Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimdymo terminas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Savannaa
Sveikos nestuke.gif bei mamos,

Noriu paklausti kiek tikslus mediku nustatytas GIMDYMO TERMINAS ?
Man jis jau praejo, bet vaikutis wub.gif kolkas nesiruosia ateiti.
Gal kas pasikeicia, na skauda ar panasiai... diena ar pora pries gimdyma ? Skaiciau, kad vaikutis savaite iki gimimo nusileidzia i dubeni, bet tikrai neaisku ar maniskis nusileido ar dar ne lotuliukas.gif
Ar gimdymas gali uzeiti staiga ? (jei pirmas nestumas) Man vienai jau darosi baisu ir nuo namu toli nueit biggrin.gif
Labai ydomu butu suzinoti jusu nuomone 4u.gif
Zorzeta1984
Taip viskas prasideda staiga dideliam moteru proc.jei tau jau 40 sav tai jau priziuek save, nes man 39 sav. ir man kartojasi visi gimdymo pozymiai. thumbup.gif

P.S ar tau kamstis isejo? g.gif
Belle Du Jour
Man uz triju dienu jau terminas,gleiviu kamstis dar neisejo,bet vaikutis jau nusileido ir labai dubeni spaudzia.Jau taip gal savaite,bet kaip negimdau taip negimdau.Nerimas tik ima... blink.gif
Legra
As pagimdziau lapkricio 2 - butent ta diena kuria nustate ax.gif . Lapkricio 1 dar nuejau i poliklinika,gydytojas apziurejes pasake ,kad gimdos kaklelis suminkstejes,bet greiciausiai dar 3- 4 dienas pavaiksciosiu. Beje ir pati jokiu artejancio gimdymo pozymiu nejutau,nei gleiviu kamstis nebuvo isejes. Ketvirta ryto nubego vandenys,o po pietu jau turejau mazaji ant ranku 4u.gif
Savannaa
Man pradejo eit 41 savaite. Kamstis neisejo. Savijauta tokia pat, kaip visa nestuma-t.y. puiki. Pilvas tikrai truputi pasmuko i apacia, todel keliuos i WC jau ne 5 kart per nakti, o gerus 7.
Oi, nezinau..visokios nesamones sapnuotis pradejo.
Tikiuosi, kad jau greitai ir be dideliu kanciu pagimdusiu.
Visom nestuke.gif to linkiu.
june1
As pagimdziau viena diena anksciau,nei buvo nustatyta thumbup.gif Ir pries gimdyma pergyvenau ir laukiau,kada viskas prasides,nes tu vadinamu parengiamuju saremiu nejutau ir gleiviu kamscio turbut nebuvo ,tiesiog netiketai nubego vandenys ir vaziavome gimdyti smile.gif
Vilsen
man buvo nustatytas terminas balandžio 9diena o pagimdžiau kovo 22diena./2004m/
Belle Du Jour
man jau terminas siandien..o as vis dar su pilvuku... blink.gif
Samanta
Man buvo nustatytas terminas 09 28, o mažė gimė 10 10 (2004). Niekaip dvi savaites nenorėjo pasirodyti biggrin.gif
Guosta
As pagimdziau 10 dienu anksciau.Jokiu pozymiu artejancio gimdymo nejutau,truputi pilvas kietejo,bet taip buvo beveik visa nestuma.Sesta ryto nubego vandenys ir 9:16val jau turejau savo 2.gif
Strika
As pirma pagimdziau ta diena kada buvo paskyta lotuliukas.gif nors pozymiu nebuvo ir dar diena pries gimdyma buvau pas gydytoja, tai sake kad tikrai dar bent 4-5 dienas negimdysiu, o ta pati vakara prasidejo saremiai lotuliukas.gif
O dabar ziuresim, gal vel nesuklydo rolleyes.gif
rugiagėlė
QUOTE(Savannaa @ 2006 11 25, 15:07)
Sveikos  nestuke.gif bei mamos,

