Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kaip sukūsti žindant?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
saltrune
Aišku, atsiras daugybė mamų, kurios pasakos kaip jos "stebuklingai", "savaime" numetė nereikalingus kg, bet man kažkodėl tai negalioja- nei su pirmąja, nei dabar nė gramas nekrenta (ačiū Dievui ir neauga). Tačiau tie +10kg tikrai yra labai daug ir labai norėčiau juos numest. Keletą dienų bandžiau laikytis griežtesnės dietos- rezultatas labai sumažėjo pieno sad.gif
Ar tos , kurios turi alergiškus vaikučius ir minta vien košėm ar kuo ten sukūsta?
Neglaite
Maniskiai,ypac pirmasis,alergiski,tai tikrai teko sedeti ant kruopu dietos. Ir tikrai svoris neaugo,nes nebuvo is ko. Tik su pirmuoju numeciau daugiau nei priaugau,o su antru kiek maziau,bet ir valios labai ziureti maisto neturejau. Valgiau daug,bet manau kad tik zindymas padejo kad labai i kuna maistas neitu,nes siaip tai as linkus storeti. O dabar tai isvis patyliu,labai tikiuosi kad zindymas pades atgaut buvusi svori. Nors turiu viena pazistama,kuri zindydama sustorejo dvigubai nei buvo pries gimdyma. Sake,kad jos apetitas labai didelis buvo,o gal ir polinkis storeti taip pat... Kas ten supaisys.
Tinulis
Vat butent,kad ir as labai daug mamu pazystu,kurios sustorejo nuo 60 iki 90 kg. po gimdymo,nes turejo gera apetita ir tik del vaiko stenges,kad geras pienas butu,o paskui tingejo prisilaikyt. doh.gif
O man kas nukrito per pirma men.,tiek nukrito....o dabar ir apetitas beprotiskas unsure.gif ,bet gerai ,kad kg. neauga,vat liko 2 kg.,nors tu ka (aisku nedaug). Reikia tik sveikai ir teisingai maitintis ir patys nukris thumbup.gif
musmere
Mano vaikis tai labai neramus, mazai miega. Neturiu kada valgyt skaniai pasidaryt. Tai tik isimetu i puoda mesos gabala, i kita - bulviu, isverda kol uzsiimineju su vaiku. 3 val. kiekviena diena praleidziu su mazium lauke (nes tik ten jis miega, o namie nemiega). Tai kol lauke bunu irgi ner kaip valgyt daryt wink.gif
Tai va kg krenta labai lengvai prie tokio rezimo. Manau kad maitinant dietu laikytis nereikia. Bet pabandyk gal lauke daugiau pavaikscioti. Kai 3 val. pravaikstai tai nebloga manksta gaunasi.
patri
sukusti zindant sunkoka...nebent sportas padeda...bet ir tai sunku,nes reikia daug maitintis...
zinok yra taip,kad palaipsniui numetami kilogramai,kol maitini...as galvojau,kad niekada nesuplonesiu...taciau,kaip rasoma knygose,kad maitinimas krutimi yra vienas is budu numesti svori po gimdymo...taigi man viskas i vezias atsistate lygiai po metu...dabar tokia,kokia buvau pries nestuma...
saltrune
QUOTE (patri @ 2004 10 23, 00:39)
sukusti zindant sunkoka...nebent sportas padeda...bet ir tai sunku,nes reikia daug maitintis...
zinok yra taip,kad palaipsniui numetami kilogramai,kol maitini...as galvojau,kad niekada nesuplonesiu...taciau,kaip rasoma knygose,kad maitinimas krutimi yra vienas is budu numesti svori po gimdymo...taigi man viskas i vezias atsistate lygiai po metu...dabar tokia,kokia buvau pries nestuma...

