Mane uzpuole problemele - gelezies anemija :'(. Geriu materna ir dar papildomai daktares paskirta gelezies preparata, bet nepadeda. Istyrus eilini karta krauja daktare pasake :"Na gerai, kad nors zemiau nenukrito - bet ir nepakilo" ??? o ka daryti, kad pakiltu? Dar sake, kad daugiau valgyciau maisto su gelezim. O koks tas maistas? Gal yra dar kas nors ka galeciau naudoti? Ar susiduret su sia problema? Ir kas gali atsitikti jei tos prakeiktos gelezies nedauges. Vyras jau juokauja, kad parves man is garazo visokiu varsciuku ir galesiu as ta gelezi kalnais kapoti :-[
jaunute, pasiskaityk štai čia, truputį yra apie maistą http://www.sveikas.lt/ligos_placiau2.asp?I...d=&id2=&linkID=
O čia liaudies receptai http://www.geocities.com/lmedicina/recepta...zakraujyste.htm
Gelezies daug yra mesoje - ypatingai raudonoje (pvz., jautienoje). Mesiska gelezi geriau pasisavina. Yra melynese, zemuogese, bet kur ju dabar gauti? Nebent saldytu. Dar yra burokeliuose ir labai sveika burokeliu sultis gerti. Kad nebutu slykscios galima palaikyti saldytuve pora valandu ir sumaisyti su morku ir obuoliu sultimis. Organizmas gelezi is maisto geriau pasisavina jei ta gelezis su rugstimi vartojama (tam ir obuoliu sultys). Nestumo metu as pati geriau kokia tai gelezi su vitaminu C, tas man padejo (bet dabar nebepamenu pavadinimo).
Man vyras maximoj buvo nupirkes kokteiliuka: puse stiklines burokeliu sulciu, puse morku. Tai pirmi gurgsniai lyg ir nieko buvo, bet kuo toliau, tuo tas marmalas man daresi slykstesnis. Baigesi tuo, kad isgerus visa stikline as ziaugciojau ir jau galvojau, kad vemsiu, bet... nors ir negalima, mane isgelbejo coca-cola :
Sveikos, man anemija buvo pripazinta kai as dar nesilaukiau. hemoglobinas buvo 104, kadangi 6 metus nevalgiau mesos. kai pradejom galvot apie kudiki tai pradejau valgyt daug vistos zuvies riesutu (man tai buvo priimtiniau uz mesa). gydytoja siaip liepe gerti feroglobina (man labai padejo). bet kiek skaiciau esant nestumui tai nepatariama sio preparato gerti kartu su materna. tokiu atveju rekomenduojama gerti tik feroglobina atsisakyti kitu vitaminu. man taip pat liepe gerti mioliorerio zuvu taukus (nezinau kiek tai padejo). is maisto liepe valgyt kepeneles ir daug mesos. ten merginos jau apie burokelius sake. man rekomendavo toki kokteili. burokeliu sultis sumaisyti su morku sultimis ir laseliu citrinu sulciu. gal kiek neskanu pradzioj bet tikrai labai naudinga organizmui. sekmes.
Ir man tas pats buvo. Ginekologe liepe gert toki gerala: burokeliu sultys, morku sultys ir spanguoliu sultys lygiom dalim+saukstas gero konjako.Slykstyne neispasakyta.Sulaikai kvepavima, vienu mauku susipili i gerkle puse stiklines, greit ka nors uzkandi ir pakartoji. Dabar prisiminus net tampo :-X
Jo, as irgi ta slykstu burokeliu skoni prisimenu is vaikystes. Tame ir visa recepto paslaptis, kad burokeliu sultis reikia saldytuve pora valandu palaikyti pries geriant. Tada to slykstumo nebuna. As per savo gimtadieni svecius vaisinau tokiu gerimu (burokeliai ir morkos), tai visi gere ir stebejosi, kodel populiari nuomone apie slykscius burokelius... ;D
Manau, kad Maximose jie tas sultis isspaudzia ir tiesiai i puodelius. Is to visas slykstumas gaunasi... O toki misini mano sunus su malonumu geria, tik jam labai baisu kai sutis spaudziu su sulciaspaude. Tada isbega i kambari ir dar duris uzsidaro.
