Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mažakraujystė
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
piplys
Sveikos neštukės, tongue.gif mano gydytoja dar pamynėjo,aišku su šypsena,kad hemoglobiną kelia raudonas vynas pusiau sausas. wink.gif Bet turbūt ne kiekviena gali gerti blink.gif Kieik girdėjau,pas daug ką yra pakilęs rugštingumas,tai jei taip esant gersite,labai grauž rūgštis.
Bet visoms kitoms patarčiau pabandyti wink.gif Po fužerį į dieną,sekmės,laikykitės smile.gif
bsgess
QUOTE (piplys @ 2004 04 05, 06:36)
Bet visoms kitoms patarčiau pabandyti wink.gif Po fužerį į dieną,sekmės,laikykitės smile.gif

Is kur jus randat tokiu gydytoju? blink.gif Pranzucijoj nesciosios geria vyna, tai tiesa, bet ta salis ir pirmauja pagal "lengvu" apsigimimu skaiciu Pasaulyje huh.gif As keisciau tokias gydytojas.......
piplys
QUOTE (baltic*girl @ 2004 04 05, 07:21)
Is kur jus randat tokiu gydytoju? blink.gif Pranzucijoj nesciosios geria vyna, tai tiesa, bet ta salis ir pirmauja pagal "lengvu" apsigimimu skaiciu Pasaulyje huh.gif As keisciau tokias gydytojas.......

Na,gal nėra taip jau blogai,kaip tu sakai. blink.gif Gal Prancuzijoj ir pirmaujama apsigimimų skaičiumi,bet iš kur galima teigti,kad tai nuo vyno.Aišku,jei gerti nesaikingai,tai viskas gali pakenkti sad.gif Kai vaikščiojau su pirmu mažyliu buvo pakilęs spaudimas nuo septinto mėnesio,tai gydydota liepė kiekvieną dieną išgerti po 50gr.konjako.Patykėkit turiu nuostabų vaiką wub.gif heart.gif thumbup.gif
Taip,kad kalbant apie apsigimimus galiu pasakyti,kad medikai dar nežino tikslaus atsakymo į šį klausymą kodėl ir dėl ko? sad.gif
Aišku,yra išvardinta daug veiksnių,pvz.,kaip paveldimą,nuo gertų antibiotikų(pirmoms savaitėms,kol mama dar nežinojo,kad ji neščia,o tuo metu sirgo stipriu uždegimu ir t.t.) g.gif
Bet galiu drąsiai teigti,net daromas genetinis tyrimas(kuris daromas neščiai virš 35m.ir jei yra ankstesnių apsigimimų) neparodo ar vaikutis gims sveikas,be jokių apsigimimų,ar ne?Tas tyrimas parodo tik tai-ar vaisius neturi paveldimų apsigimimų,o gi dar yra visokių įgimtų pačio vaisiaus ligų.......širdelės yda ir t.t.
sad.gif
Tai iš kur tokie teiginiai,kad nuo vyno?
ArTutė
Labutis, busimos ir esamos mamytes!

Ir man labai prireike jusu patarimo!
LAukiuosi pirmo 2.gif jau 30 sav.
Istyrus krauja hemoglobinas buvo 104. Geriau gelezi, folio rugsti...
Istyrus po menesio - 99.
Ar tai labai blogai ir ka galetumet patarti? sad.gif
Victory
O man dar tik 14 sav. o hemoglobinas jau mazas. tai nezinau, dar nieko nesake ka reikes daryti.... liepe raudona mesa ir raudonas darzoves valgyti...
smalsianosė
Žinot, man 30 savaičių, bet hemoglobinas 126. Bet aš ir rūpinausi. Valgiau štai ką:
labai dažnai grikių (3-4 kartus per savaitę) ir avižinių dribsnių košę, daug granatų, pirkdavausi ir tuos Hematogenus (man jie be galo skanūs) , aišku mėsą.
Šiuose produktuose labai daug geležies - ir tai vistik ne sintetika...
Amelija
Sveikos merginos,

Mano Hb - 130, man 23 savaites.
Aisku valgau visokias mesas, burokelius, sardines, dziovintus abrikosus ir tt.

Kadangi hematogeno nemegstu, tai nusipirkau feroglobino ir nereguliariai, bet
mazdaug du kartus i savaite isgeriu.
tongue.gif
Pakol kas neturėjau problemu dėl Hb.

