Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nėštukė ir baseinas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Prekės ir paslaugos nėštukėms
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
laizanika
Sveikute 4u.gif O gal besilankancios gali pasakyti nuo kurio menesio pradejote lankytis? g.gif As kaip ir dabar noreciau, bet dar mazai laiko, bet nori aktyvumo, judejimo kazkokio blush2.gif Kazkur vaikscioti nelabai turiu jegu, o vandenukas, baseinai man labai patinka thumbup.gif
Wovere
Sveika Laizanika,

Rekomenduojama nuo II arba III trimestro pradeti lankyti. Bet manau tau gydytoja geriausiai pasakys smile.gif
tanitausa
as pradejau nuo 8 sav. man tai labai patinka, toks sveikas atsipalaidavimas. vienintelis minusas, tai kad iseini i lauka su slapia galva, nebent turi kantrybes ishsidziovinti baseine. tai va dabar guliu su uzgulta tekancia nosim ir priesiekiu , kad daugiau taip nedarysiu tongue.gif
cnopka
O as kadangi plaukdavau iki niestumo labai daug ir kai reikejo pradzioj visai neplaukioti,tai buvo trauma.Taciau kitas gydytojas pasake plaukiot kaip iki siol galiu,tik tempa pamazint.Nes be sporto galiu iseiti is proto.
Man baseinas,atgaiva,manau musu maziui taip pat.
Gaila,kad laikas netinka i niesciuju manksta.
andos
Lankiau baseiną abu kartus, kai laukiausi. Tiko, patiko. Pradėjau, kai buvo daugiau nei 12 savaičių. Pirmą kartą Mažylio GN, antrą - Linijoje (ten labiau patiko pati mankšta-intensyvesnė).
Nesportavau tik, kai buvo pablogėjusi sveikata - dėl gresiančio priešlaikinio gimdymo.
Bahama mama
Tikrai nerekomenduoju lankyti baseino nėštumo metu schmoll.gif . Mano giminaitė dirba Visuomenės sveikatos centre, kur nuolat tiria baseinų vandenį (tame tarpe ir mokyklų, darželių, ne tik sporto klubų ar grožio centrų). Tai kai ji man pripasakojo, kiek ten visko randa (praktiškai kiekviename baseine, išskyrus labai retas išikmtis), man plaukai pasišiaušė doh.gif . Aš net ir ne nėščia būdama nustojau ten lankytis. Ir beje, netgi didelė koncentracija chloro neišnaikina parazitų (t.y. kirminų), tie bjaurybės jam yra stebėtinai atsparūs. Baseinų vanduo turi būti keičiamas labai dažnai, bet savaime aišku, taupumo sumetimais tas nėra daroma
Viktut
Oho, sakot reikia leidimo is gydytojos?? blink.gif Nezinojau, buciau nuejusi i baseina be jokios pazymos. Nu reiks tada apsilankyt pas gydytoja. As jau seniai ruosiuos eit i baseina, bet vis sveikata suslubuodavo. Viena kart buvau Druskininku vandens pramogu centre, tai labai patiko thumbup.gif Zinoma, as ten tik plaukiojau baseine, i atrakcionus nejau schmoll.gif Dabar irgi galvoju eit i baseinuka cia moksleiviu rumuose, i nestukiu uzsiemimus smile.gif Bet is pradziu reik tos pazymos...
