lengvute
2004 01 13, 16:07
Į kurias patikimas ir aktyvias agentūras patartumėte kreiptis, norint parduoti/išnuomoti namą/butą??? Su kokiom esat susidūrę, kur daugiau nesikreiptumėt? Ką reikia išsiklausinėti prieš bendradarbiaujant su jom? Gal žinot kas kad ir internetinių rimtų adresų, aš apart www.aruodas.lt nieko nežinau, o labai reikia...
Rimciausia man atrodo Ober-hausas. Be to galiu pateikti kruvele internetiniu adresu:
www.ober-haus.lt www.negrita.lt www.faulina.lt www.pactor.lt www.vyrokas.lt www.bustastau.lt www.lintima.lt www.mabilta.lt www.imbiana.lt www.eNamai.lt
O del klausimu, priklauso ka tu nori daryti: pirkti, parduoti ar nuomoti busta.
lengvute
2004 01 14, 08:24
labai ačiū  , OBERHOUS tai kažkaip apsnūdusiai veikia
Meduolė
2004 01 15, 15:14
Siūlyciau nueiti i puslapį www.bpd.lt , ten yra skyrelis "Naudingos nuorodos" ar pan., tai ten rasite ir nekilnoj turto agentūrų, ir statybos bendrovių, ir bankų puslapių nuorodas
Jeigu Kaune tai "Lituka"  Jei labai reikes net pasiulysiu i ka kreiptis.
laimingai_vedes
2004 01 26, 10:16
Na ash pats dabar labai smarkiai ieskau buto vilniuje. Kaip ir susiradau viena, pasirodo seimininkai neturi laiko patys tvarkytis dokumentu, o parduoda per nek.turto agentura. Agentura atrodo lyg ir nieko, FAULANA vadinas. Nuejau pradejom tartis. Sako to reikia, ano reikia - po to kai gausiu patvirtinima is banko kad duoda reikiama suma pinigu jie sake pasirasys su manimi pradine sutarti, o tada jau galesiu tvarkytis likusius dokumentus. Tai va taip va, kol as sulaukiau atsakymo is banko, jie ta mano surasta buta pardave kazkam kitam, o man pasake nepykit, bet mes buvom pamete jusu telefono numeri ir negalejom paskambinti. Tai man kaip ir sokas biski, o zmona jau minti aude kaip ka isikurs ir kaip ka pakeis, o cia se tau, kad nori. I ta agentura niekad daugiau nei kojos nekelsiu - FAULANA, cia jie Daukanto aikstej pries prezidentura, gal ten toj aikstej visi tokie :-)
| QUOTE (laimingai_vedes @ 2004 01 26, 10:16) | | Na ash pats dabar labai smarkiai ieskau buto vilniuje. Kaip ir susiradau viena, pasirodo seimininkai neturi laiko patys tvarkytis dokumentu, o parduoda per nek.turto agentura. Agentura atrodo lyg ir nieko, FAULANA vadinas. Nuejau pradejom tartis. Sako to reikia, ano reikia - po to kai gausiu patvirtinima is banko kad duoda reikiama suma pinigu jie sake pasirasys su manimi pradine sutarti, o tada jau galesiu tvarkytis likusius dokumentus. Tai va taip va, kol as sulaukiau atsakymo is banko, jie ta mano surasta buta pardave kazkam kitam, o man pasake nepykit, bet mes buvom pamete jusu telefono numeri ir negalejom paskambinti. Tai man kaip ir sokas biski, o zmona jau minti aude kaip ka isikurs ir kaip ka pakeis, o cia se tau, kad nori. I ta agentura niekad daugiau nei kojos nekelsiu - FAULANA, cia jie Daukanto aikstej pries prezidentura, gal ten toj aikstej visi tokie :-) |
Jei jau taip stipriai ieskai tai turetum zinoti kad garbes zodziu retai kas situose reikaluose pasitiki ir kad uzstatas puikiai isprendzia tokias problemas. O firma cia visai ne prie ko - parduoda tiem kurie pirmesni.
Zvirbliuke
2004 01 26, 16:43
Prieš pora dienų radom Arcoreal puslapyje tokį namuką, patiko, paskambinom agentei, kad nuvažiuoti pažiūrėti. Tačiau niekaip nesugebėjom išpešti adreso - ten tik rajonas apytikriai nurodytas, o tikslesnių koordidnačių nėra. Agentė įrodinėjo, kad adresą pamena tik vizualiai, todėl reikia ir ją vežtis, kad parodytų. Na, vežtis tai vežtis, jau lyg ir tarėmės šiandien, bet moteriškė šiandien važiuoti atsisakė ir pasiūlė kitą dieną mums labai nepatogiu laiku..Tai vyras vėl bandė adresą išklausti, sako, bent apytikriai pasakykit, kurioje pusėje nuo orientyro, o ji - nėra ten jokio adreso  Tai nežinau, turbūt paliksim mes tuos slapukus ramybėje...
| QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 01 26, 16:43) | Prieš pora dienų radom Arcoreal puslapyje tokį namuką, patiko, paskambinom agentei, kad nuvažiuoti pažiūrėti. Tačiau niekaip nesugebėjom išpešti adreso - ten tik rajonas apytikriai nurodytas, o tikslesnių koordidnačių nėra. Agentė įrodinėjo, kad adresą pamena tik vizualiai, todėl reikia ir ją vežtis, kad parodytų. Na, vežtis tai vežtis, jau lyg ir tarėmės šiandien, bet moteriškė šiandien važiuoti atsisakė ir pasiūlė kitą dieną mums labai nepatogiu laiku..Tai vyras vėl bandė adresą išklausti, sako, bent apytikriai pasakykit, kurioje pusėje nuo orientyro, o ji - nėra ten jokio adreso Tai nežinau, turbūt paliksim mes tuos slapukus ramybėje... |
laimingai_vedes
2004 01 27, 09:58
Jooo, as su Arcoreal irgi viena buta buvau apziuret. Tai agente irgi butinai turejo dalyvauti, bet atejus i objekta pati nieko nesugebejo atsakyti. Nei ji zinojo koks ten sildymas, nei koks plotas. Nu karocia nieko jinai nezinojo, o sako va cia seimininkas jo ir klauskit, o sako mano darbas jus su seimininku suvest. Tai sakau, jau suvedet, o dabar galit eit lauk, ba daugiau vistiek jokios naudos is jusu, o mes su seimininku pasideresim, o jinai atsove, kad ji irgi derybose turi dalyvauti, bo jai procentas. Nu as to buto nepirkau, nepatiko, bet seimininkui tai paporinau, kad jam ta agentura tik kainuos, o naudos jokios, tai dabar kiek zinau, jau be agenturos - ir pardave :-)))), na o as vis dar ieskau :-(((
giedrulka
2004 01 29, 22:40
Jei kada teks susidurti su Palgeda (nekiln.turto ag.), tai lekit kuo greiciau nuo ju po dalse!!!! Neseniai taip vos neiklimpom, kad butumem ir be pinigu like, ir be buto, ir is vis be kelniu. Sutartys - tokiu dar nesu macius, nieko nesuprasi, ka privalo padaryt, kokios medziagos naudojamos nama statant, kokia sildymo sistema bus. Nu nieko! Ko paklausi to negausi. O sutarties nei vieno punkto nekeicia ir jokiupapildymu neirasineja. Kokia pakisa sutarti, tokia ir privalai pasirasyti. Zodziu, pasakem mandagu aciu jiems ir tegu jie durniu toliau iesko!
Shirshe
2004 01 29, 22:48
| QUOTE (laimingai_vedes @ 2004 01 26, 10:16) | | Na ash pats dabar labai smarkiai ieskau buto vilniuje. Kaip ir susiradau viena, pasirodo seimininkai neturi laiko patys tvarkytis dokumentu, o parduoda per nek.turto agentura. Agentura atrodo lyg ir nieko, FAULANA vadinas. Nuejau pradejom tartis. Sako to reikia, ano reikia - po to kai gausiu patvirtinima is banko kad duoda reikiama suma pinigu jie sake pasirasys su manimi pradine sutarti, o tada jau galesiu tvarkytis likusius dokumentus. Tai va taip va, kol as sulaukiau atsakymo is banko, jie ta mano surasta buta pardave kazkam kitam, o man pasake nepykit, bet mes buvom pamete jusu telefono numeri ir negalejom paskambinti. Tai man kaip ir sokas biski, o zmona jau minti aude kaip ka isikurs ir kaip ka pakeis, o cia se tau, kad nori. I ta agentura niekad daugiau nei kojos nekelsiu - FAULANA, cia jie Daukanto aikstej pries prezidentura, gal ten toj aikstej visi tokie :-) |
seip tai pats parasei, kad agentura pasake-gavus ta ir ana, su tavim pasirasys pradine sutarti, taj ko tu tikejais? o jei norejai, kad butas nebutu parduotas, taj kaip ir minejo anksciau viena is mamu-yra tokis dalykas kaip rankpinigiai ir nereok ce rasyt, kad kalta agentura  is kur ji zinojo, kad tu tikrai gausi ta paskola is banko? a? pats pamastyk... garbes zodis seis laikais... nu tikiu pats zinai....
laimingai_vedes
2004 01 30, 12:05
Aferiste: Gal ir as kazkiek kaltas, bet ash norejau pasakyti, tai, kad agentura galejo bent jau paskambinti ir pasiteirauti ar as vis dar ketinu ta buta pirkti, kokie reikalai su banku ir panasiai, bet ......
| QUOTE (laimingai_vedes @ 2004 01 30, 12:05) | | Aferiste: Gal ir as kazkiek kaltas, bet ash norejau pasakyti, tai, kad agentura galejo bent jau paskambinti ir pasiteirauti ar as vis dar ketinu ta buta pirkti, kokie reikalai su banku ir panasiai, bet ...... |
Is dalies tu teisus. Agentura turetu labai dometis klientais. O kas del agentu darbo tai tikras siaubelis. Turbut kaip ir kitose srityse taip ir cia truksta paprasciausio nuosirdumo ir atsidavimo. O ziniu pas daugeli tai nulis Tik man labai gaila, kad per tokius nukencia isties puikiai dirbantys zmones. O kas del tu,kurie iesko pirkti ar parduoti tai irgi galima daug dikutuoti. Paciai teko ne karta matyti kaip po sutarties pasirasymo,darbo su objektu ir sekmingo jo pardavimo yra paprasciausiai nusimuilinama uz darba nesumokejus. Linkiu tau ,laimingai_vedes, susirasti savo svajoniu buta.  Tik firmu darbeli teks paciam tikrinti ir pakoreguoti
Mes norejom isnuomuoti buta, kriepemes i kelias agenturas, laukem ir nieko. Tada paskelbem "Alio" ir ta pacia savaite isnuomavom. O is agenturu skambuciai pasipyle mazdaug po 7 men. Iskyla klausimas, ka jie veike puse metu?