Jau-Mamyte
Nieko specialaus nedarau ir nevalgau, mums 12 sav., o hemoglobinas 129. manau, visi merginu isvardinti produktai gali, Tute, tau padeti, valgyk, gerk ka liepia gydytoja, matyt, cia nuo organizmo priklauso. Gal net dietologas patartu, vis tiek domisi produktu sudetimi, medziagomis... Sekmes dedeliausios!!! thumbup.gif
Aina
valgykit veršieną ir jautieną, dar burokėlių sriuba gerai. mano hemoglobinas 137 thumbup.gif
ENIGMA
VIENAS IS GERIAUSIU SALTINIU YRA BROKOLIAI.. IR TIE pRODUKTAI KURIUOS MINEJO KITOS, BEI SpANGUOLES, LABAI DAUG GELEZIES... SEKMES
Irena
O spinatai, juk ir spinatuose daug gelezies ??

Man kazkodel nukrito hemoglobinas.... Nors atrodo ir valgau viska, ka cia mamytes suminejo, ir gelezi papildomai geriu, bet niekas nepadeda sad.gif
Amelija
Irena, zinai, kas dar labai man padeda - juoduju serbentu sultys.
Patikrintas dalykas - gali gerti tarpuose tarp valgymo, pries per valgyma. Vistiek negali valgyt vien tik mesa, o sios sultys super! biggrin.gif
kendi
jau yra tokia tema,tik vadinasi zemas hemoglobinas.ten rasi daug patarimu
Irena
aciu, Kendi,
radau ta tema: http://supermama.com/InvisionBoard/index.p...topic=3759&st=0
ArTutė
Aciu visoms uz patarimus!

Blogiausia tai, kad dabar beveik visai nevalgau mesos wink.gif
Ir burokeliu nemegstu.. O spinatu gyvenime nevalgiau...

Turbut reiks eit nusipirkti hematogeno smile.gif Labai jau jis man vaikystej patikdavo biggrin.gif

Lekiu perskaityti ir kitos temos!

Dar karta aciu! clap_1.gif
taja:)
pas mane hemoglobinas irgi tik 109, o esu 32 sav. nėščia tai mano gydytoja patarė pasidaryti labai fainą gėrimuką: morkų sultys, burokėlių sultys, juodieji serbentai (gali būti uogienė), spanguolės, medus ir konjakas biggrin.gif Viską daug maž lygiom dalim sumaišyti ir gerti 3k į dieną prieš valgį. Sakė kad padės geriau už bet kokias tabletes.
piplys
Sveikos mamytės, tongue.gif oho kiek čia padaugėjo patarimų ir visi geri. wink.gif
Aš dar taupančiom norėjau pridurti,kad gal turit trintų juodųjų serbentų su cukrum,
tai būtų tas pats kaip ir sultys:į puodelį valgomą šaukštą uogienės,užpilat vandeniu,
gerai išmaišot ir prašau,beveik kaip sultys!!!!!!!! thumbup.gif Nes pažiūrėjau,kad juodųjų serbentų sultys,jei 100%,tai ir kaina graži..... blink.gif
O,šiaip labai nepergyvenkit dėl HG,nes žinau kuri gimdė su 76,ir niekuo negalėjo pakelti.O,biagėsi viskas puikiai.
Šiuo meu turiu hg-110.
Laikykitės smile.gif
Jauja
Noriu pasiūlyti vilnietėms - gal kam išrašė TARDYFERON - galiu parduoti už pusę kainos beveik pilną dėžutę, spėjau tik vieną tabletę išgerti. Gėriau gėriau aš jį, pabaigiau ir nusipirkau dar, o nuėjau pas gydytoją - hemoglobinas dar labiau nukritęs, nusprendė, kad mano organizmas Tardyferono nepasisavina ir išrašė kitą geležies preparatą. Tai dabar nors išmesti man tą pilną dėžutę... O visgi apie 17 lt. kainuoja sad.gif
Jauja
QUOTE (piplys @ 2004 04 14, 11:49)
Sveikos mamytės, tongue.gif oho kiek čia padaugėjo patarimų ir visi geri. wink.gif