Noriu paklausti kiek tikslus mediku nustatytas GIMDYMO TERMINAS ?
Man jis jau praejo, bet vaikutis wub.gif  kolkas nesiruosia ateiti.
Gal kas pasikeicia, na skauda ar panasiai... diena ar pora pries gimdyma ? Skaiciau, kad vaikutis savaite iki gimimo nusileidzia i dubeni, bet tikrai neaisku ar maniskis nusileido ar dar ne  lotuliukas.gif
Ar gimdymas gali uzeiti staiga ? (jei pirmas nestumas) Man vienai jau darosi baisu ir nuo namu toli nueit  biggrin.gif
Labai ydomu butu suzinoti jusu nuomone  4u.gif
*

jeigu tau praėjo gimdymo terminas, o tu nejauti jokių požymių tai kodėl nesikreipi į medikus. Nenoriu gąsdinti, bet vaikelio pernešiojimas tikrai nėra geras dalykas ir gali būti visokių komplikacijų. kasip ten bebūtų, bet pernešioti nerekomenduojama, nepageidaujama ir jeigu taip atsitiko tai reikia pasidaryti echo, vaikiuko kardiotokogramą ir t.t. ir pan. Sėkmės tau ir netupėk namuose laukdama gimdymo o pasirodyk gydytojui.
Belle Du Jour
na va man siandien 40savaiciu+4 dienos isejo gleiviu kamstis ,kaip tik turejau eit i poliklinika nuejau,padare vaisaiaus sirdies kardiograma,sako ruoskis,jau saremiukai yra.tai issiunte namo saremiuku stebet ir kai sustipres ir padaznes grizt... biggrin.gif nusprendziau dar trumpam atsisest prie kompo su mamom pasidziuagt kad gal jau greit as savo lelyte pamatysiu..4u.gif
mama_x2
as ryt einu pas gydytoja, sekmadieni terminas smile.gif
yra tema apie pozymius kai jau jau jau tuoj smile.gif
Nerytė
QUOTE(Dovkyte @ 2006 12 01, 15:29)
na va man siandien 40savaiciu+4 dienos isejo gleiviu kamstis ,kaip tik turejau eit i poliklinika nuejau,padare vaisaiaus sirdies kardiograma,sako ruoskis,jau saremiukai yra.tai issiunte namo saremiuku stebet ir kai sustipres ir padaznes grizt... biggrin.gif nusprendziau dar trumpam atsisest prie kompo su mamom pasidziuagt kad gal jau greit as savo lelyte pamatysiu..4u.gif
*

kaip smagu wub.gif
*rutuliukas*
Man laikas buvo nustatytas 02.29 o pagimdziau 01.31 , tai buvo 2004 metukais
Nesisedejo nenuoramai, sumaste visu menesiu anksciau pasirodyt bigsmile.gif

Labaii sveikinu besilaukiancias mamytes,stiprybes jums!!

Ir as jau noriu nestuke.gif pakartot
*Maja*
Pirmąjį pagimdžiau savaitę anksčiau, tikiuosi ir antras neužtruks blush2.gif
Valerija
O aš kai laukiausi pirmojo tai terminas jau buvo praėjas dvi savaitės, todėl guldė į ligoninę skatinti gimdymą. Tai gi, sūnelis vėlavo 17 dienų. Mane tos dienos iš proto varė, net "Priešgimdyvine depresiją" buvau įsivariusi.
Ach doh.gif koks kankinantis tas laukimas doh.gif doh.gif doh.gif