Konsuela
2004 04 24, 21:25
Pardavinėjame savo butą, kažkaip lėtokai reikalai juda, galvoju, gal pabandyti pasirašyti sutartį su nekilnojamojo turo agentūra. Tik nežinau, kokią pasirinkti. Kelios čia pačios siūlosi, ir šiaip jų labai daug. Gal kuriai iš Jūsų teko susidurt? Ką parekomenduotumėt? Kaip jūs savo nekilnojamą turtą pardavinėjote?
Ir dar. Ačiū Jums visoms labai, man čia pats informatyviausias skyrelis apie namus visam internete, o dar sako, kad bobų forumas... Kituose, "vyrų" forumuose, tiek žinių nesusižvejoji, kaip čia
Buta pirkom per Ober-Haus nekilnojamo turto agentura. Buvau tikrai labai patenkinta ju darbu, operatyvumu, informatyvumu ir pan. Galima sakyti buta nusipirkau per viena diena. Paskambinau is vakaro siaip pasiklausti apie butus, o kita diena pakviete pasiziureti, man patiko ir iskart pradejom popieriniu reikalu tvarkyma. Del preliminarios sutarties, tai is tikruju, kai agenturai pasakai, kad nori to buto, iskart reikia pasirasyti isankstine pirkimo-pardavimo sutarti ir sumoketi avansa buto savininkui. Tuomet butas tai niekaip nebenuplauks. Tas avansas man isejo pora tukstanciu, o po to tik laukiau atsakymo is banko. Zodziu, as tikrai sia agentura likau patenkinta.
Gerbera
2004 10 21, 10:53
sveiki, nu kazkur buvau radus api tas agenturas, bet dabar niekaip nerandu? gal kas nors kas zino gali nuoroda atkelti, arba patirtimi pasidalinti. Cia mane domina kaune. ar pirkot bustus per agenturas? ar apsimoka, ka galit patarti. aciu.
Mes pirkome buta per "Kauno nekilonojamojo turto agentura". Labai patiko ju profesionalus darbas. Tiesiog atrodo, kad esi "pats paciausias klientas". Ir dokumentu tvarkymas streso nekelia - viska suziuri, pataria ir t.t.
Nepatikimai man ishrode "Nidulus", nes kazkodel neleido apie kaina kalbeti prie zmoniu parduodanciu buta. Jau tik i lauka ishejus tada "mala" kazka - "kaina tokia, bet gali buti kitokia" ir t.t.
O labiausiai pasipiktinau "Viruva". Ishsirinkom buta, sumokejom rankpinigius. Lengviau atsiputem...Laukiam kada jau cia galesim viska baigti ir kraustytis... Po poros savaiciu paskambina agenturos direktorius ir sako "Pardaveja atsisako parduoti buta, atvaziuokit pinigus pasiimti". Nuvaziavom i firma, padave mums pinigus suviniotus i sutarti ir pareishke "Jei jums kas nepatinka - kreipkites i teisma, bet kas jums is to...." Cia priesh pora metu buvo,kai dolerio kursas krito smarkiai, o toje firmoje kazkodel buvo galima moketi tik doleriais ir i kalbas kitaip nesileido. Tai va kad butas labai patiko, nusileidom. Keitem i tuos dolerius...Vien zodziu...praradom menesi laiko, pinigeliu nemazai...