Kažko durniuoja šiandien Supermama, temos neiškelia, net žinutę parašius. Bandau iškelti.
lengvute
man 30sav., man anemija, visa išbalus esu,hemoglobinas-103 ... sad.gif 1-1,5 mėn. jau gydžiausi nuo anemijos preparatu Tardyferon-nepadėjo sad.gif , o nuo tos anemijos dusina, vaikelis per daug spardosi, jam negerai sad.gif , ligoninėj išrašė man Spartocine po 250mg 3 kartus dienoj gert mėnesį, plius paprasti vitaminai nėščioms (nors ten tik 30-60mg.) ar ne per daug bus kažin g.gif ?
Dietos specialios irgi reikia, sakė geležies yra obuoliuose, burokėliuose, jautienoje, riešutuose, grybuose, tiesa, skanu ir naudinga graikiniai riešutai su medum thumbup.gif , dar liepė gert morkų sultis unsure.gif
Sako, kad kava mažina geležies įsisavinimą, aš jos vis išgeriu g.gif unsure.gif
Kažin, kokia maximali geležies dienos norma???
Malinka
QUOTE (lengvute @ 2004 09 28, 10:56)
man 30sav., man anemija, visa išbalus esu,hemoglobinas-103 ... sad.gif 1-1,5 mėn. jau gydžiausi nuo anemijos preparatu Tardyferon-nepadėjo sad.gif , o nuo tos anemijos dusina, vaikelis per daug spardosi, jam negerai sad.gif , ligoninėj išrašė man Spartocine po 250mg 3 kartus dienoj gert mėnesį, plius paprasti vitaminai nėščioms (nors ten tik 30-60mg.) ar ne per daug bus kažin g.gif ?
Dietos specialios irgi reikia, sakė geležies yra obuoliuose, burokėliuose, jautienoje, riešutuose, grybuose, tiesa, skanu ir naudinga graikiniai riešutai su medum thumbup.gif , dar liepė gert morkų sultis unsure.gif
Sako, kad kava mažina geležies įsisavinimą, aš jos vis išgeriu g.gif unsure.gif
Kažin, kokia maximali geležies dienos norma???

Mano irgi vaikelis stipriai spardosi, nejaugi tai del anemijos????????????

Man jau trecia karta diagnozuoja anemija, nebezinau ka valgyt ir ka gert,jau isbandziau viska, o jau kiek Tothemos ampuliu su gelezim isgeriau blink.gif ir burokeliu sultys ir dar velniai zino koki slamsta geriau.
Kas idomiausia, daktare pasake , kad burokeliu sultys nieko neduoda g.gif ...., na kiek zmoniu tiek ir nuomoniu.
Dabar tai jau kazka naujo israse, paziuresim.
Bent jau ka pati pastebejau, kad vartojant preparatus su gelezim, negalima vartoti vaistu ar vitaminu, kuriuose yra kalcio.
Tarena
Mielos mamukes, as pagimdziau su 72, mesos nelabai galejau valgyti. Siaip prie anemijos foline rugsti pagerkite, ji siek tiek padeda stabiliau mazeti tam deficitui, pristabdo. Be to, pagerkite dilgeliu nuoviro.
mamaLina
Pas mane buvo siaubinga anemija. Praleidau patologiniam savaite del gresiancio persileidimo.
Jokios jautienos ar Hematogenai nepadejo. Geriau vaistus Spartocine. Jie vieni is stipriausiu, ta prasme turi daugiausiai gelezies.
o siaip vaikiukui jau 5 men, bet hemaglobinas vis apie 100. Kiekviena diena geriu gelezies tabletikes
Upsiukas
Anemija ir mano problema...visa gyvenima mano kraujas nebuvo idealus, o nestumo metu hemoglobinas buvo iki 98 nukrites.
Gelbejausi "maximoje" spaudziamomis darzoviu sultimis (burokeliu, apelsinu, morku), siaip maistu, o geriausiai krauja atstate tokios geriamos apmules "Tothema". Neskanu, bet labai veiksminga. Nestumo pabaigoje kraujas buvo normalus thumbup.gif
lengvute
anemija gydoma 3-5 mėn., jei nėštumas dar nepasibaigęs, reikia palaikomąsias dozes apie 10mg. dar gerti bent iki nėštumo galo kasdien wink.gif , aš jau jaučiuosi geriau, nebedusina taip wink.gif
Bagi
Dar tinka gerti sirupas Feroglobin, labai skanus, vaisių skonio. Taip pat yra ir tabletės tos pačios. Ten yra vitaminų kompleksas, kuris padeda gamintis kraujo kūneliams.
Upsiukas
QUOTE (Bagi @ 2004 11 08, 16:04)
Dar tinka gerti sirupas Feroglobin, labai skanus, vaisių skonio. Taip pat yra ir tabletės tos pačios. Ten yra vitaminų kompleksas, kuris padeda gamintis kraujo kūneliams.

