Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar degti šviesą?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3
Teresiukas
Sveikos mamytės,
labai man dabar rūpi toks dalykas-mano mama kažkur nuklausė nugirdo,kad naktį nereiktų degti šviesos,kai keliesi prie vaikučio.Neva taip greičiau mažiukai atpranta keltis naktį.Mano mažiuliui 2 mėnesiukai ir naktį keliamės bent 4-5 kartus.Ir beveik kas kartą pavalgęs jis nori "pasinaktinėti",t.y.pakalbėti,pažaisti.Kaip kad dieną. doh.gif Gal tikrai kalta šviesa? g.gif Bandžiau nedegt šviesos,bet patamsy tik apgraibom maitint vaiką labai sunku.Taigi visvien degu švieselę,ir tai tik naktinę prie lovos.
Kaip manot ar tokia teorija yra tik teorija?o gal kuriai pasisekė tokiu būdu išspręst "naktinėjimo" problemėlę? g.gif
xantia
Na aš nedegu naktį šviesos,nes nuo gatvės šviečia ir nėra kambarį aklinai tamsu,bet vistiek naktinėjam doh.gif
saule97
QUOTE(Teresiukas @ 2006 11 23, 18:27)
Sveikos mamytės,
labai man dabar rūpi toks dalykas-mano mama kažkur nuklausė nugirdo,kad naktį nereiktų degti šviesos,kai keliesi prie vaikučio.Neva taip greičiau mažiukai atpranta keltis naktį.Mano mažiuliui 2 mėnesiukai ir naktį keliamės bent 4-5 kartus.Ir beveik kas kartą pavalgęs jis nori "pasinaktinėti",t.y.pakalbėti,pažaisti.Kaip kad dieną. doh.gif Gal tikrai kalta šviesa? g.gif Bandžiau nedegt šviesos,bet patamsy tik apgraibom maitint vaiką labai sunku.Taigi visvien degu švieselę,ir tai tik naktinę prie lovos.
Kaip manot ar tokia teorija yra tik teorija?o gal kuriai pasisekė tokiu būdu išspręst "naktinėjimo" problemėlę? g.gif
*

Iš tiesų mums šita teorija pasitvirtino, aš degindavau per naktį šviesą ir ji labai dažnai keldavosi, o po to nelabai norėdavo vėl miegelio. Tai mes nuo kokio 4 mėn nebedegam šviesos, vasarą naktys nebuvo tokios tamsios, tai pakankamai matydavosi, o dabar pripratau ir visia matosi ir naktį. Bet mažė kai šviesa nedega puikiausiai išmiega visą naktį, na žinoma keliasi valgyti, bet net nepramerkia akių. Taigi pabandykit ir jūs nedegti šviesos. Gal ir ne taip patogu, bet miegas svarbiau.
Wildberry
g.gif Maniske ir kai uzdegu sviesa buna visai isiblasko nakti verysad.gif Bet,kad kitaip negaliu-namie aklina tamsa,nematyciau kur buteliuka paduoti unsure.gif
neringuša
Jeigu tik apverst ar tutuką paduoti tai šviesos nedegu, bet jei valgyti, tai degam smile.gif Bet po valgio tik paguldžius į lovytę užgesinu ir į jokius žaidimus ar kalbas nesiledžiu tongue.gif tai neužilgo ir užmiega
Spurga577
Nuo dukrelės gimimo man irgi buvo tokia problema. Aš tiesiog degu šviesą koridoriuje ir palieku šiek tiek praviras duris, kad matyčiau tik kontūrus. Jokių problemų.
REBECA
As kad nakti nejungt sviesos ijungiu telika.
amadina
Aš deginu šviesą visą naktį, nes man taip patogiau -galiu bet kada žvilgtelt į savo panelę biggrin.gif Bet mes apsukom šviestuvą su folija, tai ta šviesa labai švelni.
Ar tai šviesos deginimas susijęs su vaiko miegu, nežinau, maniškė miega visą naktį, bet eina gult tam tikru laiku, jei paguldyčiau anksčiau, tai nemiegotų ir be šviesos, o ryte labai mėgsta ilgiau pamiegot, tai ir dienos šviesa netrukdo biggrin.gif
Šiaip skaičiau, kad iki metų vaikui vienodai ar šviesu ar tamsu - nori tai miega, nenori - ne ax.gif Nežinau kiek tame tiesos ax.gif
Britvute
Sviesos niekada nedegiau,bet naktinejam iki dabar ,o tai yra jau beveik 6 men doh.gif Jeigu ijungciau, tai jaunuolis sugalvotu,kad jau idienojo ir reikia zaist ir visaip kitaip linksmintis smile.gif
REBECA
Nu nu g.gif ,as tik sviesa nakti ijungciau vaikas labas rytas pasakytu-is patirties kalbu.Kol mazas tai nereikia balamutinti,kad zinotu tamsu-labanaktukas tongue.gif
kristal
Mes tai specialiai isigyjome mazyte lempele (15W jei neklystu), tai thumbup.gif ir mazyle neisibudindavo, kai maitindavai nakti ir man nereikedavo lekti per visa kambari sviesos degtis. O siaip nuo pat pirmu dienu miegodavome tamsoje.
Man atrodo, kad ir vaikiukas ramiau miega, kai nespigina lempai akytes tongue.gif juk jums pacioms tai abejoju ar labai jau gerai miegoti prie sviesos... mirksiukas.gif
ramux
Mes šviesos nedegame,kad greičiau užmigtų ar neišsibudintų naktį. mirksiukas.gif
Spindulėlis
Sveikos mamytės,
*