Mes buta pirkom per Ober-haus agentura Vilniuje. Viskuom buvau patenkinta, jokiu priekaistu neturiu. man patinkanti buta surado per viena diena, popieriai visi buvo sutvarkyti, net ir paskolos pasiulymus is visu banku surinko ir dar nemokamai  Ir perkant buta pirkejas agenturai nemoka nieko, o tik pardavejas (bent taip buvo pries pusantru metu). Ir siaip su sia firma esu bendravusi darbo reikalais, tai tikrai siai agenturai deciau tik pliusus  Tiesa, apie Kauna nieko nezinau
Ieva-Pieva
2004 10 23, 17:30
| QUOTE (sesyte @ 2004 10 23, 16:57) | | perkant buta pirkejas agenturai nemoka nieko, o tik pardavejas |
pirkejas moka netiesiogiai, t.y. tau i akis nesako, kad tiek ir tiek uz pardavima. OH uzsideda neralu antkaini  pvz., zmogus sutinka parduoti buta uz 150000 lt, OH parduoda uz 165000 Lt. taip kad pirkejas sumoka agenturai 15000 Lt  as siulyciau is pradziu per skelbimus paieskoti, tuo labiau, kad pardavejai duoda butus agenturoms pardavineti ir dar laikrasciuose skelbiasi
| QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 10 23, 18:31) | pirkejas moka netiesiogiai, t.y. tau i akis nesako, kad tiek ir tiek uz pardavima. OH uzsideda neralu antkaini pvz., zmogus sutinka parduoti buta uz 150000 lt, OH parduoda uz 165000 Lt. taip kad pirkejas sumoka agenturai 15000 Lt as siulyciau is pradziu per skelbimus paieskoti, tuo labiau, kad pardavejai duoda butus agenturoms pardavineti ir dar laikrasciuose skelbiasi |
Be abejo, pirkejas moka netiesiogiai, bet mes buta pirkom uz gera kaina pries didiji pabrangima, tai ta suma tikrai nebuvo 15000Lt, o be to, paciai nereikejo ieskoti, tartis, viskas uz mane buvo padaryta. Mes su vyru dirbam, tad tokiem reikalams neturim laiko, todel ir dar karta tikrai rinkciausi tik agentura, o ne skelbimus.
Foxenas
2004 10 25, 18:56
Tikras reikalas, kad uzsideda antkaini. Dar vakar buvau uzbridus internete - tas pats butas, tik seimininkas praso 195000, o Inreal agente - nesuprasi artai 199000 artai 205000 (skelbime paminetos abi kainos, taigi neparukes neisikirsi) ... Pasakykim taip, jeigu kazkas uzdirba per savaite 5-10K litu, tai tiems gal ir apsimoka kreiptis i agentura, bet sveiko proto zmogus geriau pasiims savaitei atostogas ir susitvarkys ta reikala be agenturu pagalbos... http://aruodas.delfi.lt/aruodasco/advert.php?obj=1&id=41071http://aruodas.delfi.lt/aruodasco/advert.php?obj=1&id=37734
Man nidulus irgi nepatinka. Ant musu namo uzsimete net 25000. Dabar ir mes ismokom apziurineti. Jei vyrai eina ziureti kokio rusio, mes liekam (jei yra) su seimininko zmona ar dar kasnors panasiai. Na o tada kaip moteriskes pasismekam apie vaikus, namu kainas ir t.t. Man irgi noretusi pirkti ne per agentura, bet kad jie skelbimus isgaudo ir pardavejams siulo savo paslaugas. Atseit greiciau parduos ir jiems jokiu terlioniu nebus. O kai reikia vistiek tampo. Tiek tenorejau pasidalinti.
QUOTE(laguna @ 2005 03 21, 08:57) Man nidulus irgi nepatinka. Ant musu namo uzsimete net 25000. Dabar ir mes ismokom apziurineti. Jei vyrai eina ziureti kokio rusio, mes liekam (jei yra) su seimininko zmona ar dar kasnors panasiai. Na o tada kaip moteriskes pasismekam apie vaikus, namu kainas ir t.t. Man irgi noretusi pirkti ne per agentura, bet kad jie skelbimus isgaudo ir pardavejams siulo savo paslaugas. Atseit greiciau parduos ir jiems jokiu terlioniu nebus. O kai reikia vistiek tampo. Tiek tenorejau pasidalinti.  Tokiais atvejais, kai agentūra užsimeta tokias sumas už "paslaugas" labai lengvai galima jas apeiti. Pvz. pernai pirkom sklypą su pusiau namu, tai lygiai tokiu pačiu būdu su šeimininko žmona išsiaiškinau tikrąją kainą, pasirodo ji net 30 000 Lt mažesnė  Žodžiu reikalą baigėm taip, kad nusipirkom tą sklypą 23 000 Lt pigiau, negu buvo nurodyta pradinė kaina.
QUOTE(Koste @ 2005 03 22, 13:16) Tokiais atvejais, kai agentūra užsimeta tokias sumas už "paslaugas" labai lengvai galima jas apeiti. Pvz. pernai pirkom sklypą su pusiau namu, tai lygiai tokiu pačiu būdu su šeimininko žmona išsiaiškinau tikrąją kainą, pasirodo ji net 30 000 Lt mažesnė  Žodžiu reikalą baigėm taip, kad nusipirkom tą sklypą 23 000 Lt pigiau, negu buvo nurodyta pradinė kaina. Skaitau ir netikiu savo akimis  Tai juk ir taip aišku, kad susitikę su sklypo ar buto pardavėju, sužinosite tikrąją kainą. Agentūra gali tik nupirkti butą ar sklypą už savo pinigus, o vėliau pardavinėti brangiau. Bet, kad agentūra "užsimestų" 30 000 lt. ir suvestų pirkėją su pardavėju, tikėdamasi, kad jie nepasikalbės ir nesužinos kainos- nesamonė  Tai supratau, kad agentūra, atseit, trisdešimčia tūkstančių lt prašė daugiau, nei norėjo savininkai ?  Tai kodėl tik 23 000 pigiau nupirkot? Kur tie neteisėti 7 000 dingo?