Gerai kai taip gaunasi, bet aš turiu kitokios patirties- pirmąją dukrą maitinau iki 9 mėn, mokiausi ir tikrai labai daug vaikščiojau, mergytė buvo iki išprotėjimo nerami, tačiau nė gramo nenumečiau ir džiaugiausi tik kad nepriaugau ir tik baigusi maitint po pusmečio pradėjau labai griežtai laikytis dietų ir atsikračiau tų kg. Deja, atrodo, kad dabar istorija kartojasi. Ir tikrai nevalgau nei daug nei ko ypatingai, tiesa, mergytė daug ramesnė nei vyersnioji, bet vis tiek miega tik lauke- tad stengiousi "lakstyt" su vežimu. Bet bijau, kad su amžiumi vis sunkiau mest kg, o norisi net labiau, nes reiks grįžt į darbą, kur darbas su klientais sad.gif , o ir pati labai kompleksuoju dėl savo svorio blink.gif . Na dabar kaip nors mėginsiu, jei pasiseks- pasidalinsiu patirtim.
patri
supantu tave...bet kaip minejau,as sukudau ne po 9men.maitinimo,o lygiai po metu!!!
na su antru vaikuciu kitaip!!! nes jie figuras pagadina,todel ir bijau to...nes daug sunkiau atsistatyti...na ir be to su amzium sunkiau...kai virs 30...
Nikita
taigi... tie kg sad.gif ir pas mane svečiuose dar ne vienas kilogramas liko (visi 9kg). Prisiklausiusi, kad maitinant pačiai kilogramai nukrenta savaime per daug į galvą neėmiau doh.gif , o jie va net nesiruošai nukristi, be to ir žiema pakeliui per ją aš visada kokį porą kg priaugdavau, o ir maitinant dietų nesilaikysi. Įtariu teks nekreipti dėmesio, gaminti pienuką ir laukt pavasario wink.gif Nors kai telpi tik į vienas kelnes, tai nelabai linksma darosi.
coco
QUOTE (saltrune @ 2004 10 21, 13:40)
Aišku, atsiras daugybė mamų, kurios pasakos kaip jos "stebuklingai", "savaime" numetė nereikalingus kg, bet man kažkodėl tai negalioja- nei su pirmąja, nei dabar nė gramas nekrenta (ačiū Dievui ir neauga). Tačiau tie +10kg tikrai yra labai daug ir labai norėčiau juos numest. Keletą dienų bandžiau laikytis griežtesnės dietos- rezultatas labai sumažėjo pieno sad.gif
Ar tos , kurios turi alergiškus vaikučius ir minta vien košėm ar kuo ten sukūsta?

Man "stebuklingai" nukrito tik 10 kg dar begulint ligoninej.As vis tikiuosi,kad jie ir toliau kris grizus namo taip pat sparciai.Deja, deja... Nors ir stengiuosi neryti,dukryte taipogi nelabai leidzia uzmigti nakti,bet po kol kas nejuda tie priauginti kalnai lasiaku.Geriausias budas suliekneti yra dieta ir sportas,o su 2.gif sunku suderint ir viena ir kita,ypac kai pati maitinu.Vis delto laukiu geresniu laiku biggrin.gif
Noa
Neee, maitinant nesikusta. Gal kaip kam, man tai nieko neisejo smile.gif Ko gero, maitinanti motina privalo buti kuo panasesne i karve dry.gif

As pradejau kudintis, kai pamaciau, kad mano kudikeliui pienas neber pagrindinis maistas, jam buvo kokia 10 menesiu, bet vaikas toks pavalgantis smile.gif Tai ka, svori numeciau tikrai gana greitai - per pusantro menesio 7 kg, skaiciavau kalorijas. Uztai pieno apmazejo kaip reikalas. Kudikelis nusispjove i ta piena, is serijos, nebega ir neidomu man smile.gif Yra, mol, skanesniu dalyku - sultytes, suaugusiu maistas... smile.gif Tada pieno dar labiau sumazejo...

