Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalakutas, kalakutiena
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
dute1
Savaitgalį gaminau gana skanų ir greitą patiekalą iš kalakutienos:
Kalakutienos guliašas su grybais
400 g kalakutienos filė
paukštienos ar kiti mėgstami prieskoniai
poras
3 pomidorai
200 g pievagrybių ar miško grybų
aliejaus 2 šaukštai

Mėsą supjaustyti juostelėmis ir apibarstyti prieskoniais. Porą smulkiai supjaustyti, Pomidorus nuplikyti ir nulupti odelę bei supjaustyti skiltelėmis. Grybus supjaustyti griežinėliais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti mėsą. Kai apskrus sudėti grybus ir porą bei kepti dar apie 5 min. Tada sudėti pomidorus ir maišant kepti apie porą minučių. Galima pabarstyti žalumynai ir nukelti nuo ugnies. Patiekti su ryžiais, grikių koše ar bulvių koše. Skanaus mirksiukas.gif
Jurevaga
4u.gif Šiandien kepsiu visą kalakutą. Vakar užmarinavau. Siandien ištryniau preiskoniais ir bėgu kišti į orkaitę. Kai suvalgysim ir jei bus skanu.....parasysiu blush2.gif
noir1
Man tik neaišku ar tik man vienai kalakutiena turi tokį specifinį kvapą ir saldų skonį.
dute1
QUOTE(noir1 @ 2006 12 02, 16:52)
Man tik neaišku ar tik man vienai kalakutiena turi tokį specifinį kvapą ir saldų skonį.
*



Na man tai neturi ta mėsa jokio specifinio kvapo ir saldaus skonio. Aš labai daug gaminu iš kalakutienos ir net neįsivaizduoju, kad gali būti saldokas skonis g.gif
Siba
sveikutes, prasau gelbekit,kaledom turiu paruosti kalakuta,jis nemazas kas koki recepta gal turit,please help verysad.gif
Amalia
QUOTE(Siba @ 2006 12 06, 00:55)
sveikutes, prasau gelbekit,kaledom turiu paruosti kalakuta,jis nemazas kas koki recepta gal turit,please help verysad.gif
*


Galiu pasiulyti sita
Siba
labai aciu ten viskas labai issamu,nenuvilsiu namiskiu ir kaledos bus su kalakutu 4u.gif
Nonna
Kaledos artinasi 4u.gif
Kalakutu kepimo metas lotuliukas.gif

As labai noreciau kalakuta uzkept su obuoliais 4u.gif
Gal kokiu receptu kas turi? ax.gif
inga222
o as savaidgai kepiau kalakutienos sparnelius ax.gif smile.gif
labai skanu buvo 4u.gif
sparnelius apibarstai vistienos prieskoniais, prismulkini cesnako ir apibarstai cinamonu, pirstus galima apsilaizyti tongue.gif as uzmarinavau isvakaro ir per nakti palaikiau saldytuve. o jei dar bulves kartu iskepti . na mano seimai tai patiko thumbup.gif
Escaramujo
QUOTE(Renačiukas @ 2006 08 19, 10:16)
Aš neseniai gaminau troškinį iš kalakuto krūtinėlės: supjausčiau mėsytę gabaliukais, pagardinau česnakine druska, apvoliojau miltuose ir apkepinau. Tada į greitpuodį dėjau apkepintą mėsytę, bulves, morkas, supjaustytą cukiniją, šparagines pupeles, krapų, petražolių, vegetos ir troškinau apie 25 min. Tiesa, įpyliau šiek tiek vandens, bet cukinijos ir taip leidžia skystį, dėl to vandens daug nereikėtų. Buvo labai skanu.
*




Siandien dariau kalakutiena pagal si Renaciuko receptuka, tai buvo velniskai skanu, o mano vaikas prase dar ir dar thumbup.gif

Viska dariau taip pat tik ant mesytes dar pyliau labai nedaug sojos padazo,vegetos nedejau, o vietoj vandens naudojau vistienos sultini.