Ieva-Pieva
2005 03 28, 22:03
QUOTE(Elina @ 2005 03 28, 20:45) Skaitau ir netikiu savo akimis  Tai juk ir taip aišku, kad susitikę su sklypo ar buto pardavėju, sužinosite tikrąją kainą. Agentūra gali tik nupirkti butą ar sklypą už savo pinigus, o vėliau pardavinėti brangiau. Bet, kad agentūra "užsimestų" 30 000 lt. ir suvestų pirkėją su pardavėju, tikėdamasi, kad jie nepasikalbės ir nesužinos kainos- nesamonė  Tai supratau, kad agentūra, atseit, trisdešimčia tūkstančių lt prašė daugiau, nei norėjo savininkai ?  Tai kodėl tik 23 000 pigiau nupirkot? Kur tie neteisėti 7 000 dingo? Agentūros pačios butų neperka ir nepardavinėja  Paprastai agentūros su butų savininkais pasirašo sutartis, kuriose pardavėjai įsipareigoja sumokėti tam tikrą procentą nuo buto pardavimo kainos agentūrai. Dėl to agentūrai nenaudinga,kai deramasi dėl kainos, nes jų procentas mažėja. Bettaip jiems ir reikia
Nekilnojamuju agenturu sutartyse su klientais (t.y. pardavejais) yra toks punktas, kad agentura isipareigoja surasti pirkeja, kuris nupirks turta uz sutarta suma, ir dar yra punktas, kad jei agentura suras pirkeja, kuris mokes daugiau, tai skirtuma agentura pasilieka sau. Beje procentas nuo kainos agenturai taip pat priklauso. Tai va taip.
Elina, nieko cia neteiseto nera-tiesiog paradvejo ir agenturos susitarimas. O tie 7 tukstanciai buvo sumoketi agenturai, kad paliktu ramybeje pardavejus. Sutartyse pardavejai tiesiog zveriskom salygom isipareigoja agenturom uz sutarties pazeidimus, o salygos yra tokios, kad pvz. pardavejas negali be agenturos zinios parduoti turto, musti kaina ir pan. Va tokios salygos pazeidzia vartotoju teises, bet agentai labai prigasdina pardavejus, todel jie bijo kazka keisti. Mums tiesiog pasiseke, kad sugebejom itikinti pardavejus palikti si reikala mums
Pipeika
2005 03 31, 10:27
del sutarciu, tai kaip pardavejai susitaria, taip ir pasiraso. mes pasirasem sutarti, kuria bet kada galim nutraukt be jokios priezasties, be to galim buta pardavineti patys kaip sugebam ir tokiu atveju agentura negauna nei vieno lito.
another
2005 03 31, 14:58
QUOTE(Koste @ 2005 03 29, 08:31) Sutartyse pardavejai tiesiog zveriskom salygom isipareigoja agenturom uz sutarties pazeidimus, o salygos yra tokios, kad pvz. pardavejas negali be agenturos zinios parduoti turto, musti kaina ir pan. Va tokios salygos pazeidzia vartotoju teises, bet agentai labai prigasdina pardavejus, todel jie bijo kazka keisti. Nelabai populiarios tokios sutartys  O jas pasiraso paprastai patiklus ir rinka nesidomintys zmones. Be to, jei pasirasoma tokia sutartis, tai ji yra terminuota- blogiausiu atveju "praregejes" savininkas gali laukti kol ji pasibaigs (paprastai terminai siekia vos kelis menesius) QUOTE(Pipeika @ 2005 03 31, 10:27) del sutarciu, tai kaip pardavejai susitaria, taip ir pasiraso. mes pasirasem sutarti, kuria bet kada galim nutraukt be jokios priezasties, be to galim buta pardavineti patys kaip sugebam ir tokiu atveju agentura negauna nei vieno lito. O cia normali sutartis pasirasyta
na merginos nerasykit nesamoniu skirtumai kainu buna del to, kad pardavejas visada nori maksimumo ir to reikalauja is agenturos (tipo dirbkit  ), taciau pats sau yra pasiskaiciaves realia savo turto kaina. taip ir gaunasi tokie "nesusipratimai". o agenturos nieko negasdina ir nespaudzia - ne tie laikai. (aisku pasitaiko agentu - zveriu, bet tokiu atveju reikia kreiptis i valdzia). ir sutarciu nevercia pasirasineti ir kainu dirbtinai nekelia. negasdinkit zmoniu
Ieva-Pieva
2005 04 03, 20:15
QUOTE(pjer @ 2005 04 03, 20:00) ir sutarciu nevercia pasirasineti ir kainu dirbtinai nekelia. negasdinkit zmoniu  kelia, ir dar kaip, paciai teko darbuotis
aš tai ieškau buto draugei, visgi sedžiu darbe ir laikraščiai ir internas.. bet labai graudu:cry visi skelbimai tik agentūrų, patys žmonės nesiskelbia.. nežinau kodėl tokia situacija, gal dėl to kad studentai visi užėmę laisvus.. ech.. draugė su vaiku, tai ne visi nori priimti, nors tie butai tokie baisus:( ech.. jau susiradom agentūrą, žiūrėsime, kaip ir kas.. tikiuosi neapgaus, bet labai bijau kad tų adresų turės nedaug- nors skelbiasi kad turi daug skelbimų.. tikėkimės geriausio.. va ir Kaunas, tikrai nesijaučia kad didmiestis..