inetum
sveikos mamytės, na mane jau ir kamuoja dilema ar lankyti baseina ar ne. nors iki nėštumo ir vaikščiojau bet pastojus gydytoja liepe nutraukti siuos vaikščiojimus. nes vis del to baseino vanduo nera tinkamas besilaukiančioms mamytems. pats plaukiojimas manau tikrai gerai bet va kur rasti toki svaru vandeni. kai paskaitau atrodo dauguma vaiksto ir nieko. bet kai pati krimtau medicinos mokslus suprantu kad tai tikrai didele tikimybe uzsikresti nepageidaujamomis ligomis. verysad.gif
tai norėciau suzinoti kas panevėzyje vaiskto i kokius nors baseinus ir uzsiemimus nestukems ir kokia ju nuomone.
Margareta
vaikstau i baseina jau keli mesesiai ir nematau problemu schmoll.gif tik oda isauseja nuo chloruoto vandens tai tenka kremukais pasitepti. o siaip tai musu leliukai yra apsaugoti gleiviu kamsciu nuo visu bacilu esanciu vandenyje bei chloro. tik nereik gerti to vandens. o po pasiplaukiojimu juk nusiprausiame duse.
Stebukle
as tik uz sporta vandenyje nestumo metu 4u.gif atsipalaiduoji, kartu stiprini raumenukus.
Lipgirl
Man gydytoja pasake, kad galima visur maudytis - ir baseine, ir ezere, ir juroj. Bet as kazkodel prie gamtos telkiniu praktiskai nematau nesciuju, nebent kazkur sone - ar cia baime uzsikresti, ar kuklumas, ar as viena tokia kvaisa visur vaikstau blink.gif Jei jus, nestukes, ir i baseina neisit, tai ka gi jus dar veiksit - tai gi geriausias sportas mums, kada maziausiai apkrauname save ir labiausiai atpalaiduojame. Zinoma, jei kas nors negerai, tai kitas reikalas, nieko nereikia daryti per jega, ypac bunant nestuke.gif
elfyte
Sveikos nestuke.gif
Ilgai svarsciau, ar lankyti manksta ir baseina nestuke.gif
Pasitarusi su patyrusiu ginekologu isbandziau nestuke.gif manksta ir baseina. Lankau 2 men. ir ka galiu pasakyti? Nuostabu thumbup.gif Sustiprejau fiziskai, jokiu problemu su judejimu, issimiegu nakti kuo puikiausiai, nieko neskauda, bendrauju su kitom nestuke.gif . Mergaites, jeigu tik negresia jokie blogi dalykai, butinai pasitare su gydyt. ka nors spec. lankykit. Sekmes 4u.gif
rimulia12
Pradėjau lankyti labai vėlai 36 savaičių, bet man tai labai į naudą. Nebeskauda nugaros atsidulus ir vartantis lovoje. Gaila tik,kad man bus galim tik 2 savaitėles lankyti verysad.gif .

