Sveikos, noreciau suzinoti apie mitologinius,pagoniskus vardus.Pasidalinkime savo ziniomis nes man atrodo grazu kai vardas su prasme.
mano pačios vardas mitologinis
Man irgi grazu mitologiniai vardai, bet va saviskiui tai jo kazkaip ir neisrinkom
yra išleista Z. Zinkevičiaus knyga Lietuvių tautos kilmė. joje yra ir apie lietuvių dievybes rašoma: tikras ir netikras, t.y. tikėtas ir kai kurių autorių nežinia iš kur ištrauktas. tai va, yra buvęs ir dievas Pizius...
na, bet čia juokauju, tikrai niekam nesiūlau. šiaip tų mitologinių nėra daug- Perkūnas, Laima Žemyna, Medeina/-ė, Austėja, Gabija, Bangpūtys (berods)... jei ką, dar darbe apažiūrėsiu, parašysiu vakare.
dar Patrmipas toks buvo. Nereikia pamiršti Dalios ir Mildos, dar tokia Žvorūnė buvo. Pikuolis, Saulė, Aušra, Aušrinė ir t.t.
Kam įdomu, pažiūrėkit čia - Lietuvių mitologija
yra buvęs ir dievas Pizius...
na, bet čia juokauju, tikrai niekam nesiūlau. Zinai apie Piziu jau buvau girdejus spresdama kryziazodzius.Pasiuliau vyrui sakau jei gims berniukas, tai pagalvojo kad nesveika esu. Isila tavo grazus,retas vardas.Ka reiskia?
Man labai gražus Nijolės trumpinys Nija
QUOTE(rutelelt @ 2006 11 30, 15:46) a mano pačios? Aš gi tai Laima esu a va mano vaiko vardas Gailius (08.26) vardų Gailigedas (-ė), Gailiminas (-a, -ė), Gailutis (-ė) ir pan. trumpiniai iš lietuvių: gailas stiprus, smarkus. Va teip va, tai nežinau apie ką klausei QUOTE(Isila @ 2006 11 30, 22:54) a mano pačios? Aš gi tai Laima esu a va mano vaiko vardas Gailius (08.26) vardų Gailigedas (-ė), Gailiminas (-a, -ė), Gailutis (-ė) ir pan. trumpiniai iš lietuvių: gailas stiprus, smarkus. Va teip va, tai nežinau apie ką klausei Laima man labai grazus vardas mitologiniai vardai grazu
[quote=rutelelt,2006 11 30, 17:46]
yra buvęs ir dievas Pizius... na, bet čia juokauju, tikrai niekam nesiūlau. Zinai apie Piziu jau buvau girdejus spresdama kryziazodzius.Pasiuliau vyrui sakau jei gims berniukas, tai pagalvojo kad nesveika esu.
[quote=rutelelt,2006 11 30, 16:46]
yra buvęs ir dievas Pizius... na, bet čia juokauju, tikrai niekam nesiūlau. Zinai apie Piziu jau buvau girdejus spresdama kryziazodzius.Pasiuliau vyrui sakau jei gims berniukas, tai pagalvojo kad nesveika esu. Isila tavo grazus,retas vardas.Ka reiskia? [/quote] [quote=vilma-saule,2006 12 07, 17:08] [quote=rutelelt,2006 11 30, 17:46] yra buvęs ir dievas Pizius... na, bet čia juokauju, tikrai niekam nesiūlau. Zinai apie Piziu jau buvau girdejus spresdama kryziazodzius.Pasiuliau vyrui sakau jei gims berniukas, tai pagalvojo kad nesveika esu. [/quote]
Man taip pat Lietuvišli, mitologiniai vardeliai patinka
Sakėm dukrytei duosim Saulutės vardą Tada visa šeimyna bus tikra, lietuviška
Aš tai graikų mitologijos vardą vieną nerealų mergaitei buvau sugalvojus. Bet gimė berniukas...visai nemitologinis