Vienzo, taip ir atjunkiau as ji 11 menesiu be jokiu traumu - nereikia jam to papo, tai nereikia, negi per jega kisiu? rolleyes.gif
Iva
na buna kas "stebuklingai numeta" - jos greita medziagu apykaita turi, sekasi gi kai kam smile.gif
as zinau tik viena buda - daug nepriaugti per nestuma ( ta prasme labai daug) po to normaliai maitintis ir tvarkingai sportuot.
ir neesti chalvos kaip as dariau sad.gif tipo pieno kieki didinau, dieta tokia balinta kmynu arbata + chalva blink.gif , tai pieno zinoma nepadidejo, taciau apimtys labai sad.gif + 5kg per viena menesi, daugiau nei i viena nei i kita net ziureti negaliu, o vyras dar stengesi po miesta lakste vis kokios skanesnes chalvos nupirkti stengesi laugh.gif gera dieta gydytoja pasiule, kazin dabar tokias nesamones kas nors dar siulo?
Tea
Sutinku su Iva, kad reikia stengtis nepriaugti daug nestumo metu. O siaip mano patirtis tokia - abu kartus priaugau po 11 kg ir iki pusmeciu netekdavau nei tu priaugtu nei dar kokiu 6-7 kg. Pirmaji maitinau iki 1 metu, o antrasis metu jau sulauke, bet mamos pieno net nebando atsisakyt - man nuo to visai nieko. Aisku maitinant nereikia slamsti uz du - turekit saika, tikrai pieno kiekis nepriklauso nuo suvartoto maisto KIEKIO. mano vyresnelis buvo tikras neramuolis, todel valgydavau kas papuola - jogurta su bandele kur nors lauke susveisdavau - mano pagrindinis maistas buvo.
Foxenas
Maitinant numesti svori - be sansu. Visu pirma, valgyt norisi zveriskai. Visu antra, jei nevalgai, daraisi nervna ir tai persiduoda kudikiui. Tada suirzes vaikas galutinai uzknisa savo inkstimais tave. Kai as susinervuoju - as valgau. Uzdaras ratas. Geriau jau palaukti, kol nebeliks tos "bambagysles" tarp taves ir vaiko ir galesi nervuota ir alkana vaikscioti pati sau viena. wink.gif
Vudis
Matyt, tai yra labai individualu. aš asmeniškai manau, kad maitinant kūstama. aš per nėštuma priaugau 15kg . Po 3 mėn maitinimo esu plonesnė, nei prieš pastojant, na tik aišku nepasportavus tokia, tai kitaip atrodau.
spurgele
na as tai tikrai sukudau maitindama, bet mano draugems tai nelabai sekasi g.gif . aisku pieno pas mane buvo labai daug, bet ir mano mazius labai daug valge ir ... vis dar valgo (nors jam jau pusantru). kimsdavau tiek kiek noredavau ir ka noredavau ir kada noredavau, bet jei nenoredavau valgyti koki pusieni ar ilgiau tai saves ir neprievartaudavau, o jei noredavau tai ir naktipiecius pasigamindavau, aisku cia dar prisideda ir bemieges naktys ir namu ruosa ir mano mazis daug demesio reikalauja, tai kartais rytine kava sildausi n kartu mad.gif tai va buvau sukudus taip kad mano mama pagalvojo kad as gal kokia liga sergu (na seniau buvau apvaloku formu wink.gif ). nors man tai dziaugsmas, tik dabar siek tiek papilnejau, tad teks jau atidziau ziureti ka ir kiek valgau wink.gif man atrodo, kad nesamone jog negalima laikytis dietu, kol maitini na isskyrustuos pacius pirmus sesis menesius kol vaikiukas daugiau nieko negauna isskyrus mamos pienuka, bet jau paskui.... tai jau tikrai galima pasireguliuoti savo mityba (aisku tik nenaudoti jokiu liekninaciu tableciu!!!!!!!!!!!). linkiu visoms sekmes wub.gif
saltrune
vargas vargelis. Pamokslai, kad nereikia storėt per nėštumą kaip jau ir ne prie ko- šaukštai po piet, kitą vertus, pati gerai žinau, kad "griešijau" - nors nevalgiau už du, bet judėjau tai žymiai mažiau, ir iš tiesų svoris tragiškai pradėjo augt po gręsiančių persileidimų, kai stengieis daugiau gulėt. Kitą vertus, juk medžiagų apykaita nevienoda, tad vienai bandelė buvus nebuvus, kitai- jau "į kūną" eina. Pabandžiau skaičiout kalorijas, kelias dienas stengiausi ne daugiau 1500kkal. Rezultatas- klykiantis vaikas ir sumažėjo pieno. Trečią dieną aprėkė vyras sad.gif ir pažadėjo prievarta maitint jei vaiką toliau kankinsiu sad.gif . Na,bent spotuot intencyviai pradėjau + kaip ir anksčiau vaikštau lauke 3-4 val (šiemet tikrai dėkingas ruduo thumbup.gif ) ir lauksiu geresnių laikų rolleyes.gif
inuska
Man tos pacios bedos. Per nestuke.gif priaugau 30 kg clap.gif g.gif
Bet ka darysi lepinau save. Kita karta zinosiu.

