Double Latte
2006 11 23, 14:09
Sveiki  , auginu mergytes, atėjo laikas susipažinti su lėlėmis. Bet visos tos barbės ir panašus šlamštas iš PC tai man  labai nepriimtina. Galvoju siūti lėlytę pati. Gal kas bandė ir patartų ? O gal teko gaminti kitokius žaislus? o vaikas labiau myli parduotuvinius ar naminius žaislus??? Išvis, įdomu tėvų ir vaikų požiūris į natūralių medžiagų žaisliukus.
Edelveis
2006 11 24, 00:01
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2006 11 23, 15:09) Sveiki  , auginu mergytes, atėjo laikas susipažinti su lėlėmis. Bet visos tos barbės ir panašus šlamštas iš PC tai man  labai nepriimtina. Galvoju siūti lėlytę pati. Gal kas bandė ir patartų ? O gal teko gaminti kitokius žaislus? o vaikas labiau myli parduotuvinius ar naminius žaislus??? Išvis, įdomu tėvų ir vaikų požiūris į natūralių medžiagų žaisliukus. aš taip pat labai mėgstu įvairius rankdarbius. buvau nunėrusi mažytį teletabiuką- Lialią- viens prie vieno kaip tikrą(t.y. iš teliko) -net ,,ausys" pavyko. maniškėm labai patiko. o dabar jos jau pačios siūnasi ir neriasi - darbštuolės...į mamą  ...nebent mažajai teks ką pasigaminti. man tai patinka- vis ne kaip visur, ir jei stengiesi(dėl vaikų tikrai verta pasistengti), išeina labai dailūs.
Mes turim nunertą kamuoliuką ( bumbulą)  .Vaikui labai patinka žaisti, minkštas, švelnus. Ne tik mėto, bet ir " myliu myliu " daro.
Gaila,kad nemoku nei nerti,nei megsti,nes siaip tai vertinu naturalius,savo pagamintus zaisliukus
Esu pasiuvus namuka "gyvent" mazam beibybornui,nes vargselis vis gyvendavo kokioj dezej, kaip bomzas  Ir Fise is tvyniu pasiuvau  Kai pradejo Tvynius rodyt pirma karta, kazkaip nematydavau pirkt...o Fise buvo maniskes pati mylimiausia- teko padirbet ... reiks , kai busim Lietuvoj, nufotografuot O dabar, kai jau didesne, tai tenka siut barbems ir beibybornui dideliam rubus ir patalelius ....
man labai gražūs manie siūti žaisliukai,visokios skudurinės Onytės,bet aš nemoku nei siūti nei megzti.
Netureciau laiko siuti ar megzti zaislu, o naktys man sventas reikalas, tad ir ju neaukociau. man uztenka tas kas parduotuvej, ten irgi yra tokiu, kurios atrodo, kaip paciu darytos, tik ju kaina didesne
Na, mano berniukai nesidomi minkštais žaislais, nesvarbu, pirkti ar vietoj nerti jie.. tai ir nėra reikalo vargti. gal mergaitėms tai ir tiktų
Nu leliu,tai negaminu,nes nemoku  ,bet visoms kitoms lelems net ir bracem ar barbem esu numezgusi nemazai rubeliu,teko kelis ir pasiuti,bet siuveja nesu gera
Mano sunelis kai gime is mamos drauge gavo dovanu megzta spalvota zmogeliuka.. niu myli ta zaisla dar ir dabar.. ir vardas jo Algirdas Mykolas.. taip ir vadina abiem vardais
kamilyte
2007 02 17, 22:30
Aš taip pat esu pagaminus kelis mielus žaisliukus dukrytei (siuvau ir lėlytę). Kol dygo dantukai labai tikdavo drobės maišelis su pupomis viduje (SM narės Žiogelio dovanėlė  ), vėliau dariau nertą kirmėliuką, kurio viduje kaštonai (jis mano avatare). Dabar lankome būrelį, kur vaikams labai patinka dainuoti ir atlikti įvairius veiksmus su minkštais megztais ir siūtais kamuolėliais. Tokį numezgiau dukrytei, tai dabar jis "ant bangos"  - supuoja, mikdo, mėto, ridena....