mūsų namuose nėra aklinai tamsu naktį, todėl šviesos degti neprireikia ax.gif na bet tavo mamos teorija skamba logiškai smile.gif
Sypsne
mes su sviesa miegojom pirma menesi,maziukui tai tikrai netrukgde,ja jungiau del saves,labai jau baisu pirmom dienom budavo miegot tamsoj,o jei kas...
Teresiukas
QUOTE(kristal @ 2006 11 24, 23:28)
Mes tai specialiai isigyjome mazyte lempele (15W jei neklystu), tai  thumbup.gif  ir mazyle neisibudindavo, kai maitindavai nakti ir man nereikedavo lekti per visa kambari sviesos degtis. O siaip nuo pat pirmu dienu miegodavome tamsoje.
Man atrodo, kad ir vaikiukas ramiau miega, kai nespigina lempai akytes  tongue.gif  juk jums pacioms tai abejoju ar labai jau gerai miegoti prie sviesos...  mirksiukas.gif
*

Kad visą naktį nežibinu šviesos-tai faktas.Bet maitinant tai užsidegu naktinę lemputę.Bet pagal tą teoriją ir to nereiktų daryti g.gif Tik kad man nelabai išeina schmoll.gif
ivory
pas mus irgi pakankamai dviecia nuo gatves kad iziureciau konturus. o siaip manau, kad vaikas nuo mazens turi pratintis skirti paros laika. kad nktis - vadinasi, reikia miegoti. o diena galima miegoti ir zaisti. mes pirmais menesiais nakti sauskelnes keisdavom, tai degdavom sviesa ir tada panele uzsimanydavo pasneketi. tada nuspirkom tokia lempele, apvalai balta kaip blynas lotuliukas.gif , kur pasapudus uzsidega, tai jos ant sienos nekabinom, kai reikdavo, pasidedavau prie dukrytes uzpakaliuko, kad matyciau kaiip pampa pakeist, tai tik dregna servetele apvalydavau ir vsio, nes nuo plovimo irgi labai isibudindavo doh.gif . dabar jau miega per nakti su nekeistu pampu, tai ir sviesos nebereikia, o kur valgyt pati uzuodzia, nebereikia tiesiai i burnyte idet kaip pirmiau ax.gif
Fenomenali
Mes specialią pritemdytą tokią leompą pirkom ir uždegam ją kai vaikas valgyt užsimano... ax.gif
Motek
as uzdegu sviesa kitam kambary arba koridoriuje (jis pas mus tarp 2 kambariu) tada man matosi o maziuke ne taip issibudina, pavalgo ir vel uzmiega. nes tamsu ir ji turbut supranta kad naktis thumbup.gif
krizzste
Aš manau kad sviesos nakti degti nereikia. Nakti kambarys buna apsviestas siek tiek nuo gatves ir puikiai galima susitvarkyti neuzdegus sviesos, nes neti k po to vaikelis gali nebenoret miego, bet ir ijungus sviesa gali issigasti. o tada tai jau tikrai turesite vargo kol ji nuraminsite.
Nemarioji
As nedegu sviesos,nei kai pampersa permaunu, nei kai duodu vandens atsigerti-as ir taip matau.O ryte tai uzsidegu virtuveje, kazkiek sviesos patenka ir i kambary.Pamaitinu ir toliau ji miega,o anksciau kai degdavau sviesa,tai mazoji issibudindavo ir reikedavo su ja uzsiimti.
belosneska