Dabar 37 sav. laukiuosi dukrytės, pilvas nusileidęs jau trys savaitės, sarėmiai vis rimtesni ir rimtesni kankina(ketvirta diena), po kokius penkis sąrėmius pajaučiu ir baigiasi doh.gif , tik pasiimu laikrodį skaičiuoti laiką, tai netrukus liaujasi.
Nesuprantu kas man darosi g.gif
schmoll.gif Kankina mane tas laukimas schmoll.gif
sesuoToma
Mano terminas buvo geguzes 30d., o pagimdziau birzelio 8d. smile.gif Antrasis turetu gimti geguzes 22d., o kaip bus, pamatysim. mirksiukas.gif
Katyte27
Pirmaji pagimdziau 6 sav anksciau,tikiuosi antras taip neskubes i si pasauli 4u.gif
Ferrari
Aš pirmąjį pernešiojau 2 savaites. Antrąją savaitę gulėjau priešgimdyviniam skyriui, tai jau taip nusibodo, kai tikrindavo kaklelį ar nesuminkštėjęs. Man tas skausmas labiau prisimena nei gimdymo skausmai. Galiausiai skatino man gimdymą.
mama_x2
QUOTE(Valerija @ 2006 12 02, 20:00)
O aš kai laukiausi pirmojo tai terminas jau buvo praėjas dvi savaitės, todėl guldė į ligoninę skatinti gimdymą. Tai gi, sūnelis vėlavo 17 dienų. Mane tos dienos iš proto varė, net "Priešgimdyvine depresiją" buvau įsivariusi.
Ach  doh.gif koks kankinantis tas laukimas doh.gif  doh.gif  doh.gif

Dabar 37 sav. laukiuosi dukrytės, pilvas nusileidęs jau trys savaitės, sarėmiai vis rimtesni ir rimtesni kankina(ketvirta diena), po kokius penkis sąrėmius pajaučiu ir baigiasi doh.gif , tik pasiimu laikrodį skaičiuoti laiką, tai netrukus liaujasi.
Nesuprantu kas man darosi g.gif
schmoll.gif Kankina mane tas laukimas schmoll.gif
*

man su saremiais taspats - tik pradedu skaiciuos - kas 20 min ir sustoja po kokio 4 smile.gif
kaklelis - minkstas, per pirsta atsidares, placenta jau pribrendus - viskas rodo, kad jau viskas...o gimt nenori sad.gif
Brunhilda
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2006 12 03, 17:13)
man su saremiais taspats - tik pradedu skaiciuos - kas 20 min ir sustoja po kokio 4 smile.gif
kaklelis - minkstas, per pirsta atsidares, placenta jau pribrendus - viskas rodo, kad jau viskas...o gimt nenori sad.gif
*

Kantrybės ir stiprybės jums bigsmile.gif Besilaukdama dukrytės aš dvi savaites pravaikščiojau su 4cm atsidarymu vis nesulaukdama reguliarių sarėmių verysad.gif Nereguliarių buvo užtektinai. Aišku tas savaites pas gydytoją lankiausi kas 3 dienas, užsirašydavau vaisiaus judesius, pažiūrėdavom kaklelio atsidarymo lygį, keliskart ir echoskopu žiūrėjom... Dukrytė gimė 5 dienom vėliau termino rolleyes.gif
Zorzeta1984
Mums jau terminas pasibaige mums jau 40+3d verysad.gif , o mes niekaip nesusiruosiam gimti sad.gif cray.gif cray.gif cray.gif
smileja
Pagimdžiau 1 savaite ankščiau nei nustatytas terminas buvo smile.gif Nuo 33 savaitės jau 3 cm atsidarymas buvo, bet išnešiojau savo brangenybę iki pabaigos beveik wub.gif
bucka
o as vis dar laukiu, kada gi mano stubuklelis apsigalvos isropoti doh.gif niekur jis neskuba.. nesuviliojau nei kaledine eglute, nei pastatyta lovele... doh.gif o kaip as jo laukiu... wub.gif
garbaniukee
na o musu mergaite gime stebetinai punktualiai.
kaip tik ta diena, koks buvo nustatytas terminas nuo pat nestumo pradzios 4u.gif
viktorija@
man terminas buvo rugpjucio 13d-o pagimdziau liepos 31d. rad truputuka tam buvau dar moraliskai nepasiruosusi cool.gif
Ledute
daktariukas sake kad gimdymo laikas svyruoja - t.y. gali buti tris savaites ankshchiau arba tris veliau. ash sumaschius dar skrist i kita shaly gimdyt ir jau busiu 33 sav. tad bijau kad atskridus nesprogchiau ten ishkart. uj kaip tas gimdymas mane jau gasdina smile.gif
as mamyte
Kadangi gydytojai skaiciavo gimdymo data pagal paskutiniu menesiniu pirma diena, o as - pagal pastojimo diena(tiksliai zinojau) tai jie apsiriko 3 dienom, o as viena 4u.gif
Mikasiene
Sūnelis "vėlavo" 3 dienas biggrin.gif
Meka Pinavija
Aš pagimdžiau 1 savaitę vėliau, t. y. 41-ą savaitę rolleyes.gif
mama_x2
QUOTE(Ledute @ 2006 12 05, 18:30)
daktariukas sake kad gimdymo laikas svyruoja - t.y. gali buti tris savaites ankshchiau arba tris veliau. ash sumaschius dar skrist i kita shaly gimdyt ir jau busiu 33 sav. tad bijau kad atskridus nesprogchiau ten ishkart. uj kaip tas gimdymas mane jau gasdina smile.gif
*