Tai va, mergaitės turėjau ir aš šią bėdą. Mano hemoglobinas, nėštumo(pirmo) metu, buvo nukritęs iki 70( norma moteriai: 120-140), geležies preaparatams aš-alergiška. Buvau siunčiama pas hematologus į santariškes. Tai man buvo liepta valgyti kuo daugiau raudonos mėsos, o ypač veršienos. Tačiau kepenėlių sakė geriau atsisakyti. Vartoti kuo daugiau raudonos ir tamsiai žalios spalvos vaisių ar daržovių. Mano ginekologė pasiūlė man tokį kokteilį: burokėlų sultys, granatų sultys, obuolių sultys po 100g, vienos citrinos sultys+medus. Medaus(jei nealergiška) dėti pagal skonį, t.y. galima ir daug. Per dieną tokio kokteilio išgerti po pusę stiklinės. Skanaus.
Istikruju visi gelezies "receptai" jau tokie neskanus, kad SIAUBAS :'( , bet ko tik del lialiaus nepadarysi :-/ Bandysim darytis tuos kokteilius. Saket, kad tinka raudonos darzoves, o raudonas obuolys netinka ;)
Nestumu metu ir teko susidurt su anemija,nes hemoglobinas buvo nukrites iki 90,tai teko gert Ferograda.Siaip ir vos ne kasdien valgiau burokelius,raudona mesa,jauciu liezuvius(cia tai palaima buvo kokia ;D ,kompensavo man tuos burokelius),visokias darzoves ir vaisius raudonos spalvos.
As irgi tokia negelezine
Raudono obuolio tik odelė raudona, bet jis tinka jau ir dėl to, kad turi vitamino c.
Sveikutes!
norma moteriai yra 120-140 hemoglobinas. taciau nezinau kaip del nescios moter. nes man gydytoja irgi sake kad kraujas geras nors hemoglobinas ir zemiau 120
Man buvo 109 hemoglobinas, o daktare jau uz galvos susieme, prirase gerti gelezies ir piliulem ir geriamus is ampuoles. Po kurso sio niekiek nepasitaise hemoglobinas, o ir maista derinau, valgiau tokius produktus kurie turejo daug gelezies. Taip kad nieko nelauk nusipirk gelezies, dabar nauji isejo "Fero folgama", neblogi, pati vartoju siuo metu Ir siulyciau gerti burokeliu sulciu svieziu.Spauskis su morkom ir obuoliais ne taip slykstu bus. : Ziuresiu kaip po situ vaistu bus, kokie tyrimai. Sekmes tau
Nėštumo metu mano Hb buvo nukritęs iki 89. Tai nepadėjo nei Ferroglobin, nei maistas. Tada liepė misti žemuogėmis (buvo kaip tik sezonas) ir gerti Tothem'o ampules. Daug kas skoniu skundžiasi, kad neskanu, šlykštu, bet man patiko. Aš gerdavau su skiestom vandeniu apelsinų sultimis ir man buvo skanu. Per tris savaites iki gimdymo Hb pakėlė iki 114 ir jau buvo ramiau. Pagimdžius svaime Hb dar truputį pakilo nedarant nieko.
Nepasitarusi su gydytoja nevartok jokių vaistų. O dėl normų, tai gydytoja atlaidžiau žiūri tik todėl, kad tu nėščia, nes nėščioms lyg ir norma laikomas, nedidelis Hb nukritimas.
Moteriai nestumo pabaigoje normalu yra ir 100-110,bent man taip gydytoja sake,bet prirase piliuliu,nes man dar buvo toli ta pabaiga
Sveikos.