Daivulyte
2007 02 23, 16:42
Cia zaisliukas is tualetinio popieriaus tubeles Senukas
condoleeza
2007 02 26, 18:16
QUOTE(Pasaulyte @ 2007 02 23, 17:42) Cia zaisliukas is tualetinio popieriaus tubeles SenukasKoks geras!  Ir pagamint visai nesunku. Beje, mažiems leliams yra gerų idėjų ir šiame saite www.danilova.ru/master/for_kids_igrushki_14.htm Vis įdomiau nei įprasti barškučiai. P.S.mamytės, gal žinot dar kokių gerų saitų, kur yra pavyzdžių, kaip leliams pasidaryti kažką įdomaus. REKOMENDUOKIT
daivaja
2007 02 26, 19:19
Sitie labai grazus--gal isiziurejus pavyks ir sumeistrauti http://www.keptin-jr.com/
condoleeza
2007 02 27, 20:24
QUOTE(daivaja @ 2007 02 26, 20:19) Sitie labai grazus--gal isiziurejus pavyks ir sumeistrauti http://www.keptin-jr.com/  Mes su močiute jau apžiūrėjom, susižavėjom ir užsidegėm meistraut. Tik vat nežinia, ar rezultatas bus toks kaip originalo... Matysim.
Dalyčiukas
2007 03 02, 12:31
Aš dažnai kažką sumeistrauju saviesiems.Siuvu pagalvėles,žaislus,lėlėms drabužėlius,iš kantoninių dėžių statom pilis
Dalyčiukas
2007 03 05, 02:13
Dalyčiukas
2007 03 05, 17:57
Gaila nemoku normalių nuotraukų įkelt
Aš mėgstu ir megzti, ir siūti žaisliukus, tik laiko nebėra tam  Kai dukrytė pradėjo žaisti su barbėm, tenka joms rūbelius siūti, megzti. Ir dukrytė džiaugiasi, ir man malonu užsiimti tokia veikla.
Daug žaislų negaminu, nes vaikui labiau patinka kaladėlės, knygutės, bet vieną pati užsimaniusi pasiuvau. Taigi savo dukrai pasiuvau tokia lėlę - katę, su sijonu, su ilgom rankom ir kojom, snukelį labai dailiai apipavidalinau, akis išsiuvinėjau, kietai prikimšau ir tas žaislas gavosi labai originalus ir tinkamas, smagus žaisti, nes ryškus, stamantus ir lengva suprasti, kad tai katinas, o ne kažkoks neaiškus mikimauzas.
Mano dukra pvz. su pliušiniais pirktiniais žaislais nežaidžia, pavarto ir pastato - nėra ką su jais veikti, taip ir stovi pristatyta visokių šuniukų, meškiukų.
condoleeza
2007 03 20, 15:06
Kartu su mano mama jau sumeistravom is vienos mamytes rekomenduoto saito keleta zaisliuku. Vargo buvo  , bet pavyko visai neblogai.  Dukryte ivertino  . Is pradziu kai tik parodydavau, net kryksdavo is dziaugsmo.
strazdanėlė...
2007 03 21, 22:40
kolkas ne, bet galvoju nusimegsti pirštukus-žvėriukus
@DZIMBA@
2007 03 24, 15:19
Sveikos gal zinot kur galima Vilniuje nusipirkti plaukuotu vieluciu ir judanciu akiu zaislams gaminti
QUOTE(condoleeza @ 2007 03 20, 16:06) Kartu su mano mama jau sumeistravom is vienos mamytes rekomenduoto saito keleta zaisliuku. Vargo buvo  , bet pavyko visai neblogai.  Dukryte ivertino  . Is pradziu kai tik parodydavau, net kryksdavo is dziaugsmo.  o mamai dvigubai tiek džiaugsmo suprantu džiugesį, nes naujagimei irgi siuvau
Manau, kad visos susiduriate su ta situacija, kai vaikučiai brangiausią žaislą mieliau iškeičia į samtį ar puodą  ar kažką panašaus Pasidalinkime patirtimi kaip buityje nereikalingi, o gal ir reikalingi daiktai, praverčia norint užimti ir sudominti mūsų atžalėles
Štai tokie mano pusantrų metukų mažylį labai dominantys dalykėliai " Molbertas mažąjam dailininkui" Nemažą popierinę dėžę apklijuoju baltu popieriumi iš visų pusių. kai būna pripiešta ant viršaus vėl prikabinu naujų lapų (arba su klijaia arba lipnia juosta). Kai nusibosta negaila išmesti. "Lavinamoji dėžutė"Nuo Pampers servetėlių atlikusi dėžutė puikiausiai pasitarnauja mesti kamštelius nuo Kubuš sulčių, kai nusibosta kamšteliai juos pakeičiam baltais centais (prieš tai juos nuplikinu vandeniu, nes visgi per daug rankų pereina) Puikiausia