Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ropojimą skatinantys žaislai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Žaislai
Pages: 1, 2
drucke
Sveiki, mano mazius visai nenori ropoti. Tik sedi ir zaidzia. Gal kas zinot kokiu zaisliuku, kurie skatina ropojima? Kokiu buna? Kurie is ju labiausiai patiko jusu vaikuciams?
Tosk
Mes turim Fisher-Price tokia bezhdzhione. Ja pajudinus, pradeda groti muzikele ir ji vazhinejasi thumbup.gif Pupa po shia diena tampo ta bezdzione bigsmile.gif
gielux
Nupirkau aš ir saviškei bent kelis: Fisher Price vienas, kurį pastūmus jis padainuoja, taip pat paprastas toks barškaliukas - paridenus barška. Bet kad ji ropot pradėjo atbulom lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif . Ir jokie žaisliukai jos neskatina ropoti į priekį blush2.gif tongue.gif
Pelene
QUOTE(gielux @ 2006 11 29, 23:30)
Nupirkau aš ir saviškei bent kelis: Fisher Price vienas, kurį pastūmus jis padainuoja, taip pat paprastas toks barškaliukas - paridenus barška. Bet kad ji ropot pradėjo atbulom  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  doh.gif . Ir jokie žaisliukai jos neskatina ropoti į priekį  blush2.gif  tongue.gif
*

Visi vaikuciai dazniausia ismoksta pirmiau ropot atbulom. O del ropojimo i prieki - ateis tas laikas, jei pirmiau vaiksciot nesugalvos pradet. Kiek taviskei? Maniskis ropot pradejo 8men.
drucke
Aciu, uz patarimus. Reiks pasidairyti tokiu zaislu. Tada gal ir maniskis prades nors kiek judeti, bent vietoj suktusi, o tai dabar ne ant sonu nesivarto...

O kad vaikuciai dazniausiai pradeda ropoti atbuli, tai ir as girdejau. Kaip suprantu jiems taip lengviau...

lota
Perskaiciau ir prisiminiau, kad ir mes tokia problema turejom. biggrin.gif Nu niekaip is vietos mano druckis nejudedavo, stumk trauk smile.gif As nupirkau tokia brangia Fisher Price boruzele, kuria paspaudus jinai truputi i prieki parieda, ir tada vaikas is paskos turetu teoriskai nuropoti. Bet tik kad teoriskai... Nors ne velnio maniskiui ta boruze nepadejo, bet zaislas grazus, jei nori galiu parduot nebrangiai. Rasyk i az jei domina ax.gif
Pelene
Yra visokiu Fisher Price zaislu, skatinanciu ropojima. Man patinka ropojantis ir dainuojantis Mike Pukuotukas pas kui kuri turi ropot ir vaikas thumbup.gif
Meka Pinavija
QUOTE(Pelene @ 2006 11 30, 15:40)
Yra visokiu Fisher Price zaislu, skatinanciu ropojima. Man patinka ropojantis ir dainuojantis Mike Pukuotukas pas kui kuri turi ropot ir vaikas thumbup.gif
*

thumbup.gif mes tokį turime, labai fainas, bet mes dar jo nesam išbandę rolleyes.gif
gielux
QUOTE(Pelene @ 2006 11 30, 00:13)
Visi vaikuciai dazniausia ismoksta pirmiau ropot atbulom. O del ropojimo i prieki - ateis tas laikas, jei pirmiau vaiksciot nesugalvos pradet. Kiek taviskei? Maniskis ropot pradejo 8men.
*

Tai kad mano abi panos ne roplės lotuliukas.gif . Pirmoji visai neropojo. Kai išmoko vaikščiot, tada tik ropot normaliai pradėjo doh.gif . O antroji po namus atbulom varinėja lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Aš ir norėjau išbandyti, kaip ten su tais žaislais veikia jie ar ne, nes pirmoji tokio neturėjo. Ir ko gero viskas daugiau nuo pačio vaiko priklauso, nei nuo žaislo blush2.gif .
vytele
Ruošiausi ir aš tokį žaislą nuprkt, kuris skatina ropojimą. Neprireikė lotuliukas.gif Užteko mob. telefoną per lovą patraukti, ir nusekė iš paskos šliauždamas lotuliukas.gif Po savaitės ir ropot pradėjo.
Indre_G.
Tikrai,,, mobiliakai skatina ropojima, maniskei irgi padek mob. kitame lovos gale ..tai staigiai nulekia jo pasiimti...
p.s. ot siuolaikiniai vaikuciai - mobilus!!! lotuliukas.gif
JM
QUOTE(Indre_G. @ 2006 12 08, 18:15)
Tikrai,,, mobiliakai skatina ropojima, maniskei irgi padek mob. kitame lovos gale ..tai staigiai nulekia jo pasiimti...
p.s. ot siuolaikiniai vaikuciai - mobilus!!! lotuliukas.gif
*

