Sveikute
Sveika Laizanika,
Rekomenduojama nuo II arba III trimestro pradeti lankyti. Bet manau tau gydytoja geriausiai pasakys
as pradejau nuo 8 sav. man tai labai patinka, toks sveikas atsipalaidavimas. vienintelis minusas, tai kad iseini i lauka su slapia galva, nebent turi kantrybes ishsidziovinti baseine. tai va dabar guliu su uzgulta tekancia nosim ir priesiekiu , kad daugiau taip nedarysiu
O as kadangi plaukdavau iki niestumo labai daug ir kai reikejo pradzioj visai neplaukioti,tai buvo trauma.Taciau kitas gydytojas pasake plaukiot kaip iki siol galiu,tik tempa pamazint.Nes be sporto galiu iseiti is proto.
Man baseinas,atgaiva,manau musu maziui taip pat. Gaila,kad laikas netinka i niesciuju manksta.
Lankiau baseiną abu kartus, kai laukiausi. Tiko, patiko. Pradėjau, kai buvo daugiau nei 12 savaičių. Pirmą kartą Mažylio GN, antrą - Linijoje (ten labiau patiko pati mankšta-intensyvesnė).
Nesportavau tik, kai buvo pablogėjusi sveikata - dėl gresiančio priešlaikinio gimdymo.
Tikrai nerekomenduoju lankyti baseino nėštumo metu
Oho, sakot reikia leidimo is gydytojos??
sveikos mamytės, na mane jau ir kamuoja dilema ar lankyti baseina ar ne. nors iki nėštumo ir vaikščiojau bet pastojus gydytoja liepe nutraukti siuos vaikščiojimus. nes vis del to baseino vanduo nera tinkamas besilaukiančioms mamytems. pats plaukiojimas manau tikrai gerai bet va kur rasti toki svaru vandeni. kai paskaitau atrodo dauguma vaiksto ir nieko. bet kai pati krimtau medicinos mokslus suprantu kad tai tikrai didele tikimybe uzsikresti nepageidaujamomis ligomis.
tai norėciau suzinoti kas panevėzyje vaiskto i kokius nors baseinus ir uzsiemimus nestukems ir kokia ju nuomone.
vaikstau i baseina jau keli mesesiai ir nematau problemu
as tik uz sporta vandenyje nestumo metu
Man gydytoja pasake, kad galima visur maudytis - ir baseine, ir ezere, ir juroj. Bet as kazkodel prie gamtos telkiniu praktiskai nematau nesciuju, nebent kazkur sone - ar cia baime uzsikresti, ar kuklumas, ar as viena tokia kvaisa visur vaikstau
Sveikos
Ilgai svarsciau, ar lankyti manksta ir baseina Pasitarusi su patyrusiu ginekologu isbandziau
Pradėjau lankyti labai vėlai 36 savaičių, bet man tai labai į naudą. Nebeskauda nugaros atsidulus ir vartantis lovoje. Gaila tik,kad man bus galim tik 2 savaitėles lankyti
Patarčiau visoms lankyti(aišku jei leidžia jūsų ginė) ir tik jei jaučiatės Vandenyje
manau verta ,nes si vasara buvo tikrai karsta,jauciausi super
atgaivinsiu temą
jei viskas gerai su antru nėštumu, pardėsiu kuo ankščiau kai tik gyd. leis, tik gaila, kad pavyks po pietų keliaut, o rytais, vaikučius prižiūrėt.
Galima, verta ir labai naudinga, jei tik slapimtakiai stiprus ir atsparus. 17 nestumo savaite buvom Druskininkuose savaitgalio kompleksa pasilepinimui pasieme. Nuo maudyniu baseine tiesiog kaifavau, bet grizus paaiskejo, kad...gavau slapimo taku uzdegima
Aš taipogi žadu lankyt baseiną,kai tik praeis visi pavojai... Paauglystėj turėjau problemų su stuburu, todėl net keturis kart per savaitę plaukiodavau, prieš gerus metus, po darbo taip pat skubėdavau i Impuls'ą atsipalaiduoti... Ir dabar žadu, nes dar tik 11 savaičių, o nugarą jau kartais nepakeliamai maudžia...
mano ginė nėštumo metu nugaros skausmui šalinti rekomendavo baseiną, bet kadangi mūsų "kaime" jo nėra, tai ir neteko pasipliuškenti....
gal kas nors turejo tokia problemyte? mano gimdos kaklelis zemai nusileides, ir gydytoja nepatare lankyti baseino , nes labai artimas kelias pasigauti kokia infekcija, jauciuosi tai gerai, nors labai norisi paplaukioti, bet tuo paciu ir bijausi kad nepakenktu
O kaip dėl chloruoto vandens baseine - nepakenks?
gal kas nors lankete forum palace, vilniuje, spec.
as ir dabar lanaku baseina, tik cia perskaiciau, kad negalima
ne tik verta bet butina. baseinas nesciosiom geriausias sportas. as plaukioju kasdien
labukas,
mes irgi noretume pasilepinti baseinu, bet klaipedoje kiek girdejau tik spa centre tera
Gal kas nors lankot baseiną ar šiaip mankšteles Forum palace?