o dabar yra like 12kg nereikalingu, bet nebekreipiu demesio. Turbut aplinkiniai daugiau kreipia ir nervina, o as spjoviau i visus prisilaikymus. Ir dabar stengiuosi maitintis ir nemesti jokio svoria, kad tik pieno butu, nes jo nera tiek daug.
Baigsis maitinimas tada bus galima ir galvoti. O dabar reikia dziaugtis, ne savo figura, o 2.gif ant ranku. clap_1.gif
ragnez
na gerai, prikishiu ir ash savo trigrashi. savo pienu abudu mazhius maitinau iki metu. maitindama rijau kaip zhveris - ypach pirmais menesiais, net naktim keldavausi pavalgyti. neshchiai taip nesinorejo valgyt, kaip maitinanchiai... o svoris vis tiek nukrito labai greitai, paliko netgi mazhesnis negu priesh neshtuma.
dabar ishkilo kita problemele - nebemaitinu, o valgyt vis tiek norisi rolleyes.gif o dar jeigu vyresnelio nesuvalgytus pietus subaigiu... jauchiu, kad mikliai gelbejimosi ratas aplink liemeni uzhaugtu, jei valgychiau tiek, kiek maitindama....
SandraB
Trečią dieną aprėkė vyras  ir pažadėjo prievarta maitint jei vaiką toliau kankinsiu  .

Gal ir neverta stengtis jei vyrui ir tokia patinki wink.gif

O as linkusi manyti, kad valgyti tiek nestumo metu, tiek zindant reikia su saiku, tada ir prolemos nebus. Pirmojo nestumo metu priaugau 9kg, o jau pagimdziusi po 4 menesiu sveriau 6kg maziau nei pries nestuma. Vaika maitinau iki 9menesiu vien savo pienu ir nutraukiau ne todel, kad dingo pienas, bet, kad taip norejau. Kai vaikui buvo metukai nebeturejau dar 4kg.
Per antra nestuma priaugau 18kg, jau vaikuciui 2,5men, o virssvorio liko tik 3kg. Maitinu pati ir zadu dar ilgai maitinti. Valgau irgi saikingai, geriu daug skysciu.
Galvoju, jog svorio kritimas priklauso nuo zmogaus gyvenimo budo rolleyes.gif . Jei rysi, tai ar maitinsi, ar ne, svorio nenumesi wink.gif
Germante
Per nestuma priaugau daug. Kiek - nesakysiu biggrin.gif .
Po gimdymo praejo vienuolika dienu ir dabar sveriu 12kg maziau. Tiesiog neturiu apetito. Kartais turiu tiesiog versti save valgyti. Pienuko kol kas tikrai uztenka.
Paulina1
Sveikutes, as irgi priaugau svorio ne per nestuma, o bemaitindama, bet kai pasidare geda, 10 menesi valgiau su Ziogeliu jo koses ir numeciau per kelis men. apie 12 kilogramu. Maitinau dar ilgai, tai nesusije, as manau:)
anna
Per neštumą priaugau kokius 14 kg,bet iš jų jau kokius 7-8 numečiau per pirmą mėnesį po gimdymo-matyt pasikeitęs gyvenimas turėjp įtakos
vėliau svoris ir toliau krito,o jau kai dukrytei buvo 4 mėnesiai svėriau mažiau nei prieš neštumą
dabar man kyla klausimas ne kaip numest maitinant vaiką( manau,kad tik dėl žindymo ir numečiau svorį,nes mažylė augo kaip ant mielių nuo mano pieniuko,pavarydavom rekordus kiekvieną mėnesį), bet kaip priaugt nors kelis kg maitinant?? unsure.gif
nes ir prieš neštumą nebuvau stora-36 dydis,o dabar esu tik 34..nežinau- aš sau jau nebegraži tokia kūda..o ir vyras skundžias kad mano apvalumų nebeliko..tik papi,bet ir jie susitrauks kai baigsiu maitint sad.gif
merepopins
Jeigu maitinanti mamytė valgys už du, tai tikrai žindymas nepadės jai atsikratyti sukauptų per nėštumą kilogramų. Skaičiau, kad žindyvei reikėtų suvalgyti tik 500 kilokalorijų daugiau, nei įprastai. Iš tikrųjų, man žindant svoris netrukus pasiekė iki neštumo buvusį. O geriausias būdas sukūsti -- neturėti laiko. Kai praėjusios vasaros pabaigoje daug važinėjau pas mamą (kartu su ja konservavau daržoves), tai per kelias savaites drabužiai liko laisvi -- tiesiog daug judėjau, o vakare nebespėdavau pavalgyti.