QUOTE(muxxe @ 2006 12 08, 11:47) Man taip pat Lietuvišli, mitologiniai vardeliai patinka Sakėm dukrytei duosim Saulutės vardą Tada visa šeimyna bus tikra, lietuviška na, vardas Saulė tikrai ne pagoniškas. Jis tik XX a. pradžią tesiekia. Bet vardas tai nerealiai gražus. Pats gražiausias. Gal todėl, kad tai mano vardas O mūsų šeimynoje irgi vardai visi lietuviški: Saulė, Saulius ir Ugnius... QUOTE(Mikasiene @ 2006 12 08, 15:12) Aš tai graikų mitologijos vardą vieną nerealų mergaitei buvau sugalvojus. Bet gimė berniukas...visai nemitologinis graikų mitologiniai vardai gal ir gražu, bet neduočiau vaikui, nes ne lietuvių QUOTE(saulala @ 2006 12 11, 10:14) na, vardas Saulė tikrai ne pagoniškas. Jis tik XX a. pradžią tesiekia. Bet vardas tai nerealiai gražus. Pats gražiausias. Gal todėl, kad tai mano vardas O mūsų šeimynoje irgi vardai visi lietuviški: Saulė, Saulius ir Ugnius... Deivė Saulė (Saulelė, Saulytė, Saulužė, Dievo duktė, Svaistiksas, Swaistiks, Sotvaras) - senovės lietuvių mitologijoje buvo Mėnulio žmona (kartais seserimi), o visos žvaigždės (Žemė, Aušrinė, Vakarinė, Indraja, Vaivora, Žiezdrė, Sėlija) - dukterimis. Šis tikėjimas susiformavo matriarchato laikotarpiu, kai dar viešpatavo grupinės santuokos, kai tuoktis galėjo broliai su seserimis, kartais ir tėvai su vaikais. Kad Saulė siuntė piršlius pas Mėnulį, taip pat nurodo, matriarchato laikus, kai viešpatavo paprotys moterims rinktis vyrą ir siūlyti tuoktis. Kai kur sakoma,kad Saulei meilinosi jos broliai Ryto ir Vakaro žaros- juodas ir baltas žirgas. QUOTE(Isila @ 2006 12 11, 11:35) graikų mitologiniai vardai gal ir gražu, bet neduočiau vaikui, nes ne lietuvių Deivė Saulė (Saulelė, Saulytė, Saulužė, Dievo duktė, Svaistiksas, Swaistiks, Sotvaras) - senovės lietuvių mitologijoje buvo Mėnulio žmona (kartais seserimi), o visos žvaigždės (Žemė, Aušrinė, Vakarinė, Indraja, Vaivora, Žiezdrė, Sėlija) - dukterimis. Šis tikėjimas susiformavo matriarchato laikotarpiu, kai dar viešpatavo grupinės santuokos, kai tuoktis galėjo broliai su seserimis, kartais ir tėvai su vaikais. Kad Saulė siuntė piršlius pas Mėnulį, taip pat nurodo, matriarchato laikus, kai viešpatavo paprotys moterims rinktis vyrą ir siūlyti tuoktis. Kai kur sakoma,kad Saulei meilinosi jos broliai Ryto ir Vakaro žaros- juodas ir baltas žirgas. Puiku, kad moki šaltinius cituoti, bet aš nesakiau, kad Saulė nebuvo mitologinis personažas. Aš tik sakau, kad toks moteriškas vardas nėra pagoniškas, t.y. juo nebuo mergaitės vadinamos pagonybės laikais QUOTE(saulala @ 2006 12 11, 11:40) Puiku, kad moki šaltinius cituoti, bet aš nesakiau, kad Saulė nebuvo mitologinis personažas. Aš tik sakau, kad toks moteriškas vardas nėra pagoniškas, t.y. juo nebuo mergaitės vadinamos pagonybės laikais ai, tai ne taip tave supratau o kaip man sužinot ar Gailius mitologinis vardas kaip kad man pasakojo? QUOTE(rutelelt @ 2006 11 30, 14:46) yra buvęs ir dievas Pizius... na, bet čia juokauju, tikrai niekam nesiūlau. Zinai apie Piziu jau buvau girdejus spresdama kryziazodzius.Pasiuliau vyrui sakau jei gims berniukas, tai pagalvojo kad nesveika esu. Isila tavo grazus,retas vardas.Ka reiskia? xixixi... Geras turbut dievas tas Pizius buvo...
Man gražūs mitologiniai vardai
Atene grazus vardas
man is graiku mitologijos grazus vardai ATENE ir DEMETRA, bet savo vaikams tokiu neduociau.
