Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skorpionai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna
Mičiko
Mano vyras pamišęs dėl visokiausios egzotikos. Kai prasitarė parnešiąs skorpijoną, vos neišprotėjau... doh.gif Tačiau dabar apsipratau, netgi pati pradėjau ta egzotika domėtis. Tačiau kam pasakau, kad mano svajonė turėti kuo įdomesnį skorpioną, pastaroji - heterometrus, susiduriu su gan kritiškai požiūriais. Negi tik aš tokia su vyru pasinešę ant tų egzotikų? Vis dėlto yra ir egzotinių gyvūnų parduotuvių... Vadinasi, paklausa yra... Gal dar yra prijaučiančių tiems subtiliems gyvūnams?
Šilingė
Mano pusbrolis turi skorpioną pandinusą (atrodo taip vadinasi...) Man visai nieko, nors vyras tai į svečius nuvažiavęs prie terariumo neprieina tongue.gif Pati gal ir neauginčiau, bet blogo nieko nematau mirksiukas.gif
Mičiko
QUOTE(Šilingė @ 2006 11 29, 12:10)
Mano pusbrolis turi skorpioną pandinusą (atrodo taip vadinasi...) Man visai nieko, nors vyras tai į svečius nuvažiavęs prie terariumo neprieina  tongue.gif  Pati gal ir neauginčiau, bet blogo nieko nematau  mirksiukas.gif
*

Mes irgi šiuo metu 2 pandinusus auginam. Dar mažučiai, tai su vyru vis laukiam, kada gi jie nersis. Faini tie pandinusai. Nors vieni iš didesniųjų skorpų, bet vieni iš visiškai nenuodingų. Įkandimas toks, kaip bitės. Bet užtai toks jų grožis smile.gif
Velniukė
Vaje kokie jus drasus thumbup.gif As tai bijociau blush2.gif
Mičiko
QUOTE(Svet@ @ 2006 11 30, 15:56)
Vaje kokie jus drasus  thumbup.gif  As tai bijociau blush2.gif
*

Jei būtų ko bijoti, tai bijočiau ir aš sunglasses2.gif Tikrai nenorėčiau laikyti tų nuodingųjų schmoll.gif
Surfinija
Kaune, Donelaičio gatvėje, šiek tiek "Merkurijaus" kiemo link yra toks baras (kaip ir alaus baras, bet nepamenu, kaip vadinasi), kuriame įrengti terariumai su skorpionais. Gurkšnoji sau ir grožiesi (arba šiurpiniesi rolleyes.gif )... smile.gif
Mičiko
QUOTE(Surfinija @ 2006 12 01, 00:47)
Kaune, Donelaičio gatvėje, šiek tiek "Merkurijaus" kiemo link yra toks baras (kaip ir alaus baras, bet nepamenu, kaip vadinasi), kuriame įrengti terariumai su skorpionais. Gurkšnoji sau ir grožiesi (arba šiurpiniesi rolleyes.gif )... smile.gif
*

Kaip įdomu? Kiek tų skorpų įra? Gal galėsi parašyti konkrečiau kur ieškoti to baro (adresas ar pavadinimas)? Kai važiuosiu į Kauną, norėsiu pasižiūrėti smile.gif
waidila
Mičiko, o gal nuotraukų turi savo skorpionų? smile.gif ax.gif
Mičiko
QUOTE(waidila @ 2006 12 02, 12:27)
Mičiko, o gal nuotraukų turi savo skorpionų?  smile.gif  ax.gif
*

Turiu savo senojo hadogenuso, naujųjų pandinusų dar nenufotkinau. Tik va, niekaip neišeina nuotraukos įkelti sad.gif Jei kas pamokys, atsiųsiu...

waidila
Deja.. Nemoku.. doh.gif Bet labai laukiu, gal kas padės smile.gif
R@skil@
sveikutes!tikrai but idomu pamatyt siu siurpa keliaciu gyvunu nuotraukas bet tik nuotraukas,nes as tokiu padaru siaubinagai bijau scare.gif negaleciau tokiu laikyti.nei pasidziaugsi su tokiais nei ant ranku paimsi,o kaip jus su jais bendraujat?
waidila
g.gif neturėjai, ir sakai, kad negalėtum džiaugtis.. Manau labai įdomu stebėt jų gyvenimą rolleyes.gif
Mičiko
QUOTE(waidila @ 2006 12 06, 16:16)
g.gif  neturėjai, ir sakai, kad negalėtum džiaugtis..  Manau labai įdomu stebėt jų gyvenimą  rolleyes.gif
*

