Norejau paklaust visu jau pagimdziusiu mamyciu-ar suleidzia kokiu nuskausminamuju ar vietinio anestetiko ar kaip ten jis,kai siuva plysimus ar kirpima?Ir jei ne tai ar labai skauda?Gal kam ir kvailas klausimas pasirodys,bet as jau tuoj gimdysiu ir vis galvoju apie tai...
Sveikinu Sveikinu Sveikinu!!!!
Jau greit ta dienele!!! Nebijok! Gal tu visai dar ir net neplysi,na o jei ka tai man suleido kai siuvo,bet jau kai laikai rankose maza angeliuka-tai tau tas siuvimas bus tikras vienas juokas!!!
Aisku suleidzia
mano draugei nenuskausmino,sake reke is skausmo,o sesutei kuri siuvo dzin buvo.Todel ir klausiu ar visur cia taip zveriskai...
Papildyta: ir aciu uz sveikinimus jurgapl
Man siuvo be nuskausminimo, bet as gimdziau su epiduru
Man neleido jokių nuskausminamųjų,nes kažkuriems iš jų esu alergiška.Gimdžiau be epidūro.Kai jau pagimdysi,tai siuvimas atrodys grynas juokas,juolab,kad ant krūtinės turėsi savo mažiulėlį
QUOTE(jovitah @ 2006 11 26, 17:00) Aisku suleidzia siuva jei nori, kad suleistu- pasisakyk iš anksto dėl visa ko QUOTE(katuksss @ 2006 11 26, 18:28) aš irgi gimdžiau su epidūru, bet per stūmimą jo poveikio jau turi nebebūt, prieš siuvant pasiteiravo, ar suleist mažesnę dozę dėl siuvimo nuskausminimo. Nieko nejutau baltai pavydžiu tau laimės šviežumo- sėkmės, mėgaukis stebuklėliu
Paprastai nuskausmina, be to, pritariu čia rašiusių nuomonei, kad laikant mažiuką ant rankų, tie skausmai jau būna kažkokie aantraeiliai
Aciu jum,mamytes,uz nuosirdzius atsakymus
Perskaiciau klausima apie siuvima plysimu...Kai man siuvo ,skaudejo labiau nei gimdant.Manau tiesiog "pamirso" suleist vaistu...Matai,as labai jaudinausi,man skaudejo ir nesusipratau akuserei i delna ispaust pinigu...Del to paskui siaubingai bijojau gimdyt antra karta.Bet,aciu Dievui,sikart nereikejo sios proceduros...[COLOR=darkviolet][/COLOR]
pas mane dar veikė epidūras turbūt, nes jutau tik kelis bakst pačioj jautriausioj vietoj. Gydytoja preš siūdama mane iškart įspėjo. Nepamenu to skausmo, kai padėjo pipirą ant krūtinės, apie nieką kitą ir negalvojau
Zinoma kad isuvant suleidzia nuskausminamuosius. Gal cia priklauso nuo pamainos ar GN. Na bet as irgi gimdziau su epiduru ir va dar ir siuvant nuskausmino. NOrs buvo plyses kaklelis ir kirpta tarpviete, tikrai buciau jautusi. O ir siuvant neduoda vaikelio laikyt ant krutines paciai...Gaila buvo bet nieko, uztat tete palaike savo mazute.
QUOTE(katuksss @ 2006 11 26, 17:28) As taip pat gimdziau su epiduriu,plysau-bet nuskausminamus leido QUOTE(Raganiute @ 2006 11 26, 17:57) siuva jei nori, kad suleistu- pasisakyk iš anksto dėl visa ko aš irgi gimdžiau su epidūru, bet per stūmimą jo poveikio jau turi nebebūt, prieš siuvant pasiteiravo, ar suleist mažesnę dozę dėl siuvimo nuskausminimo. Nieko nejutau baltai pavydžiu tau laimės šviežumo- sėkmės, mėgaukis stebuklėliu Man vaistus suleido-ir niekas nieko neklause,dave maziu i rankas,liepe dziaugtis,o visa likusi darba atliko akusere!
Nusistebejau,kad kai kuriom nenuskausmino kai siuvo
QUOTE(jovitah @ 2006 11 28, 00:41) Nusistebejau,kad kai kuriom nenuskausmino kai siuvo As irgi niekam nieko nemokejau,gimdant dalyvavo ir daktare ir akusere,ne su niekuom nesitariau,o apie plysimus net galvojus nebuvau,bet labai plysau.Niekas nieko ne neuzsimine apie joki etlygi,tik rupestingai vis klausinejo ar neskauda.... (siunant).Atsidekojom akuserei,nes ji man labai patiko,daktare ir taip labai gerai atrode Papildyta: ......idomu ar DOVKYTE(temos kureja) dar namuose,ar jau turi ka???Nes siendien jos diena!!!