pas mus taip pat labai tamsu, o kai nematau kudikio tai neramu todel "deginu " staline lempa visa nakti.gali buti kad todel ir sumaise diena su naktim bet as be sviesos negaliu ka daryti? g.gif
irmusia
Kai nakti keldavausi maitinti, kai maitinau pati, tai uzdegdavau tokia lempute prie lovos ir tai dar uzdengdavome, kad butu kaip prieblanda, o kai pradejo valgyti misinukus, tai niekad nedegdavau, nes dazniausiai ji valgo tik 7 ryte lotuliukas.gif Naktiniai maitinimai baigesi thumbup.gif Buna kartais sublusta kokia 4 val, bet tai retokai ir nebedegu, kazkaip jau ir sviesiau lauke buna. ax.gif
plazma
as per nakti palieku ijungta silpnai svieciancia lempute.ji sviecia melynai,ir man paciai gerai,matau kaip miega maziukas.
-Aiva-
Na mes nakti tai niekada nedegam sviesos, jokios ir specialios lemputes nepirkau g.gif ! Kai reikia maitinti ar siaip neramu ir prie dukrytes reikia nueiti, visiskai pakanka svieseles nuo mob. tel mirksiukas.gif O jei reikia pervystyti, tai jungiu prieskambary sviesa ir to visiskai pakanka bigsmile.gif
Rugile
Mes irgi panasiai. Jokiu sviesu, mobilaus uztenka. Jei didelis reikalas padarytas, tai blankia lempa uzdegu. Jei nesciau i vonia nuplauti uzpakaliuka, iskart issibudintu, todel su dregnom servetelem susitvarkome.
Lolute
QUOTE(amadina @ 2006 11 24, 23:53)
Aš deginu šviesą visą naktį, nes man taip patogiau -galiu bet kada žvilgtelt į savo panelę  biggrin.gif Bet mes apsukom šviestuvą su folija, tai ta šviesa labai švelni.
Ar tai šviesos deginimas susijęs su vaiko miegu, nežinau, maniškė miega visą naktį, bet eina gult tam tikru laiku, jei paguldyčiau anksčiau, tai nemiegotų ir be šviesos, o ryte labai mėgsta ilgiau pamiegot, tai ir dienos šviesa netrukdo  biggrin.gif
Šiaip skaičiau, kad iki metų vaikui vienodai ar šviesu ar tamsu - nori tai miega, nenori - ne  ax.gif Nežinau kiek tame tiesos  ax.gif
*

As irgi anksciau degindavau visa nakti sviesa (toki naktini sviestuveli su 7 W lempute). Bet cia labiau del saves, nei del mazes. Nes is tikro tai kaip kitaip maitint, jei nematai, kur ta burnyte yra. O istisai sokinet ir tai uzdegt, tai uzgesint - man atrodo , kad tai labiau vaikuti isblaskytu. O kai pastuviai vienodas apsvietimas, tai ji del to nesibudina. O vakar jau be sviesos miegojom, tai pastebejau, kad mazei tas pats smile.gif vienodai jai rodo, dega sviesa ar ne. O kai tute paduot, ar pamaitint - tai su mobilkos sviesa biski apsviesdavau.
QUOTE(Teresiukas @ 2006 11 25, 13:10)
Kad visą naktį nežibinu šviesos-tai faktas.Bet maitinant tai užsidegu naktinę lemputę.Bet pagal tą teoriją ir to nereiktų daryti g.gif Tik kad man nelabai išeina schmoll.gif
*