mankšta mažiem piršteliam čiupinėti smulkius daiktus ir sumesti į dėžutėje esantį plyšelį. "Kėgliai" Aktimelio buteliukus išplovus ir išdžiovinus sustatau eilėje, arba šiaip krūvelėje ir link jų ridename nedidelį kamuoliuką  Kai neturim kaqntrybės ridenti paprasčiausiai metame  Būna labai linksma kai jie išsilaksto į visas puses. "Kiaušiniai" :Kiner kiaušinių lukštus arba teniso kamuoliukus dėliojam į kiaušiniams skirtus dėkliukus. "Piramidė"Nereikalingus CD diskus dėliojam į tą apvalią diskam skirtą dėžutę. "Knygelės" Prikarpau įvairių paveiksliukų su gyvūnais, su mašinomis suklijuoju ant piešimo lapų ir sudėlioju į albumiukus, vartom ir gėrimės. Galim nuolatos atsinaujinti savo knygutes
*Jalta*
2007 12 16, 23:36
jurga11
2007 12 17, 11:17
Ausų krapštukai - iš jų dėliojame snaiges, kvadratelius, visokias figūras. Labai mėgsta stebėti, o paskui sugriauti Didelės kartoninės dėžės - isėda į jas, o mes tampome po kambarį - juokasi iki ašarų. Kiniškos lazdelės maistui tarnauja puikiai kaip būgno lazdelės, būgnas - tos pačios didelės kartoninės dėžės.
QUOTE(jurga11 @ 2007 12 17, 11:17) Ausų krapštukai - iš jų dėliojame snaiges, kvadratelius, visokias figūras. Labai mėgsta stebėti, o paskui sugriauti Pasiskolinsiu šitą idėją
Papugele
2007 12 18, 18:53
QUOTE(edvina @ 2007 12 15, 16:16) " Molbertas mažąjam dailininkui" "Kėgliai" "Kiaušiniai" "Piramidė""Knygelėsedvina, tavo žaislų įdėjos  . Būtinai pasinaudosiu
As irgi savo dukrytej is dazuciu nuo batu ar kitu daiktu dariau leliu namus apklijuoju spalvotu popierium jinai ir pati man padeda apipaisom ir zaidzia  Arba padarem ciuozykla is lovytes  isimti is mazos lovytes dugna mes apklijavom krastus paralonu ir atremti i lova tarkim, vaikas ciuozineja duksta  ir dar visokiausiu dalykeliu mes jei prigalvojam
Mano dukra turi toki zaidima - i viena dubeneli iberiu sauja zirniuku ar pupo, o i kita dubeneli (aukstesni) idedu piltuveli, kad stovetu - tada dukra deda po kelis ar 1 zirniuka i piltuveli ir stebi kaip ikrenta. Kai visus sumeta, apkeiciam dubenelius  Zaidimas trunka apie 1 val.
ingakyca
2008 01 11, 15:48
Maniškis irgi mėgsta su namų daiktais pažaisti, o ne su savo žaislais  Pvz, pasičiumpa stiklainį kuriame yra kokios kruopos ir barškina vis  ir šaukštai jam džiaugsmas didelis  net nupirkom jam atskirai skaičiavimo mašinėlę, o tai vis manąją naudodavosi  tai dabar sau pasiima ir spaudinėja - skaičiuoja, gal bus matematikas koks
Limcamca
2008 01 14, 15:17
QUOTE(edvina @ 2007 12 15, 16:16) Aktimelio buteliukus išplovus ir išdžiovinus sustatau eilėje, arba šiaip krūvelėje ir link jų ridename nedidelį kamuoliuką  Kai neturim kaqntrybės ridenti paprasčiausiai metame  Būna labai linksma kai jie išsilaksto į visas puses. Pasiskolinsiu šią idėją. Labai puiku
QUOTE(daivaja @ 2007 02 26, 20:19) Sitie labai grazus--gal isiziurejus pavyks ir sumeistrauti http://www.keptin-jr.com/situ yra Vilniuje pirkt http://www.rasakila.lt/produktai/zaislai/tik brangu... nusiziurejau ir pasiuvau  ir puikiai gavosi. nuotraukos tik neturiu
justina_r
2008 01 22, 12:05
QUOTE(Dalyčiukas @ 2007 03 05, 18:57) Gaila nemoku normalių nuotraukų įkelt  oj kokia grazi sofkute  , ir kaip tu ja taip fainai sukonstravai Dalyčiuk
aurusha
2008 01 28, 02:13
cia uk pastebejau dabar labai populiarus pasidare zaisliukai, pvz nunerta spurga, oboulys, na visi vaisiai...ir atrodo kaip tikri..tokie skanus, bet cia gan brangus... Tai jei kas moka graziai nert, praneskit, darysim versla  as savo suneliui tai nuneriau kamuoli, jam labai patinka su juo zaist..