Dar viena blogybė -- vaiko maistelio "pabaiginėjimas". Aš stengdavausi jokių košyčių, po vaiko likusių nevalgyti -- tam pas mus šuo yra. Taip elgtis paskatino pažįstama. Ji, praėjus pusmečiui po gimdymo, mane sutikusi pavydžiai nužvelgė ir pasiguodė, kad didžiausia jos klaida -- tokie "pabaiginėjimai". Besėdėdama namie ji ir nepajuto, kaip antsvorį užsiaugino. unsure.gif

O visoms žindyvėms -- sėkmės. Tai juk pirmiausia didžiulis džiaugsmas ir unikalus ryšys su kūkikiu. Pati tuo džiaugiausi beveik 1,5 metų ir iki šiol susigraudinu, prisiminusi wub.gif
Lotosas
Nezinau, kaip cia jums iseina nenumesti svorio maitinant? Juk jis pats tirpsta. Na, nebent gal valgote uz 3:)
As tai sveriu maziau nei pries gimdyma, o per nestuma tik 13 kg, priaugau, 9 nukrito tik pagimzdius, dar 4 per pora savaiciu, dabar jau mama sako, kad greitai manes neras atvaziavusi.
Tik gal as nesu labai valgi? Siaip apetito neturiu paskutiniu metu. Bet saldainius valgau labai labai:) Jokiu dietu nesilaukau. Pripratau valgyti sveikiau nestumo metu. Nebgaliu ziureti i kepta riebu maista. O siaip ir sumustinius ir lasiakus kartais kertu:) Tai koks cia sveikas maistas? Svarbu saikas visur:)
Gal stresai ir nervai dar savo? Nezinau.
P.S. nelabai suprantu, kaip per nestuma galima 30 kg priaugti?smile.gif Gal.. nebent tortus valgyti nuo ryto iki vakaro:) Bet cia tik mano nuomone. Nesupykit.
šviesa
Likau po gimdymo net su 8 kg pliuse, bet kudintis maitindama nesiryztu. Skaiciau, kad metant svori is organizmo salinasi toksinai. Taip pat ir su pienuku.
bizyte
as tai per nestuma priaugau 10kg, bet vat kadangi gimdant buvo dideliu komplikaciju, tai po ligonines namo grizau be 16 kg! atrodziau sau baisiai ohmy.gif per pora savaiciu svoris dar labiau nukrito, sieke gal 46kg.... ohmy.gif po to viskas grizo po truputi i savo vezias, nors dabar net tiek nesveriu kiek pries nestuma, kokiais 4 ar 5 kilais maziau unsure.gif o valgau atrodo daug, nes maitinu pati, bet matyt mazyles prieziura reikalauja daug jegu... clap_1.gif taip, kad su svoriu kol kas problemu nera biggrin.gif
asramune
QUOTE(Tea @ 2004 11 01, 23:55)
Sutinku su Iva,  kad reikia stengtis nepriaugti daug nestumo metu. O siaip mano patirtis tokia - abu kartus priaugau po 11 kg ir iki pusmeciu netekdavau nei tu priaugtu nei dar kokiu 6-7 kg. Pirmaji maitinau iki 1 metu, o antrasis metu jau sulauke, bet mamos pieno net nebando atsisakyt - man nuo to visai nieko. Aisku maitinant nereikia slamsti uz du - turekit saika, tikrai pieno kiekis nepriklauso nuo suvartoto maisto KIEKIO. mano vyresnelis buvo tikras neramuolis, todel valgydavau kas papuola - jogurta su bandele kur nors lauke susveisdavau - mano pagrindinis maistas buvo.
*

saltrune
sad.gif Perskaičius visus pasisakymus padariau išvadą, kad svorį greit numeta tik tos, kurios priauga per nėštumą 10-12 kg ir greičiausiai ir iki nėštumo buvo lieknutės, kūdutės biggrin.gif Pvz 43 kg aš svėriau tik vieną kart gyvenime-kažkur 9 metų biggrin.gif biggrin.gif .
Ir valgau ne už 3 ar 2, kaip dauguma kūdųjų kaltina sad.gif
Galiu pasiguosti tik tuo, kad numečiau daugiau nei 15 kg, nors to nepakanka sad.gif