Tai o kaip kitaip pamaitinsi? Kaip ta burnyte surasi... smile.gif
Teresiukas
Dabar visai šalia mūsų namų atidarė prekybos centrą,tai šviesos kaip ir pakanka.O dar ir sniegelio pabarstė,tai jau knygas skaityt galima biggrin.gif
vassara
na kadangi mes valgom misinukus, tai nakti virtuvej sviesa turiu uzdegt. jos mums pilnai uztenka. o pradzioj tai jungdavau sviesa kambary, kad ir labai blyskia, bet mano vaikis tada kokia valanda noredavo pabendraut. blink.gif
Plaštakė
Na nedegu šviesos,nebent sūnelis ką negero susapnuoja ir ilgiau užtrunka užmigdyt.Kadangi maitinu mp tai nesudaro įpatingų sunkumų 4u.gif
Sevika
as irgi nejungiu naktines lempos.Pradzioj sunku buvo ikist speneli, bet dabar dukryte pati pagauna be problemu thumbup.gif Siaip, manau, si "teorija atpratinti nuo naktinejimo" tera tik mitas, nas pvz. manoji merguzele 5men, bet net be sviesos 2-3 k. per nakti pavalgyt nubunda.
Nors pastebejau, kad ijungus sviesa, iskart neuzmiega- apsiziuri, pasimuisto ir tuomet supuot reikia. O be sviesos- pavalgo ir toliau miega.
nanainis
pusantro mėn. grįžus namo degindavau arba užmigdavau ir nebeišjungdavau, bet mano mama kartą pabarė mane dėl to, gerai nebepamenu kuo jai tas neįtiko, tai ir nebedegdavau, o jau ir nebemaitinau, jei būčiau dar maitinus manau ir man šviesos dar reiktų naktį ax.gif o juk pradžioj taip bijojau, kad neužspringtų, atrodydavo, jog nenealsuoja ir pan. blush2.gif dabar kai pabunda panaktipiečiaut virtuvėj pasilieku trumpam šviesą arba net nereikia-visokios lemputės nuo prietaisų blausiai šviečia, o jei dar pilnatis.... mirksiukas.gif
Rita_M
Aš tai stengiuosi nejungti šviesos. Kadangi maitinu iš krūtinės ir nereikia keltis iš lovos, tai mažiau problemų. O mano akys ir prietemoje kažkaip priprato gerai matyti ax.gif
rikutis
sakoma- kad nedegti sviesos nakti ne del to, kad mazulis paskui greiciau atprastu ismiegoti nakti, o del to, kad jo neisbudinti smile.gif
Auksis
Mes prie lovos turime mažą lemputę, kuri vos šviečia daugiau dėl to, kad šviestų, nei kad būtų šviesiau lotuliukas.gif O šiaip jei jau dukrytė miega, tai net joks prožektorius jos nepažadins thumbup.gif
bimkutele
blankia sviesele visada palieku nakciai,kad dukryte neissigastu nubudusi ax.gif
goshke
QUOTE(Lolute @ 2007 01 27, 18:43)
As irgi anksciau degindavau visa nakti sviesa (toki naktini sviestuveli su 7 W lempute). Bet cia labiau del saves, nei del mazes. Nes is tikro tai kaip kitaip maitint, jei nematai, kur ta burnyte yra. O istisai sokinet ir  tai uzdegt, tai uzgesint - man atrodo , kad tai labiau vaikuti isblaskytu. O kai pastuviai vienodas apsvietimas, tai ji del to nesibudina.
Tai o kaip kitaip pamaitinsi? Kaip ta burnyte surasi... smile.gif
*

Lygiai tas pats atvejis ir pas mus. Ir ta pati priežastis drinks_cheers.gif
Preila
O mano vyras sugalvojo nupirkti pakraunamą prožektorių biggrin.gif jį laikau prie lovos.Kai mazius bruzda lovoytėje,tai pasišviečiu kur man reikia ir mažiui akyčių nespiginu smile.gif
deluxe
niekad nedegdavau sviesos, nu tik isskirtiniais atvejais,kai maziukas sirgdavo. O siaip jei nematydavau tamsoj tai su mobiliaku pasisviesdavau arba galima prozektoriuka maza tureti. Manau sviesa tik isbudina vaika.
neringute22
Sveikos mamytės,
*