o tikrai dar leis skrist? wink.gif

as tai jau 5d laukiu angelelio pasirodymo smile.gif
biologė
Teisingai Ledutei daktariukas sakė - kad gali gimdymas būt 3 savaites anksčiau ar vėliau termino, ir tai nieko blogo. Pagalvokit, mamytės - ant to paties medžio ne visi vaisiai sunoksta tą pačią dieną, net ne tą pačią savaitę. Tai negi galima manyt, kad visų mamyčių visi vaikučiai gims kuo tiksliausiai po 280 dienų? Pernešiojimas - tikrai negeras dalygkas, bet pernešiojimas - ne tas pats, kas gimdymas kelias dienas ar savaites po nustatyto termino, o visuma požymių, kurie rodo vaikučio sveikatos sutrikimus. Daugybė visiškai sveikų vaikiukų gimsta po gydytojų nustatyto laiko, tik jiems vieniems žinomu tikruoju lauku... (maniškiai irgi taip padarė).
Drąsos ir stiprybės visoms 4u.gif Jau greitai thumbup.gif
indrutee
musu Danieliukas velavo 10d mirksiukas.gif
Mea
pagimdžiau gana "tiksliai" - terminas 31d., o dukrytė atkeliavo 30d. smile.gif
Keiti
QUOTE(Ledute @ 2006 12 05, 19:30)
*

Bijau pameluoti, bet kiek teko girdėti, tai neščiųjų 9 - tame mėnesyje neskraidina unsure.gif O skrydis iš tiesų gali įtakoti gimdymą smile.gif
MILĖ
Na, va, o mano terminas, anot gyditoju gruodzio 11d., bet pasak ju nesioju pilvelyje mergyte, tai tureciau paankstinti gimdyma, rytoj jau 40 niestumo savaite, o saremiu kaip ner taip ner... wub.gif
mama_x2
QUOTE(Alyte P. @ 2006 12 10, 16:26)
Na, va, o mano terminas, anot gyditoju gruodzio 11d., bet pasak ju nesioju pilvelyje mergyte, tai tureciau paankstinti gimdyma, rytoj jau 40 niestumo savaite, o saremiu kaip ner taip ner... wub.gif
*

rytoj jau 41-a savaite, o 40 sav kaip ir turetu pasibaigt, jei ryt terminas wink.gif
as jau pranesiojau, leis nesiot +10d, o paskuj stumsim laukan...
kedute
pagimdziau 2 dienom anksciau negu buvo numatyta
Papildyta:
QUOTE(Ledute @ 2006 12 05, 18:30)
*

ne trys sav anksciau ar veliau o 2 !!!!!!!!!!!!
uogyte3
Mano nuomone ne visoms ovuliacija ivyksta ciklo viduryje. Taigi ir gimdymo termina reiketu skaiciuoti ne nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos. Leliukai geriausiai zino, kada jiems gimti. Todel toms, kurios kelias savaites veluoja gimdyti, tikrai nerimauti nera ko. Na pasitaiko tokiu leliuku, kurie turi zalia vandenuka ir dar nenori gimti. Tada jau ne kas.
Oliushka.80
QUOTE(Ledute @ 2006 12 05, 17:30)
*

