na, chia tema ne apie ozhius elementariuosius, kaip "kritimas nuomariu" parduotuvej del to, kad mama (tetis) neperka norimo daikto. chia apie subtilesnes vaiku priemones ishsireikalauti tevu demesio. papasakosiu pora pavyzdzhiu: benas (3,5 metu) ishtieses rankas uzhtveria duris gustui (1,3 metu), kad tas negaletu praeiti. mazhius, zhinoma, klykt. mama atlekia gelbet mazhiaus ir aishkint didzhkiui, kad taip negalima. didzhkio tikslas pasiektas - mama mete darbus ir bendrauja su vaikais shiandien apmaschiau visa situacija, ir nusprendzhiau mazhiaus negelbeti - tegul pats ishmoksta apeiti broli, o benas, nepasiekes tikslo, turetu nustoti taip elgtis. viskas baigesi tuo, kad po kokiu 3 min. klyksmo benas pradejo mane shaukt - "mama, brolis verkia!" o ash jam: "o tu praleisk broli, ir neverks!". dar po 5 min. klyksmai baigesi ir broliai ishsivaikshchiojo kas sau su reikalais kai gustas buvo neseniai gimes, benas (2.5), kuris tuo metu jau buvo ishmokes savarankishkai eiti i tualeta, tychia prisisiodavo kambaryje ant grindu. greichiausiai jis taip elgesi del brolio. na, ash be dideliu emociju duodavau benui popierini rankshluosti balai ishvalyti ir sausas kelnes persiauti. tokia kova su paumejimais ir atoslugiais tesesi keleta menesiu, bet, laimei, po truputi pasimirsho kokiu jums pasitaiko situaciju? kaip tada elgiates?
Maniskis 2,8m ne per seniausiai pradejo tokia taktika naudoti  Kaip atkreipti mamos demesi. Vakar buvo turbut didziausias jo pasiekimas. Dariau vakariene, todel nelabai kaip isejo su juo kambary tupineti. Tada vaikinas atejo i virtuve ir uzsiverte ant saves stikline sulciu  Bet tai dare taip akivaizdziai kad as matyciau  Tipo mama-dabar tu turi eiti su manimi i kambari ir mane perrenkti  Tuo viskas nesibaige  Nu ka nukeliavom persirengem, dar papliurpem kol rengemes. Gryzau i virtuve-vaikinas po 10 minuciu vel -mama ateik  Nesulaukes ilekia i virtuve ir uzsipila likusias sultis  Juokinga tikrai nepasirode
na aisku kad pasitaiko tokiu dalyku, vaikai labai jaucia kur ir ka galima paspausti  as steigiuosi tiesiog nekreipti demesio, kol situacija nekelia pavojaus sveikatai. Mamusiuka, o tu nebandei jau pasiulyti paciam persirengti?
| QUOTE (Iva @ 2004 10 20, 17:30) | | Mamusiuka, o tu nebandei jau pasiulyti paciam persirengti? |
bandyta ir kiek  Bet butent tuo momentu nelabai turejau is ko rinktis-nes buvo nuo burnos iki koju lipniomis sultimis pasigrazines  Reikejo skubiai kaska daryti, kad morku spalva i drabuzius neisigertu
Ir Guste
2004 11 10, 15:46
Musu naujas "deimanciukas" - dainavimas. Mazele is dievu gavo dovana - stipru operini balsa  , o as kaip tik jautri garsams, negaliu pakesti, jei kambary laikrodis garsiai tiksi nakti. Zodziu, kai reikia demesio, ji pradeda ir... neuzsiciaupia, man net ikvepti nebuna kada
maniskis kartais kerstaudamas (na pvz kai negavo ko norejo) tycia prisiusioja ir butinai kur nors ant sofos ... o kai labai nori atkreipti demesi daro tai, ko grieztai negalima, pvz dauzo kiek turi jegu per veidrodines spintos duris
Ryžulia
2004 11 11, 15:18
O mano vaikas neturi jokiu "tevu poveikio priemoniu"  Kartais net gaila. Yra tik vienas jo megstamas dalykas- kur bebutu, ka bedarytu, bet kai prispiria reikalas, tai butinai garsiai visiems pareiskia "noriu sysiu". Tai as viena karta sakau-"o negalima". Tai sustojo, pagalvojo, ir pasake "juokauji, mama"
Ot, Ryžulia, kartais ir man gaila, kad maniškė neturi jokių "tėvų poveikio priemonių". Bandė kartą "kristi nuomariu" parduotuvėje, bet aš be jokių emocijų nuėjau šalin, tai atlėkė zvimbdama, įsikabino į kelnes ir patapo švelni kaip vilna. Kartais norėtųsi vaiko "su rageliais". Kartais norėtųsi, kad ji "bandytų tėvus", bet, sakau, čia gal reikia lakesnės vaizduotės?..
Ryžulia
2004 11 11, 15:42
Laisve, manau, kad musu vaikai dar parodys, ka sugeba  Zinai, kaip sako "tyli kiaule, gilia sakni knisa"  Aisku, noretusi, kad neuzaugtu koks nevidonas, bet niekada negali zinot.