Pasidariau aš kraujo tyrimus ir rado, kad hemoglobino lygis tik 105 (kuo ten matuojami - g/l atrodo). O dar tik pirmas trimestras. Aišku, gydytoja prirašė kažkokį geležies preparatą, bet man įdomu, kas iš normalaus maisto uri daugiau geležies. Žinau, jautiena, veršiena, bet aš mėsos nemėgėja, nors ir nesu vegetarė. O kas dar?
Tikrai zinau, kad esant zemam hemoglobino kiekiui
reikia valgyti raudonu burokeliu.
grikiu koshes, avizos, darzoves, vaisiai, ypatingai burokeliai. (as pati darausi burokeliu ir obuoliu sultis, tada ne taip tas bjaurumas jauciasi
O koks tas zemas hb?
Sveika likimo drauge,
Man kaip tik tokia naujiena gydytoja vakar pasake: taigi tinka valgyti viskas kas isvardinta ir dar: morku, burokeliu sultys (arba kartu arba atskirai) rugstus obuolys, gelezies labai daug granatose ir ju sultyse, spanguoliu sultys. Labai teisingai sake, kad hematogenas. Viena sokoladuka i diena. Dar gyd. pasake, toki sulciu recepta: morka, burokelis, rugstus obuolys, saukstas medaus ir saukstas konjakas. Ir taip gerti. Daugiausiai turbut yra kepenelese, bet jos turi buti nedavirtos, todel as pati nedavirtu valgyti nedristu. Dar dziovintuose vaisiuose: ypac abrikosuose. Taigi viso sito skanaus
Spinatai ir brokoliai- gelezies saltiniai
gal jau kuri ir parašė, bet aš rašau iš asmeninės savo patirties: kas mėnesį išgerdavau šviežių burokėlių - morkų - obuolių sulčių, apie 1-1,5 l, valgydavau daug obuolių, labai sveika spanguolės
martyna
Pas mane 105. Susirūpinti reikia, jei žemiau 120, berods... Bet galiu ir meluoti.
Aisku, pas mane nestumo gale 105 berods buvo, bet poto pavalgiau ta atitinkama maista ir per dvi savaites net iki 111 pakilo
VISOS RAUDONOS DARZOVES IR VAISIAI, O DAUGIAUSIA VISDELTO JAUTIENOJ.
Kai man buvo zemas HB. man mama isvirdavo vistos kepeneliu. Ir ivairiai paruosdavo, kad neatsibostu man jos taip greit
Tikrai, burokeliu sultys turi daug gelezies, taip pat salotu lapai, jautiena.
Pas mane ka tik buvo toks pat hb, bet per menesiuka pakilo iki 125
Labai gera recepta man pasake vidaus gydytoja: 1kg burokeliu 1litras medaus 1kg spanguoliu Is situ ingredientu padaryti sultis ir gerti po trecdali stiklines kasdien....nera taip bjauru kaip atrodo... atsigausi kaip mat Beje, dar papildomai reiketu gerti gelezies preparatu...
Man tai gydytoja isaiskino, kad burokeliu sultys tik skatina eritrocitu gamyba, o gelezis is ju nelabai isisavinama.
Siaip labai gausu gelezies shpinatuose, kepenelese ir mesoj, dziovintuose vaisiuose, brashkese Dar nelabai reklamuojama, bet labai daug zefyruose (su salyga, kad jie gaminami is agar-agaro, ty, juros dumbliu pagrindu,- bent seniau taip visus rusiskus ir gamino). Kai as laukiausi, negeriau jokiu vitaminu ar papildu. Man dietologe patare valgyti manu koshe, nes joje irgi labai daug gelezies. Bet veiksmas vyko US, o lietuvoj manu koshe laikoma menkaverte, nezinau kaip cia taip yra
Man nestumo metu taip pat nukrito hemoglobinas nuo 120 iki 103
Man irgi nustate maza hemoglobino kieki ir israse preperata Feroglobin. Toks sirupelis... Is pradziu skanu buvo ji gerti, nu bet dabar negaliu prisiversti, net ziaugcioju nuo jo...