GRAŽINA25
AS GAMINU PAPRASTUS KEPSNIUS TIK APIBARSTAU KALAKUTIENOS PRIESKONIAIS DINGSTA IR TAS KEISTOKAS SKONIS TIKSLIAU KVAPAS, TIKRAI LABAI SKANU
mirksiukas.gif
kuziukas
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2007 09 11, 22:19)
AS GAMINU PAPRASTUS KEPSNIUS TIK APIBARSTAU KALAKUTIENOS PRIESKONIAIS DINGSTA IR TAS KEISTOKAS SKONIS TIKSLIAU KVAPAS, TIKRAI LABAI SKANU
mirksiukas.gif
*


O kas cia per preskoniai skirti butent kalakutienai blink.gif ,nemaciau tokiu unsure.gif
Nexta
labukas, na man kalakutiena labai patinka blush2.gif ypac suktinukai is kalakuto krutineles... blush2.gif pamusu krutinele kaip karbonadus...prieskoniu jokiu nededa ax.gif tada idedu lydyto surio ir susuku i kamuoliukus-suktinukus ax.gif ir kepu keptuveje ant mazos ugnies...kai jau matau kad mesyte pabalus tada uzpilu darzoviu sultiny ant virsaus ir patroskinu 5min ax.gif ir labai skanu buna smile.gif
GRAŽINA25
QUOTE(kuziukas @ 2007 09 22, 09:17)
O kas cia per preskoniai skirti butent kalakutienai blink.gif ,nemaciau tokiu unsure.gif
*


O gi katanyi firmos
tongue.gif
forever_strange
o as tai viena karta ir kotletukus bandziau is kalakutienos kepti, tai sausoki gavosi. O taip tai su darzovem daznai darau troskinuka ir labai skanu!
GRAŽINA25
QUOTE(linuoskytej @ 2007 09 27, 12:43)
o as tai viena karta ir kotletukus bandziau is kalakutienos kepti, tai sausoki gavosi. O taip tai su darzovem daznai darau troskinuka ir labai skanu!
*


As dar gaminu is kalakutienos tipo kaip ale guliasa
labai skanu ir paprasta:
Kalakutiena supjaustai kubeliais idedi apkepti, po to truputi morku, jas tarkuoju, pora supjaustau prieskoniai, truputi sviesto, druskos, sviestos ir patroskinu kokias 20min.,skanaus
Kurmiukė
Aš labai pamėgau kalakutų šlaunelių mėsą. Puikiai tinka lazanijai, maltinukams, nes yra aromatinga, sultinga ir sveikesnė, nei kiauliena ir švelnesnė, nei jautiena. Taigi

KALAKUTŲ ŠLAUNELIŲ MĖSOS MALTINUKAI

Sumalu kalakutų šlaunelių mėsytę (apie 700 gr.), įdėjau kiaušinį, šaukštą majonezo, džiūvėsėlių maltų irgi kaupiną šaukštą, šaukštelį garstyčių, prieskonių (svogūno tarkuoto smulkia tarka, česnako kapoto ir pipiriukų). Sūnus viską su malonumu suminkė tongue.gif .

Tuomet į troškintuvo dugną įbėriau daug daug tarkuotų morkų ir salierų, pjaustytų porų. Šlapiom rankom formavau kukuliukus, į kiekvieno vidurį įdėjau po mažytį šampinjoną (kartais įdedu fermentinio sūrio gabaliuką), stipriai suspaudžiau, kukuliukus sudėjau ant tų morkų mišinio, užpyliau tuomet viską iki pusės troškinimo skysčiu (tarkuotas burokine tarka pomidoras, vanduo, druskytė, aliejaus šaukštas ir grietinėlės šaukštas), uždengiau dangčiu ir - į šaltą orkaitę , nustaytą ant 260 laipsnių. Po geros valandos paruošti skanūs ir sveiki sekmadienio pietūs su visu morkų salierų garnyru tongue.gif Vakar buvo šalta diena, tai nuo orkaitės taip jaukiai šiluma sklido, skanūs kvapai .... MMMMMMM... 4u.gif
Kurmiukė
Dar per šventes kepu tokį kalakutienos kepsnį (tik per šventes, nes nepigus, bet užtat paprastas ir labai skanus 4u.gif )

Šventinis DVISKONIS KALAKUTIENOS KEPSNYS

2 kg vientisos kalakuto krūtinėlės užmarinuoti 2 dienoms tokiame marinate:

100 g. garstyčių
1 nubrauktas šaukštas druskos
100 g. aliejaus (saulėgrąžų arba alyvuogių)
1 nubrauktas šaukštas cukraus arba medaus
1 citrinos sultys
3 česnako skiltelės
Prieskoniai pagal skonį ( aš dedu tik natūralius- baziliką ir raudonėlį bei imbieru patarkuoju)

Marinatui viską susmulkinti ir išmaišyti. Juo įtrinti krūtinėlę ir 2 dienoms palikti marinuotis šaldytuve (galite palikti net savaitei - nuo to reikalai tik pagerės).