Nu nezinau, as ieskojau 2kambariu buto Kaune. Viena buvau radusi ir su zmogum nusiderejau nemazai, bet buvau tik pradejusi ieskoti ir dar nezinojau tu kainu. Taigi ta buta pavelavau nupirkti, na paskui ieskojau per agentura "Raimonda", butas buvo tam paciam rajone ir stovis ne ka geresnis. Taigi kaip supratau tie buvo savininkai paprasti ir patiklus zmones. Ta agente isejo atsivesti dar kitu klientu, o as jai sakau, na tai sakykite savo kaina, kiek norite uz ji gauti, nes ji tikai ne tokia. Ta moteriske sako, as nieko negaliu sakyti, pasirasiau sutarti ir kaip iklimpau taip iklimpau. Tai sakau, bet jus ir patys juk galite pardavineti, o ji sako ne, mums liepe rasytis arba atsisakyti ju paslaugu, taigi tas butas jau kokia du menesius pardavinejamas.
Sveikutes, Va sugalvojau aš irgi pirkti butą Kaune. Kaip čia susiradis geresnį, ką? Ką patartumėt, ar čia kreiptis į agentūrą, ar pačiai ieškoti? Aš tai noriu 3 kambarių ir be remonto jokio. Nežinot, gal kas parduoda?
Oi, tiesa, o kokia dabar nprmali kaina Kaune 3 kmb., be remonto, kur nors Dainavoj? Ar 82000 čia pigu ar kaip?
Mes Vilniuj is Vilmestos pirkom. Kol kas patenkinti sia firma,pagyvensim, pamatysim gal ka daugiau. Bet kol kas atsiranda koks brokas - sutvarko.
QUOTE(v_rasa @ 2005 04 25, 12:44) Oi, tiesa, o kokia dabar nprmali kaina Kaune 3 kmb., be remonto, kur nors Dainavoj? Ar 82000 čia pigu ar kaip? Nu zinok manau sunkoka bus rasti, bet bandyk. jei tau aukstas nesvarbu tai gal tada turetum rasti. Bandyk per interneta ieskoti, per noriu.
Mes pardavinėjom savo butą, o pirkom kitą. Tai agentas mums daug padėjo - padavė skelbimus, bendravo su klientais, mes tik duris rakinom  . O kai pirkom, tai pasakėm konkrečiai ko norim ir važiuodavom žiūrėti tik konkrečius butus, o ne viską iš eilės (sutaupėm laiką). Jei ne jis, mums pardavėjai būtų palikę skolą už komunalines paslaugas  Agentas iš karto patikrina ar butas neareštuotas ir pan... Ačiū Andriui  iš VIA VEROS (Vilnius) O dėl mokesčio mes iš karto susitarėm ir jis nėra kosminis.
Ieva-Pieva
2005 04 30, 21:46
QUOTE(ejeva @ 2005 04 30, 10:05) Mes pardavinėjom savo butą, o pirkom kitą. Tai agentas mums daug padėjo - padavė skelbimus, bendravo su klientais, mes tik duris rakinom  . O kai pirkom, tai pasakėm konkrečiai ko norim ir važiuodavom žiūrėti tik konkrečius butus, o ne viską iš eilės (sutaupėm laiką). Jei ne jis, mums pardavėjai būtų palikę skolą už komunalines paslaugas  Agentas iš karto patikrina ar butas neareštuotas ir pan... Ačiū Andriui  iš VIA VEROS (Vilnius) O dėl mokesčio mes iš karto susitarėm ir jis nėra kosminis.  asmeniškai į kišenuką mokėjotar kaip?
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 04 30, 22:46) asmeniškai į kišenuką mokėjotar kaip?  Pasirašėm sutartį, kiek iš mūsų gavo pinigų. Oficialiai viskas.
QUOTE(ejeva @ 2005 04 30, 11:05) Mes pardavinėjom savo butą, o pirkom kitą. Tai agentas mums daug padėjo - padavė skelbimus, bendravo su klientais, mes tik duris rakinom  . O kai pirkom, tai pasakėm konkrečiai ko norim ir važiuodavom žiūrėti tik konkrečius butus, o ne viską iš eilės (sutaupėm laiką). Jei ne jis, mums pardavėjai būtų palikę skolą už komunalines paslaugas  Agentas iš karto patikrina ar butas neareštuotas ir pan... Ačiū Andriui  iš VIA VEROS (Vilnius) O dėl mokesčio mes iš karto susitarėm ir jis nėra kosminis.  Niekaip negaliu suprasti uz ka tiems agentams pinigus mokat  Jeigu jau taip sunku paduoti skelbimus bei bendrauti su klientais - tada uz pora tukstanciu tai gali padaryti ir agentas, bet manau, tai nerealiai daug uz toki "darbeli". Apie skola uz komunalines - atsiprasau, visiska nesamone  Mes pirkom buta su skolomis - visos skolos dabar lieka seniems seimininkams, o ne tiems, kurie perka buta. Ar nearestuotas butas iskarto patikrina ne agentas, o notaras ir ta fakta notariskai patvirtina  Tai kas gi lieka agentams?