Mėnulio duktė
lotuliukas.gif

Na, Fisher Price, žinoma, patys geriausi vaikų draugai mirksiukas.gif
Bet mano dukrytę judėti paskatino mažas paprastutis meškiukas-linguoklis. Tokių yra Čipoline (~ 10 Lt) thumbup.gif

Padėjau ant grindų, mažiukei jis žiauriai patiko, paliečia jį, o jis linguodamas pabėga - vaikas iš paskos lotuliukas.gif Pradėjo šliaužioti dar nesuėjus 6 mėn. thumbup.gif

Taigi, tinka įvairūs ryškūs žaisliukai, kurie "pabėga" biggrin.gif
Onora
Mano vaiko vilioklis, paskatines sliauzti buvo distancinis pultelis nuo tv ir mobiliakas
Lara2
QUOTE(Pelene @ 2006 11 30, 15:40)
*

Tas meskiukas tikras fainuolis tik is jo paskos pas mus ropoja ne mano mazius ,o dicke biggrin.gif mazius traukia vis i kita puse lotuliukas.gif
Daivulyte
Mes tai turim Sraige ,paspaudi kevaliuka, o ji pavaziuoja i prieki,dar antenytes zybsi thumbup.gif Bet mums neprireike ,ropot ismoko nuo 7 men mirksiukas.gif
Tuja2
Labai gerai veike ant ratuku vazinejantis keglis, kuris pavaziaves dainuoja ir juokiasi. Paskuj ji ir sliauziojo.
naitas
QUOTE(drucke @ 2006 11 29, 23:33)
Sveiki, mano mazius visai nenori ropoti. Tik sedi ir zaidzia. Gal kas zinot kokiu zaisliuku, kurie skatina ropojima? Kokiu buna? Kurie is ju labiausiai patiko jusu vaikuciams?
*

mums ropojimą pagyvino toli horizonte pamatytas mobilus tel ir tv pultas. Jokie žaislai taip nevilioja rolleyes.gif
vilmase
Geriausia mano 2.gif skatina ropoti daiktai, kuriuos pamato pas mamytę. Tai gali būti pultelis, telefonas, mano šliurės ar įdomesnės kojinės. Dėl žaislų taip nesistengia.
braskute_v
O mes gavom dovanu fisher Price tigriuką, kuris ropoja į priekį dainuodams mirksiukas.gif Bet nieko jis mums nepadėjo. Išmokom vaikščioti, o dabar jau ir ropoti lotuliukas.gif
domatyte
na ir geru patarimu radau,man ir reiks nupirkt koki vaikstanti zaisliuka smile.gif
Viltyte
QUOTE(Daivulyte @ 2006 12 18, 22:17)
Mes tai turim Sraige ,paspaudi kevaliuka, o ji pavaziuoja i prieki,dar antenytes zybsi thumbup.gif  Bet mums neprireike ,ropot ismoko nuo 7 men mirksiukas.gif
*

mes irgi turim tokia nupirke, labai faina thumbup.gif na tik zinoma dar neisbandem smile.gif
blusė
Mes pirkom toki pelina, stiurta litli lotuliukas.gif tai jo rankyte paspaudus groja muzikyte ir jis juda i prieki, tai vaikas is paskos biggrin.gif
myma
maniškis pradėjo ropoti 6,5mėn ir niekas jo sustabdyti negalėjo ir niekuom neskatinau, papraščiausiai jam atėjo laikas ir pradėjo eiti savais keliais biggrin.gif
o žaislai tai jam visai neįdomu, geriau kas nors tokio įdomesnio, pultelis, telefonas laidai , muzikos centras ar kompiuteris biggrin.gif
Traskiai
ropoti pradejome paskui suni , o jei nurieda ir negrizta atgal-tai neverti demesio lotuliukas.gif
va suo sugrizta ir vel pabega-idomu, gal ir zaislu tokiu yra kurie nuriedetu ir atgal sugriztu..ir kad sviestu g.gif
Pacific
maniske ropot paskatino jos kamuoliukas biggrin.gif kramte kramt, paleido is ranku, o paskui norejo ji pasiekt... taip ir nuropojo smile.gif

nelabai tikiu as tais ropojima skatinacius zaisliukais g.gif
tutifruti
QUOTE(Pacific @ 2007 06 24, 15:45)
maniske ropot paskatino jos kamuoliukas biggrin.gif kramte kramt, paleido is ranku, o paskui norejo ji pasiekt... taip ir nuropojo smile.gif