Kai ateina laikas kepti, pasiruošiam įdarus. Jų reikės dviejų - vienam įdarui tiesiog supjaustom juostelėmis 100 g. karštai rūkytos šoninės, o kitam - paimame kokių 10 džiovintų abrikosų, į kurių vidurį įkišame po graikišką riešutą.

Tuomet į kalakuto krūtinėlės centrą, maždaug iki vidurio, įbedame peilį ir pasukame jį horizontaliai. Taip suformuojame gilią kišenę, į kairę ir į dešinę nuo pradurtos skylės, beveik per visą filė ilgį ir plotį, iki kraštų palikdami apie porą centimetrų nepadadūrę. Į vieną kišenės pusę prikemšame rūkytos šoninės, į kitą- abrikosų. Tada tą skylę viršuje užsiuvame. Kepsnį dedame į kepimo rankovę ir apie 2 val kepame 260 laipsnių orkaitėje.

Garnyrui - bulvių košė. Galima patiekti padažų- pvz. šampinjonų tiems, kas valgys su šonine ir bruknių- kriaušių - kas su abrikosais.

Tikrai labai skanu, šventiška ir iškilminga. Pati sugalvojau, bet draugai vis prašo ir prašo smile.gif Tai tapo tradiciniu naujametiniu patiekalu mūsų kompanijai 4u.gif

Tiesa, labai tinka uošviams pamalonint- anyta alps nuo saldžiosios pusės, o uošvis-nuo rūkytosios hihihi.gif
Jorky
QUOTE(Kurmiukė @ 2007 10 08, 13:34)
Aš labai pamėgau kalakutų šlaunelių mėsą. Puikiai tinka lazanijai, maltinukams, nes yra aromatinga, sultinga ir sveikesnė, nei kiauliena ir švelnesnė, nei jautiena. Taigi

KALAKUTŲ ŠLAUNELIŲ MĖSOS MALTINUKAI

Sumalu kalakutų šlaunelių mėsytę (apie 700 gr.), įdėjau kiaušinį, šaukštą majonezo, džiūvėsėlių maltų irgi kaupiną šaukštą, šaukštelį garstyčių, prieskonių (svogūno tarkuoto smulkia tarka, česnako kapoto ir pipiriukų). Sūnus viską su malonumu suminkė  tongue.gif .

Tuomet į troškintuvo dugną įbėriau daug daug tarkuotų morkų ir salierų, pjaustytų porų. Šlapiom rankom formavau kukuliukus, į kiekvieno vidurį įdėjau po mažytį šampinjoną (kartais įdedu fermentinio sūrio gabaliuką), stipriai suspaudžiau, kukuliukus sudėjau ant tų morkų mišinio, užpyliau tuomet viską iki pusės troškinimo skysčiu (tarkuotas burokine tarka pomidoras, vanduo, druskytė, aliejaus šaukštas ir grietinėlės šaukštas), uždengiau dangčiu ir - į šaltą orkaitę , nustaytą ant 260 laipsnių. Po geros valandos paruošti skanūs ir sveiki sekmadienio pietūs su visu morkų salierų garnyru  tongue.gif  Vakar buvo šalta diena, tai nuo orkaitės taip jaukiai šiluma sklido, skanūs kvapai .... MMMMMMM...  4u.gif
*


isbandziau si recepta,super thumbup.gif
Kurmiukė
QUOTE(Katyte1977 @ 2007 10 18, 11:52)
isbandziau si recepta,super  thumbup.gif
*


aciuks.gif Džiaugiusi, kad mano sugalvotas ir išbandytas receptas pavyko ir tau 4u.gif
Kurmiukė
Na, kadangi esu baisinga kalautienos fanė, tai pasidalinsiu savo mėgstamu dar vienu receptu iš kalakutienos bigsmile.gif Jį sugalvojau irgi pati, bet kadangi labai jau paprastas receptas, tai gal ir jūs kas nors panašiai gaminate tongue.gif

Taigi

AROMATINGIEJI IR SULTINGIEJI KALAKUTO KRŪTINĖLĖS VĖRINUKAI

Reikės:

500 g. kalakuto krūtinėlės
50 g. plonai juostelėmis ( per visą ilgį, na, tokiomis "plokštelėmis" ) pjaustytos karštai rūkytos kiaulienos šoninės
1 arb. š. garstyčių
2 arb. š. aliejaus
Bambukinių iešmelių

Kalakuto krūtinėlę supjaustome maždaug 3X2 cm. stačiakampiais ir įtriname garstyčiomis sumaišytomis su aliejumi (nei druskos, nei jokių prieskonių nereikia). Palaikome apie pusvalandį, galima ir ilgiau. Po to kiekvieną gabalėlį apsukame šoninės juostele ir perveriame iešmeliu, taip suverdame "šašlykėlį". Šašlykėlius dedame į kepimo popieriumi iškotą skardelę ir kepam įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 40 min.