o man feroglobin nepadejo...ir tardyferon negelbejo...jie gal padeda tada, kai mazas kraujo nusedimas g.gif
is gal kokiu 6 hemoglobina gerinanciu preparatu man isties suveike tik TOTHEMA.
lengvute
aš dabar čiulpiu Ferum Lek, bet nepatinka man jo skonis dry.gif
Lambada
Sveikos,

vakar man nustatė mažakraujystę - hemoglobino kiekis kraujyje tik 102. Rytoj man bus dar tik 9 sav.. Geriu burokėlių sultis, valgau veršieną...

Gal buvot susidūrusios su tuo? Kokius vitaminus galima gerti? Koks maistas dar kelia hemoglobiną kraujyje?
Blond
Mano ir per mazas hemoglobino kiekis, apia 110 kiek pamenu. Tai gydytoja israse gelezies tableciu, Tardyferon. Mano visada buvo per mazas, ne tik nestumo metu.
alekse
Lambada,
reikia stengtis, zinoma, vartoti kiek galima daugiau maisto, kuris naturaliai duoda organizmui pasisavinti gelezi: raudona mesa (ypac virta jautiena, kepeneles), spinatai, pupeles, dziovinti abrikosai ir kt. Labai gerai gerti toki naturaliu sulciu kokteili: sumaisyti lygiom dalim burokeliu, morku, citrinu, juoduju serbentu sultis, medu ir konjaka (konjakelis cia tam, kad sultys nesurugtu labai greitai, kadangi geriama tik po kelis saukstus per diena, tai pakenkti tikrai neturetu smile.gif
bet kai nestumo pradzioje hemoglobinas jau toks krites, greiciausiai gydytoja paskirs ir kokiu preparatu.
as pati turejau sita problema, tai is pradziu kiek galejau stengiausi naturaliai palaikyti ta nelemta hemoglobina, o paskui geriau tebletes ir tada jos jau neleido kristi jam daugiau.
nepergyvenk, manau, kad dauguma nesciuju susiduria su sita beda anksciau ar veliau. gal jau tu pries nestuma pervargusi buvai, prasciau maitinaisi...
nosi aukstyn, viskas susitvarkys biggrin.gif
saule111
pritariu aleksei. L. isamiai viska paaiskino. As irgi tokia... be kraujo... tai geriau ir tebegeriu Tardyferon, stengiuosi, kai iseina tuos "geresnius" produktus valgyti. Padeda. Del leliaus tai tu nesirupink - jis pasiima is taves visus elementus ir vitaminus, kokiu tik jam reikia, todel dazniausiai ir atsiranda visokius mazakraujystes mamoms. Svarbiausia, kad tau uztektu visokiu elementu ir turetum sveikatos nesiotis 2.gif
Lambada
Aciu visoms uz info 4u.gif

Gal kuri nors vartojote "Feroglobin B12" arba "Hem-Iron 50"? O gal siaip ka nors zinote apie siuos preparatus?
Burbulytis
QUOTE(Lambada @ 2005 03 02, 10:37)
Sveikos,

vakar man nustatė mažakraujystę - hemoglobino kiekis kraujyje tik 102. Rytoj man bus dar tik 9 sav.. Geriu burokėlių sultis, valgau veršieną...