Ir Guste
2008 01 28, 15:32
Labai smagus žaislas - drambliukas. Mes darėme iš popieriaus, bet jei apnersite, tai bus ilgalaikis. Reikia nupiešti drambliuką iš priekio - priekinės kojytės, galvytė su ausytėm, akytės, tik straublio vietoje palikti skylutę pirštui. Turėsite dramblį su "gyvu straubliu"
Sniega1
2008 02 20, 20:44
Pirmajam ir siuvau ir mezgiau..., bet dabar jau ne, laiko nebesurandu
juodojilu
2008 02 22, 17:23
Ačiū. Ačiū, kad priminėt. Buvau ir pamiršus, kad moku nerti, megzti ir pan. ir kad galima patiems kažką pasidaryti. Vyresniajai esu dariusi lėlytes, drabužėlius pirktinėms lėlėms. Dabar šios temos paraginta mažiui padariau barškutį- siūlinuką. Apneriau spalvotais siūlais plastikinį indelį į kurio vidų dar pridėjau pupų, kad barškėtų. O galuose ir šonuose dar visokiausių siūlų palikau ir juostelių dar prinėriau. Maniškiam labai patiko. Jis šiaip labai mėgsta visokias medžiagas, virveles čiupinėti. Esu labai už pačių gamintus žaisliukus. Jie, gal ne tokie išvaizdūs kaip pirktiniai, bet dažnai mielesni. Juk tikrai sutiksit, kad pačios ar močiutės megztas megztinis mielesnis, o kojinės šiltesnės... Papildyta:Buvau pamiršusi. Visai neblogas puslapis, kur galima visokių darbelių rasti www.enchantedlearning.com
Maniske turi kruva barbiu ir bratz, bet uzeina, kai praso pasiuti skudurine Onute. Esu ju prisiuvus ivairiu dydziu. Nekaip man iseina, bet dukrai patinka. Rubeliu megzt ir siut taip pat tenka
virginija.k
2008 03 24, 14:09
Nuostabios idėjos  . Pasinaudosiu. Mes dar ruošiamės dėžę nuo televizoriaus paversti nameliu
QUOTE(virginija.k @ 2008 03 24, 15:09) Nuostabios idėjos  . Pasinaudosiu. Mes dar ruošiamės dėžę nuo televizoriaus paversti nameliu   ir as butinai pasinaudosiu..
Soterija
2008 03 26, 23:30
Na Edvina tikrai išradingas žmogutis  Bandysim ir mes ateity naudotis šiomis idėjomis ir tikimės gal ir naujų susigalvosime ir mes patys, viskas dar taip toli atrodo
Mano tiek vyresnis, tiek jaunėlis žaidžia nuo vitaminų buteliukais.  Dar jei ką nors į vidų įdedi (kad barškėtų). Vasara nešėmės visą krūvą tokių buteliukų į smėlio dėžę, ten pilstė tai smėliuką, tai vandenį. O kastuvėliai, kibirėliai... tik tarp kitko.
Kriiste
2008 04 07, 11:41
As sunui nama buvau padrius is televizoriaus dezes, dabar planuoju daryti is saldytuvo, nes jie jau du ten gyvens dideles dezes dangcio priesines sienas suklijavau pastaciusi kampu su lipnia juosta, kitas sukirpau trikampiu irgi suklijavau - stogas, prakirpau duris (kad darinetusi), langus (kad butu kaip langines dviveres), visa istapetavau tapetais (senukuose yra vaikisku labai fainu po 3.99), viduje pakabinau paveiksla (popiriaus lapa, kad pats ka nusipiestu), languose ant vielos uzveriau uzuolaidas (skuduryne gavau skiauciu), viso kainavo ne daugiau 10 Lt, bet itiesus viduje kilima (adijala) jis ten zaisdavo ir noriai pietuku miegojo, o kai nusibodo ir vietos namie pritrukom - nunesem i darziuka - patikekit kaip visi vaikai dziaugesi (ypac mergaites, nes turejo dideli leliu nama)
Nu tu ir šaunuole  fantastiška ideja
|
|