Labai skanu su bulvių koše. Ir beveik negali negali nepavykti... Nebent sudeginsite lotuliukas.gif

P.S. Tiesa, nesiūlau eksperimentuoti su vištienos krūtinėle - vat jai tas šoninės priekonis visai netinka. Čia receptas tinkamiauias būtent kalakutienai.
Agniska
O aš bandysiu kalakutą visą kept,nes valgiau labai skaniai įdarytą,tik nežinau kaip seksis jį visą man iškept doh.gif lotuliukas.gif
Martule
Mano seimynai ir sveciams labai patinka kalakuto krutinele(arba vistos) patroskinta grietineles padaze su voveraitemis. good.gif .
Linaiva
gal Aurutė nesupyks, kad josios receptuką ir čia patalpinsiu... wink.gif

Jau nusipirkau kalakutą bigsmile.gif . Tai rašau receptą user posted image .

Marinatas: 5 litrai vandens, 200 g druskos, 15 g citrinos rūgšties, juodųjų pipirų, česnakų, prieskoninių žolelių (pagal skonį), įpjaustyti 2 citrinas.

Kalakutą pamerkti į marinatą, kad apsemtų ir laikyti apie 12 val. vėsioje patalpoje. Po to išimti iš marinato, įtrinti norimais prieskoniais ir įdėti į kepimo rankovę.

Orkaitę ikaitinti iki 250 laipsnių, kalakutą įdėti į skardą krūtinėle į viršų, įpilti 1 litrą vandens. Sumažinti temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepti 2 val. Po to rankovę viršuje pralirpti, atlenkti ir dar kepti 1 val. (kol gražiai apskrus).
Agniska
QUOTE(Linaiva @ 2007 10 19, 13:55)
gal Aurutė nesupyks, kad josios receptuką ir čia patalpinsiu... wink.gif
*


O į kalakutą nieko nekemša? smile.gif
Fikas
Sveikos merginos,

arteja padekos diena, Amerikietiska. Uzsisakeme kalakuta, bet dar neikad negaminau. Perskaiciau sia visa temą, bet kaip kepti visa kalakuta, tik viena rezepta radau. verysad.gif
Gal dar kas galite parasyti?
O Linaivos norejau paklausti, i rankove reikia pilti vandens dar? Ir kiek laiko mazdaug kepti. smile.gif
ACIU
Kurmiukė
QUOTE(Fikas @ 2007 11 01, 22:05)
Sveikos merginos,

arteja padekos diena, Amerikietiska. Uzsisakeme kalakuta, bet dar neikad negaminau. Perskaiciau sia visa temą, bet kaip kepti visa kalakuta, tik viena rezepta radau.  verysad.gif
Gal dar kas galite parasyti?
O Linaivos norejau paklausti, i rankove reikia pilti vandens dar? Ir kiek laiko mazdaug kepti. smile.gif
ACIU
*




Kepti laiką apskaičiuojam pagal kalakuto svorį - 1 kg - 1 val. 4u.gif Kepama 200 laipsnių orkaitėje 4u.gif
Kurmiukė

KALĖDINIS KALAKUTAS

Aš marinuoju apie savaitę (mažiausiai) tokiame marinate. Skaičiuojama 1 kg. kalakuto: 1 nubrauktas šaukštas druskos, 1 arb. š. cukraus arba medaus, 2 šaukštai aliejaus, pusės citrinos sultys, 2 šaukštai garstyčių, 2 skiltelės česnako, prieskonių ( man labiausiai patinka Santa Maria graikiški maltai mėsai).