nelabai tikiu as tais ropojima skatinacius zaisliukais g.gif
*

nu gal neisbandet tai ir netikit,nes mano maziuke pradejo ropoti anksti nuo 6 men bet pradzioj tik ant lovos ant grindu neropojo,mes nupirkom fisher-price winni pooha,tai kai as ji paleidau jai buvo tikek dziaugsmo ir ji pradejo ant grindu ropoti paskui pooha,ir nuo tuo karto ropojo tik ant gridu pradejo greitai stotis ir eiti pasilaikidama dar nebuvo 7 men,seip zaislai lavinuomeji daug ka reiskia,vaikui padeda daug greiciau visko ismokti,kialios drauges sako man, mano dukrytes tai nezaidzia su zaislais,sako jom neidomu o kai pasiziuri kad 1 vaikas turi kelis barskucius ir is to jos sprendzia kad nezaidzia tai tikrai nesamone,nes kai ateina jos pas mus vaikai nezinuo kur dietis is dziaugsmo ir zaidzia net labai biggrin.gif
pilviukasI
o maniskis pradejo sliauziot pries gera men,kai jam buvo 5men ir savaite,o paskatino ji sliauzti ne visokie fp ar chicco zaislai,nors turim ir tokiu ir tokiu,o sampano korka thumbup.gif !vat jis labai susidomejo kas cia per dalykas ir atsliauze jo pasiimt,dabar laukiu kada prades ropot,jau greitai manau nes bando po biski,o padeda visokie buitniai dalykai,distancinis ir telefonas irgi
AG@TA
musu vaikas pradejo ropoti kai metem kamuoliuka, labai iskarto pradej roboti, o dar jai jie turi viduj kazka, pvz barska, arba traska, arba su melodija tai isvys super.... thumbup.gif paveike
aurusha
as savo sunui nupirkau is leap-frog zaisla..toks kaip bugnas, vaikas ji pastumia ranka,..jis rieda ir groja , bei sviesos visokios is sonu degiojas..dbr kai jau ropoja labai gerai, tai ta bugna normaliai pasistato ir groja..tai jis visas issisiepes muzikantas biggrin.gif jam labai patinka mirksiukas.gif
va , radau linka kaip atrodo, bet tikrai nzn ar toki ir lietuvoje parduoda...
http://www.leapfrog.com/en/learning_toys/l...groovedrum.html
mama333
maniškis pradejo šliaužti 5mėn.masažiste pasiūle deti vaikui žaislus taip kad iškart nepasiektu o reikėtu pasitemti iki žaislo biggrin.gif taigi žliaužiojo per visa buta iki 8mėn.tada stojos ant keturiu ir ropojo paskui paprasta gumini geltoma kamuoli thumbup.gif
Ir Guste
Sudominote su tema - galvojau kokie žaislai tikrai stebuklingai vaikus ropoti išlavina lotuliukas.gif "Nenoriukams" ropoti labiau padeda fiziniai pratimukai - palaikyti savo ranką prie kojos, kad galėtų atsispirti, pakelti, kad pasiūbuotų ant keturių, ir kiti panašūs. O kai paaiškėja pats ropojimo "principas", tuomet galima ir sudominti, o tam jau tinka daug kas.
Mano antroji buvo storuliukė, bet pamankštinus viskas ėmė jai sektis net greičiau už bendraamžius.
Lydute
Susidomejau kokie gi žaislai skatina ropojimą, visokių nuomonių perskaičiau. Ir žaisliukų įvairių yra.. paskutiniu metu susidomėjau Vtech ropijimą skatinančiu kamuoliu ir FP kamuoliu, kaži kuris geriau, ar įmanoma tai pasakyti?
jurgytia
Tikrai įdomu, parašykit, kuris geriau, jei bandėte g.gif
LEGRO
o mes nusipirkome miki ropojanti,o vaikas juo BIJO
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(pilviukasI @ 2007 08 09, 14:50)
o maniskis pradejo sliauziot pries gera men,kai jam buvo 5men ir savaite,o paskatino ji sliauzti ne visokie fp ar chicco zaislai,nors turim ir tokiu ir tokiu,o sampano korka thumbup.gif !vat jis labai susidomejo kas cia per dalykas ir atsliauze jo pasiimt,dabar laukiu kada prades ropot,jau greitai manau nes bando po biski,o padeda visokie buitniai dalykai,distancinis ir telefonas irgi
*

VAT TAIP IR BUNA,KAD DAZNIAUSIAI VAIKAI DOMISI PUODAIS IR SAUKSTAIS,O NE ZAISLAIS! biggrin.gif
rugiuks
QUOTE(drucke @ 2006 11 29, 22:33)
*