Waidila, o tu taip pat laikai kokį skorpą?
Štai aš glėčiau pasigirti, kad vienas mūsų skorpas šianakt išsinėrė smile.gif Tai taip stipriai padidėjo smile.gif Lauksim, kol antrasis išsiners. Jau, regis, taip pat ne už kalnų... smile.gif

O ką galėčiau atsakyti į tą repliką, kad jais pasidžiaugti negalima, imt į rankas taip pat. Gi žuvyčių irgi neglostome, o tik stebime jas. Tik va, su skorpais yra taip pat įdomu, nes visas jų gyvenimas - mistika. Mums, žmonėms, visai nepažįstama. Įdomu stebėti, kaip jie bendrauja, medžioja, galų gale kaip neriasi. Teko kartą visą nėrimą stebėti wink.gif Tikrai įdomu ir verta dėmesio smile.gif
Siba
Sveikuciai,gal kas auginate namuose skorpijonus ir galetumet papasakoti apie siuos gyvunelius placiau dekui bigsmile.gif
Jovita :)
NA, SKORPIONU NETURIU, BET JEI ZINOCIAU KUR, MIELAI ISIGYCIAU smile.gif rolleyes.gif smile.gif rolleyes.gif O AR SUNKI JU PRIEZIURA? g.gif
Cinside
Ką konkrečiai apie jų priežiūrą norit sužinoti? Maitinami gyvaus padarais - milčiais visokiais ir pan. Įsigyt nesunku.
Siba
QUOTE(LadyStar @ 2007 04 09, 17:54)
Ką konkrečiai apie jų priežiūrą norit sužinoti? Maitinami gyvaus padarais - milčiais visokiais ir pan. Įsigyt nesunku.
*

buk gerute papasakok palciau pvz nuo ko pradet as akvariuma turiu dar zinau reikia sildomos lempos o ka akvariume tiest geriausiai smeli ar ka?
Cinside
Tiksliai labai negaliu papasakot, nes aš jais nelabai domiuosi, o draugas augino kažkada tokius. Šiaip, dėl tikslios info ieškok www.egzotika.info puslapyje.
Auginti galima smėlyje, kokoso durpėse (nuo rūšies priklauso), yra visiškai nepavojingų rūšių. Bet pats gyvūnas tai nelabai įdomus mano akimis. Visuomet tūno pasilėpęs ir tiek smile.gif
O dėl šildymo tai nebūtinai lempa reikalinga, užtenka ir šildomo kabelio (dugne patiesti galima ir tiek).
Bet šiaip, visa tiksli info tame puslapyje smile.gif
Siba
QUOTE(LadyStar @ 2007 04 09, 19:36)
Tiksliai labai negaliu papasakot, nes aš jais nelabai domiuosi, o draugas augino kažkada tokius. Šiaip, dėl tikslios info ieškok www.egzotika.info puslapyje.
Auginti galima smėlyje, kokoso durpėse (nuo rūšies priklauso), yra visiškai nepavojingų rūšių. Bet pats gyvūnas tai nelabai įdomus mano akimis. Visuomet tūno pasilėpęs ir tiek  smile.gif
O dėl šildymo tai nebūtinai lempa reikalinga, užtenka ir šildomo kabelio (dugne patiesti galima ir tiek).
Bet šiaip, visa tiksli info tame puslapyje  smile.gif
*

drinks_cheers.gif dekui
o kur ju galima pirkti g.gif ( as kaune ). kikose nemaciau. o kaina ju turbut apie 50,00lt ar ne?
Siba
QUOTE(JOVITA 11 @ 2007 04 10, 18:59)
o kur ju galima pirkti  g.gif ( as kaune ). kikose nemaciau. o kaina ju turbut apie 50,00lt ar ne?
*