Patarčiau visoms lankyti(aišku jei leidžia jūsų ginė) ir tik jei jaučiatės Vandenyje thumbup.gif
eladzius
manau verta ,nes si vasara buvo tikrai karsta,jauciausi super thumbup.gif
Mazius_
atgaivinsiu temą smile.gif

jei viskas gerai su antru nėštumu, pardėsiu kuo ankščiau kai tik gyd. leis, tik gaila, kad pavyks po pietų keliaut, o rytais, vaikučius prižiūrėt.
Unknown member
Galima, verta ir labai naudinga, jei tik slapimtakiai stiprus ir atsparus. 17 nestumo savaite buvom Druskininkuose savaitgalio kompleksa pasilepinimui pasieme. Nuo maudyniu baseine tiesiog kaifavau, bet grizus paaiskejo, kad...gavau slapimo taku uzdegima schmoll.gif Kazkaip po to nebeliko drasos vel i baseina listi...
rugiuks
Aš taipogi žadu lankyt baseiną,kai tik praeis visi pavojai... Paauglystėj turėjau problemų su stuburu, todėl net keturis kart per savaitę plaukiodavau, prieš gerus metus, po darbo taip pat skubėdavau i Impuls'ą atsipalaiduoti... Ir dabar žadu, nes dar tik 11 savaičių, o nugarą jau kartais nepakeliamai maudžia...
vaivos juosta
mano ginė nėštumo metu nugaros skausmui šalinti rekomendavo baseiną, bet kadangi mūsų "kaime" jo nėra, tai ir neteko pasipliuškenti....
jolitana
gal kas nors turejo tokia problemyte? mano gimdos kaklelis zemai nusileides, ir gydytoja nepatare lankyti baseino , nes labai artimas kelias pasigauti kokia infekcija, jauciuosi tai gerai, nors labai norisi paplaukioti, bet tuo paciu ir bijausi kad nepakenktu g.gif
Vilmoshka
O kaip dėl chloruoto vandens baseine - nepakenks?
kiskisdrasuolis
gal kas nors lankete forum palace, vilniuje, spec. nestuke.gif mankstytes (ten yra ir sleje, ir baseine)? ax.gif
Mavija
as ir dabar lanaku baseina, tik cia perskaiciau, kad negalima blink.gif jauciuosi gerai, reikes dar su gydytoja pasitarti smile.gif o ka manote apie dzakuzi? ju man atrodo nestuke.gif negalima g.gif
lelytemeda
ne tik verta bet butina. baseinas nesciosiom geriausias sportas. as plaukioju kasdien thumbup.gif
pukuotukas
labukas,
mes irgi noretume pasilepinti baseinu, bet klaipedoje kiek girdejau tik spa centre tera verysad.gif ...gal kas buvo?kaip ten? g.gif
Kerė
Gal kas nors lankot baseiną ar šiaip mankšteles Forum palace? ax.gif Mane labai domintų atsiliepimai apie šį sporto klubą smile.gif
freimule
Butinai lankykit-pagimdysit lengviau, pilvo presas bus stipresnis smile.gif as, kaip ir mano mama, plaukike. Ji sake, kai gimde, tai as islindau gal per pora sekundziu (tokius neblogus raumenis ji turejo), gydytojas vos spejo pagauti biggrin.gif Dabar treneris man specialia programa sudares, neapsunkina, bet sake, dar ir varzybose sudalyvausiu biggrin.gif biggrin.gif
kariatide
būtinai lankysiu thumbup.gif ...tik reikia sulaukti gines leidimo smile.gif kada jau bus galima nestuke.gif mirksiukas.gif
Kerė
O jeigu aš lankysiu be jokio leidimo ax.gif Kaip manot jo paprašys baseine manęs? g.gif Jei aš gerai jaučiuosi, nėštumas daugiau kaip 12 savaičių, tyrimai geri smile.gif
freimule
Jei gerai jautiesi, plaukiok thumbup.gif juk plaukiojimas-puikiausia manksta nestukei smile.gif o baseine turetu prasyti leidimo? blink.gif Tavo reikalas, kokia tu plaukioji-nescia, ar ne. Patikek, ten niekam, isskyrus tave tai neidomu smile.gif
enenes
O jei man 6 nestumo savaitei grese persileidimas ar veliau galiu lankyt baseina jei gerai jausiuos
*dela*
QUOTE(enenes @ 2008 01 13, 16:15)
O jei man 6 nestumo savaitei grese persileidimas ar veliau galiu lankyt baseina jei gerai jausiuos
*

Jeigu gydytoja leis ir tikrai gerai jausies nuo 12 sav. manau, kad galėsi (man panašiai buvo, dabar plaukioju).
pukuotukas
as pradejau lankyti...kaip gera nugaros skausmo nebera ir pilvukas toks ramus plaukioja...jam patinka 4u.gif man gresiantis prieslaikinis, bet gydytoja leido nes labai ramina vandenukas thumbup.gif nestuke.gif
nule
O i pirtelia ar einate apsilti? As liekna ir grietai buna salta verysad.gif Pirtele Mastaiciu baseine(netoli Kauno)maloni jauki. nestuke.gif jau desimta savaite,jauciuos gerai thumbup.gif
Mijja
QUOTE(nule @ 2008 01 17, 08:40)
O i pirtelia ar einate apsilti? As liekna ir grietai buna salta verysad.gif Pirtele Mastaiciu baseine(netoli Kauno)maloni jauki.  nestuke.gif jau desimta savaite,jauciuos gerai thumbup.gif
*