QUOTE(Nasa @ 2005 05 20, 19:30) Niekaip negaliu suprasti uz ka tiems agentams pinigus mokat  Jeigu jau taip sunku paduoti skelbimus bei bendrauti su klientais - tada uz pora tukstanciu tai gali padaryti ir agentas, bet manau, tai nerealiai daug uz toki "darbeli". Taip, lengva dabar nekęst agentūrų, kai paklausa viršija pasiūlą  . Tačiau agentūrų labai reikėjo 2001 ir 2002, kai niekas nieko nenorėjo pirkti  . Aš manau, visame civilizuotame pasaulyje žmonės dirba tai ką sugeba ir už tai teisėtai nori atlygio  . Juk kirpėjui ir stomatologui mokame neburbėdamos?  Juk ne visi pirkėjai-pardavėjai yra išstudijavę rinkos subtilumus, žino tos minutės kainas? Gali ir prašauti patys  . Be to tam reikia laaabai daug BRANGAUS laiko  . Tam yra NTA ir tos srities profesionalai. Vat, jei nutarėt naudotis agentūros paslaugomis, nebūkit primityvios ir nežiūrėkit į kiekvieną NTA darbuotoją kaip į užprogramuotą aferistą  . Siųlykit savo parduodamą turtą ne vienai, o kelioms agentūroms, o prie savo siūlomos kainos ( kad širdis neskaudėtų) užmeskit tą procentą, kurį turėsit mokėt agentūrai  . Apie NTA galima daug kalbėti, bet visame pasaulyje jų buvo ir bus. Beje, klientams jų paslaugų reikėjo ir reikės
QUOTE(Koste @ 2005 03 29, 08:31) Nekilnojamuju agenturu sutartyse su klientais (t.y. pardavejais) yra toks punktas, kad agentura isipareigoja surasti pirkeja, kuris nupirks turta uz sutarta suma, ir dar yra punktas, kad jei agentura suras pirkeja, kuris mokes daugiau, tai skirtuma agentura pasilieka sau. Beje procentas nuo kainos agenturai taip pat priklauso. Tai va taip. Visų pirma NTA sutartčių sąlygos yra aptariamos su klientu, jei klientas linksi galvelę ir sutinka su viskuo, tai OK. Bet klientas gali nesutikt su agentūros sąlygom ir pasiūlyti savo salygas sutartyje Elina, nieko cia neteiseto nera-tiesiog paradvejo ir agenturos susitarimas. O tie 7 tukstanciai buvo sumoketi agenturai, kad paliktu ramybeje pardavejus. Sutartyse pardavejai tiesiog zveriskom salygom isipareigoja agenturom uz sutarties pazeidimus, o salygos yra tokios, kad pvz. pardavejas negali be agenturos zinios parduoti turto, musti kaina ir pan. Va tokios salygos pazeidzia vartotoju teises, bet agentai labai prigasdina pardavejus, todel jie bijo kazka keisti. Mums tiesiog pasiseke, kad sugebejom itikinti pardavejus palikti si reikala mums Cia- totali nesamonė  Kas gali priversti 21 amžiaus žmogų pasirašyti po jam nepalankia sutartimi? Kas yra žvėryškos sąlygos?  Kaip tie agentai gąsdina?  Žinot, mergaitės, nebūkit fantazuotojos ir nebauginkit kitų baubais nebūtais
QUOTE(Nasa @ 2005 05 20, 20:30) Niekaip negaliu suprasti uz ka tiems agentams pinigus mokat  Jeigu jau taip sunku paduoti skelbimus bei bendrauti su klientais - tada uz pora tukstanciu tai gali padaryti ir agentas, bet manau, tai nerealiai daug uz toki "darbeli". Apie skola uz komunalines - atsiprasau, visiska nesamone  Mes pirkom buta su skolomis - visos skolos dabar lieka seniems seimininkams, o ne tiems, kurie perka buta. Ar nearestuotas butas iskarto patikrina ne agentas, o notaras ir ta fakta notariskai patvirtina  Tai kas gi lieka agentams?  Skolos lieka seniem šeimininkmam, bet kai žmonės nesąžiningi ir jie taip lengvai nesumokės, tai man tik per teismus reiktų eiti. Ačiū!!!! Šito aš visai nenoriu. O pas notarą aš ėjau jau tik pasirašyti dokumentų, nes man nereikėjo sukti galvos ar "viskas ten gerai?".
u.o.g.y.t.e
2005 05 23, 11:44
Ar esat kas nors susidure su NTA Juvitus?