Kai ateina laikas kepti, vidų prikemšu džiovintų abrikosų ir graikiškų riešutų mišiniu, užsiuvau, vynioju į foliją, ir orkaitėn. 4u.gif

Jei kepsi maiše, tai aprišk virvute aplink toje vietoje kur sparnai, kad juos prispaustų, ir toje vietoje, kur blauzdos ( irgi prispausk). Kitaip , kadangi ten greitai iškepa, gali nukristi sparnai ir šlaunys lotuliukas.gif Vandens pilti į maišą nereikia.
Fikas
Aciu merginos labai uz pagalba! Bandysiu wink.gif
ziza
Niekad dar nekepiau kalakuto, bet radusi čia receptų-būtinai pabandysiu ir aš pradžiuginti šeimyną ax.gif
GRAŽINA25
AS KALEDOMS JO TIKRAI NEKEPSIU GALIMA KA NORS IDOMIAU PASIGAMINTI, ILGAI KEPA, NE MAN NETINKA
viktooorija
Darbe kaledu senelis planuoja atnesti dovanu kalakuta.. Nezinau ar cia dziaugtis labai, nes pas mane namie yra tik mazyte saldymo kamera tai as jo niekaip nesugrusiu ten viso...
Kaip patariate su juo pasielgti (turiu minti pjauti per puse, viena i marimata (gal galite patarti koki) o kita dalimis ir i saldikli kaip manot)? blush2.gif patarkite pradedanciajai seimininkei 4u.gif
cute
QUOTE(viktooorija @ 2007 12 19, 08:46)
Darbe kaledu senelis planuoja atnesti dovanu kalakuta.. Nezinau ar cia dziaugtis labai, nes pas mane namie yra tik mazyte saldymo kamera tai as jo niekaip nesugrusiu ten viso...
Kaip patariate su juo pasielgti (turiu minti pjauti per puse, viena i marimata (gal galite patarti koki) o kita dalimis ir i saldikli kaip manot)? blush2.gif patarkite pradedanciajai seimininkei 4u.gif
*


Kadangi per kiekvienas Kalėdas aš gaunu apie 10-11 kg kalakutą, tai galiu pasisdalinti savo patirtim kaip su juo tvarkytis.
Pirmais metais irgi svarsčiau ką čia su juo reiks daryti, nes cielas tai į jokį šaldiklį netilps.
Kadangi aš jį gaunu šaldytą, tai parą laikau balkone, kad truputį atsileistų, o tada vyras jį supjausto: atskirai leškos, sparnai, krūtinė ir dar kas lieka sriubikei. Visą` tai į atskirus maišelius ir sutalpinu į šaldiklį.
O tada ir per Kalėdas ir per Naujus lapnojam tą kalakutą. Krūtinę sausai pamarinuotą iškepu rankovėje ir patiekiu su kelių rūšių padažais. Sparnai ir leškos paprastai lieka ateičiai.
Skaniausiai man išeina ta griaučių dalis, ant kurios laikosi krūtinė thumbup.gif Aš ją prifarširuoju raugintais kopūstais su kalendra ir džiovintais grybais. Kepu stikliniam inde. Ragavusių buvo nemažai ir visiems nu labai skanu wub.gif
Tina*
Gal galima detaliau sita idara? Proporcijos kokios? Kopustai rauginti? Kokiu dar geru idaru zinot? Siaip nesu kepus idaryto kalakuto. Kaip isivaizduoju, tai jei kemsi vaisiais, tai ju ten nemazai sutelpa. blush2.gif sorry uz mano kulinarines zinias. Ar buna paskui skanu? Be to, girdejau jog farso idara dar daro. Zodziu ismokykit mane kepti idaryta kalakuta smile.gif
mamyte21
Sveikutes

Ieskau kokio nors "superinio" recepto , kaip skaniai paruošti kalakutą ir padažą jam bigsmile.gif pasiūlykit ,supermamytes, ką nors skanaus rolleyes.gif
jurginelis
As to paties ieskau hihihi.gif Pirma karta zadu kepti kalakuta, bet kaip -nezinau. Zinau tik tiek, kad kepimo laikas ilgas ( 3-4 val.)
artita
jungiuosi ir aš su kalakutu lotuliukas.gif gavau darbe dovanų ir nežinau ką su juo daryt lotuliukas.gif doh.gif gal įtrinti prieskoniais kaip vištą ir kepti......
Lauriukas
As irgi gavau uzsakyma paruosti kalakuta doh.gif , ideju radau nedaug unsure.gif , bet va keletas is SM mamyciu , jauciu bandysiu pagal antra recepta , tik marinuosiu daug trumpiau rolleyes.gif
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...13605&st=72
tavi
Štai jums spanguolių padažo receptas