na apie kauna as is vis nieko nezinau,ir aplamai dabar apie lietuva nelabai zinau blush2.gif ,bet pvz.pries kelis metus mes pirkom klaipedoj pauksteeda-tarantula taii kainavo apie 60lt manau ir skorpijonai panasiai as gyvenu did.britanijoj tai cia jie kainuoja apie 100lt aisku dar priklauso nuo rusies rolleyes.gif
Aushrine
Kazkada turejom skorpiona darbe-gal pries 10 metu vienas kolega is keliones "dovanu" kazkam parveze, bet taip ir nugyveno vargsas gyvenimeli kaip oficialus eksponatas. Graziausia budavo, kai ryte visa kompanija, pradedant sefu ir baigiant valytoja, muses gaudydavom... O siaip labai neidomus sutverimas-uzsirausia smelyje ir tik maitinamas arba baisiai erzinamas demonstruodavosi
pas mano mama darbe siuo metu taip pat gyvena pora skorpionu biggrin.gif . o kaip paivairinti ju maista g.gif . kirmeliu tai as gauti galeciau, bet kur gauti gyvu tarakonu ir panasiu gyviu. mastau.gif
Tuana
QUOTE(JOVITA 11 @ 2007 04 09, 16:57)
NA, SKORPIONU NETURIU, BET JEI ZINOCIAU KUR, MIELAI ISIGYCIAU smile.gif  rolleyes.gif  smile.gif  rolleyes.gif O AR SUNKI JU PRIEZIURA? g.gif
*

kaip as noreciau,bet MB pries... verysad.gif ir dar sunus mazas namie,bet kai paaugs reiks isigyti.LADYSTAR---dekui uz papasakojima 4u.gif
_Loona_
QUOTE(JOVITA 11 @ 2007 04 11, 14:43)
pas mano mama darbe siuo metu taip pat gyvena pora skorpionu biggrin.gif . o kaip paivairinti ju maista  g.gif . kirmeliu tai as gauti galeciau, bet kur gauti gyvu tarakonu ir panasiu gyviu. mastau.gif
*

Kokiame mieste tu esi? Vilniuje ir Kaune galima rasti ivairaus maisto, tinkancio skorpionams. Be to vasara arteja...ziogu ir musiu metas thumbup.gif
Oksiuke
apleista čia visai... g.gif
domina imperatoriai mane ax.gif nesiūlykit nuorodų, jas pati žinau ir skaičiau...domina patirtis tų žmogeliukų, kurie augina skorpionus mirksiukas.gif
Mičiko
QUOTE(Oksiuke @ 2008 02 24, 14:48)
apleista čia visai... g.gif
domina imperatoriai mane ax.gif  nesiūlykit nuorodų, jas pati žinau ir skaičiau...domina patirtis tų žmogeliukų, kurie augina skorpionus mirksiukas.gif
*

Na, jau senokai čia užsukus buvau. ax.gif
Skorpai tikrai įdomūs sutvėrimai, labai jau gražūs yra man tie imperatoriai arba kavamanai (abu pandinusai). Tokie gigantai atrodo. wub.gif Esu susidūrus tik su imperatorių ir hadogenusų auginimu. Bet ir tie ir tie įdomūs stebėti. Bet tai daugiau naktiniai gyvūnai, reik naktį stebėti. O pašvietus juodos šviesos lempa arba uv lempa jie labai gražiai spindi. Verta tai pamatyt. wub.gif
Pirkti jų būna tik egzotiškų gyvūnų parduotuvėse. Kaina 30-150lt teko matyti. Priežiūra priklauso nuo rūšies. Maitinasi žiogais arba milčiais, trakonais, bet ne tais, kur namie pas kažką gyvena. Viso maisto irgi galima gauti tose parduotuvėse. O vasarą žiogų ar svirplių ir pats pasirūpint gali. Juo labiau, kad valgo jie retai. Pavalgę gerai gali visą savaitę nieko neimt į burną. Esmė, maistas tik gyvas juos domina. Nors esu skaičiusi, kad pripratina ir prie negyvo. Labai geras saitas yra www.tarantulas.ru arba www.scorpionfiles.com Ten daug patarimų iš realybės, o ne teoriškų. thumbup.gif
atene23
vyras laiko skorpiona,as tai ju bijau,bet jie spindi prie uv fantastiskai wub.gif
Vydunas
QUOTE(Mičiko @ 2008 06 27, 01:32)
Na, jau senokai čia užsukus buvau.  ax.gif
Skorpai tikrai įdomūs sutvėrimai, labai jau gražūs yra man tie imperatoriai arba kavamanai (abu pandinusai). Tokie gigantai atrodo.  wub.gif Esu susidūrus tik su imperatorių ir hadogenusų auginimu. Bet ir tie ir tie įdomūs stebėti. Bet tai daugiau naktiniai gyvūnai,  reik naktį stebėti. O pašvietus juodos šviesos lempa arba uv lempa jie labai gražiai spindi. Verta tai pamatyt.  wub.gif
Pirkti jų būna tik egzotiškų gyvūnų parduotuvėse. Kaina 30-150lt teko matyti. Priežiūra priklauso nuo rūšies. Maitinasi žiogais arba milčiais, trakonais, bet ne tais, kur namie pas kažką gyvena. Viso maisto irgi galima gauti tose parduotuvėse. O vasarą žiogų ar svirplių ir pats pasirūpint gali. Juo labiau, kad valgo jie retai. Pavalgę gerai gali visą savaitę nieko neimt į burną. Esmė, maistas tik gyvas juos domina. Nors esu skaičiusi, kad pripratina ir prie negyvo. Labai geras saitas yra www.tarantulas.ru arba www.scorpionfiles.com Ten daug patarimų iš realybės, o ne teoriškų.  thumbup.gif
*