Butinai lankykit-pagimdysit lengviau, pilvo presas bus stipresnis
būtinai lankysiu
O jeigu aš lankysiu be jokio leidimo
Jei gerai jautiesi, plaukiok
O jei man 6 nestumo savaitei grese persileidimas ar veliau galiu lankyt baseina jei gerai jausiuos
as pradejau lankyti...kaip gera nugaros skausmo nebera ir pilvukas toks ramus plaukioja...jam patinka
O i pirtelia ar einate apsilti? As liekna ir grietai buna salta
QUOTE(nule @ 2008 01 17, 08:40) O i pirtelia ar einate apsilti? As liekna ir grietai buna salta Į pirtelę tai nea , nebent minutei kokiai. Ten leliui gali pasidaryti per karšta. Geriau jau turbūt į kokią burbulinę įlipti ir pabūti keletą min
vanduo tai manau is vis teigiamas dalykas zmogui, o ypac nestukei. kadangi kai as buvau nescia buvo vasara, tai vos ne iki gimdymo mirkau karjeruose, ezeruose. kiekviena vakara varydavau maudytis. tai manau tik todel kai nuvaziavau gimdyt jau buvo 7cm atsidarymas, nes visa savaite atsidarinejo po biski ir kazkodel man atrodo, kad nuo to plaukinejimo. jei tik yra galimybes tai eikit i baseinus.
Man tik idomu kaip ten su tom burbulinem voniom- djakuzi... Ar nestukems galima
QUOTE(Ingule20 @ 2008 01 06, 16:27) Butinai lankykit-pagimdysit lengviau, pilvo presas bus stipresnis o kuri baseina lankai Kaune.. as manau man jau laikas pradreti, o tai visai nusivelinau
As jau laukiu nesulaukiu, kada galesiu eiti pasiplaukioti. Bet gyd patare visgi luktelt dar iki kokios 16 sav
QUOTE(Fudzijama @ 2008 02 11, 15:57) As jau laukiu nesulaukiu, kada galesiu eiti pasiplaukioti. Bet gyd patare visgi luktelt dar iki kokios 16 sav Gali tikrai nepergyventi, yra tokių
sveikutes,
gal yra kokiu ziniu apie sugiharos baseina? noriu pradet, o ten girdejau ramu...
Norejau paklaust kas tas gleiviniu kamstis, ir kada jis "dingsta"? Nes kaip supratau tuomet kai jo jau nera, didesne galimybe pasigauti kokia infekcija plaukiojant baseine
Gal kas galetu rekomenduoti arba siaip papasakoti is praktikos kur Vilniuje gali paplaukioti QUOTE(smilty @ 2008 02 27, 14:53) Norejau paklaust kas tas gleiviniu kamstis, ir kada jis "dingsta"? Nes kaip supratau tuomet kai jo jau nera, didesne galimybe pasigauti kokia infekcija plaukiojant baseine Gal kas galetu rekomenduoti arba siaip papasakoti is praktikos kur Vilniuje gali paplaukioti Kiek žinau gleivių kamštis "dingsta" (pasišalina) gimdymo metu. Mes Vilniuje plaukiojam (ir aktyviai mankštinamės
sveikos,
va as labai norejau i baseina, dar ir gydytoja parekomendavo, nuejau pries pora savaiciu, man visai patiko taciau nuo pat mazens esu linkus i slapimtakiu infekcijas ir uzdegimus, tas jautrumas per nestuma dar padidejo ir po baseino stipriai susirgau gydytoja man uzdraude eit, nes pasirodo man negalima... nusipirkau abonementa, tai liko 9 kartai, gal kam is kauno reikia? cia linijos sveikatingumo centre
o butinai eiti tik i nestukems skirta baseina? Ar galima ir i bendra?
QUOTE(sigasss @ 2008 03 07, 20:29) o butinai eiti tik i nestukems skirta baseina? Ar galima ir i bendra? vanduo visur vienodas o del pasiplaukiojimo tinka betkuris QUOTE(sigasss @ 2008 03 07, 21:29) o butinai eiti tik i nestukems skirta baseina? Ar galima ir i bendra? as irgi nezinojau, ar galima, bet pasirodo galima, nesciuju baseinuose labai mazai vietos lininjoj pvz, vyksta bendram baseine manksta nesciosiom, kuria veda trenere, aisku jame zmoniu tuo metu kitu nebuna, o kai baigiasi manksta gali daryt ten ka nori, eit i srovini baseina, dziakuzi ar sauna, zodziu tavo pasirinkimas
Sveikutės. Aš tik ką perskaičiau, kad nėštukėms skirti baseinai turi būti:
vanduo ne žemesnės kaip 25 laipsniu, o oro ar tai 20? O vanduo silpno chloravimo, bet pakankamai dezinfekuojamo poveikio, kad nedirgintų odos ir gleivinės. Nors dabar tokius reikalavimus atitinka tikriausiai daugelis. |