Girdejau , kad po 32 savaiciu galima skristi tik su daktaro leidimu
ramyra
Vaikas gime butent ta diena, kuria nustate gydytojai rolleyes.gif
renate
Kai laukiausi savo pirmojo angeliuko terminas buvo nustatytas gyditoju buvo liepos 11. Taciau teko anksciau atsigulti i ligonine nes buvo sedinuke ir gresiantis cezario pjuvis. pragulejau ligoninej iki 07.20 kol mano grozis sugalojo pagaliau ateiti. Turejau tris terminus gimdimuj gyditoju 07.11 pagal dar kazkoki pavadinimo nepamenu 07,17 ir paskutini pagal echoskopa 07,20 gyditojai sake jei paskutini termina neprasides gimdymas teks jau skatint, kaip tycia ir prasidejo tada 4u.gif
adelė
aš taip pat pagimdžiau būtent nustatytąją dieną. bet manau tai paprasčiausias sutapimas ir tiek. ax.gif
Zorzeta1984
As tai pvz. pasigimdziau savo mergyte 4d veliau 4u.gif
2SIA
QUOTE(Savannaa @ 2006 11 25, 14:07)
noriu paklausti kiek tikslus mediku nustatytas GIMDYMO TERMINAS ?
*

siaip termina nustatyti galite ir pacios ir nereikes paskui pvz kaltinti mediku, kad jie ne taip ar ne ta paskaiciavo biggrin.gif . jei tiksliai zinot menesiniu laika paskutiniu ir jei zinot kada pastojot, tai terminas gali buti pakankamai tikslus. as pvz per supermamos nestumo kalendoriu tiksliai viska pasiskaiciavus ir buvau smile.gif. ir nieko naujo medikai man nepasake... paskui echoskopu patiklsino viena diena ankstesni termina, veliau tas terminas dar nusisikele, bet gerai kad vadaovaujames pagal menesines.
taigi terminas buvo sekmadieni (tai savaitgali aisku ilsejaus), o pirmadieni po apziuros (pasake kad 4cm ir galiu bet kada ant dienu gimdyt) grizus namo, nubego vandenys ir teko grizti atgal i ligonine. pagimdziau antradieni is kart po vidurnakcio...
o siaip galima sakyti 1 diena veliau (beje, jokio kamscio, dideliu ir skausmingu paruosiamuju saremiu nebuvo...)
renata.o
Man terminas suejo gruodzio 22 diena (pagal menesines, bet jos budavo nelabai reguliarios), tai dabar vazineju kas 2 dienas i Raudonaji Kryziu, raso vaiko tonusus, sako viskas ok, galima dar palaukti. Buvau siandien, tai palinkejo laimingu naujuju ir liepe atvaziuoti sausio 2 diena.
Visoms Linksmu Naujuju metu 4u.gif
Žoržetta
QUOTE(Guosta @ 2006 11 28, 13:36)
As pagimdziau 10 dienu anksciau.Jokiu pozymiu artejancio gimdymo nejutau,truputi pilvas kietejo,bet taip buvo beveik visa nestuma.Sesta ryto nubego vandenys ir 9:16val jau turejau savo 2.gif
*

Kaip norėčiau tokio greito gimdymo thumbup.gif
jurgita:)
Musu akusere nustate gruodzio 28 d., bet mums jau 40 sav. + 4 d., bet jokiu pozymiu, kad jau laikas..... tik bijau pernesioti, o siaip ateis savu laiku, tik labai "juodai uzkniso" visu klausinejimas : ar dar ne ? kada pagimdysi ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.