Tai nusprendziau geriau maistu kelsiu
Iš maisto geležies daug turi:
jautiena, sardines, brokoliai, juod. serbentu sultys (labai geros, rekomenduoja vegetarems kepenys ir siaip visa mesa. burokeliai Nors as geriu Feroglobin (kol nepykina, tai dar geriu)
Nepamirskit, kad geriausiai pasisavinti gelezi is maisto padeda vitaminas C. Taigi kartu atitinkamai ir to vitamino turinti produkta reikia valgyti.
Žemas hemoglobinas tai I-trimestre kai mažiau nei 110,
o III-trimestre kai mažiau nei 105. Šiandien kaip tik apie tai paskaičiau.
nu as treciam trimestre, ir mano hemoglobinas 112, ir jau gydytoja nusprende kad per zemas.
Pas man hemoglobinas 109 ,bet as menesi laiko pageriau FEROGLOBINO ir pagal mane atsistate tas hemoglobinas ,va daktare kaip tik sia savaite turi pasakyt.
Nu man vaistu tai jokiu nerase, sake maisteli geriau pakoreguoti ir tiek.
Mano ir hemaglobinas 110, sake gali buti ir didesnis, tai dabar po buteli granatu sulciu per 2 dienas isgeriu, dar truputi zemuogiu saldytu pavalgau, vaistu kolkas nesigriebiu, gal taip truputi pasikelsiu.
Tai kad ten toks sirupas ,labai saldus ir skirtas nesciom .
Gali but, vaikystej jauciu geriau
o kur tu perki tas sultis? Nes as tik Maximoj bazej maciau.
O as tai taip granatus valgau man labai skanu,ar sultys geriau?
Sultis pirkau Akropoly, 0,7 l kaina apie 5 Lt (be keliu centu). Kas geriau ar sultys ar granatai tai nezinau, zinau tik viena, jei skani granata, tai ji 100 kartus skanesne uz sultis
as daraiu pagal truputi kitoki receptuka: 100 g. burokeliu sulciu 100 g. juoduju serbentu sulciu (gali buti is uogienes) 100 g. morku sulciu saukstas medaus 100 g. konjako (tik labai kokybisko) pasidaryti misinuka, pasideti i saldytuva ir gerti po 1 sauksta pora kartu per diena, tinka ne tik kraujui gerinti, bet ir kietejanciam pilvui nuraminti.. o kodel jus negeriat Totemos? as puse nestumo geriau su sultimis, labai gerai buvo, o is darzoviu gelezi organizmas labai sunkiai pasisavina, is mesos truputi geriau, bet nesciai namyciau tai per maza. (atsiprasau, kad nenescia cia prakalbau
Jėzau ir kaip tu tas sultis gerti taip gali
As ir vienas pirkau Varenos konservu, berods, tai tikrai slykscios, mamai atidavaiu
O mano hemoglobinas 140, nors jau 6-tas menesiukas, tai gydytoja pasake, kad neiprastai aukshtas neshchiajai, tai dabar ir nezinau, dziaugtis ar liudeti:)
Sweikutes,
Eos, tau gerai, kad hemaglobinas 140.nors irgi nzn, cia gerai ar ne. man tai per tris savaites nuo 118 iki 113 nukrito, nors tikejausi, kad mesos ir visokiu kepeneliu pavalgius pageres, bet nieko. prirase gelezies ir anemija ipaise, tai reiks ir man visas burokiuku ir granatu sultis plempti. sekmes visoms chao
Man per kelias savaites is "gero" vos ne i nuli nukrito, tad dziaugtis dar neskubek |