Auginu skorpionus seniai. Turiu jų daug ir įvairių genčių. Nuo pačių nuodingiausių iki vienų iš gražiausių (subjektyvu).
Šiek tiek pataisysiu Jūsų komentarą.
Kaip supratau, Jūsų patirtis remiasi daugiausiai Pandinus genties atstovais. Tai Pandinus imperator ir Pandinus cavimanus. Šie skorpionai vieni iš didžiausių ir kartu vieni iš nuobodžiausių, primenantys nutukusias kiaules. Medžioja gan vangiai, gana sėslūs (vėlgi, subjektyvu).
Skorpionai gamtoje valgo beveik viską, ką sugeba sumedžioti. Minta ir visais tarakonas, tuo tarpu ir "naminiais". Pastarųjų nepatartina duoti, kadangi jie dažnai būna "pusiau užnuodyti" kaimynų ar Jūsų pačių, dėl ko tokį tarakoną suvalgęs skorpionas gali žūti. Iš pievų taipogi nepatartina "tempti" maisto, kadangi mieste ant augalų būna nemažas kiekis švino, gamtoje - pesticidų. Geriausia namie veisti svirplius - vienas iš geriausių maistų skorpionams.
Skorpionai noriai ėda ir negyvą maistą, nereikia jų prie to pratinti. Valgymo ciklas priklauso nuo genties, amžiaus ir t.t..

Esu sukūręs išsamę Lietuvišką svetainę apie skorpionus su daugybe makro nuotraukų, tačiau šiuo metu vykdomi perkėlimo darbai, dėl ko ji laikinai neveikia.

www.scorpions.lt

Androctonus australis australis tunisia
user posted image

user posted image

Leiurus quinquestriatus (deathstalker)
user posted image
Magnifique
Norėjau paklaust ar skorpiai miega žiemos miegu?
Nes buvo čia,kad jis nebejudėjo,galvojau,kad padvėsė,nes neėdė nieko jau kokius 4mėn. (aš jam lervas dedu kiekvieną sav.bet galiausiai arba išsirita musės arba jis tik nunuodija ir palieka pelyti aukas) ,bet užlašinus vandens lyg ir atkuto.Dabar jau voliojasi aukštielnikas,ti jaučiu,kad stipo,nes į nieką nereaguoja.Išvis,gavau jį dovanų,trenktą kažkokį.Auginu nuo birželio,per tą laiką jis esą suvalgęs tik kokias 5 lervas maximum.Nepaaugo nė kiek doh.gif Nebežinau ar atsigaus jis dar ar nebe,nes jei dvėso,tai pakast reik...nelaikysiu,kol pūt pradės doh.gif doh.gif
LaNinja
Patinka ir man skorpionai, bet kartu as ju ir bijau (o jei laikant namie koks vienas pabegtu?)... Todel pas mane tik skorpiono mumija namie stovi...
pedagogas
Heterometrus spinifer skorpionų poravimo akimirka:

user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.