......idomu ar DOVKYTE(temos kureja) dar namuose,ar jau turi ka???Nes siendien jos diena!!!
as dar namie QUOTE(Dovkyte @ 2006 11 28, 17:28) ......idomu ar DOVKYTE(temos kureja) dar namuose,ar jau turi ka???Nes siendien jos diena!!! as dar namie Neskubink tu jos... Jau kai lis-tai tikrai niekas nesustabdys O tau stiprybes ir kantrybes!!! Juk viskas buna visada savo laiku! Lauksim rezultatu Dar kart SEKMES! QUOTE(jurgapl @ 2006 11 30, 00:55) Neskubink tu jos... Jau kai lis-tai tikrai niekas nesustabdys O tau stiprybes ir kantrybes!!! Juk viskas buna visada savo laiku! Lauksim rezultatu Dar kart SEKMES! Pritariu
labai nepergyvenk gal net neplysi...
na va,pagimdziau jau.
aš ničnieko nejaučiau kai siuvo, nes buvau "atjungta".
Žinot, ko nesuprantu, kodėl nesuleidžia nuskausminamųjų prieš kirpdami, nes man atrodo, kad tai turėtų būti bjauresnis reikalas, nei siuvimas po to. Ir dar nesuprantu, kodėl vienos plyšta, o kitas kerpa. Čia kaip yra - vieni gydytojai už kirpimą, kiti prieš, ar tiesiog nespėju įkirpti, dėl to ir suplyšta. Gal kas nors galėtų paaiškinti, nes prieš pirmąkart gimdant labai įdomu darosi...
Man tai net kelis kart leido vaistu siuvant,mat vis skaudejo.O siuvo mane pats daktaras,labai atidziai.Po keliu dienu kita daktare apziurejo sake puikiai susiuta.Ryt 2 sav kai tai buvo,jau viskas sugijo,neskauda,esu patenkinta.
QUOTE(Pumpurėlis @ 2006 12 21, 22:16) Žinot, ko nesuprantu, kodėl nesuleidžia nuskausminamųjų prieš kirpdami, nes man atrodo, kad tai turėtų būti bjauresnis reikalas, nei siuvimas po to. Ir dar nesuprantu, kodėl vienos plyšta, o kitas kerpa. Čia kaip yra - vieni gydytojai už kirpimą, kiti prieš, ar tiesiog nespėju įkirpti, dėl to ir suplyšta. Gal kas nors galėtų paaiškinti, nes prieš pirmąkart gimdant labai įdomu darosi... man truput įkirpo, bet tai sužinojau,kai pagimdžiau-patikėk kai tau ten lenda mažiukas, o tu užsimerkus steni ..tai tikrai nejauti ką tau ten daro /kerpa ir t.t/na bent jau aš nieko nejaučiau...nes mintys nukreiptos į stūmimą taisyklingą kvėpavimą ir pan. sako,kad atseit geriau kai įkerpa negu plyšt... o man poto kai siuvo, tada suleido nuskausminamuosius, bet skaudėjo feeee, jau geriau gimdyt, negu laukt kol susiųs
O man kai siuvo beveik visai neskaudėjo
QUOTE(Pumpurėlis @ 2006 12 22, 03:16) Žinot, ko nesuprantu, kodėl nesuleidžia nuskausminamųjų prieš kirpdami, nes man atrodo, kad tai turėtų būti bjauresnis reikalas, nei siuvimas po to. Ir dar nesuprantu, kodėl vienos plyšta, o kitas kerpa. Čia kaip yra - vieni gydytojai už kirpimą, kiti prieš, ar tiesiog nespėju įkirpti, dėl to ir suplyšta. Gal kas nors galėtų paaiškinti, nes prieš pirmąkart gimdant labai įdomu darosi... na man bent jau kai kirpo tai nieko nejauciau,nors ir girdejau kai akusere gydytojui pasake "Kerpam".Kazkaip ne tas galvoj tuo metu...man kirpo nes dukrele buvo labai didele,tai jei nebutu kirpe buciau plysus nuo..iki.. o kai siuvo irgi neskaudejo,nes gavau epiduro "papildyma" ir dar vietini nuskausminima..
Man nesuleido kadangi plišimas buvo vienas diksnis,kuri aš jaučiau.