Į pirtelę tai nea , nebent minutei kokiai. Ten leliui gali pasidaryti per karšta. Geriau jau turbūt į kokią burbulinę įlipti ir pabūti keletą min
simasta
QUOTE(nule @ 2008 01 17, 09:40)
O i pirtelia ar einate apsilti?
*

Protingai ir su saiku galima. Aš kiekvieną savaitę prieš vandens aerobiką kelioms minutėms (3-5) įlįsdavau pasikaitinti ax.gif
Gerbera
vanduo tai manau is vis teigiamas dalykas zmogui, o ypac nestukei. kadangi kai as buvau nescia buvo vasara, tai vos ne iki gimdymo mirkau karjeruose, ezeruose. kiekviena vakara varydavau maudytis. tai manau tik todel kai nuvaziavau gimdyt jau buvo 7cm atsidarymas, nes visa savaite atsidarinejo po biski ir kazkodel man atrodo, kad nuo to plaukinejimo. jei tik yra galimybes tai eikit i baseinus.
Blue_rose
Man tik idomu kaip ten su tom burbulinem voniom- djakuzi... Ar nestukems galima g.gif ar ne per silta tenais sedint leliams?
ishiri
QUOTE(Ingule20 @ 2008 01 06, 16:27)
Butinai lankykit-pagimdysit lengviau, pilvo presas bus stipresnis  smile.gif  as, kaip ir mano mama, plaukike. Ji sake, kai gimde, tai as islindau gal per pora sekundziu (tokius neblogus raumenis ji turejo), gydytojas vos spejo pagauti  biggrin.gif Dabar treneris man specialia programa sudares, neapsunkina, bet sake, dar ir varzybose sudalyvausiu  biggrin.gif  biggrin.gif
*

o kuri baseina lankai Kaune.. as manau man jau laikas pradreti, o tai visai nusivelinau
pukuotukas
QUOTE(Blue_rose @ 2008 01 22, 18:42)
Man tik idomu kaip ten su tom burbulinem voniom- djakuzi... Ar nestukems galima  g.gif  ar ne per silta tenais sedint leliams?
*

as gydytojos savo klausiau tai jokiu burbuliniu neleido man unsure.gif
Fudzijama
As jau laukiu nesulaukiu, kada galesiu eiti pasiplaukioti. Bet gyd patare visgi luktelt dar iki kokios 16 sav ax.gif Bet man siek tiek gal nejauku - dauguma eina i specialius baseinus nestuke.gif jau budamos "gerokai" nestuke.gif , kiek suprantu, maziausiai 2 trimestro pabaigoje - 3 pradzioje. O ant manes dar beveik ir nesimato, kad nestuke.gif Ir siaip smulki esu, tai atrodysiu kaip nykstukas pries kitas nestuke.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
trenere
QUOTE(Fudzijama @ 2008 02 11, 15:57)
As jau laukiu nesulaukiu, kada galesiu eiti pasiplaukioti. Bet gyd patare visgi luktelt dar iki kokios 16 sav  ax.gif Bet man siek tiek gal nejauku - dauguma eina i specialius baseinus  nestuke.gif jau budamos "gerokai"  nestuke.gif , kiek suprantu, maziausiai 2 trimestro pabaigoje - 3 pradzioje. O ant manes dar beveik ir nesimato, kad  nestuke.gif Ir siaip smulki esu, tai atrodysiu kaip nykstukas pries kitas  nestuke.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Gali tikrai nepergyventi, yra tokių nestuke.gif , kurios tik sulaukę 12 sav iš karto ateina sportuoti. biggrin.gif
*Bounty*
sveikutes,