Gal buvot susidūrusios su tuo? Kokius vitaminus galima gerti? Koks maistas dar kelia hemoglobiną kraujyje?
*

Siaip tai spanguoles labai tinka
pokemonas
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 05, 22:35)
Siaip tai spanguoles labai tinka
*

Tikrai taip, man nėštumo pradžioje hemoglobinas buvo 76, iškart pasiūlė valymą daryti, bet davė dvi savaites pasitaisymui. Susitvarkiau su spanguolėm ir granatų sultimis (iki šiol jų negeriu), taip pat variau grikius avižas, kepenėles ir jautieną.
Upsiukas
Ir as turiu beda del hemoglobino, visa gyvenima jis pas man zemas, o nestumo metu, visus 9 men. hemoglobinas svyravo nuo 100 iki 90.
Geriau viskokius gelezies preparatus, valgiau ivairu maista, bet labiausiai man padejo geriamos ampules "Tothema". Rekomenduoju, nes savo kailiu isbandziau aibe visokio slamsto.
Litrais geriau burokeliu, morku, obuoliu sulciu...tiesa, dazniau vietoj obuoliu budavo apelsinas, ne tokios slykscios sultys su juo. O sultytes pirkdavau maximoje, jas vietoje spaudzia. Spanguoles saldytas pirkdavau, trindavau su cukrum arba medum ir valgydavau. Granatus kaip saulegrazas gliaudydavau, ziuredama koki filma.
Jautienos nevalgiau, nes visa nestuma i mesa paziuret negalejau... smile.gif

Sekmes keliant hemoglobina! mirksiukas.gif
Timbuktu
nestuke.gif labas visoms. Galiu tik patarti valgyti daug granatu, nes nezinau nuo ju ar nuo kazko kito (bet jokiu tableciu Fe nevartojau) man Hgb pakilo nuo 115 iki 134 blush2.gif ir laikosi iki siol toks 4u.gif 4u.gif Tik granatai dabar kazkokie nelabai skanus sad.gif
saule111
Tik nepadauginkit kepenėlių. Jose yra kažkokių negerų elementų (dabar nerandu kokių tiksliai), kurie gali netikti 2.gif

o granatai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Čia dėl to, kad geležis gerai pasisavina su vitaminu C
espera
reiktu mityba labai reguliuoti, net jei ir paskirs papildomai Fe preparatu. kiekviena diena isgerk sulciu is raudono burokelio, bulves, morkos ir obuolio. gali dar spanguoliu pridet, saldintis medum, jei nori. skanauk hematogenais kasdien smile.gif beje, 110 tai dar ne mazakraujyste. nors zinau, kad toki standarta anksciau taike. dabar reik ziuret pagal normas kiekvienam trimestre atskirai. 2 trimestre apatine riba berods 105. o daugiau nepamenu smile.gif
zujka
As turiu nuo nestuke.gif atlikusius gelezies preparato geriamas ampules. Jei kam reikia
ginte-pal
as irgi turriu problemu su mazakraujyste,tai pirma nestuma visai neblogai padejo tothema gelezies ampules. thumbup.gif na o dabar daktare ptare pasidaryti sulciu kokteiliuka su medum ir konjaku g.gif
Tanitaa
Kazkada paauglystej sirgau anemija, tai stebejausi, kaip cia man ji neatsinaujina per nestuma ax.gif Tai prisitebejau doh.gif po paskutinio apsilankymo pas gydytoja suzinojau, kad jau ant ribos ir reikia pradet vartoti gelezi, kazkokiu kramtomu tableciu israse Ferum Lek ar kaip jos ten. ax.gif
Garbanele
Geriu jau trecios rusies gelezies preaparatus ir niekas nepadeda jau tris menesius... verysad.gif verysad.gif Kazin dziovintuose abrikosuose ar nera gelezies? liktai kazkur skaiciau g.gif g.gif
Tu Mano
Cia radau internete nebloga straipsni apie gelezi, tai cituoju:
Daugiausiai geležies turintys produktai:
Raudona mėsa (jautiena, veršiena, kepenys
Žuvis, paukštiena
Burokėliai
Pupos, pupelės, žalieji žirneliai
Raudongūžiai kopūstai
Krienai
Petražolės, dilgėlių, burokų lapai
Grybai
Kiaušinių tryniai
Džiovinti vaisiai, riešutai
Slyvos, granatai, žemuogės, vynuogės
Morkos
Pomidorai
Net bulvės
Tačiau manoma, kad žmogaus organizmas pasisavina tik 1/10 su maistu gaunamos geležies. Todėl tais gyvenimo laikotarpiais, kai geležies organizme sumažėja, reikėtų vartoti maisto papildų su geležimi. Geležies pritrūksta pastojus ir maitinant, valgant vegetarinį maistą, sergant mėnesinėmis, paauglystėje, po operacijų.
Pieno produktai trukdo pasisavinti geležį. Geriausiai geležis pasisavinama su vitaminu C, todėl mėsą patariama valgyti su daržovėmis. Geležį iš organizmo „išveda“ pienas, kava bei arbata, todėl geriant daug šių gėrimų irgi reikėtų vartoti geležies papildų. Iš daržovių žmogus pasisavina 2-10 proc. geležies, o iš raudonos mėsos - net 20-40 proc. Iš augalinių produktų geležis net 3 kartus geriau pasisavinama, kai šie produktai valgomi su mėsa, žuvimi ar paukštiena.