MAMAM
Ne visada viskas priklauso nuo musu noru ir pastangu. Man po 2 savaiciu po gimdymo grizo normalus svoris, bet vat apetitas tai tikrai zveriskas, bandeles tai galeciau tonom valgyt, o saldainiu kaip noriu doh.gif Niekad nebuvau tokia saldumynu megeja kaip dabar! Net per nestuke.gif tiek nenorejau valgyt, kaip dabar. Visa laime, kad svoris dar po kol kas neaauga. Aisku stengiuosi susilaikyti, tai yra kuo reciau uzeiti i virtuve biggrin.gif O jei jau medziagu apykaita leta, tai gali labai mazai valgyti, bet vis vien nesukusi ir atvirksciai.
zaneta j
po gimdymo sveriau 71kg.savaime keli kilogramai nukrito,bet norejau daugiau.tai vakare po 19h.visai nevalgau,tik geriu daug skysciu.pienuko nesumazejo,o svoris nukrito iki 62kg.pabandykit,gal pades smile.gif
Germante
Labai apribojau saldumynus, ir riebu maista, geriu daug skysciu. Pienas liejasi upemis ir svoris krinta smile.gif
Kazimiera d'Artanjan
QUOTE(saltrune @ 2004 12 14, 17:18)
sad.gif Perskaičius visus pasisakymus padariau išvadą, kad svorį greit numeta tik tos, kurios priauga per nėštumą 10-12 kg ir greičiausiai ir iki nėštumo buvo lieknutės, kūdutės biggrin.gif
Galiu pasiguosti tik tuo, kad numečiau daugiau nei 15 kg, nors to nepakanka sad.gif
*

Prieš nėštumą svėriau 53 kg, prieš gimdymą-71- taigi 19kg priaugau. Numečiau maitindama, tikrai be dietų, o valgydama daugiau nei įprasta. Tik užtruko šiek tiek- per 8 mėn visiškai atsistatė svoris.
~♥KaipTaiKaip♥~
O kaip del sportavimo maitinant? Ar tai jokios itakos nedaro?
kajote
As manau, kad sportas visad tik i nauda yess.gif Aisku, pati to daryti neprisiverciu... galbut del to, kad virssvorio problemu neturiu clap_1.gif
As, dabar netgi maziau sveriu nei pries nestuke.gif O, ar tai rysium su kruties maitinimu net nezinau, greiciausiai tai geri genai wink_3.gif
saltrune
QUOTE(Vaidullka @ 2005 01 09, 13:52)
O kaip del sportavimo maitinant? Ar tai jokios itakos nedaro?
*

Na aš tai gan intensyviai sportuoju- pradėjau kai 2.gif buvo 2,5 mėn, lankau aerobikos treniruotes 3k/sav ( mes ten kartu su 2.gif būnam), tai po truputį svoris krenta, o pieno lyg ir nesumažėjo (nors ne taip greit kaip norėčiau tongue.gif ). Tačiau vienai mamytei tai labai pieno sumažėjo- gal kaltas ir per didelis fizinis krūvis- ji dar papildomai kiekvieną dieną eidavo ant treniruoklių, o gal kitos priežastys g.gif;

Dabar aš planuoju rimčiau laikytis dietų kai 2.gif dar kiek paaugs ir pradėsiu primaitint ( kol kas valgo tik mano pienuką,), t.y., kai mano pienas nebebus pagrindinis maistas. Kiek čia beliko- pora- trejeta mėn tongue.gif
*Julyte*
QUOTE(Lotosas @ 2004 11 24, 21:42)
Nezinau, kaip cia jums iseina nenumesti svorio maitinant? Juk jis pats tirpsta. Na, nebent gal valgote uz 3:)
As tai sveriu maziau nei pries gimdyma, o per nestuma tik 13 kg, priaugau, 9 nukrito tik pagimzdius, dar 4 per pora savaiciu, dabar jau mama sako, kad greitai manes neras atvaziavusi.
Tik gal as nesu labai valgi? Siaip apetito neturiu paskutiniu metu. Bet saldainius valgau labai labai:) Jokiu dietu nesilaukau. Pripratau valgyti sveikiau nestumo metu. Nebgaliu ziureti i kepta riebu maista. O siaip ir sumustinius ir lasiakus kartais kertu:) Tai koks cia sveikas maistas? Svarbu saikas visur:)
Gal stresai ir nervai dar savo? Nezinau.
P.S. nelabai suprantu, kaip per nestuma galima 30 kg priaugti?smile.gif Gal.. nebent tortus valgyti nuo ryto iki vakaro:) Bet cia tik mano nuomone. Nesupykit.
*