Maniske irgi nenorejo ropoti, nors veliau supratau, kad ropoti reikia skatinti ant kilimines dangos, o ne ant slidziu grindu doh.gif galiausiai pats geriausias jaukas tapo mano spalvotas telefonas - padejau priesais maze ir kvieciau ropoti, taip issivertem be jokiu spec. zaisliuku lotuliukas.gif
Erszebeth
Sutapimas, bet mano mažoji atsistojo ant keturių tą pačią dieną, kai nupirkom šitą balvoniuką lotuliukas.gif Netrukus ir ropojo.
shady2
geriausia buvo tomy sraige, su piramide ir ergoterapiniu zaisli is virsaus.

user posted image
Erszebeth
QUOTE(shady2 @ 2009 10 12, 13:36)
*

Kur pirkote? Aš kiek žiūriu tas sraiges, ant viršaus jos su kitokiu žaislu g.gif
Beautiful Life
o mums nereikejo to zaisliuko, nors ir turejome, budama 7 men. jis jos neviliojo, ropoti pradejo pati, bet dabar vienas is mylimiausiu zaislu biggrin.gif
laukianti29
mane irgi sudomino ta sraigė, kur ją nusipirkti galima būtų?
Rola
QUOTE(laukianti29 @ 2009 10 15, 20:38)
mane irgi sudomino ta sraigė, kur ją nusipirkti galima būtų?
*

Kauno Akropolyje yra tik neatsimenu kurioje parduotuvėje. Mes ją turime, bet paskui ją ropojo tik kelias dienas, geriasiai mums ropoti paskui mažą kamuoliuką, kurį sunku sugraibyti ir vis ridenasi lotuliukas.gif
MEŠKA
O dar geriau, kad tas kamuoliukas būtų su masažiniais dygliukais ir viduje- varpeliu. tongue.gif
Ridenasi, skamba, vaikas nori sekti, o pačiupęs krapšto - tuo pačių dygliukai masažuoja piršteliuose esančius kalbos centrus! thumbup.gif Tokių vokiškų yra http://www.gudragalvis.lt sensorikos skyrelyje berods.
Lydute
QUOTE(Lydute @ 2009 09 25, 20:13)
Susidomejau kokie gi žaislai skatina ropojimą, visokių nuomonių perskaičiau. Ir žaisliukų įvairių yra.. paskutiniu metu susidomėjau Vtech ropijimą skatinančiu kamuoliu ir FP kamuoliu, kaži kuris geriau, ar įmanoma tai pasakyti?
*

Gaila, neatsirado kas pasidalintų nuomone apie šiuos žaislus. Na, o dabar jau aš norėčiau patarti tiems, kas rinktųsi ropojimą skatinančius kamuolius, tai reiktų būti atidiems - jų tiek prigaminta, konkrečiai žiūrėjau Vtech firmos, kad tikrai nesudėtinga susipainioti. Vieni rieda patys ir jų paskirtis skatinti ropojimą, kitus gi reikia ridenti, jie tik groja muzikytę, o kai kurie pardavėjai ir tuos pavadina "ropojimą skatinančiais" - taigi, reikia atidumo renkantis, kad nesijaustumėt apgauti. Nes juk "ropojimą skatinančiu" galima pavadinti bet ką, kas tik paskatina mūsų mažylį ropoti - mobilus telefonas, kalėdinė eglutė, šuniukas, ežiukas biggrin.gif ar pan.

boruziukas1
g.gif
Tanika
*

Mes tokią gavom dovanų biggrin.gif Pas mus tik piramidė viršuje. Dėl ropojimo dar nieko negaliu pasakyti, ar padeda, dar per anksti vaikui. Bet šiaip labai smagus žaislas, jau dabar mažyliui patinka su piramide žaisti ir važiuojančią sraigę stebėti. bigsmile.gif
MEŠKA
Lydute, aišku, kad taip... Net ir neatplėštas kavos pakelis... Buvo tapęs tokiu ropliu, kad 1 metų ir 3 mėn. reikėjo sukti galvą kaip pastatyti ant kojų. Nes keliai raudoni, o jam -jokių problemu. Tokį greitį išvystydsavo! Net į šunį pradėjau žvairuoti ir jį mokyt ant dviejų vaikščioti.... doh.gif Na, žodžiu.
bliamba007
maniskei judeti padeda suniukas Fiona is tiny love biggrin.gif
Meduvė

user posted image
*

Mes irgi tokia turim, bet nepasiteisines pirkinys- pinigai kaip i bala........
Cinnamona
QUOTE(shady2 @ 2009 10 12, 12:36)

user posted image
*

Mums ši sraigė labai thumbup.gif tiesa, nupirkau kai jis jau mokėjo šliaužti, bet kad skatina judėti, tai tikrai; iki dabar bene vienintelis žaislas, kuris garantuotai sudomina, patinka, kad ji pati važiuoja, jis gali sustabdyti, tie pridedami dalykai irgi įdomūs.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.