manau kad sviesele privalo degti prie mazylio, tame kambarelyje! ypatingai jei iseinant is kambario paliekate viena mazyli miegoti. juk jis zmogutis katik gimes ir nereikia elgtis tarsi jo nera, isjungiant visas sviesas. juk jis turi apsiprasti siame pasaulyje wub.gif
o del zzaidimu pavalgius nakti, tai manu viisi vaikai megsta paguguoti, pasnekinti mamyte wub.gif taigi graziai pabendrauti galima ir nakti, taciau trumpai ir pagloscius uzmigdyti smile.gif
Olmeca
QUOTE(Teresiukas @ 2006 11 23, 17:27)
Sveikos mamytės,
*

na mano irgi naktinedavo bet pradejom nebedegti sviesos ir viskas susitvarke, dabar nakti tik pavalgyt atsibundam, o siaip mano akys prie tamsos apsipranta ir nieko sudetingo pamaitinti ir atrugdint vaikuti, o po vaikucio lova padejom staline lempa su silpna lempute , tai as ja isijungiu jei reik pakeist pamperi vaikiukas nuo jos nepabunda arba neissibudina
vitionakas
o as noreciau paklausti mamyciu, kaip jus nakti tamsoje pampersus keiciat??? g.gif nes man ir prieblanos ne gana, kol apiplauni ta uzpakaliuka... bigsmile.gif
mabi
QUOTE(vitionakas @ 2008 07 01, 19:28)
o as noreciau paklausti mamyciu, kaip jus nakti tamsoje pampersus keiciat???  g.gif  nes man ir prieblanos ne gana, kol apiplauni ta uzpakaliuka...  bigsmile.gif
*

na tuos pampersus naktimis as keiciau gal tik iki kokio menesio ar pusantro, po to jau nebe, nes ir vaikas nepridaro nakti tiek jau daug. as tai kambaryje nedegdavau, tik vonioje. na pas mus langai eina i gatves puse, tai nuo gatves zibintu pakankamai sviesu, nes zaliuziu neuztraukdavau. bet ir siaip akys labai greitai pripranta prie tamsos, tik nereikia naktiniu uzuolaidu uztraukineti.
regutis
Kai buvo naujagimis tai degdavo kambaryje mažyte švieselė , dabar nebedegam smile.gif
mejja
mes turime sensorine lempa,kurios svietimas reguliuojamas palieciant. tai nakciai nuo pat gimimo palieku prieblanda,tokia,kaip kad buna kambary kai yra sviesi naktis smile.gif
dabar dukryte ismiega beveik visa nakti. smile.gif jokiu problemu ax.gif ryskios sviesos niekad nejungdavau nakti smile.gif
M.i.g.l.e
mes tai nusipirkom nedidelę lemputę su "žnyplėm".(ar kaip čia geriau pasakyt? g.gif ) tai prisegiau ją prie lovytės virbo, įsukom nedidelę lemputę (ale tokia kaip šaldytuvuose būna), tai kai reik ją įsijungiu, mažiukui nespygina į akis, apšvietimas neryškus, bet pakankamas ax.gif ax.gif
buruliuke
Tik kai gime Turtelis visada kazkodel nakti negesindavau sviesos,cia gal tokia baime pradzioj smile.gif bet tik pramerkdavo truputi akytes ir issibudindavo.Ir mama patare migdyti patamsei ir taip miegoti,ir tikrai tada kad ir pramerkia akytes,pamato kad tamsu ir toliau miega.
Feja.Niekadeja
mums jau ligoninej sesute patare nakti nedegt sviesos - nakti yra tamsu, o diena sviesu smile.gif ta jie ir turi isisavinti, kad nesumaisytu dienos su naktim mirksiukas.gif musu miegamajami nakti aklinai tamsu, bet as turiu maza staline lempute, o ja dar uzdengiu storu, tamsiu mazu ranksluosciu, taigi svieseles mums uztenka ax.gif o jei ir issibudina, tai pasupuoju ir vel miegam thumbup.gif sauskelnes dar keiciam pries maitinima, nes jis neuzmiega, jei pilnas mirksiukas.gif
floridija
Mes tai dar kol kas laikom ijunge maza staline lempute per nakti, kad matyciau jei mazoji niurna ko nors ir man kazkaip ramiau paciai. O pamperso jau nebekeiciam nakti...
jula123
mes nejungiam sviesos ,nes sunelis tada prasibudina 4u.gif
karusele
Ir mes nejungiam, nes nubustu ir tektu, jau ilgai nebemiegot. Mums gerai pasitarnauja gatves lempa thumbup.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.