si savo hobi blush2.gif
virginija.k
Nuostabios idėjos thumbup.gif . Pasinaudosiu. Mes dar ruošiamės dėžę nuo televizoriaus paversti nameliu mirksiukas.gif
Lotyna
QUOTE(virginija.k @ 2008 03 24, 15:09)
Nuostabios idėjos thumbup.gif . Pasinaudosiu. Mes dar ruošiamės dėžę nuo televizoriaus paversti nameliu  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif thumbup.gif ir as butinai pasinaudosiu.. thumbup.gif
Soterija
Na Edvina tikrai išradingas žmogutis thumbup.gif Bandysim ir mes ateity naudotis šiomis idėjomis ir tikimės gal ir naujų susigalvosime ir mes patys, viskas dar taip toli atrodo wink.gif
Jūrė
Mano tiek vyresnis, tiek jaunėlis žaidžia nuo vitaminų buteliukais. biggrin.gif Dar jei ką nors į vidų įdedi (kad barškėtų). Vasara nešėmės visą krūvą tokių buteliukų į smėlio dėžę, ten pilstė tai smėliuką, tai vandenį. O kastuvėliai, kibirėliai... tik tarp kitko. doh.gif
Kriiste
As sunui nama buvau padrius is televizoriaus dezes, dabar planuoju daryti is saldytuvo, nes jie jau du ten gyvens blush2.gif
dideles dezes dangcio priesines sienas suklijavau pastaciusi kampu su lipnia juosta, kitas sukirpau trikampiu irgi suklijavau - stogas, prakirpau duris (kad darinetusi), langus (kad butu kaip langines dviveres), visa istapetavau tapetais (senukuose yra vaikisku labai fainu po 3.99), viduje pakabinau paveiksla (popiriaus lapa, kad pats ka nusipiestu), languose ant vielos uzveriau uzuolaidas (skuduryne gavau skiauciu), viso kainavo ne daugiau 10 Lt, bet itiesus viduje kilima (adijala) jis ten zaisdavo ir noriai pietuku miegojo, o kai nusibodo ir vietos namie pritrukom - nunesem i darziuka - patikekit kaip visi vaikai dziaugesi (ypac mergaites, nes turejo dideli leliu nama) thumbup.gif
osbura
Nu tu ir šaunuole thumbup.gif fantastiška ideja
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.