Mano ug 174, gerai jauciuosi su 70kg, per ubu nešt priaugau po 22-26kg, tikrai jokių tortų nevalgiau, paprasčiausiai dirbu konvejerinį darbą ir dar atsaking vietoj- įtampa ir fiz ir psichologiškai, o čia neštumo metu ilsiesi- telikas, knygos, arbata su chalva, saulėgr ir ramyyyyybė. Nieko, su pirmu po metu per 3mėn 24kg savaime dirbant nukrito, o dabar po gimd iškart 11kg ir stop, užtai labai apimtis mažėja, kas sutinka: oi, kaip sukudai......,o mano svarstiklės vistiek savo rodo biggrin.gif gal sugedo, nes drabužiai tai didėja.
Dyna
mano dukrai 4,5 mėn, o aš jau 3 kg sveriu mažiau nei prieš nėštumą. Manau čia padėjo mano hypoalerginė dieta. Kadangi dukrytė alergiška nevalgau jokių produktų iš kviečių, rugių (taigi jokių bandelių, pyragėlių), taip pat jokių saldumynų, o riebaus maisto niekada nevalgiau. Visa kita valgau kiek noriu ir kada noriu, geriu daug skysčių.
Aurea
As per nestuma priaugau 14 kg. 3 kg nukrito 2 sav. pries gimdyma, po to 7 kg nukrito per pora savaiciu. Maitinu maitinu savo maziu , mazius svorio rekordus musa , o man svoris daugiau nekrenta! doh.gif O valgau ziauriai!!! Kisu viska i burna , kas po ranka papuola. Jei negaunu maisto kai noriu , tai drebu kaip lapas ir negaliu susikaupti ka nors veikti.
Matyt nebusiu is tu , kurios maitindamos numeta svori sad.gif sad.gif sad.gif O taip tikejausi , kad vaikas bus geriausia mano gyvenimo dieta ( nes daug turiu draugiu , kurioms maitinimas tik padejo pataisyti figuras , kitoms pavykdavo numesti svorio daugiau nei pries nestuma buvo). O man visa gyvenima mano svoris gadina nuotaika sad.gif ..
Dietu laikytis nesinori , nes noriu , kad lelius sveikas butu
vida/d
na naniskui jau uz poros dienu 1.3m.As ji visdar maitinu.Kadangi per nestuma priaugus buvau 17kg(anksciau sveriau 52kg,o dabar 69kg),tai per visa si laikotarpi nei vienas kg.nenukrito schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif .Gal anksciau kiek per plona buvau,bet siuo metu labai noreciau kad ankstesnis svoris sugriztu,nes pati sau tokia nelabai patinku.Labiausiai priaugiau,o ir iki siol svoris laikosi ten,kur jo labiausiai nereikia:ant sedynes ir labai daug riebaliuku prisikaupe ant pilvo g.gif Aisku,reiketu uzsiimti sportu,bet kad nelabai laiko lieka,o ir prisiversti reikia ir pastangu nemazai ideti norint pasiekti rezultatu rolleyes.gif
Lali
pries nestuma sveriau 60 kg, pries gimdyma - 74.50 Kg, tik pagimd=iusi 64.50 kg, dabar (vis dar matinu) - 57 kg. nedariau nieko, kartais persivalgau, o kartais nesuspeju pavalgyti...
Enėja
Nežinau ar įmanoma nusikratyti kg maitinant verysad.gif Manau tai priklauso nuo kiekvieno žmogaus organizmo. Literatūroje rašoma, kad maitinant galima numesti svorio, na man tai netinka schmoll.gif Jeigu tik aš truputį 'nedavalgau" tiksliau per parą "suvalgau 4000 kalorijų" mano pienuko sumažėja momentaliai verysad.gif Todėl aš turiu sočiai pavalgyti , kitaip.... verysad.gif O tas "pavalgymas" taip ir kaupiasi ant mano kūno cry.gif
Spurgita
Aš pradėjau vakarais mažiau valgyti ir po truputį svoris krenta. Po nedaug, bet vis tiek krenta.
berga
Man tos bemieges naktys,dienos salia vaiko, kartais budavo pusryciai 2val.dienos blush2.gif ir tai nedare itakos pienui, buvo sociai ir svoris krito.Dabar sveriu maziau nei pries nestuma :good:greit bus menesis kaip nemaitinu tai dabar prisiziuriu maista,nenoriu kad kg sugryztu
Mama123
Pavydžiu aš toms, kuroms svoris krenta. Man kaip po gimdymo nukrito pirmieji 10kg, tai daugiau ir nė krust. O vienu metu su siaubu pamačiau, kad net augt ėmė doh.gif Tai iš kart apribojau saldumynus. Labai laukiu, kai jau galėsiu salotomis maitintis, nes nuo tų bulvių, ryžių ir makaronų jau bloga, o svoris tik didėti gali verysad.gif
LinaLi
QUOTE(barskuolyte @ 2005 10 27, 22:15)
Nežinau ar įmanoma nusikratyti kg maitinant  verysad.gif Manau tai priklauso nuo kiekvieno žmogaus organizmo. Literatūroje rašoma, kad maitinant galima numesti svorio, na man tai netinka  schmoll.gif Jeigu tik aš truputį 'nedavalgau" tiksliau per parą "suvalgau 4000 kalorijų" mano pienuko sumažėja momentaliai  verysad.gif Todėl aš turiu sočiai pavalgyti , kitaip.... verysad.gif O tas "pavalgymas" taip ir kaupiasi ant mano kūno  cry.gif
*