Ka as nuo saves galiu pasakyti. Su maistu man sudetinga, as labai daug ko nevalgau.. Mano Hg 103, tai gydytoja israse Tardyferon ir liepe valgyt maisto produktu, turinciu daug gelezies. Tai tabletes geriu, o del maisto..
medituk
As jau sestas menuo gelezies preparatus geriu: pradzioj Ferum Lek, po to Tardiferona geriau, bet hemoglobinas per visa laika tik mazejo. Dabar gydytojai patare TotHema geriamas ampules pameginti, tai ziuresiu, koks poveikis bus.

Beje, gydytoja parase idomu receptuka anemijai gydyt: po 100 gramu dziovintu abrikosu, razinu, graikisku riesutu, 1 citrina, 3 sauksteliai medaus, 100ml Borjomi mineralinio. Ka iseina- susmulkint, viska sumaisyt ir valgyt kasdien po sauksta. Man visai nieko skonis, o del poveikio garantuot dar negaliu ax.gif
Anzela0626
Sveikutės visoms.Matau jau niekas nebeužsuka,neberašot.Mano kraujo hemaglobinas buvo 110,o šiandien pasidariau tyrimus 99.Gėriau tabletes TARDYFERON,jos nepigios,bet gėriau,kad tik padėtų,nepavyko,rytoj pas GIN,tą geležis neįsisavina schmoll.gif .Geriu ir aš sultis namuose darytas,bet man rūgštis kyla.Jei kas padės,parašysiu.SĖKMĖS VISOMS NEŠIOJANT SVEIKUS MAŽIUKUS nestuke.gif
rug
aš tai visą gyvenimą turėjau superinį kraują, buvau donorė, nėštumo pradžioj buvo 141, o dabar 107 unsure.gif , nu hemoglobinas. tai liepė kelt, nes operuojant paskui dar kokio kraujo perpylimo prireiks doh.gif , liepė gert geležį. nu geriu. žiūrėsim ar padeda. o maisto, tai visai nekontroliuoju blush2.gif vėpla nu mad.gif
Papildyta:
o geriu tai feroglobin B12, parašyta, kad skatina hemogobino gamybą
Giedruttte
Sveikos, visos!

Ziuriu nedaug diskusiju sita tema - matyt ne pati aktualiausia.... Bandau ir as kazkaip nuo anemijos pabegti... Nieko neiseina... Lyg ir visas priemones bandziau... verysad.gif
Sekmes jums!
Gilberta
Aš ir prieš nėštuma sirgdavau mažakrayjyste,o dabar doh.gif ...mano hemoglobinas buvo 93 prieš 1,5 mėn... Neseniai pakilo iki 112,o kai peršalau vėl nukrito iki 102...bet gydytoja sakė,kad tai jau geriau...Man nepadeda jokie produktai...tik skysta geležis...TOT'HEMA...ir dar papildomai Tardiferonas....
justjura
galiu ir as savo siandienine patirtimi pasidalinti: su mazakraujyste turejau daug problemu paauglysteje tada hem.kiekis buvo 98. Deja tuomet jokie skiriami preparatai nepadejo, tai gyvenau burokeliu sultimis. Paskiui viskas susitvarke dabar su nestumu viskas vel kartojasi. Israse feroglobina tai kol kas hem. laikosi 118 bet ir nedideja.Mano ginekologe kiekviena karta manim netiki kad geriu vaistus, neatsiakiau mesos ir pan. O dabar valgau zemuoges, grikius, jautiena, kivius ir tikiuosi kad viskas bent jau taip ir liks. smile.gif Ir neberikes vaikscioti dauzantis i siena smile.gif
Sekmes visoms.
Siaip mano atveju tai paveldima, tai labi ir nesijaudinu. Kazko panasaus ir tikejausi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.