as laukiuosi pirmagimio ir nežinau nei kiek drabužėliu reikia nei kokių(kokio dydžio,ar su pirštinytėm ar be ju)nei kur juos geriausiai pirkti. manau tokiu kaip aš yra daugiau
mamytės pasidalinkite patirtimi su nepatyrusiom, kokių drabužėlių reikia naujagimiui, kiek, kur juos pirkote, labiausiai domintu kaunas.
as laukiuosi pirmagimio ir nežinau nei kiek drabužėliu reikia nei kokių(kokio dydžio,ar su pirštinytėm ar be ju)nei kur juos geriausiai pirkti. manau tokiu kaip aš yra daugiau QUOTE(dute_a @ 2006 11 29, 18:20) mamytės pasidalinkite patirtimi su nepatyrusiom, kokių drabužėlių reikia naujagimiui, kiek, kur juos pirkote, labiausiai domintu kaunas. as laukiuosi pirmagimio ir nežinau nei kiek drabužėliu reikia nei kokių(kokio dydžio,ar su pirštinytėm ar be ju)nei kur juos geriausiai pirkti. manau tokiu kaip aš yra daugiau Yra labai gera tema Kraitelis ten rasi visą reikalingą informaciją, dar ir diskusijų. O jei pažiūrėsi per paieška, tai dar ir krūvą temą panašų rasi
na taip bet ten rasoma ir apie iklotus kremukus ir pan. noretusi sukonkretinti vien apie drabuzelius
QUOTE(dute_a @ 2006 11 29, 22:02) na taip bet ten rasoma ir apie iklotus kremukus ir pan. noretusi sukonkretinti vien apie drabuzelius tokių temų tikrai yra labai daug, pabandyk per paiešką. Kažkurioj vietoj kraitelo temoj (jau link galo), net keli pilni sąrašiukai yra
Sveika,
Is tiesu pamenu buvo sunku,kai yra pirmas nestumas, tai nezinai,nei kiek,nei ka reik pirktis As pirkau pati maziausia rubeliu dydi,56,na ir neapsirikau,mano vaikiukas gime 36sav,50cm,tai jam tie subeliai buvo Visko pirkau 3 poras: sliauztukus,kepurytes,bodziukus,maikutes ,pirstinytes,marskinukus, na berots ir viskas Svarbiausia daug neprisipirkit, nes neaisku,kokio dydzio jusu vaikutis gims, bet kada galesit nusiust vyra i parduotuve ir nupirks reikiamu rubeliu Sekmes jums QUOTE(kristupukas2004 @ 2007 01 22, 10:20) Svarbiausia daug neprisipirkit, nes neaisku,kokio dydzio jusu vaikutis gims, bet kada galesit nusiust vyra i parduotuve ir nupirks reikiamu rubeliu
Daug gavau dovanu,dar pries vaikelio gimima
Kiekviena diena juk reikia leliuka perengti svariais drabuzeliais,o apie kepurytes tai visai,kai as plysau,tai ir vaikelio galvyte buvo apskretus,tai reikejo jas pastoviai keisti...O siaip tai sulaukiau labai daug pagyrimu is personalo,kad cia jau princese bus,nes drabuzelius visus suderinau iki smulkmenos,nu tai kaip kitaip
Sveikutė
geriau mažiau iš pradžių, o vėliau pagal situaciją prisipirksi kiek reikės.Be to man pvz. bodžių reikėjo daugiau nei visi rašo, o šlaužtų būtų dviejų užtekę.
As pagal rekomendacijas kitu mamu pirmajai pirkaus bliuskutes su sliaustais, tai nusivyliau ziauriai. Jie nepatogus nei nesiojimui leliukui, nei keitimui. Susikasoja, susigaranksciuoja. Tai veliau pirkau sliaustukus vientisus, kur iskart su rankovytem. Dienai kartais reikedavo net keliu tokiu. Po apacia pavilkdvau perkelinius marskinukus, kurie nugaroje susikeicia ir sukistadavau i sauskelnes, nes leliukui nemalonu kai sauskelniu krastas braizo bambute (virkstele), taip darydavo gimdymo namuose. Pirstinytes dedavau net iki 3men., maziuke ramiau miegodavo, butinai vilnones kojinytes. Na ir butinai siltesniu rubeliu ant virsaus, nes maziukai pradzioje megsta siluma. Tik geriau truputi didesnius, nes juos greit isauga, kartais net nespeji jais pasipuosti.