Šiemet vaikiną pervedžiau į naują darželį, o čia jis prisiklausė visokių įdomių žodelių ir kai tik susipykstam, jis pradeda kablėti maždaug taip "durnos mergos", "stora boba", "paperdė", "šūdžius" ir pan. Prašiau namie taip nekalbėti, nes ir mes taip nekalbam. Nekreipė dėmesio. Prisiminus forume skaitytą patarimą po eilinio tokio pasižodžiavimo užjaučiančiu balsu pradėjau galėti sergančios nešvarios burnytės ir išploviau ją su muilu. Efektas liuksusinis - jau dvi savaitės nė žodelio (negero). Tiesa, po praplovimo kokias 10 minučių iškišęs liežuvį po namus vaikščiojo
Ryžulia
2004 11 11, 15:56
Kokios "ziaurios" priemones, Ringa
O mano pradeda verkti,iš pradžių su ašaromis,o paskaui kai guodžiu tai tik garsiai dejuoja. Aiškiai matosi kad apsimeta. O kai pradedu barti,tai apsipila ašaromis ir "noriu tetes,noriu tetes". O neseniai pamatė per televizorių ožį, tai kai pradeda trepsėti,aš dyvinu jį: "oi kaip baisu , stepukui ožys įlindo". Tada jis sako:"čia ne ožys, aš verkiu".
QUOTE(ringa @ 2004 11 11, 15:49) Šiemet vaikiną pervedžiau į naują darželį, o čia jis prisiklausė visokių įdomių žodelių ir kai tik susipykstam, jis pradeda kablėti maždaug taip "durnos mergos", "stora boba", "paperdė", "šūdžius" ir pan. Prašiau namie taip nekalbėti, nes ir mes taip nekalbam. Nekreipė dėmesio. Prisiminus forume skaitytą patarimą po eilinio tokio pasižodžiavimo užjaučiančiu balsu pradėjau galėti sergančios nešvarios burnytės ir išploviau ją su muilu. Efektas liuksusinis - jau dvi savaitės nė žodelio (negero). Tiesa, po praplovimo kokias 10 minučių iškišęs liežuvį po namus vaikščiojo   Nu prisijuokiau Vat maniskis dar mazas, bet jau dabar salygas diktuoja- jei ko neduodi arba sakai negalima, tokias dudas paleidzia, kad as tik pro balkona issokt noriu  As tiesiog negaliu, jis taip mane iskankina savo rekimu, kad
O aš vis galvoju - ar gali 2,5 metų vaikas šitaip gudriai šokdinti tėvus: prieš miegą -noriu košytės (bet nevalgo), noriu dešrytės ir t.t. Dabar stipriai šlubuoja, skauda kojytę, o apžiūrėti neleidžia, sako neskauda.Ir nebesuprantu - meluoja ar ne. O jau kai verkia......., rauda net veidą rankomis užsidengusi - matosi, kad vaidina. Pasirodo, kad ne tik maniškė moka paspirginti tėvus
November
2005 04 14, 19:22
QUOTE(edinka @ 2005 04 11, 17:45) O aš vis galvoju - ar gali 2,5 metų vaikas šitaip gudriai šokdinti tėvus: prieš miegą -noriu košytės (bet nevalgo), noriu dešrytės ir t.t. Dabar stipriai šlubuoja, skauda kojytę, o apžiūrėti neleidžia, sako neskauda.Ir nebesuprantu - meluoja ar ne. O jau kai verkia......., rauda net veidą rankomis užsidengusi - matosi, kad vaidina. Pasirodo, kad ne tik maniškė moka paspirginti tėvus  O jezau,dar kaip gali!!!Maniskiui 2,4m.kai nori demesio:issyk i tualeta uzsimano,arba laikas miegoti-tai valgyt praso,bet ne visada valgo.Okai verkti pradeda,tai ir asaros naturaliai atrodo ir nuskriaustas toks atrodo,uztenka ko idomesnio parodyt issyk skriauda praeina.
Na, taip... O kaip jie nieko negirdi, kai liepiama ka nors padaryti... Mes su vyru net savatiska testa turim. Kai ka nors liepiam daryt, vaikai, zinoma, negirdi. O mes kuris nors tada tyliai sakom "Saldainiai!". Tada paaiskeja, kad klausa - astri kaip laukinio zverelio.  Tiesa, kartais ir testo rezultatai buna neigiami...