is lietuvisku( pagonisku) dievybiu grazus vardai AUSRINE, VAKARE, GABIJA, ZEMYNA,MILDA. pastebejau, kad daug grazesni( bent jau lietuviu mitologijoje) moterisku dievybiu vardai, kazkaip is vyrisku uzkliuvo KRIUKIS( wikipedija apibudina ji kaip kiauliu globeja), JAGBAUBIS( zidinio globejas), PUSKAITIS, RAUGUPATIS ir tas pats anksciau paminetas PYZIUS QUOTE(micietta @ 2007 01 13, 01:44) man is graiku mitologijos grazus vardai ATENE ir DEMETRA, bet savo vaikams tokiu neduociau. is lietuvisku( pagonisku) dievybiu grazus vardai AUSRINE, VAKARE, GABIJA, ZEMYNA,MILDA. pastebejau, kad daug grazesni( bent jau lietuviu mitologijoje) moterisku dievybiu vardai, kazkaip is vyrisku uzkliuvo KRIUKIS( wikipedija apibudina ji kaip kiauliu globeja), JAGBAUBIS( zidinio globejas), PUSKAITIS, RAUGUPATIS ir tas pats anksciau paminetas PYZIUS matai, moterys tokios apie poeziją, tokios pakylėtos. o vyrai vis prie ūkio darbų QUOTE(micietta @ 2007 01 13, 00:44) man is graiku mitologijos grazus vardai ATENE ir DEMETRA, bet savo vaikams tokiu neduociau. is lietuvisku( pagonisku) dievybiu grazus vardai AUSRINE, VAKARE, GABIJA, ZEMYNA,MILDA. pastebejau, kad daug grazesni( bent jau lietuviu mitologijoje) moterisku dievybiu vardai, kazkaip is vyrisku uzkliuvo KRIUKIS( wikipedija apibudina ji kaip kiauliu globeja), JAGBAUBIS( zidinio globejas), PUSKAITIS, RAUGUPATIS ir tas pats anksciau paminetas PYZIUS ir aš tą patį galvoju QUOTE(Isila @ 2007 01 13, 12:11) ir aš tą patį galvoju Perkunas ir man visai nieko skamba(bet tik skaitant knyga),savo vaikelio taip nepavadinciau. Man gimdymas ant nosies o nei berniukui,nei mergaitei vardo neissirinkau
Yra tikrai graziu, tik vat issirinkti tikrai nelengva
mano mergytės vardas Žemyna, esu patenkinta šiuo vardu, nes jis nėra linksniuojamas ant kiekvieno kampo,jis jai kažkaip iš kart tiko
man labai patinka tokie vardai
Gražūs vardai mergaitėm
tai kad lietuvių pagonių vyriškų dievybių vardai ne kokie buvo
Bangpūtys, Perkūnas, Pikuolis, Patrimpas, Puškaitis, Žemininkas, Pilnytis, Kovas, Aušautas, Ganiklis, Keliukis, Bubilas, Ragutis QUOTE(Isila @ 2007 02 13, 13:46) tai kad lietuvių pagonių vyriškų dievybių vardai ne kokie buvo Bangpūtys, Perkūnas, Pikuolis, Patrimpas, Puškaitis, Žemininkas, Pilnytis, Kovas, Aušautas, Ganiklis, Keliukis, Bubilas, Ragutis Būtent, bet kažką gal sugalvosiu Va čia radau berods visus http://lt.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Balt%C5%B3_dievai QUOTE(Isila @ 2007 02 13, 14:46) tai kad lietuvių pagonių vyriškų dievybių vardai ne kokie buvo Bangpūtys, Perkūnas, Pikuolis, Patrimpas, Puškaitis, Žemininkas, Pilnytis, Kovas, Aušautas, Ganiklis, Keliukis, Bubilas, Ragutis Pabandžiau ir aš surasti kokį gražesnį vyrišką vardą kad su baltų dievais susijęs būtų... http://lt.wikipedia.org/wiki/Aitvaras
na, berniukui galima rinktis kokį retesnį kunigaikščio vardą ar šiaip baltišką dvikamienį.
dar rekomenduočiau Z. Zinkevičiaus Lietuvių tautos kilmė.
nemačiau vardo Algis. ZZ teigia, kad jis buvo kaip dievų pasiuntinys.
man tai is tokiu visai grazus vardas Margiris. Skamba kazkaip karaliskai
Na, is to puslapio, kur baltu dievai, tai man visai priimtinas butu Kovas (na, gal reiktu apsiprast, bet siaip visai nieko gal)
aga, man Kovas irgi
apie Kirnių ZZ rašo , kad kažkoks vyšnių dievas ar pan., bet dar ZZ teigia, kad gali būti ir kažkas supainiota.
Man labai gražūs šios grupės vardai
Pati esu Laima, dukrytė - Milda
Kovas - labai labai gražus vardas. berods, pagonių karo dievas? bet taip pat galima suprasti ir kaip mėnesį (patį geriausią
baltu mitologijoje Vejas, labai fainas vardas
QUOTE(haidi @ 2007 02 13, 11:53) mano mergytės vardas Žemyna, esu patenkinta šiuo vardu, nes jis nėra linksniuojamas ant kiekvieno kampo,jis jai kažkaip iš kart tiko Man paciai neblogai skamba vardas Žemyna, bet neduociau savo vakiukui...
Patys gražiausi vardai
|