Labai norėčiau paklausti, o nežinau kur čia ieškoti tokios temos ir negaliu, nes labai jau sunku vien prie kompo prisėst. Taigi ar išskalbiate apatinius drabužėlius naujagimiui, visiškai naujus, pirktus tik parduotuvėje prieš naudojimą, nes kelis išsiskalbiaiu ir tai man jau žygdarbis, o jau išlygint su savo sunkiu nėštumu tai jau buvo vaje vaje
QUOTE(baibai @ 2007 06 18, 09:07) Labai norėčiau paklausti, o nežinau kur čia ieškoti tokios temos ir negaliu, nes labai jau sunku vien prie kompo prisėst. Taigi ar išskalbiate apatinius drabužėlius naujagimiui, visiškai naujus, pirktus tik parduotuvėje prieš naudojimą, nes kelis išsiskalbiaiu ir tai man jau žygdarbis, o jau išlygint su savo sunkiu nėštumu tai jau buvo vaje vaje as tai lyginau ir skalbiau
Mes pradziai turejom keleta palaidinukiu, kelnyciu, bodziuku ir siltesniu svarkeliu.Daug tikrai nereikia, juk naujagimiai ju nesunesioja, neistepa, beto ir labai greit isauga
vaiku parduotuvese pilna visko naujagimiam is 100 procentu medvilnes
Bet is naturalios vilnos yra ne visur, oji penkis kartus siltesne uz medvilne.
Kad jau radau šią temą... O kokio dydžio pirkti drabužėlius eiti į lauką, jei vaikiuks gims žiemą, na jų bent 3 - 4 mėn reiks, nesinorėtų labai keitalioti nes šilti rūbeliai visgi brangesni
QUOTE(srauni_upe @ 2009 07 28, 18:36) Kad jau radau šią temą... O kokio dydžio pirkti drabužėlius eiti į lauką, jei vaikiuks gims žiemą, na jų bent 3 - 4 mėn reiks, nesinorėtų labai keitalioti nes šilti rūbeliai visgi brangesni Jei kalbi apie kombinezona ziemini, tai reiktu kokio 68 ar 74 dydzio. Tada tikrai uzteks ilgam QUOTE(naitas @ 2007 02 03, 10:59) Pritariu
Mums prireike mazdaug po 4-5 sliauztus kiekvienam, po tiek pat bodziuku, dar reikejo vieno-dvieju siltesniu kostiumeliu*2, dzemperiuko*2, keliu kepuryciu plonu*2
Na kadangi ziema gimem, tai kombinezono*2 (didesnio nei 68 d. nepirkciau, nes naujagimis paskes 74) zieminiu kepuriu*2 Zodziu nemazai dviem vaikam visko reikejo QUOTE(srauni_upe @ 2009 07 28, 18:36) Kad jau radau šią temą... O kokio dydžio pirkti drabužėlius eiti į lauką, jei vaikiuks gims žiemą, na jų bent 3 - 4 mėn reiks, nesinorėtų labai keitalioti nes šilti rūbeliai visgi brangesni mano pirmasis gimė spalio gale, o antrasis gruodžio vidury, taigi abiem šaltuoju metu laiku. Kombinzoną pirkau 68 dydžio, užteko abiem per žiemą ir pavasarį. Megztukų turėjau 3, šiltesnių kelnyčių irgi 3. Šliaužtų man reikėjo daugiau nei 2-3, turėjau po 5-6. Gal mano vaikai kitokie, gal augint nemoku, bet tai ištepdavo, tai prasiusiodavo, o kasdien plauti nenorėjau.
Gal kas gali pasakyti kokio dydžio kepurytes reikia naujagimiui, ten cm rašo
nelabai supratau ar i skelbimu lenta papuoliau ar kur kitur
jei i tema tai as daug nedejau tu rubeliu, bet ir gailejausi, geriau jau daugiau negu per mazai, nes buvo kad perrenginejant apsysino svarius rubelius tai ju jau nebeuzdejau, o ir siaip daznai kazkaip perrenginejamas lelius, be to dar priklauso kiek dienu ligoninej praleisit
Aš į ligoninę nusipirkau visko po 5 vnt.
|