November
2005 04 19, 19:16
QUOTE(Laiza @ 2005 04 19, 15:37) Na, taip... O kaip jie nieko negirdi, kai liepiama ka nors padaryti... Mes su vyru net savatiska testa turim. Kai ka nors liepiam daryt, vaikai, zinoma, negirdi. O mes kuris nors tada tyliai sakom "Saldainiai!". Tada paaiskeja, kad klausa - astri kaip laukinio zverelio.  Tiesa, kartais ir testo rezultatai buna neigiami... Pas mus tas pats,as tai vadinu grinai vyrisku bruozu:noriu-girdziu,noriu-negirdziu.
goda123
2009 08 14, 18:14
QUOTE(Laiza @ 2005 04 19, 16:37) Na, taip... O kaip jie nieko negirdi, kai liepiama ka nors padaryti... Mes su vyru net savatiska testa turim. Kai ka nors liepiam daryt, vaikai, zinoma, negirdi. O mes kuris nors tada tyliai sakom "Saldainiai!". Tada paaiskeja, kad klausa - astri kaip laukinio zverelio.  Tiesa, kartais ir testo rezultatai buna neigiami... O ar netrodo, kad tokiu ayveju vaikai lekia tvarkytis tik del atlygio, o ne del noro padeti?
Elenchik
2009 08 15, 13:06
QUOTE(November @ 2005 04 14, 20:22) Labai pazistama situacija Maniskis dar surprato kaip issireikalaut demesio>kai ko nors praso(pvz.pazaist ar sutaisyt zaisliuka),o as siuo metu uzsiemus,ir sakau,kad palauk truputi reikia,tai girdziu noriu sisiu.Vaikas suprato,kad tada visi viska meta ir bega pas ji.O jis jau sako,kad nebenori ir taip isreikalauja demesio.
vaidicita
2009 08 26, 18:44
o pas mane situacija tokia. as sakau "negalima", o jis : "tai tau negalima", as sakau "neatsikalbinek", o jis tai tu neatsikalbinek. ir taip pasaka be galo. jei pakeliu tona ir jis ant manes rekia. bandziau duot i uzpakali, nubego paverke 2 minutes atejo sako " "dabar tu gausi i uzpakali" nu dievazi nebezinau ka daryt. meginsiu manau su muilu burna plaut  kokiu dar minciu turit. kai vaikas atsikalbineja ir neklauso? beje muse sese paemiau stipriai uz rankos, jis man irgi bando ranka spaust, sako kaip ir tu darau . jam 3.5
ingutera
2009 08 27, 13:35
QUOTE(edinka @ 2005 04 11, 18:45) O aš vis galvoju - ar gali 2,5 metų vaikas šitaip gudriai šokdinti tėvus: prieš miegą -noriu košytės (bet nevalgo), noriu dešrytės ir t.t. Dabar stipriai šlubuoja, skauda kojytę, o apžiūrėti neleidžia, sako neskauda.Ir nebesuprantu - meluoja ar ne. O jau kai verkia......., rauda net veidą rankomis užsidengusi - matosi, kad vaidina. Pasirodo, kad ne tik maniškė moka paspirginti tėvus  perskaičiau lyg apie savo mergaitę  maniske, tai dar visus isbara, pasako ko negalima daryti, pagrasina, kad paims dirziuka...
VeroniQ
2010 03 17, 11:24
As tai neleidziu, kad vaikas kaprizais sokdintu, bet ir nenoriu bausti, kai nera reikalo. O ir bausme, pas mus labai baisi  budavo (dabar kazkaip neprireikia) - pasedejimas ant kedutes koridoriuje Vaikui akcentuodavau visada, kad reikia laikytis zodzio, jei sutariam - reikia taip ir padaryt. Karta tetis pazadejo vaikui kazka padaryt, po to pasake - veliau, po to - vel atidejo, po to - pasake, kad nedarys. Kai tai uzgirdau, ir sakau abiem - nu va, tetis blogai elgiasi, reikia laikytis duoto zodzio. Pries pazadant - pagalvot, ar ispildysi, o ne is tinginystes issisukinet. Tai mano burbulas, aisku sugalvojo, kad tetis turi buti nubaustas, kaip ir jis buna. Pats atsinese is virtuves kede, ir tetis turejo ten sedeti 5 minutes  Juoking,a bet teisinga, manau
As tai turiu problemu su 6m. sunenu. Ji auklejo "japoniskai" t.y. viska leido, nemuse, balso nekeldavo. Dabar matau, kad vaikas gerokai prapletes ribas to, kas leistina. Jis vienturtis, i darzeli eina retai, nes "nenori", o ziema pastoviai suserga. Matau ji kas pora menesiu - ir kas karta elgiasi vis bjauriau. Mushasi, pravardziuoja visus, visus is visur veja - (visur jo teritorija, o pvz as tik svecias) ir aisku neklauso. Ir iki siol negaves lupti, bet balsa tai jau namiskiai pakelia. As laikausi tokios shaltokos pozicijos, mazdaug jei nenori draugauti - tai ir nereikia. Jeigu jis man uzdrozia - as jam atgal panasiu stiprumu, jei prasivardziuoja - ignoruoju - ne i mane juk kreipiasi... Tik nezinau, ar teisingai elgiuosi. Graziuoju tai jam visa jo gyvenimeli aiskina kas galima o kas ne. Bet rezultatu 0. Nu ir ka daryt? gaila vaiko, jei toks bus - draugu netures ar isvis blogais keliais nueis...
|
|