2 apelsinai
225 g cukraus
2 š. citrinų sulčių
2 š. imbiero šaknies supjaustytos smulkiais šiaudeliais
350 g spanguolių
1/2 a.š baltų pipirų maltų.
Apelsino žievelę (geltoną dalį atsargiai nulupti, kad nepakliūtų baltos dalies), supjaustyti šiaudeliais.
cirtrinų sunką su cukrumi ir kaitinti ant mažos ugnies kol sirupas pradės tirštėti. Nuimti nuo ugnies sudėti likusius ingridientus ir kaitinti kol spanguolės pradės trūkinėti, bet nesuteš. Jei šviežios spanguogės apie 5 min, šaldytos apie 7 min.
Tinka prie kalakuto, vištienos.
arden
pernai kalakutą marinavau: lygiom dalim juodos arbatos ir obuolių sulčių. supilu į kibirą, nes daugiau niekur netelpa tas galiūnas. kalakutą ištrinu prieskoniais sumaišytais su medumi, merkiu į skystį kokiai parai, paskui kepu orkaitėj. gaunas toks saldrūgštis. mūsų šeimynai labai patiko thumbup.gif šiemet kalakutas labai didelis ir netilps į orkaitę, teks galvot kažką kito biggrin.gif
justina10
Aciu jum uz receptukus kuriu man prireike gaminsiu kalakuta ir tikiusi bus labai skanu.GERU IR SILTU SVENCIU LINKIU.SKANAUS VISIEMS smile.gif
laurechka
Skaičiau skaičiau kaip tą kalakutą šventėm iškept... ir priėjom išvadą, kad kepsim be jokių navarotų... Nemirkiau niekur, nes man rodos visi šaldyti jau būna pamirkyti druskos tirpale. Tai mes tik prikišom po skūra sviesto su pipiriukais, žolelėmis..... Ir kepėm. Ir išvyriau ale Giedriaus vaisių kompotą (idėja pasinaudojau) ... Uogienė gavosi nerali... Kadangi ir kiekis gavosi nerealus, tai pusę užšaldžiau. Ištrauksiu kada prie keptos vištos....
Dzenke
Soliux ir Tavi,
aciu jums uz receptelius ir nuorodas 4u.gif kalakutas (paruostas pagal jungtini-kombinuota recepta is jusu siulytu, bei to kuri gavau is ukininko auginancio kalakutus) gavosi superinis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Emm
Aš mėgstu gaminti kotletus iš kalakuto krutinėlės faršo. Tiesiog faršas, prieskoniai, truputi pieno ir krakmolo dedu, o į vidų tarkuoto fermentinio sūrio ir pjaustytų džiovintų abrikosų (prieš tai pamirkytų karštam vandeny). Man skanu.
Kas nori gali apkeptus truputi patroškinti su grietine.
GRAŽINA25
thumbup.gif
doovka
nu as rytoj makaluosiu kalakuta, nes siandie issiemiau kad atsiltu tik...tai pamarinuosiu savo visais prieskoniukais ir kepsiu rankovej...
Srove
Atbegau paskaitineti, kaip jus ruosiate kalakutiena ir siulau pabandyti viena nesunku ir greit paruosiama receptuka is kalakutu slauneliu mesytes.
0,5 kg. mesytes
viena morka
2 svog. dideli
2 skilteles cesnako
soju padazo su sumazintu druskos kiekiu
100gr.saldzios grietineles
prieskoniu saldvos sriubai, be druskos
krakmolo bulviu
Mesyte supjaustom skersai, kuo ploniau, sudedam i dubeni.Dedam mazdaug sauja krakmolo ir ismaisom, kad abi mesos puses pasikrakmolintu.I ikaitinta alieju beriam mesa(be krakmolo likuciu).Kepam, kol apskrunda, vis pamaisom(truputi sukibs, bet taip turi buti)Kai mesyte apskrunda beriam cesnakus, truputi pakepam, beriam svogunus ir siaudeliais supjaustytas morkas.Kai jau morkytes apyminkstes pilam sojos padaza(yra toks specialus su sumazintu druskos kiekiu)Du didelius valg. saukstus ir pakepame dar minute, po to pilame saldzia grietinele ir prieskonius ir ar kepame apie 2 minutes.Mes valgome su bulviu kose.Beje as taip pat darau ir su jautiena, irgi skanu.
inga222
as kepu kalakuto sparnus mano seimynai labai patinka thumbup.gif
barstau vistienos prieskoniais,cinamotu,truputi cukraus,cesnaku pamarinuoju dar svieziu bulvyciu sale labai thumbup.gif
Visgaile
sveikos kalakutistes biggrin.gif

Ka dar galima padaryti is maltos mesytes ir farso kalakutienos?

apart kotletu... smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.