Manau, kad geriau tegu kerpa, negu savaime plyšta. Kadangi įkerpa tiesiai, po to geriau susisiuva, o jau kai plšta, tai į visas puses. Man kirpo tris kartus, girdėjau kaip pasakė "kerpam", bet ne tai galvoje tuo metu buvo. O kai siuvo, tai duleido nuskausminamųjų, palaukė apie pusvalandį kol suveiks, tai neskaudėjo, lengvas žnaibiojimas jutosi, bet nieko baisaus.
QUOTE(Laura.V. @ 2007 01 05, 19:56) Manau, kad geriau tegu kerpa, negu savaime plyšta. Kadangi įkerpa tiesiai, po to geriau susisiuva, o jau kai plšta, tai į visas puses. Man kirpo tris kartus, girdėjau kaip pasakė "kerpam", bet ne tai galvoje tuo metu buvo. O kai siuvo, tai duleido nuskausminamųjų, palaukė apie pusvalandį kol suveiks, tai neskaudėjo, lengvas žnaibiojimas jutosi, bet nieko baisaus. as irgi pritariu, kad geriau tegul kerpa nei plysti, po to gyjimas lengvesnis.... mane kirps (jau zinau, nes visas pirma karta gimdancias kerpa) ir gausiu nuskausminima siuvant QUOTE(Nerytė @ 2007 01 06, 20:51) as irgi pritariu, kad geriau tegul kerpa nei plysti, po to gyjimas lengvesnis.... mane kirps (jau zinau, nes visas pirma karta gimdancias kerpa) ir gausiu nuskausminima siuvant mano žiniomis gyjimas lengvesnis plyšus. tik medikam lengviau susiūti kirpimą nei plyšimą, tai ir skuba kirpt
Man suleido, neisivaizduoju koks tikslas siuti be nuskausminanciu?
Neryte,o kas cia gtau sake kad visas pirma karta gimdancias kerpa?
na aš tai plyšau,bet kadangi gimdymas buvo
QUOTE(Nerytė @ 2007 01 06, 12:51) as irgi pritariu, kad geriau tegul kerpa nei plysti, po to gyjimas lengvesnis.... mane kirps (jau zinau, nes visas pirma karta gimdancias kerpa) ir gausiu nuskausminima siuvant Nekerpa jei nereikia, kam bereikalo karpyti ? Manęs nekirpo ir saugojo, kad neplyščiau Tikiuosi ir per antrą gimdymą nekirps QUOTE(Įsimylėjusi Boružė @ 2007 01 07, 04:11) Neryte,o kas cia gtau sake kad visas pirma karta gimdancias kerpa? QUOTE(Taurė @ 2007 01 07, 09:42) Nekerpa jei nereikia, kam bereikalo karpyti ? Manęs nekirpo ir saugojo, kad neplyščiau Tikiuosi ir per antrą gimdymą nekirps QUOTE(vijasta @ 2007 01 07, 15:54) As gimdysiu ne LT, del to ir parasiau savo situacija.... labai retai kada nekerpa... kai mato kad tikrai moteris isgimdys pati ir neplys
gimdziau be jokiu vaistu o pries tai kai siuvo suleido vaistukubet tos jausmas buvo kad jie veikt peadejo kai susiuvo
Man nenuskausmino siuvant, bet beveik visai neskaudejo
plysai kaip sakau visa tai nuo iki nors galejo ir kirpi, bet ko gero retai kerpa nors kaip kuri mama minejo uzsieny dazniausia kerpa galiu pasakyt kad ne, i ne man vienai
Pirma karta kirpo,tai kai siuvo nieko nejauciau,o vat kai antra karta gimdziau,tai plyso,nors ir leido nuskausminamuosius truputi jautesi,kap siuvo,
Per gimdyma kaip supratau saugojo kad neplysciau bet po to daktare manes atsiklause "matau kad plysi kerpam ar nekerpam". Sakau kerpam. Suleido vaistus ir prakirpo. O kai siuvo nustojo veikt nuskausminantys ir jauciau kiekviena adatos duri (rekiau kaip gimdydama
na aš neplyšau taip smarkiai kaip čia kai kurios
Man atrodo kad man nuskausmino prieš kerpant
Man suleido kazkokiu vaistu, bet i pabaiga jau jutau skausma
per si gimdyma visai neplysau taciau per anuos gimdymus leido nuskausminamuosius
man pries gimgyma leido nospa ir zvakute dejo,nuskausminamu atskirai neleido,bet as nieko ir nejauciau
Man nuskausmino 2 kartus, pirma karta kerpant ,antra siuvant, akusere pati paklause ar pageidauju, kad skauda nepasakyciau, tiesiog jutau tempima.
kerpant visai neskauda, o kai siuvo nuskausmino
|