Siulyciau dali maisto keisti skysciais, juk nuo ju suvartojamo kiekio priklauso pienuko kiekis, tuo paciu ir kaloriju organizmas gaus maziau mirksiukas.gif . O skysciu reiktu bent 2 litrus per para isgerti. 4u.gif
As pati dar maitinu (sunui 11 men.), svoris, buves iki nestumo, sugrizo per 3 menesius, o paskui dar kiek pamazejo blink.gif Tai dabar sveriu 52 kg, kai ugis 173 cm. Geriau jau daugiau nebemazetu blush2.gif
lanaa
as iki nestumo sveriau 52kg, nestumo pabaigoj 72 kg.iskart po gimdymo numeciau 10kg, dabar liko +8kg. bet specialiai kudintis maisto saskaita as nesiruosiu. valgau visaverti maista, kad tureciau pieno ir tas pienas butu maistingas. visgi ka valgo mama, tas valgo ir jos vaikas ax.gif o siaip planuoju eit sportuot... tongue.gif
Digma
as po pirmojo vaiko neturejau jokiu problemu del savo svorio, nors tada ir per nestuma priaugau normaliai(10kg), ir bemaitindama numeciau visus nereikalingus.. o po antrojo tai net nezinau kaip cia bus..Per nestuma priaugau labai daug (26kg), ir dabar jie deja auga tolyn..Dietu laikytis neiseina, nes pienas is kat mazeja..Sportuoti dar nerandu laiko, o gal cia tik bandau pasiteisinti blush2.gif reiketu prisiversti..Liudni popieriai..Labai jau nemalonu su tuo ansvoriu, bet dejuojant jis irgi neisgaruos...Sekmes visoms ka kamuoja tos pacios problemos! Turim suliekneti!
rasve
O aš prieš nėštumą svėriau 45 kg verysad.gif per nėštumą priaugau 21 kg ir tikėjausi po gimdymo pasilikti kokius 10 kg. Deja, vaikui jau metai ir mėnuo, vis dar maitinu ir sveriu vos 46 kg. Dideliam mano liūdesiui, nieko neliko. Nors valgau viską. Per dieną tai kartais nespėju dorai pavalgyti, tai šiaip ką užkramtau, bet kai tėvelis grįžta iš darbo tai visi pavalgom. O kai sūnus užmiega, prasideda šaldytuvo ir spintelių švarinimo laikas, tada iki apsirijimo valgo mama tongue.gif Deja jokių rezultatų svorio augime cry.gif
LARISA 74
QUOTE(rasve @ 2005 11 05, 16:40)
O aš prieš nėštumą svėriau 45 kg  verysad.gif  per nėštumą priaugau 21 kg ir tikėjausi po gimdymo pasilikti kokius 10 kg. Deja, vaikui jau metai ir mėnuo, vis dar maitinu ir sveriu vos 46 kg. Dideliam mano liūdesiui, nieko neliko. Nors valgau viską. Per dieną tai kartais nespėju dorai pavalgyti, tai šiaip ką užkramtau, bet kai tėvelis grįžta iš darbo tai visi pavalgom. O kai sūnus užmiega, prasideda šaldytuvo ir spintelių švarinimo laikas, tada iki apsirijimo valgo mama  tongue.gif  Deja jokių rezultatų svorio augime  cry.gif
*

Kaip aš tau pavidžiu gali sau valgit ką rori ir kiėk nori mirksiukas.gif o aš jeigu pavalgau tik truputi daugiau tai iškart pastėbiu lišnus kg.kur nerėikia,o daugiausiai tai ant pilvuko atrodau kaip nestuke.gif nors vaikui jau 13 mėn.
rasve
Būta čia ko pavydėti verysad.gif Man tai stresas dėl tų kg, nors kartais pasijaučiu graži, bet kartais jaučiuosi sudžiūvusi, tik papai belikę tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.