QUOTE(Elina @ 2005 05 20, 23:43) Cia- totali nesamonė  Kas gali priversti 21 amžiaus žmogų pasirašyti po jam nepalankia sutartimi? Kas yra žvėryškos sąlygos?  Kaip tie agentai gąsdina?  Žinot, mergaitės, nebūkit fantazuotojos ir nebauginkit kitų baubais nebūtais  Ziuriu labai svaidaisi zodeliu "nesamone", darau isvada: 1. pati atstovauji kokia NTA; 2. niekada nesi susidurusi su ju darbo metodika. Esu teisininke, keli musu imones klientai yra butent NTA, su dviem dirbu as, taigi tas zveriskas sutartis klientu pageidavimu pati esu rengusi (beje veliau teko matyti kitu NTA analogiskas sutartis, matyt nusikopino viena is kitos), esu dalyvavusi ne vienoje byloje, kuriose atstovaudavau NTA ir galiu pasakyt, kad man budavo didele geda reikalauti is vargsu zmoniu netesybu, baudu ir pan.... Kas tos zveriskos salygos? Viena is ju-pardavus turta ne per agenta, sutarties galiojimo laikotarpiu, pardavejas moka 10 proc. baudos nuo visos turto kainos. Normaliai? Man tai atrodo zveriska salyga-va ja agentai ir gasdina. Yra daugiau-pvz. sutartis terminuota, taciau gale yra punktas, jog nepranesus apie sutarties nutraukima-ji galioja dar ta pati laikotarpi. Normaliai? Man tai ne. Elina, cia ne fantazijos, o realybe. Ir cia ne gasdinimas, o informavimas, jog skaityti reikia sutartis. Kas gali priversti 21 m. zmogu pasirasyti jam nepalankia sutarti?-skubejimas, pasitikejimas agentu, neisprusimas. Cia ne amziuje esme, o pacio zmogaus intelekte, atsargume, galu gale atsakingume uz savo turta
QUOTE(ejeva @ 2005 05 21, 10:01) Skolos lieka seniem šeimininkmam, bet kai žmonės nesąžiningi ir jie taip lengvai nesumokės, tai man tik per teismus reiktų eiti. Ačiū!!!! Šito aš visai nenoriu. O pas notarą aš ėjau jau tik pasirašyti dokumentų, nes man nereikėjo sukti galvos ar "viskas ten gerai?".  O tu manai, jog agentas suko galva "ar viskas ten gerai"? Siaip tai ar turtas nera ikeistas, arestuotas ar kitaip i ji apribotos teises yra pazymeta kadastro pazymoje, be kurios joks notaras sutarties nedarys. Ar butas neturi skolu patikrinti irgi daug laiko nereikia. O pas notara galva pasukti "ar viskas ten gerai" reikejo, nes maza ka-turtas jusu, o agentui dzin-jis savo darba atliko, o jus zinokites
QUOTE(Koste @ 2005 05 23, 12:05) Kas tos zveriskos salygos? Viena is ju-pardavus turta ne per agenta, sutarties galiojimo laikotarpiu, pardavejas moka 10 proc. baudos nuo visos turto kainos. Normaliai? Man tai atrodo zveriska salyga-va ja agentai ir gasdina. Yra daugiau-pvz. sutartis terminuota, taciau gale yra punktas, jog nepranesus apie sutarties nutraukima-ji galioja dar ta pati laikotarpi. Normaliai? Man tai ne. Elina, cia ne fantazijos, o realybe. Ir cia ne gasdinimas, o informavimas, jog skaityti reikia sutartis. Tu man tada durnai paaiškink, kokiais sumetimais, kodėl tie žmonės pasirašo po tomis " žvėriškomis" sutarties sąlygomis? Juk skaityt moka? Žino kokie įsipareigojimai laukia? Ar nori pasakysiu? Todėl, kad jiems tą savo turtą LABAI reikia parduot arba nupirkt  Ir tuo metu, juos tos "žvėriškos" sąlygos, tenkina  . Kitas dalykas, jei esi teisininkė, turėtum žinot, kad NTA sutarčių sąlygos yra aptariamos ir keičiamos labai paprastai, atsižvelgiant į kliento pageidavimus  . Juk nėra STANDARTINĖS sutarties, kurios sąlygų negalėtum pakeist, jei kliento jos netenkina. Beje, gal mes viena kitos nesupratom? Aš turėjau omeny- normalius, bent kiek savo teises išmanančius klientus ir oficialias, daug metų dirbančias NTA. Nekalbėjau apie kažkokias aferistų trumpalaikes agentūrėles ( kurios savo "žvėriškas" salygas gali prakišti maximum porą kartų), ir apie keistuolius klientus, kurie savo parašus mėto kairėn-dešinėn, neskaitydami po kuo pasirašo.
[quote=Koste,2005 05 23, 12:05] Esu teisininke, keli musu imones klientai yra butent NTA, su dviem dirbu as, taigi tas zveriskas sutartis klientu pageidavimu pati esu rengusi (beje veliau teko matyti kitu NTA analogiskas sutartis, matyt nusikopino viena is kitos), esu dalyvavusi ne vienoje byloje, kuriose atstovaudavau NTA ir galiu pasakyt, kad man budavo didele geda reikalauti is vargsu zmoniu netesybu, baudu ir pan....Esi teisininkė, pati NTA vadovams padedi tinkama juridine forma suformuluoti galiojančias sutartis  . Vadinasi, išvada viena- MOKYKIMĖS SKAITYTI PO KUO PASIRAŠOM  . O netesybų, baudų principas galioja visame pasaulyje ir ne tik nekilnojamo turto rinkoje  . Taip kad vėlgi- išvada ( skaityti aukščiau)
|
|