gal yra kokiu ziniu apie sugiharos baseina? noriu pradet, o ten girdejau ramu...
nestuke.gif
smilty
Norejau paklaust kas tas gleiviniu kamstis, ir kada jis "dingsta"? Nes kaip supratau tuomet kai jo jau nera, didesne galimybe pasigauti kokia infekcija plaukiojant baseine g.gif o nesinoretu... schmoll.gif
Gal kas galetu rekomenduoti arba siaip papasakoti is praktikos kur Vilniuje gali paplaukioti nestuke.gif ? Eisim atostogu thumbup.gif , tai nesinori laika leisti vien namuose ax.gif
zaizytė
QUOTE(smilty @ 2008 02 27, 14:53)
Norejau paklaust kas tas gleiviniu kamstis, ir kada jis "dingsta"? Nes kaip supratau tuomet kai jo jau nera, didesne galimybe pasigauti kokia infekcija plaukiojant baseine  g.gif  o nesinoretu...  schmoll.gif
Gal kas galetu rekomenduoti arba siaip papasakoti is praktikos kur Vilniuje gali  paplaukioti  nestuke.gif ?  Eisim atostogu  thumbup.gif , tai nesinori laika leisti vien namuose  ax.gif
*

Kiek žinau gleivių kamštis "dingsta" (pasišalina) gimdymo metu. ax.gif
Mes Vilniuje plaukiojam (ir aktyviai mankštinamės smile.gif ) vaikų ir jaunimo centre esančiame baseine. Kadangi pradėjom maždaug nuo 18 sav., tai šitą baseiną pasirinkom dėl patogaus laiko (būsimųjų mamyčių mankšta vandenyje vyksta nuo 18 val.) O ir iki šiol ten mankštinamės ir esam labai patenkinti 4u.gif mirksiukas.gif
Shiraz
sveikos,

va as labai norejau i baseina, dar ir gydytoja parekomendavo, nuejau pries pora savaiciu, man visai patiko
taciau nuo pat mazens esu linkus i slapimtakiu infekcijas ir uzdegimus, tas jautrumas per nestuma dar padidejo ir po baseino stipriai susirgau

gydytoja man uzdraude eit, nes pasirodo man negalima... verysad.gif

nusipirkau abonementa, tai liko 9 kartai, gal kam is kauno reikia?
cia linijos sveikatingumo centre
sssagis
o butinai eiti tik i nestukems skirta baseina? Ar galima ir i bendra? blush2.gif as tai labai noreciau, bet nezinau ar galima i bendra doh.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
kucci_kucci
QUOTE(sigasss @ 2008 03 07, 20:29)
o butinai eiti tik i nestukems skirta baseina? Ar galima ir i bendra?  blush2.gif as tai labai noreciau, bet nezinau ar galima i bendra  doh.gif

4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

ir mane tokia mintis kankina lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ishiri
QUOTE(sigasss @ 2008 03 07, 20:29)
o butinai eiti tik i nestukems skirta baseina? Ar galima ir i bendra?  blush2.gif as tai labai noreciau, bet nezinau ar galima i bendra  doh.gif

4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

vanduo visur vienodas biggrin.gif tik ten kur eina nestukes , buna joms skirti uzsiemimai, jos atlieka vandenyje ivairius pratimus yra spec. programos
o del pasiplaukiojimo tinka betkuris 4u.gif
Shiraz
QUOTE(sigasss @ 2008 03 07, 21:29)

4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

as irgi nezinojau, ar galima, bet pasirodo galima, nesciuju baseinuose labai mazai vietos verysad.gif

lininjoj pvz, vyksta bendram baseine manksta nesciosiom, kuria veda trenere, aisku jame zmoniu tuo metu kitu nebuna, o kai baigiasi manksta gali daryt ten ka nori, eit i srovini baseina, dziakuzi ar sauna, zodziu tavo pasirinkimas smile.gif
Katukė
Sveikutės. Aš tik ką perskaičiau, kad nėštukėms skirti baseinai turi būti:
vanduo ne žemesnės kaip 25 laipsniu, o oro ar tai 20? O vanduo silpno chloravimo, bet pakankamai dezinfekuojamo poveikio, kad nedirgintų odos ir gleivinės.
Nors dabar tokius reikalavimus atitinka tikriausiai daugelis. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.